BLOG UŽIVO: Neverovatan kiks najboljeg golmana u istoriji Valensije
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Neverovatan kiks najboljeg golmana u istoriji Valensije

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:07 - Anćeloti: Biću zadovoljan Ronaldom čak i ako ne da gol do kraja sezoneTrener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je danas da će biti zadovoljan igrom Kristijana Ronalda čak iako taj fudbaler do kraja sezone ne postigne više nijedan gol. Ronaldo je ove sezone postigao više od 50 golova, ali nije bio strelac u poslednje tri utakmice. "Tokom karijere u svojim ekipama nisam imao napadača koji je postigao 50 golova u sezoni. Biću zadovoljan čak iako Kristijano ne postigne nijedan gol do kraja", rekao je Ančeloti, preneli su španski mediji. "Kristijano je veoma dobro, nije umoran, svež je, dobro se oseća", dodao je italijanski trener. Real će u subotu igrati protiv Sevilje prvenstvenu utakmicu, a u utorak u Torinu protiv Juventusa, prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona. Real je drugi na tabeli španske lige sa dva boda zaostatka za Barselonom.

21:52 - Neverovatan kiks najboljeg golmana u istoriji ValensijeGolman Dijego Alveš je odbranio 11 penala u Primeri, a rekorder je Valensije po još jednom - nije savladan na "Mestalji" 594 minuta! Međutim, van svog stadiona... To je druga priča. Bar sudeći prema večerašnjoj reakciji na gostovanju Rajo Valjekanu. Tako su "pčelice" povele u 19. minutu, strelac je bio Embarba, a konačan rezultat 1:1 postavio je Pareho u 66. Oba tima su utakmicu završila sa po deset igrača, jer su isključeni Morsiljo (Rajo) u 62. i Rodrigo (Valensija) u 77.

20:53 - Lajović izgubio od Dodiga u Istanbulu

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Istanbulu, pošto je večeras poražen od Ivana Dodiga iz Hrvatske sa 5:7, 7:6 (7:1), 6:4. Lajović je loše otvorio meč, gubio je sa 4:1 i 5:2, ali je posle toga vezao pet gemova i poveo sa 1:0 u setovima. Srpski teniser je u nastavku napravio brejk, poveo sa 3:1, ali je Dodig u osmom gemu uzvratio istom merom i u taj-brejku prilično lako došao do izjednačenja. U trećem setu Dodig je odmah napravio dva brejka za 3:0, Lajović je uspeo da vrati jedan, ali nije imao snage da se u potpunosti vrati u meč, iako je imao četiti brejk lopte u osmom gemu. Dodig će u četvrtfinalu igrati protiv Bugarina Gregora Dimitrova, koji je savladao Andreja Golubjeva iz Kazahstana sa 6:3, 6:2. Turnir u Istanbulu igra se za nagradni fond od 439.405 evra.

20:17 - Pirson se izvinio novinaru zbog uvredaTrener fudbalera Lestera Najdžel Pirson izvinio se danas novinaru koga je izvređao na konferenciji za medije posle utakmice sa Čelsijem nazvavši ga "glupim" i "nojem". Novinar Jan Bejker je sinoć posle poraza Lestera od Čelsija (1:3) upitao Pirsona da pojasni na kakve je kritike svojih fudbalera mislio kada je rekao da su često kritikovani ove sezone. Trener Lestera rekao je da je to neverovatno pitanje. "Ako ne znaš odgovor na to pitanje onda si noj! Sigurno ti je glava bila zabijena u pesak! Da li si sposoban i dovoljno fleksibilan da izvučeš glavu iz peska? Ako mene pitaš - nisi. Ja mogu da izvučem glavu, ti ne", rekao je on. "Ti si ovde prilično dugo i poznaješ situaciju i na kraju mi postaviš takvo pitanje. To znači da si lud ili glup. Izvini, ali ti nisi normalan! Nemoj da mi prodaješ "maglu", nemoj molim te", dodao je Pirson. Nakon ove izjave Pirson je napustio konferenciju za novinare, a danas se izvinio. "Jan, izvinjavam se zbog sinoćnjeg ponašanja, nadam se da to neće narušiti naš odnos. To je bila emotivna reakcija, a ja se ne plašim da ih pokazujem. Dodelili su mi razna imena, ljudi na to imaju pravo, ali izviniću se kad god preteram i to danas radim", rekao je Pirson. Novinar Jan Bejker naveo je na svom Tviter profilu da prihvata izvinjenje.

