BLOG UŽIVO Benzema demantovao odlazak iz Madrida: Ovo je moj dom
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO Benzema demantovao odlazak iz Madrida: Ovo je moj dom

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:40 - VBA odbio pismeni zahtev BerainaVest Bromvič Albion odbio je zahtev za transfer od napadača Saida Beraina. Engleski reprezentativac se pisanim putem obratio klubu i zatražio odlazak iz Birmingema, ali je odbijen. Beraino je velika želja Totenhema, ali će 22-godišnji golgeter morati da ostane na "Hotornsu" bar do kraja sezone.

22:17 - Galata se ne šali, stiže UertasGalatasaraj je dogovorio još jedno veliko pojačanje, stiže iskusni plejmejker Marselino Uertas. Kako prenose turski mediji, dve strane su dogovorile saradnju po kojoj će Brazilac zaraditi 1,1 miliona evra predstojeće sezone.Uertas je odbio prvobitnu ponudu od 750.000 evra, pa je Galata morala da je osetno poveća kako bi dovela plejmejkera. Uertas ima 32 godine, prethodne četiri godine je bio član Barselone, a prošle sezone prosečno je beležio 7,6 poena uz 4,4 asistencije i 2,3 skokova po utakmici u Evroligi.

21:43 - Povratak Đilardina u Seriji ANakon epizode koju je proveo u Gvanžuu, Alberto Đilardino je ponovo u Italiji, ovoga puta u Palermu. On je sa tim timom pred potpisom ugovora od 3 godine, a Gvanžu je uplaćeno 1,1 milion evra za ovog 33-ogodišnjaka. Sutra bi trebalo da završi sve finese oko lekarskih pregleda, nakon toga očekujemo i potpis ugovora. Đilardino je prošle sezone igrao i za Fiorentinu gde je bio na pozajmici i gde je postigao 4 gola na 14 mečeva.

21:12 - Trabzon se žestoko pojačavaNekadašnji reprezentativac Nemačke Marko Marin trebalo bi tokom sutrašnjeg dana da kompletira transfer u redove turskog prvoligaša Trabzona. Tim iz grada na obali Crnog Mora otkupiće fudbalera Čelsija za sumu od 2.500.000 evra, a osim njega novi fudbaleri ovog tima vrlo uskoro postaće defanzivac Nanta Papi Đilobođi, kao i štoper moskovskog Dinama Brazilac Daglas.

20:46 - Norvežanin sudi u sredu u Humskoj, Belorusi ga znajuGlavni arbitar u revanš meču između Partizana i BATE Borisova u Humskoj biće norveški sudija Sven Odvar Moen. Njegovi pomoćnici biće Kim Tomas Haglund i Frank Andas, takođe iz Norveške. Moen ima 36 godina i već je imao priliku da deli pravdu u dvoboju Srba i Belorusa. Bila je to kvalifikaciona utakmica mladih reprezentacija dve zemlje za plasman na EP 2009. Taj meč je odigran 8. septembra 2007. godine, a Srbija je kao domaćin trijumfovala rezultatom 3:1.Partizanu će prvi put suditi, dok je BATE Borisov već imao iskustava sa ovim sudijom, poslednji put pre četiri godine, takođe u poslednjoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je BATE igrao nerešeno 1:1 sa austrijskim Šturmom. Znatno ranije, davne 2005. godine, Moen je bio glavni sudija i kvalifikacionog meča za UEFA Kup, kada je BATE kao gost savladao Torpedo iz Kukešija rezultatom 1:0.

20:11 - Sandro stigao u Juventus, igraće sa idolomBrazilac Sandro je stigao u Torino iz Porta, a italijanski šampion ga je platio Portu 26 miliona evra."Oduvek sam sanjao da igram ovde i sada se taj san ostvario. Juventus je savršen izbor za mene. Ovde ću se razviti i kao osoba i kao igrač. Uvek sam bio navijač Juventusa. Kao klinac divio sam se Del Pjeru i Trezegeu", rekao je Sandro.On je otkrio na koje igrače se ugledao. "Robarto Karlos i Patris Evra", dodao je Sandro koji će sada biti saigrač sa jednim od idola.

