BLOG UŽIVO: Španija i Nemačka u finalu EP u rukometu
Foto: Pol2016.ehf-euro.com

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Španija i Nemačka u finalu EP u rukometu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:35 - Juventus završio posao, u junu stiže SaponareItalijani pišu da je sve gotovo i da bi Juventus trebalo da dobije novo pojačanje na leto u vidu Rikarda Saponare iz Empolija. Ovaj 24-godišnji fudbaler je navodno sve dogovorio sa čelnicima Juventusa i biće prvo pojačanje bjankonera u junu. Italijan je jedan od najboljih fudbalera Serije A ove sezone, zabeležio je 7 asistencija i postigao je 5 golova na 17 mečeva za Empoli. Pretpostavlja se da je Juventus već uplatio 15 miliona evra za ovaj transfer.

23:23 - Pato zvanično na pozajmici u Čelsiju do kraja sezoneFudbaler Korintijansa Alešandre Pato prešao je na pozajmicu u Čelsi do kraja sezone, saopštio je večeras londonski klub. Pato će do kraja sezone ostati na Stamford Bridžu, uz mogućnost da engleski klub otkupi ugovor od Korintijansa za sedam miliona funti, preneo je Gardijan. Bivši napadač Milana je u sredu doputovao u London i posle lekarskih pregleda potpisao je ugovor. "Srećan sam što sam potpisao za Čelsi. To je za mene kao san. Jedva čekam da upoznam saigrače i da zaigram. Zahvalan sam Čelsiju na podršci i nadam se da ću opravdati poverenje i veru kluba i navijača", rekao je 26-godišnji Pato za sajt Čelsija. Pato je počeo karijeru u brazilskom Internacionalu odakle je 2007. godine prešao u Milan. On je 2013. godine prešao u Korintijans, a od prošle sezone je na pozajmici u Sao Paolu, za koji je do sada postigao 38 golova.

23:13 - Laboral trijumfovao u BarseloniKošarkaši Laboral Kuće kao gosti su savladali Barselonu posle produžetka u meču 5. kola Grupe F TOP 16 faze Evrolige - 81:78. Burusis je u trijumfu učestvovao sa 24 poena i osam skokova, Adams je dodao 17 poena, a Šengalija 11. Kod domaćina ubedljivo najbolji je bio Abrines sa 21 poenom. Laboral sada deli drugo mesto u grupi sa CSKA i Realom, jer sve tri ekipe imaju učinak 3-2. Barselona, Brose i Olimpijakos imaju 2-3. Prvi u grupi je Himki sa 4-1, a poslednji Žalgiris sa 1-4.

23:01 - Junajted pobedio, Van Gal ostaoFudbaleri Mančester junajteda kao gosti su pobedili Derbi 3:1 u meču FA kupa. Time su, pišu engleski mediji, sačuvali posao treneru Luju van Galu. Junejted je poveo prelepim golom Runija u 16. minutu, ali je pred kraj prvog poluvremena Torn izjednačio. Međutim, pogocima Blinda u 65. i Mate u 83. minutu "crveni đavoli" su opravdali ulogu favorita.

22:49 - Majnc pobedio Borusiju MenhengladbahFudbaleri Majnca pobedili su večeras na svom terenu Borusiju Menhengladbah sa 1:0, u prvoj utakmici 19. kola Bundeslige i prekinuli niz od dva poraza. Jedini gol na utakmici postigao je Kristijan Klemens u 21. minutu. Majnc je tako prekinuo niz od dva poraza i posle osme pobede u prvenstvu popeo se na šesto mesto na tabeli sa 27 bodova. Borusija Menhengladbah je pretrpela drugi uzastopni poraz, ukupno osmi i zauzima četvrto mesto na tabeli sa 29 bodova. Ostale utakmice 19. kola igraju se za vikend.

22:39 - Španija i Nemačka u finalu EP u rukometuReprezentacija Španije pobedila je Hrvatsku u polufinalu Evropskog prvenstva u rukometu 33:29 (18:14). "Crvena furija" će se u nedelju u finalu sastati sa Nemačkom, koja je ranije danas posle produžetka savladala Norvešku 34:33. Hrvati su bolje počeli meč sa Špancima, koji su se brzo trgli, napravili preokret i već na poluvremenu imali značajnu prednost od četiri gola razlike, koju su u nastavku uspeli da sačuvaju. Najefikasniji na meču bili su Španci Hesus Antonio Garsija i Valero Rivera i Hrvat Ivan Slišković sa po šest golova.

