BLOG UŽIVO: Čuki gradski derbi, Nišlije pokrenuo golman
Foto: Saša Pavlić

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Čuki gradski derbi, Nišlije pokrenuo golman

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:22 - Milojević: Izuzetno teška utakmica i zaslužena pobedaTrener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da je njegova ekipa zasluženo danas pobedila OFK Beograd u teškoj utakmici četvrtog kola Super lige. "Izuzetno teška utakmica. Posle nekoliko neuspeha, da nam je neko ponudio ovaj rezultat pre utakmice, sigurno bismo prihvatili. Zasluženo smo pobedili, a da smo dali još koji gol ne bi bilo nezasluženo", rekao je Milojević posle utakmice na Banovom brdu. Čukarički je posle pobede na početku prvenstva osvojio samo bod iz dve utakmice. Ekipa sa Banovog brda je u četvrtom kolu savladala OFK sa 1:0 pogotkom Andrije Pavlovića. "OFK Beograd će sigurno napredovati pod vođstvom Vladimira Petrovića, to su sve dobro obučeni igrači iz njihove fudbalske škole", kazao je Milojević. Trener OFK-a Vladimir Petrović rekao je da žali za propuštenim šansama. "Već drugu utakmicu zaredom primamo brze golove na naše početničke greške i to moramo da promenimo ako želimo da krenemo dalje. Čestitam Čukaričkom na pobedi. Šteta, dobra utakmica, moglo je da bude 3:2 ili 3:3", kazao je Petrović. Čukarički će u narednom kolu gostovati Crvenoj zvezdi, dok će OFK dočekati Radnik.

21:50 - Čuki gradski derbi, Nišlije pokrenuo golmanFudbaleri Čukaričkog i niškog Radničkog zabeležili su pobede u mečevima 4. kola Superlige. "Brđani" su kao domaćini savladali OFK Beograd pogotkom Andrije Pavlovića u 9. minutu - 1:0. Radnički je bodove osvojio u Gornjem Milanovcu savladavši Metalac 2:0 golovima Antona Zemljanuhina u 52. i Marka Tomića u 67. minutu. Ključni momenat desio se minut pre vodećeg gola Nišlija, kada je njihov golman Aleksandar Jovanović odbranio šut Dejana Đenića iz penala.

Rezultati: Petak:Jagodina – Novi Pazar 1:2 (0:0)/Savković 68 – Pavlović 49, Aškovski 62/Subota:Radnik – Borac 1:0/Stojanović 64/Javor – Rad 3:0 (1:0)/Maraš 40ag, Docić 49, Đokić 90+1/Metalac – Radnički Niš 0:2 (0:0)/Zemljanuhin 67, Trifunoviž 67/Čukarički – OFK Beograd 1:0 (1:0)/Pavlović 9/Partizan – Spartak 1:1 (1:0)/Božinov 7, Lukić 90+5 – Torbica 57pen/Nedelja:17.00: Voždovac – Crvena zvezda17.00: Mladost Lučani – Vojvodina

TABELA: Partizan, Javor, Borac po 9, Čukarički, Radnički, Novi Pazar po 7, Crvena zvezda (-1), Radnik po 5, Mladost (-1), Spartak, Rad, Vojvodina (-1), Metalac po 4, Voždovac (-1), OFK Beograd po 3, Jagodina bez bodova.

21:32 - Grci preko Italijana do bronzeVaterpolisti Grčke osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kazanju, pošto su savladali Italiju posle sedmeraca sa 4:2, dok je po završetku četvrte četvrtine bilo je 7:7 (1:0, 2:2, 4:4, 0:1, 4:2). Grčka je ponovila uspeh iz 2005. godine, kada je takođe osvojila bronzanu medalju, što joj je do sada bio jedini trofej na šampionatima sveta. Grci su tako pored medalje obezbedili i učešće na Olimpijskim igrama u Riju sledeće godine.Pored Grčke od ranije je poznato da će tamo učestvovati Srbija i Hrvatska, kao i domaćin Brazil.

