BLOG UŽIVO: Arsenal nudi 60 miliona evra za Iguaina
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Arsenal nudi 60 miliona evra za Iguaina

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

20:15 - Polufinale Vilijams - Šarapova i Radvanjska - MuguruzaPoznate su učesnice završnih borbi na ženskom turniru ovogodišnjeg Vimbldona, a plasman u polufinale danas su izborile Amerikanka Serena Vilijams, Ruskinja Marija Šarapova, Poljakinja Agnješka Radvanjska i Garbine Muguruza iz Španije. U četvrtfinalnim mečevima Vilijams je pobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 3:6, 6:2, 6:3, Šarapova je takođe u tri seta bila bolja od Amerikanke Koko Vandevege - 6:3, 6:7 (3:7), 6:2, Radvanjska je savladala Amerikanku Medison Kiz sa 7:6 (7:3), 3:6, 6:3, dok je najlakši posao imala Muguruza u susretu sa Švajcarkinjom Timeom Bačinski - 7:5, 6:3. Polufinalni parovi su Vilijams - Šarapova i Radvanjska - Muguruza.

19:29 - Martin pobedio u 4. etapi i preuzeo vođstvo na TuruNemački bicikilista Toni Martin pobedio je danas u 4. etapi Tur de Fransa i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu najprestižnije svetske trke. Stazu od Seranga do Kambrea u dužini od 223,5 kilometara Martin je prevezao za pet sati i 28,58 minuta, a kroz cilj je prošao sa tri sekunde boljim vremenom od velike grupe takmičara. Drugo i treće mesto zauzeli su njegov zemljak Džon Degenkolb i Slovak Peter Sagan. Martin u generalnom plasmanu ima 12 sekundi prednost nad dosadašnjim liderom Tura, Britancem Krisom Frumom. Sutra je na programu 5. etapa, a vozi se od Arasa do Amijena u dužini od 189,5 kilometara. Rezultati 4. etape: 1. Toni Martin (Nemačka) 5:28:58 sati 2. Džon Degenkolb (Nemačka) +3 sekunde 3. Peter Sagan (Slovačka) 4. Greg Van Averme (Belgija) 5. Edvald Boason Hagen (Norveška) 6. Naser Buani (Francuska) 7. Jakopo Gvarnijeri (Italija) 8. Toni Galopen (Francuska) 9. Zdenjek Stibar (Češka) 10. Brajan Kokar (Francuska), svi u vremenu Degenkolba. Generalni plasman: 1. Martin 12:40:26 sati 2. Frum +12 sekundi 3. Tidžej van Garderen (SAD) +25 4. Galopen +38 5. Sagan +39

19:09 - Asamoa Đan postaje osmi najplaćeniji fudbaler planeteKinezi pripremaju senzacionalni transfer. Kapiten reprezentacije Gane Asamoa Đan (29) preći će iz Al Aina u Šangaj SIPG u transferu ukupne vrednosti 53 miliona evra! Klub iz Emirata dobiće 20 miliona, a bivšem napadaču Udinezea, Rena i Sanderlenda pripašće 33 miliona za trogodišnji ugovor! Tako će postati osmi najplaćeniji fudbaler planete.

18:41 - Arsenal nudi 60 miliona evra za IguainaRukovodstvo Arsenala ne odustaje od pokušaja da kupi napadača Napolija Gonzala Iguaina, prenosi italijanski sportski dnevnik Gazeta delo Sport. Prema pisanju tog lista, klub iz Londona spreman je da za transfer 27-godišnjeg reprezentativca Argentine plati sumu od čak 60 miliona evra. Mediji su ranije preneli da su za usluge Iguaina zainteresovani Čelsi, Liverpul i Mančester Junajted, a da i sam igrač želi da nastavi karijeru u engleskoj Premijer ligi. Iguain je prošle sezone u dresu Napolija odigrao 58 utakmica i postigao 29 golova. Nedavno je bio učesnik Kopa Amerika, a u finalu protiv Čilea bio je neprecizan u penal seriji posle koje je domaćin osvojio trofej.

18:29 - Zimonjić i Matkovski eliminisani sa VimbldonaSrpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Poljak Marcin Matkovski eliminisani su danas sa Vimbldona, pošto su u četvrtfinalu poraženi od holandsko-rumunske kombinacije Žan-Žulijen Rožera i Horija Tekaua sa 0:3, u setovima 4:6, 3:6, 6:7. Rožer i Tekau su do trijumfa nad sedmim nosiocima došli posle sat i 51 minuta igre. Srpsko-poljska kombinacija tokom meča nije stigla ni do jedne brejk lopte, a njihovi rivali su im triput oduzeli servis - jednom u prvom i dvaput u drugom setu. Rožer i Tekau su treći period dobili posle taj-brejka u kom su slavili sa 7:2. Holanđanin i Rumun će se u polufinalu Vimbldona sastati sa boljima iz duela između američkog para Bob/Majk Brajan i indijsko-rumunske kombinacije Rohana Bopana/Florijan Mergea.

