BLOG UŽIVO: Tipsarević poražen od Simona u Bukureštu
Foto: Fonet

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Tipsarević poražen od Simona u Bukureštu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

20:54 Miroslav Radović dva meseca van terenaVeć na početku nove sezone kineski Hebei doživeo je veliki peh pošto je Miroslav Radović doživeo neugodnu povredu zbog koje će van terena provesti dva meseca. Srpski internacionalac operisan je nakon što je povredio rame a prve procene su da će naredna dva meseca provesti na rehabilitaciji. Bivši fudbaler Legije trebalo je da bude udarna igla kineskog drugoligaša na čijoj klupi sedi Radomir Antić, ali će Hebei morati da nastavi borbu za plasman u elitu bez povređenog Radovića. Na početku nove sezone Radović je postigao dva gola za Hebei koji posle pet takmičarskih utakmica zauzima šestu poziciju na tabeli sa 8 osvojenih bodova.

19:12 - Hicfeld: Klopu je najbolje da pauzira kao GvardiolaNekadašnji trener Borusije iz Dortmunda i Bajerna Otmar Hicfeld savetovao je danas Jirgena Klopa da napravi jednogodišnji pauzu pre nego što preuzme neki tim. Hicfeld je izjavio da bi Klop na taj način napravio pravi potez i spreman dočekao nove izazove, kao u slučaju Pepa Gvardiole koji je tek 12 meseci posle odlaska iz Barselone preuzeo Bajern."Jirgen bi trebalo da uzme slobodno polusezonu ili sezonu kako bi napunio baterije i bio više sa porodicom. Verujem da bi se posle toga vratio pun energije i psihološki jači", rekao je Hicfeld za Skaj televiziju.Klop će na kraju sezone napustiti "milionere", a njegovo ime dovodi se u vezu sa prelaskom u Mančester Siti, Arsenal i madridski Real.On je za sedam godina na klupi Borusije osvojio dve titule Bundeslige, nacionalni kup, a vodio je tim i od finala Lige šampiona 2013. godine.

18:11 - Badštuber tri meseca van terenaFudbaler Bajerna Holger Badštuber završio je sezonu jer će zbog povrede butnog mišića morati da odsustvuje najmanje tri meseca, objavio je danas minhenski klub. Nemački štoper povredio se u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Porta (6:1), zbog čega će u narednih nekoliko dana otputovati u SAD na operaciju."Veoma sam razočaran, ali moram da razmišljam pozitivno. Nadam se da ću se brzo vratiti na teren", rekao je Badštuber za zvaničan sajt Bajerna.Badštuber je tokom cele karijere imao dosta problema sa povredama, prvi put je pokidao ligamente kolena protiv Borusije iz Dortmunda u aprilu 2012, zbog čega je pauzirao godinu i po dana, a po povratku na teren obnovio je povredu i odsustvovao pet meseci. On je prošao omladinsku školu Bajerna, a za prvi tim je odigrao 164 utakmice i postigao dva gola. Za reprezentaciju Nemačke nastupao je 31 put, a bio je član tima koji je osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

17:49 - Leonard najbolji odbrambeni igrač NBA ligeKrilni košarkaš San Antonija Kavi Leonard izabran je danas za najboljeg odbrambenog igrača godine u NBA ligi. Leonard je zbog problema sa povredama odigrao samo 64 utakmice ove sezone, ali je i pored toga dao veliki doprinos ekipi, posebno u odbrani, saopšteno je NBA. Leonard je šesti krilni igrač u ligi po broju prosečnih ukradenih lopti na utakmicama, od kada je NBA liga počela da vodi statistiku pre 42 godine. On u proseku ima 2,3 ukradene lopte, čime je pomogao Sparsima da završe kao treća najbolja odbrambena ekipa, sa indeksom od 99,6 odsto od 100 poseda lopte. Njemu je to prvo takvo priznanje u karijeri. Prošle godine nagradu je dobio centar Čikaga Joakim Noa. Leonard je dobio ukupno 333 poena u glasanju, od čega 37 najviših glasova. Krilni košarkaš Golden Stejta Drejmond Grin bio je drugi u izboru, sa 317 poena.

