BLOG UŽIVO: Budućnost na korak od Evrolige
Foto: Fonet

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Budućnost na korak od Evrolige

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:45 - Đenova pobedila ParmuFudbaleri Đenove pobedili su večeras na svom terenu Parmu sa 2:0 i ostali u trci za plasman u Ligu Evropa. Đenova je povela u 14. minutu golom Jaga Falkea, a konačan rezultat postavio je Leonardo Pavoleti u 76. minutu. Utakmica Đenove i Parme trebalo je da se igra 1. marta, ali je odložena jer je Parma u to vreme bankrotirala. Posle druge uzastopne pobede Đenova zauzima sedmo mesto na tabeli sa 44 boda i ima pet bodova manje Fiorentine na petom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa sledeće sezone. Parma je prekinula niz od tri utakmice bez poraza i ostala je na poslednjem 20. mestu sa 16 bodova. Parmi su oduzeta tri boda zbog neizmirenih dugovanja, pošto njeni fudbaleri cele sezone nisu primili platu.

21:09 - Barselona razbila OlimpijakosU prvoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige Barselona je savladala Olimpijakos - 73:57 (20:8, 15:18, 15:12, 23:19). Trijumf Barse je došao kao plod odlične timske igre, svi osim nedovoljno oporavljenog Džastina Doelmana su se upisali u strelce, dvocifreni su bili samo Huan Karlos Navaro i Boštjan Nahbar sa po 10 poena, mada je prva violina bio Marsej Lampe sa 8 poena i 9 skokova. U Olimpijakosu nije bilo dvocifrenih, najefikasniji je bio mladi krilni centar Dimitrios Agravanis sa 9 poena. Vasilis Spanulis je totalno zazazao, ubacio je samo jedan poen!Drugi duel između Barselone i Olimpijkosa igra se prekosutra, takođe u Blaugrani, na F4 će ekipa koja prva dođe do tri pobede.

20:51 - Budućnost na korak od EvroligePodgorička Budućnost savladala je Cedevitu i u drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige - 81:76. S obzirom na to da je i sinoć pobedila (82:81), povela je 2:0 u seriji i sada je samo jedna pobeda deli od plasmana u finale i Evroligu. Boris Savović je bio najefikasniji u pobedničkoj eklipi sa 22 poena, a pratio ga je Suad Šehović sa 14 poena i sedam skokova. U ekipi Cedevite najefikasniji je bio Nemanja Gordić sa 17 poena, a Luka Babić je upisao 10.Treća utakmica na programu je 18. aprila u Zagrebu i to će biti prva ''meč lopta'' Budućnosti za plasman u finale.

20:40 - Čelsi blizu dovođenja mladog BrazilcaFudbalski klub Čelsi na korak je od potpisivanja ugovora sa mladim brazilskim igračem Atletika Paranaensea Nejtanom Alanom. Kako su danas preneli britanski mediji, 19-godišnji fudbaler se nalazi u Londonu na lekarskim pregledima i potpisaće ugovor vredan 4,5 miliona funti. Za Nejtana, koji je ofanzivni vezni igrač, zainteresovani su brojni evropski klubovi, posle njegovih dobrih igara na Svetskom prvenstvu 2013. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za igrače do 17 godina. Britanske vlasti morale bi da odobre transfer, odnosno da izdaju Nejtanu radnu dozvolu, prema pravilima o angažovanju stranih fudbalera mlađih od 20 godina. Mediji spekulišu da bi Čelsi mogao da pošalje Nejtana na pozajmicu, kako bi stekao iskustvo igranja u prvom timu.

20:15 - Mark Markez: Novače, bila mi je častMladi španski motociklista Mark Markez, koji poslednjih godina dominira u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, čestitao je danas Novaku Đokoviću izbor za najboljeg sportistu sveta. Markez se oglasio na Tviteru, gde je Novaku poručio sledeće:''Čestitam, Novače! Zaslužio si ovu nagradu, a ja sam ponosan što sam bio nominovan zajedno sa tobom i drugim velikim sportistima''.