19:57 - Kiplagat predložio doživotne suspenzije za dopingovanePredsednik Atletskog saveza Kenije Ajzeja Kiplagat predložio je danas doživotne suspenzije za sportiste koji padnu na doping testovima. U poslednje dve godine najmanje 36 kenijskih atletičara palo je na doping testovima."Predložiću doživotne suspenzije onima za koje se utvrdi da su varali. Ako si kažnjen nećeš svoju zemlju predstavljati na svetskim prvenstvima ili Olimpijskim igrama. Zauvek ćeš ostati kod svoje kuće", rekao je Kiplagat, preneli su britanski mediji. Kiplagat je ocenio da će doživotne suspenzije sportistima i njihovim agentima biti dovoljne da se problem dopinga reši. Kenijsku atletiku teško je pogodio doping slučaj maratonke Rite Džeptu, trostruke pobedniče Bostonskog maratona i dvostruke pobednice maratona u Čikagu. Ona je bila pozitivna na krvni doping EPO. Kiplagat je naveo da će se sa funkcije povući od 1. maja, kako bi se posvetio kampanji za potpredsednika Međunarodne atletske federacije (IAAF). Izbori će biti održani u avgustu tokom Svetskog prvenstva u Pekingu.

18:55 - Lamela želi da ostane u TotenhemuFudbaler Totenhema Erik Lamela rekao je danas da ne namerava da napusti taj klub, uprkos spekulacijama da je za njega zainteresovan milanski Inter. Britanski Dejli Miror danas je preneo da uprava Totenhema želi da proda Lamelu Interu. "Sebe vidim u Totenhemu. Normalno je da se postavljaju pitanja o odlasku, ali veoma sam srećan u Londonu", rekao je Lamela. Lamela je karijeru počeo u River Plati, odakle je 2011. godine prešao u Romu. U italijanskom klubu se nije najbolje snašao pa je 2013. godine potpisao za Totenhem, za koji je odigrao 42 utakmice i postigao pet golova. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 10 utakmica i postigao jedan gol.

18:25 - Gundogan odbio da produži ugovor sa Borusijom DortmundNemački fudbaler Ilkaj Gundogan odbio je da produži ugovor sa Borusijom Dortmund, saopštio je danas taj nemački bundesligaš. Gundoganov ugovor sa Borusijom ističe na leto 2016. godine, pa je izvesno da će ovaj reprezentativni fudbaler u narednom prelaznom roku napustiti klub iz Dortmunda. Izvršni direktor Borusije Hans-Joahim Vacke rekao je za vikend da će klub pustiti Gundogana da ode ako dođe "adekvatna ponuda". Borusija će na kraju sezone ostati i bez trenera Jirgena Klopa, koji će napustiti to mesto, na kom će ga zameniti Tomas Tihel.

18:04 - Amrabat u Malagi za 3,5 miliona evraMarokanski fudbaler Nordin Amrabat potpisao je danas višegodišnji ugovor sa Malagom, saopštio je klub iz Andaluzije. Amrabat je zimus iz Galatasaraja prešao na šestomesečnu pozajmicu u Malagu, koja je bila zadovoljna njegovim partijama i otkupila kompletan ugovor za 3,5 miliona evra. Amrabat je ove sezone odigrao 26 utakmica u Primeri i postigao šest golova, uz još pet asistencija. On je prethodno igrao za holandski Venlo, PSV Ajndhoven i Kajzeri, dok je za nacionalni tim Maroka nastupio 22 puta i dao tri gola.

