BLOG UŽIVO: Španci razbili Island
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Španci razbili Island

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:22 - Mesi: Neću se povući iz reprezentacije ArgentineFudbaler Barselone Lionel Mesi izjavio je danas da ne planira da se povuče iz reprezentacije Argentine. Argentina je danas odigrala nerešeno 2:2 protiv Meksika u prijateljskoj utakmici, a izjednačila je golovima Serhija Aguera i Lionela Mesija u poslednjih pet minuta utakmice. Mesiju je to bio 49. gol za reprezentaciju Argentine i nedostaje mu još sedam da dostigne najboljeg strelca tog nacionalnog tima svih vremena, Gabrijela Batistutu. Mesi je bio dvostuki strelac u utakmici protiv Bolivije, koju je Argentina u petak dobila sa 7:0. Argentina je ove godine izgubila u finalu Kupa Amerike od Čilea, a mnogi su kritikovali Mesija zbog loših nastupa na tom turniru, zbog čega se spekulisalo da će se fudbaler Barselone povući iz državnog tima. "Sve dok trener želi biću u ekipi. Biću tu zauvek najviše i zbog razočaranja koje svi osećamo jer nismo osvojili trofej tokom mog igranja za reprezentaciju", rekao je Mesi, preneli su britanski mediji. "Doći će još golova i doći će nove prilike i moramo da nastavimo da se borimo. Reprezentacija je dobila mnogo kritika, ali igrali smo dva finala u jednoj godini, što nije lako. Loše stvari su nam se dogodile jer smo bili uvereni da je finale u Čileu trenutak u kome ćemo postati šampioni, zbog načina na koji smo došli do njega, zbog igrača i velike vere u uspeh. Svima je bilo teško", dodao je Mesi. Argentina će južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji početi 9. oktobra utakmicom sa Ekvadorom, a četiri dana kasnije igraće protiv Paragvaja. "Kvalifikacije su sve teže. Moramo dobro da počnemo, pošto znamo koliko teško može da bude. Ovo je bilo 10 pozitivnih dana. U utakmici protiv Meksika smo imali mnogo dobrih stvari, pravili smo i greške, na kojima ćemo morati da radimo, ali najvažnija je svaka sledeća utakmica", rekao je kapiten Argentine.

23:03 - Španci razbili IslandReprezentacija Španije je ubedljivo savladala Island u utakmici 4. kola Grupe B na Evrobasketu - 99:73. Najefikasniji je bio Nikola Mirotić sa 22 poena, jedan manje dao je Pau Gasol. "Crvena furija" će se sutra u poslednjem kolu sa Nemačkom boriti za plasman u osminu finala. Na tabeli vodi Srbija (4-0), slede je Italija (3-1), Španija i Turska (po 2-2), Nemačka (1-3) i Island (0-4).

22:54 - Hrvati uz dosta muka savladali HolandijuReprezentacija Hrvatske je teže nego što se očekivalo pobedila Holandiju u četvrtoj rundi Grupe C na Evrobasketu - 77:71. Time je, sa učinkom 3:1, osigurala drugo mesto u grupi, iza "maksimalne" Grčke. Slovenija je treća sa 2-2, a skor 1-3 imaju Gruzija, Makedonija i Holandija.Kod Hrvatske su najefikasniji bili Kruno Simon (18), Darijo Šarić (15), Bojan Bogdanović i Ante Tomić (po 15), dok su goste predvodili Šaftenar (19) i De Jong (12).

22:51 - Francuzi izbegli senzacijuFrancuzi su, kao i Srbi i Grci, ostali neporaženi posle 4. kola Evrobasketa jer su savladali Rusiju 74:67. Ujedno, Rusi su definitivno oprostili od plasmana u osminu finala. Međutim, Rusi su bili mnogo bolji u prvom poluvremenu tokom kojeg su imali i 12 poena prednosti, ali je domaćin do odlaska na odmor uspeo da svede zaostatak na "minus dva". I u nastavku se "zbornaja" borila i čuvala kakvu-takvu prednost do finiša, a onda su Francuzi dodali gas i opravdali ulogu apsolutnog favorita. De Kolo je za "trikolore" dao 13 poena, Parker i Gober po 12, Lovernj 11... Najefikasniji na meču bio je Rus Fridzon sa 20 poena. Na tabeli vodi Francuska (4-0), sledi je Izrael (3-1), i upravo će te dve ekipe u međusobnom okršaju u poslednjem kolu odlučivati o pobednilu grupe. Finska i Poljska su zabeležile po dve pobede i poraza, BiH ima učinak 1-3, a Rusija 0-4.

