BLOG UŽIVO: Lenđer bez finala EP na 100 m delfin u malim bazenima
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Lenđer bez finala EP na 100 m delfin u malim bazenima

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:30 - Pogba ostaje u JuventusuAgent fudbalera Juventusa Pola Pogbe rekao je da njegov klijent neće napustiti taj klub u januarskom prelaznom roku. Pogbin ugovor sa Juventusom ističe u junu 2019. godine, ali su prethodnih dana mediji spekulisali da bi mogao da pređe u Barselonu, Čelsi ili Mančester siti. "Pogba u januaru neće otići nigde. Izrazio je želju da završi sezonu u Juventusu. Takođe, veliki igrači retko menjaju klubove u januarskom prelaznom roku", rekao je fudbalski agent Mino Rajola. Juventus je letos odbio ponudu Barselone za 22-godišnjeg francuskog fudbalera. Pogba je od 2009. do 2011. godine igrao za omladinski tim Mančester junajteda, a u sezoni 2011-2012 odigrao je sedam utakmica za prvi tim. On je u junu 2012. godine prešao u Juventus za koji je do sada odigrao 149 utakmica i postigao 26 golova. On je sa crno-belima osvojio tri šampionske titule, Kup Italije i tri Superkupa Italije, a prošle sezone igrao je u finalu Lige šampiona u kome je Juventus izgubio od Barselone sa 1:3.23:00 - Liverpul lako do polufinala Liga kupaFudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Liga kupa, pošto su večeras na gostujućem terenu pobedili Sautempton sa 6:1. Sautempton je poveo u prvom minutu golom Sadija Manea, a posle toga Liverpul je preokrenuo golovima Danijela Staridža u 25. i 29. minutu. Divok Origi je zatim postigao dva gola, u 45. i 68. minutu, pet minuta kasnije strelac je bio Džordan Ibe, a svoj treći gol na utakmici Origi je postigao u 86. minutu. U polufinale su se ranije plasirali takođe premijerligaši Mančester siti, Everton i Stouk. Polufinalne utakmice igraće se u januaru, a finale 2. februara na Vembliju u Londonu.22:45 - Lenđerov lični rekord nedovoljan za finaleSrpski plivač Ivan Lenđer nije uspeo da se plasira u finale trke na 100 metara delfin stilom na Evropskom prvenstvu u malim bazenima. On je tu deonicu isplivao za 51,03 sekunde. Ovo je bio lični rekord srpskog plivača, ali završio je kao šesti u svojoj polufinalnoj grupi i nije se plasirao u finale. EP se održava u izraelskoj Netanji.

22:10 - Kazorla odsustvuje oko tri meseca zbog povrede kolenaFudbaler Arsenala Santi Kazorla odsustvovaće sa terena oko tri meseca pošto je oštetio ligamente kolena. Kazorla se povredio u subotu tokom prvenstvene utakmice sa Noričem (1:1) i posle prvih pregleda utvrđeno je da su oštećeni ligamenti kolena. Trener Arsenala Arsen Venger ima mnogo problema sa povredama igrača, pošto ne može da računa na desetoricu. On je posle utakmice sa Noričem rekao da je zabrinut zbog Kazorline povrede, "pošto je meč završio na jednoj nozi". Kazorla je ostao na terenu do kraja utakmice, pošto je Venger pre njegove povrede obavio sve tri izmene.

21:45 - Žalgiris pobedio KaršijakuKošarkaši Žalgirisa pobedili su na svom terenu tursku Karšijaku sa 74:52 (22:14, 18:11, 13:16, 21:11), u utakmici osmog kola Grupe C u Evroligi i ostvarili četvrtu pobedu. Litvanski tim je do pobede predvodio Mantas Kalnietis sa 17 poena, sedam skokova i šest asistencija. Brok Motum postigao je 12 poena uz osam skokova, a Lukas Lekavičijus 11 poena. U ekipi Karšijake najefikasniji je bio Džastin Karter sa 13 poena i pet skokova, a Huan Palasios ubacio je 11 poena, uz pet skokova, a Kolton Ajverson 10 poena i takodje pet skokova. Žalgiris sada ima skor od po četiri pobede i poraza, a Karšijaka, koja je izgubila treću uzastopnu utakmicu, ima dve pobede i šest poraza. U devetom kolu Karšijaka će narednog četvrtka u Izmiru igrati protiv Lokomotive, a Žalgiris u Barseloni.

