BLOG UŽIVO Selektor Portugala: Iskreno sam mislio da će Srbija otići na EP
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Selektor Portugala: Iskreno sam mislio da će Srbija otići na EP

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:30 - Konte: Nije bilo lako plasirati se na EPSelektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte izjavio je večeras da nije bilo lako izboriti plasman na prvenstvo Evrope u Francuskoj sledeće godine. Italija je do uspeha došla nakon pobede nad Azerbejdžanom od 3:1 u Bakuu. "Zadovoljan sam, ekipa napreduje i radi dobro. Moramo da nastavimo ovako. Dobro smo fizički pripremljeni, a sada smo se izdigli i na taktičkom planu. Momci su napokon postali svesni svoje snage, ali bez obira na to, nije bilo jednostavno izboriti plaman na Evropsko prvenstvo", rekao je Konte za Rai Sport. Azuri imaju 21 bod, dva više od Norveške sa kojom se sastaju u utorak u Rimu. Domaćinu je u tom meču dovoljan i remi da bi obezbedio prvo mesto u grupi H. "Moramo da ispoštujemo to što smo izborili plasman na EP još jednom sjajnom utakmicom u Rimu protiv Norveške", zaključio je Konte.

20:55 - Metalac doživeo treći uzastopni poraz, pobedila ga i SutjeskaPoslednja utakmica 4. kola regionalne košarkaške lige odigrana je u Nikšiću gde je domaća Sutjeska nanela Metalcu treći vezani poraz. Četvrto kolo regionalne košarkaške lige kompletirano je duelom Sutjeske i Metalca u Nikšiću gde je domaći sastav slavio rezultatom 84:73 (21:19, 23:18, 22:18, 18:18) i vezao drugu pobedu u šampionatu. Sutjeska je do druge pobede u ABA ligi stigla zahvaljujući sjajnim partijama Radosava Spasojevića i Nemanje Vranješa koji su zajedno postigli 39 poena i 15 skokova. Valjevci su uoči gostovanja Sutjeskoj ostali bez trenera a očigledno da ostavka koju je podneo Vladimir Đokić nije pozitivno uticala na ekipu. Đorđe Majstorović bio je najefikasniji u sastavu Metalca sa 17 poena, dok je Stefan Pot ubacio 14 poena uz pet skokova i 4 asistencije. Poraz u Nikšiću bio je treći vezani za Metalac pa će Valjevci morati da traže izlaz iz krize u duelu sa Cibonom koji je na programu u ponedeljak od 21 čas.

18:38 - Druga pobeda Novosađana u Ligi šampionaRukometaši Vojvodine napravili su novi podvig u Ligi šampiona, pošto su u cetvrtom kolu grupe C kao gosti pobedili slovački Tatran sa 27:19 (14:10). Novosađani su posle Čehovskih Medveda (26:24) zabeležili drugi trijumf u elitnom takmičenju i trenutno sa Portom dele treće mesto na tabeli sa četiri boda. Najefikasniji u Vojvodini bio je Filip Marjanović sa osam postignutih golova. Maredni meč u Ligi šampiona rukometaši Vojvodine odigraće za sedam dana u Spensu protiv španske La Riohe.

17:43 - Platini se žali na suspenziju, KONMEBOL ga podržavaPredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini uložio je danas žalbu na suspenziju od 90 dana koju mu je izrekla Svetska fudbalska federacija (Fifa), a u tome ga je podržala južnoamerička konfederacija (KONMEBOL), koja ga je podržala u izboru za novog predsednika Fife.Intervencija KONMEBOL-a usledila jepre sastanka izvršnog komiteta Fife, koji treba da se održi kasnije ovog meseca i na kome treba da se odluči da li će se vanredni predsednički izbori održati 26. februara. Etička komisija Fife suspendovala je u četvrtak uslovno na 90 dana Platinija, nakon što je otkriveno da je dobio oko dva miliona dolara od svetske kuće fudbala i tako postao deo istrage švajcarskog tužilatva. Predsednik Fife Sep Blater je takođe suspendovan na 90 dana, a u četvrtak je podneo svoju žalbu organizaciji kojom predsedava 17 godina. Predsednik žalbene komisije Fife je Lari Musenden sa Bermuda. Platini je odmah dobio podršku Uefe, a danas ga je podržao i KONMEBOL. "Pretpostavka nevinosti je osnovno pravo o kome se mora voditi račuina. Platini nije proglašen krivim ni po jednoj optužbi, tako da uslovna suspenzija ugrožava integritet izbornog procesa za predsednika Fifa, u kome Platini učestvuje", navodi se u saopštenju KONMEBOL-a. Platinijeva suspenzija ističe pre zakazanog izbornog datuma, ali ako ostane na snazi, neće moći da prođe proveru integriteta da bi predao dokumentaciju do 26. oktobra , što je krajnji rok za podnošenje kandidature. "KONMEBOL traži da se uslovna suspenzija protiv Platinija ponovo razmotri i da mu se dozvoli da nastavi trku za predsednika Fifa, sa punim garancijama i bez imetanja njegovih prava. Ovo su teška vremena, koja zahtevaju celokupnu reformu Fife", navodi se u saopštenju.

