BLOG UŽIVO: Zenit pobedio Benfiku i preuzeo drugo mesto u C grupi
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Zenit pobedio Benfiku i preuzeo drugo mesto u C grupi

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:31 - Federer: Ne razmišljam o povlačenjuJedan od najboljih tenisera sveta svih vremena Rodžer Federer izjavio je da ne razmišlja o povlačenju iz ovog sporta. "Posle ovako dobre sezone i osvojenog Dejvis kupa, koji mi je nedostajao, vi me pitate o povlačenju?! Ne pada mi na pamet da prestanem da igram i nikada o tome nisam razmišljao. Pa ja previše volim tenis da bih uopšte razmišljao o prestanku aktivnog igranja. Volim ovu igru i takmičenja. Zadovoljan sam trofejima koje sam osvojio i nadam se da ću i u sledećoj sezoni imati šta da pokažem", naglasio je Federer.

22:55 - Ubedljiva pobeda Atletika u Ligi šampionaFudbaleri Atletika Madrid i londonskog Arsenala izborili su plasman u nokaut fazu Lige šampiona, dok je Liverpul ispustio pobedu protiv Ludogoreca, u večerašnjim utakmicama 5. kola. Atletiko je bez problema savladao Olimpijakos (4:0), Arsenal takođe nije imao težak posao protiv Borusije Dortmund (2:0), a Liverpul je prokockao sva tri boda primivši gol u samoj završnici susreta u Bugarskoj (2:2). Juventus je rutinski pobedio Malme u Gostima (2:0), Real madrid je postigao "samo" jedan gol u Bazelu (1:0), dok je Monako napravio krupan korak ka osmini finala trijumfom u Leverkuzenu (1:0).

22:25 - Partizan, Vojvodina i Radnički u četvrtfinalu Kupa SrbijeOdbojkaši Vojvodine, Mladog radnika, Partizana i kragujevačkog Radničkog izborili su večeras plasman u četvrtfinale Kupa Srbije. U utakmicama osmine finala Vojvodina je u Nišu pobedila istoimeni domaći tim sa 3:0 (25:21, 25:21, 25:22), Mladi radnik je u Beogradu nadigrao Železničar - 3:1 (25:22, 25:17, 10:25, 25:1), Partizan je posle uzbudljive borbe kao gost slavio protiv Novog Pazara - 3:2 (25:23, 18:25, 25:23, 19:25, 15:11), dok je Radnički bio siguran u gostima protiv Kleka - 3:0 (25:19, 25:22, 25:21). Plasman u četvrtfinale ranije su izborili Crvena zvezda, Đerdap iz Kladova i Spartak iz Subotice. U preostaloj utakmici osmine finala sutra se sastaju Inđija i Spartak Ljig.

21:48 - Vasović: Imali smo više sreće, ali i znanjaTrener odbojkaša Partizana Vladimir Vasović rekao je večeras da je njegova ekipa možda imala malo više sreće u pobedi nad Novim Pazarom u osmini finala Kupa Srbije. "Uživali smo u savršeno organizovanoj utakmici. Malo smo zakazali u realizaciji kontri, što je doprinelo da uđemo u egal protiv motivisanog domaćina. Možda smo imali više sreće, znanja, možda malo više koncentracije", rekao je Vasović. Odbojkaši Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su večeras savladali domaći Novi Pazar Junior sa 3:2 (25:23, 18:25, 25:23, 19:25, 11:15). Utakmicu u dvorani Pendik pratilo je oko 1.300 gledalaca. Trener Novopazaraca Dragan Bonić ocenio je da su njegovi igrači odigrali veliki meč, ali da su mogli bolje da reše neke situacije u bloku.

21:40 - Manćini: Voleo bih da vodim ArsenalTrener fudbalera Intera Roberto Manćini otkrio je svoju nekadašnju želju da bude naslednik Arsena Vengera na klupi Arsenala, ali i da želi da bude selektor Italije. "Bio bih srećan da sam mogao da vodim Arsenal, klub koji ima poseban šarm. Ali, ima još vremena," rekao je Manćini. Novinare je zanimalo i gde Manćini (49) vidi sebe sa 60 godina. "Kao selektora reprezentacije Italije", kratko je odgovorio Manćini.20:45 - Pobede Krasnog oktobra i Lijetuvos ritasaKošarkaši Krasnog oktobra i Lijetuvos ritasa ostvarili su večeras pobede u utakmicama sedmog kola Grupe E istočne konferencije Evrokupa. Lijetuvos ritas je pobedom od 79:72 na svom parketu protiv rumunskog Asesofta i definitivno obezbedio plasman u narednu fazu Evrokupa, dok je Krasni oktobar trijumfom od 69:67 nad Hapoelom napravio veliki iskorak ka plasmanu u "LAST 32". Takođe, večeras je u Bandirmu Banvit pobedio Partizan sa 90:85. Lijetuvos i Banvit posle sedam odigranih utakmica imaju po šest pobeda i jedan poraz, Krasni oktobar je treći na tabeli sa skokom 4/3, dok Asesoft ima tri trijumfa i četiri poraza, a na začelju Grupe E su Hapoel i Partizan sa po jednom pobedom i šest poraza.

