BLOG UŽIVO: Moćni Bajern deklasirao Hamburger na premijeri
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Moćni Bajern deklasirao Hamburger na premijeri

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:35 - Batler: Ja sam plejmejkerBek Čikago Bulsa Džimi Batler rekao je da sebe vidi kao plejmejkera, iako je tokom karijeri uglavnom igrao na poziciji dva. Batler je istakao da je radio na plejmejkerskim sposobnostima i dodao da u budućnosti želi tripl-dabl učinke. Prošle sezone Balter je prosečno beležio 20 poena, 5,8 skokova i 3,3 asistencije. „Pre svega, ja mislim da sam plejmejker. Radio sam mnogo na organizaciji napada, kontroli lopte, foltere, sve što plejmejkeri rade. Ako dobijem šansu, voleo bih da više igram pik en rol sa vrha kapice. Želim tripl-dabl učinke. Moraću bolje da dodajem, da pronalazim otvorene saigrače. Ako me pitate na kojoj poziciji igram, ja ću reći da sam plejmejker“, rekao je Batler.

22:50 - Lion se pojačao štoperom RomeMapu Janga-Mbiva potpisao je petogodišnji ugovor sa francuskim prvoligašem Olimpikom iz Liona, saopštio je večeras ovaj fudbalski klub.Transfer dosadašnjeg štopera Rome koštao je osam miliona evra, uz mogućnost plaćanja još dva u zavisnosti od igara. Ovaj povremeni francuski reprezentativac stigao je prošle jeseni u Romu na pozajmicu iz Njukasla, ali je u januaru definitivno prešao u rimski klub. Reputaciju je stekao tokom šest sezona provedenih u Monpeljeu. Janga-Mbiva ima i državljanstvo Centralnoafričke Republike, gde je rođen, a kao olmadinac imao je pravo nastupa i za Kamerun.

22:22 - Moćni Bajern deklasirao Hamburger na premijeriFudbaleri Bajerna počeli su odbranu titule u Bundesligi lakom i ubedljivom pobedom nad Hamburgerom na svojoj "Alijanc areni" - 5:0 (1:0). Na premijeri nove sezone u strelce su se upisali Benacija u 27. minutu, Levandovski u 53, zatim Miler dva puta, u 69. i 73. i na kraju Daglas Kosta u 87. Za tim Pepa Gvardiole od starta su igrale novajlije, pomenuti Daglas Kosta, koji je došao iz Šahtjora, i Arturo Vidal, pojačanje iz Juventusa. Srpski internacionalac Gojko Kačar, koji se veći deo priprema propustio zbog povrede, utakmicu je odgledao sa klupe Hamburgera. Na tribinama "Alijanc arene" bilo je 75.000 gledalaca. Preostali dueli prvog kola Bundeslige igraju se u subotu i nedelju.

21:37 - Umesto Pirla i Vidala - Eriksen i RamirešJuventus pokušava da pronađe zamene za Andreu Pirla i Artura Vidala, koju su otišli u Njujork siti i Bajern. Izbor je pao na dvojicu premijerligaških igrača, Danca Kristijana Eriksena iz Totenhema i Brazilca Ramireša iz Čelsija, prenose italijanski mediji. Pregovori su u toku. Prethodno, vicešampion Evrope je pokušao da kupi Julijana Drakslera iz Šalkea, ali nije uspeo.

21:07 - Plzenj u crnoj seriji pred VojvodinuFudbaleri Viktorije Plzen osvojili su samo bod na gostovanju Teplicama 2:2 iako su imali dva gola prednosti. Bio je to meč četvrtog kola češkog prvenstva i poslednji za aktuelnog šampiona pred susret sa Vojvodinom. Gosti su poveli preko Baraneka u 35. minutu, prednost Plzenja je duplirao Kopic u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Međutim, Teplice su uspele da izjednače zahvaljujući golovima Fila iz penala u 73. minutu i Luftnera u 90! Obe ekipe sada imaju po pet bodova i nalaze se u sredini tabele.Ovo je bio četvrti uzastopni meč Plzenja bez pobede.

