BLOG UŽIVO: Ibra se vratio, PSŽ nastavio da gazi
Foto: Reuter

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ibra se vratio, PSŽ nastavio da gazi

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:50 - Federer prvi šampion IstanbulaDrugi teniser sveta Rodžer Federer izjavio je da je veoma srećan što je osvojio prvi turnir u Istanbulu. Federer je u premijernom izdanju turnira iz serije 250 u Istanbulu stigao do trofeja, pobedivši Pabla Kuevasa u finalu sa 6:3, 7:6 (12-10)."Bila je ovo teška nedelja, četiri teška meča. Mislim da sam u finalu odigrao najbolje, veoma sam srećan. Ponosan sam što sam prvi šampion ovde, na premijernom turniru u Istanbulu. Imao sam divnu nedelju, kako na terenu, tako i van njega. Imao sam mogućnost da malo posetim grad, upoznam mnogo ljudi i uživam u podršci i iskustvu u Turskoj", rekao je Federer.

23:11 - Ibra se vratio, PSŽ nastavio da gaziPari Sen Žermen je u meču 35. kola kao gost savladao Nanta sa 2:0 i tako ponovo stekao tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Lion. Samo pola sata bilo je dovoljno Parižanima da steknu odlučujuću prednost. Kavani je već u trećem minutu doveo PSŽ u vođstvo, preciznim udarcem sa desetak metara, iskosa sa desne strane. Na drugi gol čekalo se do 31. minuta, kada je Zlatan Ibrahimović majstorskom asistencijom proigrao Matuidija, koji je zatim rutinski realizovao tu akciju - 0:2. Podsetimo, Ibrahimoviću je ovo bio prvi meč posle izdržane suspenzije od četiri utakmice pauze.

22:10 - I košarkaši Partizana pobedili VojvodinuGotovo u isto vreme kada su fudbaleri Partizana pobedili Vojvodinu (4:0) isto su činili i košarkaši, takođe u Novom Sadu. U prijateljskom meču Vojvodina - Partizan - 78:91 (20:22, 14:23, 23:26, 21:20).Partizan bi narednu utakmicu trebalo da igra u sredu u 3. kolu KLS protiv FMP-a u Železniku. Crno-beli bi do tada, s obzirom na suspenziju kojom je zapretila kancelarija KLS, moraju da uplate kazne koje su klubu izrečene tokom sezone 2013/14.

21:42 - NBA: Vašington napravio brejk u AtlantiKošarkaši Vašington Vizardsa savladali su Atlanta Hokse 104:98 na gostovanjima i poveli u polufinalu Istoka, NBA plej-ofa. Šestorica igrača Vizardsa su imala dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Bredli Bil sa 28 poena (9/22 iz igre) uz 7 skokova. Sjajan je bio Džon Vol sa 18 poena (8/19) uz 13 asistencija i 7 uhvaćenih lopti, dok je dabl-dabl ostvario i Marčin Gortat sa po 12 poena i skokova. Hokse je predvodio Demar Kerol sa 24 poena (8/13)m Al Horford je dominirao u reketu sa po 17 poena i skokova uz 7 asistencija, a sjajno ga je pratio Pol Milsap sa 15 poena, 12 skokova i 8 proigravanja. Drugi meč serije igra se takođe u Atlanti u utorak.

21:33 - Valensija se učvrstila na četvrtom mestuFudbaleri Valensije opravdali su ulogu apsolutnog favorita protiv Eibara i rutinski upisli nova tri boda. Rezultat utakmice odigrane ne "Mestalji" bio je 3:1 u kosrist izabranika Nuna Santa. "Slepe miševe" je doveo u vođstvo štoper Nikolas Otamendi u 25. minutu na asisteniju levog beka Gaje, a sa minimalnom prednošću domaćina se otišlo na odmor. Nakon desetak minuta igre u nastavku Dani Pareho je duprilrao prednost Valensije, a sve dileme oko pobednika otklonio je Pako Alkaser u 71. minutu. Eibar je postigao počasni gol preko Aruabarene pet minta pre kraja utakmice.Valensija je iskoritila jučerašnji poraz Sevilje od Reala i napravila prednost od tri boda u borbi za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampona.

