BLOG UŽIVO: Bolt i Getlin u novom duelu u finalu trke na 200m!
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Bolt i Getlin u novom duelu u finalu trke na 200m!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:30 - Čukarički pobedio BASK u prijateljskom mečuFudbaleri Čukaričkog savladali su danas ekipu BASK-a sa 5:3, u prijateljskoj utakmici pred nastavak takmičenja u nacionalnoj Superligi. Na stadionu na Banovom brdu odigran je zanimljiv meč, a gostujući tim, član Srpske lige Beograd, imao je na poluvremenu prednost od 3:1. Kvalitetnbiji sastav Čukaričkog u nastavku susreta zaigrao je mnogo angažovanije i preokrenuo rezultat. Čukarički - BASK 5:3 (Matić 35, Mirosavljević 57, 60, Regan 72, Karaklajić 85 - Subotić 9, Šarčević 13, Stevanović 17) U 8. kolu Superlige Srbije Čukarički predstojećeg vikenda gostuje Metalcu u Gornjem Milanovcu.

20:22 - PSŽ spremio 80 miliona evra za De BrujneaFudbaler Volfsburga, belgijski reprezentativac Kevin De Brujne, mogao bi da nastavi karijeru u Francuskoj, prenosi dnevnik Bild. Prema pisanju tog lista, za 24. godišnjeg De Brujnea zainteresovan je bogati Pari Sen Žermen, koji je za njegov transfer spreman da plati čak 80 miliona evra. Ranije je objavljeno da na tog kvalitetnog igrača sredine terena pretenduju Bajern Minhen i Mančester Siti. Bild navodi da je sa Belgijancem, koji je prošle godine stigao iz Čelsija, Volfsburg spreman da produži ugovor i da mu ponudi godišnju platu od 11,5 miliona evra, duplo više nego što trenutno zarađuje. De Brujne je prošle sezone odigrao 34 utakmice u Bundes ligi postigavši 10 golova i u velikoj meri zaslužan je za vicešampionsku titulu nemačkog kluba.

19:22 - Dinj prešao iz PSŽ na pozajmicu u RomuItalijanski fudbalski vicešampion Roma objavio je danas da je na pozajmicu do kraja sezone angažovao odbrambenog igrača Pari Sen Žermena, reprezentativca Francuske Lukasa Dinja. Parižani će dobiti odštetu od 2,5 miliona evra, a sporazumom dva kluba predviđeno je da Roma može da otkupi ugovor 22. godišnjeg defanzivca. Dinj je prošle sezone odigrao 15 utakmica u prvenstvu Francuske, a za nacionalni tim do sada je upisao osam nastupa. Roma, koja je sezonu u Seriji A otvorila remijem u gostima protiv Verone (1:1), u derbiju 2. kola u nedelju dočekuje tim šampiona Juventusa.

18:36 - Real i Monako dogovorili pozajmicu KoentraaReal Madrid je pristao da defanzivac Fabio Koentrao pređe na jednogodišnju pozajmicu u Monako. Prema navodima sportskog dnevnika "AS", preostalo je još da se reše samo manji detalji u sporazumu dva kluba i uskoro bi trebalo da transfer 27. godišnjeg Portugalca bude zvanično objavljen. Očekuje se sa Koentrao u odbrani Monaka zameni francuskog reprezentativca Lavena Kurzavu koji je na meti Pari Sen Žermena. Koentrao je prešao u Real Madrid 2011. godine iz Benfike, ali je prošle sezone odigrao samo devet utakmica u Primeri, a igrao je još na četiri meča u Ligi šampiona.

18:09 - Navijači Makabija zahtevaju hapšenje huliganaNavijači Makabija iz Tel Aviva zatražili su hapšenje huligana koji je na jučerašnjoj utakmici protiv Bazela povredio pristalicu švajcarskog kluba. Na društvenim mrežama izraelskog prvaka zahteva se da huligan bude predat policiji i da se adekvatno kazni. U incidentu na kraju utakmice u Tel Avivu jedan navijač Makabija naneo je ozbiljne povrede pristalici Bazela tako što ga je udario metalnom šipkom u glavu. Prva pomoć povređenom Švajcarcu pružena je od strane drugih navijača domaćeg kluba. Makabi i Bazel igrali su u utorak nerešeno 1:1 u revanšu plej-ofa za Ligu šampiona, što je prvaku Izraela pod vođstvom srpskog trenera Slaviše Jokanovića bilo dovoljno za veliki uspeh i plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja, nakon što je u prvom meču u gostima postigao više golova (2:2).