19:54 - Garsiji ispunjena želja, Roma dobila DinjaRoma je dobila levog beka kojeg je trener Rudi Garsija želeo. Dinj stiže u Rim sutra. Mladi francuski defanzivac, koga je Garsija trenirao u Lilu, stiže iz Pari Sen Žermena na jednogodišnju pozajmicu koja će Rimljane koštati 1.500.000 evra, a potom će morati da dodaju još 16.500.000 evra ako budu želeli da ga otkupe.

19:33 - Olimpijakos ipak u žrebu Lige šampionaEvropska fudbalska unija (UEFA) objavila je danas da će grčki prvak Olimpijakos biti u žrebu grupne faze Lige šampiona pošto je najviši sportski sud odbacio žalbu gradskog rivala Panatinaikosa. UEFA je saopštila da je "privremeni upis" Olimpijakosa u žreb za elitno takmičenje potvrđen od strane međunarodnog Suda za arbitražu u sportu. Panatinaikos, drugoplasirani tim prvenstva Grčke prošle sezone, u junu je uputio žalbu UEFA tražeći da se Olimpijakosu ne odobri igranje u Ligi šampiona zbog toga što je njegov predsednik Vangelis Marinakis navodno umešan u rukovođenje kriminalnom organizacijom koja se, između ostalog, bavi nameštanjem utakmica u domaćem fudbalu. UEFA je navela da ni grčki fudbalski savez "ni krivički sud u Atini nisu doneli konačnu odluku protiv Marinakisa ili kluba". Panatinaikos je ranije ovog meseca eliminisan u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

19:13 - Eduardo Vargas prešao u HofenhajmČileanski fudbaler Eduardo Vargas prešao je danas iz Napolija u Hofenhajm, s kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor. "Eduardovi zapaženi nastupi na Kupu Amerike su prirodno skrenuli pažnju klubova širom Evrope. Srećni smo što se odlučio za Hofenhajm", rekao je sportski direktor kluba Aleksander Rosen nemačkim medijima. Vargas je u Napoli stigao 2012. iz čileanskog Unversidada, ali nije imao mnogo prilika u italijanskom klubu, koji ga je slao na pozajmice u Gremio, Valensiju i Kvins Park Renžers. On je ovog leta pomogao Čileu da na domaćem terenu osvoji Kup Amerike, gde je bio najbolji strelac sa četiri gola. Takođe je izabran u najbolju postavu. Ovaj 25-godišnji napadač je postigao 22 gola na 48 nastupa za reprezentaciju Čilea.

18:41 - Benzema demantovao odlazak iz Madrida: Ovo je moj domKarim Benzema je demantovao da napušta Real Madrid. Francuskog napadača mediji nedeljama sele iz španske prestonice, a poslednja vest je bila da prelazi u Arsenal za 50 miliona funti. Benzema je prekinuo ćutanje na tu temu. Na "Tviteru" je objavio fotografiju svlačionice Real Madrida i napisao: "Za sve one klovnove koji žele da ubede moje navijače. Ovo ovde je moj dom".

18:11 - Baloteli pristao na manju platu u MilanuNapadač Liverpula Mario Baloteli pristao je na manju platu u Milanu, svom bivšem klubu za kojeg bi trebalo da igra na jednogodišnju besplatnu pozajmicu. Baloteli je doputovao u Italiju i uskoro će potpisati ugovor sa roso-nerima, prema kojem bi zarađivao tri miliona evra godišnje, prenosi Skaj Sports. Italijanski reprezentativac (25) u Liverpulu je imao godišnju platu od 3,6 miliona evra. Baloteli je prešao u Liverpul prošle godine iz Milana u transferu vrednom 16 miliiona funti, ali je odigrao samo 16 utakmica u Premijer ligi i postigao jedan gol. Prethodno je igrao još za Inter i Mančester Siti.