20:41 - Još jedan Argentinac u InteruInterovim Argentincima Karizu, Alvarezu, Ikardiju i Palasiju uskoro bi mogao da se pridruži zemljak Dijego Peroti (27). Italijanski mediji tvrde da su se čelnici Intera i Đenove dogovorili oko transfera za 12 miliona evra, od čega će dva miliona biti isplaćeno odmah, a ostatak na kraju sezone.

20:20 - Đurđević raskinuo sa Viteseom, ali neće u PartizanUroš Đurđević od danas je slobodan igrač! Nekadašnji fudbaler Rada sporazumno je raskinuo ugovor sa Viteseom, tako da je sada slobodan u izboru nove sredine."Volim da igram svake nedelje konstantno, Vitese to nije mogao da mi garantuje. Mislim da ću se bolje razvijati u nekom drugom klubu. Drago mi je što su u Arnemu razumeli moje želje i dozvolili mi da odem negde drugde", izjavio je Đurđević.Tokom prošle sezone Đurđević se 18 puta našao na terenu, uglavnom ulazeći sa klupe. Postigao je samo jedan gol. Za njega je bio zainteresovan Partizan, ali je igrač rekao da ne želi da se vraća u Srbiju.

20:01 - Manćini se okrenuo LeiviRazočaran odlukom Felipea Mela da ostane u Galatasaraju, trener Intera Roberto Mančini našao je alternativu na sredini terena, a to je Lukas Leiva vezni fudbaler Liverpula čiji će menadžer već u ponedeljak doputovati u Milano na pregovore.

19:40 - Farfan kod VučinićaDžeferson Farfan potpisao je ugovor sa Al Džazirom i zadužio dres sa brojem 17. Prethodnih sedam godina igrao je za Šalke, a pre toga za PSV Ajndhoven i Alijansu iz Lime. Ima 30 godina i 63 nastupa za selekciju Perua iza sebe. Za Al Džaziru igra Crnogorac Mirko Vučinić, bivši napadač Juventusa.

19:19 - Predsednik Azijske fudbalske konfederacije podržao PlatinijaPredsednik Azijske fudbalske konfederacije (AFC) šeik Salman Bin Ebrahim el Kalifa iz Bahreina podržao je danas kandidaturu Mišela Platinija za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (Fifa). Salman je naveo da podržava predsednika Evropske fudbalske federacije (Uefa) jer je svetskoj kući fudbala "potrebno iskusno mudro i sposobno vođstvo da vrati stabilnost u Fifu". "Gospodin Platini ima takve karakteristike i ambicioznu viziju da obnovi veru u organizaciju", rekao je Salman. Osim Platinija za predsednika Fife kandidovao se i njen bivši potpredsednik Čung Mong Jun iz Južne Koreje. Izbori za predsednika Fife održaće se 26. februara naredne godine. Odlazeći predsednik Sep Blater podneo je ostavku 2. juna posle velikog pritiska javnosti povodom hapšenja nekolicine visokih zvaničnika Fife u sklopu korupcije u svetskom fudbalu.

18:54 - Dunga nije zvao Kutinja, a vratio Kaku!Selektor Brazila Dunga napravio je nekoliko iznenađenja na spisku reprezentativaca za predstojeći Ševrolet turnir u septembru. Za početak, nije pozvao Kutinja iz Liverpula koji je u sjajnoj formi, a vratio je Kaku, koji igra za Orlando siti. Među povratnicima su i Hulk iz Zenita i Lukas Moura iz Pari Sen Žermena. Tu su i novajlije, Alison, Lukaš Lima i Daglas Santos.Brazil će se na turniru sastati sa selekcijama SAD i Kostarike.

