BLOG UŽIVO: Remi Fiorentine i Napolija, sve rešeno za 7 minuta
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Remi Fiorentine i Napolija, sve rešeno za 7 minuta

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:58 - Remi Fiorentine i Napolija, sve rešeno za 7 minutaFudbaleri Fiorentine i Napolija igrali su 1:1 (1:1) u poslednjem meču 27. kola Serije A. Domaćin je poveo u šestom minutu preko Alonsa, a već u sedmom Gonzalo Iguain je postavio konačan rezultat. Argentincu je to 25. gol u sezoni. U 32. minutu fudbaler Fiorentine Nikola Kalinić pogodio je prečku, a sedam minuta kasnije isto je učinio i njegov saigrač Kristijan Teljo. Napoli je u drugom poluvremenu imao dobre šanse, a medju najboljima su one iz 58. minuta. Prvo je golman Fiorentine odbranio šut Hosea Kaljehona, a zatim i posle odbitka kada je pokušao Iguain. U 86. minutu poništen je gol Iguaina zbog ofsajda, a poslednju priliku na utakmici imao je Napoli, ali je udarac Lorenca Insinjea u drugom minutu sudijske nadoknade vremena dobro odbranio golman "ljubičastih" Ćiprijan Tatarušan.Napoli je ostao na drugom mestu sa 58 bodova, ali je dozvolio Juventusu da mu odmakne tri koraka. Fiorentina je na deobi trećeg mesta sa Romom, sa po 53 boda.

21:59 - Bešić produžio ugovor sa Evertonom na pet godinaFudbaler Evertona Muhamed Bešić produžio je ugovor sa tim klubom na još pet godina. Prema novom ugovoru, 23-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine ostaće na Gudisonu do kraja juna 2021. godine. "Srećan sam što sam potpisao novi ugovor sa klubom kakav je Everton. Posle godinu i po dana u klubu, ponosan sam što mi je uprava ponudila novi ugovor. Kada sam došao u Everton bilo mi je veoma teško, ali sada se ovde osećam kao kod kuće. Navijači, trener, stručni štab i saigrači su me podržali i srećan sam", rekao je Bešić za klupsku televiziju. Bešić je u julu 2014. godine iz madjarskog Ferencvaroša došao u Everton za koji je do sada odigrao 40 utakmica. "Lako sam odlučio. Svima je bilo jasno da želim da ostanem i potpišem novi ugovor. Mislim da sam mnogo napredovao, ali i dalje se navikavam na ligu i nastaviću naporno da radim i dajem sve od sebe. Stalno pričamo o stvarima koje želimo da ostvarimo, Evropa i ostalo... Moramo to da pokažemo na terenu. Nadam se da ćemo u narednih 12 utakmica, kao i u FA kupu sa Čelsijem, pričati na terenu", rekao je Bešić. Bešić je 2010. godine debitovao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i do sada je odigrao 23 utakmice.

21:16 - Sasuolo pobedio Lacio u RimuFudbaleri Sasuola pobedili su večeras u Rimu domaći Lacio sa 2:0, u utakmici 27. kola italijanskog prvenstva i učvrstili se na sedmom mestu na tabeli. Sasuolo je poveo u 41. minutu golom Domenika Berardija iz jedanaesterca, a konačan rezultat postavio je Gregori Defrel u 67. minutu posle dodavanja Nikole Sansonea. Celu utakmicu za Lacio odigrali su srpski fudbaleri Milan Biševac i Sergej Marinković-Savić, dok je Filip Djordjević u 76. minutu zamenio Miroslava Klosea. Sasuolo je posle druge uzastopne pobede sedmi na tabeli sa 41 bodom, a Lacio, koji je dve vezane utakmice bez pobede, pretrpeo je 10. prvenstveni poraz i na osmom mestu ima 37 bodova.

