BLOG UŽIVO: Šalke deklasirao Volfsburg, remi Herte i Borusije Dortmund
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Šalke deklasirao Volfsburg, remi Herte i Borusije Dortmund

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:12 - Vardi produžio ugovor sa Lesterom do 2019. godineFudbaler Lestera Džejmi Vardi produžio je danas ugovor sa engleskim premijerligašem do 2019. godine. Ovaj 29-godišnji napadač nagradjen je novim ugovorom, jer je ove sezone oborio rekord Premijer lige upisavši se u listu strelaca na 11 uzastopnih utakmica. "Oduševljen sam jer sam u ovom klubom uspeo da učinim nešto neverovatno. Nikada nisam upoznao takav duh, kakav imaju vlasnici Lestera, stručni štab, igrači i navijači. Želim da budem deo ovoga jako dugo", rekao je Vardi za klupski sajt. Vardi je ove sezone u Premijer ligi postigao 18 golova i trenutno je najbolji strelac prvenstva Engleske. "Pokazao je kakav je igrač, a još bitnije deo je sjajne grupe igrača. Srećan sam što je potpisao novi ugovor i što će dugo biti član ovog kluba", rekao je trener Lestera Klaudio Ranieri. Vardi je od 2012. godine član Lestera, a od tada je za "lisice" odigrao 132 utakmica i postigao je 44 gola.

21:22 - Metalac pobedio TajfunKošarkaši Metalca pobedili su večeras u Valjevu Tajfun sa 78:62 (22:22, 18:13, 18:20, 20:7) u utakmici 23. kola Jadranske lige. Metalac je nakon večerašnje pobede korak bliže opstanku u regionalnom takmičenju, dok je Tajfun ostao na poslednjem, 14. mestu. Valjevce je do pobede predvodio Dušan Kutlešić sa 15 poena i pet skokova, dok su Tomislav Gabrić, Petar Rakićević i Nikola Jevtović postigli po 10 poena. U ekipi Tajfuna istakao se Sandi Čebular sa 21 poenom, dok je Tomaž Bolčina postigao 10. Metalac tri kola pre kraja regularnog dela takmičenja zauzima osmo mesto sa devet pobeda i 14 poraza, dok je Tajfun poslednji, 14. sa skorom 7/16. Prvi meč 23. kola regionalne Jadranske lige odigran je u Nikšiću, gde je Sutjeska nakon produžetka savladala Krku sa 87:81, dok se večeras od 21.00 u hali Pionir sastaju Partizan i Zadar.

20:57 - Sautempton pobedio Vest HemFudbaleri Sautemptona pobedili su danas na svom terenu Vest Hem sa 1:0 u poslednjoj subotnjoj utakmici 25. kola engleske Premijer lige. Jedini gol na meču postigao je Maja Jošida u devetom minutu na asistenciju Viktora Vanjame. Upravo je asistent kod gola u 54. minutu dobio direktan crveni karton, nakon što je oštro startovao na sredini terena nad Dimitrijem Pajeom. Srpski reprezentativac Dušan Tadić na ovom meču nije dobio priliku da zaigra za Sautempton. Sautempton zauzima sedmo mesto sa 37 bodova, dva manje od šestoplasiranog Vest Hema.

20:44 - Remi Bolonje i FiorentineFudbaleri Bolonje i Fiorentine odigrali su večeras nerešeno 1:1 u prvoj utakmici 24. kola italijanske Serije A. U prvih 45 minuta Fiorentina je imala terensku inicijativu i jednu dobru priliku da stigne do prednosti, ali udarac Kume Babakara u 35. minutu je završio preko gola. Ekipa iz Firence je od 57. minuta nastupala sa igračem manje, pošto je Matijas Fernandes dobio drugi žuti karton, ali je i pored stigla do prednosti samo dva minuta kasnije kada je Federiko Bernardeski iskoristio dodavanje Kristijana Telja s levog boka i udarcem sa oko 15 metara savladao Da Kostu. Bolonja je već u 63. minutu stigla do izjednačenja, a strelac je bio Emanuele Djakerini. Fiorentina posle 24 utakmice zauzima treće mesto u Seriji A sa 46 bodova, dok je Bolonja 10. sa 30.

