BEZ PROMENA U FSS: Tomislav Karadžić ostaje predsednik
Foto: Dado Đilas

Kurir otkriva

BEZ PROMENA U FSS: Tomislav Karadžić ostaje predsednik

Fudbal -

Karadžić će 27. aprila zvanično saopštiti da će se kandidovati na novim izborima, a za novi mandat već je obezbedio dovoljan broj glasova, saznaje naš list

Aktuelni predsednik Fudbalskog Saveza Srbije Tomislav Karadžić odlučio je ponovo da se kandiduje na tu funkciju, i to na predlog FS Vojvodine. Ovu odluku Tole će zvanično saopštiti 27. aprila, saznaje Kurir.Prema tvrdnjama dobro obaveštenog izvora bliskog FSS, tog dana biće održan sastanak Izvršnog odbora nacionalne kuće fudbala, na kojoj će Tole otkriti svoje namere.- Sledeće nedelje, preciznije 27. aprila, biće održana sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, kad će Karadžić saopštiti da želi još jedan mandat. On će biti predložen kao kandidat Fudbalskog saveza Vojvodine, a osim njih dobiće podršku i Fudbalskog saveza zapade Srbije - navodi izvor Kurira i nastavlja:- Pre tri dana održan je sastanak na kojem su prisustvovali Žarko Stevanović, Rade Popović i Branko Stojaković, kao predstavnici FS zapadne Srbije, a poznata je Karadžićeva bliskost s njim. Oni će podržati Toleta, koji će tako imati ogroman vetar u leđa pred izbor novog predsednika koji je zakazan za 15. maj. Zasad se ne zna šta će biti s ostalim funkcionerima FSS, ali je sva prilika da će svi oni ostati na svojim mestima.Inače, kao što je Kurir već pisao, Karadžić je pre nekoliko nedelja poručio da će u slučaju da ne ostane predsednik FSS preuzeti FK Partizan, ali očigledno da je nakon određenog vremena procenio da su mu šanse u Savezu porasle i da je odustao od povratka u Humsku.

SELEKTOR STIŽE ZA 15 DANA Kandidati za Ćuretovog naslednika ZVEZDA NUDI GROFA, FSS HOĆE MUSLINAAktuelno rukovodstvo FSS zasad ima dva kandidata za opciju selektora umesto Radovana Ćurčića, a to su Slavoljub Muslin i Dragan Stojković. Miodrag Božović zasad je nerealna opcija.- Sve zavisi od izbora u FSS, ali ukoliko sadašnja garnitura ostane na svojim pozicijama ili se selektor bude birao pre izbora, najbliži selektorskoj funkciji su Slavoljub Muslin i Dragan Stojković, mada za sada ovaj prvi ima veće šanse. Međutim, ni sa jednim od njih dvojice nije održan zvaničan sastanak - kaže naš izvor i nastavlja:- S druge strane, Dragan Džajić i Zvezdan Terzić pokušavaju da izguraju Miodraga Božovića za tu funkciju, ali u FSS smatraju da to nije dobro rešenje. Ne zato što je Grof loš trener, naprotiv, uvereni su da je reč o vrhunskom stručnjaku i da bi njegovim odlaskom Crvena zvezda bila znatno oslabljena, a to nikome nije u interesu.

Potpredsednik ljutMILOŠEVIĆ: NE RUŠITE REPREZENTACIJUIako gotovo svi izvori iz FSS ukazuju na skoru smenu selektora Radovana Ćurčića, potpredsednik nacionalne kuće fudbala Savo Milošević to najoštrije demantuje.- Plasiranje senzacionalističkih informacija predstavlja nastavak kampanje protiv srpskog fudbala i na najdirektniji način ruši naš nacionalni tim. Svi oni koji se kriju iza „dobro obaveštenih izvora“ i rade po principu više puta ponovljena laž postaje istina ne žele dobro srpskom fudbalu i podrivaju njegove temelje. U ovom trenutku nama je najbitnije da nastavimo da gradimo ambijent, a ne da reagujemo na dezinformacije raznih interesnih sfera - kaže Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track