BLOG UŽIVO Nemačka i Holandija igraju u utorak: Teroristi nas neće zastrašiti
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO Nemačka i Holandija igraju u utorak: Teroristi nas neće zastrašiti

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:51 - Čeh iznenađen lošom formom ČelsijaGolman Arsenala Petr Čeh rekao je danas da je iznenađen lošom formom svog bivšeg kluba, Čelsija. Čelsi je, posle 12 odigranih kola, na 16. mestu na tabeli Premijer lige sa samo 11 osvojenih bodova. "Sve to me je malo iznenadilo. To je ista ona ekipa koja je pre šest meseci osvojila titulu. Igrači su ostali... Teško je poverati da je klub u takvoj poziciji. Bio sam iznenađen lošim početkom sezone, ali sam zatečen činjenicom da ta kriza i dalje traje", rekao je Čeh, koji je napustio Stamford Bridž ovog leta. Čelsi u subotu dočekuje Norič i pokušaće da izbegne četvrti uzastopni poraz u Premijer ligi.

21:01 - Cedevita sigurna protiv OlimpijeKošarkaši Cedevite pobedili su večeras na svom terenu slovenačku Olimpiju sa 82:58 u desetom kolu Jadranske lige. Cedevita je tako upisala sedmi trijumf u regionalnom takmičenju, dok Olimpija sada ima skor od četiri pobede i šest poraza. Najefikasniji u redovima Cedevite na večerašnjem meču bili su Džejkob Pulen i Miro Bilan sa po 11 poena, dok je u Olimpiji bolji od ostalih bio Sava Lešić sa 16 poena. U narednom, 11. kolu Jadranske lige Cedevita gostuje Metalcu, dok Olimpija na svom terenu dočekuje Mega Leks.

20:33 - Bah: Plakao sam kad sam video navijače kako pevaju MarseljezuPredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je danas da je plakao kada je video snimak navijača Francuske koji su pevali Marseljezu prilikom evakuacije sa stadiona u Parizu. Serija terorističkih napada u Parizu počela je pored stadiona Francuska tokom prijateljske utakmice između fudbalskih repezentacija Francuske i Nemačke. Na stadionu je bio i predsednik Francuske Fransoa Oland, koji je posle prvih eksplozija evakuisan, ali oko 80.000 navijača u prvom momentu nije ni znalo šta se dešava na ulicama Pariza. Nakon utakmice su saznali, bilo je napeto, ali su ostali mirni i prilikom izlaska sa stadiona zapevali su himnu Francuske. Snimak navijača koji u takvom trenutku pevaju Marseljezu vrlo brzo je obišao svet. "Kada sam video ljude koji napuštaju stadion i pevaju Marseljezu rasplakao sam se. Svi smo mi Francuzi, jer ovo nije samo napad na Parižane i Francuze, ovo je napad na celo čovečanstvo. Svi smo uz Francuze", rekao je Bah za francuske medije. U napadima, koje su u Parizu izvršile tri organizovane grupe terorista, oko stadiona, na kafiće i u koncertnoj dvorani, ubijeno je 132 ljudi. Pariz je, inače, jedan od kandidata za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine. Pored Pariza kandidati su i Rim, Los Anđeles, Hamburg i Budimpešta, a ko će biti domaćin tih igara biće odlučeno 2017. godine.

19:51 - Agent: Real je zainteresovan za LevandovskogAgent fudbalera Bajerna iz Minhena Roberta Levandovskog rekao je danas da je Real Madrid zainteresovan za njegovog klijenta. Levandovski je u odličnoj formi ove sezone, na 11 utakmica u Bundesligi postigao je 14 golova, a mediji spekulišu da je Real zainteresovan da dovede poljskog fudbalera pred početak naredne sezone. "Ne mogu da poreknem da postoji interesovanje Real Madrida", rekao je agent Cezari Kučarski za špansku Marku. Levandovski, koji navodno već uči španski jezik, za taj list je kratko rekao: "Nije bilo kontakta". Poljski napadač je u Bajern došao prošle sezone iz Borusije iz Dortmunda, a pre toga je igrao za Leh iz Poznanja i Pruškov.

