BIVŠI IGRAČ ZVEZDE OTVORIO DUŠU: 10 meseci bez plate i šanse da igram
Foto: Saša Pavlić

Rastanak je bio neminovan

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE OTVORIO DUŠU: 10 meseci bez plate i šanse da igram

Fudbal -

Makedonski fudbaler David Babunski napustio je Crvenu zvezdu, a onda je odlučio da otvori dušu.

Mladi vezista se preko društvenih mreža obratio javnosti. Iz njegovih reči se jasno vidi veliko razočaranje zbog toga što u Crvenoj zvezdi, koju smatra svojim klubom, nije dobio šansu.

"Rekli su da ću biti zamena za Grujića i veoma važan igrač za buducnost kluba. Kao što se vidi, nisu održali reč", počeo je Babunski.

On je u Zvezdu došao pre godinu dana iz Barselone.

"Strpljivo sam čekao 10 meseci bez igranja, bez plate i bez ijedne napravljene nediscipline sa moje strane. Radio sam profesionalno i nikada nisam uradio ili rekao nešto što će da ugrozi respekt prema bilo kome u Crvenoj zvezdi, pokušavajući da se ponašam optimalno korektno. Ali došao je dan kad sam morao da reagujem. Napravio sam sastanak sa čelnicima kluba kako bih otvoreno objasnio moje stanje. Iskreno sam izrazio moju veliku sreću što sam deo kluba i ljudi ovog spektakularnog grada Beograda, u koji sam se zaljubio prvog momenta. Ali vidim da ne napredujem fudbalski, da gubim vreme čekajući šansu i da moram da donesem odluku u vezi toga jer sam video da drugi igrači dobijaju više šansi da igraju".

Babunski podvlači da su sve novajlije koje su došle u januaru i junu prošle godine dobile više šansi od njega.

"Mislim da sam jedini koji nije dobio pravu šansu da zaigra".

On dodaje da je više puta pitao trenera Miodraga Božovića zašto ne igra.

"Uvek je odgovarao: 'Nema nikakvih problema. Sve je super. Samo nastavi tako. Zadovoljan sam tvojim radom i daću ti brzo šansu da igraš'. Pitao sam da li to znači nekoliko utakmica u kontinuitetu ili samo poslednjih 15-ak minuta. Rekao je da će mi dati 2-3 utakmice u kontinuitetu. I te 2 ili 3 ne cele utakmice je maksimum mog kontinuiteta u Crvenoj zvezdi".

Na kraju, Babunski se zahvalio navijačima,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track