BLOG UŽIVO: Ivana Španović šesta na mitingu Dijamantske lige u Lozani
Foto: Profimedia

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ivana Španović šesta na mitingu Dijamantske lige u Lozani

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:00 - Atletiko želi Stefan SavićaZa štopera Fiorentine Stefana Savića zainteresovan je Atletiko Madrid. Trener Dijego Simeone odredio je najuži spisak želja za dovođenje u ovom prelaznom roku na mestu štopera. Tu su pored Stefana Savića i Antonio Ruđer iz Štutgarta, Šansel Mbemba iz Anderlehta i Ajmen Abdenur iz Monaka. Nakon što su klub napustili Miranda i Tobi Aldervild, Jorgandžije će morati da nađu zamene za njih u odbrambenoj liniji. Stefan Savić iza sebe ima solidnu sezonu i bio je jedan od najstandarniji fudbalera "viole". U prethodnoj sezoni nastupao je na 28 mečeva i postigao je dva gola. On bi posle tri sezone provedene na stadionu "Artemio Franki" mogao da promeni sredinu. Pored "Jorgandžija" za njegove usluge zainteresovani su i mnogi italijanski klubovi.

21:32 - Napoli se pojačava u UdinezeuVezni udbaler Udinezea, Alan, mogao bi uskoro da stigne na stadion "Sao Paolo", pišu italijanski mediji. On je bio jedan od najboljih fudbalera "zebri" u prošloj sezoni gde je zabeležio 35 nastupa i postigao 1 gol. Odlični 24-godišnji fudbaler je na "Friuli" došao iz brazilske ekipe Vasko da Gama. Italijanski mediji pišu da je tranfer već dogovoren i da će Napolitanci platiti 12 miliona evra za obeštećenje, kao i da će proslediti Migela Britosa i Duvana Zapatu na dvogodišnju pozajmicu u Udine.

21:13 - Ivana Španović šesta na mitingu Dijamantske lige u LozaniIvana Španović u izuzetno jakoj konkurenciji zabeležila je šesto mesto na mitingu Dijamantske Lige u Lozani rezultatom 6,60m. U skoku u dalj takmičarke su bile izložene izuzetno komplikovanim uslovima za skakanje. Vetar je duvao bočno i konstantno menjao pravac što je dosta uticalo na rezultate, tako su miting u Lozani bar što se tiče discipline skok u daljobeležili skromniji rezultati, nego što je konkurencija obećavala.Srpska atletičarka je imala dva ispravna skoka, a najbolji rezultat ostvarila je u četvrtoj seriji sa vetrom u prsa od 1,3. “Ivana je prvi put posle evropskog prvenstva skakala iz punog zaleta iz 18 koraka. Imala je odličan skok u trećoj seriji, ali nažalost uz minimalan prestup taj skok oko 6,80m nažalost nije zabeležen. Sve takmičarke su se borile sa vetrom, i to je razlog zašto danas nismo imali rezultate na visokom nivou, iako je konkurencija bila izuzetno jaka. Bilo je ovo jedno novo i značajno iskustvo, dobar zalet pred miting u Monaku, koji nas očekuje sledeće nedelje” istakao je trener Goran Obradović.Pobedila je Tiana Bartoleta sa rezultatom 6,86m.

20:54 - Krajinović bolji od Karanjo-BusteFilip Krajinović plasirao se u polufinale čelendžera u Braunšvajga pošto je savladao prvog nosioca, španskog tenisera Pabla Karanjo-Bustu sa 7:5, 4:6, 6:3. Krajinović je za dva sata i 22 minuta uspeo da izbaci 67. igrača sveta sa turnira, pa je još jednom dokazao da mu je mesto među prvih 100, iako se nalazi na 122. mestu na ATP listi. Srpski teniser će se za finale Braunšvajga boriti protiv boljeg iz duela Danijela Brandsa i Taroa Danijela.