18:35 - Alkantara bez teže povrede, van terena nekoliko nedeljaFudbaler minhenskog Bajerna Tijago Alkantara nije doživeo težu povredu na prijateljskoj utakmici reprezentacije Španije protiv Engleske, ali odsutvovaće nekoliko nedelja van terena. On je obnovio povredu kolena u pobedi svoje selekcije nad Engleskom 2:0 u petak, zbog čega su mnogi strahovali da bi ponovo mogao na dugu pauzu. Ipak, sigurno neće biti u sastavu Visentea Del Boskea za duel sa Belgijom za dva dana. "Na sreću, samo nekoliko sedmica biću van stroja", rekao je Alkantara, a prenosi Bild. Alkantara je prethodnih godina imao brojne povrede kolena i zgloba, a iz istih razloga propustio je Svetsko prvenstvo u Brazilu. Ovaj 24-godišnji vezni fudbaler taman je počeo sa solidnim partijama ove sezone, odigravši 18 utakmica u svim takmičenjima. Alkantara je od 2013. godine član Bajerna, a prethodno je igrao za Barselonu.

18:12 - Rusija se nada ukidanju suspenzije za tri mesecaAtletska federacija Rusije (ARAF) ; saopštila je danas da je napravila anti-krizni plan koji bi za tri meseca omogućio ukidanje suspenzije svojim sportistima izrečene zbog organizovanog dopinga. "Želimo da se vratimo na rang liste IAAF u naredna tri meseca. Naš glavni cilj je učešće naših atletičara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine i da vratimo reputaciju ruskoj atletici", rekao je vršilac dužnosti predsednika ARAF-a Vadim Zeličenok. Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je da podržava predviđene mere kako bi se ukinula suspenzija. "Ako budemo morali da očistimo celu federaciju, onda ćemo to učiniti. Odlučni smo", rekao je Mutko. Novi predsednik ARAF-a biće izabran 16. januara i njegova funkcija trajaće do završetka Igara u Rio de Žaneiru. "Potrebna nam je izuzetna osoba sa velikim autoritetom i dobrim poznavanjem sistema", rekao je Mutko. Međunarodna atletska federacija (IAAF) je u petak suspendovala Rusiju na neodređeno vreme zbog organizovanog dopinga atletičara.

17:20 - Nemačka i Holandija igraju u utorak: Teroristi nas neće zastrašitiPrijateljska utakmica fudbalskih reprezentacija Nemačke i Holandije odigraće se u utorak u Hanoveru kako je i planirano, uprkos bezbednosnom riziku posle terorističkih napada u Parizu. "Poruka je jasna - teroristi nas neće zastrašiti. Odlučili smo da se utakmica s Holandijom odigra, nepotrebno je odložiti meč posle lošeg iskustva u Parizu. Selektor Joakim Lev i svaki reprezentativac zaslužuju poštovanje jer su pokazali solidarnost sa žrtvama i celim francuskim narodom", rekao je danas vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Rubol. Kako se navodi u saopštenju, planirano je da utakmici prisustvuju kancelarka Angela Merkel i nekoliko nemačkih ministara. Nemačka je na stadionu "Francuska" u Parizu igrala prijateljsku utakmicu sa selekcijom Francuske u petak uveče kada su se dogodili teroristički napadi. Obe ekipe su iz bezbednosnih razloga morale da prenoće na stadionu. Fudbaleri Nemačke su u subotu ujutro sa aerodroma "Šarl de Gol" odleteli za Frankfurt posebnim čarter letom. Selektor Nemačke Joakim Lev zbog toga je ekipi dao dva slobodna dana, pa će okupiti tim u ponedeljak.

16:49 - Morata: Srećan sam u Juventusu, ne vraćam se u MadridFudbaler Juventusa Alvaro Morata rekao je da je veoma srećan u italijanskom klubu, kao i da nema nameru da uskoro promeni sredinu. Morata je u Juventus stigao iz Real Madrida, a prethodnih dana u italijanskim medijima pojavila se informacije da su Madriđani spremni da upute zvaničnu ponudu za 23-godišnjeg napadača. "Jedina stvar koja me zanima u ovom trenutku jeste da igram što više i osvajam titule sa Juventusom. Moram da se poboljšam jer znam da nisam bio na nivou na kom treba da budem. Srećan sam u Torinu i nemam nameru da napustim klub. Nije bilo razgovora sa Real Madridom", rekao je Morata za Gazeto delo Sport. Španski napadač je za "Staru damu" do sada upisao ukupno 59 nastupa, postigao 11 golova, i osvojio jednu titulu u Seriji A, Kup i Superkup Italije. Fudbaleri Juventusa trenutno zauzimaju sedmo mesto u šampionatu sa 18 osvojenih bodova i u narednom kolu ugostiće Milan u utakmici koja je na programu 21. novembra od 20.45 sati.