19:11 - FIBA: Australija nije namerno izgubila meč na SPMeđunarodna košarkaška federacija (FIBA) oslobodila je Australiju optužbi da je namerno izgubila utakmicu na prvenstvu sveta, kako bi izbegla da se u četvrtfinalu sastane sa reprezentacijom SAD. Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman rekao je da je istragom utvrđeno da Australijanci "nisu prekršili interne propise". FIBA je ranije navela da "široko sumnja" da je Australija u grupnoj fazi ovogodišnjeg Mundobasketa u Španiji namerno izgubila od Angole (91:83). Australijanci su posle vođstva na poluvremenu od 13 poena razlike na kraju izgubili od Angole sa 91:83 i zauzeli treće mesto u D grupi, iako im ta eventualna „nameštaljka" nije pomogla, s obzirom na to da su kasnije u osmini finala izgubili od Turske (65:64). Drugo mesto u grupi zauzela je Slovenija, koja je u četvrtfinalu poražena od kasnijeg šampiona SAD (119:76).

18:50 - Poketino: Važno je da osvojimo tri bodaTrener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino rekao je danas da je za njegovu ekipu veoma bitno da pobedi Partizan u utakmici petog kola Grupe C Lige Evropa. "Sutra nam je veoma bitno da osvojimo tri boda protiv Partizana i da se tako plasiramo u narednu fazu takmičenja. Želimo da odemo na gostovanje Bešiktasu potpuno rasterećeni, s obavljenim poslom", rekao je Poketino. Totenhem će sutra od 21.05 na svom stadionu dočekati Partizan u utakmici petog kola Grupe C Lige Evropa. "Imamo dosta problema na utakmicama koje igramo na domaćem terenu, pa je tako veoma važno da sutra odigramo dobru utakmicu na Vajt Hart Lejnu, da odradimo posao, pobedimo", rekao je Poketino. Totenhem u Grupi C ima osam bodova, koliko ima i prvoplasirani Bešiktaš, ali turska ekipa ima bolju gol razliku, dok je Asteras treći sa četiri, a Partizan je poslednji, četvrti, sa samo jednim bodom.

18:33 - Fudbalski savez Rusije kaznio Torpedo zbog rasizmaFudbalski klub Torpedo iz Moskve kažnjeni su zatvaranjem dela stadiona za tri naredne utakmice , pošto su navijači tog kluba na rasnoj osnovi vređali grače Rostova, saopštio je danas Fudbalski savez Rusije. Navijači Torpeda su tokom subotnje utakmice imitirali majmunske krike i na taj način vređali tamnopute fudbalere Rostova. Prosečno na utakmicama Torpeda ove sezone ima oko 1.700 gledalaca. Trener Rostova Igor Gamula bio je suspendovan za subotnju utakmicu s Torpedom, pošto je kazao da u ekipu neće dovoditi tamnopute igrače. U njegovom timu već igraju šestorica tamnoputih igrača. U ovoj sezoni, ovo je druga kazna za Torpedo izrečena zbog rasističkih komentara ili ponašanja.

18:28 - Riberi: 2009. sam bio blizu prelaska u RealFudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi otkrio je da je u leto 2009. godine bio blizu prelaska u Real. Nije tajna da je Real želeo da dovede bivšeg reprezentativca Francuske pre nekoliko godina, ali je Riberi danas otkrio da je taj transfer bio bliži nego što je bilo ko mislio. "Prolazio sam kroz težak period 2009. godine kada je Luj Van Gal stigao u klub. Ne samo zato što se nisam dobro slagao sa Van Galom, već i zbog toga što me je mnogo klubova želelo - Juventus, Inter, Čelsi, Mančester siti, Real i Barselona", rekao je Riberi.18:05 - Anri: Svet bi trebalo da uživa u MesijuFrancuski fudbaler Tijeri Anri rekao je da svet fudbala treba da uživa u svakoj sekundi karijere Lionela Mesija, jer se nikada više neće pojaviti nego poput tog Argentinca. Mesi je prošlog vikenda postao najbolji strelac Primere u istoriji, a samo tri dana kasnije je postigao het-trik protiv APOEL-a i tako povisio svoj učinak u Ligi šampiona na 74 gola, tri više od legende Real Madrida Raula, koji je do sada držao rekord. "Mesi je za Barsu i za ceo fudbalski svet uradio stvari koje više nikada nećemo videti, a kamoli nekog ko je sve to uradio za tako kratko vreme kao Mesi", rekao je Anri.