20:34 - Španija pobedom nad Ukrajinom do prvog mesta u Grupi BFutsal reprezentacija Španije zauzela je prvo mesto u Grupi B, pošto je u utakmici drugog kola Evropskog prvenstva u Beogradu savladala Ukrajinu 4:1. Španija je do vodjstva stigla u 20. minutu golom Aleksa, da bi Mario Riviljos u 30. duprilao prednost. Na 3:0 povisio je Aleks u 34. minutu, a Ukrajina je dva i po minuta pre kraja susreta smanjila zaostatak preko Mikola Gricina. Konačnih 4:1 u Beogradskoj areni postavio je Riviljos u poslednjim sekundama susreta. Španija je drugim trijumfom na kontinentalnom šampionatu u Beogradu izborila prvo mesto u Grupi B, pa će se tako u četvrtfinalu sastati sa poraženim iz meča izmedju Srbije i Portugala, a Ukrajina će igrati protiv pobednika istog duela. Srbija i Portugal sastaju se večeras od 21.00 u Beogradskoj areni u borbi za prvo mesto Grupe A.

20:17 - Troicki sa Agutom za titulu u SofijiSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u finale turnira u Sofiji pobedom nad Slovakom Martinom Kližanom sa 4:6, 6:3, 7:5. Troicki će imati priliku da osvoji drugi turnir ove godine, posle Sidneja, nakon što je slavio preokretom posle dva i po sata igre. Drugi reket Srbije u finalu igraće sa prvim nosiocem, Špancem Robertom Bautistom Agutom, koji je bio bolji od Žila Milera iz Luksemburga sa 7:6 (7:5), 6:4. Turnir u Sofiji igra se za nagradni fond od 463.520 evra.

19:33 - Jagodina dovela bivšeg napadača ZvezdeFudbalski klub Jagodina saopštio je danas da je potpisao ugovor sa iskusnim napadačem Miroslavom Lečićem. Ovaj 31-godišnji igrač je nastupao u mladjim selekcijama Crvene zvezde, a bio je i član Radničkog iz Obrenovca, Mladosti iz Apatina i brojnih drugih klubova u Srbiji. Lečić je nastupao i za klubove u Rumuniji, tačnije za Universitateu iz Kluža i Otopeni. Posle karijere u Rumuniji vratio se u srpski fudbal, odnosno u Bežaniju, iz koje je otišao u Taraz iz Kasakhstana, u kojem je odigrao najuspešniju sezonu u karijeri, pošto je na 46 odigranih utakmica postigao 11 golova. Poslednjih šest meseci proveo je u Donjem Sremu, za koji je na devet utakmica postigao šest golova. Očekuje se da Miroslav Lečić, u tandemu sa Aleksandrom Jevtićem, značajno pojača ofanzivni deo tima.

19:12 - Jokanović i dalje bez pobede sa FulamomNi u petoj uzastopnoj utakmici na klupi Fulama, Slaviša Jokanović nije uspeo da upiše pobedu. Posle 30. kola Čempionšipa, tim sa ''Krejven Kotidža'' se nalazi na samo četiri boda od zone ispadanja. Fulam je danas pred svojim navijačima dočekao ekipu Derbija i na kraju morao da se zadovolji jednim bodom - 1:1. Ekipa Slaviše Jokanovića je povela u 17. minutu, autogolom levog beka gostiju Olsona, ali tu prednost nije uspela da sačuva do kraja prvog poluvremena, pošto je Brajson izjednačio na 1:1 u 44. minutu. U nastavku nije bilo golova, pa je ovo tek drugi bod koji je Jokanović osvojio sa Fulamom, uz još tri poraza i eliminaciju u FA Kupu. U sledećem kolu Fulam će imati teško gostovanje ekipi Kvins Park Rendžersa.