21:17 - Atletičari Radničkog odbraniti titulu prvaka SrbijeAtletičari Radničkog iz Kragujevca odbranili su titulu prvaka Srbije, pošto su danas na ekipnom prvenstvu države u Kragujevcu bili najbolji sa 10.421 bodom. Drugo mesto pripalo je AK Crvena zvezda sa 9.294, dok je treće mesto zauzeo AK Sirmijum sa 8.009 bodova. Ekipu Radničkog pojačao je jedan od najbržih atletičara na svetu na 800 metara, Amel Tuka, koji je u Kragujevcu ovu deonicu istrčao za jedan minut 53 sekunde i 52 stotinke. Radnički je prethodne tri godine bio prvak Srbije.

20:47 - Zimonjić i Matkovski stali u polufinalu u VašingtonuSrpski teniser Nenad Zimonjić zaustavljen je u polufinalu turnira u Vašingtonu pošto je u paru sa Marcinom Matkovskim izgubio od hrvatsko-brazilske kombinacije Ivana Dodiga i Marsela Mela sa 0:6, 4:6. Zimonjić i Poljak su pružili slab otpor u glavnom gradu SAD, pa je polufinalni meč trajao samo 54 minuta. Dodig i Melo će u finalu igrati protiv boljeg para iz okršaja braće Brajan sa Rohanom Bopanom i Florinom Margeom.

20:22 - Alegri: Treba nam još pojačanjaTrener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da njegov tim mora još da se pojača ako želi da ostane fudbalski šampion Italije.Juventus je danas u Super kupu Italije pobedio Lacio sa 2:0 u Šangaju, a ekipu su do trijumfa golovima vodili novi igrači Mario Mandžukić i Paulo Dibala. Alegri je posle utakmice, međutim, kazao da timu treba još pojačanja, iako je njegov tim četvorostruki uzastopni šampion Italije. "Sjajno smo odigrali iako je teren bio u lošem stanju. Ekipa je pokazala karakter. Stvarali smo šanse i bili smo organizovani u odbrani. Važno je početi dobro jer i ove godine želimo da imamo dobre rezultate", rekao je Alegro za Rai Uno, a preneli su lokalni mediji. "Mandžukić ima evropsko iskustvo i borac je, dok je Dibala pokazao koliko vrede bezbrižni dečaci. Ali, njima u isto vreme nedostaje iskustvo u pojedinim trenucima utakmice. Dibala je bistar momak, brzo će napredovati. Dakle, dobili smo velike igrač, ali prelazni rok još traje. Da bismo imali još jednu sjajnu sezonu i osigurali da Juventus ima svetlu budućnost, trebaju nam pravi igrači, igrači za Juventus", rekao je Alegri. Juve navodno traži nove vezne igrače posle odlaska Andree Pirla i Artura Vidala, dok će novo pojačanje Sami Kedira pauzirati dva meseca zbog povrede.

