BLOG UŽIVO: Pavlović ne igra protiv Krke
Foto: Kkpartizan.rs

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Pavlović ne igra protiv Krke

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:44 - Nojer: Nisam kao Ronaldo i MesiGolman Bajerna Manuel Nojer rekao je da nije globalni brend kao Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi i da zato nije favorit za "Zlatnu loptu". Nojer je sa minhenskim klubom ove godine osvojio "duplu krunu" u Nemačkoj, a sa reprezentacijom je osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu. "Ponosan sam jer sam jedan od kandidata za Zlatnu loptu. Preostala dvojica kandidata su globalni brendovi i možda je to razlog zašto su oni u prednosti", rekao je Nojer i dodao: "Propustili smo šansu da osvojimo trofej u svom gradu. Zbog toga bismo želeli da se iskupimo i osvojimo Ligu šampiona u svojoj zemlji".23:32 - Modrić: Anćeloti će biti Realov FergusonFudbaler Reala Luka Modrić izjavio je da veruje da bi Karlo Anćeloti mogao da postane španska verzija legende Mančester junajteda Aleksa Fergusona. Škot je proveo 26 godina na klupi Junajteda pre nego što se prošle sezone povukao sa 24 osvojena trofeja. "Nisam bio zabrinut kada su Šabi Alonso i Di Marija otišli. Kros i Hames su senzacionalni i rezultati su ove sezone još bolji. Velike zasluge pripadaju treneru Karlu Ančelotiju. Njegova mirnoća pomaže mnogima. On bi mogao još mnogo godina da vodi Real Madrid, kao što je Ferguson vodio Mančester junajted", rekao je Modrić.23:05 - Ramos: Ronaldo je zaslužio Zlatnu loptuFudbaler Reala Serhio Ramos izjavio je da Kristijano Ronaldo zaslužuje da pobedi Manuela Nojera i Lionela Mesija u borbi za "Zlatnu loptu". Nojer je osvojio titulu u Brazilu, dok je Mesi igrao finale sa Argentinom i postavio je niz rekorda pod početka sezone, ali Ramos veruje da je Ronaldo favorit. "Kristijano je zaslužio Zlatnu loptu. On je rođeni pobednik, ne voli da gubi. Želi da pobedi uvek. Kao prijatelj, znam da bih bio srećan zbog njega. Naravno, svi mi želimo da dobijemo priznanje da smo najbolji. Znam da je ovo bila moja najbolja godina, imam četiri titule da to i pokažem. Te nagrade stižu iz timskog rada. Fudbal je timski sport i ovaj stvara istoriju. Mislim da ovaj tim nema granicu, mi smo više od grupe igrača. Ponosan sam što imam takve saigrače, a individualne nagrade proizilaze iz timskog rada", rekao je Ramos.

Foto: AP
Foto: AP

22:34 - Gotova sezona za VarežaaKošarkaš Klivlend Kavalirsa Anderson Varežao završio je sezonu pošto je utvrđeno da je pokidao Ahilovu tetivu. Brazilac se povredio u trijumfu Kavalirsa nad Minesotom 125:105 kada je nezgodno pao tokom treće četvrtine. Varežao po izlasku sa terena nije mogao da stane na levu nogu, a detaljni pregledi potvrdili su da je u pitanju ozbiljna povreda. Varežao je zbog brojnih povreda u poslednje četiri sezone propustio 166 utakmica, a sa Kavalirsima je u oktobru potpisao trogodišnji ugovor vredan 30 miliona dolara. Ove sezone je imao prosek od 10 poena i 6,6 skokova po utakmici i 55 odsto procenat šuta iz igre.22:05 - Biševac zadovoljan polusezonom sa LionomFudbaler Liona i srpski reprezentativac Milan Biševac izjavio je da je prezadovoljan polusezonom sa francuskim klubom. Lion se posle 19. kola nalazi na drugom mestu na tabeli iza Marseja. "Ekipa igra dobro, beležimo dobre rezultate, igramo lep i efikasan fudbal, drugi smo u ligi na polusezoni. Ali moramo biti oprezni, sve se jako brzo menja, čas si gore čas si dole. Moramo ostati na zemlji i spremni dočekati drugi deo prvenstva. Ono što sam video i čuo predsednik planira da zadrži celu ekipu, nema prodaje igrača. Možda dođe samo jedan ofanzivni igrač. Jedino ako stigne neka veoma velika ponuda za igrača koju klub ne može da odbije jer je klub mnogo uložio u stadion i novac mu je neophodan. Međutim, ako želimo da nastavimo u ovom ritmu bilo bi dobro da zadržimo ceo igrački kadar", rekao je Biševac.