22:43 - Estonac Vene poklonio pobedu LitvanijiMalo je nedostajalo da nejaka Estonija načini senzaciju na Evrobasketu i pobedi Litvaniju, oslabljenu neigranjem Jonasa Valančijunasa. Međutim, tragičar Estonaca bio je Sim Sander Vene jer je u poslednjem minutu, u koji je njegova reprezentacija ušla sa vođstvom 62:60, prvo promašio šut, zatim i izgubio loptu, što je Litvanija iskoristila i pobedila 64:62. Litvanci će sa Česima u međusobnom duelu odlučiti o prvom mestu u Grupi D. Obe ekipe imaju skor 3-1, Letonija i Belgija su ostvarile po 2-2, a Estonija i Ukrajina 1-3.

22:18 - Luiz: Brazil spremno čeka kvalifikacije za SPFudbalski reprezentativac Brazila David Luiz smatra da je nacionalna selekcija već sada spremna za start kvalifikacija za prvenstvo sveta 2018. godine. U poslednjoj prijateljskoj utakmici Brazilci su prošle noći u Foksborou pobedili domaću selekciju SAD sa 4:1 golovima Nejmara (dva), Hulka i Rafinje. "Odigrali smo predivnu utakmicu i spremno čekamo oktobar i početak kvalifikacija. Pobedili smo SAD na njihovom terenu, veoma kvalitetnu ekipu. Naučili smo da kontrolišemo igru i delujemo na visokom nivou u svim aspektima", rekao je defanzivac Pari Sen Žermena, a prenosi Goal.com. U južnoameričkim kvalifikacijama za svetski šampionat u Rusiji od oktobra ove do oktobra 2017. godine takmičiće se 10 nacionalnih reprezentacija - Kolumbija, Čile, Paragvaj, Argentina, Brazil, Ekvador, Venecuela, Bolivija, Peru i Urugvaj, četiri najbolje obezbediće direktno učešće, dok će petoplasirana igrati interkontinentalni baraž. Brazil je na prošlogodišnjem prvenstvu kod kuće zauzeo tek četvrto mesto, nakon što je u polufinalu pretrpeo sramotan poraz od Nemačke (7:1), koja je kasnije osvojila šampionsku titulu.

21:49 - Uertas umesto u Galatasaraj otišao u LejkerseMarselinjo Uertas je novi igrač Los Anđeles Lejkersa. Brazilac je posle rastanka sa Barselonom izrazio želju da se oproba u NBA ligi i želja mu je ispunjena. Treba podsetiti da je iskusni, 32-godišnji plejmejker nedavno bio pred potpisom sa Galatasarajem. Umesto u Istanbul, otišao je u "grad anđela". Uertas je u Evroligi odigrao 165 utakmica i u proseku je postizao osam poena, četiri asistencije i dva skoka. U Barseloni je bio od 2011, a u Španiji od 2004.

21:31 - Smenjeni Kovač: Hvala svima i izviniteIzvršni odbor Fudbalskog savez Hrvatske (NHS) smenio je selektora Nika Kovača, koji se zatim pismom obratio javnosti:"Ko god da bude novi selektor, želim mu mnogo sreće", napisao je Kovač i zahvalio se HNS-u, igračima, navijačima, saradnicima, novinarima..."Na kraju, želim da se izvinim svima onima koji su očekivali rezultate, a za koje smatraju da ih nismo ili nisam ostvario. Fudbal je najlepša, ali zbog toga i vrlo nepredvidiva igra. Ne pobeđuju uvek najveći i najbolji. Ali verujem da uvek pobeđuje fudbal i zato ga volimo", dodao je Kovač i poručio da će biti najveći navijač reprezentacije Hrvatske.

21:04 - Bivši i novi igrač Zvezde rešili pobednike na EvrobasketuKošarkaši Izraela igraće u osmini finala prvenstva Evrope. Selekcija Izraela pobedila je u Monpeljeu reprezentaciju Poljske sa 75:73 u četvrtom kolu A grupe. Izraelcima je to bila treća pobeda na šampionatu, a do nje ih je vodio veoma raspoloženi novi košarkaš Crvene zvezde Gal Mekel sa 18 poena i pet asistencija. Mekel je sedam sekundi pre kraja utakmice pogodio oba slobodna bacanja i odveo Izrael na sigurnih i velikih plus četiri. Selekciji Poljske ovo je bio drugi poraz, a u poslednjem kolu igraće protiv Finske.Ukrajina je upisala prvi trijumf pošto je u 4. kolu D grupe savlada Letoniju u Rigi sa 75:74 (14:21, 24:18, 22:23, 15:12). Dramatičan finiš rešio je Oleksandr Lipovij. Nekadaši košarkaš Crvene zvezde imao je mirnu ruku i pogodio je oba slobodna bacanja 15 sekundi pre kraja za pobedu Ukrajine. Lipovij je imao savršeno šutersko veče bez promašaja, za 15 poena uz četiri skoka. Efikasniji od njega bio je samo Kirilo Fesenko sa 21 poenom uz 10 skokova.I Gruzija je ostvarila prvu pobedu, i to nad selekcijom Makedonije rezultatom 90:75. Najefikasniji u ekipi na čijoj klupi sedi srpski stručnjak Igor Kokoškov bio je Zaza Pačulija sa 23 poena, a pored toga upisao je i 14 skokova.

