BARSA UZELA KUP: Sevilja pala uz 3 crvena kartona i povredu Suareza
Foto: Reuters

Četvrti trofej u sezoni

BARSA UZELA KUP: Sevilja pala uz 3 crvena kartona i povredu Suareza

Fudbal -

Fudbaleri Barselone i Sevilje odigrali su dinamičan meč u finalu španskog Kupa Kralja, a pobedu je odnela ekipa iz Katalonije, golovima Đordija Albe u 97. i Nejmara u 121. minutu, produžetka, kojima je Barselona slavila sa 2:0 i osvojila 28. kup.

Fudbaleri Barselone igrali su veći deo meča sa igračem manje na terenu pošto je Havijer Maskerano dobio direktan crveni karton. Prošlo je tačno 46 utakmica od kako je nekom igraču Barselone dodeljen direktan crveni karton. I tada je u pitanju bio Maskreano, na utakmici protiv Eibara, 25. oktobra prošle godine.

Maskerano je kao poslednji igrač odbrane pred samim šesnaestercom u 36. minutu oborio Kevina Gameira i sudija ga je poslao u svlačionicu.

Tu prednost osvajač Lige Evrope, koji je pre 4 dana u finalu tog takmičenja posle preokreta savladao Liverpul 3:1 i izborio učešće u Ligi šampiona, nije materijalizovao pa se ušlo u produžetke.

Sa druge strane, napadač Barselone Luis Suarez će meč na Visente Kalderonu u Madridu pamtiti i po povredi zbog koje je na isteku sata igre napustio teren. Suarez je ove sezone postigao 59 golova na 52 utakmice, a zabeležio je 40 pogodaka u Primeri pa će osvojiti "Zlatno stopalo" za najboljeg strelca nacionalnih šampionata. Iza njega su ostali Gonsalo Iguain sa 36 golova za Napoli u Seriji A, te Kristijano Ronaldo sa 35 golova za Real Madrid u Primeri.

Suarez je u Barselonu došao pre dve sezone i na 95 utakmica postigao 83 gola.

U 91. minutu regularnog dela Nejmar je krenuo u prodor a Banega ga je oborio na ivici šesnaesterca i dobio direktan crveni karton

Trenutak odluke bio je 97. minut kada je Đordi Alba postigao prvi gol u sezoni, za četvrti trofej u sezoni. Barselona je osvojila Super kup Evrope, klupsko prvenstvo sveta, Primeru i Kup kralja.

Sevilja je meč završila sa 9 igrača pošto je u 121. minutu isključen Kariso

To nije bio kraj uzbuđenima u Madridu, pošto je u drugom minutu nadoknade vremena u produžetku Nejmar golom postavio konačan rezultat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track