19:49 - Peto zlato za Ledecki, Le Klos slavio na 100 metaraAmerička plivačica Kejti Ledecki osvojila je danas svoju petu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Kazanju, pošto je u trci na 800 metara slobodno postavila novi svetski rekord, odnosno popravila svoj za 3,61 sekundu.Ova 18-godišnjakinja završila je trku od 16 dužina za osam minuta i 7,39 sekundi i tako popravila svoj stari rekord od 8:11, koji je postavila prošle godine. Ledecki je u Kazanju osvajala zlata i u sprinterskim i u dužim disciplinama, pošto je pre toga najsjanije medalje osvojila na 200, 400 i 1.500 slobodno, kao i u štafeti 4x200 slobodno. Ledecki je popravila svoja vremena sa Svetskog prvenstva iz Barselone pre dve godine, kada je osvojila četiri zlata i oborila dva svetska rekorda. Sada je popravila rezultate na 400 za četiri sekunde, 800 za 10,26 sekundi, a 1.500 za 15 sekundi. Čad le Klos odbranio je danas svoje svetsko zlato na 100 metara delfin, pobedivši Lasla Čeha, u odsustvu olimpijskog šampiona Majkla Felpsa. Južnoafrikanac je završio trku za 50,56 sekundi. Čeh je bio drugi sa 50,87. Felps nije nastupao na poslednja dva svetska prvenstva, tako da je Le Klos postao najbolji plivač u delfinu. Amerikanac se povukao nakon što je pobedio na 100 metara na Igrama u Londonu 2012. Osvajač 18 olimpijskih zlata izborio je plasman za Kazanj, ali je morao da ga propusti zbog suspenzije plivačkog saveza SAD, koja mu je izrečena zato što je pijan vozio auto. Na drugoj strani sveta, Felps je u teksasu plivao na 100 metara delfin u američkim kvalifikacijama i završio je za 52,12, i to samo nekoliko sati nakon što je na 200 metara ostvario svoje najbolje vreme još od kada je postavio svetski rekord 2009. godine. "Radujem se što se vratio u formu, tako da ne može da ima izgovore da nije trenirao i ostale gluposti koje je pričao. Radujem se što ću imati priliku da se trkam protiv njega. On je veliki takmičar i bio mi je uzor dok sam odrastao. Sledeće godine ćemo gledati Muhamed Ali-Džo Frejzer", rekao je Le Klos.

19:24 - Kraj za Krunićevu u TorontuSrpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u drugo kolo kvalifikacija za turnir u Torontu. Krunićeva je za rivalku na startu takmičenja imala izraelsku predstavnicu Juliju Gluško, a posle jednog sata i 16 minuta igre, Srpkinja je poražena rezultatom 2-0, po setovima 7-5 i 6-1. Prvi set je protekao u seriji brejkova na obe strane. Aleks Krunić je čak tri puta uspela da osvoji gemove na servis protivnice, ali je zato na svoj servis izgubila četiri gema, što je i presudilo u ovom delu igre. Drugi set je protekao u potpunoj dominaciji Izraelke, koja je prepustila samo gem našoj teniserki i tako izborila plasman u drugo kolo kvalifikacija.

19:09 - Džons oko tri nedelje van terenaFudbaler Mančester Junajteda Fil DŽons odsustvovaće sa terena najmanje tri nedelje zbog povrede kolena, potvrdio je danas engleski premijerligaš. DŽons, koji nije bio u protokolu za današnju utakmicu protiv Totenhema (1:0), će tako propustiti duel protiv Klub Briža u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. Engleski reprezentativac najverovatnije neće biti spreman ni za utakmice protiv San Marina i Švajcarske početkom septembra, koju "Gordi albion" igra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. U odsustvu DŽonsa, menadžer Luj van Gal poverenje je ukazao Dejli Blindu koji je protiv Totenhema igrao u tandemu sa Krisom Smolingom.

18:57 - Javor se probio na vrh, istorijska pobeda RadnikaFudbaleri Javora i Radnika ostvarili su pobede u mečevima 4. kola srpske Superlige.Ivanjičani su kao domaćini deklasirali Rad 3:0 golovima Maraša u 39, Docića u 49. i Đokić u 91. minutu. Javoru je to već treći trijumf, pa se na vrhu tabele izjednačio sa Borcem sa po devet bodova. "Građevinari" su ostali na četiri boda.Upravo je lider Borac doživeo neuspeh u Surdulici, gde je Radnik ostvario istorijsku, prvu pobedu u Superligi. Debitantu u eliti je za tri boda bio dovoljan pogodak u Stojanovića iz penala u 65. minutu, a posao mu je u finišu olakšan jer su gosti u 78. minutu ostali sa igračem manje, kada je Jovančić dobio drugi žuti karton. Radnik sada ima pet bodova, a Borac i dalje devet. Čačani su posle tri pobede zabeležili prvi poraz.