20:40 - Peneta iznenadila Kvitovu i plasirala se u polufinale US openaItalijanska teniserka Flavija Peneta plasirala se večeras u polufinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je posle preokreta pobedila četvrtu teniserku sveta, Čehinju Petru Kvitovu sa 2:1 u setovima (4:6, 6:4, 6:2). Peneta, 26. teniserka sveta je šest puta oduzela servis Kvitovoj, koja je napravila četiri brejka, ali i 60 neiznuđenih grešaka. Ona se tako drugi put u karijeri plasirala u polufinale Ju Es opena. Peneta je druga Italijanka koja se plasirala u polufinale ovogodišnjeg Ju Es opena, posle Roberte Vinči, koja će u polufinalu igrati sa braniocem titule, prvom teniserkom sveta Amerikankom Serenom Vilijams. Penea je pre dve godine igrala u polufinalu u Njujorku i izgubila od Viktorije Azarenke, sa kojom bi i ove godine mogla da igra, ako Beloruskinja večeras pobedi Simonu Halep iz Rumunije.

20:15 - Predsednik FIDE razmišlja o kandidaturi za predsednika FIFA Ekscentrični ruski političar, koji je predsednik Svetske šahovske federacije (FIDE) i koji veruje da je posetio svemirski brod razmišlja o kandidaturi za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA). Kirsan Iljumžinov je rekao da je počeo da razmišlja o mogućnosti da nasledi Sepa Blatera nakon što mu je predsednik ŠS Rusije Andrej Filatov rekao da bi trebalo to da uradi. "To mi je predloženo, ali još nisam odlučio da li ću se kandidovati. Ništa još nisam odlučio po tom pitanju", rekao je 53-godišnji Iljumžiov za rusku sportsku novinsku agenciju R-Sport. Ovaj multimilioner je predsednik FIDE od 1995. godine, ima bliske veze sa ruskim vlastima, a bio je i finansijer jednog fudbalskog kluba. Bio je predsednik ruske Republike Kalmikije od 1993. do 2010. godine, a tokom tog perioda su ga protivnici optuživali za korupciju i nepoštovanje ljudskih prava. FIFA će 26. februara birati novogo predsednika. Da bi se Iljumžinov kandidovao, potrebno je da ga predloži bar pet saveza članova FIFA, kao i da dokaže da se u dve godine od poslednjih pet bavio fudbalom. Klub Uralan Elista, koji je finansirao, raspao se 2004. godine. Rivali su Iljumžinova optuživali da je u poslednja dva izbora za predsednika FIDE nameštao glasanje uz pomoć svojih saradnika. On je više puta organizovao velike šahovske događaje u Kalmikiji, republici u južnoj Rusiji. To je suva i siromašna oblast u kojoj žive Kalmici, tradicionalno budističk narod koji govori mongolski jezik. Osim što je rekao da je imao susret sa vanzemaljcima, Iljumžinov je ranije govorio da koristi hipnozu u svakodnevnom govoru i da se u svojim poslovima konsultuje sa vidovnjacima.

19:48 - Aleksandar Bursać u ZvezdiPosle Sofoklisa Skorcanitisa, Gala Mekela, Rajana Tompsona, Stefana Nastića stigao je još jedan novajlija u Crvenu zvezdu - Aleksandar Bursać, piše specijalizovani košarkaški sajt Eurobasket.com. Bursać je prošle sezone igrao za Vojvodinu gde je na 34 utakmice u proseku postizao 5,5 poena i 3,3 skoka. U karijeri je još igrao za Vršac, a jedan je osvajača zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina ove godine u Italiji.Košarkaš rođen u Rumi visok je 207 centimetara i igra na poziciji krilnog centra.

19:17 - Mulić: Sjajno sam prihvaćen u reprezentaciji SrbijeČlan mlade fudbalske reprezentacije Srbije Fejsal Mulić rekao je danas da je zadovoljan zbog debija u toj selekciji, koja je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine pobedila Litvaniju sa 5:0. "Presrećan sam jer sam odigrao svoje prve minute u reprezentativnom dresu. Oduševljan sam načinom na koji su me prihvatili selektor Tomislav Sivić i saigrači u nacionalnom timu", rekao je Mulić radiju Sto plus. Ovaj Novopazarac je u jučerasnjem trijumfu Srbije nad Litvanijom u Gornjem Milanovcu bio na terenu od 72. minuta, kada je zamenio Ognjena Ožegovića. "Ušao sam u trenutku kad smo imali ubedljivu prednost od 4:0, pa nismo morali mnogo da napadamo. Najbitnije je da smo upisali tri boda na startu, a ovakva pobeda je važna i zbog samopouzdanja", ocenio je 21-godišnji napadač. Fejsal Mulić trenutno nastupa za nemački Minhen 1860, a visok je dva metra i tri centimetra. Mlada reprezentacija Srbije će 7. oktobra u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. u Poljskoj biti domaćin Andori.

