BLOG UŽIVO: Platini prelomio, želi mesto predsednika FIFA
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Platini prelomio, želi mesto predsednika FIFA

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

16:55 - Sportisti se okupljaju u Berlinu za MakabijaduViše od 2.300 sportista okuplja se u Berlinu, gde će se otvoriti Evropske makabijske igre, najveće jevrejsko sportsko takmičenje. Takmičenja će se održati na Olimpijskom stadionu u Berlinu, kojeg su nacisti izgradili za Olimpijske igre 1936. godine. Na takmičenju će učestvovati više od 2.300 jevrejskih sportista iz 38 zemalja u 19 sportova među kojima su košarka, fudbal, plivanje, šah i bridž. Makabijske igre održavaju se svake četvrte godine, a prethodni domaćin bio je Beč. Takmičenje, koje traje do 5. avgusta, obezbeđivaće 600 policajaca.

16:05 - Murinjo: Azar bolji od Ronalda prošle sezoneMenadžer Čelsija Žoze Murinjo izjavio je da je Eden Azar prošle sezone pružao bolje partije od njegovog zemljaka i dobitnika Zlatne lopte Kristijana Ronalda. Azar je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanju titule u Premijer ligi, a proglašen je za najboljeg igrača šampionata.“Prošle sezone Azar je bio bolji od Ronalda, iako je i moj zemljak bio fantastičan. Kristijano je postigao mnogo golova, ali iz mog ugla, svaki fudbaler na svetu mora da shvati da su trofeji najbitniji”, rekao je Murinjo.Trofejni trener dodao je da je Azar često bio na meti grubih startova, ali da ga oni nisu sprečili da odigra sve utakmice u Premijer ligi. “Eden je imao dosta sreće pošto mu nije slomljena noga. Video sam dosta protivnika, koje ne želim da imenujem, kako su hteli da ga povrede. Azara bi morale sudije više da štite”, zaključio je Murinjo. Azar je prošle sezone u svim takmičenjima odigrao 52 utakmice i postigao 19 golova, ali često se isticao i asistencijama.

15:15 - Bajern potvrdio dolazak VidalaFudbalski klub Bajern potvrdio je da je potpisao ugovor sa Arturom Vidalom i da će on medijima biti predstavljen kasnije tokom dana. Čileanski reprezentativac je uspešno prošao lekarske preglede u Minhenu, a Bavarci su za njegove usluge Juventusu platili 40 miliona evra.Vidal je potpisao petogodišnji ugovor sa minhenskim klubom i u timu će zameniti Bastijana Švajnštajgera, koji je prešao u Mančester Junajted.Čileanac je prethodnih godina bio jedan od junaka uspeha ‘Stare dame’, a nemački fudbal poznaje odlično. Od 2007. do 2011. godine je igrao za Bajer iz Leverkuzena na 117 utakmica i postigao je 15 golova.

14:26 - Zagorčić: Na Sampdoriju sa respektom, ali bez strahaTrener fudbalera Vojvodine Zlatomir Zagorčić izjavio je danas da Novosađani u kvalifikacione duele za Ligu Evrope sa italijanskom Sampdorijom ulazi sa respektom, ali bez straha. Zagorčić je na konferenciji za novinare rekao da je Samdorija favorit, ali da se Vojvodina neće unapred predati, već da će se boriti da ostvari što povoljniji rezultat, u prvom meču. "Igrači su svesni kakav protivnik ih očekuje i spremni su za taj izazov. Zbog ovakvih utakmica treniramo i bavimo se fudbalom, Sampdorija je odlična ekipa sa četiri-pet vrhunskih igrača i to je prava prilika za moje fudbalere da pokažu koliko vrede", istakao je Zagorčić. Na pitanje šta podrazumeva pod povoljnim rezultatom trener fudbalera Vojvodine je kazao da je to i nerešen ishod sa postignutim golom. Kapiten Vojvodine Nino Pekarić se oporavio od povrede i trebalo bi da zauzme svoje mesto u poslednjoj liniji odbrane. On je na konferenciji za novinare kratko rekao da dvomeč sa Sampdorijom predstavlja veliki izazov za njega i njegove saigrače i da je siguran da će svi dati svoj maksimum kako bi dobro odgovorili na taj izazov i na pravi način reprezentovali klub i srpski fudbal. Sampdorija će u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope dočekati novosadsku Vojvodinu na stadionu "Olimpiko" u Torinu, jer se stadion u Djenovi renovira. Ekspedicija Vojvodine u Torino putuje sutra u 10.30 sati sa aerodroma "Nikola Tesla", trener Zagorčić na put vodi 20 fudbalera, a trening na "Olimpiku" zakazan je za 19.30 sati. Utakmica između Sampdorije i Vojvodine igra se u četvrtak od 21 sat.