21:30 - Boris Bakić povredio kolenoBek Metalca Boris Bakić ozbiljnije se povredio večeras na utakmici 14. kola Jadranske lige s Podgoričanima. Bakić je početkom trećeg perioda pao pod košem Budućnosti, a po njegovim reakcijama videlo se da je povreda ozbiljna. "Po prvim procenama, Boris je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena", rekao je trener domaćih košarkaša Vladimir Đokić. Stanje Bakićevog kolena znaće se posle specijalističkog pregleda. Boris Bakić je ranije već povređivao to koleno, ali se posle operacije oporavio i uspešno vratio na teren. Igrom sudbine, Borisov stariji brat Bojan Bakić je u prošloj sezoni, kao kapiten Metalca takođe pokidao prednje ukrštene ligamente. Posle operacije on je još na rehabilitaciji.20:55 - Zola preuzeo KaljariItalijanski fudbalski klub Kaljari angažovao je Đanfranka Zolu za novog trenera, koji će na tom mestu zameniti otpuštenog Zdenjeka Zemana. Zoli je to prvi posao u Seriji A, a prethodno je u italijanskom fudbalu kao trener radio u mladoj reprezentaciji. On je do sada trenirao engleske klubove Vest Hem i Votford. Kaljari ove sezone ima velikih problema, pošto posle 16 kola zauzima tek 18. mesto u Seriji A sa 12 osvojenih bodova.20:28 - Lukas Podolski blizu InteraFudbalski klub Inter navodno je postigao dogovor sa Arsenalom oko transfera nemačkog reprezentativca Lukasa Podolskog. Inter je poslednjih nedelja tražio pojačanje u napadu, a svu svoju pažnju usmerio je ka Podolskom, koji je zainteresovan da ode na pozajmicu u Milano. Italijanski mediji navode da je postignut dogovor da Nemac pređe u Inter na pozajmicu bez ikakve nadoknade. Ostalo je samo da se utanače detalji da li će klauzula da njegov ugovor bude otkupljen na kraju pozajmici biti obavezan ili ne.

19:55 - Pavlović ne igra protiv KrkeKošarkaš Partizana Saša Pavlović zbog povrede neće igrati na meču 15. kola ABA lige sa Krkom u Novom Mestu. Pavlović je povredio skočni zglob na meču sa Solnokom u utorak. On je danas podvrgnut pregledu magnetnom rezonancom, a snimak je pokazao da nije došlo do oštećenja ligamenata. Košarkaš Partizana će morati na terapije, ali nije poznato koliko će morati da pauzira.19:36 - Milan šalje Toresa u AtletikoItalijanski Milan najavio je mogućnost da fudbalera Fernanda Toresa pošalje u Atletiko u zamenu za Alesija Čerčija, objavljeno je na klupskoj televiziji. Kako je rečeno, pregovori Milana sa španskim klubom su u "poodmakloj fazi". Tores, koji je na dvogodišnjoj pozajmici iz Čelsija, preostalih 18 meseci proveo bi u Atletiku. Tores je ove sezone postigao samo jedan gol na 10 utakmica u Seriji A. Čerči ima problema da se izbori za mesto u Atletiku, a kako je navedeno, u Milan bi došao na šest meseci. Taj transfer bi bio veliki udarac za Inter, koji je ranije potvrdio da je zainteresovan za dovođenje Čerčija.