17:40 - Iljaramendi se vratio na AnoetuŠpanski fudbaler Asijer Iljaramendi vratio se u Real Sosijedad posle dve sezone provedene u Real Madridu. Madriđani su prodali Iljaramendija za 17 miliona evra, uz opciju da ga otkupe sledećeg leta za istu sumu. Iljaramendi je 2013. postao najskuplje špansko pojačanje u istoriji Reala, plaćen je 32 miliona evra, ali je imao epizodnu ulogu na Santjago Bernabeuu. "Veoma sam srećan što sam se vratio kući, želim da ostvarimo dobre rezultate ove sezone", rekao je Iljaramendi.

17:15 - Sivić saopštio spisak: Novi početak, ciljevi stariSelektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić saopštio je spisak igrača za prvu utakmicu novog ciklusa kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2017. godine, među kojima dominiraju igrači, koji su na Svetskom prvenstvu za omladince osvojili titulu prvaka. Na spisku novog selektora Sivića nalaze se: Golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Filip Manojlović (Bežanija), Boris Radunović (Atalanta) Odbrana: Petar Golubović (Piza), Milan Gajic (Bordo), Miloš Veljković (Totenhem), Srđan Babić (Real Sosijedad), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Radovan Pankov (Vojvodina), Bojan Nastić (Vojvodina), Nemanja Antonov (Grashopers) Sredina terena: Saša Zdjelar (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (Crvena zvezda), Saša Lukić (Partizan), Danilo Pantic (Vitese), Luka Stojanović (Apolon), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Andrija Luković (PVS Ajndhoven) Napadači: Ognjen Ožegović (Vojvodina), Uroš Đurđević (Palermo), Aleksandar Čavrić (Genk), Fejsal Mulić (Minhen 1860). Naredno prvenstvo Evrope održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine u Poljskoj. Plasman na EP izboriće pobednici grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih devet grupa igrati baraž za još dva mesta na prvenstvu.

16:45 - Majorga pravi haos, Mozli rekao da će ga ubiti u ringuRevanš meč bokserskih veterana Šejna Mozlija i Rikarda Majorge dostigao je tačku usijanja na konferenciji za novinare u sredu, pošto je došlo do koškanja, oštrih reči i neprimerenih poteza.Nekadašnji šampion lake, velter i polusrednje kategorije, istinska legenda Šejn Mozli rešio je da se vrati boksu iako ima 44 godine, a protivnik mu je "najluđi čovek boksa" Majorga, koji je imao neke dobre borbe u ringu, ali je poznatiji po vrlo oštrom rečniku i po tome što puši cigarete. U oktobru će napuniti 42 godine.U njihovom prvom meču, 2009. godine, pobedio je Mozli, a obojica se nadaju dobroj partiji u subotu i mogućim novim borbama. Majorga je, međutim, pred medijima ponovo napravio haos.Njih dvojica su se verbalno prepucavali, što je bilo malo čudno jer Amerikanac Mozli ne govori španski, a Majorga iz Nikaragve ne razume engleski.16:10 - Džepkemoi zlato u stiplčezu na 3.000 metaraHjuin Kijeng Džepkemoi iz Kenije osvojila je zlatnu medalju na 3.000 metara stiplčez na Svetskom prvenstvu u Pekingu, sa vremenom od devet minuta, 19 sekundi i 11 stotinki. Srebrnu medalju osvojila je Habiba Gribi iz Tunisa sa 9:19, 24, a bronzu Geza Krause iz Nemačke sa 9:19,25. Džepkemoi je titulu osvojila završnim sprintom tri takmičarke. Ona je malo posrnula preko jedne prepreke u neizvesnom poslednjem krugu, ali nakon poslednje vodene prepreke prešla je u sprint i pretekla svoje rivalke za novo zlato. Silvi zlato u skoku s motkom. Kubanska atletičarka Jarislej Silva osvojila je danas zlatnu medalju u skoku s motkom. Silva, koja je na prošlom šampionatu sveta u Moskvi bila bronzana, do zlata i prve titule šampionke sveta stigla je skokom od 4,90 metra. Srebrnu medalju osvojila je šampionka iz 2011. godine, brazilska atletičarka Fabijana Murer, koja je preskočila visinu od četiri metra i 85 centimetra, dok je bronza pripala Grkinji Nikoleti Kirjakopulu s rezultatom od 4,80 metara. Južnoafrički atletičar Vejd van Nikerk osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 400 metara. Van Nikerk, koji je i najbolji ove sezone na 400 metara, stazu je pretrčao za 43 sekunde i 48 stotinki. Srebrna medalja pripala je šampionu iz Moskve, Amerikancu Lašonu Meritu (43,65 sekundi), dok je bronzu osvojio olimpijski prvak iz Londona, Kirani Džejms iz Grenade (43,78).