14:11 - Iguain u Napoliju do 2019. godineArgentinskii fudbaler Gonzalo Iguain produžiće ugovor sa Napolijem do 2019. godine, čime je stavljena tačka na spekulacije o njegovom odlasku, tvrdi italijanska štampa. Iguain će po novom ugovoru dobijati 5,8 miliona evra godišnje, umesto dosadašnjih 5,5 miliona, prenosi rimska "Republika". Poslednjih dana pisalo se o eventualnom odlasku Iguaina u Pari Sen Žermen ili Arsenal. Argentinac je započeo karijeru u River Plati, a 2007. godine je za 12 miliona evra prešao u madridski Real. U dresu kraljevskog kluba osvojio je tri titule prvaka Španije, postigavši 107 golova na 190 utakmica. Za Napoli je svim takmicenjima odigrao 103 meča i postigao 53 gola, dok je za reprezentacju Argentine nastupio 52 puta i bio strelac 25 golova.

13:45 - Bivši igrač Partizana i Zvezde u AzerbejdžanuNekadašnji štoper Crvene zvezde Jovan Krneta karijeru će nastaviti u Azerbejdžanu. On je napustio ukrajinski Černomorec i potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Zirja iz Bakua. On nije želeo da pristane na smanjene plate, koje je rukovodstvo kluba iz Odese ponudilo svim fudbalerima, pa je sporazumno raskinuo saradnju.Krneta je ponikao u Partizanu, gde je prošao sve mlađe kategorije, ali je profesionalnu karijeru nastavio u večitom rivalu. Ipak, na Marakani nije pružao najbolje partije, često je znao da kiksne, pa se u više navrata našao na udaru kritika Zvezdinih navijača.

13:27 - Čava Dimitrijević uz Miloša NinkovićaMiloš Čava Dimitrijević potpisao je novi dvogodišnji ugovor sa Sidnejom, pa će naredne sezone igrati zajedno sa Milošem Ninkovićem, koji je nedavno stigao u taj australijski klub. Dimitrijević je postigao dva gola na 28 utakmica u prošloj sezoni i bio je jedan od najzaslužnijih što se ekipa Grema Arnolda plasirala u veliko finale tamošnjeg prvenstva i obezbedila plasman u Ligu šampiona Azije."Srećan sam što sam produžio ugovor sa Sidnejom. Dugo sam razmišljao o tome gde bih mogao da nastavim da igram i verujem da sam doneo ispravnu odluku. Rad sa Arnijem (Arnold) i takmičenje u Ligi šampiona su predstavljali ogroman razlog za ostanak", rekao je Dimitrijević.Pored toga što je prošle sezone izabran za najboljeg igrača kluba, Dimitrijević je izabran i među 16 najboljih igrača australijskog prvenstva.

