ANDRIJA ŽIVKOVIĆ BEZ BLAMA: Poslednje sam čitao Orlovi rano lete!
Foto: Nebojša Mandić

Fudbaler priznao da ne voli mnogo knjige

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ BEZ BLAMA: Poslednje sam čitao Orlovi rano lete!

Fudbal -
Kulturo, eve me: Partizan postao član Srpske književne zadruge, a fudbaleri tog kluba za Kurir otkrili svoje omiljeno štivo

Partizan je postao zadrugar! Ovim rečima predsednika JSD Partizan Milorada Vučelića započela je saradnja fudbalskog kolektiva crno-belih i Srpske književne zadruge, koja će trajati najmanje četiri godine, iako potpisnici ugovora veruju da bi to mogla da bude ljubav za sva vremena dve srpske institucije.- Nadamo se da će saradnja biti nastavljena i posle četiri godine, kao i da će se neki naši igrači individualno učlaniti u Zadrugu - rekao je Vučelić.

Pristupio književnoj zadruzi... Darko Brašanac
Pristupio književnoj zadruzi... Darko Brašanac

Crno na belo

Glavni i odgovorni urednik Srpske književne zadruge Dragan Lakićević sebe je predstavio kao okorelog partizanovca, koji dobro pamti 1966, kad su Evropom harale Partizanove bebe.
 Fudbal i knjiga... Čelnici Partizana i Srpske književne zadruge
Fudbal i knjiga... Čelnici Partizana i Srpske književne zadruge

Partizanove bebe

- Šoškić, Jusufi, Mihajlović, Vasović, Bečejac, Rašović, Bajić, Kovačević, Hasanagić, Galić, Pirmajer, to su bile reči najlepše Partizanove pesme. Poželeo bih današnjim fudbalerima da im mladi zapamte ime kao što sam ja zapamtio ondašnje Partizanove bebe - istakao je Lakićević.A šta trenutno čitaju fudbaleri Partizana i koja im je omiljena knjiga, Kurir je upitao neke od njih. Zapanjujući odgovor dao je Andrija Živković, koji kaže da nema mnogo vremena za knjigu.- Davno je bilo to kad sam mogao nešto da pročitam. Poslednje čega se sećam jeste roman „Orlovi rano lete“ - iskren je Andrija Živković.

Sumnjivi ugovorANDRIJA ODBIO DA POTPIŠEAndrija Živković je prisustvovao promociji saradnje dve kuće, ali nije potpisao ugovor kad i ostali njegovi saigrači, već je to, prema sopstvenim rečima, učinio pre svih ostalih. Među prisutnim novinarima, pola u šali, pola u zbilji, počela je da se stvara zanimljiva konstrukcija da najbolji igrač crno-belih iz predostrožnosti nije želeo da parafira akt kako se kasnije ne bi ispostavilo da je to bio potpis na novi četvorogodišnji ugovor s klubom.

Kurir anketaŠTA ČITAJU CRNO-BELIMiladin StevanovićPročitao sam sve od Agate KristiVolim da čitam. Skoro da sam pročitao sva dela Agate Kristi u kojima je glavni junak detektiv Herkul Poaro.Živko Živković„Pakleni planovi“ - sjajna knjigaČitam jer sam na vreme shvatio da tako izgrađujem sebe kao ličnost. Dopadaju mi se Sidni Šeldon i njegova knjiga „Pakleni planovi“.Darko BrašanacPaolo Koeljo mi je omiljeni pisacUživam u knjigama Paola Koelja. Prvo sam pročitao „Alhemičara“, pa sve naredne knjige ovog pisca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track