17:24 - Santoš: Iskreno sam mislio da će Srbija otići na EPSelektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš ocenio je danas da je Srbija veoma kvalitetna ekipa koja će učiniti sve da savlada njegovu ekipu u sutrašnjoj utakmici. "Srbija je veoma kvalitetna ekipa, iskreno sam mislio da će se kvalifikovati na Evropsko prvenstvo. Desilo se da nije, ali ima odlične igrače i želeće treću uzastopnu pobedu", rekao je Santoš novinarima u Beogradu. Portugal je obezbedio direktan plasman na Evropsko prvenstvo, a sutra će gostovati Srbiji u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici. Santoša je naljutilo pitanje portugalskih novinara da li će uspeti da motiviše tim, s obzirom na to da utakmica nema rezultatski značaj. "Svaka utakmica nešto znači, igramo za svoju zemlju i to je najbitnije", kazao je on. Santoš je naveo da Portugal nije favorit na Evropskom prvenstvu, ali da je titula svakako cilj. "Ne smatram da je Portugal favorit, ali nam je cilj da budemo šampioni Evrope. Kod kuće se uvek suočavamo s pesimizmom u javnosti, ali bili smo prvi u kvalifikacija i imamo šanse da se borimo za trofej ako ispravimo neke stvari", rekao je Santoš. ; Reprezentativac Bernardo Silva kazao je da Portgual ide na pobedu u Beogradu, jer ima obavezu da se dokazuje svojim navijačima. Utakmica će početi u nedelju u 18.00 na stadionu Partizana u Beogradu.

17:07 - Orlići na krilima ŠaponjićaOmladinska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Talinu selekciju Jermenije sa 4:0 (2:0) u drugom kolu prvog kvalifikacionog turnira za prvenstvo Evrope. Izabranici selektora Branislava Nikolića zabeležili su drugi trijumf na turniru i praktično obezbedili prolaz u drugu fazu takmicenje. Strelci za pobednički tim bili su Ivan Šaponjić u 21. i 44, Milan Senić u 56. i Luka Jović u 62. minutu. Sledeću utakmicu Srbija igra 13. oktobra protiv Češke, ali taj meč neće imati rezultatski značaj, jer su obe ekipe prošle dalje.

16:52 - Lazić: Imamo veliku želju da pobedimo Cedevitu u ZagrebuKošarkaši Crvene zvezde doputovali su danas u Zagreb na duel sa Cedevitom u petom kolu Jadranske lige, a bek Branko Lazić rekao je da njegova ekipa uprkos povredama želi da pobedi u "derbiju lige".Zvezda neće moći da računa na povrećene Nemanju Dangubića i Marka Tejića, ali je branilac titule u prva četiri kola zabeležio četiri pobede, dok prošlosezonski finalista ima skor od tri pobede i poraza. "Ova utakmica je ne samo derbi kola, već po kvalitetu timova i ambicijama, i derbi cele lige. Uprkos velikim problemima koje i dalje imamo sa povredama igrača, i sa kojima se borimo još iz pripremnog perioda, naša želja da se vratimo iz Zagreba sa dva boda je ogromna"", rekao je Lazić za sajt kluba. Zagrebački evroligaš doživeo je u petak poraz od Krke u Novom Mestu, ali je prvotimac Zvezde ocenio da će to dodatno motivisati rivala. "Taj poraz može da im donese samo još veću angažovanost, borbenost i motiv da odigraju bolje. Ali, ponavljam, naša želja je velika da se vratimo u Beograd sa dobrim rezultatom", rekao je Lazić. Utakmica Cedevita – Crvena zvezda igra se u nedelju od .00, a ekipa Dejana Radonjića treniraće u subotu u istom terminu u dvorani sportova u Zagrebu.