15:50 - Bolt i Getlin u novom dueluAmerički atletičar Džastin Getlin i Jamajčanin Jusein Bolt zakazali su novi duel na Svetskom prvenstvu u Pekingu, pošto su se danas plasirali u finale trke na 200 metara. Getlin je imao najbolje vreme u polufinalu, pošto je stazu pretrčao za 19,87 sekundi. Bolt, svetski rekorder u ovoj disciplini i aktuelni svetski šampion, bio je najbži u trećoj polufinalnoj trci - 19,95 sekundi, što je drugo vreme u polufinalu. Jamajčaninu je ovo ujedno i najbolji rezultat ove godine na 200 metara. Getlin i Bolt su već imali duel u Pekingu, u finalu na 100 metara i tada je kao pobednik izašao Jamajčanin. Finale trke na 200 metara i nova borba između Bolta i Getlina na programu je sutra od 14.55.15:32 - Đurđić: Napravili smo veliki podvigFudbaler Malmea Nikola Đurđić rekao je danas da je njegov tim napravio veliki uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona. Malme je posle poraza u Škotskoj (3:2) u revanš utakmici plej-ofa pobedio Seltik sa 2:0 i drugu godinu zaredom izborio učešće u elitnom takmičenju. "Pritisak je bio ogroman, to je utakmica od 15 miliona evra. Malmeu mnogo znači, jer nemamo šansu da toliko često igramo Ligu šampiona, ali eto, sada već drugu godinu uzastopno smo tu i napravili smo veliki podvig. Mi smo skromna ekipa u evropskim okvirima i ovo je veliki uspeh", rekao je Đurđić. On je dodao da je atmosfera na stadionu u Švedskoj bila sjajna. "Stvarno smo zaslužili da prođemo u Ligu šampiona. Posebna priča bila je podrška sa tribina, gde je bilo preko 20 hiljada navijača. Oni spadaju među najbolje u Evropi. Veliku energiju prenose na igrače i imaju ogromnu zaslugu za ovaj uspeh", kazao je Đurđić.

15:10 - Zlato za Čehinju Hejnovu na 400 m s preponamaČeška atletičarka Žužana Hejnova osvojila je danas zlato na 400 metara s preponema na šampionatu sveta u Pekingu. Čehinja je do titule došla rezultatom 53,50 sekundi. Srebro je pripalo Amerikanki Šamijer Litl u vremenu 53,93, a bronza njenoj zemljakinji Kasandri Tejt - 54,02.

14:55 - Olimpijski šampion Merit na transplantaciji bubrega posle SPOlimpijski šampion i svetski rekorder na 110 metara s preponama Amerikanac Arijes Merit ići će odmah po završetku šampionata sveta na presađivanje bubrega. Tridesetogodišnjem Amerikljancu je 2013. saopšteno da više nikada neće moći da trči pošto mu je dijagnostikovana bolest bubrega. On je ostvario drugo najbolje vreme u kvalifikacijama na 110 s preponama, iza sunarodnika Dejvida Olivera. Bolest koja je prouzrokovana retkim genetskim poremećajem, oštetila je Meritov bubreg do takvog obima da će on morati da primi jedan organ od njegove sestre 1. septrembra u Arizoni. "Došao sam u Peking zbog svog mentalnog zdravlja. Ne želim da sedim kod kuće i da čekam na operaciju, radije bih da maksimalno uživam u životu", rekao je Merit. Merit je osvojo zlato na Olimpijskim igrama u Lndonu 2012, a te godine je oborio svetski reord rezultatom 12,80 na mitingu Dijamantske lige u Briselu.14:40 - Kenijac Jego osvojio zlato u bacanju kopljaBacač koplja Džulijus Jego doneo je danas Keniji prvu atletsku zlatnu medalju van trkačkih i skakačkih disciplina, pošto je bacio koplje 92,72 metra, što je četvrti najbolji rezultat svih vremena i najbolji još od 2001. godine. Jego je poznat i kao "Jutjube čovek", pošto je tehnike bacanja učio gledajući snimke Jana Železnog i Andreasa Torkildsena. Jego je taj rezultat ostvario u trećoj seriji, kada je snažno izbacio koplje i prostro se na pod. Nakon toga je propustio četvrtu i petu seriju i sigurno sačuvao zlato. Srebrnu medalju osvojio je Ihab Abdelrahman el Sajed iz Egipta, sa rezultatom od 88,99 metara, dok je bronza pripala Fincu Terou Pitkamakiju, koji je koplje bacio 87,64.