17:19 - Ronaldo: Nadam se da će me Nejmar nadmašitiČuveni brazilski napadač, Ronaldo Nazario de Lima, još jednom je pohvalno govorio o Nejmaru."Iskreno se nadam da će me Nejmar nadmašiti u svakom pogledu. Pred njim je blistava karijera, iako on i trenutno sjajan", rekao je Ronaldo.Napadač Barselone je u dosadašnjem delu sezone postigao 32 pogodka u svim takmičenjima."Njegove performanse su neverovatne i zato je on veliki idol svima u Brazilu", zaključio je nekadašnji igrač Barselone, Reala i nekoliko drugih klubova.

16:52 - Zatvorena tribina stadiona Juventusa na dve utakmiceFudbalski klub Juventus igraće pred zatvorenom navijačkom tribinom na dve utakmice Serije A zbog incidenata na utakmici sa Torinom. Tokom susreta povređeno je devet navijača Torina, pošto je na njihov deo tribina pao topovski udar. "Postoje uverljivi dokazi da je uređaj lansiran sa tribine sa navijačima Juventusa", saopštio je Fudbalski savez Italije (FIGC). Juventus će pred praznom navijačkom tribinom igrati protiv Kaljarija i Napolija. Susret dva kluba obeležili su incidenti, koji su počeli i pre same utakmice. Navijači Torina gađali su kamenjem autobus sa fudbalerima Juventusa. Oba kluba su novčano kažnjena sa po 50 hiljada evra. Policija je uhapsila osam navijača, dok je protiv njih 15 podnela krivične prijave. Torino je u nedelju pobedio Juventus sa 2:1.

16:37 - Šnajderlin završio sezonuFrancuski fudbalski reprezentativac Morgan Šnajderlin zbog povrede kolena propustiće ostatak sezone, saopštio je danas menadžer Sautemptona Ronald Kuman. Šnajderlin se povredio na meču protiv Totenhema, koji je u subotu završen nerešeno 2:2."Nije dobro, ne možemo da računamo na njega do kraja sezone. Ima probleme sa ligamentima levog kolena i odsustvovaće tri, četiri ili pet nedelja", rekao je Kuman na konferenciji za medije.On je dodao da će srpski reprezentativac Dušan Tadić propustiti meč protiv Sanderlenda zbog problema sa preponama. Šnajderlin je u Sautempton došao 2008. godine iz Strazbura i do sada je za engleski klub zabeležio 260 nastupa.

15:27 - Inzagi ostaje trener MilanaTrener fudbalera Milana Filipo Inzagi ostaće na toj funkiciji, iako su italijanski mediji poslednjih dana spekulisali o njegovom odlasku, prenela je danas zvančna klupska televizija. Na ovu odluku, prema pisanju italijanskih medija, uticala je i neizvesnost oko prodaje kluba, odnosno da li će predsednik Silvio Berluskoni prodati Milan tajlandskom investitoru Biju Tečaubolu. Milan je juče na svom terenu poražen od Đenove sa 1:3. Ekipa Filipa Inzagija je na poslednje četiri utakmice u Seriji A osvojila samo dva boda, te tako pet kola pre kraja šampionata zauzima 10. mesto sa 43 boda. Italijanski mediji poslednjih dana dosta su spekulisali o nasledniku Inzagija na klupi Milana, a kao glavni kandidat da predvodi "rosonere" navodili su Kristijana Brokija, aktuelnog šefa struke omladinskog pogona Milana. Filipo Inzagi će tako predvoditi Milan u nedelju protiv Napolija u 35. kolu Serije A.

