BLOG UŽIVO: Mihajlović: Eto je došao da nam pomogne
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Mihajlović: Eto je došao da nam pomogne

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:31 - Ibrahimović sa penala doneo pobedu PSŽ-uFudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su u gostima ekipu Sent Etjena 1:0 u meču 222. kola francuskog prvenstva. Pobedu gostima doneo je Zlatan Ibrahimović u 60. minutu sa penala. Kaen je ranije danas u gostima pobedio Ren 4:1, dok je Lion bio bolji od Meca 2:0. Evijan je savladao Tuluz 1:0, dok u meču Rems - Lens nije bilo golova. Lion je prvi na tabeli sa 48 bodova, dok Marsej i PSŽ imaju po 44.22:55 - Valensija nadigrala SeviljuFudbaleri Valensije pobedili su na svom terenu ekipu Sevilje 3:1 u meču 20. kola španske Primere. Golove za domaći tim postigli su Pareho sa penala u 18, 20. i Fuego u 56. Jedini strelac za goste bio je Baka u 36. minutu. Isti igrač četiri minuta kasnije nije iskoristio penal. Espanjol je ranije večeras pobedio Almeriju 3:0. Prvo mesto na tabeli drži Real sa 48 bodova uz meč manje, dok je Barselona druga sa 47. Atletiko je treći sa 44, dok je Valensija četvrta sa 41. Sevilja je peta sa 39.22:26 - Majami nadigrao ČikagoKošarkaši Majami Hita pobedili su u gostima ekipu Čikago Bulsa 96:84 u večerašnjem meču NBA lige. Majami je stigao do 20. pobede ove sezone, dok su Bulsi doživeli 17. poraz. Pobedu Majamiju doneo je Vejd sa 26 poena, dok je Boš ubacio 20. Kod Bulsa, Derik Rouz se istakao sa 19 poena, a dok je Pau Gasol dodao 13 poena i 17 skokova.21:55 - Hrvatska, Slovenija, Španija i Katar u četvrtfinalu SPRukometaši Hrvatske plasirali su se u četvrtfinale SP u Kataru, pošto su u osmini finala savladali Brazil sa 26:25. Hrvatska je do šeste uzastopne pobede na prvenstvu stigla nakon velike drame i sasvim sigurno najgoreg prvog poluvremena u dosadašnjem delu takmičenja. Međutim, boljom igrom u drugom poluvremenu izabranici Slavka Goluže su uspeli da iščupaju pobedu protiv Brazila. Hrvatsku su do pobede predvodili Marko Kopljar sa pet, kao i Manuel Štrlek i Domagoj Duvnjak sa po četiri gola, dok je Silva pet puta bio strelac za Brazil. Za ulazak u polufinale Hrvatska će se boriti protiv pobednika duela između Švedske i Poljske. U četvrtfinale SP se plasirala i Španija, koja je u osmini finala pobedila Tunis sa 28:20. Plasman u četvrfile obezbedili su i domaćin, reprezentacija Katara, koja je bila bolja od Austrije (29:27), kao i Slovenija koja je savladala Makedoniju (30:28). U preostalim susretima ove runde takmičenja sutra se sastaju: Egipat-Nemačka, Švedska-Poljska, Francuska-Argentina i Island-Danska.

21:39 - Espanjol nadigrao AlmerijuFudbaleri Espanjola ubedljivo su pobedili večeras na domaćem terenu ekipu Almerije sa 3:0 (2:0) u 20. kolu španske Primere. Junak meča bio je urugvajski napadač Kristijan Stuani, koji je već u prvom poluvremenu postigao dva gola posle asistencija Serhija Garsije. Konačan rezultat postavio je nekadašnji fudbaler Mančester Sitija Filipe Kaisedo. Espanjol je zabeležio sedmu pobedu u prvenstvu i pobegao od opasne zone na 10 bodova, u kojoj se nalazi Almerija.