21:23 - Napredak bolji od Borca, Voždovac pobedio u SuboticiU poslednjoj utakmici 26. kola Jelen Superlige u Kruševcu, Napredak je savladao Borac 2:1. U 42. minutu domaći su poveli, strelac je bio Dimitrov. Posle samo devet minuta igre u nastavku, usledio je odgovor Čačana, a izjednačujući pogodak za Borac postigao je Đuro Zec. Trenutak odluke dogodio se u 80. minutu, kada je Nikola Trujić savladao golmana Bajića i doneo sva tri boda Kruševljanima - 2:1.Prethodno, Voždovac je kao gost u Subotici pobedio Spartak 1:0 golom Obijore Odite u 79. minutu. Posle kompletnog 26. kola donji deo tabele Superlige izgleda ovako: Borac 29, Napredak 28, Voždovac 27, Donji Srem 26, Spartak 25, Radnički 1923 15 bodova.

21:17 - Krunić: Definitivno smo u kriziTrener fudbalera Jagodine Simo Krunić rekao je da je njegova ekipa "definitivino u krizi", nakon što je danas odigrala 0:0 na svom terenu sa Donjim Sremom. "Svojim igračima čestitam. Mi smo definitivno u krizi rezultata i igre. To se vidi u tome što nismo dobili nijednu utakmicu na domaćem terenu. Ne nalazimo se u zavidnoj situaciji, jer imamo 31 bod", rekao je Krunić novinarima posle meča. Jagodina je ovim nerešenim rezultatom prekinula seriju od četiri uzastopna poraza. "Nismo danas uspeli da iskoristimo svoje prilike. Ne ide nam, videli smo koliko dugo nismo dali gol iz igre. Poslednja dva gola smo postigli iz penala. Imamo problema sa realizacijom...Moramo dobro da se stegnemo, da pokušamo da izađemo iz ove krize", rekao je Krunić. Donji Srem je u opasnoj zoni, sa bodom manje od Voždovca koji je van opasne zone. Trener Zoran Govedarica kazao je da je njegovom timu važan svaki bod. "Teška utakmica za nas. Nama je svaki bod do kraja prvenstva potreban i to mnogo utiče na našu igru. Poslednje četiri utakmice igrali smo jako dobro, a danas smo možda malo podbacili. Imali smo mnogo "rovitih" igrača i to se osetilo. Sve u svemu, zadovoljan sam bodom jer nas ostavlja u trci. Domaćinu želim sve najbolje", rekao je Govedarica.

20:44 - Lajović osvojio prvi turnir u karijeri u dubluSrpski teniser Dušan Lajović i Radu Albot iz Moldavije osvojili su danas ATP turnir u Istanbulu u konkurenciji parova, pošto su u finalu pobedili švedsko-austrijsku kombinaciju Robert Linšted/Jirgen Melcer sa 6:4, 7:6 (7:2). Lajović i Albot uspeli su da se vrate u drugom setu posle brejka u 11. gemu, ostvare ribrejk i posle 80 minuta igre slave. Lajoviću je titula u Turskoj prvi trofej u karijeri, a do sada mu je najveći uspeh bilo drugo mesto u dublu na turniru u Umagu prošle godine. Turnir u Istanbulu igrao se za nagradni fond od 494.310 dolara.

19:41 - "Koltovi" pobedili Heru i vratili se na treće mestoU poslednjoj utakmici 31. kola Bundeslige fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha ostvarili su 17. prvenstvenu pobedu kojom se se vratili na treće mesto na tabeli, koje im je privremeno zauzeo Bajer. "Koltovi" su kao gosti pobedili Hertu 2:1. Gosti su poveli u 11. minutu igre preko Kruzea, samo dva minuta kasnije izjednačio je Štoker, ali su u 85. minutu rezervisti doneli pobedu Borusiji. Azar je asistirao, a Traore pogodio mrežu.

