BLOG UŽIVO Đoković: Poraz na Rolan Garosu već istorija
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO Đoković: Poraz na Rolan Garosu već istorija

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:07 - Dunga pronašao opravdanje za eliminaciju BrazilaSelektor fudbalske reprezetacije Brazila Dunga otkrio je posle eliminacije u četvrtfinalu Kopa Amerike protiv Paragvaja da je njegov tim u meč ušao oslabljen virusom. Brazil je izgubio od Paragvaja na penale, rezultatom 4:3, pošto je regularni deo meča završen remijem sa 1:1. Dunga je rekao da je čak 15 njegovih igrača tokom priprema za meč sa Paragvajem imalo simptome virusnog oboljenja, kao što su glavobolja, bolovi u mišićima i povraćanje."To nije opravdanje za poraz, ali je 15 igrača bilo pogodjemno virusom, što je ograničilo njihove pripreme za meč", rekao je Dunga i dodao da je intenzitet treninga zato bio smanjen.

20:14 - Kvitova: Serena ima velike šanse za trofej na VimbldonuBranilac titule na Vimbldonu, Čehinja Petra Kvitova, ocenila je danas da prva teniserka sveta, Amerikanka Serena Vilijams, ima najveće šanse da osvoji trofej na grend slem turniru u Londonu. Takmičenje na trećem grend slem turniru u sezoni počinje sutra, u ženskoj konkurenciji titulu brani Kvitova, a u muškoj Novak Đoković. Prema kladionicama, najveće šanse za trofej u konkurenciji teniserki ima prva na WTA listi Serena Vilijams. Ona bi osvajanjem Vimbldona mogla da "kompletira godišnji grend slem", pošto je vezala tri pobede na poslednja tri grend slem turnira - prošle godine na Ju Es openu, a ove godine na Australijan openu i Rolan Garosu. "Mislim da Serena ima najveće šanse da to uradi. Ona je veliki šampion. Uvek se trudi da pronađe dobru formu za najvažnije poene. Videćemo. Mislim da je zaista na dobrom putu", rekla je Kvitova.

19:45 - Marej: Uživam da igram pod pritiskomBritanac Endi Marej izjavio je da se raduje početku trećeg Gren slema u sezoni, Vimbldona, jer uživa da igra kada je pod pritiskom. Marej igra odlično ove sezone, posebno u poslednje vreme kada je osvojio turnire u Minhenu, Madridu i Kvinsu. "Uživam da igram u situacijama kada sam pod pritiskom. Volim ovakve događaje, veoma naporno se pripremam za njih. Najvažnije je koncentrisati se na prvi meč, igram dobar tenis i mislim da će sve biti kako treba. Nije važno šta se događalo tokom godine, to je i Vavrinka pokazao na Rolan Garosu. Moraš biti siguran da si svakog dana spreman za svakog protivnika", rekao je Marej.19:09 - Fil Nevil postavljen za pomoćnog trenera ValensijeBivši fudbalski reprezentativac Engleske Fil Nevil postavljen je za pomoćnog trenera Valensije, saopštio je danas taj španski klub. Nevil (38) je bio u stručnom štabu Mančester junajteda kada je trener bio Dejvid Mojs, a napustio je Old Traford prošlog aprila kada je Mojs dobio otkaz i od tada je radio kao televizijski komentator. "Fil ima velikog iskustva u takmičenjima na visokom nivou, ima znanje i vrednosti koje odgovaraju našem klubu i našoj filozofiji. Mi smo jak tim i želimo to da budemo. Uveren sam da će nam Nevil mnogo pomoći", rekao je trener Valensije Nuno Santo. Nevil je u stručnom štabu Valensije zamenio sunarodnika Jana Katroa, koji će biti član stručnog štaba Njukasla kod trenera Stiva Meklarena. Nevil je 10 godina igrao za Mančester junajted i za to vreme odigrao je 386 utakmica i postigao osam golova. Sa Junajtedom je osvojio šest titula Premijer lige, po tri FA kupa i Komjuniti Šilda, Ligu šampiona i Intekontinentalni kup. Karijeru je završio u Evertonu, za koji je igrao od 2005. do 2013. godine i odigrao 303 utakmice i postigao pet golova. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 59 utakmica.