18:17 - Atletiko posle preokreta pobedio EibarFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su danas na svom terenu posle preokreta Eibar sa 3:1 u utakmici 23. kola, pa su se tako izjednačili na prvom mestu na tabeli Primere sa Barselonom koja ima dve utakmice manje. Eibar je u prvom poluvremenu pružio sasvim dobar otpor Atletiku, a čak i na početku drugog dela igre stigao do prednosti posle greške u odbrani "jorgandžija". Sergi Enrić je oduzeo loptu Saulu, te je uposlio Keka koji je lako savladao Jana Oblaka. Atletiko je u nastavku susreta zaigrao znatno bolje, a do izjednačenja su stigli u 56. minutu golom Hose Himeneza, da bi preokret u usledio u 63, a strelac je bio Saul posle kornera koji je izveo Koke. Preokret domaće ekipe kompletirao je Fernando Tores u sudijskoj nadoknadi vremena. Atletiko ima 51 bod, koliko i prvoplasirana Barselona, ali Katalonci imaju i dve utakmice manje, dok je Eibar nakon trećeg uzastopnog poraza osmi sa 33.

17:58 - Šalke deklasirao Volfsburg, remi Herte i Borusije DortmundFudbaleri Šalkea pobedili su danas na svom terenu Volfsburg sa 3:0, te su se tako na tabeli primakli trećeplasiranoj Herti koja je u Berlinu odigrala nerešeno bez golova sa Borusijom Dortmund u utakmicama 20. kola Bundeslige. Šalke je veoma dobro igrao u prvom poluvremenu, posle kojeg je imao dva gola prednosti, da bi potom u finišu utakmice overio drugi uzastopni trijumf u prvenstvu Nemačke. Ekipa iz Gelzenkirhena povela je u 24. minutu golom Klasa-Jana Huntelara, da bi prednost udvostručio Johanes Gajs u 35. Trijumf Šalkea overio je Alesandro Šepf u 87. minutu dobrim udarcem sa oko 18 metara posle kontranapada. Šalke posle 20 utakmica zauzima četvrto mesto u Bundesligi sa 33 boda, dva manje od trećeplasirane Herte, koja je u ne preterano uzbudljivoj utakmici odigrala nerešeno bez golova protiv drugoplasirane Borusije. Majnc je posle serije loših rezultata pokazao da je u usponu forme drugom uzastopnom pobedom u šampionatu. Oni su na gostovanju pobedili poslednjeplasirani Hanover sa 1:0, a jedini gol postigao je Hairo Samperio u 24. minutu. Majnc je ovom pobedom "izbio" na sedmo mesto Bundeslige sa 30 bodova, tri više od Volfsburga, dok je Hanover posle šestog uzastopnog poraza ostao na poslednjem, 18. mestu sa 14 bodova. Fudbaleri Štutgarta pobedili su na gostujućem terenu Ajntraht sa 4:2 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu u ligi. Gosti su poveli u 27. minutu golom Kristijana Gentnera, a vodjstvo je duplirao Danijel Didavi u prvom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena. Aleksandar Mejer postigao je gol za domaće u 52. minutu, a Georg Nedermejer vratio je dva gola prednosti u 65. minutu. Srpski reprezentativac Filip Kostić postigao je četvrti gol za Štutgart u 76. minutu iz jedanaesterca, a konačan rezultat postavio je Šabolč Hušti u 90. minutu. Štutgart je u poslednjih šest utakmica neporažen, a posle četvrte uzastopne pobede popeo se na 11. mesto na tabeli sa 24 boda. Ajntraht je prekinuo niz od tri meča bez poraza i zauzima 14. mesto na tabeli sa 21 bodom. Fudbaleri Ingolštata pobedili su na svom terenu Augsburg sa 2:1 i popeli se na deveto mesto na tabeli. Gosti su poveli golom Konstantinosa Stafilidisa u 14. minutu, a Ingolštat je preokrenuo golovima Marvina Matipa u 59. i Morica Hartmana u 85. minutu iz jedanaesterca. Ingolštat je ostvario sedmu prvenstvenu pobedu i popeo se na deveto mesto na tabeli sa 26 bodova, a Augsburg, koji je poslednje tri utakmice bez pobede, zauzima 13. mesto na tabeli sa 21 bodom. Večeras od 18.30 igraju Bajer Leverkuzen i vodeći Bajern Minhen.

