BLOG UŽIVO: Troicki u drugom kolu Vimbldona, Krajinović i Jovanovski ispali
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Troicki u drugom kolu Vimbldona, Krajinović i Jovanovski ispali

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:16 - Blater ne ide na finale Svetskog prvenstva za ženePredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater neće prisustvovati finalu Svetskog prvenstva za žene u Vankuveru 5. jula, rekao je danas američkim medijima njegov advokat Ričard Kulen. Advokat je kazao da je Blater organizatorima ženskog mundijala preneo da će odsustvovati iz ličnih razloga, ali nije hteo da komentariše ništa više od toga. Visoki funkcioneri FIFA optuženi su 27. maja u SAD za korupciju na velikim fudbalskim turnirima i Blater se tada našao pod pritiskom javnosti da podnese ostavku. Ovo će biti prvi put od kada je postao predsednik FIFA da neće dodeliti trofej pobedničkoj ekipi ženskog Svetskog prvenstva, koje se održava na svake četiri godine.

22:01 - Real Madrid kupio Lukasa VaskezaReal Madrid je doveo prvo pojačanje, a to je dosadašnji fudbaler Espanjola, Lukas Vaskez. On igra na poziciji krila, a zanimljivo da je svoju karijeru počeo baš u Real Madridu u kome nikada nije dobio priliku da zaigra. Sutra puni 24 godine. Prošle sezone je postigao četiri gola i zabeležio šest asistencija.Real je potrošio na njega milion evra, što je i bila klauzula po kojoj je Espanjol morao da ga pusti u "galaktikose". Pored tih milion evra, u Espanjol je pristigao i Burgi.

21:39 - Lester smenio PirsonaEngleski premijerligaš Lester smenio je večeras menadžera Najdžela Pirsona zbog neslaganja sa upravom kluba. Lester je veći deo prošle sezone bio na dnu tabele, ali je Pirson u završnici uspeo da spasi klub ispadanja u Čempionšip. "Postalo je jasno da između nas postoje fundamentalne razlike kada je perspektiva kluba u pitanju. Nažalost smatramo da saradnja sa Najdželom više nije moguća", navodi se na sajtu "lisica". Ekipu će do angažovanja novog menadžera voditi pomoćnici Kreg Šekspir i Stiv Volš. Pirson ima 51 godinu, a pre Lestera vodio je Hal.

20:59 - Nikola Jokić potpisuje ugovor sa DenveromNajkorisniji igrač ABA lige i najbolji strelac Superlige Srbije Nikola Jokić dogovorio je trogodišnju saradnju sa Denverom. Srpski košarkaš dobio je zagarantovani ugovor dan pre zvaničnog početka prelaznog roka, a u narednih nekoliko dana otputovaće u Denver, gde će se priključiti ekipi i odigrati prvo Letnju ligu. Jokić je prošle godine draftovan od strane Nagetsa kao 41. pik.

20:36 - I Bojana stala na startuSrpska teniserka Bojana Jovanovski izgubila je meč prvog kola Vimbldona od Nemice Tatjana Marije - 6:7, 5:7. Bojana je 51, a Marija 78. igračica sveta. Na terenu su provele 109 minuta. Jovanovski je dva puta oduzela servis rivalki, a Marija jednom više, pa se plasirala u drugo kolo u kome će igrati sa Kineskinjom Jing Jing Duan.

20:29 - Krajinović ispao u prvom kolu VimbldonaSrpski teniser Filip Krajinović nije danas uspeo da se plasira u drugo kolo Vimbldona, pošto je izgubio od 66. tenisera sveta, Francuza Nikolasa Maua sa 1:3 u setovima (6:7, 4:6, 6:3, 5:7). Krajinović, 122. igrač sveta, danas je igrao svoj prvi meč na Vimbldonu, a izgubio je od Maua za dva sata i 51 minut. Teniseri su u prvom setu bili sigurni na svoje servise, pa je ta deonica rešena u taj-brejku, koji je Mau dobio sa 7:4. Francuz je u devetom gemu drugog seta oduzeo servis Krajinoviću, a zatim i osvojio gem na svoj servis, posle čega je i osvojio drugi set. Krajinović je u trećem setu poveo sa 3:0, a zatim je Mau tražio pomoć lekara zbog povrede noge. Meč je ubrzo nastavljen, Krajinović je zadržao prednost brejka i smanjio zaostatak u meču. U četvrtom setu nije bilo brejka, sve do poslednjeg, 12. gema u kome je Mau iskoristio drugu set loptu i ostvario pobedu. Mau će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Tomaša Berdiha iz Češke i Francuza Žeremija Šardija.

