BLOG UŽIVO: Venus prejaka za Krunićevu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Venus prejaka za Krunićevu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:05 - Zimonjić uspešan i u miksuSrpski teniser Nenad Zimonjić i Australijanka Jarmila Gajdošova uspešno su startovali na Vimbldonu u konkurenciji mešovitih parova. Zimonjić i Gajdošova su u prvom kolu pobedili austrijsko-slovančku kombinaciju Kris Gučione/Andreja Klepac sa 6:3, 7:5.Njihovi protivnici u borbi za plasman u osminu finala biće Bob Brajan iz SAD i Karolin Garsija iz Francuske, koji su postavljeni za četvrte nosioce.Zimonjić će u paru sa Poljakom Marcinom Matkovskim igrati u drugom kolu dublova protiv britansko-francuskog para Dominik Inglot/Rože Eduar Vaslan.

20:20 - Montoja obukao dres InteraItalijanski fudbalski gigant Inter iz Milana nastavio je sa renoviranjem ekipe za sledeću sezoni. Novi igrač ekipe sa stadiona Đuzepe Meaca u petak je postaio i defanzivac Barselone Martin Montoja koji je došao na jednogodišnju pozajmicu. Prema dogovoru Intera i Barselone, milanski klub će na kraju sezone imati pravo prvenstva pri eventualnom otkupu ugovora, naravno ako stručni štab na čelu sa Robertom Manćinijem bude zadovoljan Montojinim partijama.Ovaj španski fudbaler ima 24 godine, a do sada je u dresu katalonskog kluba osvojio osam trofeja, uključujući i Tripletu prošle sezone kada je odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima.Pre Montoje, milanski klub doveo je iz Monaka Žofrija Kondogbija, kao i Mirandu iz madridskog Atletika.

19:25 - Venus prejaka za KrunićevuSrpska teniserka Aleksandra Krunić, nije uspela da se plasira u osminu finala Vimbldona pošto ju je u dva seta 6:3, 6:2, posle 81. minuta igre savladala Amerikanka Venus Vilijams.

18:30 - Gundogan u Dortmundu još dve godineNemački fudbalski internacionalac Ilkaj Gundogan produžio je ugovor sa Borusijom iz Dortmunda na još dve godine, čime je okončao nagađanja oko svoje budućnosti.Dvadesetčetvorogodišnji vezni igrač, koji je za Nemačku igrao na 11 utakmica, bio je na meti nekoliko evropskih klubova. Gundogan je od dolaska u Dortmund iz Nirnberga 2011. igrao na 80 utakmica u Bundesligi, a novim ugovorom vezan je za klub do juna 2017. Gundogan je bio deo tima koji je osvojio titulu prvaka Nemačke 2012, kao i član ekipe koja je 2013. bila druga u Ligi šampiona iza minhenskog Bajerna.17:45 - Silverston: Rozberg najbrži na treninzimaVožač Mereceda Nemac Niko Rozberg ostvario je najbrža vremena na treninzima pred trku za Veliku nagradu Velike Britanje.Rozberg je na stazi Silverston bio najbrži i na jutranjim i popodnevnim treninzima.Nemac je na prvom treningu ostvario 0,07 sekundi brže vreme od klupskog kolege Britanca Luisa Hamiltona, dok je na poslepodnevnom treningu vozač Feraija Finac Kimi Raikonen bio drugi, a njegov klupski kolega Sebastijan Fetel iz Nemačke treći. Lider u generalnom plasmanu, Hamilton, koji je na drugom treningu bio četvrti, je preko radija iz boldia timu poručio da "ne može brže da ide". Na stazi Silverston će se sutra od 14.00 održati kvalfikacije, a u istom terminu u nedelju na programu je trka za Veliku nagradu Velike Britanije.17:00 - Real ponovo kupio VaskesaFudbalski klub Real Madrid saopštio je da je dosadašnji igrač Espanjola Lukas Vaskes potpisao petogodišnji ugovor sa ’Kraljevskim klubom’.Vaskes se tako vraća na Santjago Bernabeu – on je ponikao u omladinskog školi Reala, ali nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu zbog čega je prošle sezone prešao u Espanjol.Klub iz Barselone je želeo da Vaskes ostane u klubu, ali je Real odlučio da aktivira klauzulu o ponovnoj kupovini tog igrača. Predsednik Espanjola Žoan Koljet je ranije ove nedelje saopštio da su se klubovi dogovorili, a mediji u Španiji su preneli da će transfer iznositi milion evra. Vaskes je tokom prošle sezone odigrao 33 meča u Primeri i postigao tri gola.

