BLOG UŽIVO:Kedira se povredio
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO:Kedira se povredio

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:42 - FIFA: I formalno četvorica kandidata za predsednikaČetvorica kandidata za mesto predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) prošla su provere integriteta i formalno mogu da učestvuju na izborima u maju, objavio je danas Izvršni komitet te organizacije.FIFA je potvrdila da su prihvaćene kandidature aktuelnog predsednika Sepa Blatera, koji želi peti mandat, jordanskog princa Alija-Bina Al Huseina, predsednika Fudbalskog saveza Holandije Mihaela van Praga i bivšeg reprezentativca Portugalije Luisa Figa."Svaki od njih prošao je proveru integriteta od strane istražnog i nezavisnog etičkog komiteta. Svi kandidati ispunjavaju uslove predviđene zakonima i drugim propisima FIFA", saopštila je FIFA.Izbori za predsednika FIFA biće održani 29. maja.23:02 - Krajinović bez glavnog žreba u MemfisuSrpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u glavni žreb ATP turnira u Memfisu pošto je večeras u trećem, poslednjem kolu kvalifikacija izgubio od Amerikanca Rajana Harisona u tri seta - 4:6, 6:3, 6:3.Krajinović, trenutno 101. teniser sveta, u kvalifikaciojama je bio postavljen za prvog nosioca.

22:35 - Salin otišao u Gran KanarijuDosadašnji košarkaš Olimpije Sasu Salin prešao je u špansku Gran Kanariju. Finac, kojem je specijalnost šut za tri poena, među ’Zmajčekima’ je od 2010. godine, kada je došao iz Honke. Salin je visok 190 cm, igra na poziciji beka i rođen je 1991. godine. Ove sezone u ABA ligi prosečno je beležio 6,8 poena.

21:45 - Kedira se povredioJoš jedna povreda u Realu! Ovog puta u pitanju je Sami Kedira, koji je povredio zadnju ložu leve noge, a sa terena će odsustvovati naredne tri nedelje.

21:02 - Stjepanović održao javni čas u KošutnjakuNajbolji srpski plivač, dvostruki prvak Evrope Velimir Stjepanović, održao je večeras javni čas na olimpijskom bazenu Zavoda za sport i medicinu sporta u beogradskom Košutnjaku.Stjepanović je preneo iskustva mladim plivačima iz kluba "Plavi talas" i učio ih osnovama tehnike plivanja.

20:02 - Pirson bez priče o svojoj budućnosti u LesteruTrener Lestera Najdžel Pirson rekao je danas da je "razgovarao" sa upravnim odborom kluba o svojoj budućnosti u ovom fudbalskom klubu koji je trenutno poslednji na tabeli Premijer lige. Lester je u nedelju saopštio da će Pirson voditi tim u sutrašnjem meču protiv Arsenala, uprkos čestim navodima u britanskim medijima da je otpušten. Pirson nije žele oda govori detaljnije o svojoj budućnosti na rutinskoj konferenciji za novinare pred utakmicu. "Neću da pričam o tome. Čeka nas utakmica sutra i važno je da se koncentrišemo na ono što želimo da radimo sutra uveče", rekao je trener. Pirson je takođe pod lupom javnosti i lige, pošto je u subotu nakon poraza svog tima od Kristal Palasa (0:1) stavio ruke oko vrata igrača Palasa Džejmsa Mekartura tokom prepirke kod aut linije.

17:30 - Zimonjić i Kureši uspešni na startu RoterdamaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Pakistanac Ajsam Al Hak Kureši pobedili su danas holandski par Džese Huta Galung/Glen Smits sa 6:1, 6:3 u prvom kolu ATP tunira u Roterdamu u konkurenciji dublova.

