BLOG UŽIVO: Delfini dočekali Amerikance
Foto: Waterpoloserbia.org

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Delfini dočekali Amerikance

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

18:31 - Crnogorci jedva do četvrtfinalaVaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kazanju pošto je bila bolja od selekcije Kazahstana sa 12:8 (2:3, 3:2, 5:1, 2:2). Crna Gora, koja je vicešampion sveta, u prvom poluvremenu dva puta je gubila sa po dva gola razlike. Ipak, u trećoj deonici je "slomila" protivnika. Za polufinale boriće se protiv Hrvatske.

17:59 - Delfini dočekali AmerikanceVaterpolisti Srbije igraće u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kazanju protiv selekcije SAD u utorak u 20.30. "Delfini" su kao prvoplasirani u grupi "preskočili" osminu finala i čekali su rivala, boljeg iz duela između Amerikanaca i Brazilaca. Pobedili su Ameri 7:3 (2:0, 1:1, 1:1, 3:1). Džon Men je postigao tri gola za pobednički tim, a po dva su dali Luka Kupido i Bret Bonani. Selektor SAD je srpski stručnjak Dejan Udovičić.Do četvrtfinala i meča sa Mađarima stigli su Italijani, koji su savladali Kanadu 8:2.

16:51 - Voša naterala Sampdoriju na kupovinuSampdorija je protiv Vojvodine doživela katastrofu u kvalifikacijama za Ligu Evrope i sada užurbano traži pojačanja, pre svega u napadu. Prvi pik predsednika Masima Ferera je Grk Jorgos Samaras koji je nedavno odbio poziv Burse. Sampdorija nudi Samarasu 2.000.000 evra po sezoni. Napadaču je istekao ugovor sa Vest Bromvič Albionom, a proletos je igrao za Al Hilal na pozajmici.

16:28 - Juventus kupuje u HamburguAko je verovati pisanju italijanskih medija, Juventus želi da u svoje redove dovede iskusnog defanzivca Hamburgera, Hajka Vestermana! Narednog vikenda Juve igra meč italijanskog Supekupa protiv Lacija, a trener Alegri se već za taj meč nalazi u nezavidnoj situaciji s obzirom da su povređeni standardni defanzivci, Kjelini i Barzalji. Prema navodima medija, Vestermana samo sati dele od potpisa ugovora sa Juventusom. Vesterman (31( je za reprezentaciju Nemačke zabeležio 27 nastupa do sada, dok je pre sadašnjeg tima nastupao i za Šalke, Arminiju Bilefeld, kao i Grojter Firt.

15:51 - KSS ima novog sponzoraKošarkaški savez Srbije (Kss) i kompanija Triglav osiguranje potpisali su danas dvogodišnji ugovor o saradnji. Košarkaški Srbije će tokom predstojećeg Evrobasketa na dresu nositi logo te kompanije. "Kompanija Triglav je prepoznala KSS kao potencijalno dobrog partnera. Izdvojili su vreme i sredstva da pomognu razvoju košarke, a osim što će biti generalni sponzor muške reprezentacije, podržaće i Kadetsku ligu Srbije", rekao je potpredsednik KSS Andrija Kleut na konferenciji za medije u Kranjskoj Gori. Predstavnik Triglav osiguranja Benjamin Jošar poručio je da je ponosan što će njegova kompanija biti uz košarkaše Srbije. "U Srbiji je košarka omiljeni sport, a reprezentacija je deo svetske elite i jedan od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Ponosan sam što je Triglav grupa sponzor Srbije", rekao je Jošar.

15:32 - Trijumf Splićanina na šabačkom plivačkom maratonuHrvatski plivač Duje Milan (18) pobednik je 46. Šabačkog plivačkog maratona dok je u konkurenciji dama prvo mesto zauzela srpska plivačica Jelena Ječanski (15). Duje Milan je stazu dugu 19 kilometara, od sremačkog sela Jarak do plaže Stari grad u Šapcu, preplivao za 2 časa, 48 minuta i 52 sekunde i ostavio iza sebe drugoplasiranog mađarskog takmičara Tamaša Novosata (Tamas Novoszath) sa 2.28.59 i trećeplasiranog Čeha Karela Baluna (Karel Baloun) koji je ostvario vreme 2.49.02. U konkurenciji dama srpska predstavnica Jelena Ječanski zabeležila je vreme 3 časa, 03 minuta i 00 ;sekundi. Iza nje na cilj su stigle mađarica Laura Vas u vremenu 3.04.28 a kao treća Riječanka (Hrvatska) Nika Perčić sa ostvarenim vremenom 3.07.16. Na startu šabačkog maratona pojavilo se 17 takmičara, od kojih su četiri dame, iz devet zemalja. Oni su se takmičili za nagradni fond od 4.200 evra. Prvoplasirani u obe konkurencije dobili su po 1.000 evra.