18:33 - Soldado prešao u ViljarealDosadašnji fudbaler Totenhema Roberto Soldado prešao je u Viljareal, saopštio je danas engleski klub. "Postigli smo dogovor sa španskim klubom Viljarealom o transferu Roberta Soldada. Robertu želimo sve najbolje", naveo je Totenhem na svom Tviter profilu. Totenhem nije naveo uslove transfera. Soldado je pre dve godine iz Valensije prešao na Vajt Hart Lejn, ali nije uspeo da opravda očekivanja. On je u prvoj sezoni postigao šest golova i imao je pet asistencija, ali je prošle sezone postigao samo jedan gol i bio je starter u samo sedam prvenstvenih utakmica, pošto nije mogao da se izbori za mesto u timu pored Harija Kejna.

18:12 - Pelegrini: Uvek sam spreman da se rukujem s MurinjomMenadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini veruje da je u ovom trenutku besmisleno govoriti o borbi za titulu u Premijer ligi. Njegov tim u derbiju 2. kola dočekuje aktuelnog šampiona Čelsi, a Čileanac je istakao da ne odbija rukovanje sa Žozeom Murinjom uprkos činjenici da nije u dobrim odnosima sa Portugalcem. "Mi ne razmišljamo o tituli uoči druge utakmice u sezoni, razmišljamo o osvajanju tri boda. Čelsi ima velike šanse da osvoji Premijer ligu, kao i Mančester Junajted, Arsenal, Liverpul i Totenhem. Dakle, za nas je posebno važno da osvojimo tri boda u predstojećem meču. Da, imam spor s Murinjom, ali sam uvek spreman da se rukujem s njim", rekao je Pelegrini, a prenosi Skaj Sports. Derbi utakmica 2. kola Premijer lige između Mančester Sitija i Čelsija igra se u nedelju od 17 sati.

17:49 - KSS plaća porez na nagrade košarkašica za osvajanje EPKošarkaški savez Srbije (KSS) platiće porez na nagrade od po 20.000 evra koliko je dobila svaka reprezentativka za osvajanje Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji. U današnjem saopštenju na sajtu, KSS je pozdravio odluku Vlade Srbije da se košarkašicama koje su osvojile titulu na Evropskom prvenstvu isplate nagrade od po 20.000 evra. "KSS je primio sredstva koja je Vlada uplatila na ime nagrada za osvojeno EP. Dobijena sredstva su uplaćena na račune 'zlatnih devojaka'. U skladu sa obećanjem koje je predsednik Saveza (Dragan Đilas) dao košarkašicama, KSS će na sebe preuzeti plaćanje poreza, kako bi svaka devojka dobila nagradu u neto iznosu od 20.000 evra", navodi se u saopštenju. Košarkašice Srbije osvojile su krajem juna Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji pošto su u finalu u Budimpešti pobedile Francusku sa 76:68.

17:31 - Stadion Mladosti zasijaće protiv ZvezdeRadovi na postavljanju reflektora na stadionu u Lučanima privode se kraju i domaći fudbalski superligaš Mladost uskoro će dočekivati rivale u večernjim satima. Prema rečima trenera Lučanaca Nenada Milovanovića, stadion kraj Bjelice zasijaće 29. avgusta, kada Mladost dočekuje Crvenu zvedu u okviru 8. kola Superlige Srbije. "Postavljanje reflektora finansirali su Fudbalski savez Srbije, kao i brojni sponzori i donatori", kazao je on danas Tanjugu, ne precizirajući o kojoj sumi se radi. Milovanovcih očekuje da radovi na stadionu budu privedeni kraju tokom sledeće nedelje. "Nakon toga doći će stručnjaci iz Filipsa koji će postaviti sijalice i podesiti osvetljenje. Na stadionu Mladosti biće četiri reflektora visine 41,2 metra", rekao je trener Mladosti. U utakmici 6. kola nacionalne Superlige Mladost dočekuje ekipu čačanskog Borca u nedelju od 17 sati.