21:14 - Popović: Penali su lutrijaFudbaleri Čukaričkog neće odbraniti trofej u Kupu Srbije, pošto su danas u Ivanjici izgubili od Javora posle izvodjenja jedanaesteraca u utakmici osmine finala. U regularnom delu utakmice bilo je 1:1. Javor je poveo golom Adjurua u 15. minutu, a izjednačio je Nenad Mirosavljević u 51. minutu. Posle izvodjenja penala Javor je pobedio sa 4:3. Trener Čukaričkog Zoran Popović rekao je da je utakmica bila iznad proseka. "Penali su uvek lutrija i nikada se ne zna ko će se radovati. Ovo je bila iznadprosečna utakmica koju je Javor bolje počeo, ali smo mi kasnije uspeli da pronađemo ravnotežu i da zatim uspostavimo kontrolu. Čestitam Javoru na prolazu u naredni krug i kolegi (Aleksandru) Janjiću na uspehu", rekao je Popović posle utakmice.

20:45 - Olimpijski komitet Italije zatražio suspenziju za 26 atletičara zbog dopingaOlimpijski komitet Italije (CONI) zatražio je danas dvogodišnje suspenzije za 26 svojih atletičara zbog dopinga. Medju 26 sportista je nekolicina onih koji bi trebalo da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. Na listi su osvajač bronzane medalje u troskoku na Igrama u Londonu Fabrico Donato, osvajač srebrne medalje u skoku u dalj na svetskom prvenstvu 2007. godine Endru Hou i Aleks Švarcer, koji je osvojio zlato u trci na 50 kilometara na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Švarcer je već suspendovan zbog dopinga. Svih 26 sportista su optuženi da su izbegavali doping testove. Njima će biti sudjeno pred anti-doping sudom CONI, a odluke će biti donete naredne godine. Od 26 sportista petoro se kvalifikovalo na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a oko 10 njih se povuklo iz sporta, uključujući i skakača s motkom Djuzepea Djibiliska.

20:17 - Damljanović pobednik 29. Trofeja Beograda u šahuVelemajstor Branko Damljanović ; pobednik je 29. međunarodnog Trofeja Beograda u šahu, koji je završen večeras uz učešće 179 takmičara iz 13 zemalja. Damljanović je osvojio 7,5 poena iz devet partija, koliko je imao i velemajstor Tamir Nabati iz Izraela ali i slabije dodatne kriterijume. Damljanović je jedini poraz doživeo od Dragoluba Jaćimovića, dok je Nabati neporažen ali je imao više remija. Izraelac je bio prvi, a ; Damljanović drugi favorit turnira po trenutnom rejtingu FIDE. Po sedam poena osvojili su velemajstori Dragoljub Jaćimović iz Makedonije, Suat Atalik iz Turske, Prasana Višnu iz Indije i Dejan Pikula iz Srbije, dok grupu od devet igrača igrača sa po 6,5 osvojenih poena predvodi velemajstor Dalibor Stojanović iz BiH. Odluka o najboljima pala je u današnjem, poslednjem kolu - Damljanović je pobedio Gorana M. Todorovića, a Nabati je savladao Stojanovića. Ceo poen od vodećih igrača osvojili su još Atalik i Pikula, dok su remizirali Jaćimović i Višnu. Na turniru je učestvovalo 15 velemajstora, devet intermajstora i 17 majstora FIDE. Igrano je devet kola po Švajcarskom sistemu. Organizator Šahovski savez Beograda (ŠSB) obezbedio je bogat nagradni fond. Za prvih 10 učesnika namenjeno je 550.000 dinara, a pobednik će dobiti 180.000 dinara.