21:20 - Solnok posle produžetka pobedio CibonuKošarkaši Solnoka večeras su posle produžetaka pobedili na domaćem terenu Cibonu sa 89:87 (13:14, 20:21, 18:21, 21:16, 17:15) u 19. kolu ABA lige. Zagrepčani su u većem delu meča imali prednost, ali je uporni mađarski tim stigao prednost i na kraju u dodatnih pet minuta slavio. Tvorac preokreta bio je nekadašnji igrač Crvene zvezde i Partizana Strahinja Milošević, koji je u poslednjoj deonici postigao 11 poena od svojih 17, a ključni su bili sa linije penala pet sekundi pre kraja regularnog toka. U produžetku viđen je okršan u "trojkama" između plejmejkera Lazerika Džonsa i Dominika Mavre, ali je mladi hrvatski košarkaš na kraju bio tragičar pošto nije iskoristio poslednji napad. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džons sa 24 poena, pratio ga je David Vojvoda sa 21, dok su Mavra i Marko Jagodić Kuridža sa po 21 bili najbolji u gostujućem taboru.

20:40 - Venger: Paulista uskoro prelazi u ArsenalTrener fudbalera Arsenala, Arsen Venger rekao je da je taj klub veoma blizu potpisivanja ugovora sa igračem Viljareala Gabrijelom Paulistom. Portal goal.com je prošle nedelje pisao da je Brazilac blizu prelaska u Arsenal, koji je za njega spreman da izdvoji 20 miliona evra. Na pitanje novinara, posle utakmice FA kupa protiv Brajtona, da li su tačni ti medijski navodi, Venger je kazao: "Tačno je. Jako, jako, jako smo blizu dogovora. Mislim da bi sve trebalo da bude gotovo sutra". Venger je istakao da Gabrijel Paulista ima veliki potencijal.

20:15 - Mihajlović: Eto je došao da nam pomogneTrener Sampdorije Siniša Mihajlović rekao je da je nezadovoljan nerešenim rezultatom protiv Palerma (1:1) i dodao da se nada da će poslednje pojačanje Samjuel Eto doneti ekipi veći kvalitet. "Dominirali smo u prvom delu utakmice, ali se posle pauze sve promenilo. Odigrali smo dva različita poluvremena, a posebno sam nezadovoljan jer su se igrači iz nekog razloga povukli posle vođstva. Takav mentalitet apsolutno ne želim, a na kraju smo rizikovali i da izgubimo", rekao je Mihajlović. U tim iz Đenove je juče prešao nekadašnji fudbaler Barselone i Intera Samjuel Eto, od kojeg srpski trener ima velika očekivanja. "Bili smo oslabljeni odlaskom Gabijadinija u Napoli, ali verujem da će ga Eto i Murijel odmeniti. Eto je sve u karijeri osvojio, klub je sada u centru pažnje medija, ali ja želim da gledam samo teren. Samjuel bi trebalo da nam pomogne, a ne da bude smetnja", zaključio je Mihajlović.

19:45 - Bilbao i Malaga podelili bodoveFudbaleri Atletika iz Bilbaa i Malage odigrali su danas nerešeno 1:1 u 20. kolu španskog šampionata. Prednost Bilbau je doneo Mikel San Hose u 70. minutu, ali je samo osam minuta kasnije izjednačio Havi Guera i tako doneo svojoj ekipi bod. Atletik Bilbao je tako prekinuo niz od četiri uzastopna poraza, pa je posle 20 odigranih kola na 13. mestu na tebeli Primere sa 20 bodova. S druge strane, Malaga je na sedmom mestu sa 32 boda.