14:11 - Selektor Jermenije saopštio spisak igrača za meč sa SrbijomSelektor fudbalske reprezentacije Jermenije Sargis Hovsepjan saopštio je spisak igrača na koje računa za utakmicu protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Na spisku se nalazi 23 igrača: Golmani: Gevorg Kasparov (Alaškert), Arsen Beglarjan (Mika), Gevorg Prazijan (Ararat) Odbrana: Robert Arzumanjan (Amkar), Hrair Mkojan (Esteglal), Gael Andonjan (Olimpik Marsej), Hovhanes Hambardzumijan (Vardar), Levon Airapetian (Pjunik), Taron Voskanjan (Pjunik), Varazdat Harojan (Pjunik), Kamo Hovhanisijan (Pjunik) Sredina terena: Henrik Mkitarijan (Borusija Dortmund), Gevorg Gazarijan (Maritimo), Markos Pizeli (Aktobe), Aras Ozbiliz (Spartak Moskva), Karlen Mkrtčijan (Anži), Norair Aslanjan (Almere), Artem Simonjan (Cirih), Artur Juspashijan (Pjunik), Artak Grigorijan (Alaškert) Napad: Jura Movsisijan (Spartak Moskva), Edgar Manučarijan (Ural), Ruslan Korijan (Vladivostok). Srbija se nalazi na poslednjem mestu grupe I sa minus dva boda, dok je Jermenija do sada osvojila jedan bod. Najbolji fudbaleri Srbije i Jermenije sastaju se 4. septembra od 20.45 sati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, a meč će biti odigran bez prisustva publike.13:50 - Maskerano želi da bude trenerFudbaler Barselone Havijer Maskerano otkrio je da bi voleo da po završetku igračke karijere postane trener. "Lakše je kada si igrač, drugačije je kada si sa druge strane terena. Želim da prenesem sve što su me treneri naučili", rekao je Maskerano za radio Metro.On je karijeru počeo kao zadnji vezni, ali ga je za potrebe kluba svojevremeno Pep Gvardiola prekomandovao u odbranu. "U to vreme mnogi odbrambeni igrači su bili povređeni, a Serhio Buskets se pojavio u veznom redu. Gvardiola je primetio moje karakteristike i svidelo mu se kako je to izgledalo kada me je prebacio u odbranu. U Barselonu sam došao da budem rezerva i bilo je teško da izborim mesto u timu, posebno jer je tu igrao jedan od najboljih fudbalera na svetu", dodao je 31-godišnji Argentinac.13:31 - Suspendovane kenijske atletičarkeKenijske atletičarke Džojs Zakari i Koki Manunga privremeno su suspendovane jer su bile pozitivne na antidoping testu tokom šampionata sveta u Pekingu, preneo je Rojters. Kako je saopšteno, atletičarke na 400 i 400 metara s preponama bile su pozitivne na testiranju uoči početka šampionata sveta, u hotelu u Pekingu, 20. i 21. avgusta. Zakari je prvog dana takmičenja u kvalifikacijama oborila kenijski rekord rezultatom 50,71 sekundi stigavši druga u svojoj grupi, ali narednog dana nije trčala u polufinalu, iako je imala osmo najbolje vreme. Manunga se na 400 prepone u nedelju nije kvalifikovala za polufinale.

