BLOG UŽIVO: Superliga: Pobede Mladosti, Rada i niškog Radničkog
Foto: Fkrad.rs

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Superliga: Pobede Mladosti, Rada i niškog Radničkog

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:32 - Aston Vila u polufinalu FA kupaFudbaleri Aston Vile plasirali su se u polufinalu FA kupa, pošto su večeras u utakmici četvrtfinala pobedili Vest Bromvič Albion sa 2:0 (0:0).Ekipa Tim Šervuda pre pet danas slavila je u prvenstvu sa 2:1, golom Benetekea sa bele tačke u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Ovoga puta golove na Vila Parku postigli su Fabijan Delf u 52. i Skot Sinkler u 85. minutu. Ranije danas bez golova odigrali su Bredford i Reding.

18:15 - Goleada i pobeda Sevilje u La KorunjiU 26. kolu Primere Sevilja je kao gost savladala Deportivo u La Korunji - 4:3. Riera je dao dva gola za domaćina, a jedan je postigao i Perez iz penala, dok je Vitolo bio dvostruki strelac za Sevilju, uz pogodak Gameira i autogol Sidneija. Sevilja ostaje na petom mestu, prišla je Valensiji na četiri boda zaostatka. "Slepi miševi" svoj meč 26. kola igraju sutra protiv branioca titule, madridskog Atletika, na "Visente Kalderonu". La Korunji je ovo treći prvenstveni poraz na poslednja četiri meča, očekuje je velika borba za opstanak, ima samo bod više od ekipa koje su u opasnoj zoni.

18:10 - Kejn nemilosradn i prema "policajcima" Pobeda Totenhema u malom londonskom derbiju u zaostalom meču Premijer lige. Kao gost je savladao KPR 2:1, a meč je obeležio Hari Kejn svojim 25. i 26 golom u sezoni (15. i 16. u prvenstvu). "Pevci" su imali mnogo sreće, "policajci" su se ispromašivali, Čarli Ostin je pogodio prečku, Ljoris je u par navrata fantastično intervenisa, a proslavio se i sudija Krejg Pauson koji je dva puta propustio da pokaže na belu tačku za domaćina.

17:59 - Borusiji Dortmund samo bod u Hamburgu, Bajern siguranFudbaleri Bajerna pobedili su na gostujućem terenu Hanover sa 3:1, u utakmici 24. kola Bundeslige i ostvarili petu uzastopnu pobedu. Hanover je poveo u 25. minutu golom Hirošija Kijotake, a Bajern je izjednačio tri minuta kasnije preko Ćabija Alonsa. Pobedu aktuelnom šampionu Nemačke doneo je dvostruki strelac Tomas Miler, koji je postigao golove u 61. i 72. minutu. Bajern je tako nastavio niz od šest utakmica bez poraza i nalazi se na prvom mestu na tabeli sa 61 bodom, a Hanover zauzima 11. mesto sa 27 bodova. Borusija iz Dortmunda odigrala bez golova s Hamburgom i prekinula niz od četiri pobede.Ekipa Jirgena Klopa je 10. na tabeli sa 29 bodova, a Hamburg, koji nema pobedu u poslednje četiri utakmice, zauzima 15. mesto sa 25 bodova. Fudbaleri Šalkea pobedili su na svom terenu Hofenhajm sa 3:1 i popeli se na četvrto mesto na tabeli. Domaći su poveli u 12. minutu golom Kristijana Fuhsa, a pobedu je obezbedio dvostruku strelac Maks Mejer, koji je postigao golove u 41. i 54. minutu. Jedini gol za Hofenhajm postigao je Kevin Foland u 73. minutu. Šalke je četvrti na tabeli sa 38 bodova, a Hofenhajm je sedmi sa 33 boda. Augsburg je pobedio na svom terenu Volfsburg sa 1:0 golom Dominika Kora u 63. minutu, pošto je naleteo na odbijenu loptu kada je Tobijas Verner promašio penal. Volfsburg je tako prekinuo niz od četiri pobede i sada zaostaje za vodećim Bajernom 11 bodova. Augsburg je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede i popeo se na peto mesto sa 38 bodova. Verder je na gostujućem terenu pobedio Frajburg sa 1:0, a večeras igraju Majnc i Borusija iz Menhengladbaha.