21:44 - Metalac ubedljivo poražen u ZadruKošarkaši Zadra pobedili su večeras na domaćem terenu valjevski Metalac sa 88:72 (23:11, 26:20, 20:18, 19:23), u prvoj utakmici 22. kola Jadranske lige i ostvarili 10. pobedu u regionalnom takmičenju. Ivan Ramljak bio je najefikasniji u ekipi Zadra sa 14 poena, Ivan Marinković dodao je 12, uz šest skokova, dok su po 11 poena postigli Franko Šango, Ante Delaš i Boris Barać. U ekipi Metalca Nikola Jevtović postigao je 22 poena uz 12 skokova, Tomislav Gabrić dodao je 14, a Dušan Kutlešić 13 poena. Zadar sada ima 10 pobeda i 12 poraza i popeo se u sredinu tabele, a Metalac je ostao u donjem delu sa osam pobeda i 14 poraza. U 23. kolu u subotu 6. februara, Metalac će u Valjevu igrati protiv Tajfuna, a Zadar u Beogradu protiv Partizana.

21:28 - Himki ubedljiv protiv ŽalgirisaKošarkaši Himkija pobedili su večeras na svom terenu u Moskvi Žalgiris sa 111:80 (25:18, 27:20, 25:23, 34:19), u utakmici petog kola Grupe F u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili četvrtu pobedu. Ruski tim je do pobede predvodio Tajris Rajs sa 20 poena i 11 asistencija, Tajler Hanikat dodao je 14 poena, a 13 poena Aleksej Šved. U litvanskoj ekipi Renaldas Seibutis bio je najefikasniji sa 15 poena, Jan Vujukas postigao je poen manje, a Edgaras Uljanovas 12 poena i šest skokova. Himki je posle tri uzastopne pobede prvi na tabeli Grupe F sa četiri pobede i porazom, a Žalgiris je poslednji sa pobedom i četiri poraza. U šestom kolu, 5. februara, Himki će igrati u Atini protiv Olimpijakosa, a Žalgiris na domaćem terenu u Kaunasu protiv CSKA iz Moskve.

21:04 - Poketina ne zanimaju glasine oko prelaska u ČelsiTrener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino izjavio je danas da ga ne zanimaju glasine o prelasku u Čelsi, pošto želi da se koncentriše na posao sa svojim timom. Britanski mediji su prethodnih nedelja spekulisali da je uprava Čelsija sastavila listu kandidata za novog trenera i da je zainteresovana za Poketina, selektora reprezentacije Italije Antonija Kontea, trenera Atletiko Madrida Dijega Simeonea i Masimilijana Alegrija iz Juventusa. Vlasnik Čelsija Roman Abramovič želi što pre da reši pitanje trenera, pošto će Gus Hidink predvoditi ekipu samo do kraja sezone. Holandjanin je preuzeo tim sredinom decembra, kada je zamenio Žozea Morinja koji je otpušten zbog loših rezultata. Poketino je prošle sezone predvodio Totenhem do petog mesta na tabeli, a londonski tim je ove sezone pretrpeo samo tri poraza u prvenstvu i trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli sa pet bodova zaostatka za prvoplasiranim Lesterom. Totenhem se takmiči i u Ligi Evropa i FA kupu. "Glasina o mom odlasku je ista kao glasina o fudbalerima. U medijima su se pojavila mnoga imena vezano za poslove u nekim klubovima. Moj fokus je ovde u Totenhemu, pokušavam da ostvarim uspeh sa klubom i naporno radim. Mislim da sam nedavno objasnio da radim za sadašnjost a ne za budućnost. Veoma sam srećan u Totenhemu", rekao je Poketino, preneo je Skaj Sports. On je dodao da mu ne smetaju glasine. "Moj posao je da budem koncentrisan a ne da slušam glasine. Najvažnije je da se koncentrišem na ono što radim. Ne smeta mi. Mi smo u medijima gde je ponekad sve u glasinama. Nije me briga za to", rekao je Poketino.

20:24 - Nemačka u finalu EP u rukometu posle drame u polufinalu s NorveškomPrvi finalista Evropskog prvenstva u rukometu, koje se održava u Poljskoj, je reprezentacija Nemačke, koja je u polufinalu savladala Norvešku posle produžetka. Sve vreme se vodila izjednačena borba. Nemci su na poluvremenu vodili 14:13, a Norvežani su drugi deo igre dobili identičnim rezultatom, pa je posle 60 minuta igre bilo 27:27. I u produžetku je slika bila ista, ali je Nemačka postigla gol više (7:6) i ukupnoim rezultatom 34:33 domogla se finala.Nemci će se za zlato boriti u nedelju sa pobednikom drugog polufinala, u kome se večeras sastaju Španija i Hrvatska. Norvežani će istog dana igrati za bronzu sa poraženim.

