BLOG UŽIVO: Unai Emeri već potpisao za Milan?
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Unai Emeri već potpisao za Milan?

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:25 - Bilić napušta Bešiktaš na kraju sezoneHrvatski trener Slaven Bilić rekao je da sledeće sezone neće biti na klupi Bešiktaša. "Iduće sezone neću biti trener Bešiktaša. Ponosan sam na sve što sam ovde uradio", rekao je Bilić. Fudbaleri Bešiktaša izgubili su večeras u derbiju 33. kola turskog šampionata od ekipe Galatasaraja sa 2:0. Galatasaraj je ovom pobedom napravio veliki korak ka 20. tituli šampiona, koju bi mogao da "overi" već sutra ukoliko Fenerbahče ne pobedi Istanbul Bašakšehir. U slučaju pobede Fenerbahčea odluka o prvaku biće poznata sledećeg vikenda. Galatasaraj je prvi na tabeli sa 76 bodova, Fenerbahče je drugi sa šest bodova manje, ali i utakmicom manje, a treći je Bešiktaš sa 66 bodova.23:03 - Kosanović: Treba dosta stvari da se uradi da bismo išli daljeTrener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je posle današnje pobede nad Donjim Sremom u poslednjem kolu Super lige Srbije da njegov mogući ostanak u tom klubu zavisi od više faktora."Videćemo, ima ovde još dosta stvari koje treba da se urade da bi išli dalje. Ne možemo dalje samo zato što to neko želi", rekao je Kosanović novinarima posle utakmice. Novi Pazar je, pred oko 3.500 gledalaca na Gradskom stadionu, savladao Donji Srem sa 2:0, a strelci su bili Dejan Rusmir u 27. i Miroljub Kostić u 90. minutu. 22:50 - Pobeda Milana nad TorinomFudbaleri Milana pobedili su na svom terenu ekipu Torina 3:0 u meču 37. kola italijanske Serije A. Golove za Milan postigli su El Šaravi u 18. i 64. i Molinaro u 56. minutu. Oba tima su meč završila sa igračem manje, pošto su isključeni Zakardo i Molinaro. Milan je 10. na tabeli sa 49 bodova, dok je Torino deveti sa 49.

22:41 - Razišli se Šalke i Di MateoRoberto Di Mateo više nije trener Šalkea, odlučeno je danas u Gelzenkirhenu. Zbog veoma loše forme ekipe u poslednjih nekoliko meseci, uprava kluba je odlučila da naredne sezone ne pruži priliku Robertu Di Mateu, nekadašnjem prvaku Evrope sa Čelsijem. Znalo se da nije dobra atmosfera u Šalkeu, posebno poslednjeg meseca, a klub je prethodno otpustio i Kevina Prinsa Boatenga, kao i Sidnija Sema zbog loših igara, kako se navodi u saopštenju.

22:24 - Krunić: Psihološki teška utakmicaTrener fudbalera Jagodine Simo Krunić čestitao je danas svojim igračima koji su, i pored teške situacije, uspeli da pobedom završe sezonu i izbore opstanak u Super ligi Srbije. "Čestitao bih OFK Beogradu na fer i korektnoj igri, čestitao bih svojim igračima što su uspeli da obezbede opstanak u ligi. Bili smo u jako teškoj situaciji u poslednje vreme. Nismo imali samopouzdanje, bojali smo se OFK Beograda koji ima mladu ekipu i dobro znaju da igraju. Pobedili smo, ali je jako teška situacija bila pre utakmice. Dugo smo u krizi", rekao je Krunić. Jagodina je danas na svom terenu pobedila OFK Beograd sa 5:3 u utakmici poslednjeg, 30. kola Super lige Srbije. Ekipa Sime Krunića je sezonu završila na 10. mestu sa 35 bodova. "Posle četiri godine dobrih rezultata došla nam je godina gde smo ušli u krizu. Ništa nam nije išlo. Imali smo prilike, ali nismo uspeli da ih realizujemo. Zato smo ušli u neku apatiju. Ovo je bila psihološki jako teška utakmica za sve nas", dodao je Krunić.