17:30 - Ranijeri zadovoljan igrom i pobedom LesteraTrener Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da se njegovi fudbaleri nisu plašili današnje utakmice sa Mančester sitijem i da su posle pobede od 3:1 nad velikim rivalom stekli dodatno samopouzdanje u borbi za šampionsku titulu. "Igrali smo dobro i verovali da je sve moguće. Igrali smo bez pritiska pošto ne moramo da osvojimo titulu. Moramo da uživamo u ovome. Ovo je ludo. Premijer liga je luda. Ovo je fantastično za ligu, pošto niko ne zna ko će biti šampion. Nismo se plašili, želeli smo pobedu na Etihadu", rekao je Ranijeri posle utakmice, preneli su britanski mediji. U duelu prvoplasirane i drugoplasirane ekipe Lester je danas kao gost pobedio Mančester siti sa 3:1 i stekao šest bodova prednosti na tabeli. Dvostruki strelac bio je Robert Hut, u trećem i 60. minutu, a pogodak je postigao i Rijad Marez u 48. minutu. Jedini gol za Siti postigao je Serhio Aguero u 88. minutu, a to je bio njegov 14. gol u Premijer ligi ove sezone. "Rano smo postigli gol i nije lako održati koncentraciju, ali bili smo koncentrisani jer poštujemo Mančester siti. Sada je važno da oporavimo igrače, pošto smo potrošili mnogo energije. Svaki meč igramo kao da je poslednji. Sada imamo mnogo samopouzdanja. Ima mnogo dobrih ekipa, pokušaćemo. Zašto da ne? Važno je da mislimo na narednu utakmicu protiv Arsenala, spremni smo za borbu tamo", rekao je Ranijeri. Lester je prvi na tabeli sa 53 boda, a Mančester siti je drugi sa 47.

16:50 - Radonjić želi pobedu protiv IgokeeTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da uprkos teškom rasporedu, njegova ekipa želi dobro da odigra protiv Igokee i ostvari pobedu u Jadranskoj ligi. "Očekuje nas meč protiv Igokee, ekipe koja je značajno promenila svoj sastav ali i trenera u odnosu na utakmicu u Pioniru u kojoj su nas pobedili. U poslednjih nekoliko kola Igokea igra dobro i nalazi se na korak od opstanka u ligi. Mi se nalazimo u već dobro poznatom ritmu. Od povratka iz Istanbula praktično smo izgubili pola dana u putu, a od utakmice sa Darušafakom nije prošlo mnogo vremena. Ipak, bez obzira na sve, želimo da dodjemo do novih bodova" rekao je Radonjić za klupski sajt. Košarkaši Crvene zvezde sutra od 17 časova igraju na gostujućem terenu protiv Igokee, utakmicu 23. kola Jadranske lige. Zvezda je u četvrtak izgubila od Darušafake u Top 16 fazi Evrolige, od povratka iz Istanbula obavila je jedan trening, a danas je doputovala u Laktaše. Beogradski tim će biti kompletan, pošto se Kvinsi Miler oporavio od virusa. Zvezda je druga na tabeli regionalnog takmičenja sa 16 pobeda i šest poraza, a Igokea se bori za opstanak, ; zauzima deveto mesto na tabeli skorom od devet pobeda i 13 poraza.

16:10 - Jorović: Zadovoljna sam, Muguruza je iskusnijaMlada srpska teniserka Ivana Jorović izjavila je danas da je zadovoljna kako je odigrala protiv znatno iskusnije Garbinje Muguruze iz Španije, nakon što je poražena u Kraljevu sa 6:3, 6:1. Selektor srpskog tima Tatjana Ječmenica odlučila je umesto najavljene Bojane Jovanovski priliku pruži 18-godišnjoj teniserki, koja je pružila sasvim solidnu partiju protiv dosta bolje rangirane Muguruzove. "Drago mi je što sam pružila solidan otpor Muguruzi i zadvoljna sam kako sam odigrala. Zahvalila bih se selektoru Tatjani Ječmenici što je odlučila da mi pruži šansu. Muguruza je sjajna igračica, među 10 najboljih na svetu i ima mnogo iskustva", rekla je Jorović posle meča. Španija je povela protiv Srbije sa 1:0 u duelu prvog kola Svetske B grupe FED kupa, a u drugom današnjem meču sastaju se Jelena Janković i Karla Suarez Navaro.

