BLOG UŽIVO Novak: Morao sam psihički da se odmorim posle RG
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Novak: Morao sam psihički da se odmorim posle RG

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:45 - Milan Makarić potpisao za SpartakDosadašnji fudbaler Vojvodine Milan Makarić potpisao je dvogodišnji ugovor sa Spartakom iz Subotice. Makarić (20) je prošao sve selekcije omladinske škole fudbalskog kluba Vojvodina i igra na poziciji zadnjeg veznog. Spartak je u saopštenju naveo da je dolazak Makarića "potvrda politike kluba, a to je afirmacija mladih i talentovanih igrača". Makarić je prošle sezone odigrao 18 utakmica za Vojvodinu i postigao dva gola.

23:22 - Zvezda u utorak pušta karte za KairatFudbaleri Crvene zvede 2. juna će protiv Kairata početi kvalifikacije za Ligu Evrope, a najjeftinije karte za taj meč koštaće 300 dinara. Crveno-beli će u četvrtak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekati kazahstanski tim, a klub je saopštio i koliko će koštati ulaznice. "Blagajne na Marakani počeće s radom u utorak, 30. juna, a ulaznice za ovu utakmicu prodavaće se od 10 do 17 časova. U istom terminu, karte će se prodavati i dan kasnije, 1. jula, a na dan utakmice, 2. jula, blagajne će raditi od 10 časova, pa sve do početka utakmice", navodi se iz kluba.. Karta za sever će koštati 300, za istok 600, a za zapad 800 dinara. Za vip1 i vip2 ulaznica je 1.500, a za vip galeriju 2.000 dinara. Revanš utakmica prvog kola kvalifikacija igraće se 9. jula u Kazahstanu.

23:00 - Đorđević ne ide u Milano, Repeša napustio Cedevitu i preuzeo ArmaniItalijanski košarkaški trener Luka Banki sporazumno je raskinuo ugovor sa Armanijem, a tim je preuzeo Jasmin Repeša, dosadašnji šef stručnog štaba Cedevite.Armani je prethodno bio zainteresovan da dovede selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, koji čvrsto stoji pri principu da ne preuzme nijedan klub dok vodi "orlove".22:28 - Novak: Morao sam psihički da se odmorim posle RGNajbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković rekao je da je morao da uzme nekoliko slobodnih dana posle teškog poraza u finalu Rolan Garosa. Đoković je u finalu RG poražen od Stana Vavrinke, a potom je odlučio da pauzira do Vimbldona, koji startuje 29. juna. "Bilo mi je potrebno neko vreme slobodno – mentalno više nego fizički. Dođe vreme kada morate da uzmete odmor čak i kada znate da će vam mnogo više koristi doneti da odigrate nekoliko takmičarskih mečeva na travi. Nije mi prvi put da direktno dolazim na Vimbldon", rekao je Đoković i dodao: "Koliko mi je vremena bilo potrebno da prevaziđem taj poraz? Ne mnogo i to zato što se, na moju žalost, već nekoliko puta desilo da stanem na poslednjem stepeniku u Parizu. Kao teniser se morate navići na takva osećanja. Teniska sezona je posebna, možda i najduža među ostalim sportovima i zato morate prihvatiti ono što se desilo i nastaviti dalje".22:00 - Hejtinga se vratio u AjaksHolandski fudbaler Džon Hejtinga vratio se u Ajaks, klub u kojem je pre 14 godina počeo igračku karijeru. Hejtinga je za tim iz Amsterdama nastupao u periodu od 2001. do 2008, odigravši ukupno 215 mečeva. Prošle sezone nastupao je za Hertu, a sa Ajaksom je potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost produžetka saradnje na još 12 meseci. "Veoma sam ponosan, osećam se kao da sam se vratio kući. Lepe uspomene me vezuju za Ajaks i jedva čekam da vidim šta će nova sezona da donese", rekao je 31-godišnji defanzivac za klupsku televijziju.