18:38 - Čad le Klos rekordom Afrike do zlata na 100 delfinJužnoafrički plivač Čad le Klos osvojio je danas osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 100 metara delfin stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju. Le Klos je do zlata stigao vremenom od 50 sekundi i 56 stotinki, što je ujedno i novi rekord Afrike. Juužnoafrikancu je ovo druga medalja u Kazanju, pošto je u disciplini 200 metara delfin osvojio srebrnu medalju, iza Mađara Lasla Čeha. U današnjem finalu su zamenili mesta, pošto je Čeh osvojio srebro, jer je bio 31 stotinku sporiji od Le Klosa, dok je bronza pripala Džezefu Ajzaku Skulingu iz Singapura (50,96 sekundi).

18:27 - Emili Sibom do zlata i na 200 metara leđnoAustralijska plivačica Emili Sibom osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 200 metara leđnim stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju. Sibom je trku završila za dva minuta, pet sekundi i 81 stotinku. Australijanki je ovo drugo zlato na šampionatu u Kazanju, pošto je bila najbolja i u disciplini 100 metara leđno. Srebnu medalju u današnjem finalu osvojila je Amerikanka Misi Frenklin s rezultatom dva minuta, šest sekundi i 34 stotinke, dok je bronza pripala Mađarici Katinki Hosu (2:06,84).

18:17 - Sara Sjostrom zlatna na 50 metara delfinŠvedska plivačica Sara Sjostrom osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 50 metara delfin stilom na Svetskom prvenstvu u ruskom Kazanju. Sjostrom je trku završila za 24 sekunde i 96 stotinki i tako popravila rekord svetskih šampionata, koji je postavila juče. Švedskoj plivačici je ovo drugo zlato u Kazanju, pošto je ranije trijumfovala u trci na 100 metara delfin, a osvojila je i srebro u disciplini 100 metara slobodnim stilom. Srebrna medalja pripala je danskoj plivačici Dženet Otesen (25,34 sekunde), dok je bronza otišla u ruke Kineskinji Jing Lu (25,37).

18:04 - Pobede Aston Vile, Lestera i Kristal Palasa, drama na GudisonuFudbaleri Aston Vile, Lestera i Kristal Palasa zabeležili su pobede u utakmicama prvog kola engleske Premijer lige. Najubedljiviju pobedu ostvario je Lester, koji je bio bolji protiv Sandelenda sa 4:2. Ekipa Dika Advokata mogla je da doživi i teži poraz pošto su imali četiri gola minusa, ali su Džermejn Defo i Stiven Flečer smanjili rezultat. Aston Vila trijumfovala je minimalnim rezultatatom u gostima protiv debitanta Bornmauta, kao i Kristal Palas u Noriču - 3:1. Zanimljiv meč viđen je na Gudison Parku gde su bodove podelili Everton i Votford - 2:2. Povratnik u Premijer ligu je dva puta vodio, drugi put u 83. minutu preko sjajnog gola Igaloa, ali nije uspeo da izdrži do kraja i rezervista Kone je doneo remi svom timu. Rezultati i strelci prvog kola Premijer lige: Mančester Junajted - Totenhem 1:0 (Voker autogol 22) Bormaut - Aston Vila 0:1 (Gested 72) Everton - Votford 2:2 (Barkli 76, Kone 87. - Lajun 11, Igalo 83) Lester - Sanderlend 4:2 (Vardi 11, Mahrez 18, penal 25, Olbrajton 66. - Defo 61, Flečer 71) Norič - Kristal Palas 1:3 (Redmond 69. - Zaha 39, Dilejni 49, Kabaj 90) Danas: Čelsi - Svonsi (18.30) Sutra: NJukasl - Sautempton (14.30) Arsenal - Vest Hem (14.30) Stouk - Liverpul (17.30) Ponedeljak: Vest Bromvič Albion - Mančester Siti (21)

17:59 - Mandu najbrži na 50 metara slobodnoFrancuski plivač Floran Manadu osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 50 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju. Manadu, koji je u Kazanju već pobedio u trci na 50 metara delfin, današnje finale je završio za 21 sekundu i 19 stotinki. Srebrnu medalju osvojio je Amerikanac Nejtan Adrijan, koji je bio sporiji 33 stotinke od protivnika, dok je bronza pripala brazilskom plivaču Brunu Fratusu (21,55 sekundi).