17:09 - Zvezda okuplja talente i u MinhenuKošarkaški klub Crvena zvezda godinama unazad ogromnu pažnju posvećuje radu mlađih selekcija i razvoju talentovanih igrača. Potvrda dobrog i kvalitetnog rada svake godine dolazi u vidu velikog broja Zvezdinih igrača u mlađim reprezentativnim selekcijama, a upečatljiv dokaz prošle sezone je i podatak da su crveno-beli objedinili titule šampiona Srbije u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.Od ovog leta Zvezda će taj rad podići na još viši nivo. Naime, KK Crvena zvezda je potpisala saradnju sa Međunarodnom košarkaškom akademijom u Minhenu (IBAM) sa zajedničkim ciljem koji će biti usmeren ka profesionalnom usavršavanju mladih košarkaša u tom delu Evrope. Ideja da se iskoristi ogromna popularnost Crvene zvezde u centralnoj i zapadnoj Evropi i omogući brojnim talentima srpskog porekla koji žive ne samo u Nemačkoj već i u Austriji i Švajcarskoj da treniraju u sistemu Crvene zvezde. Želja je da se ta mreža tokom vremena sve više širi. Zvezda će imati pravo prvenstva u selektiranju talentovanih igrača, međutim treba istaći da će ta saradnja biti dvosmerna pa će i talentovani igrači iz Srbije biti u prilici da pojačaju IBAM selekciju do 19 godina. Igrači i treneri iz Minhena kroz razmenu će biti u prilici i da stiču preko potrebno iskustvo kroz sistem Prve košarkaške gimnazije – Koledž Beograd i Zvezdinog razvojnog tima FMP-a.

16:44 - Birčević produžio ugovor sa EstudijantesomSrpski košarkaš Stefan Birčević produžio je ugovor sa Estudijantesom na još jednu sezonu, potvrđeno je danas na zvaničnom klupskom sajtu. Birčević je tokom karijere nastupao za Metalac iz Valjeva i Radnički iz Kragujevca, a od 2014. godine je član Estudijantesa. Prošle sezone u dresu španskog kluba beležio je prosečno 5,4 poena i 2,8 skokova za 16 minuta provedenih na parketu. Sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju 2011. godine u Šenženu, dok je za seniorsku reprezentaciju debitovao na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Španiji, i sa nacionalnim timom osvojio je srebrnu medalju. Ove godine našao se na širem spisku selektora Aleksandra Djorđevića, ali je zajedno sa Milanom Mačvanom, Dorđem Majstorovićem, Nikolom Jokićem, Vasiljem Micićem i Radetom Zagorcem "precrtan" sa spiska putnika za Evropsko prvenstvo.

16:28 - Suspendovana dvojica fudbalera zbog nelegalnih isplataFudbalski savez Švajcarske suspendovao je danas dvojicu domaćih igrača na 12 utakmica zbog nelegalnih isplata drugoj ekipi tokom završnice prvenstva i borbe za ulazak u prvu ligu. Suspendovani su fudbaleri Lugana Švajcarci Igor Đurić i Patrik Rosini. Oni će morati i da plate po 8.000 švajcarskih franaka. Lugano je u maju osvojio drugu ligu posle velike borbe sa Servetom. Fudbalski savez Švajcarske naveo je da su Đurić i Rosini obećali fudbalerima Šafhauzena novac kako bi izbegli poraz od Serveta, u samoj završnici prvenstva. Posle pobede Šafhauzena od 2:1, koja je pomogla Luganu u borbi za titulu druge lige, igrači te ekipe dobili su 21.750 franaka. Fudbaleri Šafhauzena Mirko Faćineti i Antonio Dos Santos kažnjeni su sa 5.000 odnosno 3.000 švajcarskih franaka za učešće. Liga je ukorila trenera Šafhauzena Mauricija Jakobačija jer nije prijavio nepravilnosti.