19:10 - Bez odlaganja izborne Skupštine PartizanaUpravni odbor fudbalskog kluba Partizan odlučio je da izborna Skupština crno-belih bude održana u zakazanom terminu, u četvrtak, uprkos stavu većine da je na jučerašnjim zborovima članova kluba bilo neregularnosti. Aktuelno rukovodstvo Partizana navodno je pronašlo neregularnosti tokom rada zbora društveno-sportskih radnika, pa je nameravalo da poništi njegove odluke. Na zborovima u utorak izabrano je 65 delegata za predstojeću izbornu Skupštinu kluba, a prevagu je odnela struja koju predvodi bivši generalni sekretar crno-belih Žarko Zečević. Zečević, koji je poslednjih godina bio posvećen privatnom biznisu, ponovo se aktivirao u Partizanu i vodio je glavnu reč na zboru, pa je sasvim izvesno da će njegov favorit Zoran Popović biti glavni kandidat da na mestu predsednika crno-belih zameni Dragana Đurića. Popovićev protivkandidat biće dosadašnji potpredsednik Partizana Mile Jovičić, kao izbor aktuelnog Upravnog odbora kluba.

18:45 - Mrkela: Možemo da budemo ponosniDirektor mlađih selekcija nacionalnog Saveza Mitar Mrkela rekao je da je ponosan jer su reprezentativne ekipe svih uzrasta u rangu sa naboljim evropskim fudbalskim nacijama. "Možemo da budemo zadovoljni i ponosni sa nastupima naših mlađih kategorija, jer smo u svim godištima u rangu najboljim evropskim fudbalskim nacijama", rekao je Mrkela. Srbija će prvi put u istoriji plasirala na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, koje će se naredne godine održati na Novom Zelandu, a Mrkela je istakao da ne želi da se na tome zadrži. "Selektor Veljko Paunović je uspeo da ostari veliki uspeh, ali ne želimo da se na tome zadržimo. Želimo da budemo i učesnici predstojećih Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru 2016. godine, a na to takmičenje možemo se kvalifikovati ako uđemo u polufinale Evropsko prvenstvo do 21 godine u Češkoj", kazao je Mrkela.

18:30 - Španovićeva i Torubarov najbolji u Novom SaduAtletičarka Ivana Španović i kajakaš Vladimir Torubarov proglašeni su danas za najbolje sportiste u 2014. godini, u tradicionalnom izboru u organizaciji Sportske asocijacije i Grada Novog Sada. Španovićeva je prestižnu nagradu zaslužila zahvaljujući bronzanoj medalji u skoku u dalj na šampionatu Evrope u Cirihu i dvoranskom prvenstvu sveta u Sopotu, dok je Torubarov osvojio bronzanu medalju na prvenstvu sveta u Moskvi. Kao i prošle godine nagradu za najboljeg trenera dobio je Goran Obradović, trener AK Vojvodina i trener Ivane Španović. Najbolji sportista sa invaliditetom je stonoteniserka Branislava Perić - Ranković, golman vaterpolo kluba Vojvodina Milan Vitorović najbolji je junior, najbolja juniorka je Milica Žabić, članica džudo i sambo kluba Partizan, koja je u džudou osvojila državnu titulu, a u sambou juniorsku svetsku titulu.

18:05 - Henes za Božić izlazi iz zatvoraBivši predsednik nemačkog fudbalskog šampiona minhenskog Bajerna Uli Henes dobio je dozvolu da privremeno, za Božićne praznike, napusti zatvor, gde od juna služi troipogodišnju kaznu zbog izbegavanja poreza. Henes je u zatvoru u Landsbergu od juna jer je izbegao da plati porez od 27,2 miliona evra. Henes je privremeno pušten kako bi proveo Božićne i Novogodišnje praznike sa porodicom, rekao je portparol ministra pravosuđa pokrajine Bavarske.