17:42 - Van Gal: Dobri su debitanti...Trener fudbalera Mančester junajteda Luj Van Gal rekao je da je zadovoljan pojačanjima u današnjoj pobedi nad Totenhemom na početku Premijer lige. "Uvek je teško igrati prvi put na Old Trafordu, ali mi se svidelo kako su debitanti odigrali", rekao je Van Gal posle utakmice u Mančersteru. Junajted je kod kuće savladao Totenhem sa 1:0 u prvom kolu Premijer lige, autogolom Kajla Vokera u 22. minutu."Bilo je veoma teško jer su igrala dva tima koji vrše pritisak, tako da je svaki igrač imao veoma malo vremena da drži loptu. Nismo mnogo zadržavali loptu, ali smo stvorili nekoliko šansi", kazao je Van Gal. Kapiten Junajteda Vejn Runi rekao je da je najvažnije da je njegova ekipa pobedila. "Najvažnije je da smo pobedili. Nakon onoga što se dogodilo prošle sezone, loših rezultata kod kuće na početku, sada je samo bitno da smo osvojili tri boda", rekao je Runi. Junajted će u narednom kolu gostovati Aston Vili.

17:23 - Vicešampion pobedio šampiona za peto mestoVaterpolisti Crne Gore savladali su Mađarsku 10:9 i zauzeli peto mesto na Svetskom prvenstvu koje se održava u Kazanju. Tim Ranka Perovića je u svojoj poslednjoj utakmici na turniru uspeo da se delimično revanšira Mađarskoj za poraz u finalu na prvenstvu sveta u Barseloni pre dve godine. Crna Gora je protiv Mađara samo jednom gubila i to na početku meča (1:0), a zatim je predvođena Ivovićem i golmanom Lazovićem, koji je zabeležio deset odbrana, uspela da dođe do trijumfa. U pobedničkom timu najefikasniji je bio Ivović sa tri gola, dok su Pasković i Janović postigli dva pogotka. U selekciji Mađarske istakli su se Erdelji, Hošnjanski i Varga sa dva gola. Sedmo mesto na SP pripalo je Sjedinjenim Američkim Državama koje su bile bolje od Australije sa 10:6. Finale između Srbije i Hrvatske igra se večaras od 21 sat, dok je duel za treće mesto u kom se sastaju Italija i Grčka na programu od 19.30.

16:51 - Kasano u SampdorijiAntonio Kasano je pojačanje Sampdorije. Potpis na jednogodišnji ugovor sa klubom iz Đenove staviće u nedelju. Iskusni napadač zaradiće 700.000 evra za ovu sezonu. Sampdorija će se sada posvetiti domaćim takmičenjima, jer je iz Lige Evrope ispala od Vojvodine.

16:20 - Kolšrajber osvojio šestu titulu u karijeriNemački teniser Filip Kolšrajber osvojio je danas svoju šestu ATP titulu, pošto je u finalu turnira u Kicbilu bio bolji od Pol-Anrija Matjea sa 2:1, po setovima 2:6, 6:2, 6:2. Ovo je Kolšrajberu prva titula posle 15 meseci. Francuz je u prvom setu dva puta oduzeo servis Nemcu, pa je taj deo igre dobio sa 6:2 nakon 30 minuta. U nastavku meča Kolšrajber je bio taj koji je bio bolji i koji je diktirao tempo igre, pa je, uz ukupno četiri brejka, preokrenuo rezultat i osvojio titulu u Kicbilu.

16:02 - Rakitić: Mesi je najbolji igrač u istorijiFudbaler Barselone Ivan Rakitić izneo je pohvalu na račun Lionela Mesija rekavši da je Argentinac najbolji fudbaler u istoriji."Mesi? Svi znamo ko je on. On je najbolji fudbaler u istoriji", rekao je Rakitić pred duel Superkupa Evrope koji Barselona igra protiv njegovog bivšeg kluba Sevilje. "Ja sam veliki navijač Sevilje, ali ću, kao i uvek, dati sve za Barselonu. Želimo da nastavimo da pišemo istoriju i osvojimo šest trofeja. Leo i Nejmar su veoma važni za nas, ali i ostali igrali su važni. Nismo na 100 odsto, ali ne sme da bude izgovora“, dodao je hrvatski fudbaler.