17:49 - Juventus kupuje Milanovog kapitena?Juventus nije završio sa prelaznim rokom, a pored najavljenog dolaska Huana Kvadrada očekuje se još jedno pojačanje u veznom redu. Iz Italije stiže bombastična vest da bi to pojačanje vrlo lako mogao da bude Milanov kapiten Rikardo Montolivo! Poznato je da Juve traži novog igrača za vezni red zbog povrede Samija Kedire, a spekuliše se o Mariju Lemini iz Olimpika iz Marselja. Međutim, Juve je u dilemi da li da izdvoji 12.000.000 evra za talentovanog vezistu koliko traže Francuzi. Zato je Alegri predložio upravi kluba da pokuša sa dovođenjem Rikarda Montoliva. Upravo je Alegri bio trener Milana kada je Montolivo došao u klub iz Fiorentine. I upravo je Alegri insistirao na njegovom dovođenju iz Firence i video u njemu zamenu za Andreu Pirla. Međutim, Monotlivova karijera u Milanu nije išla onako kao što se očekivalo, a imao je i mnogo problema sa povredama. Montolivo ima ugovor sa Milanom do sledećg leta i ovo je Galijaniju poslednja prilika da zaradi na njegovoj prodaji

17:28 - Partizanovo dete u Novom PazaruFudbalski klub Novi Pazar dogovorio je danas jednogodišnju saradnju sa igračem sredine terena Amerom Osmanagićem, rečeno je Radiju 'sto plus' u tom superligašu. Osmanagić ima 26 godina, dolazi iz sarajevskog Olimpika, a ranije je nastupao i za Čelik, Sarajevo, norveški Haugesund, OFK Beograd, Zaglebje iz Poljske, Velež i Teleoptik. Karijeru je počeo u tuzlanskoj Slobodi, a prošao je omladinsku školu Partizana, gde je igrao u generaciji sa Stevanom Jovetićem, Nikolom Gulanom, Nenadom Adamovićem, Rajkom Brežančićem i Živkom Živkovićem. Novi Pazar je trenutno sedmi u Super ligi Srbije sa devet bodova, a u sledećem kolu biće domaćin ekipi Rada.

17:05 - Kirjos uslovno suspendovan na 28 danaUdruženje teniskih profesionalaca (ATP) uslovno je suspendovalo Australijanca Nika Kirjosa na 28 dana i novčanom kaznom od 21.450 evra zbog vređanja Stana Vavrinke tokom meča na turniru u Sinsinatiju. U slučaju da Kirjos u narednih šst meseci ne ponovi sličan incident, ova kazna biće mu ukinuta. Kirjos, koji je poznat po temperamentnim ispadima van terena, izrazio se prostacki pred kamerama rekavši da je njegov kolega iz Dejvis kup reprezentracije Tanasi Kokinakis spavao sa sadašnjom devojkom Vavrinke Hrvaicom Donom Vekić Dvadesetogodišnji Australijanac kasnije se javno izvinio zbog nepromišljenog ispada napisavši na svom Tviter profilu da je komentar "neprihvatljiv i izrečen u afektu, da preuzima odgovornost i da žali zbog svega što se dogodilo".

16:39 - Kenijci dominirali u trci na 3.000 metara stiplčezKenijski atletičar Ezekel Kemboi osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 3.000 metara stiplčez na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Prva četiri mesta u trci osvojili su Kenijci, a Kemboi je pobedio rezultatom 8:11,28 minuta i osvojio svoju četvrtu titulu svetskog šampiona. Drugo mesto zauzeo je Konseslus Kipruto sa 8:12,38 minuta, a bronzanu medalju Birmin Kiprop Kipruto sa 8:12,54 minuta.

16:19 - Jamajčanka Frejzer Prajs osvojila titulu na 100 mJamajčanska atletičarka Šeli En Frejzer Prajs osvojila je danas titulu u trci na 100 metara na prvenstvu sveta u Pekingu. Frejzer Prajs je došla do zlata u vremenu 10,76 sekundi, ispred Holanđanke Dafne Šipers koja je osvojila srebro rezultatom 10,81 sekundi. Bronza je pripala Amerikanki Tori Bouvi u vremenu 10,86 sekundi.

15:58 - Šonesi Barber osvojio zlato u skoku s motkom na SPKanadski atletičar Šonesi Barber osvojio je danas zlatnu medalju u skoku s motkom na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Barber je osvojio zlato sa preskočenih pet metara i 90 centimetara. On je pre toga preskočio i 5,50, 5,65, i 5,80 metara i sve iz prvog pokušaja, što mu je i donelo zlato. Pokušao je da preskoči i šest metara, ali je sva tri puta obarao letvicu. Srebrnu medalju osvojio je Nemac Rafael Marsel Holcdepe sa preskočenih 5,90 metara, što mu je pošlo za rukom iz trećeg pokušaja. Bronzanu medalju sa preskočenih 5,80 metara osvojili su Poljak Pavel Vojčehovski, Reno Lavilen i Poljak Pjotr Lisek.