17:15 Tipsarević poražen od Simona u BukureštuSrpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Bukureštu, jer je u drugom kolu poražen od prvog nosioca Francuza Žila Simona - 5:7, 4:6.Jedini brejk u prvom setu napravio je Simon za 6:5. U drugom setu je Tipsarević prvi oduzeo servis rivalu. Vodio je i 4:1, ali je onda dozvolio Francuzu da osvoji pet uzastopnih gemova, uz dva brejka, i stavi tačku na meč posle sat i 58 minuta igre.Bio je to njihov deseti duel i osma pobeda Simona, trenutno 13. igrača sveta. Janko je tek 824. na ATP listi posle dugog odsustva.Tipsarević je u prvom kolu savladao kvalifikanta iz Italije Tomasa Fabijana (6:4, 6:3). Pre Bukurešta, posle 17 meseci pauze, srpski teniser je učestvovao na turniru u Hjustonu gde je savaladao Brazilca Giljermea Slezara, a onda je poražen od Kolumbijca Santjaga Điralda.Turnir u Bukureštu spada u kategoriju ATP 250, igra se na šljaci, a nagradni fond mu je 439.405 evra.

16:35 - Organizatori Stokholmskog maratona izbegli rasizamOrganizatori Stokholmskog maratona promenili su plan da novčanu nagradu može da dobije samo nordijski trkač, pošto su se suočili sa kritikama za rasizam. Organizatori su ranije saopštili da će nagradu na takmičenju koje se održava 30. maja moći da dobije samo takmičar iz nordijskih, odnosno skandinavskih zemalja. Ova odluka naišla je na talas kritika, a norveški kolumnista Andreas Seliujas ocenio je tu odluku kao potez koji je "najbliži rasizmu", prenela je agencija Rojters. Organizatori trke su tom odlukom želeli da podstaknu na takmičenje skandinavske trkača, ali su istovremeno isključili mogućnost dobijanja nagrade od 28.600 dolara za sve one koji to nisu, pritom misleći na atletičare iz Afrike koji dominiraju ovom atletskom disciplinom. Bilo je predviđeno da u slučaju pobede afričkog takmičara, nagrada ode u ruke najbolje plasiranom Nordijcu. Ipak, organizatori su danas promenili politiku i odlučili da nagradni fond bude dostupan svim učesnicima trke."Kritika nas je naterala da razmislimo. Ukoliko pobedi trkač koji nije Nordijac, svakako ćemo otvoriti novčanik i u tom slučaju", rekao je portparol Stokholmskog maratona Lorenco Nesi.Ni jedan Nordijac nije pobedio na tom takmičenju od 2001. kada je trijumfovao Šveđanin Anders Salki.

16:21 - Gol tehnologija i u BundesligiGol tehnologija bi uskoro mogla da postane praksa i u Bundesligi, pošto će biti isprobana u mečevima za opstanak krajem sezone, saopštila je Nemačka fudbalska liga (DFL). Predsednik DFL Kristijan Zajfert rekao je da će plej - of mečevi poslužiti kao probni balon za eventualno uvođenje tehnologije video nadzora gol linije u Bundesligu."Ako je to u interesu klubova, pod uslovom da oprema može da bude instalirana, ne postoji rzalog zašto ta praksa ne bi zaživela", rekao je Zajfert, a prenosi agencija AFP.DFL se založila za uvođenje "Hawk eye" sistema koji je već godinama u širokoj primeni na teniskim takmičenjima, kao i u Premijer ligi. Troškovi uvođenja video nadzora iznosili bi između 150.000 i 180.000 evra po sezoni za svaki klub. Dve plej - of utakmice za opstanak u Bundesligi biće odigrane 28. maja i 1. juna, dva dana pred finale Kupa Nemačke.

16:09 - Obradović trener godine u NemačkojTrener berlinske Albe Saša Obradović proglašen je za stratega godine u nemačkoj ligi, saopšteno je danas na sajtu ovog takmičenja. Obradović je do nagrade došao zahvaljujući najvećem broju glasova (88), koje je dobio od kolega, kapitena timova i predstavnika medija. On je trijumfovao ispred trenera Getingena Johana Rojkersa (83) i Gordona Herberta iz Frankfurta (61). Alba se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli sa skorom 26-4 i sve do poslednjeg kola TOP 16 faze Evrolige imala je šanse da se plasira u četvrtinale elitnog takmičenja. Za najkorisnijeg igrača lige izabran je takođe član Albe Džamal Meklin.