16:03 - Pelegrini: Očekujem još najmanje dva pojačanjaMenadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da očekuje još najmanje dva pojačanja do kraja prelaznog roka. Siti je do sada potrošio skoro 60 miliona funti na dolaske Fabijana Delfa i Rahima Sterlinga, kao i na mlade Patrika Robertsa i Enesa Unala, ali Pelegrini smatra da tim mora još da se pojača. "Mislim da još jači sastav ima dosta veće šanse da osvoji titulu. Imamo dobar tim, ali ako želimo dodatno da napredujemo potrebni su nam igrači na određenim pozicijama. Ne znači da ćemo stalno pobeđivati ako dovedemo jednog ili dva igrača, ali moramo da budemo konkurenti jer su se pretendenti za titulu dobro pojačali", rekao je Pelgrini za Skaj Sport. Engleski mediji prenose da su na Pelegrinijevoj meti Kevin De Brujne iz Volfsburga i Pedro iz Barselone, kojeg takođe želi najveći rival Mančester Junajted. Siti je pobedom nad VBA (3:0) započeo sezonu u Premijer ligi, a u narednom kolu u derbiju na Emiratima dočekuje Čelsi.

15:27 - Rivaldo i definitivno završio karijeruProslavljeni brazilski fudbaler Rivaldo odlučio je da definitivno završi karijeru, mesec dana pošto se ponovo aktivirao za Mogi Mirim, čiji je predsednik. Član reprezentacije Brazila koja je 2002. osvojila titulu prvaka sveta, igrao je u poslednjih mesec dana za isti tim za koji je potpisao i njegov sin. Četrdesettrogodišnji Rivaldo, koji je 1999. osvojio Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera sveta, saopštio je da posle 2014. sada definitivno završava karijeru zbog stalnih bolova u desnom kolenu. "Uz lekove, bolovi tokom mečeva uminu, ali kada dejstvo prestane, postanu nepodnošljivi", rekao je Rivaldo. Rivaldo je za brazilsku reprezentaciju igrao u periodu od 1993. do 2003. na 74 utakmice, uz 35 postignutih golova, dok je u klupskoj karijeri igrao za Barselonu i Milan, sa kojim je 2003. osvojio Ligu šampiona.

14:56 - Suzana Ćebić sledeće sezone u PekinguOdbojakšica srpske treprezentacije, libero Suzana Ćebić potpisala je jednogodišnji ugovor sa kineskim klubom Peking.Suzana Ćebić tako će nastaviti karijeru u kineskoj ligi, nakon sezone u Rumuniji, u Targovištu, gde je igrala u izvrsnoj formi. "Radujem se odlasku u Kinu, jer ću se tamo sigurno igrati odbojku u kojoj je odbrana veoma važan deo igre", kazala je Ćebićeva, dodajući da će u novi klub poći po završetku reprezentativne sezone. Ona je istakla da joj kineska liga predstavlja veliki izazov i da veruje da će biti potpuno spremna za to. Libero srpske reprezentacije priprema se trenutno za put na Svetski kup u Japan, gde će prvu utakmicu igrati baš protiv kineske reprezentacije. "Verujem da je to ekipa protiv koje možemo dobro da se snađemo i da joj pariramo", kazala je Ćebićeva, podsećajući da je to reprezentacija koja je dugo u samom vrhu svetske odbojke. Reprezentacija Srbije u nedelju putuje u Japan. Pre rumunskog Targovišta, Ćebićeva je dve sezone provela u Azerbejdžanu, a bila je član i Tenerifa, nemačkog Sula, kao i rumunskog Metal Galacija. U Srbiji igrala je za Jedinstvo iz Užica. Standardni član reprezentacije Ćebićeva je od 2005. godine. Na Svetskom prvestvu u Japanu 2006, kada je proglašena za najboljeg libera sveta, Srbija je osvojila bronzu. Titulu najboljeg libera ponela je i na Evropskom prvenstvu u Srbiji i Italiji 2011, kada se tim popeo na najviše postolje. Na EP 2013, bila je u idealnom timu šampionata, kao najbolji primač.

