BLOG UŽIVO: Jović sportska ličnost godine u Nišu

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Jović sportska ličnost godine u Nišu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Gatuzo preuzima Glazgov Rendžers?Bivši istaknuti fudbaler Milana Đenaro Gatuzo mogao bi da preuzme ekipu slavnog Glazgov Rendžersa, prenose ostrvski mediji.Najtrofejniji škotski klub potvrdio je da je dosadašnji menadžer Ali Mekojst podneo ostavku, a edinburški list Skotsmen navodi da su glavni kandidati za njegovog naslednika Gatuzo i Stiv Klark, nekadašnji škotski reprezentativac i do prošle godine menadžer Vest Bromvič Albiona.Gatuzo (36), bivši italijanski reprezentativac, koji je kao igrač jednu sezonu nosio dres Rendžersa, pre nego što je prešao u Salernitanu i potom u Milan, trenutno je trener grčkog prvoligaša OFI-ja sa Krita.Tokom kratke trenerske karijere vodio je još Sion i Palermo.Glazgov Rendžers trenutno nastupa u Drugoj škotskoj ligi sa devet bodova zaostatka za vodećim Hartsom.

23:20 - Inter pobedio KjevoFudbaleri Intera savladali su večeras kao gosti ekipu Kjeva sa 2:0, u utakmici 15. kola italijanske Serije A. Ekipa Roberta Manćinija konačno je zaigrala kako ume i petom pobedom najavila prodor ka gornjem delu tabele, a uspeh je izboren sa po golom u oba poluvremena.Kjevo nije imao rešenja za protivigru neroazura, posao mu je otežan kada je Urugvajac Bota zaradio crveni karton u 72. minutu, tako da je ostao na samo bod iznad opasne zone.U timu Intera srpski internacionalac Zdravko Kuzmanović bio je starter i igrao je do 75. minuta, dok je Nemanja Vidić ponovo presedeo na klupi.Ivan Radovanović odigrao je celu utakmicu u dresu Kjeva.

23:10 - Empoli i Torino bez pobednika u borbi za opstanakFudbaleri Empolija zabeležili su danas petu utakmicu bez poraza u Seriji A, ali nisu uspeli da pobede kod kuće Torino u 15. kolu prvenstva Italije, pošto se utakmica završila 0:0. Oba rivala bore se za opstanak pri dnu tabele. Torino ima bod više od tri ekipe iz opasne zone, dva manje od novog prvoligaša Empolija. Domaći tim je mogao da povede već na početku meča, ali je šut Matijasa Večina iz daljine prešao tik iznad gola, dok je udarac Simonea Verdija iz slobodnog udarca odbranio Žan-Fransoa Žile. Drugo poluvreme nije donelo mnogo uzbuđenja. U poslenđem minutu isključen je defanzivac Torina Pontus Janson zbog drugog žutog kartona.

22:40 - Everton siguran protiv KPRFudbaleri Evertona savladali su na domaćem terenu ekipu Kvins Park Rendžersa sa 3:1, u poslednjoj utakmici 16. kola engleske Premijer lige. Klub iz Liverpula stekao je već na poluvremenu dva gola prednosti i u nastavku rutinski je sačuvao za petu pobedu kojom se učvrstio u sredini tabele. Gosti iz Londona pretrpeli su već 10. poraz i ostali u zoni ispadanja.

21:20 - Problemi u Rusiji pred SP 2018.Ruski zvaničnik rekao je da su u pripremama za fudbalsko prvenstvo sveta 2018. godine organizatori suočeni s neobičnim problemom - neeksplodiranom municijom iz Drugog svetskog rata u bici za Staljingrad.Prilikom rušenja stadiona u južnom gradu Volgogradu, ranije poznatim kao Staljingrad, radnici su u 10 navrata pronašli municiju, rekao je agenciji Taš, Arkadij Gruško, šef regionalne organizacije svetskog prvenstva.20:00 - Jović sportska ličnost godine u NišuKošarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Stefan Jović proglašen je za sportsku ličnost godine Niša, u tradicionalnoj 36. anketi Sekcije sportskih novinara tog grada.Jovića, rođenog Nišliju, za sportistu godine izabrao je jednoglasnom odlukom žiri od 55 članova, koji, pored niških sportskih novinara, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja, a čiji je ovogodišnji predsednik proslavljeni rukometaš Ivan Lapčević.