16:15 - Jelenić: Dug Zvezde 30. miliona dinaraPredsednik VK Crvena zvezda Viktor Jelenić rekao je dug crveno-belih iznosi 30 miliona dinara i dodao da igrači, kao i mlađe kategorije nemaju gde da treniraju. On je istakao da Crvena zvezda sva finansijska sredstva uplaćuje Sportskim centrima Milan Gale Muškatirović i 11. april, te da zato nema da isplaćuje igrače.Jelenić je napomenuo da klub ne beži od dugovanja i posebno se zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na podršci.

15:30 - Lion doveo Bovija iz GenganaDosadašnji fudbaler Gengana Klaudio Bovi potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Lionom, čime je otvoren put za odlazak Aleksandara Lakazeta iz redova vicešampiona Francuske. Lion je saopštio da je transfer Bovija iznosio 4,5 miliona evra, kao i da će fudbaler zaraditi još tri miliona evra u zavisnosti od igara. Gengan će dobiti procenat od svake buduće prodaje 27-godišnjeg fudbalera. Bovi je je prošle sezone postigao 17 golova u francuskoj Ligi 1, dok je u svim takmičenjima bio strelac 27 puta, što je impresivna brojka za igrača koji je sezonu počeo na krilu pre prelaska u napad u drugoj polivini šampionata.15:01 - Ostavka čelnika Teniske federacije Španije, izabran LadredaDosadašnji predsednik Teniske federacije Španije Hose Luis Eskanuelas, koj je nedavno suspendovan zbog odbijanja da sarađuje u istrazi finansija te organizacije podneo je ostavku, a na njegovo mesto je izabran Fernando Fernadez Ladreda. Eskanuales je bio žestoko kritikovan od strane vrhunskih španskih tenisera Rafaela Nadala i Davida Ferera koji su ga u otvorenom pismu prozvali za "nedostatak transparentnosti" u raspodeli sredstava. Ukupno 44 sadašnjih i bivših tenisera i stručnjaka stavilo je svoj potpis na pismo u kojem se tražilo od kompetentnih organa da hitno preduzmu odgovarajuće mere.