19:57 - MOK savetuje nacionalne komitete da prate uputstva oko zika virusaMedjunarodni olimpijski komitet (MOK) savetovao je danas nacionalne olimpijske komitete da prate uputstva Svetske zdravstvene organizacije oko virusa zika, uoči Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru ovog leta. Najviše slučajeva virusa zika koji prenosi posebna vrsta komaraca pojavilo se u Brazilu, gde će se u avgustu održati Olimpijske igre. Virus je potvrdjen u 23 zemlje. Infekcija izaziva simptome poput temperature, konjuktivitisa i glavobolje. Virus je najopasniji za trudnice, jer utiče na plod, a deca se radjaju s oštećenjima mozga što može dovesti i do smrti. MOK je danas poslao poruku svim nacionalnim olimpijskim komitetima u kojoj se navodi da treba pratiti savete lekara povodom virusa zika. "Uvereni smo da će u Rio de Žaneiru biti bezbedno okruženje za uspešne Olimpijske igre u Rio de Žaneiru", navodi se u saopštenju lekarske komisije MOK.

19:33 - Blater planira da prisustvuje predsedničkim izborima u FIFASuspendovani predsednik Medjunarodne fudbalske federacije Sep Blater planira da prisustvuje izborima za predsednika te organizacije krajem februara, uprkos tome što do tada najverovatnije neće biti doneta odluka o njegovoj žalbi na osmogodišnju suspenziju. Etički komitet Fife u decembru je suspendovao Blatera na osam godina iz svih fudbalskih aktivnosti zbog finansijskih malverzacija. Fifu potresa najgori skandal u 111-godišnjoj istoriji, pošto je u sklopu istrage američkih i švajcarskih vlasti uhapšena nekolicina visokih zvaničnika zbog mita i korupcije u svetskom fudbalu, a optuženo više od 40 osoba. Izbori za predsednika Fife održaće se 26. februara u Cirihu, ali Blater ne može da prisustvuje zog suspenzije. Medjutim, njegov savetnik Tomas Rengli rekao je da bi "Blater trebalo da bude prisutan na Kongresu Fife". "Samo Kongres, prema statutu, može da okonča mandat gospodina Blatera", rekao je Rengli za agenciju Asošiejted pres. On je naveo da će se Blater vratiti u sedište Fife u Cirhu 16. februara na saslušanju povodom žalbe na osmogodišnju suspenziju. Blater je negirao nepravilnosti, a suspendovan je zbog "nelojalne isplate" od dva miliona dolara koliko je 2011. godine isplatio predsedniku Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišelu Platiniju, koji je takodje suspendovan na osam godina. Platini je bio veliki favorit da zameni Blatera na mestu predsednika Fife, na izborima koji će se održati 26. februara u Cirihu.

19:05 - CAS potvrdio suspenziju bugarskih dizača tegova sa OI 2016Sud za sportsku arbitražu (CAS) potvrdio je danas suspenziju bugarske reprezentacije u dizanju tegova sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru zbog dopinga. CAS je presudio da je predsednik Medjunarodne federacije dizanja tegova (IWF) Tamaš Ajan sa pravom izbacio Bugarsku sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je 11 dizača tegova palo na doping testu prošlog marta. Prema pravilima IWF-a, ekipa može da bude suspendovana ako je najmanje devetoro njenih takmičara u jednoj sezoni bilo pozitivno na zabranjene supstance. CAS je uvažio žalbu Bugarske na kaznu od 500.000 evra, pošto Ajan "nije imao ovlašćenja da takvu odluku donese bez pristanka Izvršnog odbora". Prošlog marta osmorica bugarskih dizača tegova i tri njihove koleginice bili su pozitivni na anabolički steroid stanozolol.

18:51 - Marej: Pet finala u Melburnu je veliko dostignućeBritanski teniser Endi Marej izjavio je danas da je ponosan na svojih pet plasmana u finale Otvorenog prvenstva Australije i da će u borbi za trofej protiv prvog igrača sveta Novaka Đokovića morati da odigra najbolje što zna kako bi pobedio. Drugi teniser sveta Marej plasirao se danas u finale prvog grend slem turnira u sezoni, pošto je u pet setova pobedio Kanadjanina Miloša Raonića, 4:6, 7:5, 6:7, 6:4, 6:2. "Pet finala u Melburnu je veliko dostignuće. To mi niko ne može oduzeti. Moram da budem ponosan na to. Nije važno šta se dogodilo u prošlosti, važno je šta će se desiti u nedelju", rekao je Marej. To je peto finale za Mareja u Melburnu, a izgubio je prethodna četiri, tri od Đokovića, a jedno od Rodžera Federera. Prošle godine Đoković je pobedio Mareja u četiri seta. Novak je do finala stigao pobedom nad Rodžerom Federerom u četiri seta i igraće u svom šestom finalu za šestu titulu u Melburnu. "On voli da igra na ovom terenu, mnogo puta smo igrali u Melburnu. Nadam se da ovoga puta rezultat može da bude drugačiji", rekao je Marej. Marej je pre početka turnira rekao da u svakom trenutku može da se povuče ako ga pozovu od kuće, pošto bi njegova supruga Kim Sirs trebalo da se porodi. Termin je u februaru. Raonić je u trećem setu današnjeg meča imao problem sa butnim mišićem, tražio je pomoć lekara, a u četvrtom setu i pomoć terapeuta. "Nisam mogao da doskočim kod servisa, nisam mogao da promenim pravac kretanja. Srce mi se slamalo, najverovatnije kao nikada do sada na terenu", rekao je Raonić. Đoković će u nedelju od 9.30 igrati za svoju šestu titulu na Australijan openu, čime bi se izjednačio sa legendarnim Rojom Emersonom, a Marej će igrati za prvu. Srpski teniser je do sada osvojio 10 grend slem titula, a Britanac dve, oba puta slavio je protiv Djokovića, 2012. na Ju Es openu i godinu dana kasnije na Vimbldonu. "Moram dobro da se držim plana igre, koncentracija ne sme da mi pada i moram da igram najbolje što znam", rekao je Marej koji ima devet pobeda u 30 duela sa Đokovićem.