18:59 - Predsednik FS Engleske: Svet misli da smo arogantniPredsednik Fudbalskog saveza Engleske (FA) Martin Glen rekao je danas da globalna fudbalska zajednica misli da je ta zemlja arogantna. "Sama činjenica da se naša organizacija zove 'baš taj FS' ('the FA') je krajnji izraz arogancije", rekao je Glen na konvenciji u Mančesteru. Engleska je 1966. godine organizovala Svetsko prvenstvo, a posle toga se dva puta neuspešno kandidovla, poslednji put pre pet godina, kada nije dobila domaćinstvo Mundijala 2018. "Izgleda da smo zainteresovani za reprezentativni fudbal samo kad nam odgovara da organizujemo Svetsko prvenstvo. Ljudi misle da smo arogantni. Ja ne mislim baš da jesmo", rekao je Glen.

18:28 - Čukarički uskoro jači za oporavljenog BašanovićaFudbaler Čukaričkog Đorđe Bašanović počeo je da trenira posle višemesečne pauze zbog preloma noge, saopštio je taj superligaš. Bašanović je počeo da vežba u teretani, a očekuje se da za dve nedelje bude u punom trenažnom procesu. "Osećam se fenomenalno i jedva čekam da se vratim na teren i pokažem koliko umem. Prošlo je mnogo vremena od kada sam šutnuo loptu. Jedav čekam i nadam se da ću veoma brzo biti na raspolaganju treneru", rekao je Bašanović za klupski sajt. Bašanović se povredio na treningu pred utakmicu protiv Domžala, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, i na rehabilitaciji je bio od 1. jula. "Prilično mi je bilo teško u tom trenutku. Odradio sam kompletne pripreme sa prvim timom, jedva čekao utakmice i onda se dogodi tako nešto. Ali, i to je deo profesionalnog fudbalera. Morao sam da prihvatim činjenicu da mi predstoji duži oporavak", kazao je ovaj 19-godišnji levi bek. Prema prognozama lekara, Bašanović će biti spreman početkom oktobra, kada će Čukarički igrati protiv Partizana u 12. kolu Super lige.

18:03 - Vujasinović: Težak posao protiv Španije u četvrtfinaluSelektor juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović ocenio je da njegove izabranike čeka težak posao protiv Španije u četvrtfinalu prvenstva sveta u Almatiju, u Kazahstanu. Srbija je na uverljiv način okončala grupno takmičenje i s maksimalnim učinkom direktno prošla u četvrtfinale, ali Vujasinović smatra da Španija, koja je u osmini finala očekivano nadigrala Egipat (15:11), ima snažan i kvalitetan tim. "Opasnost preti sa više strana. Imaju izvanrednog centra Tahulea, koji je 1997. godište, oko njega se sve vrti u napadu i moramo da nađemo način kako da ga zaustavimo. Ne treba da se zaboravi da Španija ima i nekolicinu igrača koji su već debitovali u seniorskoj selekciji i predstavljaju zavidan kvalitet. Neće biti lako ni sa njihovim šuterima", rekao je Vujasinović, a prenosi Vaterpolo savez Srbije. Dodatnu teškoću za juniore Srbije predstavlja okolnost što ponovo neće biti kompletni. "Sigurno je da u sastavu opet nećemo imati Drašovića, koji se nije oporavio od bolesti. To je hendikep. Na sreću, oporavio se Asanović, tako da ćemo imati jednu zameni više", kazao je Vujasinović. Četvrtfinalna utakmica juniorskog prvenstva sveta za vaterpoliste između Srbije i Španije igra se u četvrtak od 15 sati po srednjeevropskom vremenu. Ostali četvrtfinalni parovi su Hrvatska - Grčka (12.20 sati), Mađarska - Crna Gora (13.40) i Italija - Australija (16.20).