14:29 - Federer: Pogodio sam savršen lobDrugi teniser sveta Rodžer Federer rekao je da je protiv Sema Kverija u drugom kolu Vimbldona odigrao savršen lob. U drugom setu tog duela Švajcarac je odigrao sjajan lob kroz noge, dok je u trećem upisao svoj 2.500. viner na najvećem turniru na svetu. "Sve se desilo veoma brzo, sada ne mogu da ga pustim u usporenom snimku. Šta je najbolje kod tog udarca? Kada odigravate kroz noge, niste sigurni da li će otići predugo ili prekratko. Imao sam sreće, pogodio sam savršen udarac. Osetio sam da imam šansu, legitimnu šansu da osvojim poen. Bilo je zabavno - desilo se u pravom trenutku", rekao je Federer.14:01 - Rozberg najbrži na prvom treninguVozač Mercedesa Nemac Niko Rozberg ostvario je najbrže vreme na prvom treningu pred Veliku nagradu Britanije. Rozberg je sa svojim Mercedesom bio brži za 0,07 sekundi od timskog kolege Luisa Hamiltona na Silverstonu, iako je veći deo treninga propustio zbog problema sa hidraulikom. Treće vreme ostvario je 17-godišnji Holanđanin Maks Ferstapen u Toro Rosu, ispred Kimija Raikonena i Karlosa Sainsa. Zvanične kvalifikacije biće vožene u subotu, dok je trka na programu u nedelju.13:23 - Gudjonsen nastavlja karijeru u KiniBivši fudbaler Barselone i Čelsija Islanđanin Ejdur Gudjonsen potpisao je ugovor sa kineskim superlgašem Šiđiažuang Ever Brajtom. Tridesetšestogodišnji vezni igrač nastupao je prethodne sezone za engleskog drugoligašsa Bolton. Ever Brajt zauzima osmo mesto u prvoj sezoni u kineskoj Superligi.12:58 - Nani spreman da pređe u FenerbahčeFudbaler Mančester junajteda Portugalac Nani koji je poslednju sezonu igrao na pozajmici u Sportingu, spreman je da se pridruži Fenerbahčeu, saopštio je istanbulski klub na Tviteru. "Fenerbahče je započeo pregovore o transferu sa Luisom Nanijem i njegovim klubom Mančester junajtedom", saopštio je turski klub dodajući da će Nani već u nedelju doputovati u Istanbil kako bi obavio lekarske preglede. Nani se pridružio Junajtedu iz Sportinga 2007. i tokom perioda provedenog na Old Trafordu pomogao je klubu da osvoji četiri titule prvaka Engleske i Ligu šampiona 2008. Nani je u septembru 2013. potpisao petogodišnji ugovor sa Junajtedom, ali nije mogao da izbori mesto u postavi, tako da je prosleđen na pozajmicu u svoj bivši klub Sporting.

12:35 - Dvejn Vejd ostaje u MajamijuKošarkaš Majamija Dvejn Vejd rekao je da će i naredne sezone igrati u tom NBA klubu. Vejd je sa Majamijem potpisao jednogodišnji ugovor za 20 miliona dolara. "Razgovarao sam sa direktorima kluba, to je bila velika stvar za mene. Nikad ranije nisam imao poslovni razgovor sa njima. Hteo sam da vidim njihovu želju da me zadrže. Želeo sam da vidim da cene sve što sam postigao u ovom dresu. To mi je bilo dovoljno. Da nije bilo tih razgovora mislim da ne bismo došli do ove tačke", rekao je Vejd. Vejd, koji je sa Majamijem tri puta osvajao šampionski prsten, optimista je pred novu sezonu.12:16 - Lisinac veruje u pobedu protiv AustralijeOdbojkaški reprezentativac Srbije Srećko Lisinac rekao je da veruje da nacionalna selekcija i u izmenjenom sastavu može da zabeleži pobede protiv Australije u poslednjem vikendu Svetske lige. Srbija je već obezbedila plasman na završni turnir, koji će se od 15. do 19. jula održati u Brazilu. Međutim, izabranike Nikole Grbića pre tog turnira očekuju dueli protiv Australije u poslednjem, šestom vikendu Svetske lige. Odbojkaši Srbije juče su doputovali u Australiju posle 22 sata puta. "Posle teškog i veoma dugog puta smo prespavali, odmorili smo se. Ovde je veoma hladno, velika je razlika u odnosu na Srbiju, tako da se to odražava na naše mogućnosti, ali sam siguran sam da ćemo sutra, kada dođe vreme da se zaigra, biti na našem nivou iako je tim promenjen i sa dosta novih igrača... Siguran sam da možemo i u ovom sastavu da ih dobijemo", rekao je Lisinac.11:59 - Konopljanka prelazi u SeviljuAktuelni pobednik Lige Evrope Sevilja angažovaće Ukrajinca Jevhena Konopljanku iz Dnjepra, kako bi tim ojačao napad za učešće u Ligi šampiona iduće sezone. Dogovor sa 25. godišnjim Konopljankom - koji je igrao za Dnjepar u finalnoj utakmici Lige Evrope završenoj pobedom Sevilje od 3:2, već je postignut i potrebno je da on još samo prođe lekarske preglede. Sevilja nije saopštila detalje sporazuma, ali španski mediji prenose da je Konopljanki krajem juna istekao ugovor u Dnjepru i da je pristao na četvorogodišnji angažman u španskom klubu.

