BLOG UŽIVO: Mega zahvalila Partizanu na pomoći oko vraćanja dela sportske opreme
Foto: Bcmegabasket.net

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Mega zahvalila Partizanu na pomoći oko vraćanja dela sportske opreme

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:50 - Ćurković vodi Partizan do SkupštineLegendarni golman i nekadašnji predsednik Partizana Ivan Ćurković, vodiće klub do izbora novog rukovodstva na vanrednoj Skupštini, odlučeno je na današnjoj sednici Upravnog odbora u tehničkom mandatu. Doneta je odluka da Ćurković bude na čelu Radne grupe, a osim njega u tom telu biće biće predsednik SD Milorad Vučelić, generalni sekretar SD Milan Obućina, potpredsednik u ostavci Vojislav Nedić, generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Ilijev i predsednik Nadzornog odbora Vladimir Vuletić. Dosadašnje rukovodstvo na čelu sa predsednikom Zoranom Popovićem podnelo je ostavku posle poraza od Augzburga i eliminacije sa evropske scene.

20:00 - Milan će u januaru dovesti Kevina-Princa BoatengaIzvršni direktor fudbalskog kluba Milan Adrijano Galijani rekao je danas da će u januaru dovesti Kevina Prinsa Boatenga kao slobodnog igrača. Šalke je u maju otpustio Boatenga zbog, kako je klub naveo, prekršenog poverenja i reprezentativac Gane od tada nije igrao. "Mi ćemo 4. januara u Seriji A registrovati Boatengov ugovor i od tada će biti na raspolaganju ekipi", rekao je Galijani za italijanski Skaj. Boateng je karijeru počeo u Herti, odakle je 2007. godine prešao u Totenhem, a 2009. godine otišao je na pozajmicu u Borusiju iz Dortmunda. On je u sezoni 2009-2010 igrao za Portsmut, odakle je prešao u Milan, a posle tri godine na San Siru otišao je u Šalke. Za reprezentaciju Gane debitovao je 2010. godine i do sada je odigrao 15 utakmica i postigao dva gola.

19:10 - Agent: Marez će ostati u LesteruFudbaler Lestera Rijad Marez ostaće u tom klubu i posle januaraskog prelaznog roka, rekao je danas fudbalski agent Kamel Bengugam. Alžirski fudbaler dobro igra ove sezone, do sada je u 16 prvenstvenih utakmica postigao 13 golova i treći je strelac lige. Za njega su zainteresovani brojni klubovi, medju kojima Čelsi i Mančester junajted. Posle 17 kola Lester je prvi na tabeli Premijer lige sa pet bodova više od drugoplasiranog Arsenala, koji ima utakmicu manje. "Mislim da će Marez ostati u januaru. Ne mislim da će ga Lester prodati, a on je koncentrisan da odigra dobro za klub", rekao je Bengugam, agent 24-godišnjeg fudbalera za Skaj Sports. Lester će 26. decembra, drugog dana Božića po gregorijanskom kalendaru, na "Boksing dej", igrati protiv Liverpula na Enfildu.

18:20 - Bivši golman Njukasla u kritičnom stanju posle srčanog udaraBivši golman engleskog fudbalskog kluba Njukasl Pavel Srniček nalazi se u kritičnom stanju pošto je doživeo srčani udar, preneli su danas britanski mediji. Kako je preneo Skaj Sports, 47-godišnji Srniček je doživeo srčani udar za vreme trčanja u rodnoj Češkoj. On je odveden u bolnicu u Porubi i stavljen je u indukovanu komu. "Pavel je doživeo srčani udar za vreme trčanja i nalazi se u bolnici u kritičnom stanju. On je sinoć išao na trčanje, njegovo srce je stalo. U toj situaciji je bio 20 minuta, a zatim je odveden u bolnicu", rekao je agent bivšeg češkog golmana Stiv Vrejt. "Lekari će proceniti da li je njegovo srce jače i da li će ga probuditi iz kome... Niko ne zna da li je njegov mozak pretrpeo velika oštećenja zbog nedostatka kiseonika", dodao je Vrejt. Srniček je počeo karijeru 1990. godine u Banjiku iz Ostrave, odakle je prešao u Njukasl, gde je proveo osam godina i ušao sa klubom u Premijer ligu 1993. godine. On je branio još za Šefild Venzdej, Brešu, Portsmut, Vest Hem, Beiru Mar a karijeru je završio u Njukaslu, u sezoni 2006-2007, tokom koje je branio u dve utakmice. Srniček je za reprezentaciju Češke odigrao 49 utakmica.