15:29 - Reno poručio Maldonadu: Nedostajaćeš namEkipa Renoa emotivno se oprostila od Pastora Maldonada, samo nekoliko dana pošto je Venecuelancu praktično uručen otkaz. Reno je po završetku prošle sezone kupio većinski deo Lotusa i vratio se kao konstruktor u šampionat, a verovalo se da će Maldonado ostati u timu. "Posle dve godine lojalne službe, želeli bismo da se srdačno oprostimo i zahvalimo Pastoru Maldonadu. Iako su o njegovim izdanjima na stazi diskutovali mnogi navijači i komentatori, mi smo uživali radeći sa pametnim, prijateljskim i zabavnim momkom koji se fantastično slagao sa svima u timu i neumorno je išao do samih granica da bi izvukao maksimum iz svog bolida. Hvala ti za dve godine zabave, Pastore. Nedostajaćeš nam", poručio je Reno Maldonadu.

14:55 - CAF podržala šeika Salmana bin EbrahimaAfrička fudbalska konfederacija (CAF) podržala je kandidaturu šeika Salmana bin Ebrahima el Kalife iz Bahreina za predsednika Međunarodne fudbalske federacije. Predsednik Azijske fudbalske konfederacije šeik Salman je tako uz generalnog sekretara Evropske fudbalske unije (UEFA) Švajcarca Đanija Infantina najozbiljniji kandidat na predsedničkim izborima u FIFA, koji će se održati 26. februara. Očekuje se da će šeik Salman i Infantino dobiti podršku FIFA članica sa svojih kontinenata, a najveća kontinenatalna konfederacija FIFA sa 54 zemalja Afrika mogla bi da presudi na izborima. Iako je CAF objavio da će podržati šeika Salmana, to ne obavezuje ostale afričke zemlje da glasaju za njega, ali se očekuje da će član vladajuće porodice Bahreina dobiti njihovu podršku. Za predsednika FIFA kandidovali su se jordanski princ Ali i bivši visoki funkcioner FIFA Francuz Žerom Šampanj.14:28 - Nova pobeda Lindzi VonAmerička skijašica Lindzi Von pobedila je danas u spustu u Garmiš-Partenkirhenu i ostvarila 76. pobedu u Svetskom kupu. Von je pobedila za minut, 40 sekundi, 80 i ostvarila svoju 76. pobedu u Svetskom kupu, pa samo 10 pobeda zaostaje za rekorderom Ingemarom Stenmarkom iz Švedske. Ona je danas ostvarila svoju 38. pobedu u spustu, što je najviše trijumfa u jednoj disciplini u ženskoj konkurenciji. Von je ove sezone u šest trka u spustu ostvarila pet pobeda, a ukupno devet pobeda u sezoni. Drugo mesto zauzela je Švajcarkinja Fabijen Suter sa 1,51 sekundu zaostatka, a treća je bila Viktorija Rebensburg iz Nemačke sa zaostatkom od 1,57 sekundi za pobednicom. U generalnom plasmanu Svetskog kup Von ima 125 bodova više od Lare Gut iz Švajcarske. Takmičenje u Svetskom kupu nastavlja se sutra trkom u super veleslalomu.14:00 - Levandovski želi godišnju platu od 18 miliona evraFudbaler Bajerna iz Minhena Robert Levandovski želi godišnju platu od 18 miliona evra kako bi ostao u tom klubu. Za poljskog reprezentativca zainteresovani su brojni klubovi, među kojima i Real Madrid pa mediji spekulišu da bi na leto mogao da ode iz Nemačke. Španski AS preneo je da Levandovski želi da iskoristi interesovanje velikih klubova i od uprave Bajerna traži godišnju platu od 18 miliona evra. Prema ugovoru koji će isteći 2019. godine Levandovski godišnje zarađuje 10 miliona evra, ali on i njegov agent će uskoro razgovarati sa upravom Bajerna o produženju i poboljšanju ugovora. Posle 19 kola Levandovski je drugi strelac Bundeslige sa 19 golova.13:30 - Hidink: Zvali su me iz KineMenadžer Čelsija Gus Hidink otkrio je da je imao ponude nekoliko klubova iz kineske Superlige. Holandski stručnjak je u decembru preuzeo londonski klub posle odlaska Žozea Murinja. "Imao sam šansu da odem u Kinu poslednjih meseci", rekao je Hidink i dodao: "Kada putujete oko sveta, vidite da je Premijer liga atraktivna i da privlači veliki broj ljudi. Od najvećih gradova do najmanjih sela, gde god da imate satelitsku antenu, postoje prenosi Premijer lige. Klubovi u Engleskoj neće moći da se žale da nemaju prihode u bliskoj budućnosti".13:00 - FED kup: Ivana Jorović igra protiv MuguruzeIvana Jorović i Garbinje Muguruza otvorile su danas duel Srbije i Španije u Kraljevu u prvom kolu Svetske B grupe FED kupa. Srpski tim odlučio je da, umesto najavljene Bojane Jovanovski, protiv pete teniserke sveta zaigra Jorović. Posle Jorovićeve i Muguruze na teren će Jelena Janković protiv Karle Suarez Navaro. U nedelju su na program, prema najavi, mečevi Janković - Muguruza i Jovanovski protiv Suarez - Navaro, kao i dubl u kom će se sastati Ivana Jorović i Nina Stojanović protiv Lare Araubarene i Lurdes Domingez Lino.12:30 - Partizan remizirao sa VolgaromFudbaleri Partizana odigrali su danas nerešeno sa ruskim drugoligašem Volgarom 2:2 (2:2) u prijateljskoj utakmici na pripremama na Kipru. Strelci za Partizan bili su Golubović u 16. i Birmančević u 23, a za Volgar Kolomijčenko u 12. i Plijev u 35. minutu. Trener crno-belih Ivan Tomić odlučio je da za peti test na Kipru pruži šansu rezervistima i mlađim igračima. Ssampion Srbije danas od 17.30 sati igra još jedan meč, a rival je Ssahtjor iz Soligorska.

