BLOG UŽIVO: Đoković na US openu startuje u ponedeljak
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Đoković na US openu startuje u ponedeljak

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:49 - Rad pao u Novom PazaruFudbaleri Novog Pazara savladali su Rad 1:0, a Javor i niški Radnički su remizirali u Ivanjici - 0:0, u mečevima osmog kola srpske Superlige. Gol za Pazarce postigao je Radivojević već u 3. minutu i tome doveo svoj tim do šestog mesta na tabeli sa 12 bodova. "Građevinari" su ostali na osam bodova, s tim što njima 9. septembra predstoji da odigraju odloženi meč 6. kola sa Partizanom. Niški Radnički je sa bodom osvojenim u Ivanjici na deobi četvrtog mesta sa Vojvodinom, koja ima meč manje. Obe ekipe skupile su po 13 bodova. Javor je i dalje drugi sa 16 bodova. Rezultati i strelci: Radnik - Voždovac 1:3 (Arsić 20. - Adamović 40, Odita 62. penal, 68), Partizan - OFK Beograd 2:1 (Živković 6, Šaponjić 36 - Ignjatijević 52), Novi Pazar - Rad 1:0 (Radivojević 3) Javor - Radnički Niš 0:0. Sutra: Spartak Subotica - Vojvodina (17) Metalac - Ccukarički (19) Mladost Lučani - Crvena Zvezda (19) Tabela: Crvena zvezda 17 bodova, Javor 16, Partizan 15, Vojvodina, Radnički Niš po 13...

21:31 - Čavrić iz Genta ide u DanskuIako je došao sa epitetom "velikog pojačanja", Aleksandar Čavrić nije blistao u dresu Genka prošle sezone, pa je belgijski klub odlučio da ga pozajmi. Danski Orhus je na pragu dovođenja Aleksandra Čavrića na pozajmicu do kraja sezone, sa klauzulom koja će im omogućiti da i otkupe ovog igrača. Genk ga je prethodnog leta doveo iz OFK Beograda i to bukvalno u poslednji čas, jer su pregovori oko njegovog transfera trajalo do kasno u noć 31. avgusta. On je drugi Srbin, posle Sergeja Milinkovića-Savića, koji napušta ovaj klub. Čavrić je posle odlične dve sezone u OFK Beogradu stigao u Belgiju, iako su ga tražili i Zvezda i Partizan, ali u 16 utakmica u dresu Genka nije upisao ni gol, a ni asistenciju. U novoj sezoni igrao je na dva meča, ali samo po minut na terenu.

21:04 - Džoni Evans napustio Junajted i prešao u VBAFudbaler iz Severne Irske Džonatan Evans napustio je danas Mančester junajted posle 11 godina i potpisao za Vest Bromvič Albion. Evans je sa VBA potpisao ugovor na četiri godine. "Vest Bromvič predstavlja novi, osvežavajući izazov za mene i radujem se narednom periodu", rekao je Evans. Prema pisanju britanskih medija, novi klub je za njega platio oko 10 miliona evra. Evans je posle Vejna Runija bio igrač sa najdužim stažom u Junajtedu od trenutnih igrača. On je za taj klub odigrao 198 utakmica.

20:31 - Totenhem i Everton odigrali bez golovaFudbaleri Totenhema i Evertona odigrali su nerešeno 0:0 u meču četvrtog kola engleske Premijer lige. Londonski tim je na Vajt Hart Lejnu bio bliži pobedi, ali se u nekoliko navrata istakao golman gostiju Tim Hauard. Napadač "pevaca" Hari Kejn nije uspeo da prekine post koji traje 400 minuta, a sudija Majk DŽons mu je zbog ofsajda, čini se opravdano, poništio pogodak. Najbolji mladi igrač Premijer lige u prošloj sezoni je imao još nekoliko sjajnih prilika, ali se odbranama istakao večeras sjajni čuvar mreže Evertona Hauard. Ovo je najgori start Totenhema još od sezone 2008/2009 kada je na klupi kluba iz Londona sedeo Huande Ramos. Rezultati i strelci četvrtog kola Premijer lige: Čelsi - Kristal Palas 1:2 (Falkao 80. - Sako 65, Vord 81) Njukasl - Arsenal 0:1 (Koloćini autogol 52) Aston Vila - Sanderlend 2:2 (Sinkler penal 11, 41. - M"Vila 8, Lens 53) Bornmaut - Lester 1:1 (Vilson 24. - Vordi penal 87) Liverpul - Vest Hem 0:3 (Lancini 3, Nobl 29, Sako 90) Mančester Siti - Votford 2:0 (Sterling 47, Fernandinjo 56) Stouk - Vest Bromvič Albion 0:1 (Rondon 45) Totenhem - Everton 0:0 Sutra: Sautempton - Norič (14.30) Svonsi - Mančester Junajted (17 sati) Tabela: Mančester Siti 12 bodova, Kristal Palas 9, Lester 8, Arsenal, Liverpul i Mančester Junajted po 7, Vest Hem 6, Svonsi i Everton po 5, Norič, Arsenal i Čelsi, VBA po 4...