18:26 - Roma se pojačala reprezentativcem BiH iz SampdorijeErvin Zukanović će igrati za Romu kao pozajmljen igrač Sampdorije do kraja ove sezone, a postoji i opcija za otkup ugovora. Klubovi su objavili saopštenje u kojem piše da je Zukanović postao fudbaler Rome za 1,2 miliona evra koliko košta pozajmica, a da bi Roma uplatom od još 2,8 miliona evra mogla da otkupi njegov ugovor na kraju ove sezone. Reprezentativac BiH je bio nadomak potpisivanja ugovora sa Štutgartom kada se pojavila Roma i sprečila taj transfer.

17:59 - Obradović u problemu, povređeni Antić i SlukasEkipa Fenerbahčea srpskog trenera Željka Obradovića igraće u narednom periodu bez Pere Antića i Kostasa Slukasa. Makedonski krilni centar moraće da miruje bar 20 dana zbog povrede lista desne noge. Istovremeno, grčki "kombo" bek neće igrati bar mesec dana, zbog povrede stopala. Fener će za to vreme odigrati tri evroligaške utakmice, protiv Efesa, Unikahe i Panatinaikosa.

17:00 - Endi i Džejmi Marej - prva braća koja igraju finala u singlu i dubluBritanski teniser Endi Marej i njegov stariji brat Džejmi ušli su danas u istoriju tog sporta, pošto su prva braća kojima je pošlo za rukom da se plasiraju u finala u pojedinačnoj konkurenciji i u dublu na nekom grend slem turniru u open eri. Endi Marej se plasirao u finale u singlu, pošto je danas savladao Miloša Raonića posle velike borbe u pet setova. Džejmi Marej je u paru sa Brazilcem Brunom Soaresom ušao u finale dubla gde će se sutra za titulu boriti protiv Danijela Nestora i Radeka Štepaneka. "Naši roditelji će biti ponosni. Nema mnogo tenisera iz Škotske", rekao je Endi Marej. Nakon što se drugi teniser sveta plasirao u svoje peto finale na Australijan openu oglasio se njegov brat Džejmi. "Nisam mogao da zaspim dok ne završi. Odličan nastup i borba", napisao je Džejmi na svom tviter nalogu. Endi Marej je do sada pet puta igrao u finalu Australijan opena, ali nikada nije osvojio titulu. Prošle godine je izgubio od Novaka Đokovića, a priliku za revanš imaće u nedelju u novom finalu.16:32 - Bilić: Nema novca za koji bismo pustili PajeaTrener fudbalera Vest Hema Slaven Bilić smatra da “nema novca” za koji bi taj klub prodao francuskog igrača Dimitrija Pajea.- Sa moje tačke gledišta, nema tog novca na svetu za koji bismo pustili Pajea. Nema šanse. On je naš igrač i ostaje ovde - rekao je Bilić za britanske medije.Paje je na 16 utakmica u Premijer ligi ove sezone postigao šest golova, uz pet asistencija, i jedan je od najzaslužnijih za šesto mesto Vest Hema na tabeli.Sa druge strane, “čekićari” su blizu dovođenja Emanuela Emenikea na pozajmicu iz Fenerbahčea.Nigerijski fudbaler trenutno igra na pozajmici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Al Ainu i do sada je za tu ekipu postigao sedam golova na 11 mečeva.- Još čekamo. Komplikovana je situacija. Na početku je izgledalo lako, ali smo potom morali da se bavimo Fenerbahčeom, koji je treća strana - naveo je Bilić.15:59 - Marko Mirkailo potpisao ugovor sa JagodinomFudbaler Jagodine Marko Mirkailo potpisao je prvi profesionalni ugovor s tim klubom. Mirkailo je s Jagodinom potpisao ugovor na tri godine, saopšteno je iz kluba. On je član reprezentacije Srbije do 18 godina, a u prošloj polusezoni je veoma uspešno nastupao za prvoplasirani tim Srpske lige Istok, fudbalski klub Tabane 1970. Mirkailo igra na poziciji štopera i desnog beka i jedan je od najperspektivnijih i najtalentovanijih igrača ponikao u omladinskoj školi Jagodine.