17:40 - Mega zahvalila Partizanu na pomoći oko vraćanja dela sportske opremeKošarkaški klub Mega Leks zahvalio je danas Partizanu na brzoj reakciji u pronalaženju i vraćanju dela sportske opreme koju su uzeli navijači crno-belih posle utakmice u hali Pionir. Mega je u subotu 19. decembra u utakmici 15. kola Jadranske lige pobedila Partizan u hali Pionir sa 85:78, a navijači Partizana su posle meča sa klupe za rezervne igrače Mege uzeli devet unikatnih nadmajica, specijalno dizajniranih za ovu sezonu. "Košarkaški klub Mega Leks želi da zahvali Partizanu na brzoj reakciji u pronalaženju i vraćanju dela sportske opreme našeg kluba koja je uzeta posle utakmice u Pioniru. Našem klubu do sada je vraćeno sedam majica za zagrevanje na čemu smo zahvalni. Ali, apelujemo da i preostala sportska oprema našeg kluba bude vraćena", navodi se u saopštenju Mege na klupskom sajtu. Mega je navela da je spremila posebne poklone donosiocima poslednje dve nadmajice. "S obzirom da se radi o unikatnim majicama za zagrevanje za koje je nemoguće uraditi replike, nadamo se da će i preostale dve biti vraćene u najkraćem roku kako bi naša ekipa imala kompletnu opremu za meč narednog kola sa ekipom podgoričke Budućnosti, 24. decembra u Sremskoj Mitrovici", navodi se u saopštenju.

17:00 - Zdjelar: Planovi su mi vezani samo za OlimpijakosSrpski fudbaler Saša Zdjelar rekao je danas da su mu planovi vezani samo za Olimpijakos i da ne zna o eventualnim ponudama drugih klubova. "Moji planovi su bili drugačiji na početku sezone, ali su sada vezani samo za Olimpijakos. Rekli su mi da računaju na mene i da sam budućnost kluba. Nije mi krenulo baš najbolje, ali imam 20 godina, gledam napred i čekam šansu koja će doći", rekao je Zdjelar novinarima. Zdjelar je do ove sezone nastupao za OFK Beograd, ali ga je Olimpijakos vratio u svoje redove nakon odličnih igara, pre svega na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina na Novom Zelandu, gde je osvojio zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije. Šansu u Olimpijakosu još nije dobio, a pojedini mediji su govorili o njegovom prelasku u više klubova, uključujući Crvenu zvezdu i Partizan. On je, ipak, kazao da ga niko nije zvao, ali i da Olimpijakos ne želi da ga pusti na pozajmicu. Zdjelar je istakao da na poziciji zadnjeg veznog ima jaku konkurenciju u grčkom klubu i da pored igrača poput Luke Milivojevića, Pajtima Kasamija i Estebana Kabijasa može samo da napreduje. "To su velika imena, vrhunski igrači i drago mi je što mogu da radim tamo i da napredujem. Ne plašim se konkurencije, šta više mi je drago što je tako jer mogu sam sebe da nadogradjujem", rekao je Zdjelar. On je posebno istakao Kambijasa. "Kambijaso je velika zvezda od koje učim iz dana u dan. Ima 36 godina i takav entuzijazam, svaki dan prvi dolazi na trening što je za svaku pohvalu", kazao je ovaj 20-godišnji vezista. Zdjelar je zajedno sa saigračima iz omladinske reprezentacije na godišnjem prijemu u Fudbalskom savezu Srbije u Staroj Pazovi dobio posebnu medalju povodom istorijskog uspeha na Novom Zelandu. "Ovo je godina koju ćemo ceo život pamtiti. Iskreno bih voleo da svaka bude ovakva, ne može ništa bolje da se desi kada imaš 20 godina. Trudićemo se da radimo, napredujemo i idemo dalje", rekao je Zdjelar. On je ponovo čestitao saigračima i selektoru Veljku Paunoviću na tom uspehu.