19:52 - Metalac i Radenko Pilčević raskinuli saradnjuKošarkaški klub Metalac rastao se sa plejmejkerom Radenkom Pilčevićem posle sedam odigranih utakmica u Jadranskoj ligi, potvrđeno je danas agenciji Beta u klubu. Kako je rečeno, ni Pilčević, ni trener Vladimir Đokić nisu bili zadovoljni učinkom iskusnog Čačanina, koji je došao posle otpuštanja Stefana Pota i Božidara Babovića. "Pilčević je dobro trenirao ali ni on nije bio zadovoljan svojim igrama", kazao je Đokić. Metalac sada na poziciji "pleja" ima mladog Nikolu Kočovića, koji ne igra mnogo, a prvi organizator je mladi reprezentativac Petar Rakićević, a pomaže i iskusni Boris Bakić. Kako je ranije najavljivano, čeka se plejmejker iz SAD, koji, kako tvrdi Đokić, nije mnogo poznat domaćoj javnosti, a preporučio ga je Miroslav Nikolić, pomoćnik selektora Saše Đorđevića. Niko, međutim, ne zna kada će novi plej stići u Valjevo. Metalac je u Jadranskoj ligi do sada zabeležio četiri pobede uz osam poraza, a u 13. kolu u subotu dočekuje Mega Leks.

19:17 - Trofej Kupa Srbije čeka novog vlasnikaFudbaleri Partizana, OFK Beograda, Jagodine, Spartaka, Vojvodine, Radničkog iz Niša, Borca i Javora plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije. Partizan je slavio na Vračaru protiv Voždovca golom Abubakara Umarua u 30. minutu, a OFK Beograd je lako rešio pitanje pobednika protiv drugoligaša Donjeg Srema (5:0). Za razliku od tima sa Karaburme, Jagodina i Spartak znatno teže su pobedili članove Prve Lige Srbije, BSK Borču (2:0), odnosno Bežaniju (3:2). Vojvodina je minimalno savladala Inđiju pogotkom Siniše Babića iz slobodnog udarca, dok je niški Radnički bio bolji od Napretka u Kruševcu (2:0). Javor je protiv osvajača trofeja u prošloj sezonu Čukaričkog posle penala prošao u narednu rundu, a u regularnom delu bio je 1:1. Borac je u Beogradu deklasirao Zvezdu 5:1. Rezultati osmine finala Kupa Srbije: Voždovac - Partizan 0:1 (Abubakar 30) OFK Beograd - Donji Srem 5:0 (Andrić 4, Škrbić 14, Pejović 27, Cuckić 71, Šalipur 83. autogol) Jagodina - BSK Borča 2:0 (Savković 14, Ivanović 90) Spartak Subotica - Bežanija 3:2 (Mrkela 14, Bogunović 35, Farkaš 89 - Milić 45, 87). Vojvodina - Inđija 1:0 (Babić 77) Napredak - Radnički Niš 0:2 (Ašćerić 33, Marjanović 57) Crvena zvezda - Borac Čačak 1:5 (Jović 55. - Zorić 19, 45, 59, Vujaklije 36, Jevtović 77) Javor - Čukarički 1:1 posle penala 4:3