20:14 - Pobeda Endija Mareja, poraz Simone HalepBritanski teniser Endi Marej plasirao se danas u drugo kolo Vimbldona, pošto je pobedio 59. igrača sveta, Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 3:0 u setovima (6:4, 7:6, 6:4). Marej, koji je pobedio za dva sata i 16 minuta, nije izgubio prvi meč na Vimbldonu u poslednjih 10 nastupa na tom turniru. "Bio je težak meč. Na kraju drugog seta sam otežao sebi, on je počeo da igra agresivno, udarao je nisko i bilo mi je teško. Ništa nisam mogao da pogodim, na kraju drugog seta sam promašio 10 ili 11 uzastopnih prvih servisa i pružio sam mu šansu", rekao je treći teniser sveta. "Drago mi je što sam u drugom kolu, dan je bio topao, ali sam i imao ; teškog protivnika", dodao je Marej, koji je osvojio Vimbldon 2013. godine. Marej će u drugom kolu igrati protiv 73. igrača sveta, Robina Hasea iz Holandije, koji je pobedio Kolumbijca Alehandra Falju sa 6:2, 3:6, 6:4, 6:2. Treći nosilac, rumunska teniserka Simona Halep nije uspela da se plasira u drugo kolo Vimbldona, pošto je izgubila od 106. igračice sveta Jane Cepelove iz Slovačke sa 1:2 u setovima (7:5, 4:6, 3:6). Cepelova će u drugom kolu igrati protiv 48. teniserke sveta, Monike Nikulesku iz Ruminije, koja je pobedila Moniku Puig iz Portorika sa 5:7, 6:3, 6:1.

19:39 - Daglas Košta stiže u BajernBajern će dobiti veliko pojačanje u vidu reprezentativca Brazila, Daglasa Košte. Bavarci će Šahtjoru platiti 30 miliona evra. Košta je bio velika želja trenera Pepa Gvardiole iako su se kao moguća pojačanja na krilnim pozicijama pominjali Rahim Sterling i Anhel Di Marija. Daglas Košta je pre Šahtjora igrao za Gremio.

19:09 - Krespo preuzeo ModenuErnan Krespo, nekadašnji fudbaler Parme, Intera, Lacija, Milana, Čelsija, River Plate i Đenove, prvi put će kao trener voditi seniorski tim. Prezuzeo je italijanskog drugoligaša Modenu, sa kojom je potpisao jednogodišnji ugovor, uz opciju produženja na još dve godine. On je bio trener u Parmi, vodio je mladi tim, ali ga je napustio posle proglašenja bankrota i prebacivanja kluba u četvrtu ligu.Inače, Ernan Krespo u nedelju slavi 40. rođendan.

18:32 - UEFA traži da Španci prihvate termin SP u KataruEvropska fudbalska unija (UEFA) zatražila je od španske lige da prekine sa osporavanjem odluke da se Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru igra u novembru i decembru. Generalni sekretar UEFA-e Đani Infantino ocenio je da se presednik ;španskih fudbalskih profesionalnih liga (LFP) Havijer ;Tebas ;javno buni jer želi da dobije na publicitetu. "Tužno je da neki ljudi ne prihvataju odluke ogromne većine. Ne mogu se sve odluke doneti jednoglasno, jer inače se ne bi donosile bilo kakve odluke. Morate biti malo fleksibilniji", rekao je Infantino. On je ponovio da je velika većina evropskih liga, kao i ;Udruženje evropskih fudbalskih klubova (ECA) prihvatilo predlog da se Mundijal po prvi put održi krajem godine, a ne tokom leta, kako bi se izbegle visoke temperature u Kataru. Svetsko prvenstvo u Kataru trebalo je da se održi u junu ;i julu ;2022. godine, ali je termin promenjen zbog velikih vrućhina u ;toj zemlji.