20:09 - Kapelo: Konte mora da nauči engleski ako želi da uspe u ČelsijuBivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo rekao je danas da je od "ogromne važnosti" da selektor Italije Antonio Konte brzo nauči engleski jezik ako želi da uspe u Čelsiju. Prema pisanju medija, Konte je najozbiljniji kandidat za trenera Čelsija, pošto privremenom treneru londonskog kluba Gusu Hidinku na kraju sezone ističe ugovor i uprava kluba traži novog. ; Kapelo, koji je imao problema sa stranim jezikom dok je svojevremeno radio u klubovima ali i kao selektor, rekao je da jezička barijera otežava posao trenerima, pošto ne mogu u potpunosti igračima da prenesu svoje zamisli. "Komunikacija sa igračima je ključna. Ja sam imao teško iskustvo u Rusiji, gde sam uvek morao da radim sa prevodiocima. Nije bilo lako, pošto igrači očekuju reč više od trenera, odlučujuće uputstvo koje će im pomoći da promene nešto", rekao je Kapelo, preneli su italijanski mediji. Konte će se koncentrisati na Evropsko prvenstvo u Francuskoj ovog leta, ali Kapelo veruje da se bivši trener Juventusa priprema i za posao u Čelsiju. "Konte se priprema za Čelsi. Ima vremena da dodje i trenira Čelsi na najbolji način, pošto je to veliki klub. Mislim da će najvažnije biti koji će tim uspeti da izvede na teren. Potrebni su mu defanzivci, a nema ih baš mnogo okolo", rekao je Kapelo.

19:37 - Raonić i Nestor ne igraju protiv Francuske u Dejvis kupuKanadski teniseri Miloš Raonić i Danijel Nestor povukli su se danas iz reprezentacije uoči duela Francuskom u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Kako su preneli britanski mediji, 13. teniser sveta Raonić propustiće duel sa Francuskom jer se nije oporavio od povrede mišića zadobijene na Australijan openu, dok se 12. dubl igrač sveta Nestor povukao zbog porodičnih stvari. "Veoma sam tužan što neću moći da se priključim timu u Dejvis kupu. Dejvis kup je uvek bio i ostaće prioritet u mom rasporedu. Moje telo mi u ovom trenutku ne dozvoljava da se takmičim, a mišić koji sam pokidao u Australiji nije potpuno izlečen", rekao je Raonić. Raonić se zbog povrede nije takmičio na turnirima u Delrej Biču i Akapulku. Teniski savez Kanade saopštio je da će pozvati zamene za Raonića i Nestora. U kanadskom timu su Filip Bester, Frank Dančević, Vasek Pospišil and Adil Šamasdin. Selektor Francuske Janik Noa u tim je pozvao Žoa Vilfreda Congu, Rišara Gaskea, Gaela Monfisa i Žila Simona. Kanada i Francuska će od 4. do 6. marta igrati u Gvadelupu meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

19:04 - Lester žestoko oslabljenJedan od najboljih igrača Lestera N'Golo Kante propustiće naredna dva meča svog tima u Premijer ligi zbog povrede zadnje lože."Osetio je bol u zadnjoj loži i moramo malo da ga odmorimo", poručio je trener Klaudio Ranijeri."Lisice" posle 27 kola engleske Premijer lige zauzima liudersku poziciju na tabeli sa dva boda više od Totenhema i pet više od trećeplasiranog Arsenala.

18:31 - Bivši igrač Ajaksa optužen za pokušaja ubistvaNekadašnji fudbaler Ajaksa i Seltika Evander Sno pojaviće se sledeće nedelje pred sudom gde će odgovarati za nanošenje teških telesnih povreda i pokušaj ubistva. Holanđanin je zajedno sa još dvojicom rođaka napao dve osobe još 2013. godine, a jednu od žrtava šutirao je u glavu i lice. Tužilaštvo tereti svu trojicu napadača za pokušaj teškog ubistva i traži maksimalnu zatvorsku kaznu za ovo delo. Sno, reprezentativac Holandije u mlađim kategorijama, u periodu od 2008. do 2011. bio je pod ugovorom sa Ajaksom, ali je imao malo uspeha. Takođe je tokom karijere nosio dresove Seltika, NEC-a i RKC Valvijka. Tokom 2010. godine na jednoj utakmici za drugi tim Ajaksa Sno je doživeo srčani udar, a 2012. u dresu Valvijka zamenjen je na poluvremenu zbog srčane aritmije. Trenutno se vodi kao član Den Haga za koji nije odigrao nijedan meč ove sezone, a nastupao je i za belgijski Vesterlo 2014. godine.