18:46 - Gulit: Navijači Milana su razmaženiLegendarni fudbaler Milana Rud Gulit optužio je navijače tog kluba da su razmaženi i poručio im da podrže trenera Filipa Inzagija, iako ekipi baš ne ide ove sezone. Rosonere za vikend očekuje Derbi dela Madonina sa gradskim rivalom Interom."Pipo je mlad, mora da uči, ali Milan nema igrače šampionskog kova kao Juventus. Moraju navijači i javnost da mu daju vremena kako bi mogao da ubira plodove rada. Navijači Milana su razmaženi, navikli su na uspehe", rekao je Gulit.

18:17 - Prva liga: Izgubila dva od tri prvoplasirana timaDva od tri prvoplasirana tima u Prvoj ligi Srbije i glavni pretendenti na plasman u Superligu, doživeli su poraze u 22. kolu! Javor je pao u Beogradu, savladao ga je Sinđelić sa 2:0, i to je tek drugi neuspeh ivanjičke ekipe još od maja prošle godine u prvenstvu, dok je Metalac izgubio u Petrovcu na Mlavi od Sloge (0:2) prvi put od oktobra 2014. Radnik je očekivano savladao Mačvu - 1:0.Rezultati: Sloga PM - Metalac 2:0, Proleter - Inđija 2:0, Sinđelić - Javor 2:0, Jedinstvo Putevi - Bačka 0:1, Sloga K. - Moravac 1:0, Radnik - Mačva 1:0, Bežanija - Kolubara 3:0, BSK - Sloboda 1:0 (0:0).

17:42 - Kadeti Partizana vicešampioni na nezvaničnom Prvenstvu EvropeKadeti FK Partizan, pod vođstvom trenera Darka Tešovića, zauzela je drugo mesto na nazvaničnom klupskom Prvenstvu Evrope u ovoj konkurenciji. Turnir pod nazivom Futura talents kup, održan je u Budimpešti, a Srbiju su predstavljali kadeti Partizana, koji se u Beograd vraćaju kao vicešampioni. Oni su se u prvoj fazi turnira takmičili u Grupi B, gde su u konkurenciji Šturma, Galatasaraja, Dinama iz Bukurešta i Ferencvaroša zauzeli drugo mesto i izborili plasman u polufinale. Tamo im je rival bila ekipa slovačke Senice, koju su crno-beli savladali 3:1. U finalu Partizan je izgubio od Briža tek posle penala. U regularnom delu meča bilo je 1:1.

16:16 - Kompani van terena mesec danaKapiten Mančester sitija Vensan Kompani doživeo je povredu butine, zbog koje će odsustvovati sa terena oko mesec dana. "Telegraf" piše da je Belgijanac dobio udarac u teškom porazu od Mančester junajteda prethodnog vikenda, a u sredu po podne očekuju se rezultati pregleda sa skenera. Siti se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji u Premijer ligi, sa 12 bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Čelsi.

15:32 - Maratonski plamen stigao u BeogradMaratonski plamen koji simbolizuje mir, fer plej i toleranciju stigao je danas iz Atine u Beograd, gde će goreti na startu i cilju 28. Beogradskog maratona koji se održava u subotu 18. aprila. Baklju je na svečanosti ispred Gradske skupštine donela devojčica Nina Marinković i predala je ambasadoru Grčke u Srbiji Konstantinu Ikonomidisu, koji je plamen potom dao predsedniku Skupštine Beograda Nikoli Nikodijeviću. "Maratonski plamen je simbol napornog rada, istrajnosti i posvećenosti. Zahvalni smo Beogradu, ali i malim trkačima koji su doneli plamen. Zajedno sa njim, iz Grčke smo doneli i lepo vreme, a učesnicima maratona želimo sreću i uspeh ", rekao je ambasador Grčke. Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zahvalio se ambasadoru Grčke na ukazanoj časti da Beograd bude domaćin maratonskog plamena."Zahvalni smo prijateljima iz Grčke na veikoj časti koja nam je ukazana. Beogradski maraton je događaj koji je prevazišao sportske okvire i svakako je naš najbolji ambasador. Ponosni smo na njega i zato ga ljubomorno čuvamo", poručio je Nikodijević, On je pozvao sve Beograđane da u subotu dođu na maraton.