20:11 - Sausolo u finišu do pobede u BolonjiFudbaleri Sasuola nastavili su sa dobrim rezultatima na početku Serije A, pošto su kao gosti u drugom kolu sa 1:0 pobedili Bolonju. Strelac je bio Antonio Floro Flores u 86. minutu. Sasuolo je zabeležio drugu pobedu u novoj sezoni italijanskog prvenstva i prvi je na tabeli. Bolonja je poslednja bez učinka.

19:53 - Perišić do kraja sezone u InteruHrvatski fudbalski reprezentativac Ivan Perišić do kraja sezone nastupaće u Interu kao pozajmljeni igrač Volfsburga, potvrđeno je danas na sajtu italijanskog kluba.Inter će na kraju sezone imati opciju da otkupi kompletan ugovor za 20 miliona evra, a Perišića je na aerodromu u Milanu dočekao tim menadzer "neroazura" Dejan Stanković uz prisustvo mnogbrojnih novinara."Veoma sam srećan i zadovoljan što dolazim u klub. Napred Inter", poručio je 26-godišnji fudbaler za klupski sajt.Hrvatski krilni fudbaler karijeru je započeo u mlađim kategorijama Hajduka iz Splita, pre nego što se preselio u francuski Sošo, gde je nastupao za drugi tim.Kasnije je igrao je za Klub Briž i Borusiju iz Dortmunda, dok je u Vofsburgu od 2013. godine.Za nemački klub upisao je 84 nastupa, postigao 20 golova uz 16 astistencija, a osvojio je Kup i Superkup Nemačke.Dres selekcije Hrvatske nosio je na 38 utakmica i devet puta se upisao u listu strelaca.

19:34 - Meklaren: Mitrović nije imao nameru, žalićemo seMenadžer Njukasla Stiv Meklaren stao je odbranu fudbalera Aleksandra Mitrovića posle isključenja na današnjem meču protiv Arsenala u Premijer ligi i najavio je da će klub uložiti žalbu na odluku sudije. Sudija Andre Mariner odlučio je da izvadi direktan crvi karton srpskom fudbaleru u 15. minutu meča na Sent Džejms Parku, posle starta nad vezistom Arsenala Frensisom Kokelanom. "Razočarani smo što smo igrali utakmicu sa deset igrača, jer Musa Sisoko je za sličan start dobio žuti karton. Pregledao sam snimak više puta i mislim da Mitrović nije imao nameru da povredi protivničkog igrača. Ne vidim ništa opasno u njegovom startu, bilo je dosta nespretno, ali video sam puno nespretnih startova u karijeru. Ovo je sport pun kontakta", rekao je Meklaren posle utakmice. Mitrović je ovog leta stigao u Njukasl iz Anderlehta, i već na prve dve utakmice zaradio po žuti karton, pa trener Meklaren novi njegov gest opravdava time da su sudije "uzele na zub" srpskog napadača. "Znam ga dobro i znam da je imao nameru samo da osvoji loptu. On je rođeni pobednik. Odigrao je samo par utakmica i sudije su ga zapamtile. Ukoliko budemo mogli uložićemo žalbu, iako znamo da ćemo je verovatno izgubiti. Ccak su i igrači Arsenala delovali iznenađeno zbog crvenog kartona", zaključio je 54-godišnji engleski stručnjak. Fudbaleri Arsenala pobedili su danas na gostovanju u Njukaslu minimalnim rezultatom 1:0 u četvrtom kolu Premijer lige.