17:39 - Manćini: Vidiću je potrebno vreme da se prilagodiTrener Intera Roberto Manćini rekao je da je Nemanji Vidiću potrebno još vremena da se prilagodi na italijanski fudbal, ali da veruje da će pružati partije kakve se od njega očekuju. Vidić je letos prešao iz Mančester junajteda u Inter, ali se posle nekoliko kikseva našao na udaru medija, pa je Manćini odlučio da ga u derbiju protiv Milana ostavi na klupi. "Potrebno nam je nekoliko utakmica kako bi ostvarili dobre rezultate. Vidić je imao određenih problema sa povredom i biće vremena da igra. Dobro ga poznajem, igrali smo jedan protiv drugog u Mančesteru i njegovo iskustvo će nam pomoći. Još uvek mora da se navikne na Seriju A, pošto je došao iz Premijer lige", rekao je Manćini.

17:14 - Huligani u Buenos Airesu noževima povredili nekoliko ljudiNaoružana grupa od oko stotinu huligana upala je u kafić na stadionu River Plate Monumental, kako bi se obračunala sa suparničkim klanom i pritom povredila nožem i oštrim predmetima nekoliko ljudi.Huligani su vikali "Gde je Martin, ubićemo ga", misleći pritiom na vođu navijača River Plate, dok su rušili stolice i stolove po restoranu, pritom udarajući ljude, preneli su danas lokalni mediji."Klub Atletiko River Plata bio je žrtva organizovanog napada više od sto ljudi. Akcija je trajala tacno sedam minuta i bila je očigledno dobro organizovana", saopštio je danas argentinski klub.Povod za napad takozvanih "barabravasa", na članove protivničke grupe bila je prodaja ulaznica za utakmicu, preneo je sportski dnevnik "Ole"Ovaj napad dogodio se dva dana pre revanš meča River Plate sa večitim rivalom Bokom juniors.

16:53 - Nišavić: Daćemo sve od sebe uprkos povredamaRukometne reprezentativke Srbije otputovale su danas u Norvešku, gde će učestvovati na prijateljskom turniru sa Francuskom, Danskom i domaćinom. Srbija je u Norvešku otputovala u oslabljenom sastavu, pošto selektor Saša Bošković neće moći da računa na nekoliko povređenih igračica. "Iako su nas poremetile povrede, daćemo sve od sebe. Turnir u Norveškoj je izuzetno težak. Puno će nam značiti ove utakmice pred start Evropskog prvenstva. Sve tri reprezentacije dobro poznajemo, ali akcenat će biti pre svega na našoj igri", rekla je Jelena Nišavić, koja će na turniru u Norveškoj biti kapiten. Golman reprezentacije Srbije Jovana Risović kazala je da su sve ekipe na turniru u Norveškoj iskusne i da dolaze u dobrim sastavima. "Francuska je podmlađena i malo je sastav promenjen, ali to ništa ne znači. Mi ćemo se potruditi da odigramo što bolje ovaj turnir i da se pripremimo za Evropsko prvenstvo", kazala je Risović. Srbija će prvu utakmicu odigrati u četvrtak od 19.15 protiv Francuske. Reprezentacija Srbije će od 7. do 21. decembra učestvovati na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Hrvatskoj.

16:29 - Nikolić uputio saučešće porodici ManojlovićPredsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodici preminulog reprezentativca i selektora, Nenada Manojlovića.“Jedan od najtrofejnijih srpskih sportova ostao je bez reprezentativca i selektora koji je svoje igračko umeće i selektorsku veštinu utkao u mnogobrojne medalje nacionalne selekcije.Zahvalni na svakoj radosti koju nam je doneo, za ponos kojim nas je ispunjavao dok se naša trobojka pobednički vijorila, ispraćamo u legendu, u zlatnu sportsku istoriju velikog stručnjaka, nesebičnog pedagoga i divnog čoveka, dragog Nenada Manojlovića"", navedeno je u telegramu koji je predsednik Nikolić uputio porodici Manojlović sa izrazima poštovanja, zahvalnosti i iskrenog saučešća. 16:00 - FIBA suspendovala Japan jer nije ujedinio liguMeđunarodna košarkaška federacija (FIBA) suspendovala je Japansku asocijaciju jer nije uspela da ujedini dve lige, što znači da neće učestvovati na Olimpijskim igrama. FIBA je saopštila da je suspenzija rezultat neuspeha Japanske asocijacije da fuzioniše Japansku ligu od 22 tima i Nacionalnu ligu koja ima 13 članova, što je u suprotnosti sa pravilima FIBA."FIBA žali što je došlo do ove tačke bez povratka. Ubeđeni smo da smo doneli odluku za dobro japanske košarke, posle ovoliko godina opominjanja i borbe ", rekao je generalni sekretar FIBA Patrik Bauman.