21:30 - Čan: Liverpul osvaja tituluFudbaler Liverpula Emre Čan rekao je da njegov tim ima kvalitet da naredne sezone osvoji dugo čekanu titulu prvaka Engleske, iako je odlazak Džerarda veliki udarac za klub. Liverpul od osnivanja Premijer lige 1992. nikada nije bio šampion, a poslednju titulu osvojio je pre 25 godina. "Možemo da se borimo za titulu i verujem da ćemo biti veoma blizu. Ne bih želeo da stavljam pritisak na ekipu, ali i na sebe, pošto me mnogi vide kao naslednika Stivena Džerarda. On je sjajan igrač, mnogo je dao klubu, ali želim da izgradim svoje ime", rekao je Čan. Čan je pre godinu dana došao u Liverpul iz Bajer Leverkuzena za 12 miliona evra, u svim takmičenjima odigrao je 37 utakmica i postigao jedan gol.20:55 - Španija jedva do polufinala, Crna Gora bila blizu podvigaŽenska košarkaška reprezentacija Španije plasirala se danas u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u dramatičnoj završnici u Budimpešti pobedila Crnu Goru sa 75:74 (16:17, 23:20, 16:15, 20:22), u četvrtfinalu takmičenja. Aktulni šampion Evrope i vicešampion sveta jedva je došao do pobede, a Crnogorke su bile blizu senzacije, pošto su imale napad za pobedu. Crna Gora je igrala bez Jelene Dubljević, jedne od najboljih igračica tima, koja je završila takmičenje zbog povrede. Najefikasnija u timu Crne Gore bila je Robinson sa 23 poena. Škerović je postigla 11, a Jovanović 10 poena. Španiju je predvodila Alba Tores sa 28 poena.

20:33 - Kosovo osvojilo prvu medalju na EIKosovo je osvojilo prvu medalju na Evropskim igrama u Bakuu, saopštio je zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači, čestitajući džudistkinji Nori Đakova bronzanu medalju. "Vau, Kosovo je osvojilo prvu medalju ikada na olimpijskom događaju. Bronza za džudistkinju Noru Đakovu", onbjavio je Tači na svom Tviter nalogu pre nesto vise od sat vremena. Na Evropskim igrama u Azerbejdžanu učestvuje više od 6.000 sportista iz više od 40 zemalja.

20:10 - Novi Pazar traži zamenu za KosanovićaFudbalski klub Novi Pazar najkasnije do petka imenovaće novog šefa stručnog štaba, rečeno je u tom superligašu, koji je danas angažovao ofanzivnog vezistu Irfana Vusljanina. "Trener Milorad Kosanović nije u Pazaru već šest dana zbog privatnih obaveza, što je nedopustivo. Svi imamo svojih obaveza i problema, ali klub ne sme da zbog toga trpi. Najkasnije do sutra angažovaćemo novog kormilara", rekao je generalni sekretar Pazaraca Redžep Korać. On je naglasio da je klub pogrešio što je dozvolio da se desi problem sa Kosanovićem, koji je najavio da će najverovatnije otići sa pazarske klupe zbog ličnih poslova u Novom Sadu. "Klubu i igračima treba maksimalno posvećen čovek. Pogrešili smo što nismo stavili tačku na ovu priču ranije, dok je pregovarao sa drugim klubovima. Dobro je što trenažni proces ne trpi, zahvaljujući u velikoj meri i Dušku Tomasu, vrhunskom kondicionom treneru koji je odnedavno s nama", kazao je Korać. Kosanović je preuzeo Novi Pazar pre devet meseci, posle smene Dragija Kanatlarovskog. On je predvodio petoplasirani tim Super lige Srbije na 24 utakmice i za to vreme osvojio 40 bodova.

19:45 - Kosta u Bajernu za 35 miliona evraMinhenski Bajern blizu je kompletiranja transfera krilnog napadača Šahtjora iz Donjecka Daglasa Koste vrednog 35 miliona evra. Nemački mediji prenose da su Bavarci i Ukrajinci postigli usmeni dogovor, sam igrač je takođe dogovorio svoje uslove, pa se očekuje da ceo posao uskoro bude ozvaničen. Kosta (24), koji se trenutno nalazi u Čileu gde brani boje Brazila na Kopa Amerika, stigao je na Donbas Arenu pre pet godina iz Gremija i vremenom postao jedan od najvažnijih igrača tima. U dresu Šahtjora upisao je preko 150 nastupa i postigao 33 gola, dok je dres 'Selesaa' oblačio devet puta.

