BLOG UŽIVO: Ulaznice za meč Zvezde i Albe od sutra u prodaji
Foto: KK Crvena Zvezda

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ulaznice za meč Zvezde i Albe od sutra u prodaji

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:43 - Menez: Igrači su uz Inzagija, moramo da se podignemoFudbaler Milana Žeremi Menez rekao je da bi igrači voleli da trener Filipo Inzagi dugo ostane u klubu, uprkos tome što mediji spekulišu da ga sabotiraju."Atmosfera u ekipi je dobra i svi igrači su uz trenera. Prolazimo kroz teška vremena, ali moramo da se izdignemo, radimo još jače i rezultati će doći. Istina, izgubili smo veoma bitnu utakmicu protiv Lacija, zbog trenera i navijača, ali ne smemo da stavljamo dodatan pritisak", rekao je Menez.

22:36 - Lacio eliminisao Milan iz italijanskog KupaFudbaleri Lacija plasirali su se u polufinale Kupa Italije pošto su u četvrtfinalnoj utakmici kao gosti savladali ekipu Milana sa 1:0. Lacio je poveo iz opravdano dosuđenog penala, a potom celo drugo poluvreme igrao sa desetoricom, nakon što je defanzivac Cana morao van terena zbog dva žuta kartona. Srpski reprezentativac u timu gostiju Dušan Basta igrao je od 54. minuta, a izostao je teško povređeni Filip Đorđević.U preostalim četvrtfinalnim utakmicama italijanskog kupa sutra igraju Parma - Juventus, 3. februara Roma - Fiorentina, a 4. februara Napoli - Inter.

21:58 - Uspela operacija Filipa ĐorđevićaKako prenose italijanski mediji, operacija desnog članka Filipa Đorđevića prošla je odlično, pa će on u narednih 48 sati biti otpušten iz bolnice. On je povredu zaradio na utakmici sa Milanom. Lacio je pobedio sa 3:1, a peh mu se dogodio u trenutku kada je slučajno asistirao za gol Marku Parolu.

20:58 - De Rosi tri nedelje van terenaFudbaler Rome, italijanski reprezentativac Danijele De Rosi, moraće da pauzira oko tri nedelje zbog povrede. Iskusni 31. godišnji igrač sredine terena povređen je na nedeljnom prvenstvenom meču protiv Fiorentine (1:1), a današnjim lekarskim pregledom utvrđeno je da ima napuknuće mišića. Očekuje se da bude spreman za 15 do 20 dana, prenosi Fudbal Italija. De Rosi je ove sezone odigrao 17 utakmca u Seriji A i Ligi šampiona i postigao jedan gol. Roma je trenutno drugoplasirana na tabeli nacionalnog prvenstva sa sedam bodova zaostatka za vodećim šampionom Juventusom.20:24 - Crvena zvezda pobednički se vraća u BeogradFudbaleri Crvene zvezde savladali su danas ekipu slovenačkog prvoligaša Kopra sa 1:0, u poslednjoj kontrolnoj utakmici tokom priprema u Sloveniji za nastavak sezone. Meč je odigran na stadionu "Bonjifika" pred oko 2.000 gledalaca, a pobedonosni pogodak postigao je Aleksandar Katai u 47. minutu.Za najjaču proveru na pripremama trener Nenad Lalatović izveo je postavu Rajković, Cvetković, Lazić, Luković, Grujić, Savićević, Stojanović, Lazović, Gavrić, Jović, a igrali su još Kahriman, Planić, Mbođ, Pavićević, Đorđević, Kovačević, Ristić, Bosančić, Avramovski, Katai i Despotović.Akruelni prvak Srbije prethodno je pobedio domaće drugoligaše Tolmin (3:0) i Ankaran (3:1).Ekspedicija Crvene zvezde vraća se u Beograd sutra u prepodnevnim satima i posle nekoliko dana otputovaće u Tursku na drugi deo priprema.