18:54 - Kejhil produžio ugovor sa Čelsijem do 2019. godineFudbaler Čelsija Geri Kejhil potpisao je danas novi četvorogodišnji ugovor, pa će na Stamford Bridžu ostati do 2019. godine. Kejhil je standardan prvotimac Čelsija otkako je 2012. godine došao iz Boltona, a do sada je za "plavce" odigrao 177 utakmica i postigao 15 golova. "Drago mi je što sam se obavezao Čelsiju i sjajno je što klub ima poverenje u mene. U Čelsiju sam mnogo postigao, nadam se da ću još mnogo toga naučiti i u naredne četiri godine pomoći ekipi da osvoji trofeje", rekao je Kejhil za klupski sajt. Kejhil je sa Čelsijem osvojio Premijer ligu, Ligu šampiona, Ligu Evropa, FA Kup i Liga kup. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 40 utakmica i postigao tri gola.18:10 - Spahić šamarao saigračaTrener Hamburga Bruno Labadija potvrdio je da je fudbaler tog tima Emir Spahić udario šamar saigraču Pjeru Mišelu Lasogi na treningu u okobru. Temperamentni reprezentativac Bosne i Hercegovine kritikovao je Lasogu jer je bio nezadovoljan njegovim zalaganjem, posle čega je došlo do sukoba. "Važno je da su njih dvojica rešili problem. To je iza nas i rekao sam im da niko ne sme da bude iznad tima", rekao je Labadija, a prenosi Bild. Spahiću ovo nije prvi incident u karijeri, a prošle godine je odstanjen iz Bajer Leverkuzena jer se na stadionu potukao sa redarskom službom kluba.17:55 - Gošić: Skinuli smo veliko psihološko bremeTrener Jagodine Miljojko Gošić rekao je da je njegova ekipa današnjim plasmanom u četvrtfinale Kupa Srbije "skinula veliko psihološko breme", pošto dugo nije ostvarila pobedila na domćem terenu. Fudbaleri Jagodine plasirali su se danas u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su na svom terenu pobedili BSK iz Borče sa 2:0. "Važno je da smo skinuli veliko psihološko breme jer odavno nismo dobili utakmicu na domaćem terenu. Taj momenat je za nas bio otežavajući a znali smo da je tim iz Borče izuzetno spremljen za ovu utakmicu i motivisan. Odigrana je dinamična utakmica i do kraja je bila i rezultatski neizvesna. U nadoknadi vremena smo golom Igora Ivanovića rešili sve dileme", rekao je Gošić. Gošić je naveo da je BSK igrao dobro, ali da se njegova ekipa dobro snašla pred golom gostiju.

17:30 - Od sutra u prodaji ulaznice za Zvezda - HimkiUlaznice za utakmicu Evrolige između košarkaša Crvene zvezde i Himkija biće puštene sutra u prodaju, saopštili su crveno-beli. Karte će se prodavati od 10.00 u svim poslovnicama Eventima, objavljeno je na sajtu Zvezde. Cena ulaznice za tribine iznosi 800 dinara, za parter 1.300, za ložu je potrebno izdvojiti 2.000 i 2.500 dinara, dok mesto pored terena košta 10.000 dinara. Crveno-beli su naveli da će u prodaju biti pušteno 2.700 ulaznica. Crvena zvezda je pozvala navijače da u Pionir dođu znatno ranije, kako bi se izbegle velike gužve na ulazima i navela da će za meč za Himkijem važiti posebne mere obezbeđenja, odnosno rigorozne i detaljne kontrole prilikom ulaska u dvoranu. Utakmica osmog kola Evrolige između Zvezde i Himkija igra se u petak od 20.00.

17:10 - Černišov: Važna pobeda za budućnost SpartakaTrener fudbalera Spartaka Andrej Černišov rekao je da je današnja pobeda njegove ekipe protiv Bežanije veoma važna za budućnost tog kluba. Spartak je u Subotici pobedio Bežaniju sa 3:2 i plasirao se u četvrtfinale Kupa Srbije. Domaćin je vodio 2:0 golovima Andreja Mrkele u 16. i Miloša Bogunovića u 35. minutu, ali su gosti izjednačili preko Petra Milića u 45. i Predraga Govedarice u 86. Ipak, pobedu Spartaku doneo je Danijel Farkaš u 89. "Danas se dogodio jedan pravi triler. Za navijače je to dobra utakmica, ali za trenere sigurno nije", rekao je Černišov. "Znali smo da će protivnicka ekipa doći motivisano na ovu utakmicu, da će da se bori do kraja, tako je i bilo. Čestitam im na dobroj igri. Ali, mi smo na kraju pokazali karakter, našli smo i snage i moguićnosti da postignemo taj treći gol. Za našu budućnost je ova pobeda veoma važna", naveo je Černišov.