17:55 - Radnički na Partizan oslabljen neigranjem Ašćerića koji je tužio klubNiški Radnički će u sredu u Humskoj u meču četvrtfinala Kupa Srbije nastupiti bez odličnog napadača Nikole Ašćerića, koji je pokrenuo arbitražni postupak za raskid ugovora sa niškim superligašem."Razlog zbog čega je Ašćerić podneo zahtev za raskid ugovora leži u tome da je prema zakonskoj i pravnoj obavezi trebalo da bude prijavljen, što klub nije učinio i nije plaćao doprinose", prenose "Južne vesti" reči predsednika kluba Radana Ilića, koji dodaje i da je to trebalo da učini bivše rukovodstvo.Podsetimo, Ašćerić je u finišu prelaznog roka trebalo da pređe u Vojvodinu, ali se transfer izjalovio jer Novosađani nisu bili spremni da odmah u celosti isplate kompletno obeštećenje. Po svemu sudeći, a posle najnovijeg razvoja događaja, Ašćerić će ipak pojačati Vojvodinu u narednom periodu.

17:21 - Pardju: Sada počinje borba za opstanakTrener fudbalera angleskog Kristal Palasa Alan Pardju rekao je danas da njegovom timu sada predstoji borba za opstanak u Premijer ligi. Kristal Palas je odlično počeo sezonu i najveći deo prve polovine takmičenja proveo je u gornjem delu tabele. Navijači tog kluba su tada sanjali o evropskom takmičenju naredne sezone, ali se onda sve promenilo. Palas je bez pobede u Premijer ligi od 19. decembra i trijumfa nad Stoukom, a taj loš niz je nastavljen i posle utakmice protiv Vest Bromviča prošlog vikenda. Ekipa Alana Pardjua se trenutno nalazi osam bodova iznad zone ispadanja. Pardjua su novinari na današnjoj konferenciji za novinare pred meč sa Sanderlendom pitali da li misli da njegova ekipa počinje borbu za opstanak. "Da. Nastavljamo da gubimo... U klubu nema govora o Evropi. Mi smo sada fokusirani na ono što Kristal Palas treba da uradi u narednih 10 utakmica", naveo je Pardju. Kristal Palas, koji je na 14. mestu na tabeli, sutra gostuje Sanderlendu u utakmici 28. kolu Premijer lige.

16:50 - Infantino: Rusija i Katar ostaju domaćini MundijalaNovi predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Djani Infantino potvrdio je da se neće raspravljati oko promene organizacije Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine, kada će domaćini biti Rusija i Katar. Švajcarski tužioci istražuju da li je bilo korupcije prilikom glasanja za domaćina dva turnira, pre svega Katara, pošto postoje optužbe sa više strana. Infantino se danas prvi put pojavio na novom radnom mestu i saopštio da će Rusija i Katar ostati domaćini Svetskih prvenstava, prenosi Skaj Sport. Infantino je u petak pobedio na izborima za naslednika Jozefa Blatera, ispred šeika Salmana bin Ibrahima el Kalife, princa Alija bin el Huseina i Francuza Žeroma Šampanja.

16:02 - Benzema povređen, propušta revanš protiv RomeFudbaler Real Madrida Karim Benzema će zbog povrede mišića desne noge najverovatnije odsustvovati sa terena najmanje mesec dana, saopštio je danas španski tim. Real u saopštenju nije precizirao koliko će Benzema biti van stroja, uz napomenu da će se "njegov oporavak i dalje procenjivati". Benzema se povredio u meču protiv Atletiko Madrida. Francuski napadač će tako propustiti predstojeću utakmice protiv Levantea i Selte u Primeri, ali i revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Rome sledeće nedelje. On bi trebalo da bude spreman za utakmicu protiv Barselone na Kamp Nou 2. aprila. Benzema je ove sezone za Real postigao 23 gola u svim takmičenjima, ali je na poslednje četiri utakmice samo jednom bio strelac.