15:25 - Željko Lukajić novi trener košarkaša IgokeeNakon što Igokea uručila otkaz Vladi Jovanoviću u nedelju, uprava košarkaškog kluba iz Aleksandrovca je u sredu za novog šefa stručnog štaba imenovala Željka Lukajića. Ugovor je potpisan do kraja ove sezone, a pored toga što će biti prvi strateg tima Lukajoć će obavljati i ulogu šefa kordinatora svih selekcija.

15:05 - PSŽ želi Kristijana EriksenaKako navode francuski mediji, trener PSŽ-a Loran Blan ima želju da dovede igrača Totenhema Kristijana Eriksena. Tom transferu šansu povećava i želja Sparsa da angažuju Ivana Tonija iz Nortemptona.14:38 - Benfika juri napadača PalermaLisabonska Benfika zainteresovana je za Paula Dibalu koji trenutno nastupa za italijanski Palermo. Orlovi iz portugalske prestonice moraće dobrano da se isprse ukoliko žele da ga dovedu na Luž pošto je Maurisio Zamparini poznat kao nezgodan pregovarač i neko ko zna da naplati svoje igrače, prenose mediji u Portugalu.13:58 - Denver tri nedelje bez FojaBek Denvera Rendi Foj se povredio i neće biti na raspolaganju treneru Brajanu Šou tokom naredne tri nedelje. 13:22 - Juventus bi TulalanaS obzirom na to da ugovor Žeremija Tulalana sa Monakom ističe u januaru, tu činjenicu bi želeli da iskoriste čelnici Juventusa i da ga za džabe dovedu kako bi produbili svoj tim pred teške izazove koji ih očekuju na proleće ukoliko prođu svoju grupu u Ligi šampiona.13:02 - PSŽ produžava ugovor sa bekovimaPSŽ je odlučio da ponudi nove ugovore svom bekovskom dvojcu. Antoni van der Vil i Maksvel bi uskoro mogli da produže saradnju sa aktuelnim šampionom Francuske.

12:44 - Izložba o stogodišnjici FK VojvodinaPovodom sto godina od osnivanja, fudbalski kluba Vojvodina iz Novog Sada planira da u decembru organizuje muzejsko-arhivističku, multimedijalnu izložbu, najavljeno je iz kluba. Izložba će kroz fotografije, video materijale, dokumenta, priznanja, pehare, plakate, replike i originale dresova, kao i druge opreme, prikazati sto godina rada tog kluba. Klub Vojvodina je pozvao svoje ljubitelje i građane da se priključe prikupljanju materijala za izložbu ukoliko poseduju neki originalni predmet povezan sa istorijom kluba. Organizatori su poručili da su od građana i navijača dobrodošli stari dresovi, trenerke, fotografije, dokumenta. Izložbene predmente mogu se doneti u Muzej Vojvodine ili Istorijski arhiv Grada Novog Sada, koji su partneri ove izložbe.

12:33 - Sautempton voli igrače Tventea, posle Tadića stiže i KoronaSautempton je zainteresovan da dovede fudbalera Tventea Hesusa Koronu za oko 2.500.000 funti. Očigledno je da Kuman ima poverenje u ljude iz Tventea, pošto mu je Dušan Tadić doneo dosta dobrog ove sezone.

12:05 - Lindzi Von spremna za povratakAmerička skijašica Lindzi Von potvrdila je da je spremna za povratak na stazu, a prva trka očekuje je u Lejk Luizu 5. decembra. Vonova, jedna od najboljih skijašica današnjice, propustila je veći deo prethodne dve sezone zbog teških povreda kolena i dve operacije.Ona je zbog kidanja ligamenta kolena propustila i Zimske olimpijske igre, 22 meseca nije ostvarila pobedu, ali je odlučna da nastavi sa uspesima kada se vrati na stazu.„Poslednjih godina, zbog povrede, razvoda i toga sa kim se zabavljala, shvatila sam da zaista nije važno šta drugi ljudi misle. Osećam kao da sam sada pod manjim pritiskom nego ranije. Fokusirana sam na svoje ciljeve, svoje skijanje i nisam zabrinuta oko toga šta drugi očekuju od mene. I to mi je pomoglo, dalo mi je mir“, rekla je Vonova.