19:17 - Aguero presudio "pevcima"U poslednjoj utakmici nedeljnog programa Premijer lige, fudbaleri Mančester sitija su kao gosti savladali Totenhem sa 1:0. Jedini gol na meču je postigao Argentinac Serhio Aguero u 29. minutu posle asistencije Davida Silve. Aguero je izašao jedan na jedan sa Lorisom i nije propustio takav zicer. Do kraja meča domaći nisu imali snage da matiraju odbranu gostiju.Ovom pobedom su "Građani" pobegli gradskom rivalu junajtedu na 5 bodova i čini se da su 3 kola pre kraja rešili brige oko pozicije koja vodi direktno u Lš.

19:04 - Superliga: Lučanci zaustavili Čukarički, Pazarci izgubili u NišuTrećeplasirani tim fudbalske Superlige Srbije Čukarički nije uspeo da pobedi Mladost u Lučanima, pošto se ta utakmica završila rezultatom 2:2. Čukarički je golovima Obenga Regana u petom i Lukasa Pijasentina u 27. minutu poveo sa 2:0, ali je Lazar Jovanović već u 30. smanjio na 2:1. Izjednačenje Maldosti doneo je Patrik Frajdej posle kornera koji je izveo Miloš Adamović u 68. minutu. Čukarički sada ima 51 bod, a drugoplasirana Zvezda, posle pobede nad Radom, ima 58.Novi Pazar je u Nišu sa 3:1 izgubio od Radničkog, koji se tako popeo na sredinu tabele. Novi Pazar je bio favorit protiv Nišlija, ali je domaći tim zabeležio drugi uzastopni trijumf, odnosno treći u poslednje četiri utakmice, i sada se popeo na osmo mesto, sa 32 boda. Pazar je ostao na 40 bodova. Radnički je pobedio sa 3:1, ali je postigao sva četiri gola. Golove za domaći tim postigli su Ivan Pejčić u 19, Saša Marjanović u 45. i Nikola Ašćerić u nadoknadi vremena. Strelac za Pazar bio je Milan Ćulum autogolom u 69. minutu. OFK Beograd je kod kuće bio siguran protiv "fenjeraša" Radničkog 1923 i pobedom od 2:0 je prišao na dva boda zaostatka Novom Pazaru, i pretekao Rad na šestom mestu, pošto sada ima bod više. Jagodina je kod kuće odigrala 0:0 sa Donjim Sremom.