15:53 - Redklif: Ćerka me nagovorila da trčim Londonski maratonSvetska rekorderka u maratonu Britanka Pola Redklif rekla je da je odluku da učestvuje na predstojećem Londonskom maratonu donela pošto se konsultovala sa svojom osmogodišnjom ćerkom. Engleskinja priprema se da poslednji put u karijeri istrči Londonski maraton u nedelju, 12 godina posto je u toj trci postavila i dalje važeći svetski rekord - 2:15,25 sata. "Ćerka me je nagovorila da trčim", rekla je Redklif. Ona je dodala da na predstojećoj trci neće biti u vrhunskoj formi, ali da je zadovoljna zbog same činjenice da će trčati. "Londonski maraton je za mene prava inspiracija. Znam da neću biti među favoritima, ali neću da ispustim šansu da jos jednom trčim londonskim ulicama", rekla je Redklif.

15:30 - Muline priznao da je koristio dopingFrancuski takmičar u brzom hodanju Bertran Muline bio je pozitivan na zabranjenu supstancu EPO. Muline je u saopstenju priznao da je koristio nedozvoljeno sredstvo, kao i da je francuska policijska agencija za doping pretražila njegov stan u sredu ujutro. Pošto je priznao da se dopingovao, Muline neće morati na testiranje B uzorka. "Žao mi je ljudi koji su toliko toga uložili u mene i koji su me podržavali. Efekti ovog dopinga zaista nisu bili vredni rizika", rekao je Muline.

15:10 - Krunić: Moramo da pobedimo VoždovacTrener fudbalera Jagodine Simo Krunić izjavio je da njegova ekipa mora na predstojećoj utakmici Super lige Srbije da pruži maksimum i pobedi beogradski Voždovac. "Imamo dobar bodovni saldo sa strane, ali su nam utakmice kod kuće postale problem. Nadam se da će igrači uspeti još jednom da iznesu teret. Ne nalazimo se baš u dobroj situaciji. Imamo 30 bodova. Pre tri, četiri kola smo bili u sigurnoj situaciji", rekao je Krunić novinarima u Jagodini. "Da bi mogli mirnije da uđemo u završnicu prvenstva moramo sve da učinimo da pokušamo da pobedimo Voždovac", dodao je Krunić. Jagodina posle 23 kola Super lige Srbije zauzima osmo mesto sa 30 bodova, dok je Voždovac 15. sa 18.

14:53 - Čukarički pokrenuo Razvojni centar fudbalaFudbalski klub Čukarički pre više od pola godine pokrenuo je Razvojni centar u kome treniraju mališani od sedam do 11 godina sa ciljem pronalaženja najtalentovanije deca za fudbal. Sa mališanima radi pet trenera, tri asistenta i pedagog, a najbolji će dobiti mogućnost da treniraju u omaldinskoj školi Čukaričkog, otkrio je danas koordinator Razvojnog centra Nikola Leposavić. "Trenutno oko 100 dece trenira u Razvojnom centru i moram da naglasim da su svi - mališani, treneri i ostali koji su uključeni u rad veoma angažovani. Pored treninga jako nam je važna edukacija, kako dece tako i roditelja, ali i sportskih radnika", rekao je Leposavić. On je naveo da je kod nekoliko dečaka već prepoznat potencijal i da im je omogućeno da treniraju u Omladinskoj školi.

14:40 - Henderson produžio ugovor sa LiverpulomFudbalski klub Liverpul saopštio je da je Džordan Henderson potpisao novi dugogodišnju ugovor s tim klubom. Kako se navodi, Henderson će po novom ugovoru zarađivati 100.000 funti nedeljno. "Dosta dugo su trajali pregovori... Presrecahn sam što sam potpisao novi ugovor. Ovo je sjajna vest za mene, drago mi je što sam svoju budućnost vezao za Liverpul. Mislim da nam predstoji vreme u kom ćemo početi da osvajamo trofeje, jer imamo dobar mlad tim, sjajnog trenera i navijače", rekao je Henderson. Kapiten Liverpula Stiven Džerard će na kraju sezone napustiti klub i karijeru će nastaviti u SAD, u ekipi Los Anđeles Galaksi, a očekuje se da će ga na kapitenskom mestu zameniti Henderson.

14:20 - Rajs MVP EvrokupaKošarkaš moskovskog Himkija Tajriz Rajs proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Evrokupa ove sezone, saopšteno je na sajtu ovog takmičenja. Rajs je predvodio svoj tim i doveo ga u mogućnost da posle tri godine ponovo osvoji Evrokup. On je prosečno postizao 17.2 poena po utakmici uz indeks uspešnosti od 18.6, ali je kada je bilo najvažnije, u utakmicama četvrtfinala i polufinala imao učinak od 22.5, odnosno 25 poena po meču. Tokom karijere igrao je za Panionios, Artland, Lijetuvos Ritas, Bajern i Makabi iz Tel Aviva, a bio je član reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu 2013. godine. Himki i Gran Kanarija sastaće se u finalu Evrokupa, prvi meč na programu je sutra u Španiji, a revanš pet dana kasnije u Rusiji.