17:27 - Grci overili prvo mesto, Česi ne posustaju, Finci deklasirali BiHGrčka je, poput Srbije, ostvarila i četvrti trijumf na Evrobasketu, ovoga puta protiv Slovenije i tako osigurala prvo mesto u Grupi C. Grci su pobedili 83:72, a predvodili su ih Spanulis sa 19 i Printezis sa 16 poena. Na drugoj strani, izvanredan je bio košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič, koji je meč završio sa 27 poena, a pratio ga je Zoran Dragič sa 22. Češka, predvođena sjajnim Janom Veselim, ostvarila je danas treću pobedu u Grupi D i učvrstila se na prvom mestu. Česi su u četvrtom kolu bili bolji od Belgije, koju su savladali 66:64, ali su tokom meča imali ubedljivije vođstvo. Nekadašnji igrač Partizana Jan Veseli je ponovo bio najefikasniji u svom timu sa 21 poenom. U Grupi A, reprezentacija Finske je deklasirala Bosnu i Hercegovinu sa 88:59 i tako zadržala šanse za visok plasman u svojoj grupi. Vilson sa 16 i Koponen sa 14 poena bili su najefikasniji kod Finaca, a u selekciji BiH izdvojili su se Albijanić sa 14 i Kikanović sa 13 poena. Fincima je ovo druga pobeda u grupi, a BiH sada ima skor 1:3.

16:40 - Hamburg želi OI 2024.Hamburg je formalno podneo kandidaturu za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine. Čelnici Hamburga i lideri Olimpijskog komiteta Nemačke potpisali su kandidaturu i poslali je u sedište Međunarodnog olimpijskog komiteta. Predsednik Olimpijske sportske konfederacije Nemačke Alfons Herman rekao je da "poziva međunardnu sportsku porodicu da upozna bogatstvo različitosti te zemlje". Gradonačelnik Hamburga Olaf Šolc istakao je da grad može istovremeno da održi Igre i da se nosi sa prilivom izbeglica. On je naglasio da je dolazak migranata u Nemačku znak da ta zemlja ima reputaciju dobrog domaćina. Ova kandidatura Hamburga treba da dobije saglasnost lokalnog stanovništva, na referendumu 29. novembra.

16:20 - Stanković: Milan je favorit protiv InteraNekadašnji fudbaler, a sada tim menadžer Intera, Dejan Stanković prepustio je Milanu ulogu favorita u predstojećem derbiju Serije A. "Očekujem zanimljiv i neizvestan derbi. Odradili smo dobar prelazni rok, doveli nekoliko vrhunskih igrača i naši navijači puno očekuju. Želim da vidim dobre rezultate već od utakmice sa Milanom, koji je favorit jer nas je pobedio u poslednja dva prijateljska duela", rekao je Stanković. Stankovićev rival na klupi rivala biće nekadašnji saigrač iz Lacija, Intera i reprezentacije - Siniša Mihajlović. "Biće veoma čudno da vidim Sinišu na protivničkoj strani. Ipak, kada se završi utakmica opet ćemo biti veliki prijatelji", zaključio je Stanković, koji je odigrao više od 300 mečeva za "neroazure". 15:58 - Zapata: Mihajlović nam je usadio pobednički mentalitetFudbaler Milana Kristijan Zapata pohvalio je rad trenera Siniše Mihajlovića i poručio da je ekipi promenio mentalitet. "On je veoma dobar trener, koji ima izražen karakter. Voli puno da radi i da usadi pobednički mentaltet igračima. Očekuje nas veliki derbi sa Interom i nadam se da ćemo odigrati na nivou. Daćemo sve od sebe da pobedimo", rekao je Zapata. Italijanski mediji spekulisali su da su se pojedini prvotimci bunili čelnicima "rosonera" zbog oštrog stila koji forsira srpski stručnjak. Mihajlović je bio nezadovoljan izdanjem ekipe u pobedi nad Empolijem (2:1), a na meti kritika našli su se rezervni igrači psole prijateljskog meča sa Mantovom. Navijači Milana su pozdravili Mihajlovićev stil i podržali ga uoči nedeljnog meča protiv gradskog rivala Intera.15:35 - MLS želi zvanično takmičenje sa engleskim klubovimaAmerička fudbalska liga (MLS) želi da pokrene zvanično takmičenje u kojem bi učestvovali prvak Premijer lige, pobednik FA kupa i klubovi iz MLS-a. Poslednjih godina su Mančester junajted, Čelsi i Liverpul učestvovali na prijateljskim turnirima u SAD. "Razgovaral smo sa predstavnicima Premijer lige o zvaničnom takmičenjju, umesto dosadašnjih povremenih susreta klubova", rekao je komesar MLS Don Garber. Garber je precizirao da bi želeo da se takmičenje održava jednom godišnje ili svake četiri godine.