15:05 - Burusis napustio RealGrčki centar Janis Burusis napustio je redove evropskog šampiona Reala iako je prošle godine sa kraljevskim klubom osvojio čak tri trofeja. Pored titule u Evroligi, prve posle 20 godina, Burusis je u dresu madridskog kluba osvojio i ACB ligu, kao i Kup kralja. Burusis je karijeru počeo u atinskom AEK-u, a posle toga igrao je za Barselonu, Olimpijakos i italijanski Armani pre nego što je 2013. došao u Real.

14:36 - Direktor Sampdorije: Videćemo pravu Sampdoriju u Novom SaduSportski direktor Sampdorije Karlo Osti rekao je danas da će njegov tim u revanšu protiv Vojvodine u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pokazati pravo lice. Novosađani su u prvom duelu u Torinu ubedljivo savladali Sampdoriju (4:0) i praktično došli na korak do plej-ofa za plasman u Ligu Evrope. "Na osnovu treninga, vidim da je ekipa reagovala veoma dobro, uprkos visokom porazu. Igrači treniraju punim intezitetom i svi su veoma koncentrisani na revanš. Nećemo previše da pričamo, želimo da radimo, a uveren sam da ovaj tim ima kvalitet i karakter", rekao je Osti za klupski kanal. On je poručio da će u revanšu tim iz Djenove predstaviti u drugačijem svetlu u odnosu na prvi meč u Italiji. "Videćete pravu Sampdoriju, čiji igrači "pljuju krv" i bore se za svaku loptu. Napustićemo teren natopljen znojem", zaključio je Osti. Revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Vojvodine i Sampdorije igra se u četvrtak od 21 sat na stadionu Karađorđe.

13:57 - Đorđe Gagić se seli u ItalijuSrpski centar Đorđe Gagić, koji je drugi deo minule sezone proveo u turskom Gacijantepu, karijeru će nastaviti u ekipi Enel Brindizi iz Italije, preneo je specijalizovani sajt Sportando. Gagić je početkom februara raskinuo ugovor sa Partizanom nezadovoljan minutažom i činjenicom da mu crno-beli duguju novac, a u Gacijantepu je odigrao sedam utakmica u prvenstvu. Njegov novi klub Brindizi prošle sezone je osvojio šesto mesto u prvenstvu Italije, a eliminisan je u četvrtfinalu plej-ofa. U dosadašnjoj karijeri još je igrao za Crvenu zvezdu, Mornar iz Bara i vršački Hemofarm iz kojeg je u leto 2012. i došao u Partizan.

13:28 - Junajted poslao novu ponudu za Bejla - 122 miliona evraFudbalski klub Mančester Junajted nije odustao od transfera zvezde madridskog Reala Gereta Bejla i novom ponudom od 122 miliona evra želi da sruši svetski rekord. Kako prenosi engelski Sandej Ekspres, Junajtedu novac za dolazak Velšanina neće predstavljati problem pošto se očekuje transfer Anhela Di Marije u Pari Sen Žermen. Uprava Junajteda procenila je da bi Bejl klubu doneo veliki profit i na planu marketinga, zbog čega nema nameru lako da odustane od njegovog dolaska. Sam igrač je često isticao da bi voleo da se vrati na Ostrvo, gde je pre Reala sa velikim uspehom igrao za Totenhem. Bejl je od početka leta dovodi u vezu sa Junajtedom, a da su pregovori u poodmakloj fazi nagovestio je menadžer Luj van Gal izjavio da očekuje "bombu" do kraja ovog meseca.