15:09 - Janković: Čukarički želi sve pobede do kraja prvenstvaFudbaler Čukaričkog Nikola Janković rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da pobedi sve utakmice do kraja, kako bi bila što bolje plasirana u prvenstvu. "Treće mesto na tabeli još nije sigurno, ali imamo 10 bodova više od Vojvodine. Igramo maksimalno ozbiljno i pokušaćemo do kraja sve da pobedimo", rekao je Janković za klupski sajt. Čukarički je u sredu savladao OFK Beograd sa 1:0 u 25. kolu Super lige, a za vikend će u narednom kolu igrati protiv Mladosti iz Lučana. "Ići ćemo na pobedu, kao i uvek. Dobra su ekipa, imaju brze bokove. Siguran sam da ćemo to uspeti da zatvorimo", kazao je Janković. Strelac na utakmici sa OFK-om Slavoljub Srnić rekao je da je njegova ekipa mogla da bude i efikasnija na tom susretu. "Imali smo mnogo šansi, mogli smo da damo još golova, ali tri boda su tri boda. Imao je i protivnik inicijativu pred kraj poluvremena, mada smo se uglavnom mi pitali", rekao je Srnić. Utakmica između Čukaričkog i Mladosti igraće se u nedelju od 17.00 u Lučanima.

14:49 - Boateng: Moramo da se uozbiljimoFudbaler Bajerna Žerom Boateng rekao je da njegov tim mora pod hitno da se uozbilji jer sa igrom iz polufinala Kupa Nemačke protiv Dortmunda bolje da ide u barselonu na prvi meč polufinala Lige šampiona. Dortmund je eliminisao Bajern nakon penala, iako su Bavarci vodili do 70. minuta golom Roberta Levandovskog. "Barselona je jedan od najboljih timova na svetu i biće nam potrebna vrhunska partija. Ako budemo igrali kao protiv Dortmunda posle 70. minuta, onda nema potreba da idemo u Španiju", rekao je Boateng. On je dodao da je njegov tim vratio u život Borusiju i poklonio joj finale, jer "milioneri" nisu imali nijednu priliku za gol do 1:1. Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Barselone i Bajerna igra se 6. maja na Nou Kampu, a revanš je šest dana kasnije na Alijanc areni.

14:30 - Pogba u Pari Sen Žermenu za 80 miliona evraFudbalski reprezentativac Francuske Pol Pogba preći će iz Juventusa u Pari Sen Žermen za 80 miliona evra, prenosi danas sajt Gol.com. Kako se navodi, Juventus je prihvatio ponudu PSŽ i očekuje se da se Pogba na leto preseli u Pariz. U prilog transfera 22-godišnjeg Francuza ide i činjenica da je njegov zastupnik Mino Rajola u dobrim odnosima sa čelnicima oba kluba i da u ekipi Lorana Blana ima četvoricu svojih klijenata: Zlatana Ibrahimovića, Bleza Matuidija, Gregorija Van der Vila i Maksvela. Pored PSŽ-a, interesovanje za Pogbu pokazali su madridski Real, Barselona, Čelsi i njegov bivši klub Mančester Junajted. On je za reprezentaciju Francuske odigrao 22 utakmice i postigao pet golova.

14:00 - Golman Viljareala pauzira šest meseciGolman fudbalskog kluba Viljareal Serhio Asenho pokidao je prednje ukrštene ligamente desnog kolena, saopštio je njegov klub. On će zbog ove povrede morati da pauzira najmanje šest meseci. Asenho je u završnici sinoćne utakmici 34. kola španske Primere protiv bivšeg kluba Atletika iz Madrida nezgodno doskočio na nogu jednog igrača i odmah je signalizirao da je došlo do povrede. Ovo je treći put da Asenho kida prednji ukršteni ligament, prethodno je istu povredu imao u maju 2010. kao golman Atletika, pa u februaru 2011. kao igrač Malage.13:34 - Pirson izvređao novinaraTrener fudbalera Lestera Najdžel Pirson izvređao je jednog britanskog novinara, jer mu se nije svidelo postavljeno pitanje nakon poraza njegove ekipe od Čelsija. Novinar je upitao Pirsona da pojasni na kakve je kritike svojih fudbalera mislio kada je rekao da su često kritikovani ove sezone. "Gde si ti bio sve ovo vreme? Na odmoru, ili si bio u oblacima ili si pratio neki drugi klub? Tvoje pitanje je neverovatno! Ako ne znaš odgovor na to pitanje onda si noj! Sigurno ti je glava bila zabijena u pesak! Da li si sposoban i dovoljno fleksibilan da izvučeš glavu iz peska? Ako mene pitaš - nisi sposoban za to", odgovorio je Pirson. Novinar mu je na to odgovorio da "verovatno ne može" da izvuče glavu iz peska, a Pirson je nastavio sa uvredama. "Ja mogu da izvučem glavu, ti ne. Ti si ovde prilično dugo i poznaješ situaciju i na kraju mi postaviš takvo pitanje. To znači da si lud ili da si glup. Izvini, ali ti nisi normalan! Nemoj da mi prodaješ "maglu", nemoj molim te", zaključio je Pirson. 13:10 - El Kalifa ponovo predsednik AFCŠeik Salman bin Ebrahim el Kalifa ponovo je danas izabran za predsednika Azijske fudbalske konfederacije (AFC). El Kalifa reziborom na predsedničko mesto AFC takođe stiče potpredsedničko mesto u Svetskoj fudbalskoj federaciji (Fifa) namenjeno za Aziju, gde će zameniti jordanskog princa Ali bin el Husein. On funkciju predsednika AFC obavlja od 2013. godine, kada je zamenio Mohameda Bin Hamama, koji je zbog finansijskih malverzacije suspendovan od strane Fifa. El Kalifa na predsedničkim izborima nije imao protivkandidata.