20:31 - Lukač napustio Partizan i otišao u TurskuGolman Milan Lukač nije više golman Partizana. Napustio je crno-bele i preselio se u Adanu, člana druge turske lige. Lukač je bio prvi golman crno-belih sve dok tadašnji trener Marko Nikolić nije proletos pružio šansu Živku Živkoviću, koji ju je iskoristio i od tada je nezamenljiv među stativama Partizana. Lukač je klubu iz Humske 1 oprostio dug, pa je u Adanu prešao bez obeštećenja. U sećanju Grobara ostaće po dva odbranjena penala na "večitom derbiju" prošle godine koji je Partizan dobio rezultatom 2:1.

19:41 - Tur: Štibar pobedio, Martin pao, Afrikancu tačkasta majicaČeški biciklista Zdenjek Štibar pobedio je danas u šestoj etapi Tur de Fransa, a njegov timski drugi iz Etiks-Kvikstepa i nosilac žute majice Toni Martin je pao i njegov dalji nastup u trci je doveden u pitanje.Martin je doživeo težak pad na 800 metara do finiša etape dugačke 191,5 kilometara od Abevila do Avra, čime je izazvao i padove aktuelnog šampiona Vinčenca Nibalija iz Astane, Naira Kvintane iz Movistara i Tidžeja Van Garderena iz BMC-a. Štibar nije bio ni svestan šta se desilo iza njega i snažno je vozio do finiša, dve skunde ispred ostatka grupe sprintera. Kada se drum raščistio od kratkog i strmog uspona, Peter Sagan (Tinkof-Sakso) izdvojio se i osvojio drugo mesto, njegovo treće u ovogodišnjoj trci, ispred Brajana Kokara (Europkard). Martin se obazrivo vratio na bicikl i prevezao je ostatak trke sa bolnom grimasom na licu i držeći ruku na grudima, a čim je prošao kroz cilj, trojica njegovih timskih drugova su mu pomogli. Ne zna se tačna dijagnoza, ali se pretpostavlja da je slomio ključnu kost. Ako ne bude mogao da nastavi trku, postaće drugi nosilac žute majice koji je zbog povrede ove godine odustao, nakon što je Fabijan Kančelara ranije ove nedelje morao da se povuče. Nibali, Kvintana i Van Garderen su bezbedno prošli kroz cilj i dobili su isto vreme kao i glavna grupa zbog pravila od tri kilometra do cilja. Danijel Teklehajmanot ponovo je danas ušao u istoriju. On i njegov timski drug Merhavi Kudus iz ekipe MTN Hubeka postali su prvi afrički tim na Tur de Fransu, a njih dvojica prvi vozači iz Eritreje. Teklehajmanot je danas ponovo ušao u istoriju pošto je preuzeo tačkastu majicu od Hoakima Rodrigesa, kao prvi Afrikanac i Eritrejac kome je to pošlo za rukom.

19:14 - Atletiko Madrid predstavio VijetaAtletiko Madrid potpisao je danas ugovor sa argentinskim napadačem Viljareala Lusijanom Vijetom, koji će se tako ponovo ujediniti sa trenerom Dijegom Simeoneom.Vijeto je potpisao šestogodišnji ugovor sa šampionom Španije iz 2014. godine, a danas su ga na treningu dočekali navijači i burno ga pozdravili. Vijeto ima 21 godinu, a debitovao je u seniorskom fudbalu sa 17, kada mu je šansu u Rasingu dao upravo Simeone. "On me poznaje od kada sam bio klinac. Čim su mi rekli da se Atletiko interesuje za mene i kad me on pozvao, stvarno sam želeo da dođem i da ponovo radim sa njim, jer u Argentini nismo nešto dugo radili, a ja imam još mnogo toga da naučim", rekao je Vijeto. On je za Viljareal postigao 20 godina prošle sezone, njegove prve u Španiji. U napadu Atletika će igrati sa Fernandom Toresom i još jednim novajlijom, Džeksonom Martinezom. Vijeto nije danas imao snage da završi prvi Simeoneov trening po vrelom letnjem danu. "Morao sam da odustanem jer nisam mogao da izdržim tempo. Simeone mi je rekao da moram da se spremim i da uđem u fizičku formu da bih bio na istom nivou kao moji saigrači", rekao je Vijeto.