19:03 - Slimani na meti Vest HemaLetos je dogovor propao, ali Vest Hem se ponovo namerio na Islama Slimanija. Pitanje je samo koliko će Sporting ovaj put tražiti para za 26-godišnjeg napadača iz Alžira.Šalke kupuje u PalermuZvezda prvog dela sezone u Seriji A, Pedro Dibala, nova je meta kluba iz Gelzenkirhena, koji želi da pojača već veoma jak napad, kako bi izdržao takmičenje na dva fronta.18:35 - Nema ponuda za ErtelaTransfer Tomasa Ertela u Efes bio je praktično gotova stvar, međutim predsednik Baskonije, Kereheta, izjavio je kako nema ponuda za Ertela.17:45 - Mekgi opet povređenSamo što se vratio sa duge pauze, Džaval Mekgi je ponovo van terena. Potkolenica centra Denver Nagitsa je stradala, pa je najmanja pauza šest nedelja, dok je vrlo moguće da i pauzira i duže od toga.17:05 - Lester obećao Pirsonu još novca za trošenje u januaruNekoliko dana pošto se pojavila informacija da je Lester zainteresovan za Aleksandra Mitrovića, pojavila se i priča u engleskim medijima da će Najdžel Pirson dobiti dodatna novčana sredstva kako bi ojačao svoj tim u želji da izbori opstanak u Premijer ligi.

16:14 - Galijani: Tores ostaje u MilanuPotpredsednik Milana Adrijano Galijani rekao je danas da će španski napadač Fernando Tores koji je letos došao na dvogodišnju pozajmicu iz Čelsija, ostati u klubu, uprkos lošoj formi koju je pokazao od početka sezone."Ne verujem da će Tores otići iz kluba, iako u fudbalu ništa ne može sa sigurnošću da se predvidi", rekao je Galijani za "Skaj sports".Italijanska i španska štampa poslednjih dana pominju opcju povratka Toresa u madridski Atletiko, ali je trener Dijego Simeone juče odbio da komentariše tu mogućnost. Engleska štampa, s druge strane, piše o mogućem povratku Toresa u Liverpul, gde je španski fudbaler napravio karijeru, ili čak u matični klub Čelsi. "Tores samo nije imao sreće do sada. Imao je probleme sa povredama, a osim toga, on dolazi iz jedne potpuno drugačije lige nego što je naša, moramo da budemo strpljivi sa njim. On je važan igrač za ekipu i verovatno će se uskoro vratiti u formu", rekao je Galijani. 15:46 - Agire, Erera i Gabi zvanično optuženi za korupcijuSelektor Japana Havijer Agire, fudbaler Mančester Junajteda Ander Erera i igrač madridskog Atletika Gabi i zvanično su optuženi za učešće u nameštanju meča španske lige iz sezone 2011/12. Agire je bio trener Saragose u vreme kada je odigran meč protiv Levantea koji se sumnjiči za nameštanje. Saragosa je je pobedila sa 2:1 i tako izbegla ispadanaje u drugu ligu. Špansko tužilaštvo podiglo je optužnicu pred sudom u Valensiji protiv 41 igrača i trenera.

15:15 - Vacke: Šanse su 50:50Generalni direktor Borusije iz Dortmunda Hans Joakim Vacke rekao je danas da Juventus i njegov tim imaju podjednake šanse za plasman u četvrtfinale Lige šampiona. "Juventus je klub sa velikom tradicijom u Ligi šampiona, ali mislim da su šanse 50-50. Torinski tim je šampion Italije, ali i mi smo bili nedavno Nemačke. Sve je veoma neizvesno i otvoreno, verujem da možemo do najboljih osam ekipa u Evropi", rekao je Vacke. Juventus i Borusija sastaće se u reprizi finala iz 1997. godine kada je nemački tim u Minhenu bio bolji sa 3:1 i tako osvojio jedinu titulu prvaka Evrope.