15:10 - Ter Štegen napušta Barselonu, sledeća stanica Liverpul?Menadžer Liverpula Jirgen Klop pripremio je 16,5 miliona evra za transfer nemačkog golmana iz Barselone Marka-Andrea Ter Štegena. Klop želi da iskoristi činjenicu što njegov mladi zemljak nije zadovoljan na Kamp nou, jer brani samo u Kup takmičenjima, uključujući i Ligu šampiona, ali i preduhitri Pepa Gvardiolu, koji navodno želi Ter Štegena, u Mančester Sitiju od naredne sezone. Ter Štegen ima 23 godine, a pre Barselone branio je za Borusiju iz Menhengladbaha. Za A reprezentaciju Nemačke branio je četiri puta.14:19 - Nijang povređen u saobraćajnoj nesrećiFudbaler Milana Mbaje Nijang povredio se u saobraćajnoj nezgodi i moraće da pauzira dva meseca. Kako se navodi, Nijang se u noći između subote i nedelje imao sudar i tom prilikom povredio rame i skočni zglob. Posle događaja francuski napadač bio je testiran, ali je utvrđeno da nije bio pod dejstvom alkohola. Trener Milana Siniša Mihajlović u poslednje vreme daje Nijangu priliku u startnoj postavi, u napadačkom tandemu sa Karlosom Bakom. Takav slučaj bio je i u subotu kada je Milan slavio na San Siru protiv Torina (1:0), a 21-godišnjeg fudbalera je tek u 90. minutu zamenio Mario Baloteli.14:01 - Borac-OFK ipak u 14.00, ostale utakmice po rasporeduUtakmica između Borca i OFK Beograda u četvrtfinalu Kupa igraće se u sredu od 14.00, saopštio je Fudbalski savez Srbije. Duel je ranije bio zakazan za 17.00, ali je pomeren tri sata ranije zbog problema sa osvetljenjem na stadionu u Čačku. Ostale utakmice igraće se u ranije najavljenim terminima. Jagodina će dočekati Spartak u 14.00, u 16.00 će se u Ivanjici sastati Javor i Vojvodina, dok će se na stadionu u Humskoj od 18.00 sastati Partizan i Radnički.