16:55 - Vojvodina minimalcem preko Inđije u četvrtfinale KupaFudbaleri Vojvodine pobedili su večeras na svom terenu drugoligaša Indiju sa 1:0 (0:0) i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije. Strelac jedinog gola na stadionu Karađorđe bio je Siniša Babić u 77. minutu iz slobodnog udarca. Mladi vezni fudbaler je iskosa sa desne strane, kada su svi očekivali centaršut, šutirao u prvi ugao i prevario golmana Inđije. Rezultati osmine finala Kupa Srbije: Voždovac - Partizan 0:1 (Abubakar 30) OFK Beograd - Donji Srem 5:0 (Andrić 4, Škrbić 14, Pejović 27, Cuckić 71, Šalipur 83. autogol) Jagodina - BSK Borča 2:0 (Savković 14, Ivanović 90) Spartak Subotica - Bežanija 3:2 (Mrkela 14, Bogunović 35, Farkaš 89 - Milić 45, 87). Vojvodina - Inđija 1:0 (Babić 77) Crvena zvezda - Borac Čačak 1:5. 16:36 - Leman: Odlazak Gvardiole dobar za nemački fudbalBivši golman reprezentacije Nemačke Jens Leman rekao je da bi odlazak Pepa Gvardiole sa klupe Bajerna bio dobar za nemački fudbal. Španski trener ugovor sa Bajernom ima do leta 2016. godine, ali još uvek nije doneo odluku da li će ostati posle njegovog isteka. "Ekipa koja je osvojila "triplu krunu" 2013. godine bila je neverovatna, ali ju je Pep podigao na viši nivo. Mislim da bi pred sebe trebalo da postavi cilj da završe sezonu bez poraza u Bundesligi. Gvardiolin odlazak bi obradovao ostale klubove u Nemačkoj kako bi prvenstvo bilo uzbudljivije. Bajernu će biti teško da pronađe njegovu zamenu", rekao je Leman. Leman, koji trenutno radi kao komentator na jednoj televiziji, odigrao je 67 utakmica za reprezentaciju Nemačke.16:20 - Radanović: Pribojavao sam se, ali smo dali maksimumTrener fudbalera OFK Beograda Miodrag Radanović rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom nad Donjim Sremom i plasmanom u četvrtfinale Kupa Srbije. "Svakako je da sam zadovoljan rezultatom, kao i plasmanom u četvrtfinale. Malo sam se pribojavao Donjeg Srema, ali smo dali svoj maksimum. Kada neka ekipa pobedi 5:0, znači da je odigrala kvalitetno", rekao je Radanović posle utakmice na Karaburmi.OFK je prošao u četvrtfinale Kupa ubedljivom pobedom nad Donjim Sremom sa 5:0. Trener Donjeg Srema Dušan Kljajić čestitao je protivniku na pobedi."Rezultat sve govori. Pokušali smo da pružimo otpor, ali nismo uspeli. OFK je definitivno bio bolji", kazao je Kljajić.

16:07 - Himki se pojačao za ZvezduHimki je potpisao kratkoročni ugovor sa centrom Anatolijem Kaširovim (28, 215 cm), koji je došao iz nemačkog Tibingena kao slobodan igrač. Trener Rimas Kurtinaitis moći će da računa na njegove usluge na utakmici protiv Zvezde u petak. Ovaj potez Humkija bio je iznuđen, jer su centri Pol Dejvis i Ruslan Petejev povređeni.

