BLOG UŽIVO, VIDEO: Mesi ne igra protiv Venecuele
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO, VIDEO: Mesi ne igra protiv Venecuele

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:33 - Partizan pobedio BešiktašKošarkaši Partizana pobedili su ekipu Bešiktaša 83:77 (20:14, 24:15, 16:30, 23:18) u prijateljskom meču odigranom u Beogradu. Ovaj meč poslužio je treneru Aleksandru Džikiću da isproba većinu igrača koje je u ovom meču imao na raspolaganju. Od početka do kraja utakmice, naš tim je imao prednost koju je Bešiktaš krajem treće četvrtine uspeo da smanji na svega jedan poen. Ipak, košarkaši Partizana su u poslednjoj deonici povećali prednost i priveli meč kraju. I na ovom meču, u timu Partizana nisu bili reprezentativac BiH Adin Vrabac i Frenk Robinson, dok u igru nisu ulazili Jovanović i Levinson. Narednu proveru, crno-beli imaju u ponedeljak protiv Steaue. Bešiktaš i Partizan će ponovo odmeriti snage 26. oktobra kada se u Istanbulu igra prvi od dva duela ovih timova u okviru FIBA Lige šampiona. Partizan: Hačer 9, Ratkovica 9, Jovanović, Karahodžić 8, Tanasković 2, Marinković, Levinson, Majstorović 14, Birčević 12, Koprivica, Pot 2, Andrić 20, Pejić 3, Luković 4. Bešiktaš: Edž, Guler 3, Klark 2, Taskiran, Vejseloglu 1, Štimac 9, Tomson 20, Rol 9, Sanli 10, Strouberi 14, Vims 9, Karaman

23:20 - Poraz Tipsarevića u dublu 23:00 - Poraz Lajovića i Troickog u dublu

22:20 - Vojislav Gajić novi predsednik VojvodineVlasnik firme "Aleksandar gradnja" Vojislav Gajić jednoglasno je izabran za novog predsednika FK Vojvodina na Skupštini kluba. Gajić je na čelo Vojvodine postavljen na izbornoj sednici u SC Vujadin Boškov i tako nasledio Zorana Šćepanovića, koji je u četvrtak podneo ostavku zbog obaveza u Fudbalskom savezu Srbije, posle dve i po godine rada u novosadskom klubu. Novi Upravni odbor Vojvodine činiće Dragoljub Zbiljić, Dalibor Bogdanović, Aleksandar Djurđević, Dušan Vlaović, Dušan Radojičić, Boban Milić, Nebojša Stupar i Nenad Rončević.

22:03 - Gajić: Ne pobeđuje uvek boljiReprezentivac mlade fudbalske selekcije Srbije Milan Gajić rekao je da žali za pobedom u utakmici protiv Italije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto je njegova ekipa bila bolja. "Velika šteta. Dobro smo ušli u prvo poluvreme, pripremili se odlično, dobro smo skautirali Italiju iz prvog meča, znali smo kako igraju. U prvom poluvremenu smo pokazali kako treba da igra ozbiljna ekipa na ovako ozbiljnom nivou. Bili smo kompaktni, čekali svoje šanse, iskoristili smo jednu. Na moju sreću postigao sam prelep pogodak. Znali smo gde su ranjivi, strpljivo smo čekali i to iskoristili u prvom poluvremenu", rekao je Gajić posle utakmice. Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je večeras nerešeno 1:1 sa Italijom i zauzima treće mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi, pa se neće direktno plasirati na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Pobednici devet kvalifikacionih grupa će ići direktno na turnir, a četiri najbolje drugoplasirane će igrati u baražu. "Šteta što je Grujić posle kornera glavom za malo promašio, mislim da se tu se rešavala utakmica, u prvom poluvremenu. U drugom je bilo teško pošto je Italija odlična ekipa koja igra već tri godine zajedno. Ostaje žal, pošto mislim da smo danas bili bolji, ali ne pobedjuje uvek bolji tim", rekao je Gajić. Srbija će u utorak od 18 časova igrati protiv Irske u Novom Sadu, a Gajić je rekao da njegova ekipa mora pametno da udje u taj duel. "Treba ući pametno, rešiti utakmicu na vreme, osvojiti tri boda i nastaviti trku za drugim mestom. Možda i prvim, ima još da se igra, ako Italija kiksne možda možemo do prvog mesta. Ali, mislim da je realnije drugo mesto, da se izbori baraž, a posle u baražu šanse su 50-50", naveo je on. Na stadionu u Vićenci bilo je mnogo srpskih navijača, a Gajić je rekao da ekipa nije očekivala toliku podršku. "Igrali smo kao na domaćem terenu, prijatan je osećaj. Bili su dobar vetar u ledja koji nas je nosio 90 minuta", dodao je on.