14:33 - Hrvatska bez Ramljaka na EPHrvatski košarkaši reprezentativac Marko Ramljak povredio je šaku i neće moći da nastavi sa pripremama za Evropsko prvenstvo, saopštio je danas iz Košarkaški savez Hrvatske. "Marko Ramljak je na treningu zadobio lakšu, ali neugodnu i vrlo bolnu povredu šake tako da neće moći da nastavi sa pripremama za predstojeći Eurobasket. Želimo mu što bolji oporavak", navodi se u saopštenju, prenosi Hina. Marko Ramljak je od prvog dana bio na pripremama hrvatske košarkaške reprezentacije i imao je vrlo dobar status kod selektora Velimira Perasovića, započinjući u prvoj petorci dosadašnje pripremne utakmice protiv Novog Zelanda i Bosne i Hercegovine. Ovaj 22-godišnji krilni igrač Zadra bio je vrlo blizu i ulasku na konačan spisak igrača koji će nastupiti za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu. Njegovim otpadanjem iz kruga kandidata selektoru Perasoviću je ostalo 14 igrača, pa će tako još dvojica otpasti sa spiska. O kojoj dvojici košarkaša se radi Perasović će saopštiti nakon povratka iz Bremena, gde će Hrvatska u nedelju odigrati drugu pripremnu utakmicu protiv Nemačke.

14:03 - Barselona poslala Traorea u Aston ViluDosadašnji fudbaler Barselone Adama Traore karijeru će nastaviti u Aston Vili, sa kojom je potpisao petogodišnji ugovor. Barselona je saopštila da će Aston Vila za taj transfer platiti 10 miliona evra, kao i da u ugovoru postoji klauzula po kojoj šampion Evrope ima pravo preče kupovine i da u prve tri godine može da vrati igrača na Kamp nou. Traore, španski fudbaler poreklom iz Malija, bio je jedan od najperspektivnijih mladih igrača Barselone. Za rezervni tim katalonskog kluba upisao je 63 nastupa, a za prvi tim je igrao četiri puta. On je u Barselonu stigao kao osmogodišnjag, 2004. godine.

13:50 - Terzić odredio sastav za Svetski kup u JapanuSelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić saopštio je danas spisak igračica koje će nastupiti na Svetskom kupu u Japanu. Svetski kup na programu je od 22. avgusta do 6. septembra i predstavlje prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. Na spisku se nalazi 14 odbojkašica: Tehničari: Maja Ognjenović, Bojana Živković Korektori: Ana Bjelica, Tijana Bošković Libera: Silvija Popović, Suzan Chebić Blokeri: Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Mina Popović Primači: Jelena Nikolić, Brankica Mihajlović, Tijana Malešević, Bjanka Buša. Plasman na Igre u Riju izboriće dve prvoplasirane selekcije. "Ovo je možda i najteže takmičenje u našem sportu, igra se veliki broj utakmica u kratkom periodu, većina ekipa je kvalitetna, biće malo prilike da odigram utakmice u kojima se unapred zna pobednik. Dosta timova dolazi sa najvišim ambicjima. Prvi favortiti su selekcije SAD i Kine, ali šansu će tražiti i reprezentacije Rusije, Srbije i Japan", rekao je Terzić na konferenciji za medije u hotelu M. On je dodao da ozbiljno računa na preostalih pet igračica koje ostanu u Beogradu i da će one po povratku selekcije iz Japana biti u konkrenciji za Evropsko prvenstvo. "Nemamo problema sa povredama, devojke su spremne za takmičenje. Ekipa je duže vreme zajedno, a iako nismo imali pripremnih utakmica, ne bi trebalo da imamo problema sa uigravanjem", rekao je Terzić. Seniorke Srbije će u prvoj rundi igrati u Macumotou, a rivali će im biti Kina, SAD, Peru, Alžir i Koreja. U drugoj rundi, Srbija će igrati u Sendaiju sa Dominikanskom Republikom, Rusijom i Japanom, a u trećoj rundi u Komakiju sa Kubom, Kenijom i Argentinom.