18:16 - Đorđević u Panatinaikosu do 2017.Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa Panatinaikosom. Đorđević će paralelno sa grčkim klubom voditi i nacionalni tim. "Želeo bih da se zahvalim svima koji su verovali u mene i pružili mi šansu. Ovo je za mene velika čast i privilegija. Sada sam na klupi kluba koji pripada samoj evropskoj eliti i sa ogromnom dozom entuzijazma ulazim u ovu priču", rekao je Đorđević za klupski sajt. On je otkrio da će mu pomoćnici u Panatinaikosu biti Milan Minić, Goran Bjedov i Sani Bećirović. Đorđević je tokom trenerske karijere vodio Armani i Beneton, a reprezentaciju Srbije preuzeo je u decembru 2013. godine i prevodio je do finala Mundobasketa u Španiji.

17:48 - Kuzmanović se vratio u BazelKuzmanović se vratio u BazelDoskorašnji fudbaler Intera Zdravko Kuzmanović potpisao je petogodišnji ugovor sa Bazelom, saopštio je danas švajcarski klub. Kuzmanović se vratio u Bazel u kojem je 2007. počeo igračku karijeru. Italijanski mediji prenose da će Inter dobiti dva miliona evra na ime obeštećenja, pošto Kuzmanoviću ugovor sa neroazurima ističe za dve godine. On je tokom karijere nastupao za Fiorentinu i Štutgart, a tokom prelaznog roka interesovanje za 27-godišnjeg veznog fudbalera pokazao je engleski Votford. Kuzmanović je za reprezentaciju Srbije odigrao 50 utakmica i postigao šest golova.

17:22 - Pero Antić novi igrač FenerbahčeaMakedonski košarkaš i doskorašnji član Atlante Pero Antić karijeru će nastaviti u turskom Fenerbahčeu, potvrdio je danas njegov agent Miodrag Ražnatović. Antić će sa klubom iz Istanbula potpisati dvogodišnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu. Fenerbahče je prethodno doveo Kostasa Slukasa iz Olimpijakosa i nastavio da pojačava tim, uprkos tome što će se glavni sponzor Ulker povući iz kluba. Tokom karijere Antić je nastupao za Rabotnički, AEK, Crvena zvezdu, Lukoil, Lokomotivu iz Kubanja, Spartak iz Moskve i Olipijakos sa kojim je osvojio dve titule Evrolige.

17:09 - Federer i Nadal bez problema na startu VimbldonaRodžer Federer i Rafael Nadal su lako došli do drugog kola Vimbldona, obojica bez izgubljenog seta. Švajcarac je u meču prvo kolo savladao Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine 6:1, 6:3, 6:3, dok je Španac pobedio Brazilca Tomaša Belućija 6:4, 6:2, 6:4. Federerov sledeći rival je Amerikanac Sem Kveri, dok će Nadal na megdan Nemcu Dastinu Braunu. Ukoliko Rafa opravda ulogu favorita u trećem kolu bi mogao da se sretne sa Troickim.

16:47 - Sestre Vilijams odustale od dublaAmeričke teniserke sestre Serena i Venus Vilijams odustale su od takmičenja u dublu na Vimbldonu, na kojem su do sada pet puta osvajale titulu. Sestre Vilijams nisu navele razlog odustajanja, a sigurno je da nastavljaju takmičenje u singlu, u kojem mogu da se sastanu već u četvrtom kolu. Njihovo mesto u glavnom žrebu dubla zauzele su "laki luzeri" Japanka Misaki Doi i Švajcarkinja Stefani Fogt. Sestre Vilijams su odustale od dubla i na ovogodišnjem Australijen Openu, a prošle godine su bile prinuđene da se povuku sa Vimbldona pošto se Serena razbolela, odnosno osećala je nesvesticu i nesigurnost u nogama.