15:14 - Sevilja bez Ramija šest nedeljaDefanzivac Sevilje Francuz Adil Rami pauziraće šest nedelja zbog povrede prepona, prenela je agencija AFP. Rami se povredio na treningu u utorak i propustiće start Lige šampiona. Dvadesetdevetogodišnji Rami tri puta je nastupio za andalužanski tim, pošto mu se letos pridružio iz Milana. Rami će tako odsustvovati sa prvog meča D grupe LŠ protiv Borusije iz Menhengladbaha, sa utakmice proitv Juventusa, a propustiće i meč sa Barselonom početkom oktobra u Primeri. Rami bi mogao da se vrati na teren protiv Mančester sitija na Etihadu 21. oktobra.14:50 - Mirković igrao za legende Juventusa u humanitarnoj utakmiciNekadašnji srpski defanzivac Zoran Mirković igrao je za legende Juventusa u humanitarnom meču protiv Boke Juniors u Torinu. Šampion Italije i vicešampion sveta odlučio je da uruči poziv Mirkoviću i nastupi sa legendama fudbala kao što su David Trezege, Pavel Nedved, Anđelo Peruci, Edgar Davids, Toto Skilaći i mnogi drugi. Srpski desni bek odigrao je celo drugo poluvreme u utakmici koja je Boka Juniors pobedila posle penal serije sa 4:2 (1:1). Mirković je igrao za torinski tim od 1998. do 2000. godine, sa kojim je osvojio Intertoto kup. Tokom karijere dva puta je bio član Partizana, a igrao je još za Rad, Atalantu i Fenerbahče. Za državni tim nastupio je 59 puta.

14:28 - Adams: Kocka veći porok od alkohola među fudbalerimaKocka je postala glavni porok svetskih fudbalskih zvezda, preuzimajući "primat' od alkohola, upozorio je bivši kapiten Engleske Toni Adams. Adams je svojevremeno jedva uspeo da se izbori sa zavisnošću od alkohola, a 2000. je osnovao kliniku "Sporting ćance" za lečenje od zavisnosti svake vrste. Adams je ispričao da su iskusni profesionalci u vreme dok je on igrao vodili mlađe fudbalere u pab posle treninga, ali da moderne generacije sada imaju drugačiji porok - kockanje. Po rečima legendarnog igrača Arsenala, više od 70 odsto fudbalera, ragbista i zvezda iz ostalih sportova koji su na klinici, zavisnici su od kockanja. Adams je igrao za Arsenal od 1983. do 2002. na 669 utakmica i postigao 32 gola.14:15 - Kovač smenjen sa mesta selektora HrvatskeSelektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Niko Kovač dobio je otkaz, potvrdio je predsednik Saveza Davor Šuker. Kovač je smenjen nakon što je Hrvatska poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zabeležila remi protiv Azerbejdžana (0:0) i poraz od Norveške (2:0). "Na temelju jednoglasne odluke raskida se ugovor sa Kovačem i svim članovima stručnog štaba. Nismo očekivali pre septembarskog ciklusa da dođe do ovoga. Rezultat je vodilja za sve", rekao je Šuker. Naslednik Kovača biće izabran do 21. septembra, a najveće šanse da ga nasledi daju se bivšem treneru Dinama Anti Čačiću.

14:00 - Dijego Kosta: Nisam srećan kako igram, želim goloveFudbaler Čelsija Dijego Kosta istakao je da je zabrinut jer u poslednje vreme ne postiže golove koliko se od njega očekuje, posebno u reprezentaciji Španije. Kosta se našao na meti kritika posle jučerašnjeg meča reprezentacija Makedonije i Španije u Skoplju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kada je posle slabe partije zamenjen posle pola sata igre. "Moram još da napredujem kako bih počeo da postižem golove. Kod mene se neće videti da se ne trudim i radiću još napornije. Nisam srećan kako igram i jer nisam postigao gol protiv Makedonije, ali sam zadovoljan pobedom. Najbitnije je da smo osvojili važna tri boda", rekao je Kosta.13:40 - Selektor Toga više ne računa na AdebajoraSelektor fudbalske reprezentacije Toga Emanuel Sentfit rekao je da više neće zvati u tim Emanuela Adebajora, zbog njegovog odsustva u pobedi protiv Džibutija od 2:0 u kvalifikacijama za Kup Afrike. Selektor Toga je dodao da je izgubio stpljenje sa Adebajorom i da je to slično situaciji u kojoj "kada izlazite sa nekom ženom i ona ne odgovara na pozitivan način, to je znak da morate da tražite novu vezu". Sentfit je naglasio da Adebajor nije poslao ni mejl kojim bi ga obavestio da neće igrati. Tridesetjednogodišnji Adebajor koji igra za Totenhem, bio je 2008. izabran za najboljeg fudbalera Afrike.On je za reprezentaciju Togoa od 2000. igrao na 63 utakmice i postigao 29 golova.