12:50 - Srnić: Mogli smo i ubedljivije da pobedimoMladi fudbaler Čukaričkog Slavoljub Srnić izjavio je da su bodovi iz meča sa OFK Beogradom najvažniji, mada smatra da je trijumf mogao da bude ubedljiviji. Čukarički je u 25. kolu Superlige slavio protiv gradskog rivala sa 1:0, a Srnić je postigao jedini pogodak. "Imali smo dosta šansi, mogli smo da damo još golova, ali tri boda su tri boda. Imao je i protivnik inicijativu pred kraj prvog poluvremena, mada smo se uglavnom mi pitali" rekao je Srnić za zvanični sajt kluba. Čukaricki će na sledećoj utakmici protiv Mladosti u Lučanima igrati bez suspendovanog standardnog desnog beka Filipa Stojkovića, koga će zameniti talentovani Nikola Janković.

12:30 - Zenit ne računa na Aršavina i TimoščukaLider ruskog šampionata Zenit iz Sankt Petersburga ne namerava da produži ugovore sa napadačem Andrejem Aršavinom i veznim igračem Anatolijem Timoščukom. Trener Zenita Andre Viljaš Boaš rekao je da klub ne pregovara sa dvojicom veterana kojima ugovor ističe krajem sezone. Tridesettrogodišnji Aršavin, nekada najbolji strelac tima, pre tri sezone vratio se u Zenit iz Arsenala i ove sezone je na 17 prvoligaških mečeva uglavnom ulazio u igru, dok je kapiten ukrajinske reprezentacije Timoščuk, povratnik iz Bajerna ove sezone odigrao 21 utakmicu.

12:11 - Inijesta se pribojava meča sa BajernomFudbaler Barselone Andres Inijesta rekao je da se pribojava dvomeča sa Bajernom u polufinalu Lige šampiona, uprkos tome sto će trostruki uzastopni šampion Nemačke nastupiti bez povređenog Arjena Robena, a pod znakom pitanja je i Robert Levandovski. "Ne postoji rezultat koji vam garantuje prolazak dalje kada igrate protiv ekipe koju predvodi Pep Gvardiola. Za njega ne postoje nemoguće stvari. Ako uspemo da ih pobedimo u prvom meču, ne smemo da pomislimo da je gotovo. Pogledajte šta su uradili Portu u četvrtfinalu", rekao je Inijesta. On je dodao da katalonski tim mora da bude na najvišem nivou u obe utakmice ako želi da prođe u finale. Iskusni vezista otkrio je da je ostao u dobrim odnosima sa Gvardiolom, iako se nije čuo sa njim od prelaska u Bajern. Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Barselone i Bajerna igra se 6. maja na Nou Kampu, a revanš je šest dana kasnije na Alijanc areni.