16:30 - Troicki bez problema do drugog kola VimbldonaSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Vimbldona pobedom nad Kazahstancem Aleksandrom Nadovjezovim 6:1, 6:4, 3:6, 6:3. Troickom je bilo dovoljno sat i 43 minuta da slomi otpor prvog rivala na trećem gren slemu sezone. Srpski igrač je imao blagi pad u igri u trećem setu, ali ga nije skupo košta, jer se brzo vratio u ritam i postavio stvari na svoje mesto. Iskoristio je pet od ukupno devet brejk lopti, dok je rivalu dozvolio da mu dva puta oduzme servis. Imao je čak 41 viner, naspram 28 Kazahstanca... Troicki, 22. nosilac na Vimbldonu, u drugom kolu sastaće se sa boljim iz duela između Radeka Štepaneka (Češka) i Aljaža Bedenea (Velika Britanija).15:55 - Milijarder rodom iz Bosne zainteresovan za kupovinu KK ZadarMilijarder, rodom iz Bosne i Hercegovine, Ivan Žilić namerava da kupi Košarkaški klub Zadar, a u današnjoj izjavi za hrvatske medije rekao je da bi klub već naredne sezone mogao da igra Evroligu. "Poslao sam pismo namere, odnosno interesa. Dalje je na klubu da se odluči na koji način želi dalju saradnju ili je ne želi. Dakle, na direktoru kluba i na gradonačelniku je da se odluče žele li i na koji način žele raditi sa mnom. Moja želja bi bila da otkupim apsolutno sve dugove koje klub ima i da mi se dopusti da postavim svoje ljude koji će ispravno, transparentno i u korist navijača voditi klub", rekao je Žilić. "S moje strane postoji veliki interes i želja da uložim u KK Zadar čiji sam navijač dugi niz godina. Uvek sam gajio sampatije prema Zadru, Jugoplastici i Hajduku, iako sam rodom iz Bosne", dodao je on.15:40 - Muntari i Milan se sporazumno razišliFudbalski internacionalac Gane Suli Muntari sporazumno je raskinuo trogodišnji ugovor sa Milanom, saopštio je danas italijanski klub. Muntari se pridružio "rosonerima" 2012. godine, pošto je prethodno u njihovim redovima proveo jednu sezonu kao pozajmljen igrac iz Intera. Tridesetogodišnji fudbaler je prošle godine pao u nemilost čelnika Milana, naročito pošto je Filipo Inzagi na mestu trenera sedmostrukog prvaka Evrope zameniio Klarensa Sedorfa. Muntari je od tada odigrao za Milan svega 16 utakmica u Seriji A, postigavši dva gola za "rosonere" koji su sezonu završili na desetom mestu, bez plasmana u evropska takmičenja.15:15 - Eurosalon novi sponzor Crvene zvezdeFudbalski klub Crvena zvezda i kompanija Eurosalon potpisali su u Beogradu jednogodišnji ugovor o sponzorstvu. "Ovo je prvenac u jačanjau sponzorskog potencijala Crvene zvezde. Ovo je prvi u nizu budućih sponzora Crvene zvezde. Sa Crvenom zvezdom se uvek druže najbolji, tako je uvek bilo u istoriji. Našem uspehu doprineće i ovaj sponzorski ugovor koji ćemo danas potpisati. Želim kompaniji da dosegne visine, koji je ovaj fudbalski kolektiv već dosegnuo i ubuduće će se boriti za takve trofeje", rekao je predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović. Poslovni direktor Crvene zvezde Stefan Pantović rekao je da je sponzorski ugovor sa Eurosalonom prvi u nizu i dodao da će narednih dana biti "novih pojačanja" u sponzorskom pulu.14:55 - Boston nema novca za Olimpijske igre?Protivnici kandidature Bostona za domaćinstvo OI 2024. godine saopštili su da budžet od 4,6 milijardi dolara neće biti dovoljan za organizaciju tog događaja. Oni su naveli da nova verzija plana ne garantuje to da poreski obaveznici neće platiti račun za prekoračenje troškova ili manjak prihoda od samog takmičenja. Potpredsednik grupe "No Boston Olympics" Kris Dempsi rekao je da nedostaju detalji u planu osiguranja, za koji organizatori tvrde da neće ugroziti poreske obaveznike. Privatna grupa koja se zalaže da Boston organizuje Olimpijske igre ranije danas je predstavila revidirani plan, koji predviđa 4,6 milijardi dolara, kao i otvaranje novih radnih mesta i stambenih jedinica u tom gradu. 14:33 - Zagorčić: Idemo na pobedu u BudimpeštiTrener fudbalera Vojvodine Zlatomir Zagorčić izjavio je da će Vojvodina ići na pobedu u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv ekipe MTK iz Budimpešte. Zagorčić je rekao da smatra da je Vojvodina kvalitetnija ekipa i da je uveren da će izboriti plasman u naredno kolo. "MTK je slavno ime mađarskog fudbala, igraju napadački i na osnovu onog što smo videli u pripremnim utakmicama, imaju odličnog centarfora i dobru sredinu terena", rekao je Zagorčić. Jedan od najboljih igraca u redovima Novosađana Mirko Ivanić takođe je uveren da će Vojvodina proći dalje i da će, kako je rekao, daleko dogurati u takmičenju u Ligi Evrope. Utakmica MTK - Vojvodina igra se na stadionu Ujpešta u Budimpešti u četvrtak 2. jula sa početkom u 20.30 sati.14:20 - Radonjić produžio ugovor sa ZvezdomCrnogorski stručnjak Dejan Radonjić produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2017, saopštio je njegov menadžer Miško Ražnatović. Radonić je prošle sezone sa Zvezdom osvojio ABA ligu, Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije. "Veliko mi je zadovoljstvo što ću nastaviti da radim u Crvenoj zvezdi. Želje rukovodstva kluba i moje ambcijie su se poklopile tako da smo dogovorili saradnju na još dve godine. Prošle sezone smo ostvarili vrhunske rezultate i sada će biti veliki izazov za sve nas da pokušamo da to ponovimo", kratko je prokomentarisao Radonjić.