15:05 - Begiristajn: Raduje me duel Sitija i BarseloneDirektor Mančester sitija Čiki Begiristajn rekao je da se raduje duelu sa Barselonom, u osmini finala Lige šampiona. "Svaki duel u osmini finala je isti - fantastičan, pa se radujemo utakmicama. Imamo mnogo samopouzdanja, posebno zbog načina na koji smo izborili plasman u drugu fazu, pobedama protiv Bajerna na domaćem terenu i Rome u gostima", rekao je Begiristajn. Žrebom u Nionu danas su određeni parovi osmine finala Lige šampiona, a Mančester siti dobio je Barselonu. Prva utakmica igraće se u Engleskoj. Bivši fudbaler Barselone rekao je da Siti ima kvalitetne napadače. "Igrači će naporno raditi kako bi spremno i sa mnogo samopouzdanja dočekali duele sa Barselonom. Pojačali smo tim u odnosu na prošlu sezonu, imamo zaista kvalitetne igrače u napadu", rekao je Begiristajn. 14:45 - Varan: Umalo sam otišao u JunajtedFudbaler Reala Rafael Varan priznao je da je bio blizu prelaska u Mančester junajted pre nego što je stigao na "Santjago Bernabeu" u junu 2011. godine. Francuski fudbaler stigao je u Real iz Lansa za deset miliona evra, ali je istakao da je sve moglo da ispadne drugačije da se nije odlučio za "kraljevski klub". "Bili smo blizu dogovora sa Mančester Junajtedom. Moja majka govori engleski i zbog toga je prevođenje bilo mnogo lakše. Imao sam zanimljivu ponudu, ali sam doneo odluku zbog svoje karijere da odem u Real, a sada mislim da mogu da budem još bolji. Biću srećan ako sebi budem mogao da kažem da sam odradio i postigao sve što sam mogao", istakao je Varan.

14:15 - Galijani: Tores ostaje u MilanuFudbalski klub Milan objavio je da će Fernando Tores ostati u klubu uprkos spekulacijama da bi u januaru mogao da se vrati u Premijer ligu. Tores je proteklog leta stigao na dvogodišnju pozajmicu u redove ‘Rosonera’ iz Čelsija, ali nikako nije uspeo da postigne formu po kojoj je bio poznat dok je igrao za Atletiko Madrid i Liverpul. "Ne mislim da će Tores otići, kao iako je tržište nepredvidivo", naglasio je prvi čovek Milana Adrijano Galijani i dodao: "Tores nije imao sreće. Imao je probleme sa povredima, došao je iz potpuno drugačije lige, uz sve to. Moramo da budemo strpljivi. On je važan igrač za tim i sigurno će se vratiti u formu".13:50 - Nedved zadovoljan žrebomDirektor fudbalskog kluba Juventus Pavel Nedved rekao je da je zadovoljan žrebom i da njegova ekipa ima šanse u dvomeču sa Borusijom iz Dortmunda, u osmini finala Lige šampiona. "Moramo da budemo vrlo oprezni, pošto Dortmund ima mlade, talentovane igrače. Mogli smo i gore da prođemo na žrebu, pošto smo mogli da dobijemo Bajern Minhen ili Real Madrid. Biće izjednačeno", rekao je Nedved. Žrebom u Nionu danas su određeni parovi osmine finala Lige šampiona, a Juventus je dobio Borusiju. Prva utakmica igraće se u Torinu. "Postoje par ekipa sa kojima je nemoguće takmičiti se, pa smo zadovoljni žrebom jer protiv Borusije imamo šansu. Poštujem njihovog trenera (Jirgena) Klopa i želim da vidim na kom smo nivou u Evropi. Utakmice protiv Borusije će nam to pokazati", rekao je Nedved. 13:20 - Mešoviti timovi u streličarstvu na OI 2020?Međunarodna streličarska federacija zatražila je od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da na Igrama u Tokiju 2020. dopusti takmičenje mešovitih timova. Ovaj predlog je proizišao iz odluke MOK-a sa se na budućm Igrama omogući felksibilniji sportski program. Takmičenje mešovitih timova u steličarstvu već postoji na Olimpijskim igrama mladih i na Svetskim igrama.