19:17 - Murinjo: Nismo zaslužili da izgubimoTrener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da njegova ekipa nije zaslužila da izgubi u današnjoj utakmici sa Kristal Palasem. "Čestitam Palasu na fantastičnom rezultatu i igri. Ali, nismo zaslužili da izgubimo", rekao je Morinjo britanskim medijima posle utakmice. Čelsi je izgubio 2:1 od Palasa i tako zabeležio drugi poraz u četiri kola Premijer lige, pa je sada 13. na tabeli sa samo četiri boda. Murinju se nije svideo nastup pojedinih igrača Čelsija. "Centralni bekovi i golman su bili veoma dobri. Ali, bilo je nekoliko igrača koji nisu bili u igri. Kada ekipa nema 10 igrača u polju, teško je da se dobije", kazao je trener londonskog kluba. Branilac titule Čelsi zaostaje osam bodova za vodećim Mančester sitijem.

18:54 - Odita doneo Voždovcu pobedu u SurduliciFudbaleri Voždovca pobedili su danas u Surdulici ekipu Radnika sa 3:1 (1:1) u osmom kolu Superlige Srbije. Beogradski tim je do drugog trijumfa u prvenstvu došao najviše zahvaljujući Obijori Oditi, strelcu dva pogotka u 62. iz penala i 68. minutu. Fudbaleri Radnika prethodno su došli u vođstvo preko Lazara Arsića u 20, a preokret gostiju najavio je Marko Adamović golom u 40. minutu. Voždovac je ovom pobedom, prvom posle šest kola, pobegao iz donjeg doma tabele i trenutno se nalazi na sedmom mestu sa devet bodova, dok je Radnik na 15. poziciji sa šest. Rezultati i strelci: Radnik - Voždovac 1:3 (Arsić 20. - Adamović 40, Odita 62. penal, 68) Večeras: Partizan - OFK Beograd (19 sati) Novi Pazar - Rad (19) Javor - Radnički Niš (20) Sutra: Spartak Subotica - Vojvodina (17) Metalac - Ccukarički (19) Mladost Lučani - Crvena Zvezda (19) Tabela: Crvena zvezda 17 bodova, Javor 15, Vojvodina 13, Partizan i Radnički Niš po 12, Mladost Lučani i Borac po 11...

18:22 - Ponavlja se suđenje predsedniku FK Posavac zbog mitaApelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je predsednik FK Posavac-Tišma iz Boljevca Stevan Tišma, bio osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog uzimanja mita od fubalera Z.T. i naložio da mu se suđenje ponovi.Presuda je, kako se navodi na sajtu Apelacionog suda, ukinuta zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, odnosno nedostatka jasnih razloga o odlučnim činjenicama.Tišma se sumnjiči da je kao odgovorno lice - predsednik FK Posavac - Tišma" iz Boljevaca, posredno zahtevao i primio 1.800 evra da bi u okviru svog službenog ovlašćenja izvršio službenu radnju koju bi morao izvršiti.To je kako se sumnja, uradio tako što je u više navrata posredno zahtevao novac od Z.T. kako bi mu u zimskom prelaznom roku 2011. godine izdao ispisnicu i tako obezbedio brisovnicu Fudbalskog saveza Beograd.

17:59 - Terzić: Pokušaćemo da održimo kontinuitet dobrih igaraSelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić zadovoljan je dosadašnjim igrama i nada se da će se taj kontinuitet održati i u drugom delu Svetskog kupa u Japanu, počev od meča protiv Dominikanske Republike."Zadovoljni smo kako ekipa igra do sada i nadamo se da ćemo u narednom ciklusu od tri utakmice ponoviti dobre igre", rekao je Terzić.On je s respektom komentarisao sutrašnjeg protivnika, Dominikansku Republiku."One mogu da odugraju izuzetno, nikada ne znaš kada će odigrati na najboljem nivou, ali je činjenica da nemaju kontinuitet. Fizičke predispozicijie su im vrhunske, ali im tehnika nije jača strana, zato ćemo upravo te njihove mane pokušati da iskoristimo", rekao je Terzić.Srbija igra protiv Dominikanske Republike u drugoj nrundi Svetskog kupa u nedelju od 5 sati po srednjeevropskom vremenu.