16:22 - Ivanović se vratio u LondonKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović zbog povrede je danas napustio reprezentaciju i vratio se svoj klub Čelsi. Ivanović je povredio zadnju ložu u četvrtak na utakmici protiv Albanije, zbog čega mu je selektor Radovan Ćurčić dozvolio da ode na dodatne lekarske preglede u engleski klub. Još se ne zna koliko će Ivanović pauzirati. Srbija će sutra igrati protiv Portugala, u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo. Pored Ivanovića, lakše je povređeno još četiri igrača Srbije, ali Ćurčić nije želeo da otkrije o kome se radi. Neizvestan je nastup Nemanje Matića, koji je takođe u Albaniji ranije napustio igru zbog povrede. Utakmica će početi u 18.00 na stadionu Partizana u Beogradu.

16:02 - Radnički iz Niša dobio novog predsednikaNa sednici Skupštine niškog Radničkog jednoglasno je za predsednika kluba izabran Radan Ilić, pomoćnik gradonačelnika Niša i direktora Kliničkog centra koji je prvo obećao finansijsku stabilnost kluba. On je još krajem 90-ih godina bio u rukovodstvu Radničkog, kada su na čelu kluba bili Dragan Pantelić i Miloš Drizić. Tada je bio potpredsednik Upravnog odbora, a sada je zadužio predsednički mandat."Čast mi je da budem na čelu kluba jer od malih nogu sam uz Radnički. Čistog srca sam prihvatio da vodim klub", istakao je Ilić.

15:23 - Rozberg na pol poziciji za VN RusijeVozač Mercedesa Nemac Niko Rozberg osvojio je danas pol poziciju za sutrašnju Veliku nagradu Rusije koja se vozi u okviru šampionata sveta Formule 1. Drugo mesto u kvalifikacijama zauzeo je njegov timski kolega dvostruki svetski šampion Britanac Luis Hamilton. Ovo je treća pol pozicija ove sezone za Rozberga, koji zaostaje za Hamiltonom u generalnom plasmanu za 48 bodova. Kao treći u nedelju će startovati Finac Valteri Botas, dok će sa četvrte pozicije krenuti Nemac Sebastijan Fetel u Ferariju.

14:39 - Pike: Nisam nikada loše govorio o ŠpanijiDefanzivac Barselone Đerard Pike istakao je svoju potpunu posvećenost reprezentacije Španije, uorkos negativnom stavu dela publike prema njemu. Pikea je publika ponovo izviždala u pobedi Sspanije od 4:0 protiv Luksemburga kojom je "crvena furija" obezbedla mesto na prvenstvu Evrope u Francuskoj 2016. Pike je na meti dela navijača Španije otkako se rugao madridskom Realu tokom proslave Barselonine "triple krune" krajem prošle sezone. "Tendencija se ocigledno menja, iako su zvižduci i dalje mnogo glasniji od aplauza", rekao je Pike. On je naglasio da "nikada niko neće moći da kaže da je on rekao nešto negativno o Španiji". Pike smatra da činjenica što je Katalonac nije razlog lošeg odnosa publike prema njemu. "Nacionalni tim je deo mene, Niko to ne može da mi oduzme", rekao je Pike.

14:10 - Muguruza druga finalistkinja PekingaŠpanska teniserka Garbinje Muguruza plasirala se u finale WTA turnira u Pekingu pošto je danas u drugom polufinalu savladala Poljakinju Agnješku Radvansku sa 4:6, 6:3, 6:4. Muguruza će se u nedelju za titulu boriti sa Švajcarkinjom Timeom Bačinski koja je u prvom polufinalu bila bolja od srpske teniserke Ane Ivanović rezultatom 2:1 u setovima. Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 4.749.040 dolara.

13:22 - Zimonjić i Matkovski bez finala u dubluSrpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marcin Matkovski nisu uspeli da se plasiraju u finale dubla u Pekingu, pošto su danas izgubili od kanadsko-francuskog para Danjjel Nestor/Eduar Rože Vazelen sa 6:4, 7:6 (12:10). Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 3.944.715 dolara.