13:30 - Nikodijević najavio izgradnju streljačke dvoranePredsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević najavio je izgradnju streljačke dvorane u glavnom gradu. "Naša obaveza je da stvaramo uslove da se sportisti razvijaju i donose medalje ovoj zemlji. Sledeća je izgradnja streljačke dvorane, stvaranje baze i uslova da dobijemo dosledne naslednike Jasne Šekarić i svih olimpijskih šampiona", rekao je Nikodijević. Nikodijević je naveo da se strelcima duguje velika zahvalnost, a da nacionalni savez tog sporta radi u teškim uslovima. "Dugujemo veliku zahvalnost našim strelcima, koji su osvojili šest od poslednjih 16 olimpijskih medalja", dodao je on. Nikodijević je izgradnju streljačke dvorane najavio na zvaničnoj konferenciji za novinare povodom otvaranja nove atletske dvorane u Beogradu. "Ne stajemo na ovome, nastavljamo dalje da stvaramo uslove za buduće šampione u Beogradu i Srbiji", istakao je Nikodijević.12:50 - Čeh: Borba za titulu nije gotovaGolman Arsenala Petr Čeh rekao je da borba fudbalera tog kluba za titulu u Premijer ligi nije gotova, uprkos porazu od Mančester junajteda. "Taj poraz je za nas bio veliko razočaranje i korak unazad. Ali, moramo da nastavimo da radimo. Imaćemo dve važne utakmice ove nedelje i ponovo će biti dobra situacija ako dobijemo obe", rekao je Čeh. Arsenal je u nedelju izgubio na gostovanju od Junajteda sa 3:2, a u sredu će dočekati Svonsi u vanrednom kolu. Londonski klub je treći posle 27 kola sa 51 bodom, tri manje od drugoplasiranog Totenhema, a pet od vodećeg Lestera.12:34 - Leb se pridružuje svetskom Relikros šampionatuSebastijan Leb pridružuje se Relikros svetskom šampionskom timu Pežo Hansen, koji počinje u Portugaliji 15. aprila, a završava se u Argentini 25. novembra. Leb će ove godine biti timski kolega Timiju Hansenu u ekipi od dva automobila. "Izuzetno sam uzbuđen zbog prilike da učestvujem u celom Relikros šampionatu po prvi put“, rekao je Leb. „Tokom godina, imao sam sreću da učestvujem u zaista sjajnim trkama, ali relikros, svojom snagom i konkurentnošću Peugeot 208 WRX, plus sama intenzivna priroda takmičenja, sve to će učiniti da ovo bude jedno zaista posebno iskustvo. Automobil i strategija za ovu vrstu trke je nešto potpuno novo za mene, tako da moram da učim, ali nadam se da ću uskoro biti konkurencija drugim vozačima i timovima", rekao je Leb.12:08 - Predsednik Sutjeske optužio Megu za nameštanje mečaPredsednik košarkaškog kluba Sutjeska Darko Perović rekao je da je utakmica izmedju Krke i Mega Leksa u Jadranskoj ligi nameštena. "Pominjem u tom kontekstu Mega Leks i Miška Ražnatovića i ukazujem na neregularnost. Svi koji gledamo košarku, znamo šta je bilo u subotu u Novom Mestu", rekao je Perović. Krka je kao domaćin u subotu savladala Megu sa 74:57, dok je Sutjeska dan kasnije takodje u 25. kolu savladala Budućnost posle produžetka sa 92:91. Perović je doveo u pitanje i ranije utakmice Mege protiv Igokee i Olimpije. "Svi smo znali da će ta Olimpija i da izgubi u Valjevu (od Metalca). To se i dogodilo. Sada na spisku takvih mečeva imamo i meč Krka - Mega. Mi smo pošten klub, igramo poštenu košarku i mi ćemo se boriti da se ovaj centar ne ugasi. Odbranićemo