19:29 - Arsenal u osmini finala FA kupaFudbaleri Arsenala plasirali su se u osminu FA kupa pošto su pobedili u gostima drugoligaša Brajton sa 3:2 (2:0) u četvrtoj rundi. Arsenal je bez većih problema obezbedio učešće među 16 najjačih ekipa u najmasovnijem takmičenju, iako rezultat možda to ne dokazuje. Tim Arsena Vengera je već u 24. minutu imao dva gola prednosti preko Tea Volkota i Mesuta Ozila. Član Čempionšipa je u nastavku drugog dela utakmice iskoristio opuštanje gostiju i smanjio rezultat golom Krisa O"Grejdija. Nije prošlo mnogo vremena, a Arsenal je ponovo imao dva gola viška preko najboljeg pojedinca meča Tomaša Rosickog. Brajton je do kraja meča uspeo da ublaži poraz, ali ništa više od toga jer je Arsenal i pored porednosti imao inicijativu. Arsenalu su se u narednoj rundi pridružili Vest Hem i Aston Vila, koji su ranije danas bolji od Bristola (1:0), odnosno Bornmauta (2:1).

19:15 - Trener Torina: Pobeda nije slučajnostTrener fudbalera Torina Đampjero Ventura rekao je da pobeda njegove ekipa nad Interom nije ni sreća, ni slučajnost. Torino je pobedio Inter sa 1:0 u 20. kolu Serije A, što je prva pobeda te ekipe u Milanu posle 27 godina. Pobedu Torinu doneo je Emilijano Moreti u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena. "Gol u poslednjim sekundama može da izgleda kao plod sreće ili kao sličajnost, ali, u stvari, imali smo nekoliko šansi za gol tokom utakmice", rekao je Ventura. On je istakao da je njegova ekipa u poslednjih mesec dana promenila pristup igri. "Na pravom smo putu, ali još je ostalo mnogo posla da se uradi", rekao je Ventura.

18:56 - Krka sigurna protiv LevskogKošarkaši Krke pobedili su danas na svom terenu Levski iz Sofije sa 72:61 u 19. kolu Jadranske lige. Slovenačku ekipu su do devete pobede u regionalnom takmičenju predvodili Malkom Armsted sa 24 i Aleksis Vangmen sa 14 poena, dok je u Levskom najbolji bio Dimitar Angelov sa 19 postignutih poena. Levski je i posle ovog kola ostao na samo jednog pobedi u Jadranskoj ligi. Kasnije večeras se sastaju Solnok i Cibona. Sutra se sastaju Zadar i Mega, dok se derbi kola igra u Podgorici između dve prvoplasirane ekipe, Budućnosti i Crvene zvezde.18:45 - Alegri hvali PogbuTrener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri pohvalio je igru Pola Pogbe nakon pobede "stare dame" nad Kjevom, a potom je i priznao da sve ima svoju cenu. Juventus je pobedio Kjevo sa 2:0 u 20. kolu Serije A. Pogba je postigao prvi, a namestio drugi gol. "Mislim da je Pogba postigao izvanredan gol, a podjednako dobro je namestio drugi gol. Da bi ekipa pobeđivala potrebni su vam veliki igrači, inače ne bi bilo fudbalera koje klubovi plaćaju 100 miliona evra. Kao u svakom zanimanju, tako i u ovom - postoje nivoi", rekao je Alegri. Pogba je nedavno produžio ugovor sa Juventusom do 2019. godine, ali britanski mediji spekulišu da bi mogao da pređe u Čelsi.

Foto: AP
Foto: AP

18:20 - Manćini: Zaspali smoTrener fudbalera Intera Roberto Manćini rekao je danas da je njegova ekipa doživela "okrutan" poraz od Torina u 20. kolu Serije A. Inter je imao veći posed lopte, stvorio je nekoliko dobrih prilika, ali je sva tri boda iz Milana danas odneo Torino i to golom Emilijana Moretija u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena. "Zadovoljan sam igrom, ekipa je uradila ono što je trebalo, imali smo loptu u svom posedu. Ali, fudbal je tako okrutan, primiti gol u poslednjem trenutku... Nažalost, to je sport. Uspavali smo se. Za početak, nije trebalo ni korner da im dozvolimo", rekao je Manćini. Inter je posle ovog meča na devetom mestu na tabeli Serije A sa 26 bodova.17:45 - Marej u četvrtfinalu Australijan openaBritanski teniser Endi Marej plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas savladao Grigora Dimitrova iz Bugarske. Marej je pobedio sa 3:1 u setovima (6:4, 6:7, 6:3, 7:5), za tri sata i 35 minuta igre. Britanac, šesti teniser na ATP listi, u narednoj rundi će igrati protiv domaćeg takmičara Nika Kirgiosa, koji je sa 3:2 eliminisao Andreasa Sepija.