13:13 - Ekpe Udo novi centar FenerbahčeaDoskorašnji košarkaš Los Anđeles Klipersa Ekpe Udo novi je član Fenerbahčea, potvrđeno je danas na sajtu turskog kluba. Američki centar karijeru je započeo na univerzitetu Mičigen, a 2010. godine ga je kao šestog pika na draftu izabrala ekipa Golden Stejta, dok je u NBA ligi nastupao i za Milvoki. Prošle sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu nije imao zapažen učinak, te je za 3,9 minuta na parketu prosečno beležio nešto manje od jednog poena i skoka po utakmici. Ekipa Fenerbahčea koja je protivnik Crvene zvezde u grupnoj fazi Evrolige, prethodno se pojačala dovođenjem Kostasa Slukasa (Olimpijakos), Luiđija Datomea (Boston), Pere Antića (Atlanta) i Bobija Diksona (Karšijaka).

12:51 - Skaj Sport: Platini prelomio, želi mesto predsednika FIFAPredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini do kraja nedelje objaviće da će podneti kandidaturu za mesto prvog čoveka FIFA, saznaje Skaj Sport. Kako se navodi, Platini ima podršku najmanje četiri od šest svetskih Konfederacija i prvi je favorit da nasledi odlazećeg predsednika FIFA Jozefa Blatera. Platini je prvobitno tražio dve nedelje da se izjasni da li želi kandidaturu, a engleski mediji prenose da je prihvatio izazov. Rok za podnošenje kandidature za čelo FIFA je 26. oktobar, dok će izbori biti održani 26. februara 2016. godine. Blater je početkom juna podneo ostavku, uprkos tome što je reizabran na funkciju, nakon korupcionaške afere vredne 150 miliona evra u poslednjih 25 godina i hapšenja 14 osoba, od koji su sedmorica funkcioneri FIFA.

12:25 - Kavaniju dva meča suspenzije zbog udaranja HareUrugvajski reprezentativac Edinson Kavani kažnjen je sa dve zvanične utakmice suspenzije zbog isključenja u četvrtfinalu Kopa Amerika protiv Čilea, saopštila je Fudbalska federacija Južne Amerike (KONMEBOL). Kavani je kažnjen jer je udario Gonzala Haru, pošto ga je ovaj isprovocirao vulgarnim gestom u utakmici koju je Čile dobio sa 1:0. U obrazloženju se navodi da je jednu utakmicu dobio zbog crvenog kartona i još jednu zbog vređanja sudije. Napadač Pari Sen Žermena propustiće duele protiv Bolivije 8. oktobra i četiri dana kasnije protiv Kolumbije u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Selektor Urugvaja Oskar Tabarez takođe je suspendovan sa tri utakmice, zbog vređanja sudije na istom meču.

http://www.youtube.com/watch?v=KDFtBujOGNg

12:08 - Mata: Pokušaću golovima da nadomestim nedostatak napadačaVezni fudbaler Mančester junajteda Huan Mata rekao je danas da se nada da će u predstojećoj sezoni postići dosta golova i da će na taj način ojačati napad "crvenih đavola". "Uvek se trudim da postignem što više golova. Dok sam bio dete igrao sam kao napadač i neće mi biti teško da pomognem u napadu. U svakom timu u kom sam igrao postizao sam dosta golova i nadam se da će tako biti i predstojeće sezone u Mančesteru", rekao je Mata, a prenosi goal.com. Posle odlaska Robina van Persija i Radamela Falkaa, treneru Mančestera Luj van Galu na raspolaganju od iskusnih napadača ostali su samo samo Vejn Runi i Havijer Ernandes. "Ove sezone za cilj imam da postignem veliki broj golova i da zabeležim mnogo asistencija. Trudiću se da to bude tako. Vrteću se uvek oko šesnaesterca i na taj način pokušaću da pomognem timu. Jedne sezone dok sam igrao u Čelsiju dao sam 21 gol, a u Valensiji 14. Za veznog igrača uvek sam postizao mnogo golova", rekao je Mata. Ovaj 27-godišnji vezni fudbaler je prošle sezone za Junajted odigrao 35 utakmica i postigao je 10 golova.