se od takvih ljudi i siguran sam da ćemo istrajati na tom putu. Nikšić je zaslužio da i sledeće godine bude u ligi", kazao je Perović. On je dodao da je razmišljao da li da njegov klub uopšte igra protiv Budućnosti u nedelju.11:40 - Banega pregovara sa InteromFudbaler Sevilje Ever Banega pregovara sa Interom kako bi na leto prešao u Milano, izjavio je sportski direktor "neroazura" Pjero Ausilio. Banega želi na sudu da poništi stavku u ugovoru prema kojoj ako u ovoj sezoni odigra preko 30 utakmica automatski produži ugovor, koji ističe na kraju sezone. Argentinac je prošlog četvrtka protiv Moldea u Ligi Evrope upravo došao do pomenutog broja. "Istina je da postoji velika verovatnoća da Banega dođe u Inter. Već smo obavestili Sevilju da pregovaramo sa njim. To smo uradili jer želimo da poštujemo odnose između dva kluba. Ever je igrač koji nam se dopada i bio bi pravo pojačanje", rekao je Ausilio za Sport Medijaset. Banega je već dve sezone jedan od ključnih igrača Sevilje, sa kojom je osvojio Ligu Evrope. Prethodno je igrao za Boku Juniors, madridski Atletiko, Valensiju i argentinski NJuels Old Bojs.11:25 - Predsednik Rome: Toti ostaje u RomiPredsednik Rome Džejms Palota rekao je da će kapiten ekipe Frančesko Toti dugo ostati u tom fudbalskom klubu. Roma se vratila u dobru formu, pošto je pobedila poslednjih šest utakmica, ali je potresena krizom zbog odnosa legendarnog kapitena Frančeska Totija i trenera Lučana Spaletija. Novinari su Palotu pitali za mišljenje, na šta je on odgovorio kontrapitanjem: "Zašto, da li se nešto dogodilo?". "Svako pokušava da taj slučaj napravi većim nego što jeste. Toti će dugo ostati u Romi. Volim ga", rekao je Palota, koji će sa Totijem razgovarati o njegovoj budućnosti u klubu. Palota je, ipak, odbio da odgovori na pitanje da li će Toti ostati u klubu kao igrač. Prvi čovek kluba je takodje rekao da je Spaleti fantastičan trener i da je srećan što je on u Romi. 11:11 - Henes ranije pušten na sloboduBivši predsednik minhenskog Bajerna Uli Henes pušten je danas iz zatvora u kojem je bio 21 mesec zbog utaje poreza. Henes je odslužio pola kazne, nakon što je 2014. godine osuđen na tri i po godine jer je izbegao da plati 28,5 miliona evra za porez. Henes je legenda Bajerna, bivši fudbaler i sportski direktor kluba 30 godina, a na mestu predsednika proveo je pet godina, pre nego što je uhapšen. Njemu je od početka 2015. godine tokom zatvorske kazne bilo dozvoljeno da radi u Bajernovoj akademiji, a izjavio je da će 1. jula izneti svoje planove vezane za klub. On je kaznu odslužio u zatvoru u Landsbergu, udaljenog 65 kilometara od Minhena.10:50 - Bufon oborio sopstveni rekord po broju minuta bez primljenog gola Golman Juventusa Djanluidji Bufon oborio je lični rekord po broju minuta bez primljenog gola, saopštio je fudbalski klub iz Torina. Bufon nakon pobede u nedelju nad Interom sa 2:0 nije savladan 746 minuta u Seriji A, što je za minut duže od njegovog prethodnog rekorda. Ovaj iskusni 38-godišnji italijanski reprezentativac je poslednji pogodak primio pre osam utakmica. Bufon će pokušati da obori rekord nekadašnjeg golmana Milana Sebastijana Rosija, koji u sezoni 1993/94. nije savladan 928 minuta.