15:16 - Partizan, Spartak, Jagodina i OFK u četvrtfinalu KupaFudbaleri Partizana, Spartaka iz Subotice, Jagodine i OFK Beograda plasirali su se danas u četvrtfinale Kupa Srbije. Partizan je kao gost savladao Voždovac sa 1:0, golom Abubakara Umarua u 29. minutu. Utakmicu, koja je igrana na stadionu Obilića na Vračaru, obeležila je i teška povreda desnog beka Partizana Miroslava Vulićevića, koji je posle starta protivničkog igrača sredinom prvog poluvremena pao na ruku i polomio je.Najuzbudljivije je bilo u Subotici, gde je Spartak pobedio Bežaniju sa 3:2. Domaćin je vodio 2:0 golovima Andreja Mrkele u 16. i Miloša Bogunovića u 35. minutu, ali su gosti izjednačili preko Petra Milića u 45. i Predraga Govedarice u 86. Ipak, pobedu Spartaku doneo je Danijel Farkaš u 89. OFK je bio ubedljiv na Karaburmi protiv Donjeg Srema i pobedio 5:0, a strelci su bili Komnen Andrić u 10, Miljan Škrbić u 14, Aleksandar Pejović u 27, Nikola Cuckić iz penala u 67. minutu, dok je Bojan Šalipur u 79. postigao autogol. Jagodina je na svom stadionu sa 2:0 savladala BSK iz Borče. Strelci su bili Mile Savković u 15. i Igor Ivanović u 92. minutu. Ostale utakmice igraće se kasnije danas. Vojvodina će u 15.00 dočekati Indjiju, Napredak će u Kruševcu od 16.30 igrati protiv Radničkog iz Niša, dok će od 17.00 Javor dočekati Čukarički, a Crvena zvezda ekipu Borca.

15:00 - Kazorli stradali ligamentiFudbaler Arsenala Santi Kazorla povredio je ligamente kolena, ali njegov klub nije precizirao koliko će španski reprezentativac pauzirati. Kazorla se povredio u duelu protiv Noriča u Premijer ligi, ali je i pored toga odigrao celu utakmicu.Takođe, na utakmici sa Noričom povredio se najbolji igrač Arsenala Aleksis Sančes, koji će zbog problema sa potkolenicom biti tri nedelje van terena.

14:19 - Mladi Gruzijac pojačao MeguMladi gruzijski reprezentativac Goga Bitadze pojačao je redove Mega Leksa i postao prvi stranac u mlađim kategorijama ove sezone u Srbiji.13:57 - Geri Nevil novi trener Valensije!Dok se spekulisalo da bi Fil Nevil mogao da preuzme Valensiju, njegov brat Geri dobio je glavni posao na Mestalji. Legendarni bek Mančester Junajteda će predvoditi "Slepe miševe" do kraja sezone, a to će mu biti prvi posao glavnog trenera.Nevil je trenutno asistent selektoru Engleske Roju Hodžsonu, a na Mestalji će njemu da asistira mlađi brat Fil."Oduševljen sam, uzbuđen i ponosam zbog prilike u Valensiji. Ovo je veliki, prestižan klub koji iz igračkih dana pamtim po strasti i vernosti navijača. Znam da su igrači veoma talentovani, radujem se zajedničkom izazovu koji je ispred nas", rekao je Geri Nevil. Nevil će debi na klupi Valensije imati 6. decembra protiv Olimpik Liona u Ligi šampiona. U međuvremenu, tim će u Kupu kralja protiv niželigaša Barakalda voditi Salvador Voro, a potom i protiv moćne Barselone predstojećeg vikenda.

13:10 - Mutko: Mundijal u Rusiji će olakšati tenzije Ruski ministar sporta Vitalij Mutko ocenio je da bi fudbalski Mundijal 2018. godine u toj zemlji mogao da olakša tenzije između Rusije i ’Zapada’.Odnosi između Rusije i Zapada zategnuti su pošto je došlo do oružanih sukoba u Ukrajini i posebno posle vraćanja Krima pod okrilje Moskve.„Nadam se da će Mundijal da bude neka vrsta pomirljive manifestacije, koja će pokazati svetu da je Rusija otvorena srca, demokratska i gostoljubiva zemlja sa bogatom istorijom i kulturom“, rekao je Mutko agenciji „R sport“. I fudbalski odnosi na relaciji Rusija – ’Zapad’ postali su zategnuti posle informacija da je bilo korupcije u dodeli domaćinstva Mundijala Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine. „Mi ispunjavamo sve rokove prema FIFA. Trudimo se da razvijamo naše objekte i podstaknemo razvoj fudbala. Uprkos složenim ekonomskim prilikama uspeli smo da se držimo planiranog budžeta“, poručio je Mutko. Mutko je dodao i da su 62 od 64 predložene baze za smeštaj nacionalnih timova dobile ’zeleno svetlo’ FIFA. „Predstavnici Nemačke, Holandije, Engleske, Brazila, SAD i Meksika već su posetili neke baze i dali pozitivnu ocenu“, istakao je Mutko. Mundijal u Rusiji biće održan od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