13:09 - Kin: Mančester nema "kičmu", Čelsi favorit za tituluNekadašnji kapiten Mančester Junajteda Roj Kin izjavio je danas da uprkos brojnim pojačanjima klub sa Old Traforda ne može da bude konkurent Čelsiju u borbi za titulu Premijer lige. "Junajted je daleko od onog kluba koji je nekada bio. Kupuju dosta kvalitetnih igrača, ali tim se ne može uklopiti tako brzo iako su evidetno jači nego prošle sezone. Ipak mislim da Mančester nema dovoljno jaku "kičmu" ekipe. Čelsi ima sjajan tim i Murinjo vodi odličnu grupu igrača, ako budu željni pobeda kao prethodne sezone, osvojiće titulu", izjavio je Kin za Sandej vorld. Mančester Junajted se u ovom prelaznom roku pojačao dovođenjem Memfisa Depaja (PSV), Morgana Šjanderlina (Sautempton), Bastijana Švajnštajgera (Bajern Minhen), Matea Darmijana (Torino) i Serhija Romera (Sampdorija). Kin je za 12 godina u Junajtedu odigrao 480 utakmica i postigao 51 gol. Sa "Crvenim đavolima" osvojio je sedam titula Premijer lige, Ligu šampiona, četiri Komjuniti šilda, četiri FA kupa i Interkontinentalni kup. Igracku karijeru završio je 2006. godine u Seltiku, samo jednu sezonu nakon odlaska iz Mančestera.

12:45 - Venger: Napadamo titulu!Menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da ne postoji razlog zbog koga se njegov tim ne bi borio za titulu u Premijer ligi."Prošle sezone smo nakon 6 mečeva bili u zaostatku od 11 bodova za Čelsijem. Može se reći da je već tada sve bilo rešeno. Ova sezona je drugačija", rekao je Francuz.65-godišnji stručnjak je takođe dodao da ih očekuje velika borba u prvenstvu, ali da se nada da bi njegova ekipa mogla da osvoji prvi trofej u Premijer ligi još od 2004. godine.

12:26 - Srpska štafeta bez finala u KazanjuPlivačka reprezentacija Srbije nije uspela danas da se plasira u finale trke četiri puta 100 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu Kazanju.Srpska štafeta, u sastavu Ivan Lenđer, Stefan Šorak, Andrej Barna i Uroš Nikolić, zauzela je sedmo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi rezultatom tri minuta, 21 sekunda i 21 stotinka, što je bilo 21. vreme u kvalifikacijama. Štafeta Rusije bila je najbrža u kvalifikacijama - tri minuta, 12 sekundi i 46 stotinki. U istoj disciplini, ali u ženskoj konkurenciji najbolja je bila selekcija SAD, koja je trku završila za tri minuta, 35 sekundi i 52 stotinke. Finalne trke štafete četiri puta 100 metara slobodnim stilom u obe konkurencije na programu su kasnije danas.

11:49 - MUP nastavlja istrage o "nameštaljkama" u srpskom fudbaluPolicija nastavlja istragu o više utakmica fudbalskog prvenstva u Srbiji čija je regularnost sporna, a naredne nedelje biće ispitani i predsednici fudbalskih klubova, kao i igrači, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.Stefanović u izjavi novinarima nije precizirao o kojim klubovima i utakmicama je tacno reč, ali je rekao da se to odnosi na dve ili tri utakmice. Prema njegovim rečima, prošle nedelje pregledana je dokumentacija i obavljeni su razgovori sa predsednicima zajednice prvoligaša i Fudbalskog saveza Srbije. "U naredne dve nedelje očekujemo više detalja u ovoj istrazi", rekao je Stafenović.

11:17 - Ronaldo: Nisam mislio da ću postati fudbalerZvezda Real Madrida Kristijano Ronaldo izjavio je danas da je fudbal počeo da igra iz uživanja i da nikada nije smatrao da će postati uspešan fudbaler. "U mojoj porodici svi smo obožavali fudbal i na nagovor oca počeo sam da treniram. U početku sam osećao da sam drugačiji od ostale dece, ali nisam ni pomislio da ću zaigrati za Mančester Junajted, Real Madrid ili Sporting. Želeo sam samo da igram fudbal i kroz glavu mi nije prolazilo da imam talenat. Tek posle tri ili četiri godine ozbiljno sam počeo da razmišljam, stalno sam gledao fudbalske utakmice i maštao da postanem fudbaler", izjavio je Ronaldo za sajt Goal. Najbolji fudbaler sveta iz prethodne sezone u kraljevski klub stigao je 2009. godine iz Mančester Junajteda. Do sada je za Real Madrid zabeležio 300 nastupa i postigao 313 golova. Sa Madriđanima je do sada osvojio jedan trofej šampiona Španije, dva Kupa Kralja, Super Kup Španije, Ligu šampiona, UEFA Superkup i jedno Svetsko klupsko prvenstvo. Dres reprezentacije Portugala nosio je 120 puta i 55 puta se upisao u listu strelaca.