17:09 - Rukometni savez najboljim igračicama: Nema uslovljavanja! Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) pružio je podršku selektoru ženske reprezentacije Saši Boškoviću i istakao da se od nacionalnog tima očekuje plasman na Svetsko prvenstvo u Dansku. Tri najbolje reprezentativke Srbije, Andrea Lekić, Katarina Tomašević i Sanja Damnjanović, saopštile su sredinom marta da neće igrati za Srbiju dok god je selektor Saša Bošković. Potpredsednik UO Borislav Perović sugerisao je stručnom štabu ženske reprezentacije Srbije da "više brine o atmosferi i klimi" u nacionalnoj selekciji. "Pored zasluga i poštovanja prema igračicama koje su odbile da igraju za selekciju dok je na mestu selektora Saša Bošković, mi ne možemo da ih podržimo da uslovljavaju svoje nastupe za reprezentaciju, to jednostavno tako ne ide. Opravdana kritika na račun stručnog štaba je nedostatak komunikacije", kazao je Perović. On je obrazložio da su predstavnici RSS uputili poziv igračicama koje su iznele da neće da igraju za selekciju, da se vide i popričaju o svemu, međutim, zbog obaveza u svojim klubovima i takmičenjima koje imaju, jedino je Lekićeva uspela da se odazove pozivu. Perović je naveo da je Lekićeva ostala pri svom stavu da ne želi da nastupi za selekciju dok je selektor Saša Bošković. On je takođe kazao da su obavljeni telefonski razgovori s Damnjanovićevom i Tomaševićevom, koje su takođe navele da ostaju pri svom stavu da ne nastupaju za Srbiju dok je šef stručnog štaba Bošković. Bošković je na sednici UO u Nišu naveo da je pokrenuo disciplinski postupak protiv igračica koje se nisu odazvale pozivu na okupljanje u martu pred utakmice sa Slovenijom - Andree Lekić, Sanje Damnajnović i Katarine Tomašević, dok za nepojavljivanje Dragane Cvijić ima dopis od doktora da zbog povrede nije mogla da nastupi na utakmicama u martu. "I dalje sam pri stavu da su one reprezentativke koje žele da igraju dobrodošle. Ja ću uvek da ističem devojke. Sve koje su tu bile, zaslužne su, kao i stručni štab, svi zajedno smo osvojili medalju na SP", rekao je Bošković. Naredno okupljanje reprezentacije Srbije zakazano je za 25. maj u Vrnjačkoj Banji.

17:02 - Fiorentina bolja od Ćezene, Lacio nerešeno sa AtalantomFudbaleri Fiorentine pobedili su danas na svom stadionu Ćezenu sa 3:1, dok je Udineze na gostovanju savladao Veronu sa 1:0, u utakmicama 34. kola italijanske Serije A. Atalanta i Lacio odigrali su 1:1, dok na meču između Intera i Kjeva nije bilo golova. Fiorentina je protiv "davljenika" Ćezene prekinula seriju od četiri uzatopna poraza u Seriji A, a junak trijumfa bio je Slovenac Josip Iličić, koji je postigao dva gola. Domaćin je do prednosti došao u 31. minutu iz jedanaesterca, koji je realizovao Iličić, da bi isti igrač samo četiri minuta kasnije povisio prednost svoje ekipe na 2:0. Na 3:0 povisio je Alberto Đilardinjo u 57. minutu, a konačan rezultat postavio je Aleks Rodriges u 59. minutu. Fiorentina posle 34 odigrane utakmice zauzima peto mesto sa 52 boda, jednim više od Sampdorije, koja je juče u Đenovi poražena od šampiona Juventusa sa 0:1. Lacio na gostovanju protiv Atalante nije uspeo da dođe do pobede i zadrži drugo mesto u Seriji A. Atalanta je preko Đuzepea Bijave u 49. minutu došla do prednosti, da bi izjednačenje ekipi iz Rima doneo Marko Parolo u 79. Lacio pet kola pre kraja šampionata zauzima treće mesto sa 63 boda, dok je Roma druga sa 64, a Atalanta je 17. sa 33. Udineze je na gostovanju slavio protiv Verone, koja je meč završila devetoricom igrača na terenu, pošto su Jakopo Sala u 61. minutu i Rafael Markes dobili crvene kartone. Pobedonosni gol postigao je Antonio Di Natale u 62. minutu. Ranije danas Roma je na svom stadionu savladala Đenovu sa 2:0, dok se kasnije večeras sastaju Napoli i Milan.

15:47 - Tomašević četvrti na 5.000 metaraSrpski kajakaš Marko Tomašević zauzeo je četvrto mesto u disciplini K-1 na 5.000 metara na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu u češkim Račicama. On je trku završio za 20 minuta, 28 sekundi i 230 stotinki, što je 26 sekundi sporije od osvajača zlatne medalje Danca Renea Poulsena. Drugo mesto zauzeo je Nemac Maks Hof, koji je zaostajao nešto više od sekunde za pobednikom, dok se bronzanim odličjem okitio Belorus Aleh Jurenija sa 20 sekundi zaostatka. Srpski kajakaši i kajakašice su na Evropskom prvenstvu u Račicama osvojili ukupno sedam meadalja - po jednu zlatnu i srebrnu i čak pet bronzanih.