11:45 - Blan: Izvesno je da ćemo dovesti Di MarijuFudbaler Mančester junajteda Anhel Di Marija po svemu sudeći će nastaviti karijeru u Pari Sen Žermenu. O tome svedoče reči trenera pariskih "svetaca" Lorana Blana."Kada je u pitanju transfer Di Marije, dogovor je izvestan. Poprilično sam optimističan povodom toga da će uskoro postati naš igrač", rekao je Blan.

11:24 - Partizanov predsednik: Ništa od IgnjovskogPoslednji fudbaler koga su mediji doveli u vezu sa Partizanom je Aleksandar Ignjovski, član Ajntrahta iz Frankfurta, koji je za "A" reprezentaciju Srbije nastupio 11 puta. Ignjovski bi, iako ima još dve godine ugovora, mogao ubrzo da napusti Ajntraht, a navodno bi ga rado videli u svojim redovima i Partizan i Crvena zvezda..."Mislim da nema ništa od toga i da su to dezinformacije", kratko je prokomentarisao predsednik crno-belih Zoran Popović.

10:51 - Murinjo: Azar je prošle sezone bio bolji od RonaldaMenadžer Čelsija Zzoze Murinjo izjavio je danas da je Eden Azar prošle sezone pružao bolje partije od njegovog zemljaka i dobitnika Zlatne lopte Kristijana Ronalda. Azar je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanju titule u Premijer ligi, a proglašen je za najboljeg igrača šamionata. "Prošle sezone Azar je bio bolji od Ronalda, iako je i moj zemljak bio fantastičan. Kristijano je postigao mnogo golova, ali iz mog ugla, svaki fudbaler na svetu mora da shvati da su trofeji najbitniji", rekao je Murinjo, a prenosi Skaj Sport. Trofejni trener dodao je da je Azar često bio na meti grubih startova, ali da ga oni nisu sprečili da odigra sve utakmice u Premijer ligi. "Eden je imao dosta sreće pošto mu nije slomljena noga. Video sam dosta protivnika, koje ne želim da imenujem, kako su hteli da ga povrede. Azara bi morale sudije više da štite", zaključio je Murinjo. Azar je prošle sezone u svim takmičenjima odigrao 52 utakmice i postigao 19 golova, ali često se isticao i asistencijama.

10:22 - Fetel: Da nemoguće učinimo mogućimVozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da će italijanski tim pokušati da uradi nemoguće i pobedi Mercedes u borbi za titulu u Formuli 1. Nedeljna Velika nagrada Mađarske označila je početak letnje pauze koju je Nemac dočekao sa 42 boda manje od vodećeg Luisa Hamiltona."Moramo još mnogo toga da nadoknadimo, ali se nikad ne zna. Siguran sam da ćemo pokušati da uradimo apsolutno sve i učinimo ono što je nemoguće mogućim. Najvažnije je da ostanemo mirni, damo sve od sebe i vidimo gde će nas ovo putovanje odvesti", rekao je Fetel. Ovogodišnji šampionat Formule 1 se nastavlja Velikom nagradom Belgije 23. avgusta.

09:51 - Pelegrini: Jovetić je jedan od najboljih igrača koje sam videoTrener Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da je Stevan Jovetić morao da napusti taj klub jer je imao dosta problema sa povredama u poslednje dve godine. Crnogorski reprezentativac je u ponedeljak doputovao u Milano, a očekuje sa da danas potpiše ugovor sa Interom u transferu vrednom oko 15 miliona evra."Nažalost, Stevan je morao da ide. On je sjajan igrač, jedan od najboljih koje sam video. Ipak, imao je previše povreda zbog čega nije mogao da igra u kontinuitetu. Želim mu sve najbolje u budućnosti i siguran sam da će biti važan igrač u Interu“, rekao je Pelegrini za sajt Sitija.Jovetić je nosio dres Sitija u prethodne dve sezone, a za Građane je odigrao 39 utakmica i postigao 11 golova. Osvojio je sa Sitijem trofeje u Premijer ligi i Liga kupu.