18:15 - Humanitarac Demjan Daf u ŠamrokuPoznati irski fudbaler Demjan Daf se vratio kući. Igraće za Šamrok, klub koji ne može da "izdrži" njegovu platu od 1000 evra nedeljno, pa će taj novac obezbeđivati sponzori. Taj novac neće ići u džep fudbalera već u humanitarne svrhe.

17:41 - Šuker: Mamići i Vrbanović su nevini dok se ne dokaže suprotnoPredsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker rekao je danas su funkcioneri Dinama iz Zagreba, braća Zdravko i Zoran Mamić za tu organizaciju nevini dok se ne dokaže suprotno. Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) je protiv braće Mamić i izvršnog direktora HNS Damira Vrbanovića pokrenula istragu kao osumnjičenih za primanja i davanje mita i utaje poreza."Najvažniji zaključak na sednici Izvršnog odbora HNS-a je da su za nas naši prijatelji Zdravko Mamić i Damir Vrbanović te Zoran Mamić, moj bivši saigrač iz generacije 'vatrenih', nevini do sudske odluke. Pričekajmo odluku, a dotad Savez ima program prema kojem će raditi. Mislimo da nema potrebe da se obavesti Evropska fudbalska unije (Uefa) o tome", rekao je Šuker posle sednice IO, a prenose hrvatske mediji. Predsedniku Dinama i članu Izvršnog odbora HNS-a Zdravku Mamiću, njegovom bratu i treneru zagrebačke ekipe Zoranu, kao i izvršnom direktoru HNS-a Damiru Vrbanoviću je pre dva dana određen jednomesečni pritvor, zbog sumnje primanja i davanja mita i utaje poreza. Kontroverzni Zdravko Mamić koji je najuticajnija osoba u hrvatskom fudbalu, ranije je u medijima odbacio optužbe i ocenio da su politički motivisane.

17:21 - Šarapova i Muguruza u polufinalu VimbldonaRuska teniserka Marija Šarapova plasirala se u polufinale Vimbldona pobedom nad Amerikankom Koko Vandevege 6:3, 6:7, 6:2. Šarapova će se za ulazak u finale boriti sa pobednicom duela između Serene Vilijams i Viktorije Azarenke. Pre Ruskinje, među četiri najbolje plasirala se Garbin Muguruza iz Španije trijumfom nad Švajcarkinjom Timeom Baščinski 7:5, 6:3. Ona čeka pobednicu duela između Agnješke Radvanske i Medison Kiz.

16:44 - Kecmanović eliminisan u drugom koluMladi srpski teniser Miomir Kecmanović završio je učešće na Vimlbldonu u konkurenciji juniora, pošto je danas u drugom kolu izgubio od Finca Patrika Niklasa-Salminena sa 6:3, 6:3. Protivnik Niklasa - Salminena u narednom kolu biće pobednik meča Mark Polmans (Australija) - Dak Li (Koreja).

16:20 - Aleksandrov produžio ugovor sa OldenburgomSrpski košarkaš Nemanja Aleksandrov produžio je ugovor sa nemačkim Oldenburgom, potvrđeno je danas na sajtu kluba. Prošle sezone u ligi, Aleksandrov je prosečno beležio 10,3 poena i 4,3 skoka po utakmici. Tokom karijere srpski centar nastupao za FMP, Crvenu zvezdu, Olimpiju, Skavolini, Pepinster i Manresu, dok je ugovor sa Oldenburgom potpisao 2013. godine. Kao član reprezentacije Srbije, učestovao je na Evropskom prvenstvu u Španiji 2007. godine.

16:03 - Aškovski na pozajmici u Novom PazaruMakednonski fudbaler i član Partizana Stefan Aškovski narednu sezonu provešće na pozajmici u Novom Pazaru. Tokom karijere Aškovski je nastupao za Teleoptik, Donji Srem, Napredak iz Kruševca i Škendiju, dok je za ekipu Partizana zabeležio tri nastupa i postigao dva gola. Ovo je drugo današnje pojačanje Novog Pazara, pošto je prethodno potpisao takođe makedonski fudbaler Ivan Nastevski.