22:07 - Bogićević napušta BoracTrener Borca Bogić Bogićević zahvalio se svojim igračima na obezbeđenom opstanku u Superligi posle remija sa Partizanom (3:3) i najavio da napušta čačanski klub."Bez obzira na to što je Partizan nastupio u kombinovanom sastavu pokazao je da je s pravom šampion ove godine. Meni ostaje da se zahvalim igračima i da im čestitam na ostanku u eliti, pogotovu zato što je ovo bila moja poslednja utakmica na klupi Borca", rekao je Bogićević.

21:47 - Unai Emeri već potpisao za Milan?Italijanski mediji tvrde da Filipo Inzagi naredne sezone sigurno neće biti trener Milana i da je njegov naslednik već određen, a to je Unai Emeri. Trener Sevilje se nalazio na listi želja gazdi kluba, često je dovođen u vezu sa Milanom poslednjih nekoliko nedelja, a prema informacijama koje ima novinar Mauricio Pistoći, čovek koji je "predvideo" da će Sedorf preći u Milan kao i Manćini u Inter, upravo je potpisao predugovor sa "rosonerima". Pored njega, i Karlo Anćeloti se pominjao kao moguće rešenje, ali je trener Real Madrida odbacio tu mogućnost.

21:30 - Rukometašice Radničkog osvojile Kup SrbijeRukometašice Radničkog iz Kragujevca osvojile su Kup Srbije pobedivši u finalu Jagodinu 26:18 (16:6) i tako na briljantan način završile sezonu osvajanjem duple krune! Najbolja igračica turnira bila je Jovana Risović, koja je dobila ček na 20,000 dinara iz ruku selektora ženske rukometne reprezentacije Srbije Saše Boškovića. Pobedniku ekipi Radničkog pripao je ček na 100.000 dinara, dok je poraženom timu Jagodini uručen ček od 40.000 dinara.

21:10 - Izner: Ne treba pojačati obezbeđenje na Rolan GarosuDirektor Rolan Garosa Žilber Izern izjavio je da ne misli da treba pojačati obezbeđenje na tom teniskom turniru, uprkos tome što je jedan navijač posle meča Rodžera Federera upao na teren. Federer je u tri seta pobedio Kolumbijca Alehandra Falju, a posle meča jedan dečak ušao je na teren, zagrlio ga i pokušao da se slika Švajcarcem. Osvajač 17 grend slem titula rekao je da je neprijatno iznenađen zbog tog incidenta, jer igrači žele da se osećaju bezbedno na terenu. "Federer je imao dobre razloge za nezadovoljstvo. Ali, ne bi trebalo da od toga pravimo veliku stvar, u neku ruku - nije kraj sveta. Naravno da je za nas organizatore taj incident neprijatan i da pokazuje da smo napravili grešku, ali mi ćemo to ispraviti i pobrinuti se da se više ne dogodi", rekao je Izern.

20:44 - Milojević: Pravili smo katastrofalne greškeTrener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je danas da je njegova ekipa pravila "katastrofalne greške" i da je zato poražena od Spartaka u poslednjem kolu Super lige Srbije. Čukarički je u 30. kolu Super lige Srbije izgubio u gostima od subotičkog Spartaka sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Andrej Mrkela u 24. minutu. Milojević je na teren izveo kombinovani sastav, a u startnih 11 nisu bili kapiten Igor Matić, kao i Slavoljub Srnić i Filip Stojković."Probali smo sa dosta izmena u ekipi. Izašli na teren i dominirali, ali bilo je katastrofalnih grešaka. To je normalno jer smo prvi put bili u tom sastavu. Primetan je umor na igračima", naveo je Milojević. Ekipa sa Banovog brda domaće prvenstvo završila je na trećem mestu sa 37 bodova. Pobedila je 16 utakmica, izgubila pet i devet odigrala nerešeno. Čukrički je u 30. kola postigao 48 golova, a primio duplo manje, odnosno 24. Čukarički je ove godine prvi put u svojoj istoriji osvojio nacionalni Kup.