19:10 - Marija Todorović potpisala za RadničkiDosadašnja rukometašica ekipe Knjaz Miloš Marija Todorović (24) naredne dve godine braniće boje Radničkog iz Kragujevca. Todorovićeva je branila boje Cepelina, ORK Beograda i mađarskog prvoligaša Egera."Marija je igrala za par domaćih klubova, stekla određeno iskustvo igrajući prvu mađarsku ligu i baš zbog te činjenice od nje očekujem značajan doprinos na poziciji levog beka. Ne sumnjam da će se brzo uklopiti u sistem igre koji gajimo", rekao je trener Radničkog Aleksandar Radosavljević. "Jako sam srećna što sam došla u šampionski klub i nadam se da ćemo svi zajedno uspeti da ponovimo rezultate iz predhodne dve godine. Zadovoljstvo mi je što ću raditi sa trenerom Radosavljevićem i nadam se da ću uz njega napredovati u nastavku karijere", reči su novopečene “tigrice” Marije Todorović.

18:43 - Masa: Promene u Formuli 1 moraju biti pametneVozač Vilijamsa Felipe Masa rekao je danas da su F1 potrebne "pametne" promene pravila i da nije dovoljno samo učiniti vozila bržim. Čelnici F1 razmatraju načine kako bi unapredili i popularizovali sport u predstojećim sezonama. Prošlog meseca dogovorili su se o brojnim predlozima kako bi se smanjila prolazna vremena po krugu, da bolidi dobiju "agresivniji" izgled, ali i da se mnogo teže voze od sezone 2017. Masa je 2002. godine debitovao u F1 i od tada je iskusio mnoge tehničke promene i promene pravila. Brazilac je upozorio čelnike F1 da budu oprezni prilikom donošenja odluka o promeni pravila, kako ne bi otežali preticanje protivnika na stazi. "Shvatam da je zanimljivo učiniti bolide bržim, ali ako ga učinite pet sekundi bržim, onda ćete na stazama videti manje obilaženja nego što se ovih sezona moglo videti i svakako će se ljudi žaliti", rekao je Masa.

18:15 - Armani otpustio Luku BankijaItalijanski košarkaški trener Luka Banki sporazumno je raskinuo ugovor sa Armanijem, potvrđeno je na sajtu kluba. Banki je u klub iz Milana stigao 2013. godine i iste osvojio naslov prvaka Italije, ali ove sezone nije uspeo da odbrani titulu pošto je u polufinalnoj seriji poražen od Sasarija (4:3). "Želimo da zahvalimo Luki Bankiju za posvećenost i profesionalizam prikazan tokom njegovog boravka u klubu. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", navodi se u saopštenju na sajtu kluba. Tokom karijere Banki je vodio mladje selekcije reprezentacije Italije, Livorno, Trieste, kao i Montepaski iz Sijene s kojom je u sezoni 2012/13 osvojio titulu prvaka i Kup Italije.

