BLOG UŽIVO: Žalgiris pobedio za sebe i Crvenu zvezdu
Foto: Saša Pavlić

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Žalgiris pobedio za sebe i Crvenu zvezdu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:07 - Evroliga došla do 500.000. košaKošarkaška Evroliga u verziji ULEB dobila je danas svoj 500.000 poen, koji je postigao igrač Unikahe Kejleb Grin u meču protiv Armanija u Milanu. Evroliga ULEB-a osnovana je 2000. godine, pošto su klubovi odlučili da žele da oforme svoje takmičenje i da ne budu više pod okriljem FIBA. Grin je jubilarni poen postigao trojkom u drugoj četvrtini. Ovaj koš je usledio 14 godina i pet meseci pošto je Dino Rađa postigao prvi poen u takmičenju igrajući za Olimpijakos protiv Real Madrida. Prvi meč nove Evrolige odigran je 16. oktobra 2000. godine. Ukupno je 81 klub učestvovao u postizanju pola milionitog poena, a najveći doprinos dala je Laboral Kuča sa 26.142 poena. Igrač koji je postigao najviše poena je Huan Karlos Navaro iz Barselone, koji je zaključno sa ovom nedeljom postigao 3.600 poena. "Evroliga zahvaljuje svim klubovima, igračima, trenerima, sudijama i navijačima koji su nam omogućili da dođemo dovde", navodi se u saopštenju Evrolige.

22:59 - Fenerbahče dobio derbi u PirejuDerbi 10. kola TOP 16 faze Evrolige u grupi F odigran je u Pireju gde je domaći Olimpijakos poražen od Fenerbahčea predvođenog trenerom Željkom Obradovićem - 64:73 (19:19, 16:20, 15:16, 14:18). Fantastični Endrju Gaudlok predvodio je goste sa 24 poena, ali je Nemanja Bjelica bio najkorisniji pojedinac u gostujućem timu pošto je pored 16 poena upisao i 9 skokova. Bogdan Bogdanović završio je meč sa 5 poena i 3 asistencije a najefikasniji igrači domaće ekipe bili su Lafajet (14 pts) i Printezis (11 pts). Posle ovog trijumfa, Fenerbahče preuzeo je lidersku poziciju na tabeli zbog boljeg međusobnog skora u duelima sa Olimpijakosom i moskovskim CSKA.

22:55 - Krajinović stao u prvom kolu Indijan VelsaSrpski teniser Filip Krajinović, koji je do glavnog žreba stigao preko kvalifikacija, izgubio je meč prvog kola turnira Masters serije u Indijan Velsu od Holanđanina Igora Sijslinga - 4:6, 6:3, 2:6. Krajinović je 103. na ATP listi, a savladao ga je 134. igrač sveta. Sijsling će u drugom kolu igrati protiv Rafaela Nadala.

22:50 - Valensija preskočila AtletikoFudbaleri Valensije savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Deportiva iz La Korunje sa 2:0 i 17. pobedom ove sezone preuzeli treće mesto na tabeli španske Primere. Valensija je preskočila madridski Atletiko i sa utakmicom više ima dva boda prednosti nad aktuelnim šampionon, a zaostaje pet bodova za vodećom Barselonom. Deportivo je ostao na 16. poziciji sa samo bodom iznad opasne zone. Golove za domaćina postigli su Pareho u 61. minutu iz penala i Alkaser u 72.

22:39 - Leverkuzen deklasirao "švabe"Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena savladali su večeras kod kuće ekipu Štutgarta sa 4:0, u prvoj utakmici 25. kola nemačke Bundes lige. Domaćin je na uverljiv način izborio 11. pobedu ove sezone i preuzeo treće mesto na tabeli koje vodi direktno u Ligu šampiona, a istakao se dvostruki strelac, švajcarski napadač Drmić.Štutgart je igrao očajno i potpuno zasluženo pretrpeo debakl, nakon kojeg je ostao na dnu tabele i predstoji mu grčevita borba za opstanak. U gostujućem sastavu mladi srpski napadač Filip Kostić odigrao je prvo poluvreme.