15:34 - Genk opet hoće SrbinaNekadašnji mladi reprezentativac Srbije Miloš Kosanović mogao bi da bude novo srpsko ime u redovima Genka. Kako belgijski mediji javljaju, štoper Mehelena nalazi se na listi želja kluba koji se nedavno oprostio od zlatnog Orlića Sergeja Milinković Savića, a Kosanović bi mogao da zameni Karu Mbođa, čiji je dolazak u Anderleht formalizovan u petak popodne.

15:11 - Iguain ostaje u NapolijuPredsednik Napolija, Aurelio De Laurentis, izjavio je da će Gonzalo Iguain ostati u tom klubu i ove sezone, te da glasine o tome da je Argentinac odbio da produži ugovor netačne, javljaju italijanski mediji."Svako ko kaže da će Iguain da napusti Napoli je verovano plaćen da to govori. On ima ugovor na još tri godine.", izjavio je predsednik za italijanske medije.

14:40 - Pepe zbog povrede propušta start sezoneDefanzivac madridskog Reala Pepe najverovatije će propustiti prvu utakmicu sezone protiv Sportinga iz Hihona 23. avgusta zbog povrede butnog mišića. Pepe se povredio u sredu u pripremnoj utakmici za novu sezonu odigranoj u okviru Audi kupa protv Bajerna, koju su Madriđani izgubili sa 1:0. "Medicinskim pregledima utvrđeno je da Pepe ima povredu desnog butnog mišića", saopštio je Real. Madriđani su na predsezonskoj utakmici protiv Bajerna igrali bez povređenih Kristijana Ronalda i Karima Benzeme.

14:22 - Lakazet ostaje u Lionu do 2019. godineNajbolji strelac francuske lige 1 prošle sezone Aleksandar Lakazet okončao je spekulacije o svojoj budućnosti posto je produžio ugovor sa Lionom do 2019, saopštio je francuski klub. Poslednjih nedelja pričalo se o mogućem prelasku Lakazetea u Arsenal, Mančester junajted i Liverpul, posle 27 golova i briljantne sezone u kojoj je proglašen za najboljeg igrača godine u Francuskoj. Lakazet, koji je produžio ugovor na godinu dana, rekao je da sada "ljudi mogu da prestanu sa pričama". "Nadam se da će od sada da pričaju o meni jer ću postizati golove, a Lion će nastaviti da pobeđuje", rekao je Lakazet. Predsednik Liona Žan Mišel Olas rekao je u junu da će Lakazet dobiti godišnju platu od više od četiri miliona evra po sezoni, ukoliko odluči da ostane u klubu. Lion je prethodne sezone završio na drugom mestu u francuskoj Ligi, iza Pari Sen Zzermena i kvalifikovao se za Ligu šampiona. Ovaj klub će se kasnije ove sezone preseliti na novi stadion.

13:58 - Jang još tri godine u JunajteduFudbaler Mančester junajteda Ešli Jang produžio je ugovor do 2018. godine, potvrđeno je u klubu."Crveni đavoli" će nakon tri godine imati opciju da produži saradnju sa krilnim igračem na još jednu sezonu."Oduševljen sam što sam potpisao novi ugovor. Duh i motivacija tima je na najvišem nivou i odlučni smo da nova sezona bude za pamćenje. Sve što sam želeo je da igram u najvećem klubu na svetu i to mi se ispunilo", rekao je Jang za klupski sajt.Član je Junajteda od 2011. godine, a odigrao je 155 utakmica i dao 13 golova. Prethodno je nastupao za Votford i Aston Vilu, dok za je reprezentaciju Engleske zabeležio 30 mečeva i sedam golova.