15:10 - Boričić uručuje priznanje odbojkašima VojvodinePredsednik Odbojkaškog saveza (OSS) Srbije Aleksandar Boričić uručiće Vojvodini priznanje za izvaredan rezultat nakon osvajanja ovogodišnjeg Kupa izazivača. Priznanje OSS Boričić će sutra uručiti predstavniku odbojkaškog kluba Vojvodina uoči početka prvog meča polufinala plej-ofa Superlige protiv Crvene zvezde u Beogradu. Ekipa trenera Strahinje Kozića ostvarila je najveći uspeh u istoriji srpske klupske odbojke, pošto je u finalu Kupa izazivača bila bolja od Benfike. U prvom meču u Novom Sadu Vojvodina je slavila sa 3:1, dok je u revanšu u Lisabonu Benfika bila bolja sa 3:2. Meč između Crvene zvezde i Vojvodine igra se sutra od 18 sati u sportskom centru Voždovac.

14:44 - Bonić: Spremni smo za PartizanTrener odbojkaša Novog Pazara Dragan Bonić rekao je da je njegova ekipa spremna za polufinalnu seriju plej-ofa Superlige protiv Partizana i da će pokušati da dobije jednu od dve utakmice u Beogradu. "Oporavili smo se od ligaških napora, a imali smo i teško četvrtfinale s Ribnicom. Plasman među četiri najbolja tima u Srbiji je veliki uspeh za nas, ali pokušaćemo da dobijemo makar jednu utakmicu u gostima i produžimo seriju. U tom slučaju, pred našom divnom publikom mogli bi i do velikog iznenađenja", rekao je Bonić. Crno-beli će sutra od 20.30 u Sportskom centru Vizura dočekati Novopazarce na startu polufinalne serija koja se igra na tri pobede. Druga utakmica u istoj dvorani zakazana je za 19. april, a dva dana kasnije rivali će odmeriti snage u Novom Pazaru. Bude li potrebno, Pazar će 23. aprila biti domaćin četvrte utakmice, dok bi se eventualna "majstorica" igrala 26. aprila u Beogradu.14:20 - Cepter novi sponzor PartizanaFudbalski klub Partizan i kompanija Cepter (Zepter internasional) potpisali su danas jednogodišnji sponzorski ugovor. "Kao što se zna šta predstavlja Partizan u fudbalskim okvirima, tako se zna i šta predstavlja kompanija Cepter, ne samo kada je reč o najuspešnijim svetskim kompanijama, već pre svega u domenu sporta", rekla je direktorka marketinga Partizana Snežana Filipović. Filipović je navela da je sigurna da će se saradnja Partizana i Ceptera produžiti i posle godinu dana na obostrano zadovoljstvo. Direktor hotela Cepter Đorđe Rašić kazao je da je toj kompaniji veliko zadovoljstvo što je ušla u sponzorski pul Partizana i istakao da će igrači crno-belih u narednom periodu moći da koriste sve proizvode Ceptera. "Do sada je saradnja sa Partizanom bila uspešna, od sada će biti još uspešnija", dodao je Rašić.13:55 - Uspešan start NadalaŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio Francuza Lukasa Puija 6:2, 6:1. Meč je trajao samo 70 minuta. Španac je na ovom meču imao 13 direktnih poena i samo pet neiznuđenih grešaka. Nadal će u osmini finala igrata sa boljim iz duela između Viktora Troickog i Džona Iznera.13:30 - Blind: Runi nas je motivisaoFudbaler Mančester junajteda Dejli Blind kaže da je kapiten Vejn Runi motivisao saigrače pred gradski derbi sa Sitijem. Pre nedeljne pobede od 4:2, "crveni đavoli" četiri puta u nizu izgubili su od velikog rivala. "To nam je stajalo u podsvesti. Svi smo znali koliko je utakmica važna, ne samo zbog trke za što bolju poziciju, već i zbog tog lošeg niza", rekao je Blind i dodao: "Runi je to spomenuo kada smo izašli na teren - svima nam je to spomenuo pred meča. Svi su već bili naoštreni pred meč, ali to Runijeve reče smo imali u mislima. Videli ste koliko smo se svi borili jedni za druge, publika je bila sjajna i sve je bilo neverovatno". Junajted je trenutno treći na tabeli Premijer lige sa 65 bodova, jednim manje od Arsenala i četiri više od Sitija.13:10 - Šolak osvojio turnir u DubaijuNovosadski velemajstor Dragan Šolak, koji sada igra pod zastavom Turske, pobednik je velikog međunarodnog Opena u šahu, završenog u Dubaiju (UAE). Šolak je osvojio sedam poena iz devet partija, koliko su još imali i David Havel (Howell) iz Engleske, Vladimir Fedošev iz Rusije, Andrej Istratescu iz Francuske, beogradski velemajstor Ivan Ivanišević i Eltaj Safarli iz Azerbejdžana, ali i slabije dodatne kriterijume. U grupi 18 igrača sa šest osvojenih poena je i reprezentativac Srbije Miloš Perunović koji je zauzeo 28. mesto, sa istim broj poena kao i Gadir Guseinov iz Azerbejdžana kao 13. među 155 učesnika iz 27 zemalja. Velemajstor Mihailo Stojanović je sa 5,5 osvojenih poena u grupi od 16 igrača na 35. mestu.

