BIZARNO: Internet sahranio Vesta i Pelea
Foto: Profimedia

Lažne vesti o smrti dvojice fudbalera u Africi

BIZARNO: Internet sahranio Vesta i Pelea

Fudbal -

Mediji širom sveta objavili pogrešne informacije da su preminuli poznati afrički fudbaleri iz Nigerije i Gane

Vesti da su bivši afrički fudbaleri Taribo Vest i Abedi Pele preminuli u noći između petka i subote objavili su brojni svetski mediji, te informacije u velikom broju pojavile su se i na društvenim mrežama, da bi se, ipak, ispostavilo da je u pitanju laž.Mediji su najpre objavili kako je zbog „kraće i teške bolesti“ i neuspelog lečenja u Francuskoj preminuo Abedi Pele, koji je samo nekoliko sati kasnije morao da objašnjava da je živ i zdrav. Da bi to i dokazao, nekadašnji reprezentativac Gane i fudbaler Marselja objavio je kratak snimak na kojem se vidi kako vozi trenažni bicikl pored bazena.Glasine je odbacio i njegov sin Endrju Ajev, inače fudbaler Vest Hema.- Otac mi je živ i oseća se dobro. Nema nikakvih zdravstvenih problema, niti je bio na bilo kakvim medicinskim tretmanima u Francuskoj. U pitanju je čista laž i pokušaj obmane - poručio je Ajev.Samo nekoliko sati nakon ove vesti stigla je nova bolesna izmišljotina u kojoj se tvrdi da je preminuo bivši fudbaler Partizana i jedan od najzvučnijih nigerijskih fudbalera svih vremena Taribo Vest. Informaciju je prvi demantovao njegov prijatelj i nekadašnji napadač Monaka i Dortmunda Viktor Ikpeba, potom i novinar Okon Akpan. Na kraju, morao je da se oglasi i Taribo Vest.- Pozvali su me prijatelji i rekli mi da proverim Fejsbuk jer tamo piše da sam mrtav. Video sam izveštaje o svojoj smrti i počeo da se smejem. Nikada u životu nisam dobio toliko poziva kao to veče. Zvali su me iz Amerike, Velike Britanije, ma iz celog sveta - rekao je Vest i dodao:- Sve su to đavolja posla. Pokušava da me slomi, ali ne može. To mi sve pomaže da se povežem s ljudima, što je božja volja. Kad đavo hoće da vam nanese zlo, Bog pošalje svoju decu da vas štite.

Živ je Pele, umro nije... Abedi Pele
Živ je Pele, umro nije... Abedi Pele

Taribo Vest uživa u penzionerskim danima, uglavnom vreme provodi u Milanu, gde je osnovao svoju crkvu, a često putuje i u Afriku.

Nije prvi put„POKOPAVALI“ I RANIJESamo nekoliko meseci pre nego što su Tariba Vesta i Abedija Pelea sahranili žive, mediji su isto učinili i s još jednim poznatim fudbalerom iz Afrike. U pitanju je kapiten tamošnjeg Orlando pajratsa Oupa Manjisa, za koga se krajem maja pisalo da je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći. Međutim, i to se pokazalo kao laž, a sva je prilika da mediji širom sveta ovakve informacije objavljuju samo da bi imali što više klikova, što im kasnije donosi veću zaradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track