18:44 - Španija pobedila Belorusiju i osvojila bronzuŽenska košarkaška reprezentacije Španije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Rumuniji, pošto je danas u meču za treće mesto pobedila Belorusiju sa 74:58 (12:18, 22:12, 21:14, 19:14). Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Alba Torens sa 25 poena, 19 je ubacila Marta Hargi, a poen manje tamnoputa Astu Ndur. Kod Beloruskinja dvocifren učinak imale su Jelena Leučanka i Volha Zuzkova, koje su susret završile sa po 13 poena. Finalni meč između Srbije i Francuske počinje u 19 sati.

18:29 - Milosavljević predstavljen u AlbiDoskorašnji kapiten Partizana Dragan Milosavljević predstavljen je kao novo pojačanje berlinske Albe. On je potpisao dvogodišnji govor sa timom koji predvodi Saša Obradović, a nosiće dres sa brojem 21. Milosavljević je u Partizan stigao 2010. godine iz Radničkog i sa crno-belima je osvojio četiri titule prvaka Srbije i po dva Kupa i ABA lige. Prošle sezone doživeo je tešku povredu kolena, ali se vratio na parket i iza sebe ima veoma dobru sezonu. U ABA ligi je prosečno beležio 11 poena, 3,7 skokova i 1,7 asistencija.

18:04 - Skala: Blater da prestane da flertuje sa predsedničkom funkcijomFunkcioner Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Domeniko Skala rekao je danas da bi odlazeći predsednik te organizacije Sep Blater trebalo da prestane da "flertuje" sa svojom funkcijom i saopšti da će sigurno otići. Skala, koji nadgleda predsedničke izbore u Fifi, rekao je da bi 79-godišnji Blater trebalo da prekine sve spekulacije oko odlaska sa mesta predsednika. "Vremena flertovanja sa moći i funkcijom su definitivno prošla. Pozivam sve, uključujući i gospodina Blatera, da u interesu reformi usvoje nedvosmisleno najavljenu promenu u vrhu Fife", rekao je Skala. 17:41 - Đoković: Poraz na Rolan Garosu već istorijaPrvi teniser sveta Novak Djoković poručio je da kreće u odbranu titule na Vimbldonu neopterećen porazom u finalu Rolan Garosa. "Trebalo mi je malo vremena da se oporavim, pre mentalno, nego fizički. Znam da je bilo korisnije da sam odigrao par mečeva na travi pred dolazak na Vimbldon, ali mi ovo nije prvi put da to radim", rekao je Đoković koji će prvi meč na Otvorenom prvenstvu Engleske igrati u ponedeljak protiv Nemca Filipa Kolšrajbera. Đoković je u finalu Rolan Garosu pretrpeo poraz protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, prvi posle 44 pobede ove godine, Prvi reket Srbije naglasio je da je izuzetno motivisan da osvoji treću titulu na Vimbldonu u karijeri, posle 2011. i 2014.

17:21 - Nacionalni rekord Tijane Nikolić u ronjenju na dahSvečanom ceremonijom dodele medalja u Beogradu je završeno individualno Svetsko bazensko prvenstvo u ronjenju na dah, na kojem su se takmičila 130 ronilaca iz 27 zemalja. Poslednjeg dana takmičenja na programu je bila statika u kojoj su zlatne medalje osvojili Aleks Segura Vendrel (9 minuta 32 sekunde) iz Španije i Ruskinja Natalija Molčanova (8 minuta 38 sekundi). Molčanova je bila najbolja i u kategoriji dinamika sa perajima (DYM), ali nije uspela da obori svoj svetski rekord iz 2013.godine (237m) izronivši 236 metara. U konkurenciji muškaraca, Giorgosu Panagiotakisu nedostajala su dva metra da obori svetski rekord koji iznosi 281 metar, a postavio ga je Goran Čolak 2013. godine na prvenstvu sveta u Beogradu. Reprezentativka Srbije Tijana Nikolić oborila je nacionalni rekord izronivši 136 metara.