15:22 - Vivijan Čeriot osvojila zlato na 10.000 metara na SPKenijska atletičarka Vivijan Džepkemoi Čeriot osvojila danas zlatnu medalju u trci na 10.000 metara na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Čeriot je pobedila rezultatom 31:41,31 minuta i osvojila svoju četvrtu zlatnu medalju na svetskim prvenstvima. Drugo mesto zauzela je Gelete Burka iz Etiopije sa 31:41,77 minuta, a bronzanu medalju osvojila je Amerikanka Ejmi Infeld sa 31:43,49 minuta.

15:01 - Marko Jovanović u VoždovcuBivši fudbaler Partizana Marko Jovanović novi je igrač Voždovca. Jovanović je prošao crno-belu školu fudbala, posle četiri titule i tri trofeja u Kupu sa Partizanom prešao je u Vislu iz Krakova. sa kojom se proletos rastao zbog zdravstvenih problema. Od tada je trenirao je sa crno-belima, ali je na kraju potpisao za Voždovac.

14:15 - Đoković: Jedva čekam US openPrvi reket sveta Novak Đoković rekao je posle poraza u finalu Sinsinatija da je i dalje motivisan da osvoji jedini turnir iz Masters 1000 serije koji mu nedostaje. "Mislim da je Rodžer agresivniji nego na drugim turnirima jer mu uslovi omogućuju da igra vrlo brzo. Generalno se sjajno nosi sa brzom igrom, brzim loptama, odgovara mu taj ritam. Znao sam da će biti agresivan, pokušao sam da se izborim sa time i uspeo sam do taj brejka prvog seta, a posle toga je on jednostavno bio bolji", rekao je Đoković i dodao: "To je sport. Već sam dobio mnogo mečeva ove godine. Naravno da je razočaranje, možda sam neke stvari mogao da uradim bolje, ali kako sam igrao ove nedelje, dobro je da sam došao do finala. Igrao sam finale i u Montrealu, što je pozitivno. Bilo je dobrih mečeva i onih manje dobrih. Sve u svemu, i dalje nisam zadovoljan svojom formom i nivoom igre, ali imam nedelju dana da radim na tome. Uslovi na Flašing Medouzu više mi odgovaraju, nestrpljiv sam da stignem u Njujork".13:40 - Getlin bojkotuje britanske medijeAmerikanac Džastin Getlin bojkotovaće Bi-Bi-Si (BBC) i ostale britanske medije iz protesta zbog njihovog "pristrasnog" izveštavanja o trci sa Juseinom Boltom. Getlin je osvojio srebrnu medalju na 100 metara u Pekingu rezultatom 9,80 sekundi, a zlatnu medalju osvojio je Bolt sa 9,79. Taj duel su mnogi svetski mediji nazvali "borbom dobra i zla", zbog četvorogodišnje suspenzije Getlina zbog dopinga. "Odbranio je titulu, odbranio je svoju reputaciju, a možda je spasio i sport", rekao je komentator BBC Stiv Krem kada je Bolt prošao kroz cilj. Na fotografiji objavljenoj na Tviteru vidi se kako komentator Brendan Foster i njegove kolege iz BBC slave Boltovu pobedu. Getlin smatra da ima nepravedan tretman ne samo na BBC, nego i u ostalim britanskim medijima, koji su se u izveštajima i najavama trke koncentrisali uglavnom na njegove suspenzije zbog dopinga."Džastin, ali i ja, mislimo da su britanski mediji i novinari bili izuzetno neljubazni prema njemu. Nije rečeno ništa pozitivno već dugo. Stalno su ga karakterisali prema doping slučajevima i pravili od njega zlikovca", rekao je Getlinov agent Renaldo Nehemija.13:05 - Aleksić: Kajakaši Srbije na OI u Riju među favoritimaKajakaška reprezentacija Srbije, koja je na prvenstvu sveta u Milanu ostvarila veliki uspeh osvajanjem četiri medalje i sedam olimpijskih normi, vratila se danas u Beograd. Selektor Miroslav Rodić ocenio je da je u Milanu ostvaren planirani cilj i poručio da će reprezentacija na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru biti jedna od najuspešnijih srpskih selekcija. "Ostvarili smo cilj, iako je moglo je da bude još više. Zabeležili smo dobar rezultat, koji je ostvaren zahvaljujući kvalitetnom radu stručnog tima, maksimalno je ostvaren posao", rekao je Rodić na konfenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla. Sportski direktor Miroslav Aleksić istakao je da će reprezentacija biti jedna od najjačih na Olimpijskim igrama sledeće godine, ali i podsetio da kajakaša nije bilo na OI u Pekingu 2008, kao i da je u Londonu 2012. Srbiju predstavljao mlad i neiskusan tim. "Idemo na Olimpijske igre kao jedna od najjačih selekcija i nadam se da ćemo nastaviti ovaj uspešan niz. Bićemo jedan od favorita u mnogim disciplina", rekao je Aleksić i dodao da je jedan od najjačih kvaliteta tima odlična atmosfera. On je posebno istakao podršku koju su srpski kajakaši imali tokom takmičenja od strane ministra omladine i sporta Vanje Udovičića i konzulata Srbije u Milanu. Milica Starović, koja je osvojila srebro u dvosedu sa Dalmom Ružičić Benedek, kazala je da joj je ova sezona jedna od najuspešnijih do sada. "Nadam se da ćemo biti još bolji iduće godine", poručila je Starović. Osvajač bronze na SP Marko Novaković rekao je da će kajakaši Srbije pokušati u Riju da dokažu da vrede mnogo više nego što rezultati iz Milana to pokazuju. "Smatram da vredimo mnogo više i to ćemo pokušati da dokažemo u Riju. Za mene je ovo najbolja sezona i druga sigurna olimpijska norma", zaključio je Novaković. Srebrne medalje na SP u Milanu osvojili su u dvosedu Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek na 500 metara, Kristina Bedeč u disciplini K-1 na 1.000 metara, dok su se bronzom okitili Marko Tomićević i Mileko Zorić u trci na 1.000 metara, kao i Nebojša Grujić i Marko Novaković u dvosedu na 200 metara