11:50 - Pomera se start F1 za dve nedeljeNova sezona Formule jedan počeće sledeće godine dve nedelje kasnije nego uobičajeno, saopštili su organizatori. Trka za Veliku nagradu Australije, kojom će početi i naredna sezona, voziće se 3. aprila, što će biti najkasniiji start Formule jedan još od 1988. godine. Pomeranje događaja uticaće na kalendar Formule jedan, koji u 2015. godini ima niz velikih praznina između trka.11:30 - CAS odbacio zahtev LegijeSud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) odbacio je zahtev Legije iz Varšave, koja je od Evropske fudbalske unije (Uefa) zatražila finansijsku kompenzaciju nakon što su diskvalifikovani iz plej-ofa za grupnu fazu Lige šampiona, jer su u tim uvrstili suspendovanog igrača. Legija je od Uefe zatražila 1.854.385 evra kompenzacije, ali je CAS taj zahtev odbacio. Legija je posle dvomeča u trećem kolu kvalifijacija za Ligu šampiona pobedila Seltik ukupnim rezultatom 6:1 (4:1, 2:0), ali je revanš utakmica u Glazgovu poništena, jer je poljski klub u tim uvrstio suspendovanog fudbalera, pa je meč registrovan sa 3:0 za škotski tim. Seltik je tako prošao na osnovu pravila o postignutom broju golova u gostima.

11:00 - Lodžeski igra za Belgiju na EPKošarkaš Olimpijakosa Amerikanac Met Lodžeski igraće ze reprezentaciju Belgije na Evropskom prvenstvu, saopštio je nacionalni savez te zemlje. "Met mi je potvrdio i biće deo selekcije Belgije ovog leta na prvenstvu Evrope", rekao je direktor reprezentacije Žak Ledur. Lodžeski je ove sezone prosečno u Evroligi postizao 9,5 poena i 3,9 skokova, dok je u grčkoj ligi imao učinak od 11,5 poena i 3,5 skokova. Belgija će igrati u grupi D zajedno sa Češkom, Estonijom, Letonijom, Litvanijom i Ukrajinom. Prvenstvo Evrope u košarci biće održano od 5. do 20 septembra u četiri zemlje: Hrvatskoj, Letoniji, Nemačkoj i Francuskoj.

10:27 - Kevin Lav pauzira šest meseciKošarkaš Klivlenda Kevin Lav pauziraće četiri do šest meseci zbog iščašenja ramena, saopštili su Kavalirsi. Lav se povredio na četvrtoj utakmici protiv Bostona, nakon što ga je za ruku povukao protivnički centar Keli Olinjik. On neće moći da pomogne ekipi u nastavku plej-ofa, a mogao bi da propusti i trening kamp u oktobru. Klivlend će u polufinalu Istoka igrati sa boljim iz duela Čikaga i Milvokija u kojem Bulsi vode 3:2. Lav je pre Klivlenda igrao za Minesotu, a ove sezone je prosečno postizao 16,4 poena i 9,7 skokova.

10:01 - Inzagi: Milan će odlučitiTrener Milana Filipo Inzagi očekuje otkaz predstojećih dana zbog loših rezultata sa "rosonerima". Milan je poražen u poslednja dva kola, a ne zna za pobedu već četiri, pa se pet kola pre kraja sezone praktično oprostio od plasmana u Evropu. "Ovo je fudbal. Postoje loši dani, a ovakva situacija je uvek rizična za trenera. Za razliku od meča sa Udinezeom, dali smo sve od sebe, ali je Đenova bila bolja. Razočaran sam", rekao je Inzagi i dodao: "Nikad nisam odustajao, ni kao igrač, ni sada kao trener. Idem uzdignute glave, klub će proceniti situaciju, a ja ću prihvatiti koju god odluku donesu. U četvrtak ću znati". Milan je bio u konkurenciji za Ligu Evrope do pre nekoliko meseci, čak je savladao i Napoli, koji se bori za Ligu šampiona, ali prema rečima Inzagija, sve je krenulo naopako posle serije povreda igrača.