Protivnici Zimonjića i Kurešija u četvrtfinalu biće pobednici meča Robert Lindšted (Švedska)/Marcin Matkovski (Poljska) - Žan Žilijen Rožer/Horija Tekau (Rumunija).17:02 - Osvaldo od sutra u Boki?Igrač Intera Dani Osvaldo trebalo bi sutra da potpiše za Boku, ili barem tako prenosi Skaj Sports.16:35 - Umro bivši član MOK-a Meksikanac RanjaBivši član Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Meksikanac Mario Vskez Ranja umro je posle duge bolesti u 82. godini. Član MOK-a u periodu od 1981. do 2012. godine bio je i dugogodišnji predsednik Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOC). Ranja je dugo bio i predsednik Meksičke i Američke streljačke federacije, a na čelu Meksičkog olimpijskog komiteta bio je od 1974. do 2001. godine.16:00 - Čigrinski potpisao za DnjeparDmitro Čigrinski, bivši štoper Barselone, potpisao je za Dnjepar do kraja sezone.15:15 - Majorka otpustila KarpinaRuski trener Valerij Karpin, posle tri uzastopna poraza u Segundi, dobio je otkaz u Majorci.De Hea pregovara sa Junajtedom o produžetku ugovoraGolman Mančester Junajteda David de Hea pregovara sa upravom kluba o produžetku ugovora, koji mu ističe 2016. godine, rekao je danas njegov menadžer Horhe Mendeš."Trenutno smo u pregovorima o produžetku saradnje. Ništa još nismo potpisali, ali razgovoramo", rekao je Mendeš za španski radio Kadena SER.14:40 - Sančez se vraća protiv LesteraČileanski napadač Aleksis Sančez trebalo bi da se vrati u tim Arsenala na utakmici protiv Lestera, rekao je danas menadžer "tobdžija" Arsen Veneger. Sančez je propustio prethodna dva meča protiv Totenhema i Aston Vile zbog problema sa zadnjom ložom.Lukas Leiva van terena mesec danaLiverpul bi mogao narednih mesec dana da igra bez Lukasa Leive pošto je istegao butni mišić proteklog vikenda. Brazilac je u 16. minutu utakmice sa Evertonom zamenjen. Već je propustio FA kup utakmicu sa Boltonom zbog slične povrede.

14:00 - Đumić potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom

Doskorašnji košarkaš Vojvodine Božo Đumić potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa Partizanom, šaopšteno je na zvaničnom sajtu crno-belih. Đumić će u Partizanu zameniti Đorđa Gagića koji je raskinuo saradnju sa srpskim šampionom. "Prezadovoljan sam i presrećan što sam potpisao ugovor sa Partizanom. Mnogo mi znači da mi je jedan tako veliki klub uputio poziv za nastavak karijere. Želim da napredujem i daću sve od sebe", rekao je Đumić. On se prvom timu Partizana priključio u petak i nosiće crno-beli dres sa brojem 14, koji je do sada bio u Gagićevom vlasništvu. "Moje ambicije se poklapaju sa ambicijama kluba i želim da pružim što više da pomognem timu da ih ispuni. Saigrače sam upoznao već prvi dan. Odmah, od prvog susreta su me prihvatili, izašli su mi u susret, sve je sasvim u redu od samog početka", rekao je Đumić.

13:31 - De Hea pregovara o produžetku ugovoraGolman Mančester Junajteda David de Hea pregovara sa upravom kluba o produžetku ugovora, koji mu ističe 2016. godine, rekao je danas njegov menadžer Horhe Mendeš. "Trenutno smo u pregovorima o produžetku saradnje. Ništa još nismo potpisali, ali razgovoramo", rekao je Mendeš. De Hea je jedan od najboljih igrača Junajteda ove sezone, a za usluge 24-godišnjeg čuvara mreže zainteresovan je i Real Madrid. On je na Old Traford došao 2011. godine iz madridskog Atletika. Junajted je u januarskom prelaznom roku doveo i bivšeg golmana Barselone Viktora Valdesa, što su mnogi okarakterisali kao mogucnost rastanka sa De Heom.

13:05 - Sančez se vraća u tim Arsenala protiv LesteraČileanski napadač Aleksis Sančez trebalo bi da se vrati u tim Arsenala na utakmici protiv Lestera, rekao je menadžer "tobdžija" Arsen Venger. Sančez je propustio prethodna dva meča protiv Totenhema i Aston Vile zbog problema sa zadnjom ložom. "Sančez se vratio treninzima. Nisam još potpuno siguran, ali verovatno će zaigrati protiv Lestera. On je naš najbolji strelac i neko ko najviše radi na terenu. Nedostajala nam je njegova borbenost u subotu", rekao je Venger. "Imali smo veliku seriju pre subote i želimo da je nastavimo. Moramo da odgovorimo na pravi način, imamo kvalitet da se izborimo sa pritiskom", rekao je Venger.