10:31 - Rašford: Ne mogu da slavim, imam kontrolni iz hemijeMladi napadač Mančester Junajteda Markus Rašford, posle briljantnog debija u dresu slavnog engleskog kluba, izjavio je da nema vremena za proslavu jer ima kontrolni iz hemije. "Ne mogu da izađem večeras, sutra me čeka test iz hemije", izjavio je 18-godišnji fudbaler posle pobede protiv Arsenala na Old trafordu 3:2. On je na debiju u Premijer ligi postigao dva gola, samo tri dana pošto je na isti način debitovao u dresu Junajteda, protiv Mitjilanda u Ligi Evrope. Na evro sceni postao je najmlađi strelac kluba oborivši rekord legendarnog Džordža Besta, dok je u Premijer ligi treći, iza Federika Makeda i Danija Velbeka.10:13 - Kjelini ne igra revanš protiv BajernaFudbaler Juventusa Đorđo Kjelini zbog nove povrede mogao bi da propusti revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Bajerna u Minhenu. Kjelini je na jučerašnjem meču protiv Intera (2:0) u Seriji A napustio teren već u 36. minutu jer je obnovio povredu lista, zarađenu još početkom februara. Iskusni defazivac iz istog razloga propustio je prvi duel sa Bajernom koji je završen remijem 2:2. Još nije poznato koliko tačno bi Kjelini mogao da odsustvuje, ali se veruje da je mala verovatnoća da nastupi 16. marta u Minhenu.09:51 - WTA: Ivanović čuva 16. mesto, Janković ispala iz Top 20Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović zadržala je 16. mesto na najnovijoj WTA listi sa 2.640 bodova, dok je Jelena Janković ispala iz Top 20 i sada je na 21. poziciji sa 2.505. Na listi i dalje vodi Serena Vilijams, ispred Angelike Kerber i Agnješke Radvanske, ali je na četvrtom mestu Garbinje Muguruza zamenila Simonu Halep. Veliki napredak ostvarila je Karla Suarez Navaro sa 11. na 6. poziciju, a potom slede Marija Šarapova, Belinda Benčić, Petra Kvitova i Roberta Vinči. Od srpskih igračica, Bojana Jovanovski ostala je 86, Aleksandra Krunić pala je za dva mesta na 122, isto kao i Ivana Jorović na 179. poziciju.09:33 - Đoković i dalje ubedljivo prvi na ATP listiSrpski teniser Novak Đoković i dalje ubedljivo vodi na ATP listi sa 16.580 poena, uprkos tome što je eliminisan u četvrtfinalu turnira u Dubaiju. Svetski broj jedan zbog infekcije oka predao je meč Špancu Felisijanu Lopezu, ali i dalje ima veliku prednost u odnosu na Britanca Endija Mareja (8.765) i Švajcarca Rodžera Federera (8.295). Nije bilo promena među 10 najboljih, a od četvrtog do 10. mesta redom idu Stanislas Vavrinka, Rafael Nadal, Kei Nišikori, Tomaš Berdih, David Ferer, Žo-Vilfrid Conga i Rišar Gaske. Od ostalih srpskih igrača, Viktor Troicki je pao za jednu poziciju i sada je 23, dok je Dušan Lajović posle uspeha u karijeri i polufinala u Sao Paulu napredovao za devet mesta i zauzima 67. Filip Krajinović ove nedelje ima bolji plasman za jedan stepenik i sada je 97. igrač sveta. 09:11 - Ubedljiv poraz MinesoteKošarkaši Minesote ubedljivo su u noći između nedelje i ponedeljka izgubili od Dalasa sa 128:101 u NBA ligi, a srpski reprezentativac Nemanja Bjelica nije igrao zbog povrede desnog stopala. Dalas je do pobede predvodio Čendler Parsons sa 29 poena, uz odličan šut iz igre, gde je pogodio 10 od 15 šuteva. Vesli Metjuz dodao je 15 poena u domaćem timu, dok je sa 24 kod poraženih gostiju najefikasniji bio Šabaz Muhamed. Vašington je sa 113:99 savladao Klivlend, koji je igrao bez Lebrona Džejmsa. Pobednički tim predvodio je odlični Džon Vol sa 21 poenom, 13 asistencija i sedam skokova. Klivlend je u odsustvu Džejmsa predvodio Kajri Irving sa 28 poena, a osim njega nije bilo raspoloženih u poraženoj ekipi. Dvejn Vejd je sa 26 poena predvodio Majami do pobede nad Njujorkom sa 98:81. Najefikasniji u poraženom klubu bio je Karmelo Entoni sa 25. Nikola Vučević i Viktor Oladipo postigli su po 28 poena, a Aron Gordon rekordnih 22 u karijeri, za pobedu Orlanda nad Filadelfijom sa 130:116. U poraženoj ekipi raspoložen je bio Džalil Okafor sa 26. Atlanta je sa 87:76 savladala Šarlot, predvodjena Kentom Bejzmorom sa 14 i Alom Horfordom, koji je uz 13 poena imao i 16 skokova. U Šarlotu je najefikasniji bio Marvin Vilijams sa 16, dok je Džeremi Lin postigao 15. Portland je bio bolji od Indijane i pobedio sa 111:102, uz 33 poena Demijana Lilarda, koji je bio najzaslužniji za osmu pobedu svog tima u poslednjih devet utakmica. Andre Dramond je sa 15 poena i 18 skokova predvodio Detroit u pobedi nad Torontom sa 114:101. 08:44 - Alveš Ronaldu: Veličina tima leži u poštovanjuDesni bek Barselone Dani Alveš indirektno je odgovorio na izjavu napadača najvećeg rivala Kristijana Ronalda iz madridskog Reala. Portugalac je, iznerviran porazom od gradskog rivala Atletika (1:0) i još većim zaostatkom za aktuelnim šampionom iz Katalonije, rekao da bi 'Kraljevski' klub bio najbolji na svetu - kada bi njegovi saigrači bili na njegovom nivou. Brazilac je na svoj instagram profil okačio sliku sa treninga 'Blaurane' i ispod nje napisao. "Veličina tima leži u međusobnom poštovanju i načinu saradnje između saigrača. Mi ćemo, kao što smo i oduvek, uvek biti zajedno, ma šta god da se dogodi. Veliki dan je ispred nas, napred porodico, Barsa vs Sevilja", istakao je Alveš.08:20 - Peter Čeh žali zbog poraza od JunajtedaGolman Arsenala Petr Čeh izjavio je da je poraz od Mančester junajteda korak unazad u borbi za titulu u Premijer ligi. Junajted je u nedelju na svom terenu pobedio Arsenal 3:2 u meču 27. kola Premijer lige. Arsenal je treći sa 5 bodova manje od prvoplasiranog Lestera. "Moramo da se vratimo u narednoj utakmici. Važna nedelja je pred nama i utakmice protiv Svonsija i Totenhema. Trebalo je da odigramo bolje, znali smo da će biti teško, ali nismo napravili dovoljno šansi za više golova. Sa druge strane, napravili smo greške i primili tri gola. Moramo da budemo spremni da iskoristimo svaki kiks Lestera i Totenhema", rekao je Čeh.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track