17:50 - Mlakarić potpisao za SpartakDosadašnji fudbaler Vojvodine Milan Makarić potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa Spartakom iz Subotice. Makarić (20) je prošao sve selekcije omladinske škole fudbalskog kluba Vojvodina i igra na poziciji zadnjeg veznog. Spartak je u saopštenju naveo da je dolazak Makarića "potvrda politike kluba, a to je afirmacija mladih i talentovanih igrača". Makarić je prošle sezone odigrao 18 utakmica za Vojvodinu i postigao dva gola.17:20 - Adrijano hoće da ide iz BarseloneFudbaler Barselone Adrijano najverovatnije će napustiti katalonski klub jer je nezadovoljan minutažom, izjavio je njegov menadžer. Adrijanov zastupnik Paulo Afonso Neves poručio je da brazilski levi bek ne želi da bude treća opcija na svojoj poziciji, pošto trener Luis Enrike više poverenja imao u Djordija Albu i Žeremija Matjea. "Adrijano nije igrao previše, iako je naporno radio. On je veliki profesionalac i dobra osoba, ali ukoliko se neke stvari ne promene najbolje bi bilo da potraži novi klub. Ipak, ne želimo da žurimo", rekao je Neves. Adrijano je prošle sezone za Katalonce odigrao 16 utakmica u svim takmičenjima, a samo 10 puta je bio starter. 16:58 - Delofeu potpisao za Everton na tri godineDosadašnji fudbaler Barselone Đerard Delofeu potpisao je trogodišnji ugovor sa Evertonom vredan šest miliona evra, saopštio je premijerligaški klub. Dvadesetjednogodišnji Španac već je bio u Evertonu na pozajamici - u sezoni 2013/14, kada je igrao na 29 utakmica i postigao tri premijerligaška gola. "Đerarda ne treba posebno predstavljati ovde u Evertonu, pošto ga svi znamo ne samo kao talentovanog igrača, već i kao sjajnog čoveka. On će biti izuzetno pojačanje za naš klub", rekao je menadžer Evertona Robeto Martinez. Delofeu, koji je proteklu sezonu proveo na pozajmici u Sevilji, drugo je pojačanje Evertona posle Toma Kleverlija koji je došao iz Mančester junajteda.16:35 - Lazić produžio ugovor sa Zvezdom na još dve godineKošarkaš Crvene zvezde Branko Lazić produžio je ugovor sa tim klubom na još dve godine. Kako se navodi u današnjem saopštenju na klupskom sajtu, Laziću je na kraju sezone istekao ugovor sa crveno-belima, ali je posle dogovora sa upravom kluba potpisao dvogodišnji ugovor. Zvezda je u tek završenoj sezoni osvojila tri trofeja, Jadransku ligu, Kup Radivoja Koraća i prvenstvo Srbije. "Veoma mi je drago što ću ostati u Crvenoj zvezdi. Zaista sam presrećan jer su se poklopile moje želje i želje kluba. Izuzetno sam zadovoljan sezonom u kojoj sam mnogo napredovao, a uz to smo ostvarili fantastične rezultate i osvojili tri trofeja. To će mi svakako biti podstrek da još jače treniram, a posebno mi je zadovoljstvo što ću ponovo biti u prilici da igram pred neponovljivom i jedinstvenom Zvezdinom publikom", rekao je Lazić.16:20 - Mark Janko potpisao ugovor sa BazelomDosadašnji fudbaler Sidneja Mark Janko potpisao je jednogodišnji ugovor sa Bazelom, saopšto je danas šampion švajcarske lige. Austrijski reprezentativac potpisao je jednogodišnji ugovor, uz opciju produžetka na još jednu sezonu. Bazel je ugovor ozvaničio danas, na Jankov 32. rođendan. Fudbalski klub Sidnej je prošlog meseca saopštio da su Jankove obaveze sa reprezentacijom Austrije razlog što je posle samo jedne sezone napustio Australiju, ali je fudbaler to odbacio. U dosadašnjem toku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, Janko je postigao tri gola, a Austrija je neporažena u Grupi G, zauzima prvo mesto sa 16 bodova posle šest kola.16:00 - Portugalac Simao u IndijiBivši fudbaler Barselone i Atletika Portugalac Simao Sabrosa potpisao je za indijskog superligaša North East United, saopštio je danas indijski klub. Simao, koji je branio boje Portugalije na 85 utakmica, uz 22 postignuta gola, godinu dana je bez kluba, a poslednji put je igrao za Espanjol - u periodu od 2012. do 2014. Tridesetpetogodišnji Simao finalista je prvenstva Evrope 2004, a sa madridskim Atletikom osvojio je Ligu Evrope 2010. godine. Simao je u karijeri igrao i za Bešiktaš i Benfiku.15:40 - Frum priznao da je propustio jedan doping testBritanski biciklista Kris Frum priznao je danas da je početkom godine propustio jedan doping test. Pobednik Tur d'Fransa 2013. godine priznao je da je propustio doping test dok je bio na odmoru u Italiji, početkom godine. "Sišli smo iz sobe na doručak, a osoblje hotela mi je reklo da su ljudi iz anti-doping komisije bili u hotelu, ali da nisu hteli da ih puste, pošto je pravilo hotela da se ne dozvoljava nikome da uznemirava klijente", rekao je Frum. "To je bilo izuzetno frustrirajuće", dodao je 30-godišnji biciklista. Biciklista ekipe Skaj prihvatio je krivicu.15:20 - Ramos želi da napusti RealFudbaler Real Madrida Serhio Ramos zatražio je od uprave da razmotri ponude drugih klubova, pošto želi da napusti Santjago Bernabeu. Brojni britanski mediji preneli su da je Mančester junajted ponudio Realu 35 miliona funti za Ramosa, koji je u sukobu sa upravom Reala oko novog ugovora. Ramos, navodno, traži godišnju platu od 10 miliona evra, ali predsednik Reala Florentino Peres toliko ne želi da plati. Ramosu za dve godine ističe ugovor sa "kraljevskim" klubom, a on je na sastanku sa izvršnim direktorom Reala Hoseom Anhelom Sančesom i agentom Reneom zatražio od uprave da razmotri ponude koje su za njega stigle, pošto želi da napusti klub.15:01 - Nasri: Ostajem u Mančester SitijuFrancuski fudbaler Samir Nasri izjavio je danas da će i sledeće sezone nastupati za Mančester Siti, kao i da očekuje da se klub dodatno pojača ovog leta. Nasri prošle sezone nije bio standardan u startnoj postavi "građana", zbog čega su engleski mediji spekulisali da bi mogao da promeni sredinu. "Potpisao sam ugovor na pet godina i svi u klubu žele da ostanem. Zzelim da sledeće sezone osvajam trofeje sa Sitijem, a da bi bili konkuretni potrebno je da se dodatno pojačamo i pripremimo za sva takmičenja", izjavio je Nasri za sajt "4-4-2". Nasri je tokom karijere nastupao za Marsej i Arsenal, dok je za ekipu Mančester Sitija od 2011. godine zabeležio 158 nastupa i 25 golova. Za reprezentaciju Francuske upisao je 41 nastup i pet puta se upisao u listu strelaca.