15:30 - Panatinaikos uručio otkaz IvanovićuDuško Ivanović nije više trener Panatinaikosa. Crnogorski stručnjak i uprava "zelenih" dogovorili su sporazumni raskid saradnje. On je letos stigao u Atinu, a imao je ugovor sa Panatinaikosom na dve sezone. Ivanović je sa Panatinaikosom osvojio Kup Grčke i stigao do četvrtfinala Evrolige gde je eliminisan o CSKA. To nije bilo dovoljno čelnicima kluba, koji su posle poraza Olimpijakosa na svom terenu (66:77) odlučili da sa Ivanovićem dogovore raskid ugovora. Ekipu će privremeno da vodi dosadašnji pomoćnik Sotiris Manolopulos.

15:05 - Espanjol izborio remi sa fudbalerom manjeFudbaleri Espanjola i Raja Valjekana igrali su bez pobednika, 1:1 u meču 35. kolu španske Primere. Gosti su poveli golom Insue u 29. minutu, a izjednačio je Moreno u 80. Espanjol je meč završio sa fudbalerom manje, pošto je u finišu meča isključen Kanas. Espanjol je deveti sa 46 bodova, dok je Rajo Valjekano sa 43.14:36 - Roma pobedila ĐenovuFudbaleri Rome pobedili su na svom terenu ekipu Đenove rezultatom 2:0 u meču 34. kola italijanske Serije A. Golove za Romu postigli su Dumbija u 35. i Florenci u 93. minutu. Roma je trenutno druga na tabeli sa 64 boda, dok je Đenova šesta sa 50.14:16 - Džerard: Jedva čekam oproštajni mečKapiten Liverpula Siven Džerard rekao je da jedva čeka da odigra poslednji meč za svoj tim. Liverpul je nadigrao Kvins Park Rendžers u Premijer ligi sa 2:1, a pobedonosni gol postigao je Džerard, koji je prethodno promašio penal. "Ovi navijači su uvek bili uz mene i pomogli mi da postanem onakav igrač kakav danas jesam. Jedva čekam da odigram poslednji meč ovde, to će biti jako emotivan trenutak za mene i moju porodicu", rekao je Džerard. Ovo je poslednja sezona Stivena Džerarda u klubu, pošto će u sledećoj otići u MLS.

13:46 - Tipsarević bez glavnog žreba u MadriduSrpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u glavni žreb Mastersa u Madridu. Tipsarević je danas u poslednjem kolu kvalifikacija posle velike borbe poražen od Australijanca Tanasija Kokinasa 6:3, 4:6, 7:6. Meč je trajao dva sata i 22 minuta. U glavnom žrebu turnira u Madridu biće Viktor Troicki, čiji je rival u prvom kolu Francuz Gael Monfis. Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 4,18 miliona evra.

13:10 - Kuman: Najslabijih 10 minuta u sezoniMenadžer Sautemptona Ronald Kuman rekao je da su njegovi igrači odigrali u jednom delu najslabiji meč sezone protiv Sanderlenda. Sanderlend je slavio sa 2:1, uz dva jedanaesterca. Kumanov tim sada ima četiri boda manje od petoplasiranog Liverpula. "Ne znam da li su penali postojali, moram da pogledam snimak. Ono što je mene najviše pogodilo je izdanje moje ekipe jer smo bili daleko od našeg nivoa. Prvih 10 minuta drugog poluvremena je naš najlošiji period od početka sezone", rekao je Kuman.