18:54 - FS Italije suspendovao funkcionera zbog homofobijeBivši predsednik amaterskih fudbalskih liga Italije suspendovan je danas na četiri meseca zbog homofobnih napada na ženskih fudbal.Na sastanku lige u martu, Feliče Beloli je rekao: "Dosta. Ne možemo uvek da pričamo o davanju para za ove lezbijke". Beloli je negirao da je izgovorio tu frazu, ali su njegove reči dokumentovane u zvaničnom zapisniku sastanka, a svedoci su disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Italije rekli da su je čuli. Nakon kritika javnosti, on je u maju smenjen sa funkcije, pošto je odbio pozive da podnese ostavku. FS Italije je u presudi obrazložio odluku o suspenziji navodeći da je Beloli "prekršio princpite lojalnosti, ispravnosti i morala.

18:07 - I Serena Vilijams u finalu VimbldonaAmerička teniserka Serena Vilijams plasirala se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedila Ruskinju Mariju Šarapovu sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4. Vilijams će u borbi za titulu na Vimbldonu igrati protiv španske teniserke Gabrinje Muguruze, koja je ranije danas savladala Agnješku Radvanjsku iz Poljske sa 2:1 u setovima. Amerikanka je današnji meč otvorila brejkom i vrlo brzo je, nakon još jednog brejka, povela sa 5:1. Do kraja seta Poljakinji je prepustila samo jedan gem, pa je posle 34 minuta igre povela sa 1:0. Vilijams je u drugom setu bila sigurna, a za pobedu joj je bio dovoljan samo jedan brejk. Najbolja teniserska sveta je na Vimbldon stigla posle pobeda na Australijan openu i Rolan Garosu i sada je blizu toga da napravi i treći korak ka osvajanju istinskog Grend slema. Ona je do sada pet puta osvajala titulu na Vimbldonu, a poslednji put je trofej podigla 2012. godine.

17:21 - Fenerbahče počeo pregovore sa Van Persijem i JunajtedomFudbalski klub Fenerbahče potvrdio je danas da je počeo pregovore o transferu igrača Mančester junajteda Robina van Persija u taj turski klub. "Fenerbahče je počeo pregovore o transferu sa Robinom van Persijem i njegovim klubom Mančester junajtedom", navodi se na Tviter nalogu turskog kluba. Van Persi se prošle sezone borio za prvo mesto u timu Luja van Gala. Odigrao je 27 utakmica u Premijer ligi i postigao 10 golova. Holandski fudbaler je pre tri godine došao u Junajted iz Arsenala za 24 miliona funti, a do isteka ugovora sa klubom sa Old Traforda ima još jednu sezonu.

17:00 - Aškovski, Klisura i Stupić u Novom PazaruTreninzima Novog Pazara danas su se priključili fudbaleri Stefan Aškovski, Marko Klisura i Boško Stupić, koji će nositi dres tog superligaša u narednom periodu."Aškovski je stigao iz Partizana na jednogodišnju pozajmicu, sa Bosancem Stupićem ćemo potpisati ugovor na isti period, dok smo Klisuru planirali da zadržimo dve godine", rekao je Radiju sto plus generalni sekretar Pazaraca Redžep Korać. Doskorašnji levi bek mladog tima Makedonije Aškovski je došao u Partizan pre pet godina iz Vardara, igrao je i za filijalu crno-belih Teleoptik, a aktuelni prvak Srbije je tog 23-godišnjeg fudbalera kasnije pozajmljivao Donjem Sremu, Napretku, norveškom Stromsgodsetu i makedonskoj Škendiji. Levi štoper Klisura (22) je prošle sezone nosio dres Bačke, prethodno i ČSK Čelareva, Beočina i Mladenovca, dok je devet godina stariji Stupić doskorašnji napadač Bregalnice, koji je nastupao i za Pelister, Rabotnički, Olimpik iz Sarajeva, Istru 1961, Vardar, Sileks, Mladenovac i Leotar. "Pregovaramo o angažovanju još nekoliko ofanzivnih fudbalera iz naših elitnih klubova", dodao je Korać. On je naglasio da je Novi Pazar potpuno izmirio dospele obaveze prema svojim bivšim članovima i da će nesmetano moći da registruje nove igrače. "To je najbitnije. Pre dve godine imali smo oko 150.000 evra dospelog duga, dok se prošlog leta radilo o iznosu od 23.000 evra", pojasnio je Korać. Novopazarci se spremaju superligaško takmičenje, koje startuje 18. jula, a u nedelju će na Gradskom stadionu odigrati prijateljsku utakmicu sa Čelikom iz Zenice.