12:32 - Barselona u finansijskim problemimaBarselona se nalazi u finansijskim problemima, zbog čega se muči da zadrži Lionela Mesija i Nejmara da Silvu, tvrde španski mediji.Katalonski gigant čak 73% novca od godišnjih prihoda izdvaja za plate igrača, što preti da uruši finansijsku stabilnost tima. Dodatni problem Barsi je napravilo osvajanje Lige šampiona, kao i nominacija Mesija za "Zlatnu loptu", što je pokrenulo razne bonuse u njegovom i ugovorima ostalih zvezda tima.12:05 - Kinezi kupili 13 odsto SitijaKompanija CFG koja je vlasnik Mančester Sitija, prodala je 13 odsto akcija kineskom CMC za oko 265 miliona funti.Tim je CFG čak i profitirao u odnosu na novac koji je uložio u kupovinu engleskog kluba 2008. godine, jer sada vredi deset puta više nego tada.Engleski mediji spekulišu da će CFG taj novac iskoristiti kako bi na leto doveo Lionela Mesija i Žozepa Gvardilu.CFG je vlasništvo kraljevske porodice iz Abu Dabija, na čelu sa šeikom Mansurom, a vlasnik je još tri fudbalska kluba – Njujork Sitija, Melburn Sitija i Jokohama Marinosa. Ulazak kineske državne kompanije, koja je ekskluzivni vlasnik medijskih prava za većinu fudbalskih takmičenja u toj zemlji, dodatno će pomoći Sitiju da poveća svoj rast na području Azije. Siti je pre nekoliko meseci posetio i kineski predsednik Si Đinping, čime je samo najavljen ovaj posao, od koga Kinezi očekuju da im pomogne u unapređenju nihovog fudbala. 11:20 - Lenđer u polufinalu Evropskog prvenstva, rekord ŠorakaPrvog dana Evropskog prvenstva u malim bazenima u Izraelu, od srpskih plivača jedino je Ivan Lenđer uspeo da se plasira u polufinale. Lenđer je imao ukupno 13. vreme u kvalifikacijama na 100 metara delfin stilom, u vremenu od 51.87 sekunde, što mu je donelo peto mesto u svojoj grupi. Polufinale u toj disciplini na programu je od 17.30 po našem vremenu.Uz Lenđera, od srpskih plivača istakao se Stefan Šorak, koji je postavio novi rekord na 400 metara slobodno, u vremenu od 3:43.69 minuta. Šorak je imao deseto vreme u toj disciplini i nije uspeo da se plasira u finale, isto kao Vuk Čelić, koji je bio ukupno 11. Anja Crevar je imala 18. vreme na 400 metara mešovito u konkurenciji 23 plivačice i takmičenje je završila u kvalifikacijama, isto kao Petar Petrović, koji je bio 31. na 200 metara leđno.