12:35 - Benitez ostaje u Napoliju?Trener Rafael Benitez ostaće na klupi Napolija i naredne sezone pod uslovom da ekipa izbori plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Kako prenosi list koji je dobro upućen u dešavanja u Napoliju, španskom treneru ugovor ističe na kraju sezone, ali ukoliko završi na trećem mestu u Seriji A dobiće novi četvorogodišnji ugovor. Drugi put do najjačeg evropskom takmičenja mogao bi da bude osvajanje Lige Evrope, gde se italijanski tim u polufinalu sastaje sa Dnjeprom. To znači da srpski trener Siniša Mihajlović neće preuzeti klub iz Napulja, iako su italijanski mediji pisali da je praktično gotova stvar. Napoli se pet kola pre kraja Serije A nalazi na četvrtom mestu i sa pet bodova zaostatka za Romom.

12:03 - Junajted se odriče De Hee za 45 miliona funtiEngleski fudbalski klub Mančester Junajted prodaće golmana Davida De Heu madridskom Realu samo ukoliko dobije ponudu od 45 miliona funti. Španskom golmanu ugovor sa Junajtedom ističe narednog leta i nema nameru da potpiše novi, iako bi zarađivao 200.000 funti nedeljno, zbog čega se razmišlja o njegovoj prodaji. Junajted ima i plan B, prema kojem želi da uz De Heu i novac dovede Gereta Bejla iz Reala, čiji je transfer prioritet u letnjem prelaznom roku. De Hea je 2011. godine prešao iz madridskog Atletika u Junajted, gde je odigrao 171 utakmicu.

11:34 - Fabregas: Titula početak dominacijeFudbaler Čelsija Sesk Fabregas izjavio je da veruje da je tiula koju će londonski klub osvojiti samo početak dominacije 'plavaca'. Ekipa Žozea Murinja će osvojiti prvu titulu u pet godina ako danas pobedi Kristal Palas. "Ovo je nov tim, nova generacija stasava i moramo da se držimo zajedno. Želimo da sledeće sezone odemo korak dalje, a to se odnosi na Ligu šampiona. U Engleskoj smo i ove sezone videli da možemo sve da osvojimo. U Evropi je drugačije, ali nismo ni tu daleko. Imamo jak mentalitet, imamo pobednike i takmičare u ekipi. Teri je sjajan vođa, ali i igrači kao što su Ivanović i Čeh, svi pomažu mnogo da atmosfera bude sjajna. A tu su i mlađi igrači kao što su Oskar i Vilijan", rekao je Fabregas.11:01 - Enrike: Kordoba recept za BajernTrener Barselone Luis Enrike rekao je da recept sa meča sa Kordobom treba preneti na duel sa Bajernom u Ligi šampiona. Barselona je deklasirala Kordobu sa 8:0 u Primeri pred prvi polufinalni meč Lige šampiona sa Bajernom. "Fudbal je komplikovan sport. U dobroj smo formi, ali ekipa mora da se osveži pre svakog meča. Stvarali smo šanse 39 minuta, ali nismo bili koncentrisani u završnici. Golovi Ivana Rakitića i Luisa Suareza su bili važni. U drugom poluvremenu smo bili daleko efikasniji. Osvojili smo tri bitna boda i srećan sam zbog toga. Fudbal je komplikovan sport. U dobroj smo formi, ali ekipa mora da se osveži pre svakog meča. Stvarali smo šanse 39 minuta, ali nismo bili koncentrisani u završnici. Golovi Ivana Rakitića i Luisa Suareza su bili važni. U drugom poluvremenu smo bili daleko efikasniji. Osvojili smo tri bitna boda i srećan sam zbog toga", rekao je Enrike.10:30 - Anri kritikovao Van Galovu taktikuLegenda Arsenala Tijeri Anri kritikovao je taktiku Luja van Gala na utakmici protiv Vest Bromviča. Junajted je poražen na Old Trafordu sa 1:0, što je treći uzastopni poraz ekipe. Anri smatra da Holanđanin ne koristi dovoljno igrače koje ima u timu, posebno napadače. "Ako morate da postignete gol na nekoj utakmici na Old Trafordu i gubite od Vest Bromviča... Da sam ja bio igrač Vest Bromviča i veideo da su Runi i Van Persi u sredini, bio bih srećan. Pomislio sam da bi Van Gal mogao u nekom momentu da gurne Robina i Vejna bliže golu protivnika. Ali oni su ostali na sredini", rekao je Anri.

