(VIDEO) A MIHA VAM JE BIO SMEŠAN: Srbija sa Mihajlovićem unakazila Vels sa 9:1
Foto: Saša Pavlić

Pre četiri godine

(VIDEO) A MIHA VAM JE BIO SMEŠAN: Srbija sa Mihajlovićem unakazila Vels sa 9:1

Fudbal -

Pre nekoliko godina tukli smo hit ekipu EP sve sa Bejlom i Remzijem, a oni nisu smenili selektora, dok smo mi našeg oterali, smatra Ljupko Petrović

Pre četiri godine fudbaleri Srbije deklasirali su Vels u dvomeču kvalifikacija za SP sa 9:1, sve sa Bejlom i Remzijem, a danas ovaj tim važi za najprijatnije iznenađenje Evropskog prvenstva.I dok se Velšani raduju prolasku u osminu finala, „orlovi“ moraju da se zadovolje posmatranjem utakmica na malom ekranu. Velsu nije palo na pamet da posle „šestarde“ na Karađorđu oteraju svog selektora, dok smo mi jedva dočekali da smenimo Sinišu Mihajlovića.

Mnogo smo lutali- Taj Vels, koji je najprijatnije iznenađenje EP, mi smo pre četiri godine tukli u Novom Sadu rezultatom 6:1. I tada su u ekipi imali Bejla i Remzija. Oni posle debakla nisu smenili Krisa Kolmena, a mi smo oterali Sinišu Mihajlovića. Očigledno je da su oni imali viziju i znali šta hoće, dok smo mi lutali. Mihu tada nije trebalo dirati. Njegova najveća greška bilo je podmlađivanje reprezentacije jer se rano odrekao nekih igrača - smatra iskusni fudbalski stručnjak Ljupko Petrović.

Šta bi bilo, kad bi bilo... Siniša slavi pobedu nad Velsom
Šta bi bilo, kad bi bilo... Siniša slavi pobedu nad Velsom

Jedini srpski trener koji je osvojio Kup šampiona sa Crvenom zvezdom 1991. godine žali što se Srbija nije našla na EP, ali podseća da zbog sramnog odnosa prema dresu nacionalnog tima naši fudbaleri nisu zaslužili da se nađu na šampionatu Starog kontinenta. Posebna slika koja je na Ljupka Petrovića ostavila utisak tokom Evropskog prvenstva je pevanje himni.- Kad Englezi, Italijani, Francuzi, Albanci ili Hrvati pevaju, onda grmi stadion. Neverovatno! Ako ovi prvi imaju tradiciju i neguju kult reprezentacije desetinama godina, ovi drugi to nemaju. Oni imaju nacionalni naboj, vole svoju zemlju, spremni su da se žrtvuju i ako treba, poginu na terenu. Za mene je to najjači utisak sa EP - rekao je Ljupko Petrović i dodao:

Eh, ti političari- Plače mi se kad vidim da mi u tom segmentu i ne postojimo na mapi Evrope. Mihajlović je insistirao na pevanju himne, a gotovo svi su mu se smejali. Kritikovali su ga i neki visoki političari koji su tada vodili državu takođe.Oni ne znaju šta je Evropa.

Gde je patriotizam„ORLOVE“ KAO DA PUŠKOM TERAJULjupko Petrović tvrdi da srpski fudbaleri imaju kvalitet, ali nemaju ispravan odnos prema srpskom dresu:- Kad igraju za Srbiju, deluju kao da ih je neko puškom naterao na teren. Da ih to ne interesuje previše. Ima tu i grešaka mnogih selektora. Ako već igrači iz kuće nisu poneli nacionalnu pripadnost, onda je trener taj koji mora to da im objasni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track