21:03 - Žalgiris pobedio za sebe i Crvenu zvezduPoslednja utakmica 10. kola TOP 16 faze Evrolige u grupi E završena je pobedom Žalgirisa nad Panatinaikosom 76:70 (17:13, 22:15, 16:27, 21:15). Ovakav ishod meča u Kaunasu svakako najviše odgovara ekipi Žalgirisa, ali su Litvanci pobedom nad Panatinaikosom ostavili Crvenu zvezdu i berlinsku Albu u trci za četvrto mesto na tabeli koje vodi u četvrtfinale elitnog takmičenja.

21:00 - Feninger do pobede u Areu i prvog mesta u generalnom plasmanuAustrijska skijašica Ana Feninger pobedila je večeras u veleslalomu u švedskom centru Areu i tim uspehom preuzela vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Feninger je u dve trke ostvarila ukupno vreme od dva minuta i 24,20 sekundi postigavši za 71 stotinku bolji rezultat od drugoplasirane Italijanke Nađe Fankini. Treće mesto zauzela je Austrijanka Eva-Marija Brem sa 1,07 sekundi zaostatka za pobednicom. Feninger u generalnom plasmanu vodi sa 1.341 bodom ispred Slovenke Tine Maze, koja je večeras završila na 20. mestu posle razočaravajuće druge vožnje.

20:16 - Teodosić vodio CSKA do pobede protiv Krstićevog i Ivkovićevog EfesaKošarkaši moskovskog CSKA pobedili su večeras na svom terenu Efes sa 88:83 (21:27, 22:12, 23:18, 22:26), u 10. kolu Top 16 faze Evrolige. CSKA je tako zabeležio osmu pobedu u takmičenju i ostao u trci za osvajanjem jednog od prva dva mesta, odnosno prednosti domaćeg terena u četvrtfinalu. Efes je ostao na četiri pobede i predstoji mu velika borba za plasman u četvrtfinale. Meč je bio neizvestan, a CSKA je igrao bez Andreja Kirilenka, ali je Miloš Teodosić odveo ekipu do pobede sa 20 poena i devet asistencija. Efes je uspeo na 38 sekundi do kraja da priđe na tri poena zaostatka, ali je potom Nando De Kolo postigao koš nakon čega je Tomas Ertel promašio trojku i tada je meč bio odlučen. U ekipi Dušana Ivkovića najefikasniji su bili Stratos Perperoglu i Deonte Drejper sa po 14 poena. Nenad Krstić je na kraju utakmice imao 13 poena i šest skokova, a Dario Šarić 12 poena i devet skokova.

19:49 - Kin: Junajted treba da kupi PogbuBivši kapiten Mančester Junajteda Roj Kin smatra da bi slavni engleski klub u letnjem prelaznom roku trebalo da kupi igrača Juventusa Pola Pogbu. Dvadesetjednogodišnji Francuz počeo je profesionalnu karijeru na Old Trafordu, ali se nakon sedam odigranih ztakmica u svim takmičenjima preselio u Torino."Mančester Junajted treba da kupi Pogbu, jer je neophodno da pojača srednju liniju ekipe. Francuz savršeno igra u timu Juventusa. On je fizički snažan fudbaler i pritom poznaje Premijer ligu", izjavio je Kin.Pogba, koji je proglašen za najboljeg mladog igrača prošlogodišnjeg prvenstva sveta u Brazilu, ove sezone u dresu Juventusa odigrao je 33 meča u svim takmičenjima i postigao devet golova. Za talentovanog igrača sredine terena veliko interesovanje ranije su pokazali Čelsi, Pari Sen Žermen, Real Madrid i Barselona.

19:46 - Sančez: Fudbal je izmišljen u Engleskoj, ako se ne varamFudbaler Arsenala Aleksis Sančez naglasio je da se oseća prijatno u Engleskoj. Čileanski napadač pristupio je londonskom klubu u letnjem prelaznom roku iz Barselone, a ove sezone odigrao je u dresu "tobdžija" 39 utakmica u svim takmičenjima, postigao 18 golova i imao devet asistencija."Dobro sam upoznao London, grad mi se sviđa i osećam se prijatno u klubu. Verni navijači nas podržavaju i prave sjajnu atmosferu. Saradnja sa saigračima takođe je dobra i moji ciljevi sa Arsenalom su visoki koliko god je to moguće", izjavio je Sančez i dodao:"Želeo bih da proširim znanje engleskog fudbala, zaista volim Premijer ligu. Na kraju, fudbal je izmišljen u ovoj zemlji, ako se ne varam".