13:08 - Venger: Jedan poraz nije poljuljao naše samopouzdanjeArsenal će u sledećem meču, protiv Kristal Palasa, pokazati da poraz od Vest Hema nije poljuljao samopouzdanje i kvalitet igrača, poručio je menadžer "tobdžija" Arsen Venger. Vest Hem je prošlog vikenda iznenadio izabranike Vengera na "Emiratima", iskoristivši dve greške golmana Petra Cceha za pobedu od 2:0. "Čeh je pametan čovek i zna vrlo dobro šta mu je činiti. Poraz uvek boli, alalizirali smo šta se dogodilo i to neće poljuljati našu veru:", rekao je Venger dodajući da je tim platio za dve greške. Venger je naglasio da ekipa u meču protiv Vest Hema nije bila dovoljno kreativna i precizna. "Sada treba da se skoncentrišemo na utakmicu u nedelju. Način na koji ćemo odgovoriti nakon poraza odrediće celu sezonu", rekao je Venger. Protiv Kristal Palasa igraće Čileanac Aleksis Sančez, koji se vratio treninzima posle obaveza na Kopa Americi, dok će Deni Velbek biti odsutan najmanje tri nedelje zbog povrede kolena. Arsenal je poslednji pit izgubio od Kristal Palasa 1979. godine, ali se klub iz južnog Londona pokzao prilično dobrim otkako se 2013. vrato u Premijer ligu.

12:22 - Turkinja Abejlegese među 28 dopingovanihTurska atletičarka Elvan Abejlegese jedna je od 28 atletičara koji su pozitivni na doping posle naknadne analize uzoraka uzetih na ranijim svetskim šampionatima. Atletska federacija Turske saopštila je da je Međunarodna atletska federacije (IAAF) zatražila od Abejlegese da objasni pozitivni nalaz sa šampionata iz 2007 u Osaki, kada je osvojla srebro na 10.000 metra. IAAF je u utorak saopštila da je 28 atletičara palo na naknadnom testu obavljenom na uzorcima uzetim na šampionatima sveta 2005. i 2007. godine. Kako je preneo truski list "Radikal", Abeljegese je bila pozitivna na steroid stanozolol. Abejlegese je negirala optužbe za uzimanje nedozvoljenih sredstava. Ona je rekla da je od IAAF tražila da ponovo testira uzorke sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008, kada je osvojila dva srebra - na 5.000 i 10.000 metara.11:47 - Gvardiola: Samo jedan igrač ne mora da me sluša - MesiTrener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola rekao je svojim igračima pred start sezone da je zvezda Barselone Lionel Mesi jedini igrač na svetu koji ne mora da sluša njegove instrukcije. "Postoji samo jedan igrač na svetu koji ne mora da radi ono što kažem - Mesi", rekao je Gvardiola uoči prve utakmice sezone, protiv Hamburga, a prenosi "El mundo deportivo". Gvardiola je naglasio da neće tolerisati neposlušnost. "Ja sam taj koji donosi odluke, a vi ćete slušati", rekao je španski stručnjak. Gvardiola je pod svojevrsnim pritiskom da posle dve godine na kormilu tima osvoji ono zbog čega je angažovan - Ligu šampiona. Gvardiola je inače, trenirao Barselonu - čija je Mesi "prva violina", od 2008. do 2012. osvojivši u tom periodu sa Kataloncima čak 14 trofeja, od kojih dve Lige šampiona - 2009. i 2011.11:17 - Suares: Dolazak u Barsu pravi potezUrugvajski napadač Luis Suares kaže da ne žali što je prošlog leta napustio Liverpul i prešao u Barselonu.Od dolaska u Kataloniju Suares je dao 25 golova na 43 utakmice.“Odlazak iz Liverpula i dolazak u Barselonu bio je ispravan potez, Želja za osvajanjem trofeja bila je deo odluke, ali moja porodica je i pre trofeja znala da smo doneli pravu odluku. Veoma sam srećan u Barseloni, u najboljem sam klubu na svetu“, rekao je Suares.Posle prošlosezonske triple krune, Urugvajac želi još trofeja ove sezone. “Moj cilj je da osvajam trofeje iz godine u godinu – uživali smo u trenutku prošle sezone, ali sada su pred nama novi izazovi“, dodao je Suares. 10:38 - Felipe Melo ostaje u Galatasaraju, niššta od prelaska u InterBrazilski fudbaler Felipe Melo neće preći u Inter ovog leta pošto je sa Galatasarajem produžio ugovor do 2019. godine. Trener Intera Roberto Manćini je od početka prelaznog roka želeo da dovede Mela, sa kojim je sarađivao u Galatasaraju, ali je igrač odlučio da ostane u Turskoj. Felipe Melo je pre kluba iz Istanbula igrao za Juventus, Fiorentinu, Almeriju, Rasing iz Santandera, Majorku, Gremio, Kruzeiro i Flamengo. Za reprezentaciju Brazila nastupio je 22 puta i dao dva gola.