12:31 - Rakićević na kampu "Košarka bez granica"Mladi košarkaš Crvene zvezde Nikola Rakićević učestvovaće na predstojećem prestižnom međunarodnom kampu "Košarka bez granica" u Njujorku. Rakićević će biti jedini košarkaš iz Srbije na kampu za igrače od 16 do 18 godina koji zajednički organizuju NBA i FIBA. Tokom boravka u Njujorku eminentni NBA i FIBA treneri radiće na poboljšanju individualnih i timskih kvaliteta igrača, biće organizovano takmicenje u šutu i proglašen MVP kampa. Sa mladim igračima iz celog sveta, njih 39 iz 23 zemlje, radiće i NBA košarkaši Danilo Galinari (Denver), Gorgi Dijeng (Minesota), Stiven Adams (Oklahoma) i Tijago Spliter (San Antonio), koji će im direktno na terenu prenositi svoja iskustva. Svi ucesnici ovog kampa prisustvovaće Ol-star vikendu koji se u to vreme održava u Medison Skver Gardenu. Rakićević je rođen 14. januara 1998. godine, visok je 198 centimetara i igra na poziciji beka. Sa juniorima Crvene zvezde prošle sezone trijumfovao je na Evroliginom turniru u Milanu, a 2014. godine sa reprezentacijom Srbije osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za igrace do 17 godina.

12:05 - Južna Koreja broji tri godine do početka ZOIJužna Koreja je obeležila početak odbrojavanja tri godine do Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu 2018. Ministar sporta Južne Koreje Kim Jong saopštio je da su organizatori na "kritičnoj tački priprema" Igara, koje će biti održane od 9. do 25. februara 2018. Južnokorejska vlada je nedavno odbila predlog Međunarodnog olimpijskog komiteta da zaustavi radove na izgradnji nove bob, sankaške i skeleton staze i prepusti nekoj drugoj zemlji organizaciju tih takmičenja. MOK je naveo da bi tim potezom organizatori uštedeli 120 miliona dolara za izgradnju i 2,5 miliona dolara godišnje za održavanje tih staza.

11:46 - Simonović: Uželeo sam se utakmicaBivši kapiten Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Marko Simonović rekao je da je spreman da se posle jednomesečne pauze vrati na parket i ponovo preuzme ulogu lidera u Ortezu. Simonović je odlično počeo sezonu u francuskom šampionatu, u decembru je na tri utakmice postigao po 25 poena, ali je onda usledila povreda mišića. "Imao sam peh da sam na prvom treningu posle Nove godine doživeo rupturu desnog kvadricepsa, pa sam morao da mirujem. Sada sam se potpuno oporavio i jedva čekam da ponovo zaigram. Baš sam se uželeo utakmica", rekao je Simonović. Ortez trenutno deli osmu poziciju sa Vilerbanom, Le Manom i Šalonom, uz polovičan učinak posle 20 odigranih kola.

11:25 - Vlasti Egipta suspendovale fudbalsku liguVlasti u Egiptu supendovale su do daljnjeg fudbalsku ligu posle jučerašnjih tragičnih događaja ispred stadiona u Kairu kada je u stampedu život izgubilo 22 navijača. Egipatski kabinet saopštio je da se policija sukobila sa stotinama fudbalskih navijača i da je tom prilikom upotrebila suzavac, pri čemo je došlo do stampeda i tragičnog ishoda. Ovo je drugi put da Egipat suspenduje fudbal u toj zemlji, posle 2012. kada je u neredima u Port Saidu poginulo 74 navijača.

11:00 - Jasikevičijus postaje legenda EvroligeNekadašnji košarkaški reprezentativac Litvanije Šarunas Jasikevičijus biće proglašen za legendu Evrolige, navodi se danas na zvaničnom sajtu ovog takmičenja. Jasikevičijus bi ovu nagradu trebalo da primi u četvrtak u Kaunusu uoči utakmice Top 16 faze između Žalgirisa i Reala. Litvanac je četiri puta osvajao Evroligu - 2003. sa Barselonom, 2004. i 2005. sa Makabijem i 2009. godine sa Panatinikosom i jedini je košarkaš kojem je to pošlo za rukom sa tri različita tima. On je dva puta je proglašavan najboljim igračem Evrope (2004 ,2005), a ima i titule prvaka Grčke, Turske, Litvanije, Španije i Izraela. Sa reprezentacijom Litvanije osvojio je tri medalje - bronzu na Olimpijskim igrama u Sidneju (2000), kao i zlato i bronzu na Evropskim prvenstvima u Švedskoj (2003) i Španiji (2007). Tokom bogate karijere igrao je za Lijetuvos Ritas, ljubljansku Olimpiju, Barselonu, Panatinaikos, Makabi, Fenerbahče, a oprobao se i u NBA ligi u Indijani i Golden Stejtu.