14:10 - Predsednik Katanije priznao da je nameštao mečevePredsednik italijanskog drugoligaša Katanije Antonjino Pulvirenti priznao je da je namestio pet mečeva Serije B, kako bi sprečio ispadanje u treću ligu. Predsednik Katanije je jedan od sedmorice uhapšenih pre nedelju dana pod sumnjom da su učestvovali u nameštanju utakmica. Glavni tužilac Katanije Đovani Salvi rekao je da istraga još nije završena, ali da će "sada sve biti mnogo jednostavnije". Mečevi za koje se sumnja da su bili namešteni igrani su protiv Verezea, Latine, Ternana i Livorna. Katanija je prve četiri utakmice dobila u aprilu, a onda je sa Livornom igrala nerešeno - 1:1, početkom maja. Katanija je prošlu sezonu završila na 15. mestu u Seriji B, izbegavši ispadanje u drugu ligu. Sicilijanski tim ispao je iz Serije A u sezoni 2013/14.

14:00 - U nedelju finale SAAF Prve lige SrbijeNeporaženi novosadske Vojvode, dočekuju beogradske SBB Vukove u finalu SAAF Prve Lige Srbije u nedelju u Novom Sadu. Ovo će biti prvi put da se nacionalno prvenstvo u američkom fudbalu organizuje u Novom Sadu. "Kada sam stigao u Novi Sad bio sam uveren da će Vojvode ući u finale domaće lige, kao i centralno-evropske. Kao tim, uspeli smo da prevaziđemo i povredu kvoterbeka, kao i drugih ključnih igrača, i izađemo kao pobednici. Hemija među igračima na terenu je odlična, i mislim da je to ključ našeg uspeha ove sezone", rekao je Vill Paul kvoterbek Vojvoda. Sa druge strane, Mladen Stojanović, linijaš SBB Vukova, je svestan da njegov tim očekuje veoma teška utakmica, ali, to ga ne obeshrabruje jer Vukovi imaju mnogo više iskustva u velikim utakmicama.13:50 - Zvezda u četvrtom šeširu pred žreb za EvroliguKošarkaši Crbvene zvezde svrstani su u četvrti šešir pred žreb za Evroligu 9. jula u Barseloni, zajedno sa Žalgirisom, Arnanijem i Bambergom. To znači da se izabranici Dejana Radonjića ne mogu sastati sa tim ekipama u prvoj fazi takmičenja. Crvena zvezda za protivnika neće imati ni Cedevitu, jer prema propozicijama takmičenja, dve ekipe iz iste lige ne mogu da se sastanu u prvoj fazi takmicenja. Aktuelni šampioni Srbije prošle sezone su ušli u Top 16 Evrolige, ostvarivši u prvoj fazi šest pobeda i četiri poraza. Sastavi šešira su: Prvi šešir: CSKA Moskva, Real Madrid, Barselona, Olimpijakos, Drugi šešir: Makabi, Panatinaikos, Fenerbahče, Efes, Treći šešir: Himki, Laboral, Lokomotiva Kuban, Unikaha, Četvrti šešir: Žalgiris, Armani, Crvena zvezda, Bamberg, Peti šešir: Karšijaka, Darušafaka, Sasari, Bajern Minhen, Šesti šešir: Cedevita, Zelena Gora, Strazbur, Limož