12:00 - Van Gal: Pobedimo Čelsi i u trci smo za tituluMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da bi njegova ekipa pobedom nad Čelsijem mogla da se vrati u trku za titulu u Premijer ligi. "Takmičenje još nije završeno. Nije gotovo za Mančester Junajted ni za ostale ekipe", rekao je Van Gal. Junajted je peti na tabeli Premijer lige i 14 utakmica pre kraja šampionata zaostaje 10 bodova za vodećim Lesterom. "Mislim da će, ako pobedimo Čelsi, što nije lako, naša borba za titulu ponovo početi. To je važno", rekao je Van Gal. Utakmica između Čelsija i Mančester junajteda biće odigrana u nedelju od 17.00 časova.

11:33 - Kaćuša pred suspenzijom zbog pozitivnog testaTim Kaćuša suočava se sa suspenzijom zato što je jedan njegov vozač Eduard Vorganov bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu. On je bio pozitivan na meldonijum na vantakmičarskom testu prošlog meseca. Meldonijum se koristi u Letoniji i ostalim zemljama Istočne Evrope kod ozbiljnih srčanih problema, zbog bolje cirkulacije kiseonika. Vorganov (33) je u ruski tim stigao 2010. godine, a dve godine kasnije je osvojio titulu šampiona Rusije na drumu. Iste godine zauzeo je 19. mesto na trci Tur d’Frans. U saopštenju tima se ističe da tim nikada nije koristio meldonijum i da je njihov biciklista nije dobio preko Kaćuše, kao i da je Vorganov suspendovan do daljeg i da će biti obavljena istraga.