15:39 - Čukarički: Na Domžale za 200 dinaraUlaznice za susret Čukaričkog i Domžalea, koji će u četvrtak od 20.30 časova odigrati revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, biće puštene u sredu.Ulaz na istočnu tribinu stadiona na Banovom brdu košta 200, a na zapadnu 500 dinara, a karte za meč jedinog srpskog tima koji je pobedio u kvalifikacijama mogu se kupiti na blagajnama stadiona Čukaričkog. Prvi meč u Sloveniji završen je pobedom Beograđana sa 1:0, pa belo-crni u ovaj meč ulaze kao favoriti, iako su bili nepovlašćena ekipa u žrebu.

15:19 - Kapiten Mitrović posetio Zvezdin kampKapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović posetio je Letnji kamp svog kluba u Vrnjačkoj banji, gde trenira 50 mališana."Ovaj Zvezdin kamp je zaista sjajna stvar. Deca su u prilici ne samo da mnogo toga nauče o košarci već i da se međusobno druže i to su uspomene koje ostaju za čitav život. Program rada koji su imali je izvanredan, a ono što ovaj Zvezdin kamp razlikuje od drugih je što nudi priliku da najtalentovanija deca obuku crveno-beli dres, zaigraju u nekoj od takmičarskih selekcija i tako ostvare svoje snove", rekao je Mitrović koji je mališanima uručio diplome i medalje. Takođe, Zvezdin kapiten je podelio i specijalne nagrade koje su bile namenjenje najboljim učesnicima kampa.

15:01 - Vili Kolum sudi finale Superkupa EvropeŠkotski arbitar Vili Kolum sudiće utakmicu kontinentalnog Super kupa između Barselone i Sevilje, objavila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA). Utakmica će se igrati 11. avgusta u Tbilisiju. Barselona je osvojila Ligu šampiona, pobedom u finalu nad Juventusom 3:1, dok je Sevilja trijumfovala u Ligi Evropa, savladavši u odlučujućem susretu Dnjepar sa 3:2.

14:29 - Rami potpisao za SeviljuAdil Rami, pouzdani odbrambeni igrač, potpisao je za Sevilju. Pouzdani Francuz stigao je u veliki andaluzijski klub za sumu od 3,5 miliona evra. Nekadašnji reprezentativac "trikolora", nastavio je sagu koju Milan i Sevilja vode ovog prelaznog roka. Pošto je napadač Karlos Baka, pre neki dan iz Sevilje prešao u redove "rosonera" - u drugom pravcu otišao je Rami. On je, po dolasku iz Valensije, u Milanu proveo samo godinu, i sada se vraća na Iberijsko poluostrvo.

14:14 - Vojvodina zobe navijače: Besplatno na MTKVojvodina u četvrtak od 20.30 igra revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv mađarskog MTK. Posle remija bez golova, srpski tim želi pobedu, već je najavljena ofanziva na rivala, a s tim u vezi klub traži i podršku od navijača. Popularan potez otvaranja kapija i besplatnog ulaza na stadion svakako će biti dovoljna motivacija za pristalice novosadskog kluba da dođu i podrže svoj tim. Iz kluba poručuju da će besplatne karte biti distribuirane u četvrtak, na dan utakmice i moći će da se podignu na blagajnama stadiona "Karađorđe". Ulaznice će zainteresovani moći da dobiju na blagajni na zapadnoj tribini od 10 časova, a na blagajni na istočnoj tribini od 18 časova. Karte za navijače mađarske ekipe biće distribuirane na blagajni na istočnoj tribini (pored teniskih terena), takođe od 18 časova.

13:47 - Novi Pazar predstavio NastevskogFudbalski klub Novi Pazar angažovao je danas novog igrača, ofanzivnog vezistu iz Makedonije Ivana Nastevskog sa kojim je dogovorena dvogodišnja saradnja."Očekujem sjajnu sezonu u ambicioznom klubu koji dolazi iz pravog fudbalskog grada. Navijači su fantastični, pre nego što sam došao gledao sam snimke na internetu i oduševljen sam. Nadam se da ću ispuniti očekivanja svih u klubu i navijača i da ćemo izboriti plasman u Evropu", rekao je Nastevski prilikom predstavljanja na Gradskom stadionu. Nastevki (23) je u Novi Pazar došao iz grčkog drugoligaša Agrotikos Asterasa za koji je u prolećnom delu sezone odigrao 10 mečeva i postigao jedan gol. Pre njih nosio je i dres Etnikosa, još jednog grčkog drugoligaša, dok je u domovini nastupao za Teteks, Rabotnički, Vardar i Makedoniju u kojoj je započeo profesionalnu karijeru. "Mogu da igram na nekoliko pozicija u napadu, ali najviše volim da igram po desnom krilu. Navijači od mene mogu očekivati golove i asistencije, a ja bih voleo da zadužim i nosim 'desetku' Novog Pazara. Verujem da je mogu opravdati", izjavio je Nastevski. On će od danas biti na raspolaganje treneru Petru Kurćubiću i imaće priliku da debituje za Novi Pazar u prijateljskom meču protiv niškog Radničkog, koja je zakazana za 17 časova u Brusu.

