BESTIDNO: Terorista sa dronom odao počast Jašariju

Albanac Ismail Morina ponovo provocira

BESTIDNO: Terorista sa dronom odao počast Jašariju

Fudbal -
Gastarbajter Huligan iz Švajcarske poreklom iz Albanije koji je lansirao dron na kvalifikacionom meču u Beogradu tokom vikenda posetio rodnu kuću teroriste i družio se s navijačima Prištine

Albanski huligan Ismail Morina, koji je lansirao dron na kvalifikacionoj utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu, posetio je tokom vikenda Kosovo, gde se družio s navijačima Prištine i slikao se ispred rodne kuće teroriste Adema Jašarija i njegovog spomenika!Nije odgovarao za dronIako se incident na utakmici u srpskoj prestonici dogodio pre više od dva meseca, Albanci skoro svakodnevno prave nove provokacije na račun Srbije. Posle niza uvredljivih izjava putem društvenih mreža, kao i brojnih provokacija na fudbalskim mečevima, Ismail Morina se pohvalio javnosti da je stigao na Kosovo, gde je dočekan kao heroj. Kako pišu mediji s Kosova, Morina, „čovek koji je preplašio Srbe usred Beograda“ i „albanski junak“, družio se s pristalicama Prištine, navijačkom grupom Plisat, a kasnije posetio kuću pokojnog lidera OVK Adema Jašarija u selu Prekaz.On je na svoj Tviter profil postavio fotografiju snimljenu ispred Jašarijeve kuće i ispod nje napisao „Legenda“. Inače, Morini je doček priredio vođa Plisata Albert Kastrati, koji se uoči meča kvalifikacionog meča između Srbije i Albanije slikama na društvenim mrežama hvalio da je doputovao u srpsku prestonicu iako je bio kilometrima daleko od Beograda.

Na mestu zločina... Pred kućom teroriste
Na mestu zločina... Pred kućom teroriste

Drakonska kazna UEFAPodsetimo, prema odluci UEFA, zbog prekida kvalifikacionog meča za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije naša reprezentacija je kažnjena oduzimanjem tri boda, a utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0 za „orlove“. Takođe, Fudbalski savez Srbije je kažnjen i sa dve utakmice u kvalifikacionom ciklusu na svom terenu bez prisustva publike, a oba saveza su dobila i novčanu kaznu od po 100.000 evra.

LobistaKOSOVO SE ZAHVALILO VIZERUPredsednik Svetske džudo federacije Marijuš Vizer posetio je juče Kosovo, gde su mu lokalni zvaničnici uručili zahvalnicu zbog ogromne podrške primanju južne srpske pokrajine u međunarodna takmičenja. Vizeru je zahvalnicu uručila Melinda Keljmendi, svetska šampionka u kategoriju ispod 52 kilograma, koja će biti glavni kandidat Kosova za medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track