17:30 - Kuman: Nikad nije dobro vreme za ČelsiTrener fudbalera Sautemptona Ronald Kuman rekao je danas da nikad nije dobro vreme za meč protiv Čelsija, a naročito sada, posle eliminacije ekipe sa Stamford bridža iz Lige šampiona. "Ne znam kada je dobro vreme za duel sa Čelsijem, nije nikad. Ovi su veoma razočarani posle eliminacije iz Lige šampiona i sada će možda imati još veći pritisak u borbi za titulu", rekao je Kuman. Meč 29. kola Premijer lige između Sautemptona i Čelsija igra se u nedelju na Stamford bridžu. "Znam Murinja veoma dobro. On je dobar prijatelj, veliki trener i veoma uspešan menadžer", dodao je Kuman.

17:06 - Parmi oduzeta još dva bodaFudbalski savez Italije oduzeo je danas Parmi još dva boda zbog neisplaćenih plata zaposlenima i igračima. Nisu isplaćene plate za jul, avgust i septembar. Parma je zbog istog razloga već bila kažnjena u decembru, kada joj je oduzet bod. Klubu preti bankrot, ali je ipak uspeo da odigra poslednje dve utakmice, u kojima je zabeležio dva remija, protiv Rome i Atalante.

17:03 - Trener Spartaka pred Zvezdu: Šta god da kažem, biće ponavljanjeTrener fudbalera Spartaka iz Subotice Petar Kurćubić rekao je danas da je Crvena zvezda apsolutni favorit u predstojećem meču, ali da će njegova ekipa pokušati da iznenadi crveno-bele. "Pred nama je utakmica koju ne treba najavljivati, sve što bih rekao zvučalo bi kao ponavljanje. Zvezda je apsolutni favorit gde god da igra, s kim god da igra. Na nama je da pokušamo da iznenadimo i napravimo za nas dobar rezultat", rekao je Kurćubić. Spartak sutra u 14.30 dočekuje Crvenu zvezdu u utakmici 19. kola Super lige Srbije. "Ono što je izvesno je da će svi igrači koji sutra budu istrčali na teren biti maksimalno motivisani i spremni da pruže svoj maksimum, a to je jedino što tražim od mojih igrača", naveo je Kurćubić i dodao da će njegova ekipa sutra igrati protiv tima koji je ove sezone samo jednom poražen, ali i tima koji ima slabe tačke koje će Spartak pokušati da iskoristi.

16:25 - Lev ostaje na klupi svetskog šampiona do 2018.Selektor Joahim Lev vodiće fudbalsku reprezentaciju Nemačke bar do kraja Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. Kako je saopštio Fudbalski savez Nemačke (DFB), saradnja sa Levom produžena je za još dve godine, s obzirom na to da mu je ugovor isticao 2016. Nemačka će na Mundijalu u Rusiji braniti trofej osvojen prošle godine u Brazilu. "Odbrana trofeja iz Brazila biće neverovatan izazov i velika motivacija. Nemačka ima mladu ekipu, koja samo može da nastavi da se razvija", rekao je Lev, koji je reprezentaciju preuzeo posle Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006, zamenivši Jirgena Klinsmana, čiji je do tad bio pomoćnik.

15:55 - Murinjo: Sezona će biti brilijantna ako osvojimo i tituluČelsi će osvojiti Premijer ligu ove sezone, sa istim onim timom kojeg je PSŽ eliminisao u Ligi šampiona, poručio je menadžer "plavaca" Žoze Murinjo."Igrači koji su igrali u sredu u Ligi šampiona isti su oni koji su osvojili Liga kup i isti su oni koji će osvojiti Premijer ligu. Igrači i ja smo zajedno i kada pobeđujemo i kada gubimo. Imamo prednost od pet bodova, ne možemo da vam obećamo da ćemo pobeđivati u svim utakmicama, ali smo optimisti. Ako pored Liga kupa osvojimo i titulu, sezona će biti brilijantna", rekao je Murinjo.