17:44 - Đoković na US openu startuje u ponedeljakOrganizatori US opena odlučili su da gornje polovine žreba u obe konkurencije počnu takmičenje prvog dana. To znači da će Novak Đoković u pohod na svoju drugu titulu u Njujorku krenuti u ponedeljak. On startuje duelom sa Brazilcem Žoaom Souzom. Istog dana na teren će i najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković, kao i Bojana Jovanovski i Filip Krajinović. Ivanovićeva za protivnicu ima Dominiku Cibulkovu, a Jelena Osean Dodan. Krajinović čeka kvalifikanta, dok Bojana izlaz iz krize traži u meču sa Laurom Aruabarenom.

17:22 - Koman na pozajmici u BajernuFudbaler Juventusa Kingsi Koman narednih godinu dana igraće na pozajmici u minhenskom Bajernu, potvrdio je danas trener italijanskog tima Masimilijano Alegri.Mediji na Apeninima navode da će šampion Nemačke pozajmicu platiti oko dva miliona evra, sa opcijom kupovine na kraju sezone za 26 miliona evra."Koman je napustio Juventus. Izrazio je želju da ode i mislim da smo ostvarili dobar transfer. On prošle sezone nije igrao previše i napravili smo pravi potez jer igrač nije bio zadovoljan statusom", rekao je Alegri na konferenciji za medije uoči meča protiv Rome u Seriji A.Juventus je u ovom prelaznom roku već prodao jednog igrača sredine terena Bajernu, pošto je Arturo Vidal otišao u Minhen za 40 miliona evra.Koman je pre samo godinu dana prešao iz Pari Sen Žermena u Juventus, a odigrao je 21 utakmicu i dao jedan gol.Ovaj 19-godišnji fudbaler za mladu reprezentaciju Francuske nastupio je šest puta i postigao dva gola.

16:59 - Poljak Malahovski osvojio zlato u bacanju diska na SPPoljski atletičar Pjotr Malahovski osvojio je danas zlatnu medalju u bacanju diska na šampionatu sveta u Pekingu.Malahovski je do trećeg zlata za svoju zemlju u Pekingu došao rezultatom 67,40 metara.Srebro je pripalo Belgijancu Filipu Milanovu uz nacionani rekord - 66,90 metara, a bronza jos jednom Poljaku Robertu Urbamneku hicem od 65,18 metara.

16:39 - Iton osvojio zlato i postavio novi svetski rekord u desetobojuAmerički atletičar Ešton Iton osvojio je danas zlatnu medalju u desetoboju na Svetskom prvenstvu u Pekingu, a pritom je postavio i novi svetski rekord.Amerikanac je do svog drugog zlata na svetskim prvenstvima došao sa rezultatom od 9.045 bodova, što je šest više od prethodnog rekorda, koji je on sam postavio 2012. godine u Judžinu, u SAD.Srebro je osvojio Kanađanin Damijan Vorner sa 8.695 bodova i tako postavio novi nacionalni rekord, a bronzom se okitio Nemac Riko Frajmut sa 8.561 bodom, kome je to najbolji rezultat u karijeri.Za desetoboj se boduju trke na 100, 400 i 1.500 metara, 110 metara sa preponama, skok udalj, bacanje kugle, skok uvis, bacanje diska, skok motkom i bacanje koplja.

16:22 - Đurić u Turskoj, Nastić za sada ostaje u VojvodiniIskusni 30-godišnji štoper Igor Đurić napustio je Vojvodinu i prešao u turskog drugoligaša Karšijaku, sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor. On će tako drugi put u pečalbu, jer je od 2009. do 2011. igrao za Herenven, a potom i za Al Šarjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Očekivalo se da će novosadskog superligaša napustiti i Bojan Nastić, za koga se verovalo da sigurno prelazi u Legiju. Međutim, transfer je propao.

15:58 - Amerikancu Itonu zlato u desetoboju uz svetski rekordOlimpijski šampion u desetoboju Amerikanac Ešton Iton osvojio je danas zlato na prvenstvu sveta u Pekingu uz svetski rekord od 9.045 bodova. Iton je za šest bodova poboljšao prethodni sopstveni svetski rekord, ostvaren u Oregonu 2012. Srebro je uz nacionalni rekord Kanade osvojio Demijen Vorner sa čak 350 bodova manje od Itona, dok je bronza pripala Nemcu Riku Frajmutu sa 8.561 bodom.