09:55 - Van Gal: Nisam ja BogTrener Mančester junajteda Luj van Gal rekao je posle trećeg uzastopnog poraza svog tima da on nije Bog. Junajted je u subotu poražen na Old Trafordu od Vest Bromviča sa 1:0 i sada mu je ugroženo četvrto mesto. Ekipa Luja van Gala ima sada samo četiri boda više od Liverpula, a menadžer "crvenih đavola" kaže da se rivali Junajteda previše brane, čak i na svom terenu. "Vi mislite da sam ja Bog, ali nisam. Everton je imao organizovanu odbranu, Čelsi kod kuće takođe. Kada ekipa dođe na Old Traford očekivano je da se brani, ali naši protivnici se brane i na njihovom terenu. Moramo da radimo na tome, ali to je proces. Teško je brzo dodavati loptu kada je toliko igrača u odbrani", rekao je Van Gal.09:28 - Has: Nećemo biti B tim FerarijaEkipa Has, koja će sledeće sezone debitovati u F1, saopštila je da "neće biti B tim Ferarija", uprkos tehničkom partnerstvu sa italijanskim timom. Američka ekipa Has je prošlog septembra potpisala višegodišnji ugovor sa Ferarijem, koji će je snabdevati motorima. Direktor ekipe Ginter Stajner rekao je da će šasiju i karoseriju raditi njeni eksperti i da će bolidi izgledati drugačije od Ferarijevih. "Ferari je dobar partner, koji nam pomaže da uđemo u F1. Nismo razgovarali o vozačima sa njima, niti smo napravili plan da budemo njihov B tim i da radimo šta oni žele. To nije plan", rekao je Stajner. On je naveo da njegova ekipa namerava da se od samog početka sezone 2016. bori za bodove. "Cilj je da budemo respektabilni, da budemo dobri u kvalifikacijama i blizu bodova. Želimo da osvojimo što više bodova. Svake godine ćemo o razgovarati o ciljevima", dodao je Stajner. 09:00 - Novi rekord britanskog biciklisteBritanski biciklista Aleks Douset oborio je rekord prešavši za jedan čas - 52,937 kilometara. Douset je na velodromu u Mančesteru nadmašio rekord Australijanca Rohana Denisa od 52,491 kilometar, postavljen 8. februara. Vozač tima "Movistar", 26-godišnji Douset, oboleo od hemofilije, tvrdi da mu bolest "neće diktirati život". On je postao četvrti biciklista od septembra 2014. godine po obaranju rekorda po kilometraži prevezenoj za jedan sat. Njegov zemljak Bredli Vigins, četvorostruki šampion Olimpijskih igara i pobednik Tur d'Fransa 2012. godine, najavio je ranije da će 7. juna u Londonu napasti taj specifični rekord koji se naziva "Svetim Gralom" biciklizma. 08:30 - Anćeloti: Uradimo sve da Real dođe do tituleTrener Reala Karlo Anćeloti rekao je da će njegova ekipa uraditi sve što je u njenoj moći kako bi imala priliku da osvoji titulu. Barselona tri kola pre kraja ima dva boda više od "madridskog kluba". "Moramo da uradimo sve što je do nas kako bismo imali priliku da osvojimo titulu", rekao je Anćeloti i pohvalio ekipu Barselona koja je sa 8:0 pobedila Kordobu. "Barselona ima jak tim, veoma efikasan u napadu. Nema sumnje da oni mogu da postignu veliki broj golova, ali, kao što sam rekao i kada smo pobedili Granadu 9:1, bolje je pobediti devet utakmica 1:0, nego jednu sa 9:1", dodao je on.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track