14:05 - Francuzi bez OI zbog dopingaMeđunarodna federacija za konjički sport (FEI) oduzela je zbog dopinga pravo Francuskoj da se takmiči u timskoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Riju 2016. FEI je saopštila da je grlo jahača Maksima Livija, Kalao de Mer bilo pozitivno na sedative, koji su bili zabranjeni na takmičenju na prošlogodišnjim Svetskim konjičkim igrama u Francuskoj. Francuski tim je na tom takmičenju zauzeo četvrto mesto i kvalifikovao se za OI.

13:51 - Japan domaćin naredna dva klupska SPJapan će biti domaćin naredna dva klupska šampionata sveta, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA). Japan, koji je poslednji put bio organizator klupskog Mundijala 2012, organizovaće to takmičenje 2015. i 2016. godine. Generalni sekretar FIFA Žerom Valke podsetio je da je Japan do sada uspešno organizovao šest klupskih prvenstava. "Znamo da će takmičenje ove godine biti organizovano na izuzetnom nivou, uz veliku posećenost i divnu atmosferu", rekao je Valke.

13:40 - Venger se kaje zbog prodaje FabregasaTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da žali zbog prodaje Seska Fabregasa i pozvao navijače "tobdžija" da na predstojećem londonskom derbiju protiv Čelsija pokažu poštovanje prema vezisti. Fabregas je za Arsenal nastupao od 2003. do 2011. godine, kada je na tri sezone prešao u Barselonu, a potom je 2014. došao u rivalski Čelsi. "Neću da pričam neistine, još uvek se kajem zbog odluke da prodam Fabregasa. Želim da navijači na predsojećoj utakmici pokažu poštovanje prema svakome, a tako i prema Fabregasu", rekao je Venger. Venger je rekao da očekuje da krilni napadač Arsenala Aleksis Sančes uđe u užu konkurenciju za igrača godine Premijer lige i dodao da Čileanac može da donese prevagu na terenu protiv Čelsija.

13:20 - Spahić suspendovan na tri mesecaFudbalski savez Nemačke (DFB) kaznio je bivšeg defanzivca Bajera iz Leverkuzena Emira Spahića sa tri meseca neigranja i 20.000 evra. Leverkuzen je pre dve nedelje raskinuo ugovor sa Spahićem, jer je zajedno sa nekoliko prijatelja učestvovao u tuči sa redarima Baj arene. Ceo incident snimile su kamere na tribinama, a na jednom snimku vidi se kako reprezentativac Bosne i Hercegovine glavom udara pripadnika obezbeđenja, koji mu nije dozvolio da prođe do lože. Spahić se u međuvremenu izvinio zbog nedoličnog ponašanja i prihvatio kaznu, koja ističe 12. jula. On je bio član Bajera od 2013. godine, a tokom karijere igrao je za Čelik, Zagreb, Šinjik, Torpedo iz Moskve, Lokomotivu iz Moskve, Monpelje, Sevilju i Anži. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je 80 puta i dao tri gola.

13:06 - Gvardiola ostaje u Bajernu najmanje do 2016.Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola ostaće na kormilu najmanje do isteka ugovora 2016. godine, potvrdio je direktor bavarskog klupa Karl-Hajnc Rumenige. Gvardiola, koji se pridružio Bajernu 2013, pošto je sa Barselonom osvojio 14 titula u peirodu od četiri godine, na meti je nekoliko evropskih klubova, a pominje se njegov eventualni prelazak u Mančester siti. Spekulacije o budućnosti Gvardiole intenzivirale su se u danima posle poraza od Porta rezultatom 3:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, a naročito po odlasku dugogodišnjeg timskog lekara iz kluba. Ipak, demoliranje Porta u revanš meču 6:1 i plasman u polufinale potvrdilo je da Bajern ima šanse da drugi put u istorjii, posle 2013. godine osvoji "triplu krunu". "Vrlo dobro znam da će Gvardiola biti trener najmanje do 30. juna 2016", rekao je Rumenige.