13:20 - Gošić kontroliše rad svih trenera u JagodiniŠef stručnog štaba Jagodine Miljojko Gošić, ubuduće će kontrolisati rad svih trenera u klubu i biti koordinator između prvog tima i omladinske škole. Ova odluka doneta je danas na sastanku predsednika kluba Gorana Milanović sa najvišim rukovodiocima, trenerima, igračima omladinskog i kadetskog tima, saopštila je Uprava kluba. Novi trener omladinskog tima biće Nenad Milovanović, a njega će u radu sa pionirima zameniti Marko Radosavljević. Trener kadeta ostaje Zoran Terzić, mlađe kadete vodiće Boban Ivanović, "petliće" Boban Milutinović, dok će Dragan Đurđević dobiti novu funkciju u klubu.12:54 - Dijao: Voleo bih da izbegnemo Srbiju u završniciKošarkaški reprezentativac Francuske Boris Dijao rekao je da bi voleo da u završnici Evropskog prvenstva izbegne Srbiju. Grupa A i B, u kojima se na čelu sa maksimalnim učinkom od tri pobede nalaze Francuska i Srbija, ukrstiće se u osmini finala prvenstva Evrope. "Postoji nekoliko timova za izgebavanje, a Srbija bi trebalo da završi na prvom mestu grupe. U toj grupi su još Italija, Turska, Španija i Nemačka i sve su to veoma jake ekipe", rekao je Dijao. U slučaju da Francuska i Srbija zadrže čelne pozicije u svojoj grupi, u završnici šampionata u Lilu ne bi mogli da se sastanu pre finala. Dijao je u prve tri pobede nad Finskom, Bosnom i Hercegovinom i Poljskom prosečno beležio 6,7 poena, 3,3 skoka i pet asistencija.12:34 - Lam: Ne otpisujte RiberijaKapiten Bajerna Filip Lam poručio je da ne bi trebalo otpisivati Franka Riberija, koji zbog problema sa povredama nije igrao od marta. "Ubeđen sam da će se Frank vratiti. Greše svi koji ga olako otpisuju. Tu smo kao tim da ga podržimo posle svih nedaća, koje su mu se desile", rekao je Lam. Riberi je u Bajern došao 2007. godine i do sada je za minhenski klub na 229 utakmica postigao 104 gola. "On je 100 odsto motivisan. Nije izgubio želju da se vrati. Svi smo videli prošle sezone da ako želimo da ostvarimo zacrtane ciljeve, moramo da imamo igrače kao što je Frank", dodao je Lam.12:20 - Lipi: Pirlo i dalje važan za ItalijuLegendarni trener Marčelo Lipi rekao je da je Andrea Pirlo i dalje važan fudbaler za reprezentaciju Italije. "Videćete da će Pirlo biti veoma važan igrač za Italiju na Evropskom prvenstvu. On će u junu biti pun energije i entuzijazma", rekao je Lipi. Pirlo je na kraju prošle sezone napustio Juventus i prešao u Njujork. Selektor Italije Antonio Konte i pored toga je odlučio da ga zadrži u reprezentaciji. "Pirlo je mudar čovek. Shvatio je da bi ove sezone igrao manje u Juventusu i zato je odlučio da doživi divno iskustvo u Njujorku", kazao je Lipi. Pirlo ima 36 godina i do sada je nastupio 116 puta za nacionalni tim.11:55 - Varan: Murinjo me šutirao u zadnjicu kada sam zabušavaoFudbaler Real Madrida Rafael Varan rekao je da ga je Žoze Murinjo dok je vodio španski klub šutirao u zadnjicu kako bi bolje trenirao. "Tokom moje druge godine u Madridu, Morinjo me je šutnuo u zadnjicu. Nisam radio ono što je tražio od mene na treningu. Pitao me je što zašto ne trčim na treninzima. Prva reakcija mi je bila 'ma daj', ali sam znao da je u pravu, da moram još da se trudim", rekao je Varan. Varan je kazao da je srećan što je imao priliku da radi sa portugalskim stručnjakom. "Murinjo ne drži duge govore. On je precizan i direktan. Sve što mi je govorio, govorio je to za moje dobro", kazao je 22-godišnji francuski reprezentativac.11:30 - Barselona bez Brava protiv Atletika?Golman Barselone Klaudio Bravo mogao bi da propusti derbi utakmicu protiv Atletiko Madrida zbog povrede lista. Čilenski reprezentativac ima oštećenje mišića desne noge, a o težini povrede znaće se za nekoliko dana. Bravo je u Barselonu došao prošle godine iz Real Sosijedada i postao prvi izbor trenera Luisa Enrikea u Primeri, dok je Nemac Mark-Andre ter Štegen branio u Ligi šampiona i Kupu kralja. Utakmica 3. kola španske Primere Atletiko – Barselona igra se u subotu od 20.30 na stadionu Visente Kalderon u Madridu.11:00 - Demikelis napušta Siti zbog konkurencijeFudbaler Mančester sitija Martin Demikelis mogao bi da nastavi karijeru u rodnoj Argentini, prenosi Tutomerkato. Prema navodima tog portala, 34-godišnji defanzivac blizu je povratka u matični klub River Plejt, za koju je igrao od 