12:54 - Završni turniri Kupa Srbije u Kragujevcu i Novom SaduZavršni turnir Kupa Srbije za rukometašice održaće se u Kragujevcu, dok će Novi Sad ugostiti rukometaše, odlučeno je na sastanku Takmičarske komisije. Turnir u Kragujevcu održaće se u dvorani Jezero, 23. i 24. maja, a u polufinalu će se sastati Jagodina - Knjaz Miloš, odnosno Radnički - Naisa, dok je turnir u Novom Sadu na programu 6. i 7. juna a parovi polufinala su: Spartak - Železnicar i Radnički - Vojvodina.

12:30 - Klop napušta Borusiju na kraju sezone?Trener nemačkog bundesligaša Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop namerava da napusti kormilo kluba po završetku sezone. Klop, koji je u Borusiju stigao 2008. godine iz Majnca ima još tri godine, ali želi da "napuni baterije" posle uspešnog sedmogodišnjeg angažmana u Dortmundu, tokom kojeg je taj tim predvodio do dve titule prvaka Nemacke - 2011. i 2012, Kupa Nemačke - 2012. i finala Lige šampiona 2013. godine. Klub je odbio da komentariše ovu vest, ali je za popodne zakazana konferencija za medije. Dortmund ima turbulentnu sezonu, pošto se u jednom trenutku čak nalazio na dnu tabele, a sada zauzima 10. mesto. "Bild" navodi da će Klopa na klupi Dortmunda zameniti Tomas Tuhel, koji je posle napuštanja Majnca u maju 2014. bez angažmana.

12:10 - Atanasijević najbolji igrač u italijanskoj ligiSrpski odbojkaški reprezentativac Aleksandar Atanasijević, član Peruđe, drugi put uzastopno proglašen je za najboljeg igrača regularnog dela šampionata Italije, u tradicionalnom, 43. izboru "Gazete delo sport". "Trofej Gazeta" 1973. godine ustanovio je legendarni Karlo Gobi, doajen novinarstva italijanske odbojke, a nagradu su do sada dobila 33 igrača, uključujući i nekadašnjeg kapitena Srbije Ivana MIljkovića, koji je najbolji bio 2006. godine, kao igrač Lubea. Srpski korektor osvojio je ukupno 104 poena, ispred Filipa Lance (91) i Mateja Kazijskog (81) iz Trentina. Atanasijević ima 23 godine, karijeru je počeo u Partizanu, a pre Peruđe nosio je dres poljskog Belhatova. Sa A selekcijom Srbije ima zlatnu i bronzanu medalju na Evropskim šampionatima.