11:36 - Goranu Vujeviću nagrada CEV za životno deloBivši odbojkaški reprezentativac Srbije Goran Vujević dobitnik je nagrade CEV za životno delo, za celokupan doprinos razvoju tog sporta, saopštio je OSS. Vujeviću, koji je sada sportski direktor Sir Sejfti Peruđe, nagrada je uručena sinoć na svečanosti CEV u Beču. Goran Vujević osvojio je ukupno 16 medalja u dresu reprezentacije Jugoslavije i Srbije i Crne Gore. Na Olimpijskim igrama je osvojio zlato u Sidneju 2000. godine i bronzu četiri godine ranije u Atlanti. Okitio se i srebrnom medaljom na Svetskom prvenstvu u Tokiju 1998. godine, dok je na evropskim prvenstvima osvojio zlatno, srebro i tri bronzane medalje.

11:20 - 100 žutih kartona u prvih osam kola prve lige BrazilaBrazilske fudbalske sudije dobile su dozvolu da svako nepoštovanje njihove odluke od strane igrača, pa makar to bile i žalbe, kažnjavaju žutim kartonima. Sudije su dobile "zeleno svetlo" od Fudbalske konfederacije Brazila da uzvrate udarac i da na svaki pogrešni "ton" koji im fudbaleri upute odgovore kartonom. Tako je u prvih osam kola šampionata Brazila podeljeno čak 100 žutih kartona. Naravno, ova "žuta poplava" izazvala je veliko negodovanje kod igrača i trenera."Sada se plašim da čak i pozdravim sudiju, jer mogu da zaradim karton", kaže igrač Sao Paula Mičel Bastos i dodaje da sada na terenu nema nikakve komunikacije sa sudijom, što je po njegovom mišljenju "van svake pameti".