16:06 - Superliga: Pobede Mladosti, Rada i niškog RadničkogFudbaleri Mladosti su u Lučanima savladali Spartak sa 3:2 u meču 18. kola Superlige Srbije. Udarna igla Lučanaca bio je Frajdej koji je ostvario het-trik (dva gola dao iz penala). Međutim, ubedljivo vođstvo domaćina od 3:0 istopilo se zahvaljujuvći pogocima Đorđa Ivanovića u 76. i 81. minutu. Gradski derbi između Rada i Voždovca, koji se igrao bez publike, završio se pobedom domaćih od 2:0 golovima Veselinovića u 56. i Simića u 90. minutu. Niški Radnički je na krilima dobrih rezultata protiv "večitih rivala" savladao Jagodinu kod kuće sa 1:0, a strelac u šestom minutu bio je Popara koji je sa 20 metara efektno matirao golmana gostiju. Rezultatom 1:1 završeni su mečevi Čukarički - Borac (Matić u 49, Đerić u 65) i Radnički 1923 - Novi Pazar (Milovanović u 3, Radivojević u 78).

15:14 - Tina Vajrajter najbrža u Garmišu

Skijašica iz Lihtenštajna Tina Vajrajter pobedila je danas u trci u spustu, koja je u sklopu Svetskog kupa vožena u Garmiš Partenkirhenu. Vajrajter je na stazi Kandahar pobedila 1:40.94. Austrijanka Ana Feninger zauzela je drugo mesto sa zaostatkom od 0,51 sekund, a treća kroz cilj prošla je Tina Maze iz Slovenije sa 0,91 sekundu zaostatka. Amerikanka Lindzi Von zauzela je sedmo mesto, što joj je bilo dovoljno da zadrži prvo mesto u generalnom plasmanu spusta sa 402 boda. Druga je Feningerova sa 367, a Mazeova je treća sa 306 bodova. Tina Maze je prva u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1.205 bodova, druga je Feningerpova sa 1.181, a treća je Amerikanka Mikaela Šifrin sa 750 bodova.

14:44 - Rajhelt pobednik spusta u KvitfjeluAustrijski skijaš Hanes Rajhelt pobednik je spusta koji je danas u okviru Svetskog kupa vožen u Kvitfjelu. Rajhelt je stazu prevezao za 1:29.65 minuta, dok je drugi sa zaostatkom od 30 stotinki bio Kanađanin Manuel Osborn Paradi. Treće mesto zauzeo je Italijan Verner Hel koji je zakasnio za pobednikom 38 stotinki. Rajhelt je ostvario 11. pobedu u Svetskom kupu u karijeri, a četvrtu ove sezone. Norvežanin Kjetil Jansrud, koji je danas bio sedmi, i dalje vodi u poretku za spust, dok je lider u generalnom plasmanu Svetskog kupa Austrijanac Marsel Hiršer.

14:09 - Radonjić: Motivisani zbog navijača

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je danas da njegovim košarkašima neće nedostajati motivacija protiv valjevskog Metalca i pored obezbeđenog prvog mesta u Jadranskoj ligi. "Plasman je obezbeđen i jednostavno kroz ovaj ritam, koji je naporan, želimo da igramo jer imamo obavezu da slavimo pred svojim navijačima, ali i da utakmicu iskoristimo kako bi uradili neke stvari za predstojeći period i izazove koji su sve bliže", rekao je Radonjić. Zvezda će sutra igrati protiv Metalca u 24. kolu Jadranske lige, za sebe utakmicu bez rezultatskog značaja, s obzirom na to da su crveno-beli odavno obezbedili prvo mesto u regularnom delu regionalnog takmičenja. Radonjić je istakao da, međutim, motivacija neće nedostajati njegovim košarkašima. "Motivacija treba da nam bude to što igramo pred našim navijačima. Mnogo puta se pokazalo da nakon velikih utakmica reagujemo ozbiljno. Verujem da ćemo pokazati zavidan nivo", kazao je Radonjić. On je Metalac ocenio kao "izvanredan projekat", koji s posebnom emocijom vodi prvi čovek valjevskog kluba Boško Đukanović. Utakmica između Zvezde i Metalca igra se sutra od 19.00 u hali Pionir.

13:40 - Nava bez finala Srpski atletičar Goran Nava nije uspeo da se plasira u finale trke na 1.500 metara na dvoranskom prvenstvu Evrope u Pragu. On je u kvalifikacionoj grupi bio četvrti, a ukupno 17. rezultatom 3:48,80 minuta.

13:00 - Lev blizu novog ugovora i prilike da brani titulu na Mundijalu u RusijiFudbalska federacija Nemačke u završnoj je fazi pregovora oko produžetka ugovora selektoru Joakimu Levu do 2018. godine, tvrdi nemački list „Bild".Pedesetpetogodišni Lev, koji je Nemačku prošlog leta doveo do titule prvaka sveta na Mundijalu u Brazilu - četvrte u istoriji „pancera", ima ugovor do kraja šampionata Evrope 2016. u Francuskoj. Novi aranžman predviđao bi i mogućnost da obe strane raskinu ugovor posle Evropskog prvenstva.Bild navodi da su predsednik Fudbalske federacije Nemačke Volfgang Nirzbah i generalni sekretar Helmut Sandrok u tesnim pregovorima sa menadžerom selektora Leva Harunom Arslanom.„Motivisan sam za ovaj posao kao i prvog dana", rekao je Lev koji je bio pomoćnik Jirgena Klinsmana 2004, pre nego sto je posle Mundijala u Nemackoj 2006. preuzeo reprezentaciju te zemlje.