21:43 - Sivić: Zaslužili smo pobedu, ali...Selektor mlade fudbalske reprezentacije Tomislav Sivić rekao je da je njegova ekipa večeras protiv Italije (1:1) odigrala najbolju utakmicu u kvalifikacijama i da je zaslužila pobedu, ali da mora što pre da zaboravi taj duel i okrene se narednim, kako bi se plasirala na turnir u Poljskoj. "Da nam je neko pre utakmice ponudio remi mi bismo ga sigurno prihvatili. Danas smo sigurno odigrali najbolju utakmicu i sve čestitke igračima koji su bili fenomenalni. Sasvim sigurno smo zaslužili pobedu s obzirom na prikazano na terenu. Od ovog trenutka ovo je istorija, okrećemo se poslu za naredne tri utakmice koje bi trebalo da dobijemo i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a tamo će biti prilika za revanš", rekao je Sivić posle utakmice. Mladi fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno 1:1 sa Italijom i zauzimaju treće mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi, pa se neće direktno plasirati na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Pobednici devet kvalifikacionih grupa će ići direktno na turnir, a četiri najboljeplasirane će igrati u baražu.

21:19 - Mesi propušta utakmicu sa VenecuelomFudbalski reprezentativac Argentine Lionel Mesi propustiće predstojeću utakmicu protiv Venecuele u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine zbog povrede prepone, saopštio je danas selektor Edgardo Bausa. Mesi je u četvrtak postigao pobedonosni gol protiv Urugvaja (1:0) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pa je Argentina preuzela prvo mesto na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa 14 bodova. "Leo ima bolove, nažalost neće moći da igra u predstojećoj utakmici. Ima upalu i ne smemo da rizikujemo. Razgovarali smo sa njim i lekarom i savetovano mu je da se odmara. On će za sada biti sa ekipom, ali mislim da neće putovati u Venecuelu", rekao je Bausa. Argentina će 7. septembra igrati protiv Venecuele, koja je osvojila samo bod u prvih sedam utakmica.

20:25 - Voznijacki, Vinči i Sevastova u osmini finala Ju Es openaDanska teniserka Karolina Voznijacki plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedila 58. teniserku sveta Moniku Nikulesku iz Rumunije u dva seta, 6:3, 6:1. To je prvi plasman Voznijacki u osminu finala nekog grend slem turnira još od Vimbldona prošle godine. Voznijacki je pobedila za sat i 26 minuta, šest puta je oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka. To je prvi put od januara da je Voznijacki vezala tri pobede na jednom turniru. Dvostruka finalistkinja Ju Es opena, 74. teniserka sveta Voznijacki će u osmini finala igrati protiv pobednice duela domaće teniserke Medison Kiz i Naomi Osake iz Japana. Italijanska teniserka Roberta Vinči plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Karinu Vitheft iz Nemačke sa 6:0, 5:7, 6:3. Vinči, prošlogodišnja finalistkinja Ju Es opena, će u osmini finala igrati protiv bolje iz meča Slovakinje Dominike Cibulkove i Ukrajinke Lesije Curenko. Letonka Anastasija Sevastova plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Ukrajinku Katerinu Bondarenko sa 6:4, 6:1. Sevastova će u osmini finala igrati protiv pobednice duela Britanke Džoane Konte i Belinde Benčić iz Švajcarske.20:15 - Kasai sudi meč Srbija - IrskaMađarski arbitar Viktor Kasai biće glavni sudija na meču Srbija - Republika Irska u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Ovaj meč biće odigran u ponedeljak, 5. septembra od 20.45 sati na stadionu Rajko Mitić u Beogradu. Kasaiu će u Beogradu pomagati Vencel Tot i Đerđi Ring.