09:56 - Zimonjić i Matkovski u četvrtfinaluSrpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marcin Matkovski plasirali su se u četvrtfinale turnira iz Masters serije 1000 u Montrealu pošto su jutros savladali francuski dubl Gael Monfis - Žo Vilfred Conga sa 7:5, 7:5. Protivnici Zimonjiću i Matkovskom u meču za ulazak u polufinale biće kanadsko-francuski par Daniel Nestor - Rože Vaselan koji je pobedio Ivana Dodiga iz Hrvatske i Brazilca Marsela Mela sa 6:4, 6:2. U četvrtfinale su se još juče plasirali Novak Djoković i Janko Tipsarević, a njihovi naredni protivnici su Britanac Džejmi Marej i Džon Pirs iz Australije.

09:11 - Kei Nišikori u četvrtfinaluJapanac Kei Nišikori plasirao se u četvrtfinale turnira iz Masters serije 1000 u Montrealu pošto je jutros savladao belgijskog tenisera Davida Gofana sa 6:4, 6:4. Protivnik Nišikoriju u četvrtfinalu biće Španac Rafael Nadal koji je, takođe u dva seta, bio bolji od Mihaila Južnog iz Rusije - 6:3, 6:3.

08:40 - Blater poziva Evropu da ograniči broj stranih fudbalera u klubovimaPredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater zatražio je od zapadne Evrope da pokaže "malo dobre volje" i sledi primer Rusije i ograniči broj stranih fudbalera u klubovima.Blater je u nedeljnom časopisu FIFA promovisao svoju ideju "šest-plus-pet" da bi se "poštovao lokalni talenat" tako što bi se klubovi navodili da utakmice počinju sa šestoricom igrača koji imaju pravo nastupa za reprezentaciju. Njegov početni predlog iz 2010. godine izazvao je sukob sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem, pre nego što je od njega odustao zato što Evropska unija štiti slobodno kretanje radnika. Blater je napisao da su igrači koji nisu Englezi odigrali 77 odsto vremena prošle sezone u Premijer ligi. Rusija ima pravilo koje nalaže da klubovi u prvoj ligi moraju da na terenu imaju petoricu domačih igrača. Blater je ocenio da Rusija "ima vremena da se vrati na pravi put" do Svetskog prvenstva 2018. godine, na kome će biti domaćin, i insistirao je na tome da je taj "scenario i dalje otvoren i za zapadnu Evropu".

08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track