20:20 - Van Gal: Falkao može da napusti JunajtedTrener Mančester junajteda Luj van Gal rekao je fudbaleru Radamelu Falkau da može da napusti klub. Falkao je u septembru prošle godine iz Monaka za 16 miliona funti prešao na pozajmicu u Mančester junajted, uz opciju da na kraju sezone klub sa Old traforda otkupi njegov ugovor, ali se nije dobro snašao, zbog čega Van Gal ne računa na njega za narednu sezonu. On je bio prvotimac u samo 17 utakmica u svim takmičenjima i postigao samo četiri gola za Junajted, a poslednji put zatresao je mrežu 31. januara u pobedi nad Lesterom od 3:1 na Old Trafordu. Falkao je imao problema sa kolenom, koju vuče od prošle godine.

19:58 - Murinjo: Kompletirali smo timTrener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo ocenio je da njegova ekipa ima sve, da je kompletna i da je zbog toga osvojila titulu u Premijer ligi. "Mislim da imamo sve. Može li bilo ko da kaže da ne igramo fantastičan fudbal? Ne, ne može, jer to nije istina. Naša igra je umetnost, imamo i fantastičan timski duh, organizaciju... Mi smo kompletan tim i zbog toga smo šampioni", rekao je Murinjo. Čelsi je sezonu u Premijer ligi završio pobedom pobedom nad Sanderlednom od 3:1. "Prošlo je pet godina od naše poslednje titule, prošlo je mnogo vremena... Ovo je neverovatan dan. Ceo tim je bio vrhunski od prvog dana", kazao je kapiten Čelsija Džon Teri.

19:31 - Milinković: Trebalo je da dobijemo još jedan penalTrener Partizana Zoran Milinković rekao je posle remija protiv Borca 3:3 na kraju sezone Superlige da su crno-beli oštećeni za jedanaesterac, ali da su mogli da pobede i posle isključenja Nikole Ninkovića."Mislim da smo imali konkretno prvo poluvreme, ali na startu drugog usledio je pad, što je Borac iskoristio da povede. Isključenje se desilo u momentu kada je Partizan trebalo da izjednači. Ninković je dobio crveni karton, a trenutak pre toga, igrač Borca igrao je rukom u šesnaestercu, za čist penal. I sa deset igrača smo pružili vrlo dobru igru", rekao je Milinković, čiji je tim došao do boda upravo posle penala.

18:57 - Radonjić: Pobedom nad Tamišom da sačuvamo prvo mestoTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da pobedom nad Tamišom želi da ekipa zadrži prvo mesto na tabeli Superlige Srbije. "U timu imamo rovitih igrača, a ovako zgusnut raspored utakmica nam otežava njihov potpun oporavak. U svakom slučaju i u duelu protiv Tamiša u Pančevu idemo na pobedu. Naš cilj do kraja ligaškog dela sezone se zna, a to je da sacuvamo prvo mesto koje ce nam u plej-ofu omogućiti prednost domaceg terena", rekao je Radonjić za zvaničan sajt crveno-belih. On je istakao da ekipa maksimalno ozbiljno mora da shvati meč protiv Tamiša. "Želimo da osvojimo nove bodove, ali i da uradimo neke stvari koje ce nam biti značajne za finiš sezone", naveo je crnogorski stručnjak. Radonjić je tokom igračke karijere nosio dres tadašnjeg pančevačkog Profikolora. "Bilo je to davne 1993. godine i bilo mi je mnogo lepo u Pancevu. Ono što najviše pamtim su divan grad i divni ljudi, gde sam stekao mnogo prijatelja. Interesantno je da će mi ovo biti prvi zvanični meč u Pančevu od kako sam otišao iz Profikolora. Bila je to zaista dobra sezona za mene i lepe uspomene vezuju za taj grad, ali baš zbog toga potrudiću se da se moja ekipa u što boljem svetlu pokaže", zaključio je Radonjić. Utakmica 10. kola Superlige između Tamiša i Crvene zvezde igras e sutra od 19.30 u Pančevu.