14:40 - Bolt ne trči na šampionatu Jamajke na 100 metaraSvetski rekorder i šestostruki olimpijski šampion u sprintu Jamajčanin Usein Bolt neće trčati na 100 metara na šampionatu Jamajke, čime se dovodi u pitanje njegova forma pred svetsko prvenstvo u Pekingu u avgustu. Bolt od početka sezone nikako da uđe u pravu formu, budući da je ostvario skromne rezultate na 100 i 200 metara na mitinzima u Brazilu (10,12) i u Ostravi (20,13), preneo je Rojters. Desetostruki svetski šampion planirao je da trči na šampionatu Jamajke, s obzirom da su mu potrebne trke pred Peking. Ipak, njegovo ime se nije pojavilo na listi učenika današnje trke. Bolt će na prvenstvu sveta u Pekingu, od 22. do 30. avgusta, braniti titulu na 100 i 200 metara.

14:24 - Bekenbauer: Švajnštajger ne bi trebalo da ode u Premijer liguLegendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer rekao je danas da bi igrač Bajerna iz Minhena Bastijan Švajnštajger trebalo da ostane u tom klubu još dve sezone, pošto ništa ne bi dobio prelaskom u englesku Premijer ligu. Britanski i nemački mediji su prethodnih dana spekulisali da je Mančester junajted zainteresovan za Švajnštajgera i da bi 30-godišnji nemački reprezentativac mogao već tokom leta da pređe na Old Traford. Međutim, legendarni fudbaler Bajerna Bekenbauer misli da bi Švajnštajger još dve sezone trebalo da ostane na Alijanc areni, pre nego što ode u američku Mejdžor ligu (MLS). "Švajnštajgeru u njegovim godinama ne treba takav izazov. Savetovao bih mu da ne ide u Englesku. Može da ostane i u Bajernu. Mislim da su mu ostale još jedna ili dve godine fudbala na najvišem nivou", rekao je Bekenbauer za Skaj Sports. "Ako posle toga i dalje bude želeo da igra, onda bih mu savetovao da ode u MLS, u Njujork", dodao je Bekenbauer, koji se smatra jednim od najbojih nemačkih fudbalera svih vremena. Švajnštajgerov ugovor sa Bajernom ističe sledećeg juna.

13:51 - Ibrahimović najavio mogućnost da nastupi na OIŠvedski fudbaler Zlatan Ibrahimović najavio je danas mogućnost da predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru sledeće godine. "Ako bude bilo šanse da predstavljam Švedsku na Olimpijskim igrama, zašto ne bih? Moraćemo da vidimo kakve su solucije, ali ako budem slobodan, apsolutno je da ću igrati", rekao je Ibrahimović švedskim medijima. Fudbaleri Švedske igraće na Olimpijskim igrama, pošto se selekcija za igrače do 21 godine plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u Češkoj. Svaki tim će među 18 igrača imati pravo da registruje njih trojicu starijih od 21 godine.