12:55 - Barton: Hamilton ne zaslužuje nagraduFudbaler Kvins Park Rendžersa Džoi Barton rekao je da svetski šampion F1 Luis Hamilton ne zaslužuje nagradu za sportsku ličnost godine, pošto ne plaća porez u Velikoj Britaniji. Hamilton je u Glazgovu, u izboru koji je organizovao BBC, proglašen za sportsku ličnost godine, nakon što je ove sezone osvojio svoju drugu šampionsku titulu u Formuli jedan. Hamilton je u izboru za godišnju nagradu pod popularnim nazivom "spoty", pobedio golfera Rorija Mekilroja i atletičarku Džo Pejvi. "Ne mogu da verujem da su "spoty" dali Hamiltonu. Prvo, jer je Formula jedan najdosadniji sport, drugo, jer je poveo svog psa sa sobom, a trećeb jer ne plaća porez u zemlji", naveo je Barton na Tviteru. Hamilton, koji živi u Monaku, nedavno je rekao da plaća porez u zemlji, ali i u još nekim državama, pošto u 19 zemalja sveta vozi trke F1.

12:30 - Rim želi OI 2024.Italijanski premijer Mateo Renci saopštio je danas da će se Rim kandidovati za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine. "Italijanska vlada zajedno sa Italijanskim olimpijskim komitetom spremna je za ovaj projekat", rekao je Renci. Ova odluka o ulasku u trku za izbor organizatora OI stiže u trenutku privredne stagnacije u Italiji i korupcionaško-mafijaškog skandala koji potresa italijansku prestonicu. Italija je ranije planirala da se kandiduje za OI 2020. ali se od tog projekta odustalo jer je bivši premijer Mario Monti odbio da pruži finansijsku podršku. Domaćin OI 2024. biće izabran 2017. godine.

12:10 - Real prodaje BejlaŠampion Evrope Real Madrid spreman je da prihvati ponudu Mančester Junajteda vrednu 90 miliona evra za transfer Gereta Bejla i taj novac uloži na dovođenje fudbalera Čelsija Edena Azara. Bejl je nezadovoljan statusom i mestom u timu i rado bi se vratio na Ostrvo, pogotovo što mu JUnajted nudi petogodišnji ugovor i zaradu od 300.000 funti nedeljno. Bejl je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 20 utakmica i postigao devet golova. Tokom karijere igrao je za Sautempton i Totenhem, dok je za reprezentaciju Velsa nastupio 48 puta i dao 14 golova.

11:58 - Šmajhel: Nojer nema šanse, Ronaldu pripada Zlatna loptaNekadašnji golman Mančester Junajteda Peter Šmajhel rekao je danas da čuvar mreže Bajerna Manuel Nojer nema nikakve šanse da osvoji Zlatnu loptu, poručivši da je Kristijano Ronaldo apsolutno zaslužio nagradu za najboljeg igrača. "Ne bih mogao da razumem drugu odluku osim da Ronaldo osvoji nagradu. Odlično je da je golman među tri kandidata, ali mislim da Nojer ne može da trijumfuje jer je Ronaldo imao fenomenalnu sezonu. Nojer je odlično branio, pogotovo na Svetskom prvenstvu i mislim da je najbolji golman na svetu", rekao je Šmajhel za sajt Gol. Pored Nojera i Ronalda, u užem izboru za najboljeg igrača u 2014. godini je Lionel Mesi, a svečana ceremonija dodele biće 15 januara u Cirihu. Prošlogodišnji dobitnik Zlatne lopte bio je Kristijano Ronaldo, dok je Mesi pre toga četiri puta dobijao nagradu.