15:47 - Kedira se vraća u BundesliguSami Kedira sigurno napušta madridski Real po završetku sezone kada mu istekne ugovor. Nemački reprezentativac vraća se u Bundesligu. Kako navode mediji, Kedira je postigao načelni dogovor sa Šalkeom. On je u Real došao 2010. iz Štutgarta.15:35 - Radunović: Očekujem da ne primimo gol protiv PartizanaGolman Rada Boris Radunović izjavio je da očekuje dobar rezultat protiv Rada u 19. kolu Superlige Srbije. "Očekujem da nastavim niz bez primljenog gola i da moja ekipa pobedi. Znam da će biti teško, ali ne i nemoguće. Daću sve od sebe da mreža ostane netaknuta, i da uz pomoć saigrača dođemo do željenog cilja", rekao je Radunović. On je golman omladinske reprezentacije Srbije. "Presrećan sam što na moju adresu stižu pozivi za selekcije Srbije, jer je to najbolja nagrada i priznaje, ne samo za mene , već i za klub čiji dres nosim. Iskreno, evidenciju o broju nastupa u dresu sa državnim grbom ja ne vodim, jer zato je zadužen moj otac. Jedino znam da sam za omladinsku selekciju upisao sedam nastupa i primio tri gola", dodao je golman Rada, a potom je i pričao o planovima za budućnost. "Pre svega da ostavim dubok trag u Radu i da moj klub bude u vrhu elitne divizije Trudiću se i dalje da opravdam pozive selektora i zaslužim poziv u A tim.Za koju godinu nadam se da ću biti najozbiljniji kandidat za prvog golmana Srbije", rekao je Radunović.

15:02 - Nastasić: Moramo da pobedimo PortugalReprezentativac Srbije i fudbaler Šalkea Matija Nastasić rekao je da je predstojeća utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Portugala odlučujuća. "To je praktično biti ili ne biti utakmica za nas. Samo pozitivan rezultat nas ostvalja u trci za Evropsko prvenstvo i zato svi moramo biti maksimalno koncentrisani na ono što nas čeka prtoiv Portugala", rekao je Nastasić. "Svi do jednog moramo pružiti 200 odsto svojih mogućnosti, jer jedino tako možemo do toliko potrebnih bodova", dodao je on. Srbija će se 29. marta u Lisabonu sastati sa Portugalom u utakmici četvrtog kola Grupe I kvalfikacija za Evropsko prvesntvo 2016. godine. Nastasić je kazao da mu je izuzetno drago što je prelaskom u nemački Šalke iz Mančester sitija vratio u takmičarski ritam.

14:48 - Majnc kažnjen sa 7.500 evraFudbalski savez Nemačke (DFB) kaznio je danas Majnc sa 7.500 evra zbog ponašanja njegovih navijača na utakmici sa Borusijom iz Dortmunda. Navijači Majnca su prošlog meseca tokom utakmice sa Borusijom u Dortmundu u 46. minutu bacali dimne bombe na teren, zbog čega je Majnc kažnjen. U trenutku prekida Majnc je vodio sa 1:0, a Borusija je pobedila sa 4:2.

14:30 - Podignuta optužnica protiv Bartomeua i RoselaŠpanski sudija podigao je optužnicu protiv predsednika Barselone Đosepa Bartomeua i bivšeg čelnika kluba Sandra Rosela zbog utaje poreza prilikom transfera Nejmara. Kako prenosi agencija Rojters, istražni sudija Pablo Rus optužio je klub i njegove čelnike da su fabrikovali "čitav lavirint ugovora" kako bi sakrili stvarnu cenu koštanja potpisa brazilskog napadača koji je u Barselonu prešao 2013. godine. Sudija je naveo da je Nejmarov transfer bio vredan najmanje 83,3 miliona evra, dok Barselona insistira da ga je platila 57 miliona evra. Bartomeu je preuzeo klub od Rosela koji je podneo ostavku u januaru 2014, pošto je bio osumnjičen da je učestvovao u prikrivanju prave vrednosti transfera Nejmara.

14:18 - Mitrović: Barselona ne dolazi svaki dan, neka Arena bude punaKapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da će pobeda u Istanbulu protiv Galatasaraja (91:68) mnogo značiti u nastavku Top16 faze Evrolige. "Velika pobeda za nas. Ispostavilo se da Galatasaraj nije bio u okrnjenom sastavu, kao što se najavljivalo. Ipak, to nas nije zavaralo, igrali smo veoma motivisano u Istanbulu pred navijačima Galatasaraja. Iako hala nije bila puna, imali su glasnu podršku svojih pristalica tokom svih 40 minuta", rekao je Mitrović i dodao da trijumf dobija na značaju jer nije igrao Branko Lazić. Mitrović je istakao da je ekipa na najbolji mogući način uručila pozivnicu navijačima da ispune halu u narednom kolu protiv Barselone. "U Beograd ne dolazi svaki dan ekipa kao što je Barselona. Nadam se da će Arena još jednom biti ispunjena do poslednjeg mesta kako bismo zajedničkim snagama pokušali da savladamo tako veliki tim. Trijumf nad Barselonom mogao bi da bude kruna svega što smo do sada uradili u Evroligi", zaključio je Mitrović.