16:38 - Cedevita: Dobili smo jaku i zanimljivu grupuDirektor košarkaškog kluba Cedevita Krešimir Novosel rekao je danas da je njegova ekipa dobila "vrlo jaku, ali zanimljivu" grupu u Evroligi. Cedevita će u narednoj sezoni Evrolige igrati u Grupi B zajedno sa Olimpijakosom, Efesom, Laboralom, koji vodi hrvatski selektor Velimir Perasović, zatim sa Armanijem na čijoj je klupi bivši trener Cedevite Jasmin Repeša, i, na kraju, sa Limožom. "Dobili smo vrlo jaku i zanimljivu grupu. Naše je da se nadamo da možemo da prođemo dalje, u TOP 16, ali pre svega moramo da napravimo dobru i konkurentnu ekipu. Moramo u svakoj utakmici dati sve od sebe, pa ćemo videti. Iskusniji smo nego pre, ovo nam je treća sezona u Evroligi i nadam se da ćemo imati više pobeda u grupi nego ranijih sezona. Grupa je izuzetno zanimljiva za navijače u Hrvatskoj s obzirom da nam dolaze Dario Šarić, kao i treneri Perasović i Repeša. I to donosi dodatnu draž u novoj evroligaškoj sezoni", kazao je Novosel, prenosi Hina. Žreb je prokomentarisao i rekorder po broju nastupa za Cedevitu Miro Bilan. "Žreb nam nije bio baš naklonjen jer smo u izuzetno jakoj grupi... Posebno je zanimljivo što ćemo u Zagrebu videti i neke naše igrače i trenere. I prošle smo sezone imali dobru gledanost u Evroligi, verujem da ćemo ove imati još i više upravo zbog zanimljive grupe, jer navijači vole da gledaju hrvatske igrače ili trenere na suparničkim stranama", poručio je Bilan. U drugu fazu Evrolige plasiraće se prve četiri ekipe iz svake od četiri grupe. U TOP 16 fazi takmičenja prve četiri ekipe iz dve grupe izboriće plasman u četvrtfinale, a pobednici tih susreta i put na fajnal-for. Završni turnir održaće se od 12. do 15. maja 2016. godine u Berlinu.

16:19 - Muguruza prva finalistkinja VimbldonaŠpanska teniserka Garbinje Muguruza pobedila je danas Agnješku Radvanjsku iz Poljske sa 6:2, 3:6, 6:3 i plasirala se u finale Vimbldona. Muguruza je do prvog grend slem finala u karijeri došla posle sat i 55 minuta igre. Njena protivnica u borbi za trofej biće pobednica drugog polufinala u kojem se sastaju Serena Vilijams (SAD) i Marija Šarapova (Rusija).

15:59 - Van Basten ponovo u reprezentaciji HolandijeBivši selektor fudbalske reprezentacije Holandije Marko van Basten vratio se u nacionalnu selekciju, pošto je danas imenovan za pomoćnika selektora Danija Blinda. Fudbalski savez Holandije saopštio je da je sa Van Bastenom potpisan ugovor do kraja jula 2018. godine. ; Van Basten je bio selektor Holandije od 2004. do 2008. godine i sa "lalama" je učestvovao na Svetskom prvenstvu 2006. i Evropskom prvenstvu 2008. godine. Legendarni fudbaler Holandije na klupu nacionalne selekcije dolazi sa mesta pomoćnika trenera u AZ Alkmaru. On je sa Blindom, koji je za selektora imenovan početkom jula, već sarađivao i to u Ajaksu. "Radujem se ovom poslu. Radujem se ponovnoj saradnji sa Blindom... Morao sam da donesem tešku odluku jer sam voleo posao u AZ-u. Blind me je ubedio da pređem u nacionalni tim", rekao je Van Basten.