13:09 - Van Gal pomera Felainija u napadTrener Mančester junajteda Luj van Gal nagovestio je danas da bi mogao da veznog fudbalera Maruana Felainija pomeri unapred u formaciji za ovu sezonu. Felaini je prošle sezone postigao sedam golova za Junajted, a Van Gal se nada da bi ta promena mogla da bar donekle reši problem neefikasnosti, pošto je ekipa u prva tri kola postigla samo dva gola. "On može da igra na poziciji 'devet', ali i '10'. Može da igra i 'šest' i 'osam', ali ove godine će više igrati na 'devet' i '10' jer imamo druge igrače", rekao je Van Gal. Felaini je rekao da je ubeđen da može da ispuni sve zadatke. "Ranije sam igrao broj 10, a ponekad i broj devet, tako da mogu da igram i tu i pomognem mojim saigračima i svom timu. Drugačije je kada se igra u sredini i napadu, ali ja uživam gde god da igram", rekao je 27-godišnji belgijski internacionalac. Mančester junajted večeras igra u gostima protiv Briža revanš meč baraža za Ligu šampiona. Van Gal je ocenio da je to najvažnija utakmica njegove dosadašnje karijere u klubu. Prvi meč završen je pobedom "đavola" od 3:1.

12:45 - ŽKK Partizan odustao od domaće i Jadranske ligeKošarkaški klub Partizan otkazao je učešće u domaćem takmičenju i Međunarodnoj ženskoj regionalnoj ligi (MŽRKL) zbog finansijskih problema. "ŽKK Partizan je na svojoj redovnoj Skupštini doneo odluku da u sezoni 2015/2016 ne učestvuje ni u jednom takmičenju sa svojom seniorskom ekipom zbog teške materijalne situacije u kojoj se je našao. Zato je i otkazao učešće u MŽRKL", navodio se u saopštenju regionalne lige. Partizan je trebalo da igra u grupi B zajedno sa ekipama Čelja, Budućnosti, Čelika, Kvarnera i Trešnjevke. U grupi A takmičiće se Radivoj Korać, Badel, Medvešćak, Triglav, Grosuplje i Plej of Hepi (Play off Happy). Bord lige odlučiće koja će ekipa popuniti grupu A.

12:27 - Ibrahimović nostalgičan: Nadam se da ću u dresu Malmea igrati LŠNakon velikog uspeha Malmea, odnosno izbacivanja Seltika i drugog uzastopnog ulaska u Ligu šampiona, proradila je nostalgija u jednom od najboljih fudbalera sveta u protekloj deceniji.Naime, Zlatan Ibrahimović je javno istakao da bi voleo jednog dana da iskusi igranje u Ligi šampiona u dresu kluba u kojem je stasao.Malme u Ligi šampiona. "Nadam se da ću jednog dana iskusiti Ligu šampiona u Malmeu na terenu. Čestitam", poručio je Ibrahimović na Tviteru.

12:02 - Odbojkaš Pazara Hamzagić otišao u TurskuDoskorašnji odbojkaš Novog Pazara Irfan Hamzagić potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa turskim klubom Torul Genčlik iz Gumušana. "Prvi utisci su sjajni, trenira se izuzetno ozbiljno. Zadovoljan sam uslovima, kao i ambicijama kolektiva", rekao je Hamzagić Radiju sto plus. Torul Genčlik je prošle sezone ispao iz elitne turske lige, a prema Hamzagićevim rečima klub će pokušati da odmah izbori povratak u najjači rang. "Postavili su dobar sistem kako bi uspeli u svojim namerama, nadam se da će i moj doprinos biti značajan. Želim da ostavim što bolji utisak, da ubrzo zaigram u nekom još boljem klubu", kazao je Hamzagić. Ovaj 23-godišnji korektor je poslednje dve godine odigrao u Novom Pazaru, a u minulom prvenstvu bio je među najboljim poenterima u Superligi. Hamzagić je ranije nosio dres podgoričke Budućnosti i nastupao je za mlađe selekcije Crne Gore.

11:39 - Materaci: Siniša će vratiti Balotelija u golgetersku formuNekadašnji reprezentativac Italije Marko Materaci kaže da je povratak u Milan zlatna šansa za Marija Balotelija."Srećan sam zbog njega, on mi je kao mlađi brat. Znam kakav je kao osoba. Neću da kažem da je ovo njegova poslednja šansa, ali jeste zlatna šansa koju mora da iskoristi", rekao je Materaci.