14:00 - Milojević želi novu pobeduTrener Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da njegovi fudbaleri nemaju problema sa samopouzdanjem i da će se potruditi da odigraju dobru utakmicu i pobede Voždovac u predstojećoj utakmici 19. kola Super lige. "Probaćemo da zadržimo svoju filozofiju, dobro ćemo se spremiti i dati sve od sebe da prikažemo dobar fudbal. Imamo veliko poštovanje prema protivniku, ali verujem u svoje igrače", rekao je Milojević na konferenciji za novinare na Banovom brdu. Milojević je izjavio da "ima slatke muke" oko sastavljanja tima, s obzirom na to da "ima 20 odličnih igrača" na raspolaganju. Trener Čukaričkog je kazao da ekipi nije poljuljano samopouzdanje posle remija sa Borcem u prošlom prvenstvenom kolu (1:1).

13:39 - UEFA unapređuje anti-doping programEvropska fudbalska unija (UEFA) unaprediće od sledeće sezone svoj anti-doping program uvođenjem testiranja na steroide. Lekarska komisija Uefe odobrila je analize uzoraka urina na steriode uz postojeće praćenje krvi u biološkim pasošima sportista. Svaki fudbaler kojeg je testirala Uefa na klupskim i reprezentativnim takmičenjima ima biološki pasoš, u kojima može da se otkrije da li su koristili nedozvoljene supstance. Uefa je 2013. godine dozvolila retrokativnu analizu uzoraka urina od 900 igrača, kako bi odlučila da li je potrebno napraviti profile uzoraka na steroide. Ta testiranja su bila anonimna, a rezultati studije nisu objavljeni.

13:14 - Pirlo spreman za revanš u DortmunduFudbaler Juventusa Andrea Pirlo oporavio se od povrede butnog mišica i biće spreman za revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda. Italijanski veteran povredise u prvoj utakmici protiv Borusije i pauzirao je skoro tri nedelje. Kako se navodi, Pirlo je prošao lekarske testove i trebalo bi da se nađe u startnoj postavi na Vestfalenu, ali će propustiti sutrašnju utakmicu Serije A protiv Palerma. Pirlo je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 22 utakmice i postigao četiri gola.

13:01 - Milovanović se raduje gostovanju u LučanimaTrener fudbalera Mladosti iz Lučana Nenad Milovanović rekao je da se raduje gostovanju Napretku, jer je, kako je naveo, kruševačka publika najbolja u Srbiji. Milovanović, koji je u poslednje tri godine po dva puta trenirao i Mladost i Napredak dodao je da očekuje lep ambijent i kvalitetnu utakmicu. "Tamošnji navijači su privrženi klubu, u pobedi i porazu, poštuju i ne vređaju protivnika i zadržali su energiju iz vremena stare Jugoslavije. Oni vole fudbal, prepoznaju i cene kvalitetnu igru svog i suparničkog tima, pa nas očekuje lep ambijent. Voleo bih da se Mladost tamo predstavi u najboljem svetlu, jer postoje svi uslovi za dobru utakmicu”, izjavio je Milovanović.

12:44 - Čembrlen pauzira četiri nedeljeFudbaler Arsenala Aleks Okslejd Čembrlen pauziraće tri do četiri nedelje zbog povrede butnog mišića, potvrdio je menadžer londonskog kluba Arsen Venger. Dvadesetjednogodišnji reprezentativac Engleske propustiće i kvalifikacioni meč za prvenstvo Evrope protiv Litvanije 27. marta, kao i prijateljsku utakmicu protiv Italije u Torinu četiri dana kasnije. Čembrlen se povredio u pobedi nad Mančester junajtedom 2:1 u četvrtfinalu FA kupa. Venger je saopštio i da će Džek Vilšir odsustvovati još nekoliko nedelja, dok se ne oporavi od manje povrede skočnog zgloba. Arsenal u subotu igra protiv Vest Hema u Premijer ligi.