20:00 - Aguero suspendovan na tri utakmice zbog nasilničkog ponašanjaFudbalski savez Engleske (FA) suspendovao je igrača Mančester sitija Serhija Aguera na tri utakmice, pošto je laktom udario protivničkog igrača tokom prvenstvenog duela sa Vest Hemom. Aguero je suspendovan zbog nasilničkog ponašanja, pošto je tokom nedeljne utakmice sa Vest Hemom u pokušaju da dodje do lopte laktom u lice udario protivničkog igrača Vinstona Rida. Siti je u toj utakmici pobedio sa 3:1. Argentinac će tako propustiti veliki mančesterski derbi, koji će se igrati 10. septembra na Old Trafordu. Aguero je do sada postigao sedam golova protiv gradskog rivala. Argentinac će propustiti i prvenstveni duel protiv Bornmuta i utakmicu trećeg kola Liga kupa protiv Svonsija.

19:38 - Odlična Srbija poražena od ItalijeReprezentacija Srbije u fudbalu na pesku izgubila je od Italije 8:4 na kvalifikacionom turniru u Lido di Jesolu u Italiji za plasman na Svetsko prvenstvo na Bahamima. Srbija, koja je debitant u kvalifikacijama, pružila je jak otpor jednom od najačih selekcija sveta, posebno u drugoj deonici, kada je postigla tri pogotka i prišla Italiji na gol zaostatka (5:4). Međutim, sve nedoumice Italijani su rešili u poslednjih 12 minuta na krilima sjajnog Gabrijelea Gala koji je dao tri gola. Za Srbiju dva puta se u strelce upisao Ognjen Ćetković, a po jednom Nemanja Vučićević i Marko Radisavljević. Izabranici Dejana Kneževića sutra od 15.15 sastaju se sa Belorusijom u drugom kolu A grupe. U drugom meču iste grupe Turska je savladala Belorusiju 3:2.

19:14 - Džošua brani titulu krajem novembra u MančesteruBritanski bokser Entoni Džošua braniće šampionsku titulu u teškoj kategoriji IBF verzije krajem novembra u Mančesteru. Kako je saopštio britanski bokser, ime protivnika biće saopšteno krajem septembra. Borba u kojoj će Džošua drugi put braniti šampionski pojas, održaće se 26. novembra u Mančesteru. "Trebalo je malo vremena za zvanično saopštenje. Želimo da to bude spektakularna predstava i potrebno je vreme da se stvari urade na pravi način", rekao je Džošua. Osvajač zlatne olimpijske medalje iz Londona 2012. godine je do sada neporažen i ostvario je 17 pobeda, sve posle nokauta.18:50 - Terzić: Uveren sam da Petković ne misli takoGeneralni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da ništa loše ne misli o Iliji Petkoviću i da je uveren da legendarni fudbaler "ne misli to što je napisano", pošto je optužio funkcionera crveno-belih da "odavno pravi nesagledivu štetu srpskom fudbalu". "O Iliji Petkoviću mislim sve najbolje i kao treneru i kao čoveku. Ništa loše o njemu ne mogu da kažem. Uveren sam da ne misli to što je napisano", rekao je Terzić u izjavi dostavljenoj medijima. Bivši reprezentativac i selektor Ilija Petković danas je optužio Terzića da je "sahranio jedan klub", misleći na OFK Beograd, koji je u teškoj situaciji i ispao je u drugu ligu. "Čovek koji je već sahranio jedan klub i koji svojom bahatošću godinama u fudbalu sve podređuje samo svom džepu i interesu, žali što reprezentacija nije poligon za prodaju igrača?! Zbog njega i njegove privatne menadžerske gerile koja godinama naše mlade igrače prodaju kao belo roblje, srpski fudbal trpi nesagledivu štetu", rekao je Petković.