15:44 - Miler pozdravio heroja iz vozaAlek Skarlatos je američki vojnik koji je savladao teško naoružanog napadača u vozu koji je išao na relaciji Amsterdam - Pariz. On je tom prilikom nosio dres Tomasa Milera iz minhenskog Bajerna i, zbog toga, dobio je priliku da upozna fudbalera. Skarlatosu, inače 22-godišnjaku koji je služio u Avganistanu, Miler je poklonio novi dres uz reči zahvalnosti za svoje junačko delo. On je ranije dobio orden i od francuskog predsednika Fransoa Olanda. Miler nije krio oduševljenje što je dobio priliku da upozna momka koji je sprečio potencijalnu veliku katastrofu. On je, zajedno sa još dvojicom američkih vojnika, uspeo da obuzda Marokanca koji je nosio automatsku pušku i nož u vozu koji je prevozio oko 500 osoba. Na kraju su tri osobe povređene, ali sasvim je jasno da je taj broj mogao da bude mnogo veći i mnogo tragičniji. Napad se dogodio na teritoriji Belgije, a napadač je uhapšen na stanici na severu Francuske, 185 kilometara severno od Pariza.15:40 - Britancu Farahu zlato na 5.000m na SPBritanski atleticar Mo Farah osvojio je zlatnu medalju na 5.000 metara na šampionatu sveta u Pekingu. Ovo je njegovo drugo zlato u Pekingu, posle titule na 10.000 metara. Tridestdvogodišnji olimpijski šampion završio je današnju trku u vremenu 13:50,38 minuta i time osvojio rekordnu treću uzastopnu svetsku titulu u toj discilini. Srebro je pripalo Kenijcu Kelebu Ndiku u vremenu 13;51,75, a bronza Etiopljaninu Hagosu Genbrivetu rezultatom 13:51,86 minuta.15:28 - Funkcioner Benfike dilovao kokainJedan od ljudi zaposlenih u portugalskom prvaku Benfiki, Žoze Kariso, uhapšen je pod optužbom da je prenosio kokain iz Kolumbije. On je uhapšen dok je bio za volanom automobila koji je u vlasništvu lisabonskog kluba, a u kojem je policija pronašla 9,5 kilograma kokaina. Kariso je u Benfiki zadužen za rukovođenje sektorom za pomoć fudbalerima u aktivnostima koji se tiču kupovine automobila i stanova. On je započeo karijeru u lisabonskom klubu kao vozač predsednika Luisa Felipea Vijeire. On je navodno na stadionu "Luž" imao desetak sastanaka sa izvesnim kolumbijskim državljanima. Kolumbijci su, kako se tvrdi, koristili ulaz broj 18 na La Lužu.15:08 - Valke razmišlja o kandidaturi za predsednika FIFAGeneralni sekretar Svetske fudbalske federacije Žerom Valke mogao bi da se kandiduje na predstojećim izborima za predsednika FIFA. Valkea je kontaktirala barem po jedna regionalna konfederacija i nacionalna asocijacija da mu poruči da će imati njihovu podršku. Valke je takođe imao razgovore sa nekolicinom zvaničnika FIFA. Veruje su da su pojedini visoki zvaničnici vladajućeg tela svetskog fudbala protiv njegove kandidature i savetovali su mu da je ne prihvati. Jedan od razloga je i činjenica da bi kandidatura poslala negativnu poruku američkom tužilaštvu koje vodi istragu protiv FIFA i brojnih visokih zvaničnika po optužbama za mito i korupciju. Pošto FIFA pokušava da pokaže američkom tužilaštvu da predstoje ozbiljne reforme, mnogi osećaju da bi Valkeovo prisustvo to značajno otežalo.14:40 - Ruskinja Kučina zlatna u skoku uvis na SPRuska atletičarka Marija Kučina donela je svojoj zemlji drugu zlatnu medalju na šampionatu sveta u Pekingu, pošto je danas pobedila u finalu skoka uvis. Kučina je trijumfovala skokom od 2,01 metra, što je njen lični rekord. Srebro je istim rezultatom, ali zbog većeg broja pokušaja, osvojila Hrvatica Blanka Vlašić, a bronzu Ruskinja Ana Čičerova, takođe sa preskočenih 2,01.