16:40 - Potvrđeno: Reno preuzeo LotusFrancuski proizvođač automobila Reno završio je preuzimanje ekipe Lotus i od sledeće godine će se ponovo takmičiti u Formuli jedan. Odluka je saopštena nakon višemesečnih nagađanja o tome. Vozači Renoa u sledećoj sezoni biće Pastor Maldonado i Džoljon Palmer, debitant koji je ove godine test vozač Lotusa.Reno je osvojio četiri titule vozača u Formuli jedan, dve kao Beneton sa Mihaelom Šumaherom 1994. i 1995. godine, a dve sa Fernandom Alonsom 2005. i 2006.

16:02 - Bajić umesto Lukajića na klupi IgokeeDosadašnji šef struke košarkaša Igokee Željko Lukajić, iznenada je odlučio da napusti redove šampiona Bosne i Hercegovine. Kap koja je prelila čašu bio je poslednji poraz, od Olimpije u Ljubljani rezultatom 79:63.Rukovodstvo kluba ekspresno je imenovalo Dragana Bajića za novog trenera i potpisalo sa njim ugovor do kraja sezone.Bajić je povratnik na klupu Igokee, a prethodne sezone je uspešno trenirao bugarsko Černo More, sa kojim je osvojio nacionalni Kup i osvojio treće mesto u prvenstvu.