11:46 - Rajković: Razmišljamo o utakmici sa Partizanom, ali prvo VoždovacKapiten Crvene zvezde Predrag Rajković rekao je da ekipa već sada razmišlja o utakmici protiv Partizana, ali da pre derbija mora da zabeleži pobedu na Vračaru protiv Voždovca. "Iskreno, nadali smo se da će OFK Beograd napraviti iznenađenje, ali Partizan je ostao na "plus pet". Bez obzira na to, fokusirani smo na nas kako bismo pobedom protiv Voždovca spremni dočekali "večiti derbi". Nekim delom glava nam je već u derbiju, ali moramo da razmišljamo o Voždovcu", rekao je Rajković. On je istakao da je gledao utakmicu OFK Beograda i Partizana (1:3) i poručio da ne želi da misli da je gol iz ofsajda Andrije Živkovića namerna greška sudije. "Gledao sam samo prvo poluvreme jer sam kasnije morao na trening. Video sam gol Živkovića koji je pomoćni sudija Kaurin dozvolio, a isti je nama dosudio penal u Pazaru. Ne bih da komentatišem previše i jednostavno tako se desilo, hteo bih da verujem da nije bilo namere. Videćemo ko će biti bolji u derbiju", naveo je Rajković.

11:30 - Bufon neće u penzijuGolman Juventusa Đanluiđi Bufon poručio je da nema nameru da završi karijeru, jer oseća da je i dalje u vrhunskoj formi. "Igrač se povlači onda kada oseti da više nije onaj stari na terenu", rekao je 37- godišnji Bufon posle pobede Juventusa protiv Monaka 1:0 u prvoj utakmici četvtrtfinala Lige šampiona. On je dodao da bi bila šteta ukoliko bi se sada povukao. "Nastaviću da igram dok god mi dobro ide. Zašto se oprostiti od fudbala, ako igraš dobro", retorički je zapitao Bufon i dodao da će se na prvi znak slabosti povući iz fudbala. Bufon koji je pomogao Juventusu da osvoji tri uzastopne titule prvaka Italije, a i dalje je prvi golman italijanskog nacionalnog tima, imao je u utorak tri sjajne odbrane kojima je sprečio Monako da dođe do gola u gostima.

11:10 - Labadija se vratio u HamburgNekadašnji fudbaler i trener Hamburga Bruno Labadija vratio se u klub sa ciljem da bivši prvak Evrope izbegne prvo ispadanje u istoriji. Labadija, koji je kao igrač dres Hamburga nosio sezonu i po (1987-1988), a potom bio prvi trener 2009-2010, potpisao je 15-mesečni ugovor i nasledio sportskog direktora Petera Knebela, koji je neuspešno vodio ekipu na dve utakmice nakon odlaska Džoa Cinbauera. Hamburg, koji je potonuo na dno tabele Bundeslige pošto je u subotu izgubio od Volfsburga sa 2:0, ove sezone ima najslabiji napad u Bundesligi, sa svega 16 postignutih golova postignutih na 28 utakmica.

10:50 - Fudbaleri Atletika pred kaznom zbog vređanja MažićaFudbaleri madridskog Atletika Mario Suarez i Miranda suočeni su sa kaznom zbog vređanja srpskog sudije Milorada Mažića nakon remija (0:0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona protiv Reala. Suarez rizikuje da mu UEFA izrekne ozbiljnu kaznu jer je rekao da "jedan Srbin ne sme da sudi tako važnu utakmicu". Španski reprezentativac je, inače, dobio žuti karton zbog čega će propustiti revanš sledeće nedelje. Njega je podržao i saigrač Brazilac Miranda. "Neću da govorim o ovom sudiji, ali mislim da arbitar iz manje lige ne bi trebalo da sudi ovakve utakmice". Kaznu UEFA može da očekuje i igrač Reala Dani Karvahal zbog udaranja i navodnog ujedanja Marija Mandžukića. On je na Tviteru demantovao da je ujeo hrvatskog igrača.