19:51 - Šahtjor pristao da pusti Luiza Adrijana u RomuVišestruki ukrajinski prvak Šahtjor iz Donjecka pristao je da do kraja sezone pozajmi Romi jednog od svojih najboljih igrača, brazilskog reprezentativca Luiza Adrijana. Italijanski sportski dnevnik "Gazeta delo Sport" tvrdi da će Roma za ovaj angažman platiti Šahtjoru dva miliona evra, uz obavezu da po okončanju sezone za otkup njegovog ugovora isplati još osam miliona evra. Takođe, Ukrajincima će biti plaćeni i bonusi u zavisnosti od rezultata italijanskog kluba. List navodi da je ključnu ulogu u dogovoru imao pomoćni trener Šahtjora, Brazilac Antonio Zago, i da je zahvaljujući njemu trener Mirčea Lučesku pristao da ustupi Adrijana Romi. Međutim, Zagu predstoji još razgovor sa predsednikom Šahtjora Rinatom Ahmetovim po povratku kluba sa južnoameričke turneje, podseća "Gazeta delo Sport". Adrijano se istakao sjajnim partijama u poslednje vreme. Taj fudbaler je na utakmici grupne faze Lige šampiona u oktobru protiv beloruskog BATE Borisova postigao čak pet golova, čime je izjednačio rekord Lionela Mesija po broju pogodaka na jednom meču elitnog klupskog takmičenja. 19:08 - Aleksandar Bjelić novi trener BorcaKošarkaški klub Borac iz Čačka saopštio je danas da je trener tog kluba Raško Bojić podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba, a da je na njegovo mesto izabran njegov dugogodišnji pomoćnik Aleksandar Bjelić. Bojić je ostavku podneo iz ličnih razloga, a Upravni odbor kluba je ostavku usvojio i zahvalio Bojiću na višedecenijskoj saradnji. Novi trener Borca Aleksdandar Bjelić istakao se u radu sa mlađim selekcijama, a prošle godine bio je pomoćnik juniorske reprezentacije Srbije koja je na Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, navodi se u saopštenju KK Borac.18:32 - Ulaznice za meč Zvezde i Albe od sutra u prodajiUlaznice za utakmicu petog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Albe biće sutra puštene u prodaju, saopštili su crveno-beli. Meč između Crvene zvezde i Albe igra se u četvrtak od 20.45 u hali Pionir. Ulaznice za meč Zvezde i Albe biće u prodaji na svim poslovnicama Eventima (Kombank arena, TC Ušće, Dom omladine, Bilet centar i još 100 prodajnih mesta širom Srbije) od 10.00. Karte za tribine koštaju 600, a za parter 900 dinara. Za plavu i belu ložu je neophodno izdvojiti 1.200, a za ložu 1.500 dinara. Cene ulaznica za počasna mesta uz teren su 10.000 dinara. Iz beogradskog kluba koji je mečeve Evrolige do sada igrao u Areni, napominju da će se veoma mali broj karata naći u prodaji, jer je prodato 4.289 sezonskih ulaznica, kao i da jedan broj ulaznica pripada sponzorima. Crvena zvezda je još jednom apelovala na navijače da navijaju fer i sportski, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, upotrebe lasera ili pirotehničkih sredstava, jer bi svaki "i najmanji incident mogao da ima nesagledive posledice za klub". Berlinska Alba je u Top 16 fazi Evrolige upisala dve pobede i dva poraza, dok je Zvezda i dalje bez trijumfa.