15:39 - Silva: Srećan sam što je Pelegrini ostaoŠpanski fudbaler David Silva izjavio je danas da je jako srećan što je Manuel Pelegrini ostao na klupi Mančester Sitija, kao i da mu veoma odgovara stil igre koju on potencira. Čileanski trener bio je na meti mnogih kritičara, nakon sezone u kojoj njegov tim nije uspeo da odbrani titulu šampiona Engleske. Ipak Pelegrini će i naredne sezone sedeti na klupi "građana". "On je naš trener već dve godine i svakako da sam veoma srećan što će nas trenirati i naredne sezone. Konstatno potencira napadački stil i za napadače je veoma dobro da igraju u takvom okruženju. Svake godine je veoma teško, konkurencija je sve veća, ali pokušaćemo da izvučemo naš maksimum" izjavio je Silva za Skaj Sport. Tokom karijere Silva je nastupao za Valensiju, Eibar i Seltu, dok je za Mančester Siti prošle sezone zabeležio 42 nastupa i 12 puta se upisao u listu strelaca.

15:22 - Najjače evropske reprezentacije u grupama sa šest timovaMeđunarodna fudbalska federacija (Fifa) saopštila je danas da bi najjače evropske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ubuduće trebalo da igraju u grupama u kojima je šest timova. Fifa je navela da je Uefa predložila da Engleska, Francuska, Nemačka, Italija, Holandija i Španija više ne budu smeštene u kvalifikacione grupe od po pet timova, jer bi to omogućilo najjačim reprezentacijama Evrope da igraju više utakica, što bi donelo i veću zaradu od prodaje TV prava. Fudbalske reprezentacije koje budu u grupama od po šest ekipa igraće 10 kvalifikacionih mečeva. Organizacioni komitet Fifa Svetskog prvenstva mora da usvoji ovaj predlog dan pre žreba kvalifikacionih grupa za Mondijal u Rusiji, koji će se održati 25. jula u Sankt Peterburgu

14:40 - Silađiju zlato na UniverzijadiSrpski plivač Čaba Silađi osvojio je zlato u disciplinu 50 metara prsno na Univerzijadi u Gvangžuu. Silađi je tu deonicu prešao za 27.34 sekunde, sa sedam stotinki prednosti u odnosu na Andreu Tonijata iz Italije. Njima dvojici se na podijumu pridružio Kazahstanac Dmitrij Balandin, koji je imao za 13 stotih delova sekunde slabije vreme od srpskog plivača. Silađi je na taj način Srbiji doneo prvu zlatnu medalju na ovogodišnjoj Univerzijadi, a treću ukupno. Prethodno su srpske strelkinje osvojile srebro u timskoj konkurenciji puškom, a Ivana Maksimović bronzu vazdušnom puškom na deset metara.14:10 - Hamilton: Teško je gledati muke MeklarenaBivši vozač Meklarena Luis Hamilton rekao je da mu teško da gleda kako se britanski tim muči u ovogodišnjem šampionatu F1. Hamilton trenutno brani boje Mercedesa, a Meklaren ga je podržavao na putu od kartinga do Formule 1, u kojoj je i debitovao kao vozač britanskog tima. Britanac je za Meklaren vozio od 2007. do 2012. godine, svoju prvu titulu osvojio je u tom timu 2008. godine, da bi potom prešao u Mercedes i u svojoj drugoj sezoni u nemačkoj ekipi došao do druge. Hamiltonov odlazak iz Meklarena se podudario sa padom britanskog tima, koji od tada nije ostvario nijedan trijumf. Ove sezone Meklaren je obnovio saradnju sa Hondom, koja je dovela do još lošijih rezultata. "Svi znamo da im je teško ove godine, a i meni je teško da to gledam. Meklaren je odličan tim, veliki tim, koji je imao toliko uspeha, a čiji sam ja bio deo mnogo godina. Nenormalan osećaj je videti u kojoj je poziciji u ovom trenutku", rekao je Hamilton.13:35 - Vejn Runi po treći put postaje otacKapiten Mančester junajteda i fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi i njegova supruga Kolin saopštili su da čekaju treće dete. Runi je ovu vest objavio na svom Fejsbuk profilu, dok je Kolin na Tviteru napisala: "Beba broj tri je na putu. Januar! Veoma smo srećni i uzbuđeni". Vejn i Kolin Runi venčali su se 2008. godine i imaju dva sina - Kaj ima pet, a Klej dve godine.