10:40 - Nejmar će produžiti ugovor sa Barselonom Otac fudbalera Barselone Nejmara da Silve potvrdio je da će njegov sin produžiti ugovor sa katalonskim klubom, ali da ne žuri.Nejmaru za tri godine ističe postojeći ugovor, ali Katalonci žele da se obezbede jer je Mančester Junajted izrazio veliko interesovanje za Brazilca.Pre nekoliko dana Nejmar Senior je istakao da bi njegov sin mogao da napustio Barselonu zbog problema sa poreskom službom, ali je sada promenio priču."Obnovićemo ugovor sa Barselonom, to je sigurno. Važeći je na još tri godine, tako da nema potrebe za žurbom. Opušteni smo jer će Nejmar ostati ovde još mnogo godina. Srećan je u Barseloni, nema potrebe za promenom", rekao je Nejmarov otac. Očekuje se da Barselona ponudi Nejmaru ugovor vredan 15 miliona evra godišnje, čime bi postao treći najplaćeniji igrač sveta, iza Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, uz otkupnu klauzulu od čak milijardu evra! Nejmar je trenutno prvi strelac Barselone i Primere sa 14 golova u prvenstvu, a ukupno 16 na 17 utakmica u svim takmičenjima.10:00 - Hamilton najbolji u izboru šefova ekipaŠampion Formule 1 Luis Hamilton izabran je za najboljeg vozača sezone u izboru prestižnog magazina „Autosport“ u kojem su učestvovali šefovi ekipa. Većina šefova ekipa je upravo Hamiltonu dala maksimalni broj bodova, a u glasanju je imao 49 bodova više od najbližeg pratioca – vozača Ferarija Sebastijana Fetela. Daleko iza četvorostrukog svetskog šampiona je drugi vozač Mercedesa Niko Rozberg, uprkos tome što je sezonu završio sa tri uzastopna trijumfa. 09:10 - Mihajlović: Nema lake utakmiceTrener Milana Siniša Mihajlović rekao je nakon pobede u Kupu da ne postiji laka utakmica na fudbalskom terenu."Rosoneri" su jedva eliminisali drugoligaša Krotone pobedom 3:1, tek posle produžetaka."Nema lake utakmice i lake pobede na terenu. Nisam očekivao produžetke, ali sam bio ubeđen u pobedu. Želeo sam da odmorim Karlosa Baku i Mamadua Nijanga, ali su mi na kraju bili potrebni u igri", rekao je Mihajlović.Milan je dominirao protiv gostiju, nakon brojnih promašaja u prvom poluvremenu, poveo je u drugom minutu nastavka preko Adrijana. Međutim, 20-ak minuta pre kraja Krotone je izjednačio. "Kada su Bonaventura, Nijang (strelci u produžetku, prim. aut) i Montolivo ušli dobili smo značajno na kvalitetu igre. Neki igrači koji su počeli su igrali dobro, drugi nisu, ali to je očekivano kada nemaju kontinuitet. Krotone je pokazao da je teško igrati protiv njih, a imali su i veliku podršku na San Siru", zaključio je Mihajlović.

08:40 - Nema dopingovanih na SP u ragbijuTokom takmičenja na Svetskom prvenstvu u ragbiju, u skoro 500 uzoraka nijedan doping test nije bio pozitivan, saopštili su organizatori.Svetsko prvenstvo u ragbiju održano je od 18. septembra do 31. oktobra u Engleskoj.Obavljeno je 468 testova iz uzoraka urina i krvi, 200 tokom takmičenja, a 268 van takmičenja."Nismo zabeležili nikakve štetne supstance", navodi se u saopštenju. Uzorci su analizirani u akreditovanoj laboratoriji Svetske-anti doping agencije na Kings koledžu u Londonu. Kako se navodi u saopštenju, uzorci će biti sačuvani za moguće nove analize. Reprezentacija Novog Zelanda osvojila je Svetsko prvenstvo pobedom protiv Australije od 34:17, a treće mesto zauzela je Južna Afrika.08:00 - Čelsi gradi stadion od 800 miliona evraČelsi je podneo zahtev gradskoj vlasti da na istom mestu, gde se nalazi njihov sadašnji stadion Stamford bridž, sagradi novi kapaciteta 60.000 mesta.Prema planu kluba, radovi bi mogli da krenu već po završetku sezone i trajali bi oko četiri godine."Aplikacija za gradnju novog stadiona je predata. To znači da je iza nas uspešan proces kojim smo dobili korisne informacije", navodi se na sajtu "Plavaca", za koji nastupaju srpski fudbaleri Nemanja Matić i Branislav Ivanović.Stamford Bridž nalazi se u zapadnom delu Londona i sagrađen je 1877. godine, a engleski mediji pišu da će izgradnja novog stadiona koštati oko 800 miliona evra.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track