17:07 - Saki: Ibra bi bio bolji od Mesija da je fudbal individualni sportItalijanski stručnjak Arigo Saki smatra da bi Zlatan Ibrahimović bio bolji igrač od Lionela Mesija da je fudbal individualan sport."Ibrahimović je jedan od najboljih, da je fudbal individualni sport mislim da bi bio bolji od Mesija. To je njegov veliki kvalitet, ali je problem odnos sa saigračima“, rekao je Saki.On je naveo primer dve dve zvezde Milana iz vremena kada je vodio "rosonere"."U mom timu Milana imao sam igrače poput Marka van Bastena i Džorža Vee. Vea je imao veći potencijal od Van Bastena kada je u pitanju tehnika, ali je Van Basten više uticao na igru jer je bolje razumeo tim", dodao je Saki.

16:49 - Čukarički u Sofiji pronašao zamenu za RendulićaČukarički je ostao bez stuba odbrane Zorana Rendulića, koji je po isteku ugovora sa Brđanima prešao u redove Crvene zvezde. Nije se dugo čekalo na pronalaženje zamene, kako javlja portal "Mondo". Čukarički je novog defanzivca pronašao u bugarskoj Lokomotivi. U pitanju je Marko Ranđelović, iskusni defanzivac koji je svoju karijeru počeo u niškom Radničkom. U Rad je prešao 2007, a posle pet godina je otišao u Taraz, pa u Lokomotivu.

16:22 - Đorđević vodi dvojicu Srba u PAO?Panatinaikos želi da se vrati na staze uspeha što je pre moguće, već je angažovan Aleksandar Đorđević za novog šefa struke, a sa njim se očekuje da dođu i dvojica reprezentativaca Srbije. Radi se o Miroslavu Raduljici i Zoranu Ercegu, košarkašima koji će se najverovatnije naći na narednom Evropskom prvenstvu koje kreće u septembru. Zoran Erceg je već napustio Galatasaraj, dok je Raduljica pregovarao sa klubovima u Rusiji.

15:51 - Turci zovu BalotelijaBešiktaš i Trabzon su pokazali konkretno interesovanje za fudbalera Liverpula, Marija Balotelija. Italijanski napadač nije u planovima Brendana Rodžersa i ovoga leta će najverovatnije promeniti sredinu. Kako javljaju engleski mediji, Trabzon je pokazao interesovanje, kao i Bešiktaš koji se prvi javio na "Enfild" sa konkretnom pondom. Liverpul je spreman da proda Italijana, ali su "crveni" zapeli za sumu od 16 miliona evra, za koliko su ga i doveli prošle godine. Finansijski moćni Turci bi to mogli da izdrže, ponude Baloteliju značajna sredstva i na ličnom planu, motivišu ga da dođe u strastveno fudbalsko okruženje