17:30 - Kudelka pobedio u JapanuČeh Roman Kudelka pobednik je takmičenja u ski skokovima koje je danas održano u japanskom Saporou u okviru Svetskog kupa. Kudelka je trijumfovao skokovima od 133 i 132 metra, što mu je donelo 282,9 bodova. Aktuelni šampion Kamil Štoh iz Poljske bio je drugi, dok je treće mesto zauzeo Slovenac Peter Prevc.

17:10 - Lion nastavio sa pobedamaFudbaleri Olimpika iz Liona pobedili su ekipu Meca sa 2:0 (1:0) u 22. kolu francuske Lige 1. Lion je ovom pobedom, sedmom uzastopnom, stekao četiri boda prednosti u odnosu na drugoplaslirani Marsej. Golove na Žerlanu postigli su prvi strelac francuskog prvenstva Aleksandr Lakazet u 31. minutu iz jedanaesterca i Toliso osam minuta pre kraja utakmice. Posle lakše povrede reprezentativac Srbije Milan Biševac vratio se u ekipu, koja peti put u nizu ostala nesavladana u prvenstvenim mečevima. Lakazet je zbog povrede morao da napusti igru dva minuta posle postignutog gola.

16:56 - Milojević veruje u pobedu u ZadruTrener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da veruje da njegovi košarkaši u Zadru mogu da prekinu seriju poraza i vrate se na pobednički kolosek. Mega je u poslednjih šest kola zabeležila samo jednu pobedu, a težak raspored uticao je na to da ekipa iz Sremske Mitrovice izgubi korak u borbi za mesto koje vodi u Evropu. "Iza nas je nekoliko teških poraza. Moramo da se podignemo i vratimo našoj igri. Nije lako voditi mladu ekipu, ali verujem u kvalitet i potencijal našeg tima. Takođe, uveren sam da brzom i kvalitetnom igrom u najkraćem roku možemo da dostignemo željeni nivo. Očekuje nas veoma teško gostovanje, ali nadam se da možemo do trijumfa", rekao je Milojević.

16:32 - Šarapova u četvrtfinalu Australijan openaRuske teniserke Marija Šarapova i Jekaterina Makarova izborile su plasman u četvrtfinale Australijan opena, pošto su danas u mečevima četvrtog kola zabeležile pobede. Šarapova je savladala Kineskinju Šuai Peng sa 6:3, 6:0, dok je Makarova bila bolja od Julije Gerges iz Nemačke sa 6:3, 6:2. U ostalim mečevima osmine finala uloge favorita opravdale su Eženi Bušar iz Kanade i Rumunka Simona Halep. Bušar je posle tri seta slomila otpor Rumunke Irine Begu (6:1, 5:7, 6:2), dok je Halep bila ubedljiva protiv Belgijanke Janine Vikmajer - 6:4, 6:2.