13:00 - Od ponedeljka u prodaji ulaznice za meč Partizan - Dila GoriUlaznice za utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između fudbalera Partizana i gruzijske ekipe Dila Gori biće puštene u prodaju u ponedeljak, saopštili su danas crno-beli. Cena ulaznica za južnu tribinu iznosi 300 dinara, za istočnu i zapadnu 600, dok je za mesto u loži potrebno odvojiti 3.000 dinara. Sezonske ulaznice važe za taj meč, navode iz Partizana. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Tiketlajna u Beogradu, kao i na blagajnama stadiona u Humskoj na dan meča.12:30 - Mutko: Bilo ko da dođe na čelo FIFA neće ugroziti SP 2018.Bilo ko da dođe na čelo Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) neće biti pretnja za održavanje Mundijala 2018. u Rusiji, bez obzira što dodelu Svetskog kupa toj zemlji ispituje švajcarsko pravosuđe, ocenio je danas ruski ministar sporta Vitalij Mutko."Promena na čelu Fife neće predstavljati pretnju za Svetski kup 2018. u Rusiji", rekao je Mutko u razgovoru s predstavnicima međunarodnih novinskih agencija u Moskvi. "Svetsko prvenstvo nije projekat Rusije, to je projekat cele Fife, to je projekat 209 zemalja (članica Fife), to je dragulj koji treba valorizovati i Rusija će obezbediti infrastrukturu za to", dodao je ruski ministar sporta.Fifu od kraja maja potresa skandal oko sumnji u korupciju, a između ostalog švajcarske vlasti pokrenule su istragu i o kandidaturama za Svetsko prvenstvo 2018. i 2022. godine, čija organizacija je dodeljena Rusiji i Kataru.12:00 - FIFA: Blejzeru doživotna suspenzijaBivšem članu Izvršnog komiteta Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Čaku Blejzeru izrečena je kazna doživotne zabrane obavljanja svih fudbalskih aktivnosti zbog umešanosti u korupciju."Blejzer je bio ključni igrač u planovima vezanim za ponudu, prihvatanje, isplatu i prijem neobjavljenih i nezakonitih isplata", navodi se u saopštenju Etičkog komiteta Fife.Komitet je svoju odluku doneo koristeći dokaze iz američke istrage o korupciji u toj organiziciji.Blejzer je pred federalnim sudom u Njujorku priznao da je primio mito prilikom glasanja za domaćine svetskih prvenstava 1998. godine u Francuskoj i 2010. u Južnoj Africi.Tužilaštvo u SAD je početkom juna otpečatilo 40 stranica transkripta sa saslušanja obavljenom u Okružnom sudu 25. novembra 2013. godine, kada je Blejzer priznao krivicu za reketiranje i ostale optužbe.11:30 - Maskerano demantovao da se oprostio od reprezentacijeFudbaler Barselone Havijer Maskerano demantovao je pisanje svetskih medija da bi utakmica protiv Čilea u finalu Kopa Amerika mogao da bude njegova poslednja u dresu reprezentacije Argentine. "Želim da pojasnim da je laž sve što se tiče moje budućnosti sa reprezentacijom Argentine. Još je rano i bolno da donosim odluku. Ne bi trebalo da se uzima u obzir ako neko govori u moje ime. Voleo bih da ne moram da demantujem, ali osećam obavezu kako ne bi ostale nedouimice", napisao je Maskerano na Tviteru. Maskerano je za "gaučose" debitovao 2003. godine i do sada je na 117 utakmica postigao tri gola.Tokom karijere nastupao je za River Platu, Korintijans, Vest Hem i Liverpul.10:50 - Emeri: Benitez može da osvoji titulu sa RealomTrener Sevilje Unaj Emeri izjavio je da njegov kolega Rafael Benitez, ima velike šanse da sledeće sezone osvoji titulu sa Real Madridom. "Verujem da je dolazak Beniteza u Madrid veliko