17:54 - Uroš Kutlešić i Sanja Stolić pobednici Svetosavske trkeU Valjevu je danas održana 17. Svetosavska ulična trka uz učešće više od 200 takmičara u obe konkurencije, od najmlađih do pripadnika vojske i policije. Najuspešniji su bili Uroš Kutlešić iz Užica kod seniora i Sanja Stolić iz Leposavića kod seniorki. Kod seniora, drugi je bio Saša Stolić iz Leposavića, a treći Milan Mitrović iz Šapca. Među seniorkama, druga je Jagoda Zečević iz Šapca, a treća Teodora Simović iz Novog Pazara. U juniorskoj konkurenciji, najuspešniji su bili Miloš Mitrović, Žarko Novaković i Haris Ajdarević u muškoj, odnosno Elvedina Zornić, Tamara Mićević i Milica Golubović u ženskoj konkurenciji. Najbolji vojnici bili su Aleksandar Milosavljević iz Kraljeva, Miroslav Marković (Topčider) i Toma Kalezić iz Beograda, dok su najbolji policajci bili Miloš Raičević (PS Stari grad, Beograd), Darko Antić (Žandarmerija) i Josip Josipović (ŠP Valjevo). Svima njima, kao i pobednicima u ostalim trkama, od osnovaca do srednjoškolaca, pripale su prigodne nagrade organizatora. Trčalo se centralnim gradskim ulicama, što je dovelo do saobraćajnog kolapsa u centru grada. Svetosavska trka pokrenuta je 1990-tih, a posle kraćeg prekida obnovljena je 2002. godine. Uz Grad Valjevo i AK Metalac manifestaciju je pomogla i Valjevska eparhija SPC.17:28 - Krkić pauzira najmanje šest meseci zbog povrede kolenaFudbaler Stouka Španac Bojan Krkić pauziraće najmanje šsest meseci zbog ozbiljne povrede kolena, koju je zadobio u utakmici FA Kupa protiv Ročdejla. Krkić je povredio ukrštene ligamente levog kolena i meniskus tokom meča u kojem je postigao gol za Stouk, koji je pobedio trećeligaški Ročdejl sa 4:1 i plasirao se u osminu finala. Krkić je u Stouk prešao ove sezone i do sada je odigrao 16 mečeva uz četiri data gola. Španski fudbaler srpskog porekla u karijeri je do sada najviše postigao dok je igrao za Barselonu - od 2007. do 2011, za koju je igao na 104 meča i dao 26 golova.

16:59 - Alkaser ostaje u Valensiji do 2020. godineGolgeter Valensije i španski reprezentativac Pako Alkaser produžio je danas ugovor do 2020. godine, potvrđeno je na sajtu kluba."Veoma sam srećan i ponosan što ću ostati u Valensiji sledećih pet godina. Raduje me to što imam poverenje kluba i nadam se da ću na terenu to opravdati. Glavni cilj Valensije je povratak u Ligu šampiona i verujem da je to dostižno", rekao je Alkaser.Španskom napadaču prethodni ugovor isticao je 2016. godine, a u novom će mu otkupna klauzula iznositi 70 miliona evra. Za njega je interesovanje pokazalo nekoliko velikih evropskih klubova, među kojima je prednjačio Liverpul. Alkaser je ponikao u Valensiji, a jednu sezonu proveo je na pozajmici u Hetafeu. Za reprezentaciju Španije odigrao je pet utakmica i postigao tri gola.16:26 - Anastasija Fesikova se vraća plivanjuRuska plivačica Anastasija Fesikova vraća se takmičenjima posle tri godine i pokušaće da se sledećeg meseca da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo. Rusija je domaćin Svetskog prvenstva, koje će se jula održati u Kazanju. Fesikova koja se ranije takmičila pod devojačkim prezimenom Zueva, osvojila je srebrnu medalju na 200 metara leđnim stilom na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i od tada se nije takmičila. Nakon pauze zbog rođenja deteta, Fesikova će učestvovati na takmičenju u Rusiji narednog meseca, kazala je za R-sport njen trener Natalija Kozlova. "Ona je zabrinuta, plaši se trka posle duge pauze, ali ipak smo odlučili da se takmiči", rekla je Kozlova.15:48 - Eto i zvanično u SampdorijiKamerunski napadač Samuel Eto i zvanično je prešao iz Evertona u Sempdoriju, potvrdio je danas premijerligaški klub. Četvorostruku najbolji afrički fudbaler, koji je u avgustu prešao iz Čelsija u Everton i za taj klub postigao četiri gola na 20 utakmica potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa Sampdorijom."Zahvalni smo Etou sto je u tim doneo svoje iskustvo i znanje", rekao je menadžer Evertona Roberto Martinez i u ime celog kluba poželeo bivšem fudbaleru Barselone sve najbolje u sledećem poglavlju njegove karijere.Tridesettrogodišnji Eto je pomogao Basreloni da osvoji Ligu šampiona 2009, a sledeće godine je ostvario isti uspeh sa Interom. Eto je 2011. prešao u Anži iz Mahačkale u transferu koji se smatra najvećim u istoriji do tada, pre nego što je 2013. prešao u Čelsi.15:31 - Borzakovski odlazi u penzijuRuski atletičar Jurij Borzakovski, bivši olimpijski šampion na 800 metara, objavio je da završava karijeru. On je najavio da će poslednju trku u karijeri trčati u nedelju na Zimskom mitingu u Moskvi. "Predaću štafetu mlađim generacijama", rekao je Borzakovski. Borzakovski je više od jedne decenije bio jedan od najboljih atletičara na 800 metara. Osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani 2001. godine, bio je šampion Evrope 2012. godine, a okitio se i sa po dve srebrne i bronzane medalje na svetskim prvenstvima na otvorenom. Ruski atletičar u svojoj kolekciji medalja ima i dva zlata sa Evropskog prvenstva u dvorani. Borzakovski (33) je na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine osvojio zlatnu medalju.15:15 - Mekses suspendovan na četiri mečaFudbaler Milana Filip Mekses kažnjen je sa četiri utakmice neigranja zbog crvenog kartona koji je dobio na meču s Lacijom. Francuski fudbaler je dobio crveni karton jer je igrača Lacija Stefana Maurija zgrabio za vrat. Lacio je u tom meču savladao Milan sa 3:1. Mekses se juče izvinio, ali je ipak kažnjen i propustiće mečeve protiv Parme, Juventusa, Empolija i Ćezene. Mekses je ove sezone za Milan odigrao devet utakmica, a za tih devet mečeva je zaradio četiri žuta i jedan crveni karton.