13:19 - Udovičić: Zvezda i Partizan sami da reše problemeMinistar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić rekao je danas da vaterpolo klubovi Crvena zvezda i Partizan moraju sami da reše svoje probleme. "Problem moraju sami da reše. Nemamo kašnjenja prema vaterpolistima i savezima, vlada je prvi put izmirila sve obaveze koje je imala prema sportistima. Znam i sam kada sam igrao koliko se dugovalo igračima i sa ponosom mogu da kažem da to sad nije slučaj", rekao je Udovičić novinarima na otvaranju Kongresa o prevenciji dopinga u sportu. Zvezda i Partizan su u ponedeljak zajednički izašli pred javnost sa Vaterpolo savezom Srbije i izneli brojne probleme sa kojima se suočavaju. Udovičić je naveo je finansijska situacija u srpskom vaterpolu odavno teška. "Vaterpolo je naš najuspešniji sport, sport koji nas je toliko puta obradovao, namamio osmehe, ne samo u zemlji već i van granica Srbije. Problem vaterpola nije gorući, on datira iz vremena kada sam ja igrao za reprezentaciju. Svi klubovi su u teškoj situaciji, ne samo vaterpolo", kazao je Udovičić.

12:50 - Darmijan u Junajtedu za 20 miliona evraMančester Junajted veoma je blizu dovođenja italijanskog reprezentativca iz redova Torina Matea Darmijana, prenose mediji na Ostrvu i Italiji. "Crveni đavoli' postigli su dogovor sa 'Bikovima' u vezi sa transferom 25-godišnjeg desnog beka vrednog 20 miliona evra.Kako se navodi, izvršni direktor Junajteda ugovorio je lične uslove sa igračem, koji je pristao na platu od 42.000 funti nedeljno, dok će ekipi iz Torina odmah pripasti 18 miliona evra, a još dva kroz bonuse.

12:20 - Bekenbauer: Gece mora da se promeniLegendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer upozorio je Marija Gecea da mora da se promeni ako želi da uspe u minhenskom Bajernu. Gece je stigao u Bajern iz Borusije iz Dortmunda 2013. godine, ali nije uspeo da se izbori za mesto u startnih 11, zbog čega se našao na udaru kritika.Agent nemačkog fudbalera se pre nekoliko dana požalio da njegov klijent nema potrebnu podršku u Bajernu, ali je Bekenbauer, počasni predsednik kluba, istakao da Gece treba da preuzme odgovornost za svoje igre.„Ne znam da li Mario ne dobija potrebnu podršku u Bajernu. Nije mogao da dobije bolji tim oko sebe nego u Bajernu u poslednje dve sezone. Ne znam kakva mu je podrška potrebna. Igrač je sam odgovoran za svoje igre. Ako želi da uspe u dresu Bajerna i napravi razliku u svojoj trećoj sezoni, trebalo bi da se promeni. Mora da radi mnogo više, posebno u duelima ’1 na 1’. Jednostavno, na ovom nivou morate više da doprinesete“, rekao je Bekenbauer. Gece ima ugovor sa Bajernom do juna 2017. godine.11:40 - Bertomeu: Nećemo kupiti Pogbu ovog letaPredsednik Barselone Đosep Bartomeu rekao je da katalonski klub neće angažovati Pola Pogbu iz Juventusa ovog leta.Šampionu Evrope i Španije su zabranjeni transferi do zime, ali su oni pokušali da privole francuskog fudbalera da potpiše ove godine ugovor, a na „Kamp nou“ se preseli narednog leta.Barselona je za Pogbu Juventusu ponudila 80 miliona evra, što je ’Stara dama’ odbila.Očekivalo se da će katalonski klub poslati novu, poboljšanu ponudu, ali je Bartomeu otkrio da će ona uslediti najranije u januaru. „Nećemo kupiti Pogbu ovog leta. On nije u našim planovima za narednu sezonu u ovom trenutku“, rekao je Bertomeu. Prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli je u ponedeljak nagovestio da bi Pogba mogao da napusti Torino ovog leta, a za njegove usluge su zainteresovani, između ostalih, Pari Sen Žermen, Mančester Junajted i Mančester Siti.