2000-2003. godine. Demikelis je u Mančester Sitiju dobio jaku konkurenciju pošto je vodeći klub Premijer lige poslednjeg dana prelaznog roka angažovao njegovog zemljaka Nikolasa Otamendija iz Valensije. Ove sezone argentinski reprezentativac odigrao je za Siti dve utakmice.10:33 - Austrija u fudbalskom transuŠirom Austrije i danas je prisutna fudbalskoj euforija nakon pobede reprezentacije nad Švedskom, u gostima, kojom se ova zemlja plasirala na Evropsko prvenstvo. Što je retkost u Austriji stotine navijača dočekalo je reprezentativce na bečkom aerodromu Švehat jutros oko pet časova, da sa njima proslavi ubedljivu pobedu od 4:1. Igrači su još u avionu slavili istorijski uspeh uz poruku "Francuska mi dolazimo". Navijači su posebno slavili selektora, Švajcarca Marsela Kolera, koji je ostvario "čudo" u austrijskom fudbalu, jer niko, na početku kvalifikacija nije računao ni sa osvajanjem više od trećeg mesta u grupi. "Neopisivo je kako smo dočekani. Ogromno hvala našim navijačima", istakao je reprezentativac Mark Janko, a kapiten Kristijan Fuhs je dodao da se čitav tim raduje ne samo pobedi nad Švedskom, već i kvalifikaciji.10:00 - Van Gal spreman da vrati De Heu na gol JunajtedaGolman fudbalskog kluba Mančester junajted David De Hea vratiće se u postavu, pošto je propao transfer u Real Madrid. Trener Luj Van Gal spreman je da pruži šansu De Hei, kako se navodi, verovatno već na sledećoj utakmici, koju će Junajted u subotu igrati protiv Liverpula u Premijer ligi. Tokom celog leta se nagađalo da će on preći u Real Madrid. Pred sam kraj prelaznog roka, transfer je dogovoren, ali je propao jer dokumentacija za De Heu nije stigla na vreme u Fudbalski savez Španije. Holandski trener je odbio da pruži priliku De Hei dok je njegova budućnost u klubu nerešena, a pošto će on ostati u Junajtedu bar do polusezone, Van Gal je rešio da ga stavi na gol.Gol Mančester junajteda je od početka sezone branio argentinski reprezentativac Serhio Romero, koji je nastupio na svih šest utakmica, četiri u Premijer ligi i dve u kvalifikacijama za Ligu šampiona.09:13 - Serena pobedila sestru VenusAmerička teniserka Serena Vilijams plasirala se danas u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je eliminisala sestru Venus Vilijams sa 2:1 u setovima. Serena je bila bolja 6:2, 1:6, 6:3, za sat i 41 minut igre, u ukupno 27. duelu protiv svoje sestre. "Očigledno je da smo veoma, veoma žestoki konkurenti na terenu. Ali, kada se meč završi, mi smo sestre, cimerke, sve jedna drugoj", rekla je Serena posle meča. Serena Vilijams je duel sa Venus nazvala "najboljom pričom u tenisu". Ona će se za plamsan u finale boriti protiv Roberte Vinči iz Italije.08:45 - Remi Argentine i MeksikaFudbalske reprezentacije Argentine i Meksika igrale su nerešeno 2:2 u prijateljskoj utakmici odigranoj u gradu Arlington u SAD. Meksiko je poveo golom Havijera Ernandesa u 19. minutu iz penala, koji je dosuđen pošto je Nikolas Otamendi srušio Israela Himenesa. Prednost od 2:0 doneo je Ektor Erera u 70. Argentina je ipak uspela da nadoknadi zaostatak, pošto je prvo Serhio Aguero u 85. smanjio, a potom je Mesi lepim golom izjednačio, nakon što je posle pasa strelca prvog pogotka, Mesi primio loptu na grudi i u padu je zahvatio i tako savladao Mojzesa Munjosa. Mesiju je to bio 49 gol za reprezentaciju Argentine i nedostaje mu još sedam da stigne najboljeg strelca tog nacionalnog tima svih vremena, Gabrijela Batistutu. Utakmica je igrana u Teksasu, pred 82 i po hiljade ljudi, uglavnom bučnih navijača Meksika. 08:20 - Čilić optimista pred duel sa ĐokovićemBranilac titule na Ju-Es open Marin Čilić izjavio je da je Novak Đoković najteži protivnik za njega u polufinalu. Srbin i Hrvat sastaće se u polufinalu poslednjeg Gren slema sezone u Njujorku. "Nikada ga nisam pobedio u karijeri. Odigrali smo nekoliko gustih mečeva, ali nikada nisam pronašao formulu da ga savladam. To je definitivno najteži meč za mene", rekao je Čilić. On nijednom nije savladao Đokovića u njihovih 13 međusobnih duela. "Videćemo, pokušavam svakom meču da priđem kao novom - jasno je da stvari ne idu u moju korist kada se pogleda statistikea. Ipak, svaki meč počinje od nule, a ja se ovde osećam dobro na terenu", kazao je hrvatski teniser.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track