15:35 - Odbojkaši Novog Pazara žele na finalni turnir Kupa SrbijeOdbojkaš Novog Pazara Duško Novoselac rekao je, uoči gostovanja Ribnici u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije, da je to takmičenje prioritetno za njegovu ekipu. "U ovom trenutku, sva naša pažnja usmerena je prema kup utakmicama protiv Kraljevčana. Verujem da ćemo odigrati dobro i plasirati se dalje", rekao je Novoselac. Ribnica će sutra u Kraljevu od 18.00 biti domaćin Novom Pazaru u prvom duelu četvrtfinala Kupa Srbije, dok je revanš na program četiri dana kasnije. "Naša želja je plasman na finalni turnir Kupa Srbije", kazao je Novoselac. U ostalim utakmica četvrtfinala sastaće se Jedinstvo - Mladi radnik, Niš - Crvena zvezda i Kosovska Mitrovica - Vojvodina.15:10 - Junajted nudi 40 miliona evra za MarezaČelnici Mančester junajteda spremili su ponudu od 40 miliona evra za krilnog igrača Lestera Rijada Mareza. Alžirac je ove godine postigao 13 golova i imao 7 asistencija u Premijer ligi. Menadžer Junajteda Luj van Gal vidi Mareza kao idealno rešenje za krilnu poziciju. Marez je u Lester stigao pre godinu i po dana iz Avra za svega 550.000 evra.14:50 - Karadžić: Neuspesi dugo trajuPredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić sumirajući rezultate u 2015. godini rekao je da neuspesi A tima predugo traju i da se mora pronaći način da se izbori plasman na Mundijal u Rusiji. "Pred organima FSS su dve Skupštine i biće napisan izveštaj o radu. Biće to podeblja knjiga u kojoj ćemo opisati godinu iza nas. U prošloj godini imali smo veliki neuspeh, to nas tišti i žao mi je što ne možemo sa više optimizma da govorimo o nacionalnom timu. Ne bežimo od odgovornosti, tu mislim na rukovodstvo, igrače i stručni štab", rekao je Karadžić na godišnjoj svečanosti FSS u Staroj Pazovi. On je dodao da je dužan da kaže da su na loše rezultate uticale i neke nefudbalske stvari kao što su dron protiv Albanije, odluka iz Lozane, što je bio dodatni udarac ionako poljuljanoj A reprezentaciji. Prema njegovim rečima projekat Nacionalnog stadiona je ogromnog značaja za srpski fudbal. "Dolaze nam crni dani kad nećemo moći da igramo na našem stadionu. Zato je važan projekat Nacionalnog stadiona. Takođe, uvešćemo red, predložićemo Vladi Srbije i premijeru da u roku od godinu dana FŠ zaposli 10.000 ljudi, da se izvrši kontrola sive zone i onih fudbalera koji rade na crno, a primaju pare. Uslov je da se svi doprinosi na kompletna mesečna primanja dovedu na nivo do 25 posto, ne samo porez, nego socijalno, zdravstveno i ostalo", zaključio je prvi čovek FSS.14:30 - Platini: Žele da me eliminišu iz fudbalaPredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini poručio je da je odluka Etičkog komiteta FIFA da ga suspenduje na osam godina maskarada da bi se uprljalo njegovo ime kako bi ga eliminisali iz fudbala. Platini je, poput Sepa Blatera, najavio žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. "Paralelno sa procesom u Lozani ići ćemo na redovne sudove jer želim da dobijem odštetu i satisfakciju za sve loše što je izrečeno o meni prethodnih nedelja", naveo je Platini u saopštenju. Prema njegovim rečima odluka iz Ciriha ga nije iznenadila. "Uveren sam da se odluka znala i pre saslušanja 18. decembra. Presuda je patetičan pokušaj prikrivanja želje da me eliminišu iz fudbala. Na terenu, a kasnije i kao funkcioner moje ponašanje uvek je bilo besprekorno i moja savest je čista", poručio je Platini. On je zajedno sa prvim čovekom FIFA Blaterom suspendovan zbog isplate od dva miliona franaka za savetodavne poslove na osnovu "usmenog dogovora".14:13 - BBC prestaje da prenosi F1Jedna od najvećih svetskih medijskih kuća, britanski BBC, odustao je od prenosa Formule 1 zbog smanjenja troškova. BBC je okončao ugovor sa FIA tri godine pre njegovog isteka, mada će radio BBC 5 nastaviti da prenosi trke do kraje 2021. "Trenutna pozicija BBC-ja zahteva da se načine teški i neželjeni izbori. Sve opcije su nepopularne kod gledalaca, ali će okončanjem ugovora za prenos trka F1 biti ostvarena značajna ušteda", rekla je direktorka sporta za BBC Barbara Slejter. BBC je protekle sezone prenosio deset trka šampionata F1 koji je osvojio upravo Britanac Luis Hamilton, a pred svaku trku išla je uvodna emisija u trajanju od sat vremena. Ostalih devet trka je ispraćeno kroz detaljnje preglede najzanimljivijih detalja. BBC je prava na prenose F1 preuzeo 2009. od ITV-ja, a u prvom koraku ušteda od 2012. ih je podelio sa Skaj Sportsom.13:40 - Zlatne lopte Matiću i Paunoviću, medalje OrlićimaFudbalski savez Srbije (FSS) proglasio je Nemanju Matića za najboljeg igrača, a Veljka Paunovića za najboljeg trenera u 2015. godini.Na godišnjoj svečanosti FSS u Staroj Pazovi. Zlatne lopte Matiću i Paunoviću uručio je predsednik Tomislav Karadžić. "Čast mi je što sam ovde. Nosim veliku obavezu da u 2016. opravdam ovaj trofej, koji verujem da sam zaslužio. Nije lako, posebno u situaciji u kakvoj je A tim. Trudiću se da radim sa istim entuzijazmom kao do sada", rekao je as Čelsija, sa kojim je ove godine osvojio Premijer ligu i Liga kup i odbranio zvanje najboljeg fudbalera Srbije, pošto je nagradu dobio i za 2014. godinu.Paunović, selektor omladinske selekcije koja je na Novom Zelandu postala prvak sveta zahvalio se svima koji su doprineli uspehu."Velika mi je čast što sam dobio značajnu nagradu, iako je nisam očekivao pre dve godine. Želim da istaknem zahvalnost svojoj porodici, znajući da ona moje uspehe prati sa velike distance, ali i celokupnoj fudbalskoj porodici u FSS koji su bili deo šampionskog projekta", rekao je trener Čikaga. Specijalno priznanje, odnosno zlatne medalje, za veliki uspeh dobila je kompletna omladinska reprezentacija Srbije koja je osvojila titulu prvaka sveta na Novom Zelandu.