12:15 - Tojota višegodišnji olimpijski sponzorJapanski proizvođač automobila Tojota potpisao je višegodišnji ugovor sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) vredan skoro milijardu dolara. Tojota će biti olimpijski sponzor i za Olimpijske igre 2024. godine. Japanska kompanija odbila je da saopšti vrednost ugovora, a japanski mediji preneli su da je ugovor vredan 835 miliona dolara. Predsednik MOK Tomas Bah boravio je u Tokiju gde je potpisao ugovor sa predsednikom Tojote Akijom Tojodom. Tojota je treća japanska kompanija koja je postala globalni olimpijski sponzor, posle Panasonika i Bridžstona. MOK ima ukupno 12 "Top" sponzora, među kojima su Koka-Kola i Mekdonalds. Predsednik Makretinške komisije MOK je Cunekazu Takeda, koji je i predsednik Japanskog olimpijskog komiteta.

11:45 - Jevrosimović: Srpska atletika je tek na pola putaPredsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović rekao je da je i pored velikog broja medalja poslednjih godina, srpska atletika tek na pola puta i da je cilj Saveza da se atletikom bavi što više ljudi. "Ja sam najsrećniji predsednik u ovom momentu, kad imam ovakve atletičare... Mi smo tek na pola puta, ima tu još dosta da se radi. Ali kada sa jedne strane imate talenat, s druge struku i sa treće sistem, onda to mora da da rezultate", rekao je Jevrosimović. Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Tatjana Jelača, Emir Bekrić i ostali srpski atletičari su u poslednjih nekoliko godina vratili srpsku "kraljicu sportova" na mesto koje joj pripada. Sa svakog velikog takmičenja donose medalje, a poslednje u nizu su zlato Ivane Španović i srebro Asmira Kolašinca sa Evropskog dvoranskog prvenstva u Pragu. Prema rečima Jevrosimovića, kao nacija smo talentovani za atletiku, pogotovo za tehničke discipline i srednjeprugaške, ali je istakao da dobrih rezultata ne bi bilo da nema vrhunskih trenera.11:15 - Nirsbah oslobođen optužbiSvetska fudbalska federacija (Fifa) oslobodila je predsednika Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) Volfganga Nirsbaha navodnog etičkog kršenja vezanih za njegovu platu i penziju. Nemački delegat u Izvršnom doboru Fife Teo Cvacinger je podneo tužbu protiv Nirsbaha, jer smatra da prvi čovek DFB ima veliku platu i uplaćuje velike doprinose za penziju. Fifa je u saopštenju navela da Nirsbah, niti bilo ko drugi nije prekršio etički kodeks. Cvacinger se povukao sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Nemačke 2012. godine, ali je ostao u Izvršnom odboru FIFA. Njegova mandat u Izvršnom komitetu Fife će završiti u maju, a na toj funkciji će ga zameniti Nirsbah.10:41 - Verati: Želim da Juventus prođeFudbaler Pari Sen Žermena Marko Verati poželeo je Juventusu da, poput njegove ekipe, prođe u četvrtfinale Lige šampiona. "Navijaću za Juventus protiv Dortmunda, nadam se da mogu da prođu dalje, zbog italijanskog fudbala", rekao je Verati. Juventus će naredne nedelje gostovati Borusiji u Dortmundu, posle pobede u prvom susretu na svom terenu sa 2:1. PSŽ je u sredu prošao dalje, pošto je posle produžetaka eliminisao Čelsi u osmini finala Lige šampiona.

10:15 - Partizan čeka Rad, Zvezda gostuje SpartakuFudbaleri Partizana i Crvene zvezde ovog vikenda nastaviće borbu za šampionsku titulu, a sudeći prema rezultatima u prethodna tri prolećna kola mnogo teži zadatak imaće crno-beli koji u Humskoj dočekuju "preporođeni" Rad. Tim sa Banjice u drugom delu šampionata ima maksimalne tri pobede i sigurno je da će protiv Partizana, na čijoj klupi sedi njihov nekadašnji trener Marko Nikolić želeti da nastave u istom stilu i još poprave plasman na tabeli. Sa druge strane Crvena zvezda gostuje u Subotici, gde je prethodnih godina imala dosta problema, a dodatni razlog za brigu treneru Nenadu Lalatoviću i njegovim izabranicima svakako je loš teren na severu Bačke. Prvi pratioc "večitih" Čukaricki u gradskom derbiju gostuje Voždovcu, u meču koji je uvertira za polufinale Kupa, dok će Vojvodina dočekati "gripoznu" Jagodinu. Fudbaleri OFK Beograda gostuju u Novom Pazaru, čačanski Borac dočekaće komšije iz kragujevačkog Radničkog, Napredak je domaćin Mladosti iz Lučana, a u prva tri kola sjajni Radnicki iz Niša ide u Pećince na megdan Donjem Sremu.