18:25 - Lajović stigao do VavrinkeSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas na startu turnira savladao Argentinca Masima Gonsalesa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3 i 6:1. Lajović će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Švajcarca Stana Vavrinke. Srpski teniser, trenutno 75. igrač sveta, u drugu rundu Rolan Garosa plasirao posle sat i 48. minuta igre. Lajović je u sva tri seta bio dominantan na terenu - u prvom setu je napravio jedan brejk, dok je u drugom i trećem po dva puta oduzimao servis protivniku.

18:07 - I Darmštad u Bundesligi, Karlsrue u baražu sa HamburgomZavršena je sezona u Cvajti. Ingolštat je još ranije obezbedio ulazak u Bundesligu, a tražilo se još jedno mesto među tri ekipe. Karlsrue je vodio protiv Minhena 1860, bio na pragu da se plasira u Bundesligu sa drugog mesta, ali je ekipa Darmštata postigla gol u 71. minutu meča protiv Sent Paulija i tako poslala ekipu Karlsruea u baraž sa Hamburgom. Ne samo da je poslao Karlsrue u baraž, već je izbacio i Kajzerslautern iz baraža koji je zauzimao to treće mesto sve do tog 71. minuta. Kajzerslautern nije uspeo do kraja da sačuva prednost koju je imao protiv prvoplasirane ekipe Ingolštata, ali nije uspeo da je sačuva nakon što su čuli rezultat na meču Darmštata i Sent Paulija. Na kraju su Kajzerslautern i Ingolštat odigrali 1:1.Iz lige će ispasti Alen i Aue, Minhen 1860 će igrati u baražu za opstanak protiv ekipe Kila.

17:35 - Srpskom četvercu evropska bronzaSrpsko veslanje nastavilo je niz odličnih rezultata na međunarodnoj sceni. Na Evropskom prvenstvu za juniore, koje je u nedelju završeno u češkim Račicama četverac bez kormilara Nikola Cvijetić, Lazar Lazović, Marko Ristić, Zoran Rajić osvojio je bronzanu medalju u konkurenciji 13 najboljih čamaca Starog kontinenta. U velikom finalu naša posada je postigla odličan rezultat 6:24,525. Zlato je pripalo Švajcarskoj (6:21,861), srebro Rumuniji (6:23,416), a daleko iza osvajača medalja kroz cilj su prošli čamci Italije (6:29,381), Češke (6:32,762) i Bugarske (6:43,676)."Naši momci su izveslali fenomenalnu trku. I pre finala nadali su se odličju iako je u okršaju za medalje bilo vrhunskih čamaca. Pružili su svoj maksimum i na kraju zasluženo stigli do postolja. Ovaj rezultat biće veliki podstrek u nastavku priprema za Svetsko prvenstvo za juniore u Brazilu početkom avgusta", kazao je trener srpskog teškog četverca Aleksandar Smiljanić.

17:16 - Igrači postavili Drogbu za kapitena na oproštajuLegendarni fudbaler Čelsija Didije Drogba predvodiće svoju ekipu kao kapiten u poslednjem meču za klub, a traku su mu dodelili saigrači.Čelsi kod kuće igra protiv Sanderlenda meč bez ikakvog rezultatskog značaja. Drogba je ranije rekao da posle te utakmice odlazi iz kluba, ali da želi da odigra još jednu sezonu negde van Engleske. Trener šampiona Engleske Žoze Morinjo rekao je za Skaj sport pre meča da su se fudbaleri dogovorili pre meča da mu dodele traku. Standardni kapiten Čelsija je Džon Teri, takođe legenda kluba.