14:53 - Savet Evrope pozvao FIFA-u da ponovi glasanje za SP 2022.Savet Evrope pozvao je Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) da zbog sumnji u korupciju ponovi glasanje za domaćina Mundijala 2022, koje je 2010. dodeljeno Kataru. "FIFA ne može da izbegne obavezu da održi nove izbore za domaćina Mundijala", zaključak je rezolucije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PACE). Član Evropskog parlamenta iz britanske laburističke stranke Majkl Konarti, koji je pripremio rezoluciju, optužio je FIFA za "farsu". On je naglasio da se konsultovao sa dokumetima koje je pribavio "Tajms", kojim se dokazuje da je Kataranin Mohamed Bin Hamam, koji je ranije bio predsednik Azijske fudbalske konfederacije, platio veliku sumu novca kako bi dobio podršku afričkih zemalja za izbor Katara za domaćina Mundijala.

14:35 - Konan do kraja sezone u HanoveruNapadač Obale Slonovače Didije Ja Konan, koji je od prošlog leta igrao za Al Itihad, vratio se u Hanover sa kojim je potpisao ugovor do juna ove godine, uz mogućnost da ostane u klubu još godnu dana. "Dolazim kući i to je sjajan osećaj Ppnosan sam sto ću ponovo nositi dres Hanovera i što ću igrati pred domaćim navijačima", rekao je Konan. Fudbaler Obale Slonovače postigao je od 2009. godine 45 golova za Hanover igrajući na 153 utakmice na svim takmičenjima. "Didije ima izuzetne sposobnosti kao napadač", rekao je trener Hanovera Tajfun Korkut.

14:10 - Radnički juri pobedu u BrešiTrener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca, Uroš Stevanović rekao je da njegovu ekipu protiv Breše očekuje možda i odlučujući meč u Ligi šampiona, jer pobednik tog duela ostaje u trci za plasman na završni turnir. Vaterpolisti Radničkog u 4. kolu Lige šampiona, u sredu od 20.30 sati, gostuju italijanskoj Breši. Radnički zauzima četvrtu poziciju na tabeli Grupe A sa tri boda, dok italijanska ekipa ima jedan bod manje. "Ova utakmica je možda i presudna za dalji tok u Ligi šampiona. Ekipa koja pobedi, imaće veće šanse za fajnal-siks. Breša je izgubila kod kuće protiv Egera i sigurno je da će protiv nas pokušati da se iskupi. Nadam se da ćemo se kompletirati i da ćemo zabeležiti pobedu", rekao je trener Radničkog Uroš Stevanović.

