ANA ĆE UVEK BITI UZ SVOG DEČKA: Švajnštajger planira da uskoro napusti Bajern
Foto: Profimedija, Mar

Bastijanu je potreban nov izazov

ANA ĆE UVEK BITI UZ SVOG DEČKA: Švajnštajger planira da uskoro napusti Bajern

Fudbal -
Kako se navodi u autobiografiji 30-godišnjeg igrača, koja će uskoro biti objavljena, ispunio je sve sportske ciljeve u Bajernu i potreban mu je nov izazov

LONDON - Kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke i dugogodišnji prvotimac Bajerna Bastijan Švajnštajger otkrio je u autobiografiji da bi uskoro mogao da napusti klub i zaigra u inostranstvu.

Kako se navodi u autobiografiji 30-godišnjeg igrača, koja će uskoro biti objavljena, ispunio je sve sportske ciljeve u Bajernu i potreban mu je nov izazov.

U redu zainteresovanih za iskusnog nemačkog asa stoje Čelsi, Mančester junajted i Pari Sen Žermen, ali veruje se da najveće šanse imaju "crveni đavoli" jer je menadžer Luj van Gal imao velikog uticaja na njegovu karijeru iz vremena kada su sarađivali u Bajernu.

Švajnštajgeru aktuelni ugovor sa bavarskim klubom ističe na leto sledeće godine.

On je celu karijeru proveo u Bajernu i osvojio 20 trofeja, od čega šest titula u Bundesligi, Ligu šampiona, sedam nacionalnih kupova, dva Liga kupa, dva Superkupa Nemačke, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Nemačke nastupio je 108 puta i dao 23 gola, a bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje Svetskog prvenstva u Brazilu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track