12:45 - Papas ostaje u Panatinaikosu do 2018.Košarkaš Panatinikosa Nikos Papas produžio je ugovor sa atinskom klubom do leta 2018. godine, Papas ima 24 godine, igra na poziciji plejmejkera, a u Panatinikos je došao 2013. iz Panioniosa. Ove sezone u Evroligi imao je učinak od 10,8 poena, 2,3 skoka i 1,9 asistencija, dok je u grčkom šampionatu imao nešto slabiji učinak - 9,2 poena, 2,1 skok i 1,9 asistencija. Tokom karijer igrao je za PAOK, Kolosos, Bilbao i Panelinios.12:28 - NFL igračima milijarda zbog povredaNFL liga moraće da isplati milijardu dolara kao kompenzaciju igračima zbog povreda glave koje su doživeli na terenu. Više tužbi podneto je protiv lige, a u njima se navodi da je NFL krila saznanja o rizicima potresa mozga koje su igrači doživljavali tokom utakmica. Igračima će prosečno biti isplaćeno 190.000 dolara, a mlađi će čak dobijati između jednog i pet miliona dolara odštete. Advokati igrača koji su podneli tužbe su najavili da će novac biti iskorišćen kao kompenzacija njihovim porodicama, ali i za lekarska ispitivanja. NFL liga je objavila da očekuje da će oko 6.000 od 20.000 bivših igrača oboleti od Alchajmerove bolesti ili će imati probleme sa demencijom. 12:01 - Anri: Ronaldov gol, ne ĆićaritovProslavljeni francuski fudbaler Tijeri Anri zamerio je napadaču Reala Ćićaritu Ernandesu što gol protiv Atletika nije proslavio sa Kristijanom Ronaldom. Ćićarito je bio junak gola kojim je ’kraljevski klub’ izborio plasman u polufinale Lige šampiona, trijumfom sa 1:0 u revanšu sa gradskim rivalom, pošto je prvi duel završen bez golova. "Ćićarito je proslavio gol, ali Ronaldo je taj koji je promenio tok utakmice. On je video da je Ernandes u boljoj poziciji i nije rizikovao, već mu je dodao loptu", rekao je Anri. Anri je istakao da velike zasluge za prolazak Reala ima Ronaldo, koji je bio asistent Ćićaritu kod gola. 11:25 - Markes: Imam još mnogo da učimAktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes rekao je da ima još mnogo toga da nauči posle incidenta u Argentini. Markes nije uspeo da završi treću trku sezone proteklog vikenda pošto je udario u Valentina Rosija na Jamahi kada je pokušao da ga pretekne. "Pošto sam nekoliko puta odgledao trku, stojim uz ono što sam rekao u Argentini. Takve stvari se dešavaju i morate da izvučete pouke iz njih. Još sam mlad, imam još mnogo toga da učim. Ali, takva je situacija kod trkačkih incidenata, ponekad profitirate iz njih, a ponekad ne. Sve je to proces učenja. Uveren sam da nije postojala nikakva namera s moje strane, ali i sa Rosijeve, da se izazove incident. Uvek sam govorio da je Rosi moj idol i neko koga svi želimo da dostignemo. Naučio sam mnogo od njega tokom godina i još učim. Sve vas čini boljim vozačima, čak i ovaj udes", naglasio je Markes.

10:50 - Alegri: Rezultat je bitniji od igreTrener Juventusa Masimilijano Alegri izjavio je posle plasmana njegove ekipe u polufinale Lige šampiona da je rezultat bio bitniji od igre. "Naš cilj je bio da udjemo u polufinale i zato možda nismo igrali najlepši fudbal. Odigrali smo dobro u defanzivi i malo toga smo dozvolili Monaku. Zadovoljan sam odrađenim poslom, iako bi možda blje bilo da smo postigli gol", rekao je Alegri. Juventus je u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona odigrao nerešeno bez golova sa Monakom, pa je tako zahvaljujući trijumfu od 1:0 u prvom meču prošao u narednu fazu. Žreb za polufinale Lige šampiona održaće se u petak u Nionu.10:25 - Kinez zaradio milion dolara na porazu svog timaPredsednik Fudbalske federacije Kineskog Tajpeha pod istragom je zbog toga što se navodno kladio na poraz svoje reprezentacije, zaradivši pritom milion dolara. Predsednik CTFA Lin Čeng Ji navodno se kladio da će njegova reprezentacija pretrpeti poraz u meču kvalifikacija za šampionat sveta protiv Bruneja, što se i dogodilo, pošto je njegov tim pretrpeo iznenađujući poraz od 1:0. Kineski Tajpeh, koji je ipak prošao u drugo kolo kvalifikacija, jer je u drugom meču pobedio sa 2:0, zauzima 179. mesto na rang listi FIFA.