10:28 - Konte menja Inzagija na klupi Milana?Trener MIlana Filipo Inzagi u junu će napustiti klub, a na klupi nekadašnjeg šampiona Evrope naslediće ga Antonio Konte. Kako se navodi čelni ljudi Milana Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani već su doneli odluku, a Konte, koji se trenutno nalazi na funkciji selektora Italije imaće isti zadatak kao i pre nekoliko godina u Juventusu - da vrati klub na staze stare slave. Konte je i prošlog leta bio blizu prelaska na San Siro, ali je u poslednjem trenutku odustao, pre svega zbog rivalstva rosonera i Juventusa, u kojem je 13 godina proveo kao igrač i još tri kao trener. Konte je sa Starom damom osvojio tri uzastopne šampionske titule, ali je prošlog leta napustio klub, pre svega zbog nedovoljno dobrih rezultata u Ligi šampiona.

10:00 - Najdžel Pirson ipak nije otpuštenEngleski fudbalski premijerligaš Lester saopštio je da nije otpustio trenera Najdžela Pirsona zbog loših rezultata i ponašanja. Lester je nakon 24 kola poslednji na tabeli sa 17 bodova, a Pirson je navodno otpušten dan nakon poraza njegove ekipe od Kristal Palasa. Pirson, koji je trener Lestera od 2011. godine, bio je pozvan na sastanak sa vlasnicima klubova dan pošto je nakon utakmice sa Palasom uhvatio za vrat protivničkog igrača Džejmsa Mekartura. "Suprotno od medijskih spekulacija, Najdžel Pirson ostaje menadžer prvog tima. Navodi su kontradiktorni i netačni, bez pravog osnova. Najdžel, njegov stručni štab i ceo tim potpuno su koncentrisani na meč sa Arsenalom u utorak, kao i našem pokušaju da osiguramo opstanak u Premijer ligi", stoji u saopštenju Lestera.09:28 - Memfis zaustavio AtlantuKošarkaši Memfisa pobedili su na svom parketu Atlantu sa 94:88, dok je Čikago u gostima savladao Orlando sa 98:97 u utakmicama NBA lige. U ostalm utakmicama Indijana je u gostima pobedila Šarlot sa 103:102, Minesota je sa 112:101 dobila Detroit, dok je Portland, takođe u gostima, sa 109:98 bio bolji od Hjustona, Toronto je sa 87:82 savladao San Antonio, a Sakramento je protiv Finiksa slavio sa 85:83. Atlanta nije uspela da dođe do 43. pobede u sezoni, pošto su ih u tome sprečili Memfis Grizlisi. Najefikasniji igrač u pobedi Memfisa bio je Majk Konli sa 21 poenom, dok su Mark Gasol i Zek Rendolf upisali "dabl-dabl" učinke. Gasol je postigao 16 poena i uz to je imao 10 skokova, dok je Rendolf postigao 11, a uz to je zabeležio i 15 uhvaćenih lopti. Atlantu je predvodio Džef Tig sa 22 poena, a 14 je dodao Kent Bejzomr. Pored Njih istakli su se Majk Skoti i Denis Šroder sa po 11 poena. Memfisu je ovo bila 38. pobeda, a uz to ima i 13 poraza, dok je Atlanta ostala na 42 trijumfa iz 52 meča.09:00 - Lester otpustio PirsonaEngleski fudbalski premijerligaš Lester otpustio je trenera Najdžela Pirsona zbog loših rezultata i ponašanja. Lester je nakon 24 kola poslednji na tabeli sa 17 bodova, a Pirson je otpušten dan nakon poraza njegove ekipe od Kristal Palasa. Pirson, koji je trener Lestera od 2011. godine, bio je pozvan na sastanak sa vlasnicima klubova 24 sata pošto je nakon utakmice sa Palasom uhvatio za vrat protivničkog igrača Džejmsa Mekartura. Mekartur se slučajno sudario sa Pirsonom, posle čega je trener Lestera škotskog vezistu uhvatio za vrat dok su ležali na zemlji, a držao ga je za kragnu i nakon što su ustali. 08:28 - Aleks Marić napušta GalatasarajKošarkaš Galatasaraja Aleks Marić napustiće tokom nedelje turski klub, koji je odlučio da ne produži saradnju sa nekadašnjim igračem Partizana. Marić je sezonu počeo u Makabiju, a krajem godine prešao je u Galatasaraj. Australijski centar je u fazi Top 16 Evrolige odigrao šest utakmica za turski klub i prosečno je beležio dva poena i 3,2 skoka po utakmici. "Rastaćemo se sa Marićem. Ugovor mu ističe sledeće nedelje i mi smo odlučili da ne iskoristimo opciju da ga produžimo", rekao je trener Galatasaraja Ergin Ataman.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track