17:45 - Srpski kajakaši: Glavni cilj zlato u RijuNajuspešnija srpska sportistkinja u 2014. kajakašica Nikolina Moldovan najavila je danas još uspešniju godinu, s ciljem osvajanja olimpijske medalje u Rio de Žaneiru 2016. Moldovan je na prvenstvu sveta u Moskvi ove godine osvojila srebrnu medalju u tandemu sa sestrom Oliverom i bronzu na 200 metara."Ova godina je najbolja u mojoj karijeri, a naredne nam je cilj osvajanje što više normi za Olimpijske igre. Nadam se da će 2015. biti zlatna godina, s obzirom da je ova bila srebrno-bronzana", rekla je Moldovan na konferenciji za medije u prostorijama Starog DIF-a, u organizaciji Škole za sportsko novinarstvo Udruženja sportskih novinara Beograda.17:25 - Song izostavljen iz reprezentacijeFudbaler Vest Hema Aleks Song izostavljen je iz reprezentacije Kameruna za predstojeći Kup afričkih nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji. Selektor Kameruna Folker Finke saopštio je širi spisak igrača za Kup afričkih nacija, koji će se od 17. januara do 8. februara igrati u Ekvatorijalnoj Gvineji. Song je tražio od Vest Hema da ga pusti da učestvuje na turniru, uprkos strahu od širenja virusa ebole, ali nije pozvan u državni tim, pošto je Finke pozvao fudbalere koji su igrali u kvalifikacijama. Song nije igrao za reprezentaciju Kameruna otkako je na Svetskom prvenstvu u Brazilu isključen tokom utakmice sa Hrvatskom, kada je laktom udario napadača Marija Mandžukića. On je zbog toga suspendovan na tri međunarodne utakmice.

17:10 - Rodžers: Nisam izgubio veru u MinjoleaTrener fudbalera Liverpula Brendan Rodžers rekao je da nije izgubio veru u golmana Simona Minjolea, uprkos tome što ga je na neodređeno vreme izbacio iz tima."Nisam izgubio veru u Minjolea, on je i dalje izvanredan golman. Siguran sam da će kada dođe vreme da se vrati u tim, biti bolji golman. O njegovom povratku odlučiću kada bude trebalo", rekao je Rodžers, preneli su britanski mediji. "Simon radi naporno kako bi se vratio u tim. Ova pauza mu daje priliku da se koncentriše na svoje nastupe. Igračima je potrebno vreme. Njegova reakcija na sve ovo je bila fantastična, ljudi bi pomislili da će to ostaviti negativne posledice po ekipu, ali on je izvanredan na treninzima i mislimo da može da napreduje", dodao je on. Džons je početkom nedelje rekao da želi da zaradi novi ugovor u Liverpulu, ali Rodžers od njega traži da se koncentriše na predstojeće utakmice. "On je u Liverpulu bio treći golman, pa drugi i kada je pozvan u prvi tim dobro je obavio posao. Odan je golman i važan član naše ekipe. Dobro je branio i konstantan je. Prošle sezone nije mnogo branio, ali svakodnevno pruža maksimum na treninzima", rekao je Rodžers.16:35 - Dumbija najbolji fudbaler ruske lige u 2014.Fudbaler moskovskog CSKA, reprezentativac Obale Slonovače Sejdu Dumbija proglašen je za igrača godine u ruskoj prvoj ligi, po izboru sportskih novinara Rusije. Dumbiji je ovo drugi put da dobija priznanje za najboljeg fudbalera u Rusiji, posle 2011. Dumbija je u izboru dobio 422 boda, daleko ispred Aleksandra Kokorina sa 188 poena. Napadač Obale Slonovače je prethodne sezone 2013/14 bio najbolji strelac prvenstva sa 18 golova, dok je trenutno na drugom mestu po broju realizacija - sedam.