12:43 - FFF traži ukidanje suspenzije PlatinijaFudbalska federacija Francuske (FFF) uložila je žalbu Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu (TAS) zbog suspenzije predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišela Platnija. Kako prenosi "Figaro", FFF je zatražila od TAS da ukine odluku Međunardne fudbalske federaxije (FIFA) kojom je Platini suspendovan zbog istrage koja se vodi u vezi korupcije. Etički komitet FIFA suspendovao je ove nedelje Platinija, kao i predsednika FIFA Sepa Blatera na tri meseca. Suspendovanim čelnicima FIFA i UEFA zabranjeno je da se u naredna tri meseca bave aktivnostima vezanim za fudbal na nacionanom i međunarodnom nivou. Švajcarske vlasti su prošlog meseca pokrenule krivičnu istragu protiv Blatera zbog sumnjivih ugovora o televizijskim pravima, kao i zbog isplate dva miliona švajcarskih franaka aktuelnom predsedniku UEFA Mišelu Platiniju.

12:17 - Aguero pauzira mesec danaNapadač Mančester Sitija Argentinac Serhio Kun Aguero pauziraće mesec dana zbog povrede butnog mišića leve noge, preneo je Bi-Bi-Si. Aguero se povredio u porazu reprezentacije Argentine protiv Ekvadora od 2:0 ove nedelje u kvalifikacijama za Munđal 2018. "Najverovatnije ću biti odsutan mesec dana", rekao je Aguero za argentinske medije. Argentinac bi mogao da propusti četiri premijerligaška meča - uključujući i prvi gradski derbi sezone 25. oktobra, kao i dve utakmice Lige šampiona protiv Sevilje. Siti će najverovatnije biti oslabljen i neigranjem Davida Silve, koji je povredio skočni zglob u petak u pobedi Španije protiv Luksemburga od 4:0, kojom je "crvena furija" osigurala učešće na EP u Francuskoj 2016.

11:50 - Bošković: Pobeda nad Italijom nas praktično vodi na EPSelektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da očekuje tešku utakmicu sutra protiv Italije u gostima, ali da je ona jako važna, jer bi timu praktično obezbedila plasman na Evropskom prvenstvu 2016."Očekujem da utakmica neće biti laka. Sutrašnja utakmica sa Italijom nas 90 odsto vodi u Švedsku, jer smo Ukrajinu dobili sa devet razlike i zbog toga nam je to jako bitnoa. Neće biti lako, jer igramo pred njihovom publikom, ali mi smo se dobro spremili. Kako vidim devojke su spremne, nema opuštanja i očekujemo pobedu", rekao je Bošković. Srbija je u prvom meču pobedila Ukrajinu 34:25 u prvom kolu, dok je Češka savladala Italiju 33:15. Ako Srbija sutra pobedi Italiju, a Češka Ukrajinu, plasman na Evropsko prvenstvo je obezbeđen. "Htela bih da se zahvalim devojkama na pobedi u četvrtak. Očekuje nas utakmica sa Italijom, ukoliko igramo pametno i smatramo da ćemo iz te utakmice izaći sa pozitivnim rezultatom", rekla je Jovana Risović.