15:20 - Blater želi da prisustvuje izborima u FIFA Suspendovani predsednik MeĐunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater nada se da će prisustvovati izborima za prvog čoveka te organizacije.U teoriji, Blateru je zabranjeno da bude na izborima, jer su mu onemogućene sve aktivnosti vezane za fudbal, ali njegov portparol misli drugačije.- Blater bi trebalo da prisustvuje Kongresu FIFA - rekao je za Asošijeted pres portparol Sepa Blatera, Tomas Rengli.On je naveo da će Blater u sedište FIFA doći 16. februarar kada bude zasedala Komisija za žalbe i dodao da se odluka očekuje odmah.- Ako se suspenzija i potvrdi, biće potrebno nekoliko nedelja da se napiše detaljna presuda, potrebna za žalbu pred Sudom za arbitražu u sportu - objasnio je Rengli.Blater je krajem prošle godine suspendovan zbog “nelojalne isplate” od dva miliona dolara koliko je 79-godišnji Švajcarac 2011. godine platio Mišelu Platiniju za konsultantske poslove obavljane od 1998. do 2002. godine.

14:38 - Francuzi podržali InfantinaFudbalska federacija Francuske (FFF) pružila je podršku generalnom sekretaru UEFA Đaniju Infantinu za mesto prvog čoveka FIFA. Interesantno da FFF je poverenje dao švajcarskom rukovodiocu, ispred svog zemljaka Žeroma Šampanja, takođe kandidata za čelnu poziciju FIFA. "Glas Infantinu dalo je 11 od 12 članova Izvršnog odbora FFF. Đani ima sve kvalitete da bude uspešan, uključujući iskustvo, talenat, snagu i rad", rekao je prvi čovek francuskog Saveza Noel Le Gret. Infantino je čovek od poverenja doskorašnjeg predsednika UEFA Francuza Mišela Platinija, koji je nedavno suspendovan na osam godina van fudbala zbog sumnjive isplate FIFA u iznosu od dva miliona švajcarskih franaka. Infantino u trci za naslednika Jozefa Blatera na čelu FIFA, čiji izbori se održavaju 26. februara, za sada ima podršku Južne i Centralne Amerike.

14:11 - Endi Marej u finalu Australijan openaBritanski teniser Endi Marej plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas u polufinalu savladao Miloša Raonića iz Kanade u pet setova - 4:6, 7:5, 6:7, 6:4 i 6:2. Marej će za svoju prvu titulu, u petom finalu, na Australijan openu igrati protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Raonić je sjajno ušao u današnje polufinale i odmah u prvom gemu napravio brejk i to bez izgubljenog poena. Već u naredom, Marej je mogao odmah da uzvrati, imao je tri vezane brejk lopte, ali se Kanađanin odbranio. Taj brejk bio je, na kraju, i dovoljan Raoniću za prednost od 1:0. U drugom setu se vodila izjednačena borba, teniseri su bili sigurni na svoj servis sve do 12. gema kada je Marej napravio odlučujući brejk i izjednačio na 1:1. Velika borba se prenela i na treći set u kojem je pobednik rešen tek u taj-brejku. Raonić je taj deo igre dobio sa 7:4 i tako ponovo poveo. U četvrtom setu Mareju je bio dovoljan jedan brejk kako bi meč odveo u peti, odlučujući set. Pitanje pobednika ovog polufinala rešeno je na samom početku poslednjeg seta. Raonić je imao problema s povredom, a Marej je, uz dva brajka, vrlo brzo poveo sa 4:0 i tu prednost je bez većih problema sačuvao do kraja i plasirao se u finale posle nešto više od četiri sata igre.13:48 - Gazeta: Živković i Grujić među 20 najboljih na svetu Mladi srpski fudbaleri Andrija Živković i Marko Grujić, šampioni sveta sa Novog Zelanda, nalaze se među 20 najboljih igrača sveta, u izboru uglednog italijanskog dnevnika Gazeta delo Sport. Prvi na listi najboljih fudbalera, rođenih 1996. godine i kasnije, je Francuz Kingsli Koman iz Bajerna, a slede Leroj Sane iz Šalkea i Juri Telemans iz Anderlehta. Živković je na 17. poziciji, a Grujić, od leta član Liverpula, na 20. mestu.