"Siguran sam da će Siniša stvoriti kod njega onaj osećaj koji nije mogao da pronađe sa menadžerom Liverpula. Svim srcem se nadam da će Baloteli imati sjajnu sezonu", dodao je Materaci.11:00 - Maskerano: Voleo bih da budem trenerFudbaler Barselone Havijer Maskerano otkrio je da bi voleo da po završetku igračke karijere postane trener. "Lakše je kada si igrač, drugačije je kada si sa druge strane terena. Želim da prenesem sve što su me treneri naučili", rekao je Maskerano. On je karijeru počeo kao zadnji vezni, ali ga je za potrebe kluba svojevremeno Pep Gvardiola prekomandovao u odbranu. "U to vreme mnogi odrambeni igrači su bili povređeni, a Serhio Buskets se pojavio u veznom redu. Gvardiola je primetio moje karakteristike i svidelo mu se kako je to izgledalo kada me je prebacio u odbranu. U Barselonu sam došao da budem rezerva i bilo je teško da izborim mesto u timu, posebno jer je tu igrao jedan od najboljih fudbalera na svetu", dodao je 31-godišnji Argentinac.

10:28 - Jiraček napustio Hamburg, potpisao za SpartuDosadašnji fudbaler Hamburga Petr Jiraček potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa Spartom iz Praga.Dosadašnji fudbaler Hamburga Petr Jiraček potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa Spartom iz Praga.Jiraček je u Hamburg došao 2012. godine iz Volfsburga, potpisao je tada ugovor na četiri godine, ali ove sezone nije uspeo da se izbori za mesto u timu, pa je odlučio da napusti taj bundesligaški klub.Ovaj vezni fudbaler je za reprezentaciju Češke odigrao 28 utakmica, ali je poslednji meč za nacionalni tim odigrao pre godinu dana.Jiraček je, nakon neuspeha u Hamburgu, izgubio mesto i u selekciji Češke.

09:49 - Darušafaka dovela PreldžićaDosadašnji košarkaš Fenerbahčea Emir Preldžić sledeće sezone nosiće dres Darušafake.Klub je dobio vajld-kard za učešće u Evroligi i počeo je da se pojačava kako bi mogao da konkuriše najboljim timovima Evrope.Prethodno je Darušafaka iz Fenera dovela i Oguza Savaša, a zainteresovana je i za Semiha Erdena. Prethodno, u tim su stilgli i Ender Arslan, Milko Bjelica, Luk Harangodi i Redži Reding.

09:10 - Novi poraz TroickogSrpski teniser Viktor Troicki eliminisan je već u drugom kolu ATP turnira u Vinston Sejlemu (Severna Karolina) pošto je jutros izgubio od Tunišanina Maleka Žazirija sa 2:1 u setovima (4:6, 6:4, 4:6). Kriza igre i rezultata, u koju je Troicki očigledno zapao posle poraza u osmini finala Vimbldona od Kanađanina Vaseka Pospišila, nastavljena je. Podsećanja radi, srpski teniser eliminisan je već na startu turnira u Vašingtonu, Montrealu i Sinsinatiju, a poraz je doživeo i u Argentini igrajući za Dejvis kup reprezentaciju. Neuspeh Troickog, inače 4. nosioca turnira u Vinston Sejlemu, ipak nije bio iznenađenje dana. Za senzaciju se pobrinuo Britanac slovenačkog porekla Aljaž Bedene koji je pobedio prvog favorita, Francuza Žila Simona sa 6:7 (5-7), 7:6 (7-5), 7:6 (8-6).

08:35 - Ristić bez polufinala u PekinguSrpski atletičar Milan Ristić nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 110 metara sa preponama na Svetskom prvenstvu u Pekingu, pošto je rano jutros završio poslednji u svojoj kvalifikacionoj grupi.Ristić je deonicu pretrčao za 13 sekundi i 89 stotinki, što mu nije bilo dovoljno za plasman u polufinale. On je u ukupnom poretku sva 42 takmičara bio 32. Od 24 takmičara koja su se plasirala u polufinale, najbrži je bio Amerikanac Dejvid Oliver, sa vremenom od 13 sekundi i 15 stotinki.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track