13:54 - EP za mlade (U21) 2017. u PoljskojEvropska fudbalska unija (UEFA) dodelila je Poljskoj organizaciju Evropskog prvenstva za mlade 2017. godine, odlučeno je na Izvršnom odboru u Nionu. UEFA je promenila format takmičenjima pošto će, umesto dosadašnjih osam, po prvi put na finalnom turniru igrača do 21 godine učestvovati 12 ekipa. Utakmice će se igrati u četiri grada - Varšavi, Gdanjsku, Poznanu i Vroclavu. Kvalifikacije po grupama kreću 23. marta 2015. i trajaće do 11. oktobra 2016, dok su baraž mečevi na programu 7. i 15. novembra sledeće godine. Žreb za šampionat Evrope biće 5. februara, a Srbija se nalazi u drugom šeširu.

13:44 - Vojvodina MVP 19. kola ABA ligeKošarkaš mađarskog Solnoka David Vojvoda proglašen je za najkorisnijeg igrača 19. kola Jadranske lige. Vojvoda je u pobedi svoje ekipe nad Cibonom (89:87) imao indeks korisnosti 31, objavljeno je na sajtu regionalnog takmičenja. On je na tom meču postigao 21 poen, a zabeležio je osam skokova, šešt asistencija i jednu ukradenu lotpu. Vojvodi je ovo drugo priznanje za najkorisnijeg igrača kola, a prethodno je bio najbolji u 9. kolu Jadranske lige kada je Solnok savladao Zadar.13:35 - Barselona ne želi da proda MesijaPredsednik fudbalskog kluba Barselona Đozep Marija Bertomeu rekao je da ne postoji šansa da Lionel Mesi bude prodat u bliskoj budućnosti. "Mesi će ostati ovde ove, naredne i sezone posle toga. On je pod ugovorom i srećan je. Ne nameravamo da prodamo Lea jer smo veoma srećni sa njim", rekao je Bertomeu. Prvi čovek katalonskog kluba takođe je govorio i o budućnosti trenera Luisa Enrikea, koji je povremeno ove sezone bio predmet kritika u javnosti. "Luis ima ugovor do 2016. godine. On radi svoj posao koji nije lak, tako da sam prilično zadovoljan sa njim", kazao je Bertomeu.

Foto: AP
Foto: AP

13:19 - Andrea Arsović pobedila u KuvajtuSrpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je zlatnu medalju na Velikoj nagradi Kuvajta u disciplini vazdušna puška. Arsovićeva je takmičenje završila sa "upucanih" 207,1 krug, ispred Mongolke Čulunbardah Narantuje (206,5) i Ser Ksijang iz Singapura (186,2). Sutra je na programu takmičenju u trostavu malokalibarskom puškom.

13:05 - Safarova i Kvitova ne igraju za ČeškuVodeće češke teniserke Petra Kvitova i Lusi Safarova neće igrati za Fed kup reprezentaciju svoje zemlje koja u februaru protiv Kanade započinje pohod na odbranu titule. Kako je rekao selektor Češke Petr Pala, Kvitova i Safarova će odsustvovati u prvom kolu 7. i 8. februara u Kvibeku, kako bi se odmorile za obaveze koje imaju na individualnom planu. "Devojke su pomogle Fed kup timu da pobedi dva ili tri puta do sada, tako da poštujem njihov program i želju da napreduju na WTA listi", rekao je selektor Češke. Češka je osvajala Fed kup 2011, 2012. i 2014, dok je najveći uspeh Kanade bio plasman u polufinale tog takmičenja 1988.

12:30 - Australija ponovo u finalu Azijskog kupaFudbalska reprezentacija Australije plasirala se u finale Azijskog kupa, čiji je domaćin, pošto je danas sa 2:0 pobedila UAE. Strelci na utakmici u Sidneju bili su Trent Sejnsburi u trećem i Džejson Dejvidson u 14. minutu. Australija će u finalu u subotu, 31. januara u Sidneju igrati protiv Južne Koreje, koja je u ponedeljak eliminisala Irak. Selekcije Iraka i UAE će se dan ranije u Njukaslu boriti za treće mesto na Azijskom kupu. Reprezentacija Australije će tako ponovo imati priliku da se u finalu bori za trofej, pošto je pre četiri godine na takmičenju u Kataru posle penala izgubila od Japana. Australija tek treći put učestvuje na tom takmičenju, pošto je 2006. godine napustila Okeaniju i pridružila se Azijskoj fudbalskoj konfederaciji (AFC).12:10 - Marej u polufinalu Australijan openaBritanski teniser Endi Marej plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas bez većih problema savladao domaćeg takmičara Nika Kirgiosa. Marej je pobedio u tri seta (6:3, 7:6, 6:3), za dva sata i sedam minuta igre. Britanac će u borbi za finale igrati protiv Tomaša Berdiha, koji je ranije danas ubedljivo savladao Rafaela Nadala.