17:01 - Fiorentina slavila na Siciliji, remi Parme i VeroneFudbaleri Fiorentine pobedili su danas u gostima ekipu Palerma sa 3:2 (2:1) u utakmici 37. kola italijanske Serije A. Tim Vićenca Montele slavio je golovima Josipa Iličića u 23, Alberta Đilardina u 33. i Mikela Alonsa u 78, dok su strelci za Palermo bili Mate Jajalo u 26. i Davide Rigoni u 69. minutu. Fiorentina se sa nova tri boda vratila na petu poziciju i od naredne sezone igraće u Ligi Evrope. Srpski fudbaler Nenad Tomović odigrao je svih 90 minuta za "ljubičaste". Pobede su zabeležili još Kaljari i Sasuolo, koji su minimalnim rezultatima na gostovanju bili bolji od Ćezene, odnosno Udinezea. Kjevo je uspelo da u finišu izbori remi protiv Atalante preko Serđa Pelisija, a zanimljiva utakmica viđena je u Parmi, koja je igrala 2:2 sa Veronom. Rezultati i strelci: Empoli - Sampdorija 1:1 (Pućareli 57. - Eto 90), Kjevo - Atalanta 1:1 (Pelisije 88. - Gomez 48), Ćezena - Kaljari 0:1 (Sau 90), Palermo - Fiorentina 2:3 (Jajalo 26, Rigoni 69. - Iličić 23, Djilardino 33, Alonso 78), Parma - Verona 2:2 (Noćerino 21, Varela 36. - Toni 42, 80. penal), Udineze - Sasuolo 0:1 (Manjaneni 70) Večeras: Milan - Torino (20.45) Juče: Juventus - Napoli 3:1 (Pereira 13, Sturaro 77, Pepe 90. - David Lopez 50) Đnova - Inter 3:2 (Pavoleti 24, Lestijen 41, Kučka 89. - Ikardi 19, Palasio 30) Sutra: Lacio - Roma (18) Tabela: Juventus 86 bodova, Roma 67, Lacio 66, Napoli 63, Fiorentina 61, Djenova 59, Sampdorija 55, Inter 52, Torino 51..

16:49 - Hub Stivens napušta ŠtutgartTrener Štutgarta Hub Stivens napušta Štutgart, u koji se vratio ove sezone da bi ga spasio ispadanja. Holandski stručnjak je spasao Štutgart eliminacije. Klub je objavio da mu neće produžiti ugovor, tako da se očekuje da će 61-godišnji trener otići. Stivens je svoj drugi mandat u Štutgartu počeo u novembru, kada je Armin Veh podneo ostavku. Opstanak je obezbedio u poslednjem kolu takmičenja, pobedom od 2:1 nad Paderbornom, koji je ispao. "Stivens je u drugom klubu (Šalkeu) trener veka. Za nas je spasilac veka", rekao je sportski direktor Štutgarta Robin Dut. Stivens je nedavno rekao da ne planira da ide u penziju.

16:29 - Dortmund potpisao ugovor s Gonsalom KastromFudbaler Bajera iz Leverkuzena Gonsalo Kastro potpisao je četvorogodišnji ugovor s Borusijom iz Dortmunda. Sportski direktor Borusije Mihael Cork rekao je da je 27-godišnji Brazilac "iskusan i tehnički dobar fudbaler sredine terena, koji može da igra na različitim pozicijama". Kastro je profesionalnu karijeru počeo u drugom timu Bajera, a za prvi tim igrao je od 2004. do 2011. godine. Za to vreme odigrao je 361 utakmicu i postigao 30 golova. Borusija nije objavila finansijske detalje ugovora, a nemački mediji spekulišu da je klub iz Dortmunda platio obeštećenje od 11 miliona evra. Kastrov ugovor sa Bajerom istekao bi 2016. godine. ; Za reprezentaciju Brazila Kastro je odigrao pet utakmica.

16:11 - Nikolić čestitao kajakašimaPredsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas kajakaškim reprezentativcima Srbije osvajanje prvog mesta na Svetskom kupu u Duisburgu. "Vaša istrajnost inspiriše celu naciju, a vaša požrtvovanost služi svima kao primer kako se brane boje otadžbine. Uspeh koji ste ostvarili predstavlja podstrek koji će služiti novim generacijama da u budućnosti iznova pokazuju sjajne rezultate", navodi se u čestitki iz Nikolićevog kabineta. Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su u subotu zlatnu medalju u dvosedu na 200 metara.