11:40 - Murinjo ne žali zbog odlaska LampardaTrener Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je taj klub doneo ispravnu odluku kada nije produžio ugovor s fudbalerom Frenkom Lampardom. Lampard je letos posle 13 godina otišao sa Stamford Bridža i potpisao za Njujork siti, odakle je prešao na šestomesečnu pozajmicu u Mančester siti. On je do sada postigao šest golova za Siti, čiji trener Manuel Pelegrini želi da bivši engleski reprezentativac ostane u klubu i naredne godine. "Takav je život, to nema veze s nama. On je otišao iz Čelsija kao slobodan igrač i izabrao je svoj život, ne možemo zbog toga da se žalimo. To je fudbal. Kada pogledate u budućnost, imamo igrače kao što su (Sesk) Fabregas i (Nemanja) Matić, koji će u narednih 10 godina biti u klubu", rekao je Murinjo. "Naš cilj je da se pripremimo za narednih 10 godina, a ne za sledeću godinu. Doneli smo ispravnu odluku", dodao je trener londonskog kluba.

10:45 - Kingsi otpustili trenera MelounaUprava NBA ligaša Sakramento Kingsa otpustila je danas trenera Majka Melouna zbog loših rezultata u poslednje vreme. Kingsi su izgubili osam od poslednjih 10 utakmica i trenutno se sa skorom 11-13 nalaze na 11 mestu Zapadne konferencije. Istina, lošim rezultatima doprineo je i izostanak prve zvezde tima Demarkusa Kazinsa, koji pauzira zbog bolesti. Ekipu će do angažovanja novog trenera voditi Melounov pomoćnik Tajron Korbin. Prema pisanju američkih medija, Sakramento bi mogao da preuzme bivši trener Denvera Džordž Karl.

10:30 - Vinicijus i Tom maskote OI 2016.Maskote Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru zvaće se Vinicijus, odnosno Tom, saopštili su organizatori O 2016. Maskote su dobile imena po slavnim brazilskim muzičarima Vinicijusu de Moraesu i Tomu Jobimu , a za nijh je putem Interneta glasalo 323.327 ljudi. Vinicijus i Tom - žuta macka i lutka sa lišćem umesto kose simbolizuju bogatstvo flore i faune Brazila. Prve Igre na tlu Južne Amerike u istoriji biće održane od 5. do 21. avgusta 2016.

10:10 - Bez promena u Top 100, Jorović "plus jedan"Ženska teniska asocijacija (WTA) saopštila je danas najnoviju rang listu igračica na kojoj nema bitnijih promena, s obzirom na to da je sezona završena. Ana Ivanović je i dalje peta sa 4.820 bodova, a Jelena Janković na 15. mestu sa 2.675 bodova. Od ostalih srpskih teniserki, Bojana Jovanovski drži 57. mesto sa 911 bodova, Aleksandra Krunić je 102. sa 570, a Jovana Jakšić 130. sa 438 bodova. Vesna Dolonc je pala za jednu poziciju i sada je 216. na svetu sa 232 boda, dok je napredak za jednu poziciju ostvarila Ivana Jorović, trenutno 307. sa 127 bodova. Amerikanka Serena Vilijams vodi sa 8.485 bodova, ispred Ruskinje Marije Šarapove sa 7.050 i trećeplasirane Rumunke Simone Halep koja ima 6.292 boda.