09:35 - Perić: Nema opravdanja za ovaj debaklSelektor muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da ne postoji opravdanje za ubedljiv poraz od Islanda (38:22) u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine. "Za ovakav poraz nema opravdanja. U pripremi za narednu utakmicu svako od nas treba prvo da pođe od sebe. Gubimo i pobeđujemo kao tim. Otvorili smo meč sa promašenim zicerima i tehničkim greškama i nedopustivo mnogo golova dobili iz kontranapada. Hteli smo da iz agresivne odbrane steknemo mir u napadu, ali ona je bila izuzetno pasivna što se prenelo na napad", rekao je Perić. Porazom u Rejkjaviku, Srbija je zabeležila prvi neuspeh u kvalifikacijama, u kojima je u Grupi četiri prva na tabeli sa četiri boda, koliko ima i Island. Slede Crna Gora sa dva i Izrael bez bodova.

09:11 - Memfis u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA ligeKošarkaši Memfisa plasirali su se u polufinale plej ofa Zapadne konferencije NBA lige pošto su u četvrtfinalnoj seriji savladali Portland sa 4:1. Do jutrošnjeg trijumfa 99:93, koji ih je odveo među četiri najbolja tima na Zapadu, Memfis je predvodio španski reprezentativac Mark Gasol sa 26 poena i 14 skokova. Uz Gasola u pobedničkom timu istakli su se Kortni Li sa 20, Zek Rendolf 16 i Džef Grin sa deset koševa. Na suprotnoj strani Si Džej Mekalum je bio najefikasniji sa 33 koša. Demijan Lilard je ubacio 22, a LaMarkus Oldridž 14. Protivnik Memfisu u polufinalu plej ofa biće najuspešniji tim ligaškog dela šampionata Golden Stejt, koji će biti i domaćin na startu serije. Prva utakmica igra se već u noći između nedelje i ponedeljka. U nastavku plej ofa u Istočnoj konferenciji Atlanta je jutros savladala Bruklin sa 107:97 i povela sa 3:2 u toj četvrtfinalnoj seriji. DeMar Kerol bio je najefikasniji pojedinac Atlante sa 24 poena. U poraženom Bruklinu najjači utisak ostavio je Alan Anderson sa 23 poena. Naredna utakmica igraće se u noći između petka i subote u Bruklinu, a eventualna "majstorica" dva dana kasnije u Atlanti.

08:50 - Sautempton želi u Ligu šampiona za pet godinaCilj fudbalskog kluba Sautempton je da u narednih pet godina igra u Ligi šampiona, izjavio je izvršni direktor tog engleskog premijerligaša Les Rid. "Voleli bismo da imamo strukturu za tako nešto, ali mislimo da je moguće u periodu od pet godina. Važno je da se najpre ustalimo među šest najboljih u Premijer ligi", rekao je Rid. Sautempton ove sezone beleži odlične rezultate, pošto nakon 34 kola zauzima sedmo mesto na tabeli Premijer lige. Taj klub je usporio posle fantastičnog početka sezone, iako je letos ostao bez velikog broja najvažnijih fudbalera, kao i trenera Maurisija Poketina.08:30 - Abidal: Barselona je favorit protiv BajernaNekadašnji fudbaler Barselone i reprezentacije Francuske Erik Abidal rekao je da je katalonski tim veliki favorit protiv Bajerna u polufinalu Lige šampiona. "Barselona godinama igra odlično u Ligi šampiona i uvek se nađe u završnici. Mali problem je što mora da razmišlja i o trci za titulu Primere, što nije slučaj kod Bajerna. Sviđa mi se ekipa pod vođstvom trenera Luisa Enrikea i verujem da su dosta bolji od Bajerna, iako je snažak protivnik", rekao je Abidal. Abidal je za Barselonu igrao od 2007. do 2013. godine, sa kojom je osvojio dve Lige šampiona, četiri titule prvaka Španije, tri Superkupa Španije i po dva UEFA Superkupa i Klupska prvenstva sveta.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track