13:10 - Froncek napustio HanoverNemački Fudbalski klub Hanover saopštio je da je trener Mihael Froncek podneo ostavku na tu funkciju. Hanover je prošlog vikenda izgubio od Bajerna iz Minhena sa 1:0 u poslednjem meču u Bundesligi pre zimske pauze. Taj bundesligaški tim još nije saopštio ime novog trenera. Hanover je, posle 17 odigranih kola, na pretposlednjem 17. mestu na tabeli Bundeslige sa samo 14 bodova.12:50 - KK Partizan: Kalendar Dobro pamtim sve u prodajiKošarkaški klub Partizan predstavio je danas kalendar za predstojeću 2016. godinu. Pod motom "Dobro pamtim sve", Partizan je kreirao kalendar čiji je glavni motiv povezanost aktuelne generacije igrača crno-belih i generacija koje su sedamdesetih osvojile prvi pehar prvaka države, prvi međunarodni trofej i prvu triplu krunu, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kluba. "Napravili smo izuzetak od klasičnih sportskih kalendara koji su gotovo pravilo kod nas. Odlučili smo se da glavni junaci budu igrači koji su pre tačno 40 godina osvojili prvu titulu prvaka, njihov način života i vrednosti koje su tada imali. Kroz mesece u godini, moći ćete da se upoznate i sa počecima Partizana koji su prethodili prvom šampionskom slavlju", dodaje se u saopštenju.12:15 - Igokea smenila treneraKošarkaški klub Igokea smenio je trenera Željka Lukajića i na to mesto vratila nekadašnjeg stratega Dragana Bajića. Lukajić je dobio otkaz nakon pet uzastopnih poraza u ABA ligi, odnosno samo jedne pobede u poslednjih osam mečeva, i to protiv Crvene zvezde u Beogradu. Bajić, trener koji je predvodio ekipu iz Aleksandrovca do prvog mesta u ligaškom delu regionalnog takmičenja 2013. vraća se u klub iz kojeg je otišao pre više od dve godine. Igokea je trenutno na 12. mestu ABA lige sa skorom 5-10 i predstoji joj borba za opstanak.11:50 - Blater: Boriću seOdlazeći predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater najavio je da će podneti žalbu na odluku Etičkog komiteta da bude suspendovan na osam godina i poručio da će se boriti, zbog sebe i zbog FIFA. Blater je suspendovan zajedno sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem zbog isplate Francuzu od dva miliona franaka za savetodavnu ulogu na osnovu "usmenog dogovora". "Žao mi je, zbog mene i zbog fudbala kojem sam služio 40 godina. Žaliću se u Lozani i koristiti sva pravna sredstva koja postoje u švajcarskim zakonima. Boriću se zbog sebe i zbog FIFA. Rugaju se sa mojom porodicom i prijateljima. Čuo sam da je porvobitno trebalo da budem kažnjen doživotno, pa su promenili na osam godina", izjavio je 79-godišnji Blater na vanrednoj konferenciji za medije. On je rekao da nije tačno da je sa Platinijem imao "skriveni dogovor" i da je Etički komitet bio obavešten.