15:37 - Golman Valensije Alveš na operaciji kolenaGolman Valensije Dijego Alveš ići će na operaciju kolena, pošto je tokom utakmice sa Almerijom pokidao ligamente, saopštio je danas španski fudbalski klub. Brazilac se povredio u drugom poluvremenu jučerašnje utakmice poslednjeg kola španskog prvenstva sa Almerijom. Valensija je pobedila sa 3:2 i obezbedila četvrto mesto na tabeli koje sledeće sezone vodi u kvalifikacije za ; Ligu šampiona. Alveša zovu "specijalista" za jedanaesterce, a četiri sezone je prvi golman Valensije. On je u klub došao 2011. godine iz Almerije i do sada je odigrao 127 utakmica.

15:07 - Bojana Jovanovski u drugom kolu Rolan GarosaSrpska teniserka Bojana Jovanovski uspešno je započela nastup na Rolan Garosu, pošto je danas u prvom kolu pobedila Ukrajinku Lesju Curenko sa 1:6, 6:1, 6:0. Jovanovska je za slavila nad 67. teniserkom sveta posle velikog preokreta, iako je prvi set ubedljivo izgubila sa 6:1. Ona je posle izgubljenog prvog seta zaigrala znatno bolje i protivnici je dozvolila samo jedan gem do kraja meča. Srpska tenerka u narednom kolu će igrati protiv pobednice između Hrvatice Done Vekić i Karoline Garsije iz Francuske. Otvoreno prvenstvo Francuske igra se za ukupan nagradni fond od 28 miliona evra.

14:58 - Eto u finišu spasao Sampdoriju porazaFudbaleri Empolija i Sampdorije remizirali su danas 1:1 (1:0) u utakmici pretposlednjeg 37. kola italijanske Serije A. Empoli je bio na pragu pobede nad Đenovljanima jer je golom Manuela Pućarelija vodio do finiša, ali je Samjuel Eto u nadoknadi vremena izjednačio rezultat. Ekipi Siniše Mihajlovića je u poslednjem kolu protiv Parme na Ferarisu potreban bod kako bi izborila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, iako je uspela samo jednom da trijumfuje u poslednjih devet utakmica.

14:47 - Drogba odlazi, ali se ne povlačiFudbaler Čelsija Didije Drogba objavio je da će napustiti redove ’Plavaca’ ovog leta, ali je naglasio da ne planira još da se povuče. Fudbaler Obale slonovače je bio jedan od najzaslužnijih zašto je Čelsi osvojio Premijer ligu, a nedeljna utakmica sa Sanderlendom će mu biti poslednja u dresu londonskog kluba.Drogba je prvobitno igrao za Čelsi od 2004. do 2012. godine, a posle dve sezone u Galatasaraju i Šangaju, da bi se prošle godine vratio na „Stamford bridž“. Mnogi su mislili da će mu ova sezona biti poslednja, kao i da će potom dobiti ulogu u stručnom štabu Žozea Murinja, ali Drogba za sada to ne planira. „Želim da igram još jednu sezonu, a zbog fudbala osećam da moram da nastavim. Svi navijači znaju koliko volim Čelsi i nadam se da ću se vratiti u nekoj drugoj ulozi“, istakao je Drogba.14:12 - Bufon: Barselona je skoro nepobediva Golman Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je da je Barsa favorit u finalu LŠ i da će njegovom timu biti trebati dosta sreće za osvajanje treće titule prvaka Evrope."Barselona je ekipa koja je skoro nepobediva. Znamo koliko su jaki Katalonci, ali igra se jedna utakmica i ne pobedjuje uvek bolji. Moraćemo da imamo dosta sreće, pošto je jasno da smo na papiru autsajderi. Ukoliko Barselona da sve od sebe, biće nam veoma teško da osvojimo Ligu šampiona", rekao je Bufon.Torinski tim će igrati u finalu prvi put posle 12 godina, nakon što je prethodno u nokaut fazi eliminisao Borusiju iz Dortmunda, Monako i Real Madrid. Finale Lige šampiona između Juventusa i Barselone igra se šestog juna u Berlinu.