12:37 - Bilić: Pod pritiskom samTrener fudbalera Vest Hema Slaven Bilić izjavio je danas da je pod pritiskom posle dva vezana poraza londonske ekipe u Premijer ligi. Vest Hem je dobro počeo engleski šampionat, u prvom kolu pobedio je Arsenal sa 2:0, ali je nakon toga pretrpeo dva uzastopna poraza, od Lestera 1:2 i novajlije u ligi Bornmuta 3:4. Bilić, koji je ovog leta zamenio Sema Alardajsa na klupi Vest Hema i potpisao trogodišnji ugovor, želi da ekipa popravi igru. "Pod pritiskom sam. To dolazi sa poslom i moram da preokrenem stvari. Bornmut je bio bolji, a ja ne volim takvu situaciju. Ako budemo ovako igrali ne možemo da očekujemo pobede", rekao je Bilić. Kako prenose britanski mediji, hrvatski trener dodao je da ne zamera navijačima na zvižducima. "Oni su nas podržavali tokom cele utakmice. Ali, šta da očekujemo od njih kada imamo dva gola zaostatka? Bornmut je dobar tim koji je izborio plasman u Premijer ligu i ako ćemo da budemo pošteni, moglo je da bude i lošije od 0:2. Reakcije navijača su normalne, gde god da odete očekivanja su velika", rekao je Bilić.