11:25 - Van Gal dobio ultimatumMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal dobiće otkaz ako "crveni đavoli" ne pobede na naredne dve utakmice protiv Stouka i Čelsija. Junajted je posle serije loših rezultata pao na peto mesto na tabeli Premijer lige sa 29 bodova i to devet manje od Lestera. Čelnici Junajteda odlučili su da Van Galu daju ultimatum da mora da pobedi u naredne dve utakmice ili će dobiti otkaz. Neki drugi britanski mediji objavili su da bivši trener Čelsija Žoze Murinjo pregovara sa Junajtedom i da samo čeka da Holanđanin dobije otkaz da bi preuzeo njegovu poziciju.

11:00 - Marej ličnost godine, ragbista Karter ispred ĐokovićaTeniser Endi Marej proglašen je za sportsku ličnost godine u izboru Bi-B-Si-ja. Marej je drugi put u poslednje tri godine zaslužio ovu nagradu pre svega zbog osvajanja Dejvis kupa, prvog za Veliku Britaniju posle 79 godina. Drugo mesto pripalo je ragbisti Kevin Sinfildu, dok je treća atletičarka Džesika Enis-Hil. U izboru za najboljeg sportistu van Velike Britanije pobedio je ragbista sa Novog Zelanda, koji je dobio više glasova od ostalih kandidata među kojima su bili i Novak Đoković, Serena Vilijams, Jusain Bolt, plivačica Keti Ledecki i golfer Džordan Spit.10:30 - Blater i Platini suspendovani na po osam godinaEtički komitet Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) suspendovao je odlazećeg predsednika Sepa Blatera i prvog čoveka UEFA Mišela Platinija na po osam godina. Blater i Platini kažnjeni su jer je prvi čovek FIFA uplatio Francuzu 2011. godine dva miliona švajcarskih franaka za savetodavne poslove na osnovu "usmenog dogovora". Ujedno, Blater mora da plati kaznu od 50.000, a Platini od 80.000 franaka.10:00 - Ranijeri: Nemamo pritisak da osvojimo tituluMenadžer Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da njegova ekipa nema pritisak osvajanja titule u Premijer ligi i dodao da je sve moguće ukoliko ekipa nastavi istim putem u nastavku sezone. "Trenirao sam mnogo velikih klubova i odličnih igrača, ali nikada ekipu sa ovoliko izraženim timskim duhom. Prošle sezone imali smo stresnu situaciju, sada ne. Sada uživamo i moramo da nastavimo istim putem ako želimo da napravimo čudo. Ukoliko se to ne desi, svakako nećemo biti razočarani", rekao je Ranijeri. Italijanski stručnjak plaši se da bi najveći klubovi Engleske u januarskom prelaznom roku mogli da mu uzmu dva najbolja igrača Džejmija Vardija i Rijada Mareza. "Imamo odličan tim, veoma homogen. Ukoliko moramo da nalazimo jednu, dve ili tri zamene narušićemo atmosferu", zaključio je Ranijeri. Lester se posle 17 kola engleskog šampionata nalazi na iznenađujućem prvom mestu na tabeli, a u narednom kolu gostuje Liverpulu.

09:43 - Ivanović: Ovo je drugačiji izazovFudbaler Čelsija Branislav Ivanović izjavio je da je pred igračima sada novi izazov sa Gusom Hidinkom kao menadžerom. "Radio sam s njim ovde ranije, on je bio taj koji mi je pružio pravu šansu u Čelsiju. Znam koliko je dobro radio prvi put i zahvalan sam mu na tome, ali bilo je davno. Ovo je sada novi izazov i potpuno drugačija situacija. Znam da je on jedan od najiskusniji menadžera na svetu i da je bio uspešan sa mnogo reprezentacija. Mislim da mu je prvi cilj da nas stabilizuje i da što pre ponovo steknemo naviku pobeđivanja", rekao je Ivanović.