15:55 - Vlasnik Njukasla bez prava većeg otkupa akcija RendžersaŠkotska fudbalska asocijacija (SFA) odbacila je pokušaj vlasnika engleskog premijerligaša Njukasla da značajno poveća udeo u vlasništvu akcija Rendžersa. Vlasnik Njukasla Majk Ešli pioseduje oko devet procenata akcija finansijski uzdrmanog Rendžersa, a želi da mu udeo u posedu deonica škotskog kluba skoči na 29,9 odsto.SFA je saopštila da je "jednoglasno odbačen zahtev Ešlija, kako bi se očuvao javni značaj i interes fudbala, igrača, gledalaca i ostalih".15:10- Revejer mesec dana van terenaFudbaler Sanderlenda Antoni Revejer pauziraće mesec dana zbog povrede lista, saopštio je danas engleski premijerligaš. Iskusni desni bek se povredio u nedelju tokom zagrevanja pred lokalni derbi protiv Njukasla, koji je Sanderlend dobio rezultatom 1:0. Francuski defanzivac ove sezone zabeležio je sedam nastupa u Premijer ligi.

14:30 - Bolton doveo HeskijaNekadašnji fudbaler Liverpula i reprezentacije Engleske Emil Heski potpisao je kratoročni ugovor sa Boltonom, saopštio je drugoligaš. Heski je očigledno zadovoljio menadžera Nila Lenona, pošto je prethodnih dana bio na probi u Boltonu, koji se trenutno nalazi na 16. mestu Čempionšipa sa 26 bodova.Robusni napadač ima 36 godina, a osim Liverpula, nastupao je za Lester, Birmingem, Vigan, Aston Vilu i australijski Njukasl Džets. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 62 utakmice i postigao sedam golova.13:45 - Buzanski još desetak dana u bolniciZdravlje Jenea Buzanskog, poslednjeg živog člana mađarskog "magičnog" tima" poboljšano je, ali će ostati u bolnici još desetak dana, rekao je njegov sin magazinu "4-4-2". Jene Buzanski (89), desni bek reprezentacije Mađarske koja je osvojila titulu vicešampiona sveta 1954. i zlatnu olimpijsku medalju 1952. godine primljen je u državnu bolnicu Estergom 12. decembra u kritičnom stanju.Jedan od najboljih fudbalskih timova svih vremena, popularna mađarska "laka konjica", igrao je između 1950 i 1956. godine, i u jednom delu tog perioda nanizao je rekordne 32 uzastopne utakmice bez poraza. U finalu olimpijskog turnira 1952. u Helsinkiju Mađarska je pobedila Jugoslaviju sa 2:0 golovima Puškaša i Cibora.

13:00 - Marko Nikolić ostao bez saradnika iz stručnog štaba Ljubiša Ranković, bivši fudbaler Partizana i dugogodišnji operativac kluba, jedan od saradnika trenera Marka Nikolića odlazi za bivšim saigračem Vukom Rašovićem u Dinamo iz Minska. Popularni “džin” kako godinama nazivaju Rankovića u Partizanu sa pripremama novog tima počinje 19. januara i to na mestu pomoćnog trenera.U Dinamu iz Minska igra nekoliko igrača sa ovih prostora – Slobodan Simović, Nemanja Nikolić i Nenad Adamović.