10:42 - NBA spektakl u AfriciU subotu se u Johanesburgu odigrala prva NBA utakmica na afričkom kontinentu. Tim sveta je slavio sa 101:97 nad ekipom Afrike.Ispisana se još jedna stranica u istoriji NBA lige. Veliki broj zvezda najjače lige na svetu gostovao je u Johanesburgu, gde je odigrana prva NBA utakmica na tlu Afrike.Najbolji kod pobednika bio je Bredli Bil sa 18 poena, dok je kapiten Kris Pol upisao 12. U poraženom timu se istakao Janis Adetokunbo sa 22 poena, a Luol Deng je završio sa 20.Zvezde večeri su bili Hakim Olajdžuvon i Dikembe Mutombo. Centri koji su odavno u penziji zaigrali su na ovom meču

10:14 - Milojević: Ne ličimo na timTrener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da je nezadovoljan igrom u porazu od Borca.Milojević je poručio da je neophodno hladne glave razmotriti trenutno stanje u ekipi.Čukarički je u Čačku izgubio sa 1:0 i nagovestio da je u krizi nakon eliminacije u kvalifikacijama za Ligu Evrope od azerbejdžanske Gabale."Kod nas stvari očigledno nisu kako treba i ovo je period kada ne ličimo na tim. Ne mogu da zamerim igračima na zalaganju, ali utakmice ovakvog tipa moraju da se dobiju na drugi način. U principu, ono što je bitno, sačekaćemo da se glave ohlade, pa ćemo razgovarati kako i šta dalje", izjavio je Milojević posle meča. Što se tiče utakmice, on je naveo da je njegove izabranike poremetio rano primljeni gol. "Onda je meč otišao u totalno drugom pravcu u odnosu na to što smo očekivali i planirali", zaključio je Milojević.

09:36 - Keita: Roma želi trofej ove sezoneFudbaler Rome Sejdu Kejta rekao je da njegova ekipa u predstojeću sezonu ulazi sa ciljem da osvoji neki trofej."Mi smo tim koji ima ambiciju da osvoji neki trofej, bilo da je to u Seriji A ili Kupu. Jasno je da je Juventus favort za Skudeto, ali mi imamo tim koji može da bude još bolji nego prošle sezone", rekao je Kejta za španske medije.Roma je prošlu sezonu završila na drugom mestu na tabeli Serije A, iza Juventusa. "Imali smo dobru sezonu, završili smo na drugom mestu i pored veoma teškog perioda u finišu šampionata. Na kraju, verujem da je sezona bila dobra jer smo završili iza Juventusa koji je igrao finale Lige šampiona", naveo je Kejta.

09:12 - Remi: Želim da uradim sve za timNapadač Čelsija Loik Remi je odlučan u nameri da ove sezone odigra mnogo više utakmica za londonski klub nego što je to bio slučaj prethodne.U svakom slučaju, Francuz je uspeo da postigne 7 golova na 21 utakmici u Premijer ligi."Želim da uradim sve što mogu za tim i želim da postignem više golova nego prošle sezone.", izjavio je 28-godišnji fudbaler za engleske medije.

08:40 - Budućnost želi NelsonaPodgorička Budućnost ozbiljno je zainteresovana za bivšeg košarkaša Crvene zvezde Demarkusa Nelsona, prenosi specijalizovani košarkaški portal Sportando.Amerikanac je prošle sezone branio boje grčkog Panatinaikosa, međutim, novi trener Saša Đorđević ga nema u planovima za narednu sezonu.Nelson je prethodno dve godine igrao u Crvenoj zvezdi gde je postao miljenik navijača crveno-belih. Prošle sezone imao je prosečno 5,8 poena na 18 mečeva u Evroligi za PAO.

08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track