12:01 - Tomašević: Nezadovoljna sam rezultatom na SPSrpska atletičarka Dragana Tomašević izjavila je da je tokom današnjih kvalifikacija u bacanju diska pravila tehničke greške i da je nezadovljna što nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Pekingu. Tomašević nije danas uspela da se plasira u finale u bacanju diska na Svetskom prvenstvu u Pekingu pošto je u kvalifikacijama zauzela 20. mesto. Ona je zauzela 20. mesto hicem od 58 metara i 98 centimetara iz treće serije, što joj je bilo dovoljno za osvajanje 10. mesta u Grupi B, odnosno ukupno 20. mesta u kvalifikacijama. Ona je u prvoj seriji bacila 56,70 metara, a u drugoj 57,48 metra. Norma za finale iznosila je 63 metra ili 12 najboljih takmičarki. "Slabo sam krenula, daljina prvog hica od 56,70 metara je na neki obeležila tok takmičenja. Drugi i treći hitac su bili bolji, ali nažalost nedovoljni za plasman među 12 najboljih na svetu. Borila sam se do samog kraja ali ne mogu biti zadovoljna nastupom upravo zbog tehničkih grešaka koje sam ponavljala", rekla je Tomašević.11:41 - Benzema postaje najskuplje pojačanje ArsenalaEngleski fudbalski klub Arsenal mogao bi u finišu prelaznog roka da dobije veliko pojačanje, napadača Reala Karima Benzeme u transferu vrednom 50 miliona funti. Real je spreman da se odrekne Benzeme ukoliko Arsenal u naredna dva dana izdvoji pomenutu cifru, iako francuski fudbaler insistira na ostanku u Madridu. Ukoliko Benzema pređe na Emirate to bi bio najskuplji transfer u istoriji Arsenala, a rekord sa 42 miliona funti trenutno drži igrač koji je došao upravo iz Reala - Mesut Ozil. Benzema je za šest sezona u Realu odigrao 281 utakmicu i postigao 133 gola, nakon što je došao iz matičnog Liona. Sa kraljevskim klubom osvojio je titulu Primere, Ligu šampiona, dva Kupa kralja, Superkup Evrope i Španije, kao i Svetsko klupsko prvenstvo.11:20 - Svetski karling kongres u Beogradu od 2. do 5. septembraČetvrti kongres Svetske karling federacije (WCF) u organizaciji WCF, Nacionalnog saveza za karling Srbije, Saveza za karling Beograda i agencije DMC Vekol biće održan od 2. do 5. septembra u beogradskom hotelu "Kraun Plaza".Svetska karling federacija ukazala je veliko poverenje Nacionalnom savezu za karling Srbije na čelu sa predsednikom Markom Stojanovićem, generalnim sekretarom Miodragom Kastratovicem i potpredsednicom Darom Gravarom, i na taj nacin im odala priznanje kao osnivacima ovog sporta u Srbiji za sav uloženi trud u prethodnim godinama.

11:05 - Ivanovićeva skočila na sedmo mesto, Jankovićeva 21.Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović napredovala je za dva mesta na najnovijoj WTA listi i sada je sedma sa 3.500 bodova. Napredak od četiri pozicije ostvarila je i Jelena Janković, koja zauzima 21. mesto sa 2.135, a mali skok zabeležila je Aleksandra Krunić i sada je 65. sa 889 bodova. Bojana Jovanovski nazadovala je za tri mesta na 97. poziciju sa 637 poena. Vodeća na listi Amerikanka Serena Vilijams povećala je prednost u odnosu na pratioce posle osvajanja turnira u Sinisinatiju, a drugo mesto od Ruskinje Marije Šarapove preuzela je Simona Halep iz Rumunije.

10:40 - Manćini: Ne bi bilo pravedno da nismo pobediliTrener milanskog Intera Roberto Manćini izjavio je da ne bi bilo pravedno da njegovi igrači nisu savladali Atalantu na otvaranju sezone u Kalču. "Radovao sam se i slavio sam gol Stevana Jovetića zato što sam bio veoma srećan. Ostavili su srce na terenu sve do samog kraja su ginuli i nisu se predavali. Igrali smo dobro, zaslužili smo ovaj trijumf, ne bi bilo pravedno da je ostalo nerešeno", rekao je Manćini i dodao: "Dodatna važna stvar je što je Stevan Jovetić postigao gol na debiju, tako da je sve divno. Očekivao sam težak meč, Serija A je uvek ekstremno teška na startu takmičenja, a Atalanta je sasvim sigurno jako dobar tim. Uprkos tome što smo imali 20 šuteva ka golu rivala, morali smo da čekamo finiš meča kako bismo postigli taj gol".10:11 - Mihajlović: Moramo bolje, ali bez panikeTrener fudbalera Milana Siniša Mihajlović rekao je da je njegov tim zaslužio da izgubi od Fiorentine (2:0) u prvom kolu Serije A. "Nismo radili ništa od onoga što je trebalo da radimo. Početak je bio izjednačen, onda su oni dali gol odmah posle našeg crvenog kartona i od tada je to za nas bila borba uzbrdo. Nisam zadovoljan partijom, pogotovo zato što je Fiorentina dominirala u sredini terena. Teško je sa desetoricom, ali morali smo da budemo bolji u svakom slučaju", rekao je Mihajlović i dodao: Napadači nisu dobili prave lopte, tako da ne mogu na njih da se žalim. Nismo uspevali da zadržimo loptu, brzo smo je gubili. Mi smo Milan i uvek moramo da ciljamo pobedu".