12:20 - Vezista Rome u LiverpuluPrema pisanju italijanske Gazete delo sport, Liverpul je zagrizao za vezistu Rome Radžu Najangolana i spekuliše se o cifri od 15 miliona evra.11:45 - Inter cilja PaulinjaMilanski Inter zainteresovan je za vezistu Totenhema i brazilske reprezentacije Paulinja, javlja Kalčomerkato. Ukoliko dođe do transfera, Brazilac neće moći da pomogne Nerazurima u Ligi Evrope pošto je već igrao za Pevce u tom takmičenju.11:00 - Mandžukić rešava Sitijeve probleme u napaduMančester Siti ima velike muke sa povređenim napadačima pošto su Aguero, Džeko i Jovetić van stroja, ali izgleda da Manuel Pelegrini ima rešenje. Kako piše Dejli Star, Građani su zainteresovani za Marija Mandžukića i voljni su da ponude oko 32 miliona eura za napadača madridskog Atletika.10:10 - Trener Evijana suspendovan na dva, a napadač na tri mečaTrener Evijana Paskal Dupre, zbog kritika na račun suđenja na meču sa Lionom (2:3), suspendovan je na dva meča, dok je napadač Klark N’Sikuli kažnjen sa tri meča pošto je Disciplinska komisija Lige 1 ustanovila da je njegov start na protivnika tokom meča sa Bastijom bio za crveni, a ne za žuti karton.

09:30 - Austrijanke dobile selektora FED kup reprezentacije Austrijski teniski trener Jirgen Vaber preuzeće sledeće sezone Fed kup tim te zemlje, umesto Klemensa Trimela kome nije produžen ugovor. Vaber je već bio selektor austrijske ženske repreznetacije - od 2010. do 2013, kada ga je smenio Trimel, koji je takođe radio i kao selektor Dejvis kup tima i sportski direktor nacionalne federacije Austrije.Austrijski Fed kup tim, koji se takmiči u evro-afričkoj zoni ostaće bez igračice iz prvih 100 na WTA listi, pošto se posle Australijen Opena u januaru povuče Ivon Mojsburger.

08:50 - Del Boske: Pravimo novi tim Španije Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da je optimista u pogledu rezultata u sledećoj godini. Del Boske je naveo i da je cilj ekipe da se plasira na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj."Ljudi iz Saveza i ja isto mislimo i odlučili smo da nastavimo saradnju. U dobroj atmosferi i s velikom željom za uspehom želim da ispunim svoje obaveze. Pokušavamo da napravimo novi tim koji će se takmičiti kao i prethodni. Naš cilj je jasan - da se plasiramo na Evropsko prvenstvo 2016. godine", rekao je Del Boske za sajt Fudbalskog saveza Španije.

08:20 - Lejkersi bolji od Golden StejtaU nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Lejkersi su u Los Anđelesu savladali Golden Stejt sa 115:105 iako su igrali bez Kobija Brajanta koji je utakmicu propustio zbog povrede. Sa 18 koševa i devet skokova Karlos Buzer predvodio je "jezeraše" do tek 9. pobede u šampionatu u kojem su doživeli već 19 poraza. Uz Buzera još šestorica igrača Lejkersa imalo je dvocifren košgeterski učinak, a među njima i Vejn Elington koji je "uskočio" na Brajantovo mesto i potom suparniku ubacio 12 poena.Najuspešniji tim dosadašnjeg dela šampionata pretrpeo je tek 4. poraz. Najveći razlog neuspeha leži u činjenici da je praktično samo Stefon Kari bio raspoložen za igru, o čemu svedoči i njegova statistika: 22 poena (uz šut 10-14), šest asistencija i tri ukradene lopte. Podbacio je Klej Tompson koji jeste bio drugi strelac tima sa 18 koševa, ali je iz igre pogodio tek šest puta iz 15 pokušaja.

Rezultati:

Klivlend - Minesota 125:104Indijana - Nju Orleans 96:84Orlando - Boston 100:95Vašington - Čikago 91:99Atlanta - L.A. Klipers 107:104Bruklin - Denver 102:96Majami - Filadelfija 87:91Milvoki - Šarlot 101:108Oklahoma - Portland 111:115 (produžetak)Finiks - Dalas 124:115L.A. Lejkers - Golden Stejt 115:105

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track