10:28 - Pavlović: Moramo da ispravimo greškeKošarkaš Partizana Aleksandar Pavlović rekao je da crno-beli, ukoliko žele da se plasiraju u finale Jadranske lige, moraju da isprave greške iz prvog meča polufinala plej-ofa tog regionalnog takmičenja, protiv Crvene zvezde. Partizan je sinoć kao gost izgubio od Zvezde 73:64, čime su crveno-beli poveli 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige. "Imali smo šanse da se vratimo u utakmicu, ali nismo uspeli. Bilo je dobrih perioda u našoj igri, ali mnogo više loših. Dozvolili smo Zvezdi mnogo skokova u napadu. Važno je da im to limitiramo u drugoj utakmici. Ako to uspemo, imaćemo šansu da se suprotstavimo na pravi način i dođemo do pobede", rekao je Pavlović novinarima posle meča. Centar Partizana Nikola Milutinov zbog povrede nakon duela sa Jakom Blažičem nije igrao od sredine druge četvrtine, a Pavlović smatra da je to dosta uticalo na igru crno-belih. "Mnogo nam je nedostajao Milutinov, nadam se da će mu biti bolje i da će moći da igra u drugoj utakmici. U svakom slučaju, videlo se da možemo da igramo sa Zvezdom", kazao je Pavlović.10:05 - Simeone: Sve je otvorenoTrener fudbalera Atletika Dijego Simeone pohvalio je sposobnost svog tima da reaguje posle lošeg početka utakmice sa Realom u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Duel madridskih rivala završen je bez golova. U prvom poluvremenu naš rival je bio bolji, intenzivniji, imao je šanse, a svi smo mogli da vidimo sjajnog Oblaka, koji je posebno bio odličan prilikom odbrane Bejlovog šuta. Najbolja stvar na ovoj utakmici je bila naša reakcija. U drugom poluvremenu smo promenili intenzitet, svoju igru i pozicije na terenu sa kojih smo ih pritiskali. Zbog toga je Oblak imao manje posla, a utakmica je bila mnogo neizvesnija nego što smo mi želeli od starta", naglasio je Simeone. Revanš meč se igra naredne srede na stadionu "Santjago Bernabeu". "Sve je još otvoreno. Nerešeno je i teško je bilo šta reći. Nema poente pričati o maloj prednosti. Videli smo šta su mogli da urade u prvom poluvremenu. Potom smo mi bili bolji. Idemo tamo da bismo pokušali i odigrali najbolje što možemo. Biće to teška utakmica za nas", istakao je Simeone.09:40 - Kasiljas: Oblak je junak meča, a ne MažićGolman Real Madrida Iker Kasiljas rekao je da je prvi meč četvrtfinala Lige šampiona između njegove ekipe i Atletiko Madrida odlučio njegov kolega na suprotnoj strani, Jan Oblak, a ne sudija Milorad Mažić, iz Srbije. Real Madrid i Atletiko odigrali su sinoć na Visente Kalderonu nerešeno 0:0 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Atletiko je izbegao poraz najviše zahvaljujući golmanu Janu Oblaku koji je u više navrata dobro odbranio svoju mrežu, te je tim Dijega Simeonea nastavio niz bez poraza u sedam uzastopnih duela s gradskim rivalom. Fudbaler Atletika Mario Suares je posle meča rekao da tu utakmicu nije smeo da sudi Milorad Mažić. "Mario je rekao da je sudija bio loš? Ne znam. Mislim da je bio dobar, mislim da nije bio glavni akter meča. Oblak je bio najbolji igrač u prvom poluvremenu, bio je fantastičan", rekao je Kasiljas.09:11 - Pobede Bostona, Indijane i KlipersaU noći između utorka i srede u američkoj košarkaškoj ligi NBA su odigrane samo tri utakmice. Košarkaši Bostona savladali su Toronto sa 95:93 što im je peta uzastopna pobeda. Najefikasniji u redovima Bostona bili su Evan Tarner i Ejveri Bredli sa po 14 ubačenih poena, dok su u poraženoj ekipi najbolji bili Kajl Lauri i Lou Vilijams sa po 16 poena. Boston je regularni deo sezone završio na sedmom mestu u Istočnoj konferenciji, i u plej-ofu će igrati protiv Klivlenda. Indijana je na svom terenu bila bolja od Vašingtona sa 99:95, te je ostala u igri za plasman u plej-of. U pobedničkoj ekipi najviše su se istakli Si Džej Majls sa 25 i Džordž Hil sa 24 poena, dok su u redovima Vašingtona najbolji bili Marsin Gortat i Bredli Bil sa po 19 ubačenih poena. Kris Pol je sa 22 postignuta poena vodio je Los Anđeles Kliperse do pobede protiv Bostona sa 112:101 u poslednjoj utakmici pred početak doigravanja. Ovom pobedom Klipersi su osvojili treće mesto u Zapadnoj konferenciji, ali mogu i do drugog mesta ako San Antonio i Hjuston izgube u poslednjim utakmicama regularnog dela sezone. Boston je ovaj meč odigrao sa samo osam igrača, a najbolji od njih bio je Arči Gudvin sa 18 poena. Seltiksi su sezonu završili sa 39 pobeda i 43 poraza.