09:50 - Bez promena na ATP, Đoković i dalje ubedljivo prviNajbolji teniser sveta Novak Đoković zadržao je ubedljivu prednost i prvo mesto na danas objavljenoj ATP rang listi. Među prvih 90 igrača nije bilo nikakvih promena, pošto je sezona za većinu tenisera odavno završena. Đoković ima 11.360 bodova, 1.585 više od drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera, a 4.525 od trećeplasiranog Španca Rafaela Nadala. Dušan Lajović je zadržao 69. mesto sa 711 bodova, Filip Krajinović je 101. sa 558 bodova, koliko ima i Viktor Troicki jedno mesto ispod njega. Od ostalih srpskih tenisera, Ilija Bozoljac je i ove nedelje na 204. poziciji sa 240 bodova, dok je Peđa Krstin nazadovao za 13 mesta i sada je 247. na svetu sa 198 bodova.

09:20 - Lejkersi pobedili Minesotu, rekord BrajantaU nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Lejkersi su jutros u Mineapolisu savladali Minesotu sa 100:94, a prvi as "jezeraša" Kobi Brajant "preoteo" je Majklu Džordanu 3. mesto na listi najboljih strelaca u istoriji tog takmičenja. Sa 26 poena protiv Minesote Brajant je na 1.269 utakmica u NBA ligi postigao ukupno 32.310 koševa, ili 18 više od legendardnog Džordana koji je 32.292 poena ubacio na 1.072 meča. Uz Brajanta veče je obeležio i Golden Stejt 16. uzastopnom pobedom u tekućem šampionatu pošto je, posle produžetka, savladao Nju orleans sa 128:122. Ponovo su Stefon Kari i Klej Tompson bili najzaslužniji za pobedu "ratnika" postigavši kombinovano 63 od ukupno 128 koševa svog tima. Kari 34, a Tompson 29. Samo dva poena manje ubacio je dvojac Nju Orleansa Tajreke Evans - Džru Holidej. Evansov učinak bio je kao i Karijev - 34 koša, dok je Holidej utakmicu završio sa 27 poena. Rezultati: Nju Orleans - Golden Stejt 122:128 (produžetak), Majami - Čikago 75:93, Vašington - Juta 93:84, Minesota - L.A. Lejkers 94:100, Oklahoma - Finiks 112:88, Njujork - Toronto 90:95 (produžetak) i Denver - San Antonio 91:99.

08:50 - Đoković: Divno iskustvo sa idolimaNajbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je IPTL liga bila veoma uspešna. Đoković je bio član ekipe UAE Rojals, a saigrači su mu bili Goran Ivanišević, Nenad Zimonjić, Malek Džaziri, Karolina Voznijacki, Kristina Mladenović i Marin Čilić. Novakova ekipa nije uspela da osvoji titulu, pošto je ona otišla u ruke Mikromaks Indijan Ejsezima koji su osvojili dva boda više. "Definitivno sam uživao u celokupnom iskustvu. Bilo je veoma lepo iskustvo što sam otišao u Indiju prvi put u životu. Putovali smo zajedno sa timom, bio sam pored nekih igrača kojima sam se divio dok sam odrastao i kojima se i sada divim. To je nešto što cenim. Posetio sam dve lokacije ove godine, možda bude i više sledeće godine, ko zna, ako me Maheš (Bupati) želi. Veoma mi je drago što sam bio deo IPTL", rekao je Đoković.08:30 - De Hea: Želimo prvo mesto u Premijer ligiGolman Mančester junajteda David de Hea izjavio je da je njegov tim odigrao odličnu utakmicu protiv Liverpula. Junajted je na svom terenu savladao Liverpul sa 3:0, ali je De Hea u nekoliko navrata branio odlične prilike gostiju i postao heroj svog tima. "Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Želimo da budemo na prvoj poziciji, ali moramo da nastavimo da treniramo i igramo ovako. Naravno, veoma sam srećan zbog tri boda protiv Liverpula – igrali smo dobro i postigli tri gola što je fantastično“, rekao je De Hea i dodao: "Odbranio sam Sterlingu dva puta u prvom poluvremenu, a Baloteliju u drugom. Ali, postigli smo tri gola, to je neverovatno".08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETIOVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track