11:00 - Mitrović dolazi u Romu ako ode DestroNapadač Anderlehta Aleksandar Mitrović mogao bi da nastavi karijeru u Romi, ali će transfer realizovati tek kada proda Matiju Destra. Mitrović je navodno prioritet Rimljana u ovom prelaznom roku, već su počeli pregovore sa čelnicima Anderlehta, koji traži 18 miliona evra. Međutim, dolazak Mitrovića u Rim zavisi od prodaje nekog napadača, a prvi na transfer listi Rome je Destro, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Milanu. Roma bi navodno mogla da plati Mitrovića oko 15 miliona evra, a 20 odsto od transfera pripašće Partizanu. Mitrović iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, bio je prvi strelac belgijskog prvenstva sa 20 golova, dao je još osam u ostalim takmičenjima.10:38 - Kveri o Federeru: Dođe mi da preskočim mrežu...Američki teniser Sem Kveri na nesvakidašnji način je pohvalio Rodžera Federera od kojeg je izgubio u drugom kolu Vimbldona. Federer je protiv Kverija odigrao impresivan meč, pobedivši ga rezultatom 6:4, 6:2, 6:2, posle manje od sat i po vremena igre. U drugom setu tog duela Švajcarac je odigrao sjajan lob kroz noge, dok je u trećem upisao svoj 2.500. viner na najvećem turniru na svetu. "Koliko je dobar na Centralnom terenu, nekada poželite da preskočite mrežu i bacite mu ’kosku’, ali ne možete. Želite da ga pobedite, ali je on Rodžer Federer. Uvek je zabavno gledati ga", rekao je Kveri.10:15 - Anelka trener-igrač u MumbajuBivši fudbalski reprezentativac Francuske Nikolas Anelka obavljaće od septembra dvojaku funkciju trenera i igrača u indijskom superligašu Mumbaju. Tridesetdevetogodišnji Anelka prošlu sezonu proveo je u alžirskom NA Huseinu, gde je bio na mestu sportskog direktora. Anelka, koji je i prošle godine igrao za Mumbaj, pre nego što je početkom 2015. otišao u Alžir, vrhunac klupske karijere ostvario je u Čelsiju za koji je od 2008. do 2012. na 125 premijerligaških utakmica postigao 38 golova. Anelka je u karijeri, pored Ccelsija, branio boje praktično svih najvećih klubova Evrope - Arsenala, Pari Sen Žermena, Reala, Mančester Sitija, Liverpula, i Juventusa, a igrao je i za Fenerbahče, Vest Bromvič Albion i Šangaj Šenhua.09:50 - Rendulić nije zadovoljan debijemOdbrambeni fudbaler Crvene zvezde Zoran Rendulić nije zadovoljan rezultatom u svojoj debitnatskoj utakmici u crveno-belom dresu i ističe da je rano dobijeni crveni karton njegovog saigrača Save Pavićevića i primljeni gol u završnici prvog dela igre protiv Kajrata mnogo uticao na ekipu. "Crveni karton i gol koji smo primili u poslednjem minutu prvog poluvremena dosta su uticali na nas. U drugom delu smo pokušali nešto da promenimo, ali su se oni povukli i čekali kontre. Iskoristili su taj višak igrača. Svaki ozbiljniji tim to ume da iskoristi i možda smo mi čak i dobro prošli ovu prvu utakmicu", rekao je Rendulić. Crvena zvezda je sinoć na stadionu Rajko Mitić poražena od kazahstanskog Kajrata sa 0:2 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Rendulić je kazao da ekipa ne sme da traži alibi za poraz i dodao da veruje da će crveno-beli spremno dočekati revanš utakmicu. Revanš utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Kajrata i Crvene zvezde igraće se u četvrtak u Almatiju od 16.00 po srednjeevropskom vremenu.09:21 - Lukareli veran ParmiAlesandro Lukareli jedan je od retkih primeraka fudbalera koji ostaju verni svom klubu i u najtežim momentima. Iskusni fudbaler odlučio je da ostane u Parmi iako je klub izbačen u najniži rang italijanskog fudbala - Seriju A. Parma je nedavno proglasila bankrot posle eliminacije iz Serije A, nije uspela da pronađe kupca, pa je degradirana u četvrti takmičarski rang, najviši amaterski. "Nažalost, nije bilo mnogo lepih stvari ove godine. Pobeda nad Juventusom je jedna od njih. Parma mora da se restartuje i opet izgradi. Ja sam spreman da ostanem u klubu u Seriji D. Videćemo šta će biti, ali rekao sa klubu da sam im na raspolaganju", rekao je 37-godišnji kapiten.09:00 - De Hea doputovao u MadridGolman Mančester junajteda i španske reprezentacije David de Hea doputovao je u Madrid. De Hea se već nekoliko meseci nalazi na meti Reala, a navodno bi trebalo uskoro da pojača madridski klub. On je u glavni grad Španije doputovao sa devojkom poznatom španskom pevačicom. "Došao sam samo da se odmorim", rekao je golman Junajteda.08:30 - Đoković i Krunićeva danas na VimbldonuDvoje srpskih tenisera Novak Đoković i Aleksandra Krunić igraju danas na Vimbldonu mečeve trećeg kola. Prvi teniser sveta Đoković sastaje se sa Australijancem Bernardom Tomićemn u drugom meču na Centralnom terenu, čiji program pocinje u 14 sati. Krunićeva igra protiv Amerikanke Venus Vilijams treći meč na terenu dva čiji program startuje u 13,15 sati.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track