11:19 - Azar: Kriv sam za Murinjov otkazFudbaler Čelsija Eden Azar izjavio je da se oseća krivim, jer je Žoze Murinjo dobio otkaz i otkrio da mu je poslao sms poruku u znak izvinjenja za loše igre. Belgijanac ove sezone ne igra ni približno kao prošle godine kada je bio najbolji igrač Premijer lige, a engleski mediji pisali su da je sabotirao Murinja kako bi dobio otkaz, što se desilo u decembru.Poslao sam mu poruku da se izvinim i kažem da mi je žao što je otišao. Stvarno mi je bilo krivo, uživali smo zajedno u prošlogodišnjim uspesima. Osećam se pomalo krivim za njegov odlazak jer nisam bio na nivou najboljeg igrača lige. Želim Murinju sve najbolje u budućnosti", rekao je Azar za Gardijan. Azar ove sezone još nije postigao nijedan gol u Premijer ligi, ali je nedavno prekinuo osmomesečni post u FA kupu u pobedi nad drugoligašem MK Donsom (5:1). On je 2012. godine i dolaska iz Lila odigrao 191 utakmicu i postigao 50 golova za londonski tim.11:06 - Podrška Španije InfantinuFudbalski savez Španije (RFEF) dao je podršku generalnom sekretaru UEFA Đaniju Infantinu za mesto novog predsednika FIFA. Bord RFEF odlučio je da zvanično pruži podršku Infantinu za predsednika FIFA. Đani ima sve kvalitete i iskustvo za mesto koje je uzdrmano dešavanjima u poslednje vreme, piše u saopštenju RFEF. Infantino, koji je dobio i podršku Fudbalskog saveza Srbije, čini se kao glavni kandidat za čelo najveće fudbalske organizacije, u konkurenciji jordanskog princa Ali Al Huseina, šeika Salman bin Ibrahima ek Kalife iz Bahreina, Francuza Žeroma Šampanja i Južnoafrikanca Tokija Seksvejla. Italijan sa švajcarskim pasošem za sada je dobio podršku Francuske, Nemačke, Rusije, Centralne i Južne Amerike. Izbori za novog predsednika FIFA održaće se 26. februara u Cirihu.10:55 - Tuhel: Bila je greška dolazak JanuzajaTrener Borusije Dortmund Tomas Tuhel izjavio je da je bila greška angažovanje Adnana Januzaja. Belgijanac albanskog porekla je bio na pozajmici u Borusiji iz Mančester junajteda, ali nije uspeo da se izbori za startnu postavu. Januzaj se nedavno vratio u Junajted. "Jedan deo njegove glave je ostao u Mančesteru, a mi nismo bili u mogućnosti da presečemo taj kabl", rekao je Tuhel i nastavio: "Dolazak Januzaja bio je kolosalna greška".

10:30 - Junajted počeo pregovore sa MurinjomFudbalski klub Mančester junajted počeo je pregovore sa Žozeom Murinjom koji bi na kraju sezone trebalo da preuzme klub sa Old traforda. Portugalac je krajem prošle godine dobio otkaz u Čelsiju, a trenutno je bez angažmana. Mediji na Ostrvu već nedeljama pišu da bi Murinjo mogao da nasledi Luja van Gala. BBC je preneo da nikakav dogovor nije postignut, ali da su pregovori započeti. Junajted i Murinjo nisu želeli da komentarišu ove informacije. Van Gal ima ugovor sa Junajtedom do juna 2017, ali će sigurno napustiti klub najkasnije na kraju sezone. Van Galu se klupa Junajteda drmala više puta ove sezone, ali je poslednjih nedelja njegov tim zaigrao bolje. Junajted je trenutno peti na tabeli Premijer lige.

09:55 - Lacković prešao u KilHrvatski rukometaš Blaženko Lacković napustio je skopski Vardar i karijeru će nastaviti u nemačkom Kilu. Skopski rukometni klub je sopštio da je dao saglasnost da Lacković pređe u Kil i da njegov dogovor s nemačkim kubom stupa na snagu odmah. Lacković je s bundesligašom potpisao ugovor na godinu i po dana, ali nema pravo da nastupa u Ligi šampiona, jer je u ovoj sezoni u tom takmičenju već nastupao za skopske crveno-crne. Kil je treći nemački klub u Lackovićevoj karijeri. Hrvatski rukometaš je prethodno igrao za Flensburg i Hamburg, s kojim je 2013. godine trijumfovao u Ligi šampiona. Pre toga je tridesetpetogodišnji rukometaš bio član Zagreba.09:33 - Novi dabl-dabl Nikole JokićaSrpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 14 poena uz 12 skokova, u pobedi njegovog Denvera nad Čikagom (115:110). Jokić je na terenu proveo 25 minuta, i odličnom igrom pomogao Nagetsima da stignu do 20. pobede u šampionatu. Najbolji u timu Denvera bio je Danilo Galinari sa 33 poena, Mudiaj je ubacio 22, dok je Barton dodao 18. Kod ekipe Čikaga najefikasniji bio je Derik Rouz sa 30 poena, 19 je dodao Batler, a 18 Gibson. Srpski košarkaš Boban Marjanović je u pobedi njegovog San Antonija na gostovanju Dalasu (116:90), za nešto manje od 17 minuta na terenu, upisao sedam poena uz sedam skokova. Sparse je do lake pobede u gostima predvodio Kavaj Lenard sa 23 poena, Mils je dodao 16, a Lamarkus Oldridž 14 uz 10 skokova. Kod domaćina po 13 poena postigli su Vilanueva i Anderson, dok je 10 dodao Novicki. Rezultati: Atlanta - Indijana 102:96, Šarlot - Majami 95:98, Orlando - Los Anđeles Klipers 93:107, Vašington - Filadelfija 106:94, Bruklin - Sakramento 128:119, Klivlend - Boston 103:104, Njujork Niks - Memfis 85:91 i Juta - Milvoki 84:81.