16:20 - Kolašinac zadovoljan početkom sezone Srpski atletičar Asmir Kolašinac rekao je danas da je zadovoljan početkom sezone, pošto je na prvom takmičenju u Novom Sadu bacio kuglu 20,38 metara. "Zadovoljan sam trenutnom formom, što sam pokazao na ovom takmičenju. Cilj mi je da održim taj nivo na naredna tri mitinga u Nemačkoj", rekao je Kolašinac, koji je najbolji srpski bacač kugle. Kolašinac je u svih šest serija na mitingu u Novom Sadu kuglu bacio dalje od 20 metara. On je prvi deo zimskih priprema proveo u hrvatskom Medulinu, a od Nove godine bio je u Novom Sadu, gde će ostati do početka Evropskog prvenstva u Pragu. "Uslovi su mi zaista odlični. Atletski savez Srbije dodelio mi je identičan krug kakav će biti na dvoranskom prvenstvu u Pragu. To će mi pomoći da se što pre pripremim i naviknem na njega", kazao je Kolašinac. 16:10 - Hargin brži od Hiršera u KicbiluŠvedski skijaš Matijas Hargin pobednik je slaloma koji je u okviru Svetskog kupa vožen danas u austrijskom Kicbilu. Hargin je do prvog trijumfa u karijeri došao u ukupnom vremenu od 1:43.10 minuta. Drugo mesto pripalo je Austrijancu Marselu Hiršeru (+0,49), dok je treći bio Nemac Feliks Nojrojter (+0,63).

15:40 - Lajonel Čalmers potpisao za Metalac

Foto: NBA
Foto: NBA

Košarkaški klub Metalac je pre vikenda dogovorio saradnju sa značajnim pojačanjem. Lajonel Čalmers (34, 183), iskusni plejmejker koji je u karijeri igrao za Kliperse, AEK, Taukeramiku, Sasari, Saragosu, Beneton, Surgut, Jenisej, Lokomotivu, Alijagu i Levski, a prvi deo tekuće sezone proveo u Remsu, od ekipe Vladimira Đokića napraviće samo još konkurentniji tim u nastavku sezone.

15:03 - Mihajlović: Oprezno sa EtoomTrener Sampdorije Siniša Mihajlović kazao je da on i novi fudbaler tog kluba Samjuel Eto moraju biti oprezni kako kamerunski napadač ne bi uneo nemir u tim nego doprineo ekipi. "Eto je igrač koji je osvojio sve i Sampdoriji trenutno daje mnogo medijske pažnje. On mora da bude bonus ovoj grupi igrača, a ne da donosi smetnje", rekao je Mihajlović italijanskim medijima. Eto je u subotu stigao u Đenovu kao veliko pojačanje Sampdorije u nastavku sezone. Mihajlović je govorio i o odnosu navijača prema njegovom timu, koji su u pojedinim momentima kritikovali igrače tog kluba. "Nadam se da će navijači prepoznati sve što su igrači uradili do sada i nadam se da će nastaviti u istom ritmu. Jako ću se naljutiti ako ponovo budem čuo gunđanje sa tribina", kazao je Mihajlović.

14:40 - Cedevita bez Ukića tri do četiri nedeljeKapiten Cedevite Roko Leni Ukić pauziraće tri do četiri nedelje zbog povrede prsta, saopštio je danas hrvatski klub. Ukić je na utakmici protiv MZT-a slomio mali prst desne ruke i već jutros je bio operisan na Klinici za traumatologiju Zagreb. On je na 13 utakmica ABA lige imao učinak od 8.5 poena, 2.9 skoka i 4.3 asistencije.

14:23 - Lindzi Von pobednica superveleslaloma u Sent MoricuAmerička skijašica Lindzi Von pobednica je superveleslaloma koji je u okviru Svetskog kupa vožen danas u švajcarskom zimskom centru Sent Moricu. Von je do 64. pobede u karijeri, a pete ove sezone došla u vremenu 1:23.55 minuta, ispred Austrijanke Ane Feninger, koja je zaostala 24 stotinke. Treće mesto pripalo je Nikol Hosp takođe iz Austrije sa zaostatkom od 1.10.

14:03 - Poljski Košalin angažovao Radenovića

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Bivši košarkaš Crvene zvezde Ivan Radenović karijeru će nastaviti u poljskom Košalinu.Očekuje se da krilni centar u toku dana dođe u novi klub i u ponedeljak obavi lekarske preglede."Ivan će nam doneti snagu i agresivnost ispod koševa. Ako uspešno prođe testove, priključiće se timu i odmah će biti registrovan za poljsku ligu", rekao je direktor kluba Pjotr Kviatkovski.