09:15 - Mihajlović: Imaćemo lep BožićTrener fudbalera Milana Siniša Mihajlović izjavio je da je prezadovoljan formom tima uoči praznične pauze u Seriji A. Milan je u nedelju pobedio Frozinone 4:2. "Tim je dokazao da je ujedinjen. Od poraza od Napolija smo igrali prilično dobro, poraženi smo samo od Juventusa. Trebalo je da dobijemo još Veronu i Karpi, ali je važno da je tim vratio samopouzdanje", rekao je Mihajlović i dodao: "Sada imamo vremena da se oporavimo od povreda i vrednim radom nastavimo sa dobrim rezultatima. Očekuje nas lep Božić".

08:48 - Fjuri: Nisam želeo nikoga da povredimBritanski bokser Tajson Fjuri, koji se našao u centru pažnje zbog svojih komentara na račun žena i homoseksualaca, izvinio se javnosti u nedelju. Fjuri se obratio javnosti na proglašenju sportske ličnosti godine u izboru koji organizuje BBC, a tu prestižnu nagradu dobio je teniser Endi Marej. Fjuri je bio u konkurenciji za ličnost godine, ali su njegove homofobične izjave dovele do toga da 130.000 ljudi potpiše peticiju u kojoj se traži da on bude izbačen sa liste kandidata. "Rekao sam mnogo toga u prošlosti i ništa nije bilo iz namere da nekoga povredim. Sve je to bila igra za mene jer ja nisam ozbiljna osoba. Sve je zabava sa Tajsonom Fjurijem. Ako je nešto što sam rekao povredilo nekoga, izvinjavam se svima. Nije mi to bila namera", rekao je Fjuri.08:33 - Pobede Nju Orleansa, Minesote i MajamijaU noći između nedelje i ponedeljka u američkoj NBA ligi odigrano je sedam utakmica, a pobede su upisali košarkaši Nju Orleansa, Minesote, Majamija i Klivlenda. Košarkaši Nju Orleansa su na gostujućem terenu pobedili Denver sa 130:125. U redovima Nju Orleansa najbolji je bio Entoni Dejvis sa 27 poena, šest skokova, četiri blokade i jednom asistencijom. Na drugoj strani, u ekipi Denvera najefikasniji je bio Vil Barton sa 32 poena, a uz to je upisao i 10 skokova. Srpski košarkaš Nikola Jokić je proveo 23 minuta na terenu i postigao 13 poena, uz tri skoka, dve asistencije i jednu blokadu. Košarkaši Minesote pobedili su u gostima ekipu Bruklia sa 100:85. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Karl-Entoni Tauns sa 25 poena, Gorguji Dijeng je dodao 20, dok su Endru Vigins i Andre Miler postigli po 16 poena. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica na terenu je proveo samo tri minuta i za to vreme nije nijednom šutirao ka košu. U poraženoj ekipi najbolji je bio Bruk Lopez sa 20 poena. Košarkaši Majamija su na svom terenu savladali Portland sa 116:109. Klivlend je na svom terenu slavio protiv Filadelfije sa 108:86. Milvoki je pobedio Feniks sa 101:95. Atlanta je u gostima pobedila Orlando sa 103:100, dok je Sakramento slavio u Torontu sa 104:94.

08:20 - Bekenbauer: Šteta što Gvardiola odlaziLegenda Bajerna Franc Bekenbauer izjavio je da je šteta što Pep Gvardiola napušta minhenski klub na kraju sezone. Bajern je saopštio da će španski trener posle tri godine napustiti klub, a da će na nejgovo mesto doći Karlo Anćeloti. "Šteta je što će Gvardiola napustiti Bajern. Sadašji tim je nejgov rad. Napravio je ovu ekipu, njegove ideje su osnova. Ali, tako je kako je. Ne možete zauvek da držite nekoga. A, Bajern je pronašao savršenu zamenu u Ančelotiju“, napisao je Bekenbauer.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track