18:25 - Ture nije prijavljen za Ligu šampionaFudbaler Mančester sitija Jaja Ture nije prijavljen za takmičenje u Ligi šampiona ove sezone, saopštio je engleski klub.Ture je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu za Siti, revanš baraža Lige šamipiona protiv Steaue, u kojoj je engleski tim izgubio sa 0:1. On nije bio ni na klupi za rezerve u prve tri prvenstvene utakmice sa Sanderlendom, Stoukom i Vest Hemom, zbog čega su mediji spekulisali da će napustiti klub. Mančester siti će u Ligi šampiona igrati u grupi sa prvakom Evrope Barselonom, Borusijom iz Menhengladbaha i Seltikom.

18:01 - Hamilton najbrži na drugom treningu u MonciVozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme na drugom treningu uoči predstojeće trke Formule 1 za Veliku nagradu Italije.Aktuelni svetski prvak ostvario je vreme od 1:22,801 i bio je za 0,193 sekunde brži od klupskog kolege Nika Rozberga, koji je bio najbrži na prvom treningu. Treće i četvrto mesto zazuzeli su vozači Ferarija Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen, peti je bio Maks Verstapen iz Red Bula, a šesti njegov klupski kolega Danijel Rikardo. Hamilton će pokušati da ostvari svoju četvrtu pobedu u Monci, čime bi se na drugom mestu izjednačio sa Nelsonom Pikeom. Prvi je Mihael Šumaher sa pet pobeda na slavnoj stazi. Takodje, Hamilton bi mogao da se izjednači sa Huanom Manuelom Fandjom sa tri uzastopne pobede u Monci. Fandju je to uspelo 1953, 1954 i 1955. godine. Prošle godine Hamilton je bio prvi na svim treninzima u Monci, osvojio je pol-poziciju i vodio od početka do kraja trke. On će u nedelju od 14 časova "juriti" 50. pobedu u karijeri. Hamilton je prvi u generalnom plasmanu sa devet bodova više od Rozberga, koji je pobedio u prošlonedeljnoj trci u Belgiji. Rozberg još nema pobedu u Monci.

17:43 - Viktorija Plzenj kažnjena zbog rasističkog ponašanja navijačaFudbalski klub Viktorija Plzenj kažnjen je delimičnim zatvaranjem stadiona u predstojećoj utakmici Lige Evropa protiv Rome zbog rasističkog ponašanja dela njenih navijača. Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Viktoriju zbog rasističkog ponašanja dela njenih navijača u revanš utakmici baraža za Ligu šampiona protiv bugarskog Ludogoreca, 23. avgusta. Kako je saopštila Viktorija, dva sektora tribine na kojoj su smešteni njeni najvatreniji navijači, biće zatvoreni za utakmicu 15. septembra protiv Rome, a ako se slični incidenti ponove, šampion Češke bi sve utakmice u Ligi Evropa ove sezone kao domaćin mogao da igra pred praznim tribinama.

17:00 - Čeferin dobio podršku Nemačke za predsednika UEFASlovenac Aleksander Čeferin dobio je podršku Fudbalskog saveza Nemačke u kandidaturi za novog predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA). Prvi čovek FS Slovenije, prema procenama ima podršku od čak 30 nacionalnih Saveza, među kojima je i FS Srbije, u trci za predsednika UEFA sa Holanđaninom Mihaelom van Pragom i Anhelom Marijom Viljarom iz Španije. Vrh nemačkog fudbala saopštio je danas da podržava Čeferina u njegovim idejama oko nacionalnih Saveza, liga i klubova, ali i u obećanjima za dobrim upravljanjem, transparentnosti i borbi protiv korucije, javlja agencija AP. Članice UEFA, odnosno 55 nacionalnih Saveza, na tajnom glasanju u Atini 14. septembra izabraće naslednika Mišela Platinija.