13:33 - Anćeloti odlučio - Real ili pauza Real Madrid je pregazio ekipu Hetafea sa 7:3 bez Karla Anćelotija na klupi, trenera za koga se uveliko priča da odlazi sa klupe ovog fudbalskog tima nakon neosvajanja trofeja u sezoni.Govorilo se da će preći u Milan, kružile su priče po svim italijanskim i španskim medijima, ali je on odlučio da prekine te spekulacije."Ili ostajem u Real Madridu, ili ću uzeti godinu dana slobodno.", rekao je karlo Anćeloti

12:55 - Fudbaleri Srbije bolji od SAD u poslednjoj proveri pred start MundijalaFudbaleri Srbije do 20 godina pobedili su SAD sa 1:0 u poslednjoj proveri pred start Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.Pobedu ekipi selektora Veljka Paunovića doneo je Miloš Veljković u 65. minutu.Utakmica je odigrana bez prisustva publike, u strogo zatvorenom ambijentu, pre svega na insistiranje Amerikanaca. Srbija se nalazi u grupi sa Malijem, Meksikom i Urugvajem, a prvi meč igra 31. maja sa rivalom iz Južne Amerike.

12:15 - Veličković još godinu u TrabzonuSrpski košarkaš Novica Veličković produžiće ugovor sa turskim Trabzonsporom na još godinu dana, potvrdio je njegov menadžer Miodrag Ražnatović.Veličković igra dobro ove sezone za Trabzon sa kojim je stigao do finala Evročelendža, a plasirao se u polufinale domaćeg prvenstva pobedom sa 2:0 u seriji nad Darusafakom. U ta dva meča srpski košarkaš prosečno je zabeležio 18,6 poena i 11,5 skokova.Veličković je u karijeri nastupao još za Partizan, Real Madrid, u dva navrata je igrao za Megu, a bio je i član Bamberga.

11:27 - Plej-of završen za KorveraKošarkaš Atlanta Hoksa Kajl Korver propustiće ostatak plej-ofa u NBA ligi zbog povrede članka desne noge.Korver se povredio na drugoj utakmici finala ’Istoka’ sa Klivlend Kavalirsima, a pregledima je ustanovljeno da ima težak oblik uganuća. Dalji pregledi pokazaće da li će Kover morati na operaciju, ali u ovom trenutku je to izgledna opcija.10:53 - Nadal: Na terenu nema lažiŠpanski teniser Rafael Nadal rekao je da ne želi ništa da obećava pred početak Rolan Garosa, zato što sve laži mogu da budu otkrivene na terenu. Nadal će pokušati da osvoji deseti trofej na Rolan Garosu, ali pred ovogodišnje izdanje drugog Gren slema sezone ima najlošiji niz rezultata u poslednjoj deceniji.„Uvek govorim ono što osećam. Mnogo puta sam rekao da neću lagati ako to nije 100 odsto potrebno. Ne znam da li je to dobro ili loše, ali na kraju dana, možete da lažete u svojim izjavama, a na terenu ne. Ako kažete da ste sjajni i izađete na teren i igrate sa dobrim igračem, ne smete da lažete. Jer, doći ćete u situaciju da kažete da ste lagali ranije. Nemam potrebu da lažem da bih imao veća očekivanja. Iskren sam, a kada kažem da ne znam šta će se desiti, onda je stvarno i tako. To ne znači da nemam samopouzdanje da pokušam“, rekao je Nadal. 10:22 - Jokić MVP 9. kola – indeks 47Košarkaš Mega Leksa Nikola Jokić najkorisniji je igrač devetog kola Superlige Srbije.Njegova ekipa poražena je od Partizana u dramatičnom meču posle produžetka 96:95, u kom sjajan učinak mladog krilnog centra nije bio dovoljan za pobedu.Jokić je za 41 minut igre zabeležio 33 poena (9/13 slobodna bacanja, 9/14 za dva i 2/3 za tri) i 12 skokova, uz četiri asistencije i 12 iznuđenih faulova.Tako je sa indeksom – 47 oborio ovogodišnji superligaški rekord Bobija Marjanovića, iz petog kola, koji je iznosio 40 indeksnih poena. Pored Jokića u idealnoj petorci kola, nalaze se Jovan Novak (Vojvodina Srbijagas) kao najbolji plejmejker, Dragan Kruščić (Tamiš) – kao bek, Aleksandar Pavlović (Partizan NIS) – krilo i Nikola Milutinov (Partizan NIS) – kao centar. Najbolji košgeterski učinak je imao Nikola Jokić sa 33 postignutih poena, najbolji skakač je Nikola Milutinov sa 20 uhvaćenih lopti, a asistent njegov klupski saigrač Nenad Miljenović sa sedam dodavanja.