13:30 - Ivana Španović skače na mitingu u VelenjuEvropska prvakinja u skoku udalj Ivana Španović posle kratke pauze vraća se spremna na zaletište i sa nestrpljenjem očekuje nastup na atletskom mitingu koji će biti održan 1. jula u Velenju. "Nažalost zbog povrede sam morala da propustim par takmičenja, usledila je neplanirana pauza, ali ono što je najvažnije je da smo u kratkom roku uspeli da saniramo povredu i sada polako ulazim u formu. Skok udalj je na programu u 20:10 i zaista jedva čekam da skačem. Ne opterećujem se konkurencijom niti plasmanom, usmerena sam na ispunjenje svog cilja, a to je da u ovom trenutku izvedem svih šest skokova tehnički što ispravnije. Verujem da ću u Velenju ostvariti dobar rezultat i da će ovo biti jedna dobra generalna proba pred predstojeće mitinge iz serije Dijamantske Lige koji me očekuju u Lozani i Monaku", izjavila je Ivana pred put u Velenje. Ivana je poslednji put u Velenju nastupala 2013. godine kada je osvojila prvo mesto.13:11 - Kardif domaćin finala Lige šampiona 2017. godineFinale Lige šampiona 2017. godine igraće se u Kardifu, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA). Utakmica će se igrati na stadionu Milenijum, kapaciteta 74.500 mesta. To će biti prvi put da će se finale Lige šampiona igrati u Velsu. Finale Lige Evropa 2017. godine igraće se u Stokholmu, dok će Superkup Evrope iste godine biti u Skoplju.

12:40 - Hjuit: Želeo sam da igram protiv ĐokovićaAustralijski teniser Lejton Hjuit priznao je da je da je voleo da igra protiv Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu. Hjuit nije dočekao da igra protiv Đokovića, jer je poražen od Jarka Nieminena. "Voleo bih da igram u sledećoj rundi protiv Đokovića, ali Jarko je bio jak protivnik", rekao je Hjuit i dodao: "Pokušate da iscedite iz sebe poslednji atom snage u ovakvim mečevima. Nikada mi ne bi palo na pamet da je sledeći servis ili gem poslednji koji ću odservirati na turniru. Svakako je čudan osećaj".12:09 - Federer: Uopšte ne razmišljam o penzijiDrugi teniser sveta Rodžer Federer izjavio je da uopšte ne razmišlja o povlačenju, iako uskoro puni 34 godine. Federer je naveo da ne želi da razmišlja o penziji, a posle razgovora sa Stefanom Edbergom odlučio je da ne najavljuje penziju sve do samog kraja karijere. "Da budem iskren, nisam razmišljao o tome uopšte. Ne želim da razmišljam jer sam onda sve bliži penziji. Svako radi drugačije - definitivno da o tome moram da razmislim, ali ne u ovom trenutku", rekao je Federer. 11:40 - MOK traži plan izgradnje stadiona u TokijuMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) poručio je danas organizatorima Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine da završe plan za izgradnju novog stadiona. Japanski ministar zadužen za Olimpijske igre Tošijaki Endo rekao je da se očekuje da izgradnja Nacionalnog stadiona premaši dve milijarde dolara. Prema prvom planu, izgradnja je trebalo da košta 1,3 milijarde dolara. Vlada Japana je u sporu sa lokalnom upravom Tokija oko toga kako će biti raspoređeni troškovi.