11:55 - Real nudi 60 miliona evra za Davida LuizaŠampion Evrope madridski Real spreman je da ponudi 60 miliona evra za dolazak Davida Luiza iz Pari Sen Žermena. Trener Reala Karlo Anćeloti označio je brazilskog štopera kao zamenu za 31-godišnjeg Portugalca Pepea. Luiz bi prelaskom u Madrid oborio sopstveni rekord, pošto ga je letos PSŽ platio Čelsiju 50 miliona i na taj način napravio najveći transfer odbrambenog igrača u istoriji. Ukoliko uspe u toj nameri, Anćeloti bi nakon toga odobrio prelazak Rafaela Varana u Čelsi. Luiz je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 23 utakmice i postigao dva gola, a tokom karijere igrao je još za Vitoriju i Benfiku.

11:03 - Van Prag se kandidovao za predsednika FIFA-ePredsednik Holandske fudbalske federacije Mihael Van Prag najavio je da će se kandidovati za prvog čoveka Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Van Prag potvrdio je u saopštenju da je prikupio neophodnu podršku najmanje pet članica FIFA. "Krajnje je vreme da se FIFA vrati realnosti", rekao je Van Prag. Kandidaturu su do sada najavili, pored aktuelnog prvog čoveka FIFA Sepa Blatera, jordanski princ Ali Bin Al Husein i Francuz Žerom Šampanj, dok je bivši francuski fudbaler David Žinola takođe izrazio želju da učestvuje u trci, ali nije dobio neophodnu podršku. Krajnji rok za podnošenje kandidature je 29. januar, a izbori za novog predsednika FIFA biće održani na kongresu FIFA 29. maja u Cirihu.

10:45 - Menez: Igrači Milana podržavaju InzagijaFudbaler Milana Žeremi Menez rekao je da bi igrači voleli da trener Filipo Inzagi dugo ostane u klubu, uprkos tome što mediji spekulišu da ga sabotiraju. Navodno, prvotimci nisu zadovoljni Inzagijevim načinom rada i moiguće je da će legendarni golgeter doživeti sudbinu nekadašnjeg saigrača i prethodnika na klupi rosonera Klarensa Sedorfa. "Atmosfera u ekipi je dobra i svi igrači su uz trenera. Prolazimo kroz teška vremena, ali moramo da se izdignemo, radimo još jače i rezultati će doći. Istina, izgubili smo veoma bitnu utakmicu protiv Lacija, zbog trenera i navijača, ali ne smemo da stavljamo dodatan pritisak", rekao je Menez. Navodi se da će Inzagijev status zavisiti od rezultata u narednim mečevima u Seriji A protiv Parme i Juventusa.

10:21 - Lacio vratio Pereu sa pozajmiceItalijanski Lacio vratio je napadača Brajana Pereu sa pozajmice, kako bi imao alternativu u napadu posle povrede srpskog fudbalera Filipa Đorđevića. Perea je trebalo do kraja sezone da nastupa za Peruđu u Seriji B, ali će ostatak sezone provesti u rimskom klubu, sa kojim je pod ugovorom. Ovaj 21-godišnji mladi reprezentativac Kolumbije je na 11 utakmica za Peruđu u drugoj italijanskoj ligi postigao jedan pogodak. Đorđević je za vikend doživeo frakturu skočnog zgloba, zbog čega će pauzirati najmanje tri meseca.10:00 - Olimpijski šampion pao na doping testuNekadašnji olimpijski šampion, južnokorejski plivač Park Tae-hvan pao je na doping testu, objavila je agencija koja ga predstavlja. Agencija ipak nije saopštila na koju je suspstancu Park bio pozitivan, a koja je zabranjena na listi Svetske antidoping agencije (WADA). Park (25) osvojio je zlatnu medalju u trci na 400 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Agencija GMP je okrivila lokalnu bolnicu koja je plivaču ponudila besplatni kiropraktičarski tretman prošle godine. 09:40 - Lakazet ne igra protiv PSŽ-aNajbolji strelac Lige jedan Aleksandr Lakazet propustiće derbi meč 24. kola između Liona i PSŽ-a zbog povrede mišića. Lion će tri nedelje biti bez svog napadača, pošto je u nedeljnoj pobedi nad Mecom 2:0, istegao mišić desne butine. Francuski napadač propustiće gostovanje Monaku, zatim meč sa aktuelnim šampionom na „Žerlanu“ kao i susret sa Lorijenom, dok se očekuje da će biti na terenu u meču 26. kola sa Nantom.