16:17 - Monca ostaje u kalendaru F1 do 2019. godineČelnici Formule jedan i organizatori Velike nagrade Italije potpisali su novi trogodišnji ugovor, pa je tako obezbeđeno da se trka na stazi u Monci nađe u kalendaru takmičenja do 2019. godine. Organizatori trke za VN Italije prethodne dve godine pregovarali su s vlasnikom Formule 1 Bernijem Eklestonom o novom ugovoru, a britanski Bi-Bi-Si (BBC) objavio je da je dogovor postignut. Ugovor bi na konferenciji za štampu trebalo da objavi italijanski premijer Mateo Renci. Nijedna staza nije bila domaćin trka Formule jedan više puta od Monce, koja se u kalendaru tog takmičenja nalazi od 1950. godine i samo je 1980. trka za Veliku nagradu Italije vožena na Imoli. Legendarna staza Monca će predstojećeg vikenda 65. put u istoriji biti domaćin trke za Veliku nagradu Italije.

15:50 - Trka "Belgrade 10K" održava se peti put na UšćuTrka "Beograde 10K" po peti put održaće se na beogradskom Ušću uz učešće rekordnih 10.000 takmičara, koji će istrčati trasu od 10 kilometara. "Belgrade 10K" trka predstavlja zahtevniju verziju prethodnih "We Run Belgrade" trka, ali sa istim ciljem - oboriti lični rekord i biti najbrži. Novost predstavljaju i profesionalni trkači koji će obučeni u majice druge boje na trci imati zadatak da drže tempo ostalih trkača. Startne pozicije učesnici zauzeće u nedelju od 18 sati u Bulevaru Nikole Tesle na Novom Beogradu, a potom će trčati kroz Novi Beograd, preko Brankovog mosta, centralnim gradskim ulicama do Trga Nikole Pašića, nazad preko Brankovog mosta, sa konačnim ciljem na Ušću. Vrata jedinstvenog "Nike grada" otvoriće se od 14 sati, gde sve registrovane trkače očekuju zanimljivi sadržaji i opuštanje pre i nakon trke.

14:50 - Rozberg najbrži na prvom treningu u Monci

Vozač Mercedesa Nemac Niko Rozberg ostvario je najbrže vreme na prvom treningu uoči trke za Veliku nagradu Italije u Monci. Rozberg je ostvario vreme od 1:22,959 minuta i bio je 0,203 sekunde brži od klupskog kolege Britanca Luisa Hamiltona.Treće vreme na jutrošnjem treningu ostvario je vozač Ferarija Finac Kimi Raikonen koji zaostaje više od sekunde za Rozbergom, dok je njegov klupski kolega Nemac Sebastijan Fetel zauzeo četvrto mesto (1:24,307 minuta). Vozač Fors Indije Meksikanac Serhio Peres ostvario je peto vreme, dok je vozač Hasa Francuz Roman Grožan bio šesti. Prvu desetoricu kompletirali su Finac Valteri Botas iz Vilijamsa, Holandjanin Maks Verstapen iz Red Bula, Meksikanac Esteban Gutijerez iz Hasa i Australijanac Danijel Rikardo iz Red Bula.

14:10 - Rajola: Matuidi razočaran, hteo transfer u JuventusFudbaler Pari Sen Žermena Blez Matuidi razočaran je jer mu klub nije dozvolio transfer u Juventus ovog leta, izjavio je danas njegov menadžer Mino Rajola.Matuidi je bio projektovan kao naslednik svog zemljaka Pola Pogbe, koji je prešao u Mančester Junajted za rekordnih 110 miliona evra, ali su Parižani stopirali transfer."Matuidi je jako razočaran što ga PSŽ nije pustio. Sada nas očekuju razgovori sa čelnicima kluba i videćemo pravi razlog. Svi smo iznenađeni što su pregovori propali", rekao je Rajola za Premijum Sport.Francuski vezista insistirao je na prelasku u Torino, dogovorio i lične uslove, ali je PSŽ odbacio ponudu Juventusa od 40 miliona evra.Matuidi je pet godina jedan od ključnih igrača PSŽ-a, odigrao je 237 utakmica i postigao 26 golova.Jedan je od retkih koji je u stvaranju jakog PSŽ-a i dolaska bogatih vlasnika zadržao bitnu ulogu u timu.