09:44 - Benatija pred dužom pauzomBajern iz Minehna potvrdio je da se Medhi Benatija teže povredio zbog čega će morati na dužu pauzu. Marokanski defanzivac napustio je igru šepajući u 36. minutu utakmice sa Hofenhajmom. Benatija je zaradio povredu bedrenog mišića, ali u bavarskom klubu nisu otkrili koliko će morati da odsustvuje s terena. "Problem je s mišićem i mislim da povreda nije lakše prirode", rekao je sportski direktor Matijas Zamer. Zbog njegove povrede trener minhenskog tima Pep Gvardiola neće moći da računa na dva standardna štopera u duelu sa Bajerom iz Leverkuzena, pošto Džerom Boateng mora da odsluži suspenziju zbog crvenog kartona u meču s Hofenajmom.09:20 - Benites: Tek je počeloTrener Reala Rafael Benites izjavio je da njegov tim nije bio snalažljiv u završnici u remiju sa Sportingom u Hihonu (0:0) na startu Primere. "Prvo poluvreme je bilo teško – nekoliko puta izgubili smo posed gde ne treba i dali im šansu da stvore opasne situacije. U nastavku smo igrali intenzivnije, više smo kontrolisali igru i napadali smo. Pokazali smo karakter, mogli smo da pobedimo, ali nismo bili dovoljno dobri pred golom", rekao je Benites i dodao: "Meč smo završili igrajući u formaciji 4-3-3 kako bismo igrali sa više širine, uz igrače u navali koji mogu da daju gol. Sve smo uradili kako treba, ali nedostajala nam je preciznost u završnici. Drugo poluvremen biće mi vodič, tu smo uradili ono što je potrebno za trijumf. Sada treba konstantno da poboljšavamo preciznost, fizičku spremu i način na koji funkcionišemo kao tim. Optimista sam".08:58 - Kenedi peti Brazilac u ČelsijuŠampion Engleske Čelsi saopštio je da je potpisao višegodišnji ugovor sa omladinskim reprezentativcem Brazila Kenedijem. Kenedi ima 19 godina, igra na poziciji napadača, a u londonski klub dolazi iz matičnog Fluminensea. Čelsi nije želeo da objavi koliko je novca izdvojio za transfer Kenedija, ali engleski mediji spekulišu da se radi o cifri od 6,3 miliona funti. "Veoma sam uzbuđen zbog ukazane šanse. Srećan sam što ću igrati za Čelsi i nadam se da ću postati važan igrač tima", rekao je Kenedi. Brazilac je igrao za Čelsi u predsezoni na tureji u SAD i uspeo je da zadovolji kriterijeme menadžera Žozea Murinja.

08:39 - Poljaku zlato u bacanju kladivaPoljski atletičar Pavel Fajdek osvojio je zlatnu medalju u bacanju kladiva na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Fajdek je pobedio hicem iz četvrte serije od 80 metara i 88 centimetara. Srebrnu medalju osvojio je Dilshod Nazarov sa 78,55 metara hicem iz pete serije, dok je bronzanu medalju osvojio Poljak Vočeh Novicki sa takođe 78,55 metara, ali iz poslednje šeste serije.08:20 - Dragana Tomašević bez finala SPSrpska atletičarka Dragana Tomašević nije uspela da se plasira u finale u bacanju diska na SP u Pekingu pošto je jutros u kvalifikacijama zauzela 20. mesto. Tomašević je zauzela 20. mesto hicem od 58 metara i 98 centimetara iz treće serije, što joj je bilo dovoljno za osvajanje 10. mesta u Grupi B, odnosno ukupno 20. mesta u kvalifikacijama. Ona je u prvoj seriji bacila 56,70 metara, a u drugoj 57,48 metra. Norma za finale iznosila je 63 metra ili 12 najboljih takmičarki. Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je Kubanka Denija Kabaljero sa 65,15 metara, druga je bila Sandra Perković iz Hrvatske sa 64,51, a treća Nadin Miler iz Nemačke sa 64,39 metara. Finale je na programu u utorak od 13.00 časova.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track