11:33 - Ibrahimović: Nisam još sasvim spreman

Foto: AP
Foto: AP

Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović kazao je da još nije sasvim spreman, iako je postigao ključni gol za pobedu svog tima od 3:1 nad Ajaksom u Ligi šampiona. "Osvojili smo tri boda, ali mislim da možemo da postignemo mnogo više. Znači mi gol zbog samopouzdanja, naravno, ali je važnije da budem 100 odsto spreman. Nisam mogao da treniram dva meseca. Moram da igram utakmice, pronađem ritam i igram kako znam", rekao je Ibrahimović novinarima posle meča u Parizu. Švedski internacionalac pauzirao je sedam nedelja zbog povrede pete. PSŽ je sada prvi u grupi, s golom više od Barselone, protiv koje igra u poslednjem kolu, a pobednik tog duela će osvojiti prvo mesto u Grupi F. "Važno nam je prvo mesto, a važno je i Barseloni. Sledeća utakmica će biti velika, a u igri će biti i malo prestiža", rekao je popularni Ibra.

10:52 - Emil Heski bi opet u Premijer liguKako prenose engleski mediji, Emil Heski je izjavio kako bi želeo da se vrati u svoj stari klub Lester, u pokušaju da im pomogne sa golgeterskim postom. On trenutno igra u Australiji.10:23 - Jonas Olson na operaciji Ahilove tetiveDefanzivac Vest Bromvič Albiona Jonas Olson biće podvrgnut operaciji Ahilove tetive, pa zbog toga neće više nastupati za svoj klub u ovoj godini. Čeka ga dug oporavak od ove teške povrede.09:55 - Hal opet otima od TotenhemaPosle Toma Hadlstouna, Majkla Dosona i Džejka Livermora Hal je zainteresovan da u januaru dovede i Arona Lenona iz Totenhema.

09:15 - Pobeda Golden Stejta i novi problemi Derika Rouza Protekle noći u NBA ligi je odigrano pet utakmica, a veče su obeležili pobeda Golden Stejt Voriorsa u Majamiju i novi problemi za Derika Rouza. Voriorsi su slavili sa 114:97 protiv Majami Hita, dok je Rouz imao nove probleme sa tetivom u porazu Čikago Bulsa sa 114:109 od Denver Nagetsa. U još jednom od najzanimljivijih duela, Atlanta Houksi su pobedili Vašington Vizardse sa 106:102, dok su trijumfe ostvarili i Sakramento Kingsi i Milvoki Baksi. Kingsi su slavili protiv Pelikansa u Nju Orleansu sa 99:89, dok su Baksi bili bolji od Detroit Pistonsa. Rezultati mečeva od utorka: Vašinton Vizards – Atlanta Houks 102:107, Majami Hit – Golden Stejt Voriors 97:114, Milvoki Baks – Detroit Pistons 98:86, Nju Orleans Pelikans – Sakramento Kings 89:99, Denver Nagets – Čikago Buls 114:109.

09:00 - Bušar i Savijano okončali saradnju

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kanadska teniserka Eženi Bušar i njen dosadašnji trener Amerikanac Nik Savijano sporazumno su raskinuli ugovor."Eženi i ja smo odlučili da je najbolje za nas da u 2015. godinu uđemo odvojeno, da okončamo odnos igrač-trener. Izuzetno uzbudljivo mi je bilo da treneriam Eženi od 12-godišnje ambiciozne devojčice do pete teniserke na WTA rang listi", rekao je Savijano, koji je od 2006. godine trenirao Kanađanku. Bušar (20), sedma teniserka na WTA rang listi, ove sezone je osvojila prvi turnir u karijeri, a igrala je i u polufinalnima Otvorenih prvenstava Australije i Francuske, kao i finalu Vimbldona.

08:45 - FSS: Poraženi finalista Kupa ne ide u LEPoraženi finalista Kupa Srbije od ove sezone neće ostvariti plasman u kvalfikacije za Ligu Evropa, ako pobednik tog takmičenja osvoji i prvenstvo. To je odlučio Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije. U tom slučaju, plasman u kvlafikacije za Ligu Evropa ostvariće četvrtoplasirana ekipa u Super ligi Srbije.08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track