09:15 - Oklahoma nastavila sa pobedama i bez DurentaKošarkaši Okahome pobedili su na svom terenu ekipu Minesote sa 92:84 u NBA ligi i to bez svog najboljeg igrača Kevina Durenta. Durent nije igrao pošto je na prošloj utakmici iščašio prst na nozi, a Oklahomu je u njegovom odsustvu predvodio Rasel Vestbruk sa 18 poena, ali uz loš šut iz igre, dok je Serž Ibaka uz 13 poena i ostvario ovosezonski rekord od 19 skokova. Memfis je kao domaćin bio bolji od Orlanda i pobedio sa 103:94 za treću uzastopnu pobedu na svom terenu. Ekipa Los Anđeles Klipersa nastavila je sa dobrim igrama, ali je na svom terenu savladala Denver tek posle neizvesne završnice sa 102:98. Nju Orleans je sa 99:74 kao domaćin savladao Filadelfiju, dok je jedinu pobedu na gostujućem terenu zabeležio Boston, koji je sa 99:90 bio bolji od Jute. Utakmice između Njujorka i Sakramenta, odnosno Bruklina i Portlanda odložene su zbog velikog snežnog nevremena koje je zahvatilo taj deo SAD.08:55 - Makarova i Šarapova u polufinalu Australijan openaRuske teniserke Jekaterina Makarova i Marija Šarapova plasirale su se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije u singlu. Obe Ruskinje su prilično lako i ubedljivo savladale svoje protivnice u četvrtfinalnim duelima. Makarova je sa 2:0 u setovima (6:4, 6:0) za sat i 10 minuta igre pobedila favorizovanu Simonu Halep iz Rumunije. Šarapova je takođe u dva seta (6:3, 6:2), posle sat i 19 minuta borbe, bila bolja od Kanađanke Eženi Bušar. Drugi polufinalni par u ženskoj singl konkurenciji biće poznat sutra kada će Medison Kiz igrati protiv Serene Vilijams, dok će se Venus Vilijams sastati sa Domenikom Cibulkovom.

08:44 - Kecmanović eliminisan sa Australijan openaSrpski teniser Miomir Kecmanović završio je učešće na Otvorenom prvenstvu Australije u juniorskoj konkurenciji pošto je jutros,u 2. kolu turnira u Melburnu, izgubio od Rusa Bogdana Bobrova sa 7:5, 7:5.08:30 - Đoković i Raonić u sredu od 10,00 za polufinale AOČetvrtfinalni meč srpskog tenisera Novaka Đokovića protiv Miloša Raonića na Otvorenom prvenstvu Australije zvanično je na programu sutra od 9.30 po srednjeevropskom vremenu. Taj četvrtfinalni susret će se igrati na Rod Lejver areni, ali će njegov početak zavisiti od toga koliko će se brzo završiti ostali četvrtfinalni dueli, pošto se i u ženskoj i u muškoj konkurenciji igraju na istom stadionu. Kako je objavljeno u Melburnu, na istom mestu će prethodno oko 4.00 svoj četvrtfinalni meč početi Švajcarac Sten Vavrinka i Kei Nišikori iz Japana. Pobednici ta dva meča međusobno će se sastati u petak u polufinalu prvog grend slem turnira u sezoni.08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track