15:30 - Pirlo od srede u NjujorkuItalijanski fudbaler Andrea Pirlo napustiće Juventus ovog leta i narednih godinu i po dana igrati za Njujork Siti. Pirlo je sa upravom Njujorka dogovorio saradnju na 18 meseci. On bi u sredu ili četvrtak trebalo da potpiše ugovr, koji će imati opciju produžetka na još godinu dana. Dodaje se da će prvi trening sa novim timom Pirlo odraditi 21 jula, a moguć je debi već 26. jula protiv Orlanda.15:00 - David Ferer odustao od VimbldonaOsmi nosilac na Vimbldonu, David Ferer povukao se sa trećeg Gren slema sezone zbog povrede lakta. Španac je u glavnom žrebu uzeće 'srećni gubitnik' Italijan Luka Vani, pa će on biti rival domaćem dobitniku vajld karte Džejmsu Vardu u prvoj rundi. Ferer, koji je dva puta igrao polufinale, tako neće ni imati priliku da pokuša da napravi veliko iznenađenje i osvoji prvu Gren slem titulu u karijeri. Najveći uspeh na nekom od četiri najveća turnira do sada mu je finale Rolan Garosa iz 2013. godine, kada je poražen od Rafaela Nadala.14:30 - FIBA priznala reorganizovanu ABA liguMeđunarodna košarkaška federacija (FIBA) priznala je reorganizovanu Jadransku ligu posle sastanka u Budimpešti, uoči finala prvenstva Evrope za košarkasice. FIBA je tako povukla odluku iz marta meseca kada je zbog neslaganja pravila takmičenja u ABA igi sa pravilnikom FIBA odlučila da odrekne pravo na postojanje regionalne lige. U međuvremenu, izvršena je korekcija upravljackih i vlasničkih elemenata u ABA ligi, što su čelnici FIBA prihvatili. Klubovi će tako, posle današnje odluke moći i dalje da traže plasman u evropska takmičenja preko ABA lige.14:05 - Udovičić otvorio trke na UšćuU organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije, a uz podršku Auto moto saveza Srbije, AMS Osiguranja, Sportskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Skupštine grada Beograda, na stazi Ušće počele su kružne auto trke "Nagrada Beograda 2015”, koje je otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Drago mi je što imam priliku da otvorim legendarnu kružnu auto trku “Nagrada Beograda 2015”, a pre svega me raduje što se ova manifestacija, posle velike pauze, ponovo održava od prošle godine, rekao je Udovičić. On je istakao da je ta trka, pored toga što predstavlja atrakciju za ljubitelje automobilizma, značajan simbol našeg glavnog grada. “Nagrada Beograda 2015”, kao tradicionalno evropsko takmičenje u auto sportu, boduje se za plasman centralno-evropske zone, kao i za nacionalne šampionate Srbije, BiH i Hrvatske. Na oduševljenje zaljubljenika u auto sport, ove godine biće održane trke u svim klasama i disciplinama, a posle dosta vremena, ponovo će biti održana i trka "fića", nekadašnja nacionalna klasa.13:30 - Šarapova: Sada sve gledam drugačije...Ruska teniserka Marija Šarapova imala je određenih problema pred ovogodišnji Vimbldon, pošto je samo desetak dana pred start takmičenja delovala premoreno i izmučeno. "Nadala sam se da ću uspeti da odigram neki turnir kako bi se zagrejala za Vimbldon. Ali, s obzirom na okolnosti i na način na koji sam se osećala, morala sam da se vratim kući u uradim određene testove i prođem kroz sve to", rekla je Šarapova.13:01 - Borković pobedio u prvoj trci u FrancuskojNajbolji srpski automobilista Dušan Borković trijumfovao je na prvoj trci FIA ETCC u Francuskoj vožene na stazi Pol Rikar. Borkovića od 15.15 očekuje i druga trka. Srbin je do svoje treće ovosezonske pobede (nakon Mađarske i Slovačke) stigao je na dominantan način, ostvarivši najbolje vreme u kvalifikacijama, što mu je donelo prva tri boda ovog trkačkog vikenda. Borković će na drugoj trci startovati sa osme pozicije, budući da je startni poredak na drugoj trci obrnut kad je u pitanju najboljih osam vozača iz prve trke.12:28 - Udovičić čestitao košarkašicama i odbojkašicamaMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je ženskoj košarkaškoj i odbojkaškoj reprezentaciji Srbije na uspesima. "Sve čestitke košarkašima i odbojkašicama! 15 medalja u Bakuu govori o uspehu naših sportista, njihovom talentu, ali i predanosti, trudu i radu koji ulažu u sebe i sport kojim se bave. Svaka vam čast, malo je reći da sam ponosan na sve vas", navodi se u čestitki Udovičića. Srpske košarkašice su ušle u finale Evropskog prvenstva u Mađarskoj, gde će se boriti sa Francuskom za zlatnu medalju, dok su odbojkašice osvojili treće mesto na Evropskim igrama u Bakuu.12:00 - Dunga objašnjava poraz virusomSelektor fudbalske reprezetacije Brazila Dunga otkrio je posle eliminacije u četvrtfinalu Kopa Amerike protiv Paragvaja da je njegov tim u meč ušao oslabljen virusom. Brazil je izgubio od Paragvaja na penale, rezultatom 4:3, pošto je regularni deo meča završen remijem - 1:1. Dunga je rekao da je čak 15 njegovih igrača tokom priprema za meč sa Paragvajem imalo simptome virusnog oboljenja, kao što su glavobolja, bolovi u mišićima i povraćanje. "To nije opravdanje za poraz, ali je 15 igraca bilo pogođemno virusom, što je ograničilo njihove pripreme za meč", rekao je Dunga i dodao da je intenzitet treninga zato bio smanjen.