13:22 - IAAF kritikuje dvojicu naučnika zbog "netačnih tvrdnji"Međunardna atletska federacija (IAAF) oštro je kritikovala dvojicu naučnika čiji su nalazi doveli do tvrdnji da je doping široko rasprostranjen u svetskoj atletici. IAAF je ocenila da su "duboko netačne" tvrdnje antidoping naučnika Majkla Ašendena i Robina Parisota da ta organizacija nije reagovala na sumnjive testove atletičara. Nemačka ARD televizija i "Sandej tajms" objavili su u nedelju da je doping široko rasprostranjen u atletici, navodeći kao dokaz rezultate testova koje su analizirali Parisoto i Ašenden. IAAF je takođe, ocenila da je "zapanjujuće to što su eksperti pristali da analiziraju podatke dobijene bez saglasnosti IAAF ili samih atletičara".

13:02 - Čelić bez finala, 33. u kvalifikacijamaReprezentativac Srbije u plivanju Vuk Čelić nije uspeo da se plasira u finale trke na 1.500 metara slobodno na šampionatu sveta u Kazanju.Čelić je deonicu isplivao u vremenu 15:33,71 minuta i zauzeo 33. mesto u kvalifikacijama. Najbrži u kvalifikacijama bio je Italijan Đorđo Paltrinijeri sa rezultatom od 14:51,04 minuta.

12:20 - Verati: Nadam se da će Ibrahimović ostatiFudbaler PSŽ Marko Verati rekao je da se nada da će Zlatan Ibrahimović ostati u tom klubu.Šveđaninu ugovor ističe sledećeg leta, a mediji spekulišu da se vraća u Milan. Verati bi ipak želeo da Ibrahimović ostane jer je, kako kaže, on neverovatan igrač.„Sviđao vam se on ili ne, morate da priznate da je neverovatan igrač. Osvojili smo skoro sve u Francuskoj, a velike zasluge za to idu njemu. Pomogao je klubu da raste, svi smo ponosni što je sa nama. Nadam se da će ostati“, rekao je Verati.Ibrahimović nije bio u timu na startu sezone zbog povrede, a PSŽ je pobedio Lil sa minimalnih 1:0.

11:52 - Anja Obradović treća na svetu Srpska džudistkinja Anja Obradović osvojila je treće mesto na svetskom kadetskom prvenstvu, koje se održava u Sarajevu.

11:22 - Rodžers: Da povratim poverenje navijačaMenadžer Liverpula Brendan Rodžers rekao je da u novoj sezoni mora da povrati poverenje navijača.Liverpul je prošlu sezonu završio na šestom mestu u Premijer ligi i izborio je plasman u Ligu Evrope.Navijače 'crvenih' posebno je zaboleo debakl u poslednjem kolu kada je Stouk slavio sa ubedljivih 6:1. „Nikada nisam mislio da imam bezrezervnu podršku navijača. Razumem i razočaranje zbog prošle sezone. Siguran sam da su mnogi bili razočarani posle meča sa Stoukom. Ja sam preuzeo odgovornost. Sav bes je usmeren ka menadžeru i ja to prihvatam. Moram da povratim njihovo poverenje. Velika je čast voditi ovaj klub“, rekao je Rodžers. Liverpul novu sezonu u Premijer ligi počinje upravo duelom protiv Stouka u gostima.

10:40 - Štafeta Srbije bez finala na Prvenstvu sveta Miks šatafeta Srbije na 4x100 metara slobodnim stilom nije uspela da se plasira u finale šampionata sveta, pošto je u kvalifikacijama zauzela 16. mesto.Štafeta Srbije u Kazanju u sastavu Andrej Barna, Uroš Nikolić, Miroslava Najdanovski i Anja Crevar isplivala je deonicu za 3:38,66 minuta.Najbrža u kvalifikacijama bila je šatfeta SAD u vremenu 3:24,51 minuta.