13:20 - Dembele u Totenhemu do 2019.Fudbaler Totenhema Musa Dembele produžio je danas ugovor s tim klubom do 2019. godine. Dembele je u Totenhem došao avgusta 2012. godine iz Fulama. On je od tada za klub s Vajt Hart Lejna odigrao 143 utakmice i postigao devet golova. Ove sezone, Dembele je četiri puta bio strelac na 20 mečeva.Za reprezentaciju Belgije odigrao je 61 utakmicu i postigao pet golova.12:46 - Milan odbio 16 miliona evra od Lestera za NijangaUprava Milana odbila je ponudu Lestera vrednu 16 miliona evra za mladog francuskog napadača Mbaje Nijanga. Lider engelske Premijer lige želeo je već u januaru da angažuje talentovanog napadača, ali potpredsednik rosonera Adrijano Galijani i trener Siniša Mihajlović smatraju da je Nijang budućnost kluba. Nijang, koji ima 21 godinu stigao je u Milan iz Monpelja, a prošle sezone kratko je bio na pozajmici u Đenovi. On je ove sezone odigrao osam utakmica u Seriji A i postigao dva gola, dok je u Kupu Italije na tri meča postigao isto toliko pogodaka.

12:30 - Koentrao želi da ostane u MonakuFudbaler Real Madrida Fabio Koentrao, koji igra na pozajmici u Monaku, rekao je danas da želi da ostane u tom francuskom klubu. Koentrao je u Monako došao 2015. godine na jednogodišnju pozajmicu, a nakon što je prevazišao problem s povredom tetive postao je jedan od važnijih igrača tog tima. On je ove sezone odigrao 11 utakmica u Ligi 1. "Došao sam da pomognem Monaku da ostvari svoje ciljeve. Siguran sam da će Monako biti medju kandidatima za titulu u godinama koje dolaze. Dakle, ne vidim nijedan razlog zbog kojeg ne bih ostao", rekao je Koentrao. Koentrau ugovor sa Real Madridom ističe juna 2019. godine. 12:10 - Blater očekuje da prisustvuje izborima u FIFASuspendovani predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Jozef Sep Blater očekuje da prisustvuje izborima za njegovog naslednika 26. februara, uprkos tome što njegova žalba neće biti rešena do tada. Kako je rekao Blaterov portparol Tomas Rengli "Blater bi trebalo da prisustvuje Kongresu". Prema Renglijevim rečima, Blater će 16. februara ponovo doći u sedište FIFA kada bude zasedala Komisija za žalbe i dodao da se odluka očekuje odmah. "Ako se žalba potvrdi čekanje bi moglo da potraje nedeljama dok se ne napiše presuda potrebna za ulaganje žalbe Sudu za sportsku arbitražu u Lozani", rekao je Rengli. Blater je zajedno sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem suspendovan na osam godina zbog korupcionaškog skandala i sporne isplate od dva miliona franaka Platiniju.11:38 - Kambijaso: Mihajlović je ratnik, ali Inter pobeđuje u derbijuArgentinski fudbaler Esteban Kambijaso rekao je da njegov bivši klub Inter ima veće šanse za pobedu u predstojećem derbiju protiv Milana. Inter i Milan sastaju se u nedelju u derbiju 22. kola Serije A. Inter je trenutno četvrti na tabeli sa 41 bodom, dok je Milan šesti sa osam bodova manje. "U jednom trenutku Milan će morati više da rizikuje. Dakle, iz tog razloga mislim da Inter ima veće šanse da pobedi", rekao je Kambijaso, igrač Olimpijakosa. "Ako gledamo celu sezonu do sada, Milanu je bilo teže, dok Inter je dosledniji i ima trenera koji nikad ne sumnja, a to su stvari koje donose bodove", naveo je Kambijaso. Kambijaso poznaje obojicu trenera, i Roberta Mančinija i Sinišu Mihajlovića. "Siniša je ratnik, voli borbu, daje sve od sebe kad je pod pritiskom", kazao je Kambijaso. Utakmica izmedju Milana i Intera igra se u nedelju od 20.45.11:25 - Agent: Noćerino najverovatnije napušta MilanItalijanski fudbaler Antonio Nočerino najverovatnije će napustiti Milan, rekao je njegov agent Alesandro Mođi .Mediji u Italiji su juče preneli informaciju da Noćerino pregovara sa DS junajtedom, klubom iz MLS lige, a njegov agent je to danas i potvrdio. "Noćerino 90 odsto odlazi iz Milana. Pregovaramo sa nekoliko klubova iz MLS lige, a opcija je i španski Hetafe", naveo je Mođi. Antonio Noćerino je u Milanu od 2011. godine, ali je poslednje dve godine proveo na pozajmicama u Torinu i Parmi. Pre toga je nastupao za Juventus i Palermo.

