ADVOKAT: Odlučiću da li ostajem ako izgubimo od Danske
Foto: Marina Lopicic

O eventualnom otkazu

ADVOKAT: Odlučiću da li ostajem ako izgubimo od Danske

Fudbal -
Ja ću odlučiti da li se povlačim ukoliko doživimo neuspeh, poručio je holandski stručnjak

BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je danas da ima potpuno poverenje u igrače i da veruje u pobedu protiv Danske koja bi državni tim ostavila u trci za plasman na prvenstvo Evrope.

On je na pitanje novinara da li će u slučaju poraza podneti ostavku naglasio da je ta odluka "na njemu".

"Ja ću odlučiti da li se povlačim ukoliko doživimo neuspeh", poručio je holandski stručnjak.

Advokat je na konferenciji za medije na stadionu Partizana naveo da nije očekivao da će Srbija imati samo jedan bod iz dve kvalifikacione utakmice.

"Svaki meč do kraja za nas je kao finale. Ako sutra dobijemo Dansku ponovo smo u trci, mada će protiv kvalitetnog rivala biti veoma teško. Moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže", rekao je Advokat i potvrdio da će iskusni Aleksandar Kolarov propustiti utakmicu pošto nije uspeo da sanira povredu prepona.

"Kolarov neće biti u sastavu za meč protiv Danske, a umesto njega igraće Duško Tošić. Posle niza testova situacija sa Kolarovim je takva da ne može da igra, ali on će biti uz ekipu", kazao je srpski selektor.

On je ponovio da je jednostrana odluka UEFA da kazni Srbiju oduzimanjem tri boda, uz dva meča pred praznim tribinama.

"Činjenice govore drugačije nego što je napisano u odluci. Albanija je kažnjena samo sa 100.000 evra, mi istim iznosom, ali i sa dodatna tri boda i igranjem pred praznim tribinama na dve utakmice", naveo je Advokat.

Kako je istakao, raduje ga forma napadača Anderlehta Aleksandra Mitrovića.

"Mitrović napreduje. Počeo je da postiže golove, to je dobra vest. Trenira odlično, primećuje se da je smanjio kilažu i videćemo da li će sutra početi utakmicu", rekao je Advokat, dodajući da mu je drago što je trener Sampdorije i njegov prethodnik na klupi Siniša Mihajlović iskoristio slobodno vreme da dođe i podrži ekipu u važnom duelu.

"Ne može javnost stalno da govori da igramo loše, a takav slučaj bio je i u prošlosti. Imamo dobar tim koji svakoga može da dobije, ali nikoga lako. Igrali smo dobro prethodne tri utakmice, ne smemo da budemo pesimisti, moramo da verujemo u ovaj tim", zaključio je Advokat.

Reprezentativac Nemanja Matić rekao je da ekipa oseća pritisak pred meč sa Dancima, ali da mora da bude strpljiva kako bi došla do značajnih bodova.

"Pritisak je veći nego što bi trebalo da bude. Nismo svetska sila kao Nemci ili Argentinci, niko na svetu ne dobija utakmicu u prvih 15-20 minuta. Ne smemo da srljamo, ali siguran sam da možemo i moramo bolje", konstatovao je prvotimac Čelsija.

On je kao ključ uspeha naveo zaustavljanje najboljeg danskog igrača, prvotimca Totenhema Kristijana Eriksena.

"Eriksen je velika opasnost, dobro ga poznajem iz Premijer lige, Pokušaću da ga neutrališem, jer je on glavni kreator njihove igre. Ukoliko uspem, bićemo na dobrom putu", kazao je Matić i izrazio uverenje da će srpski napadači proraditi i biti efikasni.

"Nije isti motiv kada se igra pred praznim tribinama ili pred 25.000 navijača kao što je bilo protiv Albanije. Zbog 10 budala koje su ušle na teren izgubili smo tri boda i platili ceh. Moramo da budemo izuzetno motivisani, jer igramo za državni grb. Zahvalni smo Mihajloviću što će biti uz nas i podržati ekipu u veoma važnom trenutku", zaključio je matić.

Utakmica I kvalifikacione grupe za prvenstvo Evrope između reprezentacija Srbije i Danske igra se sutra na stadionu Partizana od 20.45 sati, bez prisustva gledalaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track