14:11 - Beloruskinja Arzamasova osvojila zlato na 800 metaraBeloruska atletičarka Marina Arzamasova osvojila je danas zlato na prvenstvu sveta u Pekingu na 800 metara. Aktuelna evropska šampionka pobedila je rezultatom 1:58,03 minuta, ispred Kanađanke Melise Bišop koja je osvojila srebro u vremenu 1:58,12 minuta. Bronza je pripala svetskoj šampionki iz Moskve 2013. Kenijki Junis Džepkoeč Sam u vremenu 1:58,18 minuta.13:45 - Mejveder završava karijeru 12. septembraAmerička bokserska zvezda Flojd Mejveder završiće karijeru 12. septembra, mečom protiv zemljaka Andrea Bertoa, potvrdio je danas njegov promoter Lionard Elerbe. Neporaženi osmostruki šampion u velter kategoriji izjednačiće rekord slavnog Rokija Marćana od 49:0, ukoliko u poslednjem meču karijere pobedi Berta. Meč za šampiona sveta u velter kategoriji odrzaće se u Las Vegasu.13:11 - Mitrović: Napašćemo ArsenalNapadač Njukasla Aleksandar Mitrović izjavio je pre utakmice sa Arsenalom da će njegov tim napasti od prvog minuta. "Odigrali smo veoma dobru utakmicu protiv Mančester Junajeda. To je veliki klub, ponosni smo na način na koji smo odigrali, ali želimo danas da nastavimo sa dobrim partijama i spremni smo za ovaj meč", rekao je Mitrović i dodao: "Oni će pokušati da igraju brzo i drže loptu, ali mi želimo isto. Želimo da igramo dobar fudbal – ovo je naš stadion, napašćemo ih od prvog minuta i to je ono što očekujemo".

12:35 - Mendeš spasava MurinjaDžon Stouns neće ovog leta stići u Čelsi, bez obzira što je to velika želja londonskog kluba, ali i samog fudbalera. Zbog toga se Žoze Murinjo okrenuo drugim rešenjima, odnosno čuvenom superagentu Žoržu Mendešu. Tako se došlo do dva potencijalna centralna beka - Ezekijala Garaja i Ajmena Abdenura. Oba fudbalera, prirodno, zastupa Mendeš, uostalom kao i Murinja, ali Andre Viljaš-Boaš, sam nekada trener Čelsija, ne želi ni da čuje da argentinski reprezentativac napusti Sankt Peterburg. Takođe, Valensija je veoma zainteresovana za Abdenura, Tunižanina koji nastupa za Monako. Murinjo je potvrdio da se nada da će klub dovesti barem još jedno pojačanje do kraja prelaznog roka. Četvrti iskusniji centralni bek - pored Džona Terija, Gerija Kejhila i Kurta Zume - je prioritet. "Nismo očajni. Ne paničimo zbog toga što se prelazni rok završava kroz nekoliko dana. Ako dovedemo nekoga, doveli smo ga. Ako ne, ništa. Ali za savršeni balans tima potreban nam je još jedan igrač", istakao je Murinjo. 12:11 - Junajted nudi De Heu i 90 miliona za Bejla?Fudbalski klub Mančester junajted navodno je spreman da madridskom Realu ponudi golmana Davida De Heu i 90 miliona evra za Velšanina Gareta Bejla. Za De Heu se od početka prelaznog roka zna da bi mogao da pređe u Real, posebno jer mu na kraju ove sezone ističe ugovor. S druge strane, Bejl je više puta povezivan sa Junajtedom, iako je istakao da je zadovoljan u Realu. Međutim, poslednjih dana, i to pred sam kraj prelaznog roka, došlo je do novih obrta, pošto je Junajted svestan da bi na kraju sezone mogao da ostane bez De Hee i da za to ne dobije nadoknadu. To je i razlog zašto je on uključen u ponudu za Bejla, koji se po njoj procenjuje oko 130 miliona evra.11:45 - Serena već rasprodala karte za žensko finaleOrganizatori Ju-Es opena objavili su da su karte za žensko finale singla rasprodate pre ulaznica za borbu za titulu kod tenisera. Razlog za to može da se nađe u činjenici da Serena Vilijams ima šansu da na poslednjem Gren slemu sezone ispiše nove stranice istorije. Američka teniserka će se od ponedeljka boriti za prvi kalendarski Gren slem u karijeri, a ako uspe, biće prva kojoj je to pošlo za rukom od Štefi Graf 1988. godine. Serena je već kompletirala ’Serena slem’, pošto u ovom trenutku u svom posedu ima sve četiri titule sa najvećih turnira na svetu. Uz to što bi trijumfom u finalu US Opena došla do Gren slema, Vilijamsova će se u tom slučaju izjednačiti sa Grafovom po broju Gren slem titula – 22. Ispred nje tada bi ostala samo Margaret Kort, koja je tokom karijere osvojila 24 trofeja. Amerikanci očigledno ne žele da propuste priliku da prisustvuju istoriji, a to je verovatno prvi put u istoriji US Opena da su ulaznice za žensko finale rasprodate pre onih za muško.