10:55 - Određene rezerve za NBA Ol-star meč u TorontuTreneri Klivlenda Tajron Lu i San Antonija Greg Popovič izabrali su rezervne igrace za predstojeći NBA Ol-star susret u Torontu, na kojem posle dugo vremena neće biti asova poput Tima Dankana, Dirka Novickog ili Pau Gasola. Zanimljivo je da među 24 igrača nema nijednog iz Evrope, a rezerve predvode poznata imena poput Džejmsa Hardena, Džimija Batlera, Krisa Pola ili Krisa Boša. Istok: Startna petorka - Kajl Lauri (Toronto), Dvejn Vejd (Majami), Lebron Džejms (Klivlend), Pol Džordž (Indijana), Karmelo Entoni (Njujork). Rezerve: Džon Vol (Vašington), Ajzea Tomas (Boston), Džimi Batler (Čikago), DeMar DeRozan (Toronto), Andre Dramond (Detroit), Kris Boš (Majami), Pol Milsap (Atlanta). Zapad: Startna petorka - Stefan Kari (Golden Stejt), Rasel Vestbruk (Oklohama), Kobi Brajant (LA Lejkersi), Kevin Durent (Oklahoma), Kavai Lenard (San Antonio). Rezerve: Kris Pol (LA Klipers), Džejms Harden (Hjuston), Klej Tompson (Golden Stejt), Drejmond Grin (Golden Stejt), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Demarkus Kazins (Sakramento), Lamarkus Oldridž (San Antonio). Ol-star meč održaće se 14. februara u Torontu.10:43 - Luiz: Nije mi dosadna dominacija PSŽFudbaler Pari Sen Žermena David Luiz rekao je da mu nije dosadna dominacija tog franucskg tima. Parižani su državni šampioni tri godine zaredom, a na putu su i ka četvrtoj, jer imaju 21 bod više od drugoplasiranog Monaka. "To može ljudima da bude dosadno, ali meni nije dosadno da budemo u vrhu. Mi smo dobro počeli sezonu, ostali nisu. Mi smo želimo da radimo svoj posao. Ako možemo da osvojimo ligu uskoro, to ćemo i pokušati", rekao je Brazilac i dodao: "U Engleskoj se više klubova bori za trofej, ali i u Francuskoj ima velikih klubova, poput Marseja, Liona, Monaka, Sent Etjena. Teško je pobeđivati ovde".10:30 - Nejmar: Voleo bih da radim sa GvardiolomFudbaler Barselone Nejmar rekao je da se divi svom bivšem trenreu Pepu Gvardioli i da bi voleo da radi sa njim.Gvardiola je 2013. prešao u Bajern, kada je u Barselonu stigao Nejmar, a španski stručnjak na kraju sezone napusti će taj klub i verovatno sa radom nastaviti u Engleskoj. "Guardioli se stvarno divim i voleo bih da radim sa njim", rekao je Nejmar i dodao: "Teško je reći da li želim da igram u drugim državama. Niko ne zna šta će se dogoditi sutra, ali ja sam jako srećan ovde u Barseloni . Voleo bih da se jednog dana vratim u Brazil, a želja mi je da zaigram i u SAD pred kraj karijere. Tamo se fudbal razvija i privlači interes sve većeg broja igrača koji tamo postaju sve popularniji. Radoznao sam kako to izgleda, voleo bih da to izbliza vidim".10:14 - Karpov u nedelju u poseti MerošiniDvostruki svetski prvak u šahu Anatolij Karpov posetiće u nedelju, 31. januara, opštinu Merošina gde će ispred zgrade opštine otvoriti park sa velikom šahovskom tablom, a potom na Oblačinskom jezeru odigrati šahovsku simultanku na 20 tabli. Protivnici čuvenom ruskom velemajstoru biće učenici iz ovdašnje škole šaha i najbolji merošinski šahisti. Otvaranje parka sa velikom šahovskom tablom planirno je za 13.35 časova, a početak šahovske simultanke zakazan je za 14 časova. U opštini Merošina i opštinskom Sportskom savezu kazali su da je dovodjenje jednog od najboljih šahista sveta svih vremena u Merošinu dugogodišnja želja šahovskih entuzijasta iz ovog kraja. 10:00 - De Brujne pauzira 10 nedeljaBelgijski fudbalski reprezentativac Kevin De Brujne pauziraće 10 nedelja zbog povrede ligamenata na revanš meču polufinala Liga kupa između Mančester Sitija i Evertona. "Upravo dolazim od specijaliste, pauziraću 10 nedelja. Odmah počinjem sa napornim radom da bih se što pre vratio na teren", napisao je na Tviteru jedan od najboljih i najskupljih igrača Sitija. On će se u najboljem slucaju vratiti na teren polovinom aprila, što znači da će propustiti važne duele u borbi za titulu u Premijer ligi, finale Liga kupa protiv Liverpula, kao i mečeve osmine finala Lige šampiona protiv Dinama iz Kijeva.09:38 - Poljaci ostali bez selektora posle debakla od HrvataSelektor rukometne reprezentacije Poljske Mihael Bigler podneo je ostavku posle katastrofalnog poraza od Hrvatske u drugoj fazi EP. Njegovu ostavku Rukometni savez Poljske je odmah prihvatio što je i očekivano nakon debakla na EP koje se igra u ovoj zemlji. U meču protiv Hrvata, u kojem im je za plasman u polufinale odgovarao i poraz do pet golova, Poljaci su izgubili 37.23 i tako se oprostiti od borbe za medalje. "Žao mi je navijača, ali nismo bili pravi. Potpuno sam odgovoran za ovaj poraz. Imali smo sve što nam je trebalo da prođemo u polufinale, ali je očigledno da sam podbacio. Ovo je najteži poraz u mojoj karijeri", rekao je Bigler.09:19 - Hingis i Mirza osvojile Australijan openŠvajcarska teniserka Martina Hingis i Indijka Sanija Mirza osvojile su Australijan open u konkurenciji ženskih dublova. Hingisova i Mirza, koje su u Melburnu bile postavljene za prve nosioce, do trijumfa nad Čehinjama Lusijom Hradeckom i Andreom Hlavačkovom su došle sa 7:6 (7:1), 6:3, posle jednog sata i 49 minuta igre. Ovo je Martini i Saniji treća uzastopna Gren slem titula, pošto su prethodno osvojile Vimbldon i Ju-Es open. Hingisova i Mirza su trenutno najbolji dubl sveta na rang listi.