10:00 - Anćeloti: Ćićarito je zaslužio da postigne pobednički golTrener fudbalera Reala Karlo Anćeloti rekao je da je Havijer Ernandes Ćićarito zaslužio da postigne gol protiv Atletika, kojim je "kraljevski klub" izborio plasman u polufinale Lige šampiona. "Havijer Ernandes je bio sjajan. Odigrao je veoma dobro i zaslužio je da postigne gol. Nije dobijao puno šansu ove sezone, ali raduje me to što je bio sperman kad mi je najviše bio potreban. On je pravi profesionalac", rekao je Anćeloti. Trener Reala nije krio zadovoljstvo zbog partije njegovih izabranika. Pored Reala, plasman u polufinale Lige šampiona izborili su Juventus, Bajern i Barselona.

09:35 - UEFA I FIFA: Poslednje upozorenje GrčkojFS Grčke dobio je poslednje upozorenje od FIFA i UEFA da bi zbog mešanja vlade u rad organizacije moga da bude suspendovan iz međunarodnog fudbala. Grčka vlada želi da donese zakone koji kažnjavaju nasilje na sportskim događajima, uključujući i otkazivanje utakmica. Evropska fudbalska unija (UEFA) i Svetska fudbalska federacija (FIFA) imaju stroga pravila koja štite nezavisnost nacionalnih saveza. Generalni sekretar UEFA Đani Infantino poslao je pismo Fudbalskom savezu Grčke u ime njegove organizacije i FIFA. "Nadamo se da će Grci preispitati svoje postupke i da ćemo nastaviti da radimo zajedno na pitanjima koja utiču na grčki fudbal", naveo je Infantino.09:15 - Pobede San Antonija, Atlante i MemfisaU drugoj utakmici četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros u Los Anđelesu savladao Kliperse, posle produžetka, sa 111:107 i izjednačio rezultat na 1:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Najzaslužniji za pobedu aktuelnog prvaka bili su Tim Dankan i "rezervista" Peti Mils koji je veću minutažu dobio zahvaljujući povredi Tonija Parkera, inače prvog plejmejkera San Antonija. Sa 28 koševa, 11 skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte Dankan je doneo preko potrebnu energiju saigračima koji su trijumfom u Stejpls centru anulirali prednost domaćeg terena sa kojom su Klipersi ušli u plej of. U poraženim Klipersima najjači utisak ostavio je Blejk Grifin prvim "tripl-dablom" u plej of karijeri. Za nešto manje od 47 minuta, koliko je proveo u igri, Grifin je ubacio 29 koševa, 12 puta bio najviši u skoku i ostvario 11 asistencija. Naredne dve utakmice igraće se u San Antoniju a prva od njih već u noći između petka i subote. Atlanta je pobedila Bruklin 96:91 i povela 2:0 u seriji. Memfis je bio bolji od Portlanda 97:82 i takođe poveo 2:0 u seriji.08:50 - Ćićarito: Najvažniji gol u karijeriJunak pobede Reala za plasman u polufinale Lige šampiona Havijer Ernandes rekao je večeras da je postignuti gol protiv Atletika najvažniji u njegovoj karijeri. "Postigao sam mnogo važnih golova u karijeri, ali ovo je najvažniiji. Ovaj pogodak će uticati na moje samopouzdanje. Ronaldo mi je odlično asistirao, odigrao je večers za pobedu. Morao sam da pogodim, ali ovaj gol je za sve, one koji su verovali u mene, saigrače i porodicu", rekao je Erandes. On je u stratnoj postavi zamenio povređenog Karima Benzemu, a jedini gol na Santjago Bernabeu postigao je u 88. minutu.

08:30 - Bufon: Presrećan samGolman Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je da je presrećan jer je njegov tim uspeo posle 12 godina da se plasira u polufinale Lige šampiona. "Mislio sam da mi neće biti potrebno 12 godina da ponovo dođem do polufinala. Kada znamo koliko je putovanje bilo teško, možemo da uživamo u ovom uspehu još više. Svesni smo da još nšta nismo postigli", rekao je Bufon. Juventus je u revanšu odigrao nerešeno 0:0 protiv Monaka i sačuvao minimalnu prednost iz prvog meča. Pored Juventusa, plasman u polufinale izborili su Real, Bajern i Barselona, a žreb će biti obavljen u petak u Nionu.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track