13:43 - Mandićevoj srebro, Bogdanovićevoj bronza na FloridiOlimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić osvojila je danas srebrnu medalju na Otvorenom prvenstvu SAD na Floridi, dok je bronza pripala Tijani Bogdanović.Mandićeva je posle početne tri pobede u finalu G2 turnira izgubila od Holanđanke Rešmi Ogink, druge na olimpijskoj listi."Radila sam dosta na promeni tehnike i taktike. Uživala sam u svakom meču, pogotovo u prvom, gde sam imala možda i najmoćniju protivnicu na turniru. Uspela sam da realizujem zamišljeno, sezona je tek počela i nadam se da će biti sve bolje. U maju je Svetsko prvenstvo i to mi je prvi veliki cilj", rekla je Mandićeva.Bogdanovićeva, aktuelna evropska i svetska juniorska šampionka, ovoga puta borila se u seniorskoj konkurenciji.Ona je posle tri pobede u prvoj rundi savladala Amerikanku Krejg koja je u top 15 boraca sveta, da bi u polufinalu posle teške borbe izgubila od takmičarke iz Kine."U seniorskoj konkurenciji učestvovala sam samo na jednom turniru prošle godine i tad sam osvojila srebro. Jedva sam čekala januar da počnem da se takmičim i u seniorskoj konkurenciji. Za sada mi ide super. Trener i Milica veruju da ću do kraja godine ući u prvih šest na svetu i obezbediti odlazak na Olimpijske igre u Brazilu", rekla je Bogdanovićeva.Prvog dana turnir srebrne medalje u kadetskoj konkurenciji osvojili su Sara Jović (do 33 kilograma) i Serđa Stević (do 44 kilograma).13:22 - Kirgios u četvrtfinalu posle velike borbeDomaći teniser Nik Kirgios plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u pet setova (5:7, 4:6, 6:3, 7:6, 8:6) savladao Andreasa Sepija iz Italije. Kirgios je do pobede došao posle velikog preokreta i tri sata i 38 minuta igre. Ovaj 19-godišnji Australijanac će u narednoj rundi igrati protiv Endija Mareja, koji je sa 3:1 savladao Grigora Dimitrova.

12:40 - Rodžers: Baloteli loše trenira, zato i ne igra

Trener Liverpula Brendan Rodžers rekao je danas da fudbaler tog kluba Mario Baloteli ne trenira dovoljno dobro i da zbog toga nije u timu na utakmicama. "Baloteli tačno zna šta je potrebno kako bi bio u timu. Sudim posle svakog treninga, a Mario je potpuno isti kao i svi ostali, ne postoji poseban tretman ni za koga", rekao je Rodžers britanskim medijima. Rodžers je kazao da Fabio Borini i Riki Lambert za razliku od Balotelija "rade neumorno" na treninzima. "Teško mu je (Baloteliju), ali on zna na kojem je nivou ekipa. Razgovarali smo više od sat vremea i on razume kako stoje stvari", kazao je Rodžers. Liverpul će biti jači u napadu u predstojećem periodu za Danijela Staridža, koji se oporavio od povrede.12:05 - Lazović: Pripreme nikad nisu lakeFudbaler Crvene zvezde Darko Lazović ocenio je da su pripreme njegove ekipe ove zime za nijansu teže od svih ostalih do sada. "Dobro se radi, šef je stvarno nametnuo jak ritam, ali pripreme su takve. Nijedne do sada nisu bile lagane. Možda su ove za nijansu teže od ostalih, ali to je sve normalno. Ušli smo u jak trenažni proces i mislim da nam nije ostalo još mnogo teških treninga", rekao je Lazović za klupski sajt. Zvezda će u Sloveniji boraviti još tri dana, posle čega će se vratiti u Beograd, a od 1. februara nalaziće se u Antaliji na drugom delu priprema. "Kada odemo u Antaliju, smanjiće se i broj ovakvih treninga jer ćemo igrati više utakmica", naveo je doskorašnji kapiten Zvezde, pošto će ulogu lidera u timu u narednom periodu imati Aleksandar Luković. Lazović je dodao da je bitno i da Zvezda beleži pobede u pripremnim utakmicama. "Zabeležili smo i drugu pobedu. Bez obzira što je pripremna, bitno je da svaku utakmicu pobeđujemo i da se što bolje pripremimo za početak prolećnog dela prvenstva", kazao je Lazović.