10:15 - Troicki ispao na startu turnira u Vašingtonu Viktor Troicki ispao je sa turnira u Vašingtonu u drugom kolu posle poraza od australijskog bombardera Sema Grota 6:3, 6:4.Srpski teniser je bio postavljen za 9. nosioca na turniru i očekivalo se da bi mogao do same završnice, međutim, naleteo je na jednog od najboljih servera na ATP turu čiji je glavni adut i ovog puta bio presudni faktor.

09:57 - Kambijaso godinu dana u OlimpijakosuBivši fudbalski reprezentativac Argentine Esteban Kambijaso pridružio se ekipi Olimpijakosa, objavio je klub iz Pireja.Iskusni 34-godišnji igrač sredine terena odlučio je da ne produži ugovor sa Lesterom, iako su 'Lisice' prošle sezone izborile opstanak u Premijer ligi, a sa prvakom Grčke dogovorio je jednogodišnju saradnju sa opcijom da može biti produžena.Kambijaso je najtrofejniji argentinski fudbaler sa 23 titule, jednom više od velikana Real Madrida – Alfreda Di Stefana. Većinu trofeja osvojio je u dresu milanskog Intera između 2004. i 2014. godine, uključujući pet titula u Seriji A i Ligu šampiona 2010. Igrao je još za Independijente, River Plejt i Real Madrid, a za nacionalni tim ubeležio je 62 nastupa, uz pet postignutih golova.

09:22 - Vujačić se vratio u NBA liguNjujork Niksi su u noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu angažovali dva košarkaša, Sašu Vujačića i Tanasisa Antetokunmpoa.Vujačić iza sebe ima osam NBA sezona, tokom kojih je u nastupao za Lejkerse, Nju Džersi i Kliperse, a prosečno ostvarivao 5,6 poena, 1,9 skok i 1,3 asistencije. Dvaput je osvojio titulu sa Lejkersima, 2009. i 2010, a poslednji put je u NBA nastupio u sezoni 2013/2014, odigravši samo dve utakmice za Kliperse. Od tada je igrao za Veneciju, Laboral Kuću i Istanbul. Antetokunmpo, stariji brat košarkaša Milvokija Janisa, bio je zapažen u dresu ekipe Vestčester Niksa u razvojnoj NBA ligi, u kojoj je prošle sezone imao proseke od 13,9 poena i 6,2 skoka po utakmici.

08:40 - Dobar žreb za Novaka u MontrealuNajbolji teniser sveta Novak Đoković naredne nedelje igra prvi turnir od osvajanja titule na Vimbldonu i izvukao je dobar žreb pred Rodžers kup u Montrealu.Kao prvi nosilac, Novak će biti slobodan u prvom kolu, a u drugom ga očekuje susret sa boljim iz duela Brazilca Tomaža Belučija i Pabla Kuevasa iz Urugvaja.Potencijalni rival srpskom teniseru u trećem kolu biće Bugarin Grigor Dimitrov, a u četvrtfinalu bi mogao da se sastane sa Tomašom Berdihom iz Češke.U istoj polovini kao Novak su Švajcarac Stanislas Vavrinka, Džon Izner iz Sjedinjenih Država, Francuz Rišar Gaske i domaći teniser Miloš Raonić, a sa jednim od njih bi mogao da se sastane u polufinalu. Vavrinka i Izner, odnosno Gaske i Raonić čine potencijalne četvrtfinalne duele na toj polovini žreba. Drugog tenisera Srbije Viktora Troickog na startu očekuje duel sa kvalifikantom, a u drugom kolu bi mogao da se sastane sa boljim iz duela Italijana Andreasa Sepija i Žila Simona iz Francuske. U trećem kolu potencijalni rival mu je Španac Rafael Nadal, a u četvrtfinalu Kei Nišikori iz Japana i Belgijanac David Gofan.U Montrealu će se naći i Janko Tipsarević, čiji će rival u prvom kolu biti Španac Roberto Bautista Agut. Ukoliko bude uspešan na startu, Janka čeka pobednik veoma zanimljivog duela između Francuza Žo-Vilfrida Conge i Borne Ćorića iz Hrvatske. Takmičenje na Rodžers kupu u Montrealu počinje u ponedeljak.08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track