08:47 - PSŽ dočekuje Barselonu, Bajern gostuje PortuFudbaleri Pari Sen Žermena i Barselone večeras u Parizu odigraće prvu utakmicu čevrtfinala Lige šampiona, dok u drugom duelu Porto dočekuje minhenski Bajern. Duel između PSŽ-a i Barselone biće repriza četvrtfinala iz 2013. godine, kada je katalonski tim slavio zbog pravila gola u gostima. isti rivala sastali su se i ove sezone u grupnoj fazi, PSŽ je pobedio na Parku Prinčeva sa 3:2, dok je Barselona bila bolja na Nou Kampu sa 3:1. Parižani su poslednji put u polufinalu Lige šampiona bili pre tačno 20 godina kada ih je eliminisan Milan ili preciznije rečeno Dejan Savićevicg, a duel protiv Barselone dočekuje nakon osvajanja Liga kupa i pobede nad Bastijom od 4:0. Ekipa Lorana Blana biće oslabljena neigranjem prve zvezde i nekadašnjeg napadača Barselone Zlatana Ibrahimovića zbog suspenzije, kao i Marka Veratija, dok su povređeni David Luiz i Tijago Mota. Jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona Bajern imaće, uslovno rečeno, lakši zadatak protiv Porta, iako će na Dragau biti lišen usluga Arjena Robena, Franka Riberija i Bastijana Švajnštajgera. Utakmice na Dragau i Parku prinčeva igraju se sutra u standardnom terminu od 20.45 sati.

08:30 - Alegri: Juventus mora da postigne gol i u revanšuTrener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da je njegov tim odigrao dobar meč sa Monakom, ali da i u revanšu mora da postigne gol. "Stara dama" je pobedila Monako minimalnim rezultatom na svom terenu u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Jedini gol na meču postigao je Arturo Vidal sa bele tačke. "Ovo je dobar rezultat. Sada imamo malu prednost, ali revanš neće biti lak. Sada bolje poznajemo protivnika. Oni su dobro organizovani u odbrani. Pokušavali smo da povremeno igramo brzo. Imali smo strpljenja. Imali smo još prilika za gol, Monako ima najbolju odbranu u Ligi šampiona i prvenstvu Francuske, tako da im je teško dati gol. Ali ja sam uvek optimista i moraćemo da postignemo gol i tamo", rekao je Alegri.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track