09:29 - Mijati Gaćinović ide u AjntrahtMijat Gaćinović sutra bi trebalo da otputuje u Frankfurt gde bi obavio lekarske preglede i finiširao pregovore sa tamošnjim bundesligašem Ajntrahtom, piše Sportski žurnal. Krilni napadač Vojvodine, koji je bio član "zlatnih orlića" sa Novog Zelanda, ranije se povezivao sa odlaskom u Groningen, ali je obrt je usledio nakon presinga šefa strke Ajntrahta Armina Veha, koji je zahtevao ovaj transfer. Finansije naravno neće biti nikakav problem, s obzirom da je nemački klub nedavno prodao Kevina Trapa Pari Sen Žermenu za 9.500.000 evra, a do sada je na dovođenje novih igrača potrošio 4.000.000 evra.

09:11 - Putin: Blater zaslužuje Nobelovu nagraduOdlazeći predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater zaslužuje Nobelovu nagradu za svoje rukovođenje ovom organizacijom, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu za švajcarski RTS."Svi znamo kakva se situacija trenutno razvija oko Blatera. Ne želim da idem u detalje, ali ne verujem ni reč o njegovoj ličnoj umešanosti u korupciju. Mislim da ljudi kao što je Blater, ili šefovi velikih međunarodnih sportskih federacija, ili Olimpijskih igara zaslužuju posebno priznanje. Ako iko zaslužuje Nobelovu nagradu, to su ti ljudi", smatra Putin.

08:44 - Felipe Melo stiže u InterInter je već doveo Žofrija Kondogbiju, Murilja, Davida Santona, Montoju, Mirandu i Stefana Jovetića, stiže i Felipe Melo. Kako javlja "Sport Medijaset", Inter je postigao dogovor sa igračem oko godišnjih primanja od 3.000.000 evra, a isto toliko obeštećenje dobiće Galatasaraj. Bivši igrač Juventusa i Fiorentine će u Milano doleteti u narednih 48 sati kako bi obavio potrebne medicinske preglede, a vrlo brzo trebalo bi da se priključi i timu u pripremama za novu sezonu.

08:22 - Brazilski reprezentativac pao na doping testuBrazilski reprezentativac Fred bio je pozitivan na doping testu koji mu je urađen dok je nastupao na Kopa Amerika. Fudbaleru Šahtjora pronađeni su u organizmu tragovi korišćenja hidrohlorotiazida, diuretika koji se smatra dopingom. Mladi vezista je bio član selekcije koju je Karlos Dunga vodio na šampionat Južne Amerike prošlog meseca, i to kao zamena za povređenog Luiza Gustava. On je zaigrao u prva dva meča na turniru, na kojima je bio starter. Fred već dve godine igra u ukrajinskom klubu, a pre toga je bio član Internacionala u domovini, dok je za nacionalni tim odigrao šest mečeva.

08:00 - Boston se neće kandidovati za Olimpijske igreGrad Boston i Olimpijski komitet SAD (USOC) su danas prekinuli veze tokom telekonferencije, te taj američki grad više nije potencijalni američki kandidat za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine, rekao je agenciji AP predstavnik USOC Patrik Sendaski. Takav ishod čini neizvesnom nadu SAD da će biti domaćin još jednih Olimpijskih igara, samo sedam nedelja pre no što gradovi-kandidati moraju biti zvanično imenovani. Ako USOC želi da ostane u trci, Los Anđeles je verovatan izbor. Ideja da to bude Boston se pokvarila svega nekoliko dana posle najave januara ove godine, zbog loših komunikacija i aktivnih lokalnih protivnika te kandidature koja ima malu podršku javnosti. Boston nije dobio ni podršku ključnih političara. SAD su poslednji put bile domaćin Letnjih olimpijskih igara 1996. godine, u Atlanti, a Zimskih 2002, u Solt Lejk Sitiju. Sada izgleda da će Amerika izgubiti trku za kandidaturu protiv gradova svetske klase Rima i Pariza.

08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track