11:02 - Lalatović: Odlazak iz Borca je moralna obavezaNenad Lalatović napustio je mesto trenera Borca iz Čačka zbog toga što igrači nisu dobili obećani novac, rekavši da je to njegova moralna obaveza."Jeste, otišao sam iz kluba. U ponedeljak treba da sednem sa ljudima iz Borca da raskinemo ugovor i rastanemo se na jedan lep način. Igrači su odbili da treniraju već drugi put zbog neisplaćenog novca. Šta ja da radim? To je moja moralna obaveza", rekao je Lalatović. Prema rečima trenera, igračima se duguje "tri-četiri plate i pet premija". Ekipa je u petak igrala kontrolni meč protiv Radnika iz Bijeljine. "Oni nisu ni hteli da igraju protiv Radnika, ali su to uradili na moju inicijativu. Rekao sam im 'hajde da budemo korektni prema gostima iz Bijeljine. Nemojte da tražite pet premija, tražite jednu ili pola plate'. Oni su to učinili, uprava im je obećala po 150 evra, ali posle utakmice to nisu dobili", ispričao je trener. "Ja sam otišao gore i našao samo jednog člana uprave. Oni su kasnije zvali kapitena (Stefana) Živkovića i rekli su mu da klub trenutno nema para. Igrači su mi rekli da bi zbog mene stavili ruku u vatru, ali da jednostavno ne mogu da ovako rade i treniraju. Jako mi je žao, ali tako je", rekao je Lalatović. On nije jasno odgovorio na pitanje da li možda ostane ako se nešto promeni u novcu. "Došao sam iz Zvezde, prihvatio sam veliki rizik. Zamislite gde bih bio da nisam uspeo sa Borcem? To je klub sa velikom tradicijom, ima najbolji rezultat poslednjih godina, treći smo na tabeli, ispred Partizana...Igrači su slali poruke i zvali mene i mog asistenta (Dragana) Šarca, ali šta da radim? To je moja moralna obaveza. Ne mogu ovako da radim, propuštanjem treninga ispadamo iz pobedničkog ritma, a ne može da se igra bez treninga", rekao je Lalatović. Borac u prvih 12 kola ima šest pobeda, tri poraza i tri remija i trenutno je treći na tabeli sa 21 bodom, jednim manje od drugog Javora i 11 manje od Zvezde. Čačani u sledećem kolu dočekuju Mladost iz Lučana.

10:12 - Per bolji od NišikorijaFrancuski teniser Benoa Per plasirao se u finale ATP turnira u Tokiju pošto je jutros savladao Japanca Keija Nišikorija sa 1:6, 6:2, 6:4. Protivnik Peru u završnom meču turnira biće Švajcarac Stanislas Vavrinka koji je prethodno pobedio Žila Milera iz Luksemburga sa 6:4, 7:6 (7-5). Nagradni fond u Tokiju iznosio milion i 397.250 dolara od kojih će pobedniku pripasti 306.200, a poraženom 138.000 dolara. Usput, pobednik će "zaraditi" još 500, a poraženi 300 ATP poena.

09:20 - Triglav liga: Partizan nerešeno, Zvezda, Radnički i Vojvodina poraženiVaterpolisti Partizana odigrali su nerešeno, dok su Crvena zvezda, kragujevački Radnički i Vojvodina poraženi u utakmicama 3. kola regionalne Triglav lige. Partizan je podelio bodove sa ekipom Mladosti u Zagrebu - 9:9, Crvena zvezda je izgubila u Rijeci od domaćeg Primorja (16:3), Radnički u Kragujevcu od Jadrana iz Herceg Novog (10:7), a Vojvodina u Novom Sadu od dubrovačkog Juga (14:3).08:44 - Udovičić obilazi kamp Karataš kod KladovaMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić obići će danas radove na rekonstruklciji omladinskog sportskog kampa Karataš kod Kladova, najavilo je resorno ministarstvo. U omladinskom sportskom kampu u kome su od devedesetih godina prošlog veka bile smeštene izbeglice sa prostora bivše Jugoslavije u toku je prva faza rekonstrukcije. Rekonstrukcija je planirana u četiri faze, a trenutno je u toku prva kojom su obuhvaćeni radovi na dva smeštajna objekta od kojih je jedan namenjen za teretanu. U toj fazi je planirana i rekonstrukcija dva sportska terena - rukometnog i košarkaškog kao i trim staze, dodalo je ministarstvo. Karataš su, u maju ove godine napustile poslednje izbegličke porodice, a potom je, u julu, Udovičić pokrenuo pitanje rekonstrukcije tog sportsko-omladinskog kampa. Vraćanje sjaja Karatašu i odgovorno ponasanje prema objektima od javnog značaja, jedan su od glavnih zadataka Ministarstva sporta i omladine, rekao je on.

08:20 - Čeh otkriva: Murinjo i Venger su sličniGolman Arsenala Petr Čeh rekao je da su, iako ljuti rivali, Arsen Venger i Žoze Murinjo veoma slični.Francuz i Portugalac često su u poslednje vreme u centru pažnje zbog svojih sukoba kako u medijima, tako i pored terenaS obzirom da je sarađivao sa obojicom, češki golman može da ih uporedi."Nekad dva plusa ne daju plus. Slični su po tome što žele da osvoje sve, a vidi se da ne vole ni da gube. To je nešto što morate imati da biste bili uspešni", rekao je Čeh.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track