13:15 - Mesi: Nisam želeo nikoga da obmanemLionel Mesi rekao je posle povratka u nacionalni tim da se prethodno povukao jer se tako osećao.Najbolji igrač sveta saopštio je posle poraza u finalu Kopa Amerika da neće više igrati za reprezentaciju, ali se predomislio i protiv Urugvaja je pokazao koliko znači za tim postigavši jedini gol na meču.„Veoma sam zahvalan što sam se vratio u reprezentaciju. Ali, ja nisam želeo nikoga da obmanem kada sam se povukeo, tako sam se osećao u tom trenutku. Bili smo veoma razočarani onime što se dogodilo, ali sam kasnije razmislio o svemu. Razgovarao sam sa selektorom i došao sam do ovakve odluke“, kaže Mesi. Ipak, Argentina bi mogla naredni meč u sredu protiv Venecuele da odigra bez Mesija. „Ne znam da li ću igrati protiv Venecuele. Mnogo me boli prepona, ali sam želeo da budem ovde posle narušavanja atmosfere koje sam izazvao.“

12:25 - Milovanović na klupi RadnikaSrpski fudbalski trener Neško Milovanović preuzeo je klupu superligaša Radnika iz Surdulice.On je nasledio Gorana Lazarevića i na taj način se vratio u klub koji je vodio pre dve godine.Milovanović će debitovati 10. septembra u gostima protiv Mladosti iz Lučana, čiji je trener bio svojevremeno. Fudbaleri Radnika nalaze se na 12. mestu sa šest bodova.

11:31 - Mladi ragbisti se spremaju za mečeve sa LibanomSelektor mlade reprezentacije Srbije u ragbiju 13 (igrači do 21 godine starosti) Admir Hadžić saopštio je širi spisak igrača za dvomeč sa Libanom.Ragbi 13 federacija Srbije ugostiće tradicionalne prijatelje iz Libanske federacije, a dve mlade reprezentacije odigraće zvanične mečeve 21. septembra na terenu Sportskog centra Inge (17.00) na Zvezdari, odnosno 25. septembra (17.00) na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima.Među kandidatima Hadžić je pozvao sedmoricu igrača koji se nalaze i na širem spisku seniorske reprezentacije Srbije za poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine koja se igra u oktobru: Miodraga Tomića, Relju Petrovića, Aleksu Radića, Đorđa Stošića, Pavla Vojinovića, Daria Abidinovića and Dragana Jankovića. Takođe, na spisku se nalaze i dvojica juniorskih reprezentativaca Srbije, Rajko Trifunović i Vladimir Milutinović. Spisak mlade reprezentacije Srbije: Pavle Vojinović, Dario Abidinović, Ronaldo Bitići, Petar Kovač, Vladimir Milutinović, Dragan Janković, Denis Bibić, Branko Čarapić i Kosta Stojković (svi Partizan), Miodrag Tomić, Denis Čengaj, Rajko Trifunović, Miloš Kostadinović, Mladen Ranđić, Nikola Đurić Crvena zvezda), Relja Petrović, Aleksa Radić, Andrej Mora, Milan Čobanović, Milan Avramović, Miloš Aleksić (Dorćol), Đorđe Stošić, Stefan Arsić (Soko Vranje), Velibor Ristić i Aleksandar Pavlović (Radnički Niš)

10:59 - Kubanki oduzeto srebro iz Pekinga zbog dopingaKubanskoj atletičarki Jarelis Barios je zbog dopinga oduzeta srebrna medalja koju je u bacanju diska osvojila na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.MOK je naveo da je ponovnom analizom njenog doping uzorka utvrdjeno da je koristila nedozvoljena sredstva.Barios je retroaktivno suspendovana i ostala je bez srebra koje je osvojila u Pekingu.Srebrna medalja sada odlazi u ruke Ukrajinki Oleni Antonovoj, dok je Kineskinji Song Aimin pripala bronzana medalja. Kubanska atletičarka je na Igrama u Londonu 2012. godine osvojila bronzanu medalju.