10:50 - Gasolu za ostanak 100 miliona dolaraCentar Memfis Grizlisa Mark Gasol ostaće u Tenesiju pošto je pristao na petogodišnji ugovor vredan 100 miliona dolara. U novom ugovoru, španski igrač ima opciju da napusti Memfis posle posle sezone 2018/19.

09:50 - Pored Novaka igraju još Zimonjić i KecmanovićPored Novaka Đokovića koji će dovršiti meč osmine finala Vimbldona protiv Kevina Andersona na prvom terenu Vimbldona od 14 časova, na londonskom grend slemu takmičiće se u utorak još Nenad Zimonjić i junior Miomir Kecmanović.Novak je izjednačio na 2:2 u setovima u ponedeljak, ali je zbog mraka nastavak odložen za utorak. Moguće je da bude novih odlaganja ukoliko bude padavina, koje su najavljene, a od kojih je zaštićen samo Centralni teren i na kom će se od 14.00 igrati dueli Marija Šarapova - Koko Vandervej i Serena Vilijams - Viktorija Azarenka. Na trećem terenu će se igrati samo mečevi dubla, a poslednji na programu je duel Nenada Zimonjića i Marćina Matkovskog protiv Žan-Žilijen Rojera i Orija Tekoa, koji će početi oko 15.45. Od 12.45, na 16. terenu će Miomir Kecmanović u drugom kolu juniorskog singla igrati protiv Finca Patrika Niklasa Salminena.

10:10 - Nastić tri poena, debi Rajakovića na klupiSrpski košarkaš Stefan Nastić odigrao je prvu utakmicu u dresu San Antonio Sparsa u Letnjoj ligi NBA u porazu od Filadelfija 76ersa sa 76:74. Nastić, koji igra za Stenford, proveo je 11 minuta na terenu i za to vreme upisao tri poena, po jedan skok i ukradenu loptu, uz tri izgubljene lopte.Odličnu partiju u dresu Sparsa zabežio je Dairis Bertans, stariji brat bivšeg košarkaša Partizana Davisa, koji je upisao 19 poena, dva skoka i tri asistencije za 25 minuta.76erse je do trijumfa predvodio Džalil Okafor, treći pik na ovogodišnjem draftu, sa 15 poena i pet skokova, ali i šest izgubljenih lopti. U timu Sparsa nije bio Ognjen Kuzmić, koji bi trebalo da igra za tim iz Teksasa tokom Letnje lige u Juti. Protekle noći na klupi Oklahoma Siti Tandera debitovao je srpski stručnjak Dragan Rajaković, a njegov tim pobedio je Orlando Blu sa 73:65. Pored Nastića i Kuzmića, Letnju ligu će igrati još dvojica srpskih košarkaša – Nikola Jokić za Denver Nagetse i Marko Kešelj za Portland Trejl-Blejzerse.

09:10 - Alegri i Markizio produžili ugovore sa Juventusom Trener Juventusa Masimilijano Alegri i vezni igrač Klaudio Makrizio produžili su ugovore sa šampionom Italije.Alegri je potpisao na još dve sezone, dok se Markizio obavezao na petogodišnju saradnju."To nas čini srećnim i ponosnim. Alegri je imao neverovatnu prvu sezonu i odlučili smo zajedno da bude na klupi barem još dve godine. Markizio je već legenda. On živi san svakog deteta", rekao je predsednik kluba Andrea Anjeli.Alegri je nakon što je Antonio Konte napustio klupu torinskog kluba prošlog leta preuzeo Juventus i osvojio šampionsku titulu u Italiji i igrao finale Lige šampiona.

08:20 - Rusi nezainteresovani za fudbalPopularnost fudbala u Rusiji je na rekordno niskom nivou, rezultati su Centra za istraživanje javnog mnenja te zemlje.Kako se navodi, 73 odsto građana Rusije "ravnodušno" je prema fudbalu. Pre deset godina, nezainteresovanih je bilo 43 odsto."Nezanimljivo domaće prvenstvo, loši rezultati reprezentacije, brojni skandali. To sve utiče na popularnost", rekao je ministar sporta Vitalij Mutko, koji je prvi čovek organizacije Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.Poseta stadionima prošle sezone u ruskom prvenstvu je bila oko 10 hiljada ljudi po utakmicu.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE aPRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track