11:30 - Novi Pazar: Bruno definitivno u Zvezdi, Pavlović ostajeGeneralni sekretar Fudbalskog kluba Novi Pazar Redžep Korać rekao je da je taj superligaš uspešno završio pregovore oko prelaska Bruna Oliveire de Matosa u Crvenu zvezdu, kao i da je postigao dogovor o produžetku saradnje sa Predragom Pavlovićem. "Sve uslove smo precizirali i ofanzivni vezista iz Brazila, s kojim smo imali dvogodišnji ugovor, uskoro će i zvanično postati igrač beogradske Crvene zvezde", rekao je Korać. Bruno (25) je stigao u Pazar pre 10 meseci iz brazilskog Žuazeirensea, a prošle sezone postigao je četiri gola na 22 utakmice u Super ligi Srbije. S druge strane, Korać je otkrio da će Predrag Pavlović ostati u Novom Pazaru još godinu dana.10:50 - Karlos Baka u Milanu za 30 miliona evra Reprezentativac Kolumbije Karlos Baka karijeru će nastaviti u Milanu, prenose italijanski mediji. Ugovor je navodno vredan 30 miliona evra."Mogu da potvrdim da su Milan i igrač postigli dogovor. Karlos je izabrao ono što je najbolje za njegovu budućnost i srećan je zbog toga", rekao je Bakin menadžer Serhio Barilja.Baka je tokom karijere igrao za matičnu Barankilju, Minerven i Atletiko Žunior, ali i belgijski Briž. Za nacionalni tim Kolumbije nastupao je 20 puta i dao sedam golova, dok je u dresu tima iz Andaluzije, s kojim je osvojio dve Lige Evrope, upisao 80 nastupa i 38 pogodaka.

10:00 - Eskriba novi trener HetafeaDoskorašnji trener Elčea Fran Eskriba novi je šef stručnog štaba Hetafea sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor, saopštio je španski prvoligaš.Eskriba će tim preuzeti od dosadašnjeg privremenog trenera Pabla Franka, koji je na to mesto došao sa klupe B ekipe, umesto Kikea Floresa koji je u februaru napustio klub. Pedesetogodišnji Eskriba, koji je ranije radio kao pomoćni trener Hetafea, napustio je Elče ovog meseca pošto je klub izbačen iz Primere u drugu ligu zbog neisplaćenih dugova na ime poreza. Hetafe, koji se već tradicionalno svake sezone bori za opstanak u Primeri, završio je prošlu sezonu na 15. mestu na tabeli, sa svega dva boda iznad zone ispadanja.

09:10 - Okazaki novi član LesteraFudbalski reprezentativac Japana Šinđi Okazaki novi je napadač engleskog premijerligaša Lestera.On je sa novim klubom potpisao ugovor do 2019. godine, a Lester nije objavio koliko je platio obeštećenje Majncu. "Veoma sam srećan što sam došao u Lester. Ostvario sam san prelaskom u tim iz Premijer lige i verujem da ću postići mnogo golova", rekao je Okazaki za zvaničan sajt "lisica". Ovaj 29-godišnji fudbaler je protekle dve sezone igrao u dresu Majnca, za koji je postigao 29 golova. Igrao je još za Štutgart i Šimicu, dok je za selekciju Japana odigrao 93 utakmice i dao 43 gola. Lester je pre Okazakija doveo Kristijana Fuksa i Roberta Huta.

08:32 - Đordi Alba želi da završi karijeru u BarseloniFudbaler Barselone Đordi Alba izjavio je da želi da završi karijeru u tom španskom klubu.Alba je prošao omladinsku školu Barselone, igrao je još za Valensiju, a 2012. godine se vratio na Kamp Nou i od tada je standardan u katalonskom klubu. On je dao veliki doprinos osvajanju "triple krune" u tek završenoj sezoni - prvenstva Španije, Kupa kralja i Lige šampiona. "Želim da igram za Barselonu mnogo, mnogo godina. Kada sam bio mlad, morao sam da odem iz kluba, ali 2012. godine sam se konačno vratio tamo gde želim da budem", rekao je Alba i dodao: "Mnogo sam naučio u poslednje tri godine i osvojili smo nekoliko titula. Nikada ne znate šta nosi budućnost, ali ako je moguće, želeo bih da završim karijeru u Barseloni", naveo je on, a preneli su španski mediji. Albin ugovor sa Barselonom isteći će u junu 2020. godine.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track