10:02 - Matijašević: Dobar prelazni rok za Čukarički

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da je zadovoljan prelaznim rokom.On je dodao da je neophodno da svi fudbaleri shvate da su u klubu u kojem je pobeda imperativ."Doveli smo igrače koji ozbiljno mogu konkurisati za tim i nadam se brzom izlasku iz rezultatske krize. U suštini, zadovoljan sam kako je odradjen letnji prelazni rok. Sjajan posao je odradjen poslednjeg dana prelaznog roka dovodjenjem proverenog napadača Ognjena Ožegovića. Naravno, svi novi igrači su ozbiljno pojačali konkurenciju u timu i ne treba nikog izdvajati. Moraju da shvate svi da su u klubu u kom se traži pobeda", rekao je Matijašević za sajt kluba. U poslednja dva i po meseca, koliko je trajao letnji prelazni rok, u Čukarički je došlo devet igrača: Asmir Kajević, Marko Docić, Alen Mašović, Aleksandar Jevtić, Darko Bulatović, Marko Tomić, Ismail Fofana, Filip Pajović i Ognjen Ožegović. "Cilj je bio da dovedemo igrače na različitim pozicijama koji su kvalitetni da ravnomerno konkurišu za startnih 11", rekao je sportski direktor Čukaričkog. Klub s Banovog brda ovog leta su napustili Filip Stojković, Andrija Pavlović, Filip Knežević, Nemanja Stevanović, Bojan Ostojić, Djordje Bašanović i Tijago Galvao. Čukarički je posle sedam odigranih kola na 14. mestu na tabeli Super lige Srbije sa samo pet osvojenih bodova i samo jednom pobedom. "Dešavale su se povrede, ima mnogo stvari koje su uticale, ali nadam se brzom povratku u pobednički ritam", rekao je Matijašević.

09:10 - Miranda posle Nejmara kapiten BrazilaOdbrambeni fudbaler Intera Miranda izabran je za novog kapitena reprezentacije Brazila, nakon što je Nejmar odustao od te uloge.Miranda će predvoditi Brazilce sa kapitenskom trakom u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, već od utakmice sa Ekvadorom u Kitu."Znam da nacionalni tim ima nekoliko lidera, ali počastvovan što sam izabran. Očekuje nas važna utakmica sa Ekvadorom i pokušaćemo da zabeležimo pobedu. Jednostavno, moramo da pobedimo", rekao je Miranda za sajt Intera. Nejmar je odlučio da preda traku posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju i izrazio nezadovoljstvo pritiskom i prevelikim očekivanjima od njega. Brazil se u kvalifikacijama u CONMEBOL zoni nalazi na tek šestom mestu, koje ne vodi čak ni u baraž, ali ima samo četiri boda manje od prvoplasiranog Urugvaja.

08:25 - Bobana Veličković peta na svetskoj rang listi

Rezultati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru doneli su mnogo promena na mesečnim rang listama Svetske streljačke federacije za septembar.Čelne pozicije u svim disciplinama zauzimaju olimpijski šampioni iz Rija, a samo na listi za malokalibarski pištolj za muškarce nema promene na mestu broj jedan.Na njemu je ostao Korejac Đongoh Đin, koji je jedini od lidera na listama za mesec avgust u Riju stigao do olimpijskog zlata, svog četvrtog u karijeri.Od srpskih strelaca samom vrhu liste najbliža je Bobana Veličković, petoplasirana vazdušnim pištoljem. Veličkovićeva je jedina od naših takmičara došla do olimpijskog finala (sedmo mesto vazdušnim pištoljem), pa su srpski strelci uglavnom lošije rangirani nego u avgustu. Uz Veličkovićevu, među deset najboljih je još troje naših takmičara. Andrea Arsović je deveta za vazdušnu pušku. Desete pozicije sada drže Milenko Sebić (malokalibarska puška trostav) i Stevan Pletikosić (MK puška ležeći). Neki od naših reprezentativaca su, ipak, napredovali. Među njima su Dimitrije Grgić na 11. poziciji vazdušnim pištoljem (bio je 14) i Zorana Arunović koja se sa 20. popela na 16. mesto za isto oružje u ženskoj konkurenciji.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track