12:15 - Evans i Sise suspendovani zbog međusobnog pljuvanjaDefanzivac Mančester junajteda Džoni Evans i napadač Njukasla Papis Sise suspendovani su zbog toga što su se međusobno pljuvali tokom meča.Evans je negirao da je namerno pljuvao igrača Njukasla, ali ga je Disciplinska komisija Fudbalske asocijacije Engleske (FA) kaznila sa šest mečeva suspenzije.Sise je prihvatio krivicu i kažnjen je zabranom igranja na sedam mečeva, posto je ove sezone već bio kažnjavan zbog nasilničkog ponašanja.Incident koji se dogodio tokom prvog poluvremena utakmica na Sent Džejms parku u sredu, koju je Junajted dobio sa 1:0, nije uočen od strane sudija, ali je naknadno registrovan na video snimku.

11:32 - Podolski bi mogao da se vrati u Arsenal ili da ode u TurskuAgent fudbalera Intera Lukasa Podolskog rekao je da bi njegov klijent po isteku pozajmice u tom italijanskom klubu mogao da se vrati u Arsenal ili da pređe u neki turski klub. "Svašta može da se dogodi. Prošlog leta je mogao da pređe u Galatasaraj, ali to se nije ostvarilo. On je sada na pozajmici u Interu i na kraju sezone bi mogao da se vrati u Arsenal. Ugovor sa Arsenalom ističe mu za godinu dana. Videćemo. Mogao bi čak i da ode u Tursku. Podolski veoma ceni turski fudbal i želi da nastavi da igra na visokom nivou", rekao je fudbalski agent Ali Pektaš.

10:40 - Evroliga: Reding MVP devetog kolaIgrač berlinske Albe, Redži Reding, najkorisniji je igrač devetog kola Top 16 faze Evrolige sa 36 indeksnih poena, dok je na drugom mestu Boban Marjanović koji je sakupio četiri poena manje

09:50 - Blater pozvao Iran da dopusti ženama da dođu na stadionePredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater pozvao je Iran da omogući ženama da prisustvuju fudbalskim utakmicama.Uoči Međunarodnog dana žena 8. marta, u nedeljnom magazinu FIFA, Blater je naveo da od 2013. godine i njegovog susreta sa predsednikom Irana Hasanom Ruhanijem, "nema pomaka" u ukidanju zabarane ženama da prisustvuju utakmicama u toj državi.U Iranu se zabrana ženama da prisustvuju fudbalskim utakmicama veoma striktno poštuje, a čak nema ni pokušaja da se ta zabrana ublaži."Zabrana ne sme da se nastavi. Stoga, pozivam vlasti Irana, pustite žene na stadione", dodao je Blater u kolumni.08:58 - Harden trećim tripl dablom u sezoni srušio DetroitKošarkaši Hjuston Roketsa u nastavku NBA lige blistali su zahvaljujući Džejmsu Hardenu koji je u pobedi protiv Detroit Pistonsa od 103:93 zabeležio treći "tripl dabl"u sezoni. Prva violina Hjustonovog "orkestra" ubacio je 38 poena, imao 12 skokova i isto toliko asistencija.Zahuktala Atlanta zabeležila je šestu pobedu zaredom, protiv Klivlenda rezultatom 106:97.Jedan od dvojice junaka u redovima Hoksa bio je Kajl Korver koji je u poslednjoj četvrtini "ubacio u četvrtu" , nakon što je u prve tri imao više nego mršav učinak od svega tri poena.On je u završnici "eksplodirao" kada je trebalo - u prva tri minuta, "ispalivši" dve trojke čime je stavio tačku na sinoćnju sudbinu Kavlirsa.Al Horford je ubacio 18 poena, imao devet skokova i sest asistencija.Aktuelni šampioni San Antonio Spursi ostvarili su četvrtu uzastopnu pobedu, protiv Denver Nageitsa rezultatom 120:111. Prvi strelac tima bio je sa 25 poena Kavi Leonard, koji je u poslednje tri utakmice postizao prosečno 22,7 poena.

Rezultati:

Šarlot – Toronto 103:94Indijana – Čikago Buls 98:84Orlando – Sakramento Kings 119:114Juta - Filadelfija 89:83Vašington – Majami Hit 99:97Atlanta – Klivlend 106:97Finiks Sans - Bruklin 108:100Hjuston – Detroit 103:93Memfis – LA Lejkers 97:90Boston - Nju Orleans 104:98San Antonio – Denver 120:111Golden Stejt Voriors – Dalas 104:8908:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track