11:11 - Istorijsko zlato za Slovačku na SPSlovački aletičar Matej Tot osvojio je danas na prvensvu sveta u Pekingu prvo zlato u istoriji šampionata za svoju zemlju, u hodanju na 50 kilometara. Tot je po toplom i sparnom vremenu dominirao od starta do cilja u koji je ušao rezultatom 3:40:32 sata. Srebro je osvojio dvostruki olimpijski vicešampion Australijanac Džered Talent, koji je trku završio za više od minut zakašnjenja, u vremenu 3:42,17 sata. Bronza je pripala Japancu Takajuki Taniju rezultatom 3:42,55 sata. Zanimljivo je da je veteran 45. godišnji Španac Hesus Anhel Garsija zauzeo deveto mesto, više od dve decenije pošto je osvojio zlato na SP u Štutgartu 1993. godine.11:00 - Mihajlović o Baloteliju: Kako se ponaša, tako će i igratiTrener fudbalera Milana Siniša Mihajlović poručio je da od Marija Balotelija zavisi koliko će igrati u redovima "rosonera". Baloteli je došao u Milan na pozajmicu iz Liverpula. "Kada bude spreman, igraće. Ako se ponaša kako treba, igraće. Ostavite dete na miru. Nemam šta više da dodam. Nema poente da pričam o tome da li će igrati ili ne, kada je jeo, kako se oblači", rekao je Mihajlović. Baloteli bi za Milan mogao da zaigra 13. septembra na meču protiv Intera.10:43 - Federer ponosan na afričke koreneDrugi teniser sveta Švajcarac Rodžer Federer istakao je da je izuzetno ponosan što u sebi ima afričke krvi. Federerova majka Linet je iz Južne Afrike i ona ga je od najranijeg detinjstva dovodila u ovu zemlju. "Moja majka potiče iz Južne Afrike tako da sam od malih nogu imao kontakt sa Afrikom. Roditelji su me prvi put odveli u JAR kad sam imao samo sedam meseci. Posle toga, obično smo posećivali rođake na svake dve godine. Imam mnogo sećanja na dane provedene na farmi pored Johanesburga, ili na to kako smo se vozili do Kejp Tauna i obale. Kasnije, roditelji su sestru i mene vodili na safari, što je naravno bilo ekstremno uzbudljivo. Volim da se prisećam tih iskustava sa sestrom i roditeljima. Veoma sam ponosan što imam afričke korene", rekao je Federer.10:28 - FIFA o Evi Karneiro 11. septembraSvetska fudbalska federacija raspravljaće u septembru o ponašanju menadžera Čelsija Žozea Murinja prema doktorki londonskog kluba Evi Karneiro. Karneirova i fizioterapeut Džon Firn ušli su na teren kako bi ukazali pomoć Edenu Azaru meča sa Svonsijem, zbog čega je Belgijanac morao da napusti teren. Čelsi je tada ostao sa desetoricom igrača na terenu, pošto je prethodno golman Tibo Kurtoa bio isključen, a Murinjo je svoj bes iskalio na doktorki. Odmah posle utakmice je rekao da je lekarski tim reagovao impulsivno i naivno. Portugalski stručnjak je Karneirovoj i Firnu zabranio da sede na klupi, takođe im je ukinuo pojedine povlastice, ali je najavio da ne znači da će ta odluka ostati na snazi do kraja sezone. Lekarski komitet FIFA sastaće se 11. septembra i tada će raspravljati o slučaju doktorke Čelsija.