priznanje njegovom dobrom radu prethodnih sezona. Real je favorit za osvajanje Primere, jer je Benitez sjajan trener. Ako ne uspeju to će biti samo zato što je Barselona isuviše dobra, ali kada Madrid iza sebe ima par sezona bez titule, znate da nešto nije u redu" izjavio je Emeri. Emeri je prethodnih meseci bio povezivan kao mogući naslednik Beniteza na klupi Napolija, ali je produžio saradnju sa Seviljom do 2017. godine.10:15 - Juventus pregovara sa NastasićemVicešampion Evrope Juventus počeo je pregovore sa srpskim reprezentativcem Matijom Nastasićem. Štoper Šalkea navodno već želi da napusti Nemačku pa je "ohrabrio" menadžera Faljija Ramadanija da ga vrati u Italiju gde se istakao u dresu Fiorentine u sezoni 2011/2012. Italijanski mediji navode da će Ramadani u četvrtak razgovarati sa čelnicima "Stare dame" u vezi sa mogućim transferom, iako bi mogao da košta šampiona Italije više od 15 miliona evra. Nastasić je u martu postao član Šalkea, koji ga je platio 13 miliona evra Mančester Sitiju, gde mu Manuel Pelegrini nije davao šansu. Juventus traži osveženje za obranu koju predvodi 30-godišnji Đorđo Kjelini, a pored Nastasića, spekuliše se o interesovanju za Mehdija Benatiju iz Bajerna i Ajmena Abdenura iz Monaka.09:35 - Džordan produžio ugovor sa KlipersimaKošarkaš Los Anđeles Klipersa Deandre Džordan nastaviće karijeru u tom klubu, saopštila je danas ekipa iz Stejpls Centra. Džordan je sa Klipersima potpisao petogodišnji ugovor vredan 110 miliona dolara. Zanimljivo je da je 26-godišnji centar pre samo nekoliko dana prihvatio ponudu Dalas Maveriksa od 80 miliona dolara za četiri godine, ali je nakon razgovora sa Krisom Polom, Blejkom Grifinom i Dokom Riversom odlučio da promeni odluku. Džordan je završio Univerzitet Teksas, a u Klipersima je od 2008. godine.Prošle sezone prosečno je postizao 11,8 poena i 14,7 skokova.09:00 - Napredak Srbije na rang listi FIFA-e Fudbalska reprezentacija Srbije napredovala je za dva mesta i sada se nalazi na 43. poziciji rang liste Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Srbija je sa 673 boda ispred selekcija Grčke (661), Venecuele (643), Perua (635), Konga (666) i Turske (590). Od rivala Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo reprezentacija Portugalije ostale je na sedmom mestu, Danska je 24, što je "skok" od pet mesta u odnosu na prošli mesec. Albanija je napredovala za čak 15 pozicija i sada je 36. na svetu, dok je Jermenija pala na 89. poziciju.Iako je u finalu Kopa Amerike izgubila od Čilea, Argentina je preuzela prvo mesto na tabeli od Nemačke. Treća je Belgija, potom slede Kolumbija, Holandija i Brazil, a prvih 10 zatvaraju Rumunija, Engleska i Vels.

08:30 - Sterling ostaje ako Rodžers ode iz LiverpulaFudbalski reprezentativac Engleske Rahim Sterling ostaće u Liverpulu, pod uslovom da klub napusti menadžer Brendan Rodžers. Sterling je ljut na Rodžersa, jer je prekršio obećanje i izneo u javnost njihove razgovore o produžetku saradnje i interesovanju Mančester Sitija. Mladom fudbaleru zasmetao je i odnos navijača, koji su mu preko mobilnog telefona uputili više od 2.000 pretećih poruka. Kako se navodi, 20-godišnji krilni napadač odbio je da putuje sa Liverpulom na turneju po Australiji i jugoistočnoj Aziji uoči početka sezone i ne želi da igra za klub sve dok je Rodžers na klupi tima sa Enfilda.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track