09:55 - Đoković počinje odbranu titule protiv BagdatisaNajbolji teniser sveta Novak Đoković odbranu titule na mastersu u Indijan Velsu počeće protiv Kipranina Markosa Bagdatisa, kome je Čeh Jirži Veseli predao meč pri rezultati 6:3, 1:1. Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan u prvom kolu. Biće to njihov osmi međusobni duel, a srpski teniser vodi sa 7:0. Poslednji put sastali su se u Majamiju 2012. godine i Đoković je slavio sa 6:4, 6:4. Masters u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 7.107.445 dolara.

09:35 - Srnić veruje u pobedu protiv VoždovcaFudbaler Čukaričkog Dragoljub Srnić rekao je da očekuje da će njegova ekipa na utakmici sa Voždovcem u Superligi Srbije osvojiti tri boda. "Očekujem da popravimo utisak posle nerešene utakmice sa Borcem i da osvojimo tri boda. S druge strane i Voždovcu su posle dva poraza i remija protiv Partizana bodovi preko potrebni. Jednako smo motivisani, biće tvrda utakmica", rekao je Srnić. On je dodao da je atmosfera u ekipi dobra i da će igrači protiv Voždovca pružiti svoj maksimum. "Spremni smo. I mi i oni imamo svoj cilj, ali mi ćemo dati sve od sebe da dodjemo do pobede", kazao je Srnić.

09:14 - Klivlend posle produžetka pobedio San AntonioKošarkaši Klivlenda pobedili su posle produžetka San Antonio sa 128:125 u derbi meču NBA lige uz 57 poena Kajrija Irvinga. Irving je ostvario rekord karijere i bio najzaslužniji za trijumf Kavalirsa u Teksasu, pošto je 16 poena postigao u poslednjoj četvrtini, a 11 u produžetku. Američki reprezentativac šutirao je trojke bez promašaja (sedam od sedam), uključujući i dve vezane za produžetak pri vođstvu aktuelnog šampiona od 110:104 na nešto više od 30 sekundi pre kraja. Odličnu partiju u pobedničkom timu pružio je Lebron Džejms sa 31 poenom, dok su se kod Sparsa istakli Toni Parker (31), Kavai Lenard i Deni Grin sa po 24 poena. U ostalim mečevima Indijana je, takođe posle produžetka, savladala Milvoki sa 109:103, Vašington je bio bolji od Memfisa (107:87), Juta od Hjustona (109:91), dok su Lejkersi doživeli još jedan poraz u Los Anđelesu, ovoga puta od Njujorka - 101:94.

http://www.youtube.com/watch?v=uS5TuwG-QSE

08:50 - Troicki i Lajović poraženi u prvom kolu IVSrpski teniseri Viktor Troicki i Dušan Lajović poraženi su u prvom kolu turnira u Indijan Velsu. Troicki je izgubio sa 2:0 ( 6:4,6:4) od Alberta Ramos-Vinalesa iz Španije, a Lajović od Argentinca Federika Delbanisa takođe sa 2:0 (6:4,6:3).

08:30 - Arsenal sprema 50 miliona funti za Subotića, Čeha i ŠnajderlinaRukovodstvo Arsenala spremno je da menadžeru Arsenu Vengeru izdvoju sumu od 50 miliona funti za letnje transfere. Prema izvorima tog lista, prioriteti popularnih "Tobdžija" su defanzivac Borusije Dortmund Neven Subotić, golman Čelsija Petr Čeh i igrač sredine terena Sautemptona – Morgan Šnajderlin. Arsenal je trenutno trećeplasirani na tabeli Premijer lige, a prošao je u polufinale engleskog FA kupa savladavši u gostima Mančester Junajted (2:1), dok za plasman u četvrtinu finala Lige šampiona mora ubedljivo da slavi protiv Monaka u Kneževini, posle poraza u Londonu od 3:1.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track