09:11 - Blejk Grifin prelazi u Denver?Jedan od najboljih krilnih centara NBA lige Blejk Grifin mogao bi da pređe u Denver. Grifin je van parketa na nekoliko nedelja jer je slomio šaku udarivši ekonoma Los Anđeles Klipersa, koji zbog toga planiraju da ga trejduju. Iako je sa 23 poena i 9 skokova po meču jedan od ključnih igrača tima, Klipersi su spremni da se reše problematičnog igrača. Američki mediji spekulišu da su Klipersi već počeli pregovore sa Nagetsima, koji su spremni da im ustupe svoje prve zvezde Keneta Farida i Danila Galinarija. Međutim, treba imati na umu da Klipersi planiraju da na leto dovedu Kevina Durenta kojem ističe ugovor u Oklahoma Sitiju, a rado bi trejdovali Krisa Pola za Rasela Vestbruka kako bi tandem Tandera postao nosilac igre tima iz Los Anđelesa. 08:38 - Venger: Premijer liga će šokirati GvardioluTrener Arsenala Arsen Venger rekao je da će takmičarska priroda Premijer lige šokirati novog trenera Mančester Sitija Pepa Gvardiolu. Poslednjeg dana zimskog prelaznog roka objavljeno je da će nekadašnji trener Barselone preuzeti Siti od Manuela Pelegrinija, posle tri godine na čelu Bajerna iz Minhena. Venger smatra da Gvardiolini impresivni uspesi u Nemačkoj i Španiji ne garantuju da će odmah postići uspeh i u Engleskoj. "Ako pogledate snagu i žilavost Premijer lige, vidite da je teško da imate visok procenat pobeda. Premijer liga je možda najteža liga da se u njoj bude konzistentan", rekao je Venger. On nije želeo da odgovori na pitanje da li bi Gvardiola bio dobar trener Arsenala. "Neću ja birati svog naslednika ovde. Ja samo želim da ostavim klub u takvoj situaciji da može da ima više uspeha kada ja odem", rekao je Venger. 08:15 - Čelnici Liverpula iznenađeni protestom navijačaIzvršni direktor fudbalskog kluba Liverpul Jan Ajr izjavio je danas da je iznenadjen planiranim protestom navijača zbog poskupljenja karata za utakmice "crvenih" za narednu sezonu. Grupa navijača Liverpula planira da izadje sa stadiona u 77. minutu sutrašnje prvenstvene utakmice protiv Sanderlenda i pozvala je ostale navijače da joj se priključe u protestu zbog novih cena karata za sledeću sezonu. Oni su izabrali 77. minut, pošto će ulaznice za renoviranu glavnu tribinu koštati 77 funti, umesto dosadašnjih 59. To će biti prvi odlazak sa stadiona Liverpulovih navijača u istoriji kluba, a Ajr je naveo da klub nikoga "cenom karata nije isterao sa stadiona" i da će biti mesta za "svakog navijača po pravoj ceni". On je dodao da će 64 odsto sezonskih ulaznica biti jeftinije ili da neće poskupeti. Liverpul je u decembru 2014. godine počeo renoviranje stadiona, koji će od sledeće sezone primati skoro 59.000 gledalaca, umesto dosadašnjih 45.500.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track