13:20 - Di Marija želi da ostane u JunajteduArgentinski krilni napadač Anhel di Marija izrazio je želju da ostane u Mančester Junajtedu, iako priznaje da mu nije bilo lako da se prilagodi na igru "Crvenih đavola", preneo je "Ole". Di Marija je prešao iz Reala u Junajted 2014, ali protekle sezone nije bio ni približno na onom nivou na kojem je bio dok je igrao za Madriđane. "Dobro sam počeo, davao sma golove i imao asistencije, ali je onda došlo do zastoja, čiji razlog ne znam. Teško je objasniti zašto ne igram, teško je biti rezerva", rekao je Di Marija. Uprkos tome što više nije u startnoj postavi, argentinski fudbaler tvrdi da mu ne pada na pamet da napusti Old Traford. "Navikao sam na zvižduke i dok sam igrao za Real. Jednostavno, znam da se suočim sa problemima", rekao je Di Marija. Bajern i Barselona su u poslednje vreme izrazili interesovanje za Di Mariju. Argentinski fudbaler je protekle sezone za Junajted odigrao 32 meča i postigao svega četiri gola.

12:55 - Dragan Milosavljević u AlbiDoskorašnji kapiten Partizana Dragan Milosavljević potpisao je dvogodišnji ugovor sa nemačkom Albom."Za mene je velika čast što ću igrati u Albi. Mislim da ću pomoći svojim iskustvom i odbranom. Poznajem igru i filozofiju kluba i znam da su čvrst tim. Zbog toga mi je drago što ću biti deo ekipe", rekao je Milosavljević. 26-godišnji bek će u berlinskom klubu sarađivati sa srpskim stručnjakom Sašom Obradovićem.

12:22 - Potpredsednik Fibe pod istragom zbog korupcijePotpredsednik Svetske košarkaške federacije (Fiba) Sjao Tjan nalazi se pod istragom u Kini zbog navodne korupcije. Kako je objavila vladajuća kineska Komunistička partija, Sjao je osumnjičen za "ozbiljnu korupciju", ali nije saopšteno više detalja. Sjao je pomoćnik ministra sporta Kine, zadužen za košarku. Predsednik Kine Si Điping pokrenuo je široku kampanju protiv korupcije od kako je 2013. došao na tu funkciju. On je u septembru izabran za jednog od tri potpredsednika Fibe. Fiba još nije reagovala ovim povodom.

11:47 - Murinjo ponudio Salaha i 50 miliona za GrizmanaMenadžer Čelsija Zzoze Murinjo ponudio je 50 miliona evra za transfer fudbalera Atletika Antoana Grizmana, a pored novca spreman je da u Madrid prosledi i Mohameda Salaha. Kako navodi španski list As, portugalski trener označio je Grizmana kao glavnu metu u predstojećem prelaznom roku i ne želi da odustane od njegovog dolaska. Problem londonskom klubu pravi to što Grizmana u svojim redovima hoće Monako i minhenski Bajern. Francuski napadač prošle sezone bio je prvi strelac "jorgandžija" sa 25 golova iz 54 utakmice u svim takmičenjima. Pre Atletika igrao je za Sosijedad, dok je za reprezentaciju Francuske nastupio 16 puta i dao pet golova.

11:04 - Tevez spreman za povratak u Boku JuniorsDosadašnji napadač Juventusa Karlos Tevez spreman je za povratak u svoj prvi klub Boku Juniors, potvrdio je danas generalni sekretar argentinskog kluba Sezar Martuči. On je za argentinsku radio stanicu AM1050 izjavio da je transfer Teveza iz Juventusa u Boku gotova stvar, iako o tome još nema zvanične potvrde iz Torina, ili Buenos Ajresa. "Srećni smo što smo omogućili povratak Teveza u Buenos Ajres", rekao je Martuči. Tevez će biti predstavljen kao novi igrač Boke na Bonbonjeri 7. jula. Tridesetjednogodišnji Tevez, poznat po nadimku "Apač" igrao je za Boku od 2001. do 2004, pre nego što je prešao u brazilski Korintijans. On se 2006. pridružio Vest Hemu, pa Mančester junajtedu, pre nego što je 2009. prešao u Siti za više od 60 miliona dolara. Tevez je postao član Juventusa 2013, posle četiri uspešne sezone u Sitiju, da bi protekle bio drugi najbolji strelac italijanske Serije A sa 20 golova za Juventus koji je osvojio titulu prvaka Italije i igrao u finalu Lige šampiona, gde je izgubio sa 3:1 od Barselone.