11:20 - Barbados izbačen iz kvalifikacija za SP 2018.Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) izbacila je reprezentaciju Barbadosa iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Barbados je izbačen pošto je koristio igrača koji je bio suspendovan, a umesto te selekcije, u nastavku kvalifikacija nastupiće Aruba. FIFA je poništila pobedu nad Arubom sa 1:0 u drugoj utakmici druge runde Konkakaf kvalifikacija, odigranoj 14. juna. Barbados je u prvom susretu slavio 2:0. Barbados je koristio Hadana Holigana, koji je trebalo da pauzira zbog žutih kartona. Arubi je dodeljena pobeda 3:0 službenim rezultatom i ta reprezentacija će igrati u trećoj fazi.11:05 - Holandija ostala bez selektoraFudbalska reprezentacija Holandije ostala je bez selektora, pošto je Gus Hidink napustio to mesto. "Žao mi je što je moralo ovako da bude. Bila mi je čast da ponovo vodim Holandiju i svom nasledniku želim svaki uspeh na putu ka Evropskom prvenstvu u Francuskoj", rekao je Hidink. Hidink je preuzeo Holandiju u avgustu, a ugovor je tada potpisao do kraja Evropskog prvenstva 2016. godine. Holandija je od angažovanja Hidinka zabeležila četiri pobede i pet poraza u 10 utakmica i trenutno je treća na tabeli svoje kvalifikacione grupe, sa pet bodova manje od lidera Islanda, a tri od drugoplasirane Češke. 10:40 - Junajted ponudio 40 evra za RamosaEngleski klub Mančester junajted ponudio je 40 miliona evra za transfer fudbalera Real Madrida Serhija Ramosa. Navodi se da reprezentativac Španije želi da pređe u Junajted, pošto nije produžio ugovor s Realom, koji ističe na leto 2017. godine. Ramos je u Real došao iz Sevilje 2005. i u međuvremenu postao jedan od ključnih igrača madridskog kluba, s kojim je osvojio Ligu šampiona i tri nacionalna prvenstva. Ovaj 29-godišnji odbrambeni fudbaler je za Real odigrao 445 utakmica, dok je za reprezentaciju Španije nastupio 128 puta.10:05 - Majkl Sem ponovo sa timomMajkl Sem, prvi igrač američkog fudbala koji se deklarisao kao homoseksualac, ponovo se priključio ekipi Montreala posle kratke pauze. "Hvala puno na podršci, genijalno je da sam ponovo sa ekipom u Montrealu", naveo je Sem na Tviteru. Sem (25) je odbrambeni igrač, a prestao je da nastupa 15. juna u dogovoru sa upravom kluba, uoči priprema za sezonu 2015 Kanadske lige američkog fudbala.

09:31 - Ronaldinjo prelazi u AntalijuLegenda svetskog fudbala Ronaldinjo Gaučo pojačaće uskoro Antalijuspor, rekao je predsednik novog turskog prvoligaša. Nekadašnji igrač Barselone i Pari Sen Žermena saopštio je nedavno da napušta meksički Kvertaro, a u Turskoj će ponovo igrati sa Samjuelom Etoom, prvim zvučnim pojačanjem koje je stiglo u Antaliju. "Postigli smo dogovor sa Ronaldinjom, trebalo mi u roku od dva dana da ozvaničimo saradnju. Osim Ronaldinja i Etoa, očekujem još jedno veliko ime u našem klubu. Kada sve bude gotov, zapalićemo svet", rekao je on. Brazilac je na društvenim mrežama potvrdio da prelazi u Tursku.09:00 - Dejvis kup reprezentacija Španije ostala bez selektoraGala Leon Garsija, dosadašnja selektorka Dejvis kup reprezentacije Španije, podnela je ostavku na tu poziciju. Odluke selektorke bila je iznenađenje za sve u Španiji, ali ipak predsednik Teniskog saveza te zemlje Hose Luis Eskanjuela još uvek nije prihvatio ponuđenu ostavku. Gala se trenutno nalazi u Londonu gde je pokušala da pokuša da okupi ekipu koja je predvođena Rafaelom Nadalom odbijala da igra za Dejvis kup reprezentaciju dok je ona selektor. Gala je na klupi nacionalnog tima nasledila Karlosa Moju, postavši tako prva žena selektor u istoriji španskog tenisa. 08:30 - Četvoro srpskih tenisera danas na VimbldonuČetvoro srpskih tenisera - Viktor Troicki, Filip Krajinović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski startuju danas na Vimbldonu. Troicki igra drugi meč na terenu 6 protiv Kazahstanca Aleksandra Nedovjesova, dok se Krajinović sastaje sa Francuzom Nikolasom Mauom u trećem meču na terenu 17. Jankovićeva igra sa Ruskinjiom Jelenom Vesninom u trećem meču na terenu 16, a Bojana Jovanovski ima zakazan duel sa Nemicom Tatjanom Marijom.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track