10:11 - Anderson i Erber u finalu turnira u Vinston SejlemuJužnoafrički teniser Kevin Anderson plasirao se u finale ATP turnira u Vinston Sejlemu pošto je jutros savladao Tunišanina Maleka Žazirija sa 6:4, 6:3. Protivnik Andersonu u finalu biće kvalifikant, Pjer Erber iz Francuske, koji je u drugom polufinalnom meču pobedio Amerikanca Stiva Džonsona sa 3:6, 7:6 (7-5), 6:2. Ukupni nagradni fond u Vinston Sejlemu iznosi 695.515 dolara.09:48 - Platini: Ne UEFA, želim u FIFAPredsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini rekao je da se neće kandidovati za novi mandat na čelu UEFA. Bivši reprezentativac Francuske izjavio je da mu je ovo poslednji mandat na čelu UEFA i da se neće kandidovati 2019. godine na novim izborima. Platini je dodao da njegov ostanak ne zavisi od eventualne pobede na izborima za prvog čoveka FIFA, za koje se kandidovao krajem prošlog meseca. "Jedna stvar je jasna, a to je moja budućnost u UEFA. Ja sam kandidat za predsednika FIFA i to ponavljam od jula, izbori su za šest meseci i biće vremena za pitanja o kampanji", rekao je Platini. Pored Francuza, bivši potpredsednik FIFA Čung Mong Jon potvrdio je kandidaturu, dok se očekuje da se u trku za predsednika uključe i brazilska legenda Ziko, predstavnik fudbalskog saveza Libije Musa Biliti, kao i bivši kapiten Trinidada i Tobaga Dejvid Nakid.Novi kandidati imaju rok do 26. oktobra da se kandiduju za predsednika FIFA.09:21 - Češko finale u Nju HejvenuU finalu WTA turnira u Nju Hejvenu, koji se igra za nagradni fond od 689.063 dolara, sastaće se češke teniserke Petra Kvitova i Lusi Šafarova. Kvitova je u polufinalu savladala Dankinju Karolinu Voznijacki sa 7:5, 6:1, dok je Šafarova bila bolja od Lesije Curenko iz Ukrajine - 6:2, 7:6 (7-4). Kvitova i Šafarova do sada su se sastajale šest puta i svih šest puta uspešnija je bila Kvitova.

09:05 - Slovenac prešao u LeverkuzenSlovenački fudbaler Kevin Kampl, koji je do sada igrao za Borusiju iz Dortmunda, potpisao je petogodišnji ugovr sa Bajerom iz Leverkuzena. Kampl je stigao u Dortmund prošle zime, ali nije ostavio jak utisak. On je ranije branio boje Salcburga, dok je klub vodio trener Rodžer Šmit koji je sada u Leverkuzenu. Leverkuzen je ranije saopštio da se njihov napadač Son Hung Min iz Južne Koreje pridružio Totenhemu.08:44 - Advokat doveo svog pulena u SanderlendŠvedski napadač Ola Toivonen prešao je u Sanderlend, u kojem će igrati kao pozajmljen fudbaler francuskog Rena. "Radio sam s njim u PSV-u i dobro ga poznajem. Ima mnogo iskustva, ofanzivan je fudbaler koji postiže mnogo golova i doneće nešto drugačije timu", rekao je trener Sanderlenda Dik Advokat. Toivonen (29) je karijeru počeo u Degerfosu, a igrao je još za Geteborg i Malme u Švedskoj, kao i PSV u Holandiji, pre nego što je na polovini pretprošle sezone došao u Ren. On će priliku za debi imati ovog vikenda protiv Aston Vile u Premijer ligi.08:22 - Brežančić priželjkivao Partizan u Ligi EvropeFudbaler AZ Alkmara Rajko Brežančić ocenio je da je njegova ekipa dobila dosta tešku grupu u Ligi Evropa i dodao da se nadao da će holandski tim izvući Partizan na žrebu, što se i desilo. "Dosta teška grupa... Augsburg su tipični Nemci, dosta trče i tačno se zna ko šta radi. O Atletik Bilbau je suvišno bilo šta pričati, a što se Partizana tiče, priželjkivao sam ih, jednostavno nisu imali sreće protiv BATE Borisova, ali opet... Izvukli smo najbolju ekipu u Srbiji tako da očekujem otvoren meč, kao što igramo i mi i oni. Neka bolji pobedi u svakom slučaju", rekao je Brežančić. Srpski fudbaler je početkom avgusta iz Čukaričkog prešao u AZ Alkmar, ali još nije dobio priliku da zaigra za prvi tim. AZ Alkmar će takmičenje u Ligi Evropa početi 17. septembra u Beogradu protiv Partizana. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track