10:13 - Milinković: Verujem da će Markinjos biti igrač Partizana Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je u sredu kasno uveče da veruje da će Brazilac Markos Gabrijel Do Nasimento, poznatiji kao Markinjos, do kraja nedelje postati član crno-belih."Markinjos je naša 'meta' već mesec dana i radimo na njegovom dovođenju. Iskreno, nadam se da će doći, ali... Mnogo smo svi uložili napora da dođe do realizacije saradnje. Verujem da će za sedam do osam dana, možda koji dan više, biti naš igrač. Verujemo da je on igrač koji bi unapredio našu igru", rekao je Milinković. Milinković je rekao da je do zastoja u transferu Markinjosa došlo zbog loše komunikacije između njegovog matičnog kluba Al Nasr iz Saudijske Arabije i brazilskih agenata, njegovih vlasnika. "Verujemo da će situacija brzo biti rešena, jer mi ne možemo još mnogo da čekamo", kazao je Milinković. On je dodao da veruje da će se Markinjos lako i brzo adaptirati na ekipu i dodao da bi ovaj 24-godišnji ofanzivni vezni fudbaler mnogo pomogao njegovom sunarodniku Fabrisiju Silvi Dornelašu, koji po rečima trenera crno-belih, ne komunicira sa saigračima zbog jezičke barijere.

09:40 - Liverpul krade Junajtedu pojačanjaNakon sjajnog Brazilca Firmina, još jedna velika želja Van Gala po svemu sudeći završiće na Enfildu. Reč je od odličnom beku Sautemptona - Natanijelu Klajnu.Liverpul je spreman da plati 15 miliona evra plus bonuse, kako bi desni bek obukao crveni dres. Klajn je od početka prelaznog roka želja Rodžersa, zauzeće mesto kraj desne aut linije, Džonson je otišao iz kluba, Flanagan je sklon povredama, dok je Visdom neiskusan, pa se procenjuje da će engleski reprezentativac biti prvi izbor irskog menadžera u narednoj sezoni.On je šesto pojačanje Liverpula, posle Ingsa, Firmina, Milnera, rumunskog golmana Bogdana i Džoa Gomeza.

09:02 - Portland trejdovao BatumaZvezda francuske reprezentacije Nik Batum tredovan je u Šarlot u zamenu za Džeralda Hendersona i Nou Vonlija.Blejzersi su dobili talentovanog, 19-godišnjeg Vonlija, koji je bio deveti pik na prošlogodišnjem draftu, kao i tri nova miliona u seleri-kepu.Sa druge strane, Hornetsi su dobili polivalentnog Batuma, koji se doduše mučio prošle sezone i imao je prosek od 9,4 poena, 5,9 skokova i 4,8 asistencija.

08:24 - Čile izbacio šampiona i plasirao se u polufinale Kopa AmerikaFudbaleri Čilea prvi su polufinalisti prvenstva Južne Amerike. Oni su u četvrtfinalu minimalnim rezultatom (1:0) savladali aktuelnog šampiona, ekipu Urugvaja. Ključni momenat utakmice dogodio se u 63. minutu kada je zbog drugog žutog kartona isključen najbolji igrač Urusa, Edison Kavani. Hara je isprovocirao Kavanija, ovaj ga je samo taknuo po obrazu, Čileanac se bacio kao pokošen, a sudija je naseo na glumu i poslao popularnog Matadora u svlačionicu.Brojčano nadmoćniji Čileanci predvođeni sjajnim Valdivijom su u nastavku dominirali na terenu, a ofanziva se isplatila u 81. minutu kada je Isla sa ivice šesnaesterca poslao loptu u mrežu.U samom finišu meča Fusile je dobio žuti karton nakon jednog starta na Aleksisu Sančezu, a potom na asistenciju pomoćnika Sandro Riči menja odluku i pokazuje mu crveni.Aktuelni i 15-ostruki šampion Južne Amerike tako završava učešće na Kopa Amerika, ovaj meč je bio verovatno polsednji na jednom velikom takmičenju pod vođstvom Oskara Tabareza. S druge strane, Čileu je put do finala širom otvoren, budući da u narednoj rundi čekaju boljeg iz duela Peru - Bolivija.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track