09:00 - Dabl-dabl Jokića u pobedi Denvera nad VašingtonomKošarkaši Denvera su u noći između četvrtka i petka pobedili Vašington sa 117:113, uz još jednu dobru partiju srpskog igrača Nikole Jokića. Jokić je na terenu proveo 25 i po minuta i za to vreme je postigao 15 poena, a zabeležio je i 10 skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Danilo Galinari sa 26 poena. Najbolji u ekipi Vašingtona, koji je upisao peti poraz u poslednjih šest utakmica, bio je Geret Templ sa 20 poena. Toronto je kod kuće bio bolji od Njujorka sa 103:93 i tako upisao deseti uzastopni trijumf, što je najduži pobednički niz u istoriji franšize. Najzaslužniji za pobedu Toronta bili su Demarkus Derozan i Kajl Lori sa po 26 postignuta poena, dok su Kori Džozef i Jonas Valančijunas ubacili po 11. U četvrtom vezanom porazu Niksa, najefikasniji je bio Aron Afalo sa 20 poena. Košarkaši Indijane pobedili su na svom terenu Atlantu sa 111:92. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Monta Elis sa 25 i Majls Tarner sa 20 poena, dok je u Atlanti najbolji bio Džef Tig sa 20 poena. Memfis je slavio protiv Milvokija sa 103:83, uz 21 poen Džefa Grina, dok je Nju Orleans pobedio Sakramento sa 114:105, predvođen Rajanom Andersenom koji je postigao 36 poena. Košarkaši Čikaga su u gostima savladali Los Anđeles lekjerse sa 114:91. Džimi Batler i Pau Gasol su utakmicu završili sa "dabl-dabl" učinkom. Batler je postigao 26 poena, uz 10 asistencija, dok je Pau Gasol ubacio 21, uz 12 skokova. Najefikasniji u poraženom timu bio je Džordan Klarkos sa 16 poena.08:33 - Klubovi žele stalno mesto u Ligi šampionaAsocijacija evropskih klubova (ECA) razmišlja da prosledi zahtev UEFA da pojedinim timovima i bivšim osvajačima Lige šampiona omogući stalno mesto u takmičenju. ECA je izrazila zabrinutost jer klubovi poput Milana i Mančester junajteda nisu svake godine učesnici Lige šampiona, zbog čega beleže gubitke od 40 do 50 miliona funti godišnje. UEFA je poručila da nije bilo konkretnih zahteva po tom pitanju, kao i da u Ligi šampiona neće biti ozbiljnijih promena najmanje do sezone 2018/2019. Član ECA je i najtrofejniji srpski klub Crvena zvezda.08:10 - Borijelo prešao u AtalantuItalijanski fudbaler Marko Borijero prešao je u Atalantu. Borijelo je na svom Tviter profilu potvrdio da napušta Karpi i da karijeru nastavlja u timu iz Bergama. On će zameniti kapitena Hermana Denisa, koji je odlučio da se vrati u domovinu i igra za argentinski Indepedijente. Borijelo je, između ostalih, igrao dva puta za Milan, tri za Đenovu, Romu, Juventus i Vest Hem. Najviše uspeha imao je u dresu "rosonera" sa kojima je osvojio Seriju A, Ligu šampiona i UEFA Superkup. Za reprezentaciju Italije nastupio je sedam puta.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track