11:30 - Kuk: Imamo kvalitet da pobedimo ZvezduKošarkaš Budućnosti Omar Kuk rekao je da njegov tim može da nanese prvi poraz Crvenoj zvezdi u predstojećem derbi meču 19. kola ABA lige."Siguran sam da imamo kvalitet da ih dobijemo, ali preduslov za to je da im ne dozvolimo da u seriji postižu lake poena i smanjimo broj grešaka. Ako odigramo agresivno u odbrani i pametno u napadu, uz podršku naših navijača, verujem da možemo da osvojimo važne bodove, koji će nas još više primaći osvajanju drugog mesta”, rekao je Kuk.Utakmica između Budućnosti i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati u dvorani Morača.

10:45 - Zimonjić i Kureši bez osmine finala AO Srpski teniser Nenad Zimonjić eliminisan je u paru sa Aisamom Kurešijem iz Pakistana u trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije. Zimonjić i Kureši, koji su bili osmi nosioci, izgubili su od francuskih igrača Pjer-Ig Ebera i Nikolasa Maua sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3). Eber i Mau će u četvrtfinalu igrati protiv sunarodnika Žilijena Benetoa i Eduara Rože-Vazelina.09:55 - Kecmanović uspešan na startu juniorskog AOMladi srpski teniser Miomir Kecmanović uspešno je startovao na Australijan openu u konkurenciji juniora, pošto je u prvom kolu pobedio domaćeg igrača Brajana Trena sa 6:3, 6:3.Njegov naredni protivnik biće Bogdan Bobrov iz Rusije, koji je bio bolji od Kineza Jibinga Vua sa 7:6 (8:6), 6:3.Kecmanović se plasirao i u drugo kolo dublova, pošto je u paru sa Amerikancem Majklom Moom pobedio Aleksandera Bublika i Borisa Pokotilova sa 6:1, 4:6, 10:8.

09:00 - Đilardino napušta Gvangžu kako bi se vratio u FiorentinuBivši italijanski reprezentativac Alberto Đilardino spreman je da napusti kineski Gvanžu i vrati se u Fiorentinu, prenosi Ansa. Iskusni 32-godišnji napadač bio je član nacionalnog tima "azura" koji je 2006. osvojio titulu prvaka sveta, a u popularnom klubu iz Firence igrao je od 2008. do 2012.Ekipi Fjorentine trebalo bi da se priključi u ponedeljak. Tokom karijere Đilardino je igrao još za Pjaćencu, Veronu, Parmu, Milan, Đenovu i Bolonju, a u reprezentaciji Italije imao je 57 nastupa, uz 19 postignutih golova.08:25 - Mundijalski stadion u Brazilu zatvoren zbog bezbednostiStadion u brazilskom gradu Kujaba, na kojem su se igrale utakmice Svetskog prvenstva, zatvoren je zbog hitnih popravki.Brazilski zvaničnici saopštili su daje arena Pantanal, čija je izgradnja koštala oko 230 miliona dolara, zatvorena zbog mnogih građevinskih problema. Pantanal je zatvoren samo sedam meseci nakon Mundijala, gde je na tom stadionu odigrano četiri utakmica, a Brazil je potrošio oko tri milijardi dolara na 12 novih i obnovljenih stadiona. Organizatori i vlasti naišli su na brojne kritike zbog toga što se većina građana protivila velikim potrošnjama za izgradnju stadiona koji neće imati šire namere u budućnosti.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track