09:40 - Kedira blizu prelaska u JuventusFudbaler Real Madrida Sami Kedira blizu je prelaska u Juventus, preneli su španski mediji.Nemačkom reprezentativcu u junu ističe ugovor sa Realom i napustiće Santjago Bernabeu kao slobodan igrač. Agent 28-godišnjeg fudbalera razgovarao je sa čelncima Juventusa i rekao im da je Kedira zainteresovan za transfer. Kedira je ove sezone imao problema sa povredama, odigrao je samo 628 minuta u 17 utakmica - 11 u prvenstvu, tri u Kupu kralja, dve u Ligi šampiona i jednu na Svetskom klupskom prvenstvu. Otkako je 2010. godine došao iz Štutgarta Kedira je bio prvotimac Reala, ali je zbog ozbiljne povrede kolena propustio veći deo sezone 2013/2014. Kedira je za Real Madrid odigrao 161 utakmicu i postigao devet golova.

09:00 - Amela Terzić pobedila u RumunijiReprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić pobedila je u disciplini 1.500 metara na Međunarodnom prvenstvu Rumunije u Piteštiju.Ova 22-godišnja Novopazarka ostvarila je rezultat od četiri minuta, 10 sekundi i 18 stotinki, što je njeno najbolje vreme ove sezone.Amela će se u nedelju takmičiti na 800 metara, na kvalifikacijama Kupa Beograda.08:35 - Đokić: Metalac mora bolje u gostima Trener Metalca Vladimir Đokić rekao je posle poraza od Crvene zvezde Telekom da je njegova ekipa mora mnogo bolje da igra na gostovanjima.Metalac je poražen u hali Pionir 87:69 u devetom kolu Superlige i sada ima skor 5/4."Zaslužena pobeda Zvezde, čestitke na ostvarenim uspesima do sada. Hteli smo da kombinovanim odbranama pokušamo da se ne obrukamo, a da sačuvamo svežinu.""Zvezda je mnogo kvalitetnija, ispunili smo šta smo želeli, možda to nije popularno, ali bi nas svakako pobedili. Malo smo kalkulisali, ali to ne umanjuje pobedu Zvezde." U narednom kolu ekipa iz Valjeva sastaje se sa Mega Leksom, sa kojim će se najverovatnije boriti za treću i četvrtu poziciju. "Protiv Mege najbitnije je da iskontrolisemo skok, kada smo to uspeli protiv njih dobijali smo ih. Pobeda nam mnogo znaci, ako uspemo, ako ne, boze moj. Ako dobijemo Megu onda smo u igri za treće mesto, neće to biti gotova stvar, znamo mi da kiksnemo. Utakmica nam je bitna, ako dobijemo na dobrom smo putu da ostvarimo ciljeve. Ako izgubimo, u igri smo za četvrto mesto“, rekao je Đokić i istakao da njegova ekipa mora bolje da igra u gostima. "Poradićemo na tome da igramo bolje na gostovanju, ispravicemo greske ako ostanemo na okupu, bicemo spremniji za ovakve utakmice.“ 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track