16:28 - Bah: Verujem da će Olimpijske igre u Riju biti bezbednePredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je danas da ima poverenja u brazilske vlasti i da veruje da će Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine biti bezbedne. "Imamo puno poverenje u brazilske vlasti, u međunarodnu saradnju i njihove bezbednosne agencije", rekao je Bah agenciji Asošiejted pres. ; Bah je naveo da će se o bezbednosti na Igrama razgovarati narednih dana kada zvaničnici MOK-a otputuju u Rio de Žaneiro u inspekciju priprema organizatora. U terorističkim napadima u petak u Parizu poginulo je 129 ljudi a povređeno je više od 350. Bah je rekao da "terorizam nije ograničen na Pariz ili Francusku, već je to međunarodni izazov". Pariz se kandidovao za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine. Takođe su se kandidovali Rim, Los Anđeles, Hamburg i Budimpešta. MOK će izabrati domaćina 2017. godine.

16:01 - David Luiz se dvoumi oko povratka u ParizFudbaler Pari Sen Žermena David Luiz rekao je danas da se dvoumi da li da ostane sa reprezentacijom Brazila, uprkos tome što je suspendovan, ili da se vrati u Pariz posle terorističkih napada. Luiz je isključen tokom utakmice sa Argentinom (1:1) u petak, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine i neće moći da igra protiv Perua u utorak, ali još nije odlučio da li će ostati sa državnim timom. U terotističkim napadima u petak uveče u Parizu ubijeno je 129 ljudi, a povređeno je više od 350, od kojih 99 kritično. "To je zaista vrlo, vrlo tužno. Zabrinut sam i još pokušavam da shvatim šta se dogodilo. Nema ništa gore nego gledati kako neko strada. Kada sam saznao šta se desilo odmah sam pozvao ljude u Parizu. Tamo su mi devojka, porodica i prijatelji. Svi su bili tužni i uplašeni", rekao je Luiz, preneli su britanski mediji. "Trenutno, ne znam šta da radim, da li da odem u Pariz ili da ostanem sa reprezentacijom. Tužno je videti još jednu svetsku tragediju", dodao je Luiz.I drugi prvotimci Pari Sen Žermena imaju istu dilemu.

15:35 - Vozači F1 pre trke u Brazilu nose crni florVozači Formule 1 će pre današnje trke za Veliku nagradu Brazila u Sao Paulu, kada budu predstavljani navijačima, nositi crni flor u znak poštovanja prema žrtvama terorističkih napada u Parizu, u kojima je ubijeno 129 ljudi a više od 350 ranjeno. Na krilo autobusa, koji po običaju pre svake trke vozi vozače oko staze, biće stavljena francuska zastava sa crnim florom, rekao je danas predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA), Francuz Žan Tod. Međutim, planirani minut ćutanja biće posvećen žrtvama saobraćajnih nesreća, pošto se danas obeležava Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća. Toda su mnogi kritikovali zbog sinoćnje izjave oko dešavanja u Parizu. Jedini francuski vozač u današnjoj trci, Roman Grožan iz Lotusa, rekao je da će on održati minut ćutanja za žrtve u Parizu. 15:15 - Benzema bi mogao da dobije otkaz?Fudaler Real Madrida Karim Benzema mogao bi da dobije otkaz u klubu ukoliko se ustanovi da je učestvovao u skandalu ucenjivanja saigrača iz francuske reprezentacije Matju Valabuene. Ranije ovog meseca Benzema je saslušan od strane francuske policije zbog navodnog pokušaja ucene Valabuene video snimkom, a u pomenutoj istrazi učestovao je i nekadašnji reprezentativac Francuske Đibril Sise. Kako je tada navedeno, Benzema je zajedno sa još tri fudbalera protiv kojih je već ranije pokrenuta istraga pokušao da iznudi novac od Valabuene. "Kraljevski klub" stao je u odbranu svog igrača izdajući zvanično saopštenje, ali isti list tvrdi da je predsednik kluba Florentino Perez spreman da uruči otkaz Benzemi, ukoliko se ustanovi njegova krivica. Benzema je tokom fudbalske karijere nastupao za Lion, pre nego što je 2009. godine stigao u Madrid.14:56 - Gvardiola napušta Bajern i preuzima Španiju?Trener Bajerna Žosep Gvardiola sigurno napušta minhenski klub na kraju sezone kada mu ističe ugovor sa šampionom Nemačke. On je dobio ponudu Fudbalskog saveza Španije da preuzme nacionalni tim nakon završetka Evropskog prvenstva, kada će se povući Visente del Boske. Gvardiola je u načelu prihvatio ponudu. On je spreman da odbije ponudu Bavaraca da produži ugovor sa Bajernom do 2018. godine po kojoj bi zarađivao 24 miliona evra po sezoni. Izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige je nedavno izjavio da će do Božića biti poznato da li Gvardiola ostaje na klupi nemačkog kluba.14:35 - Teniseri igraju s crnim floromTeniseri će na završnom Mastersu u Londonu nositi crni flor na majicama kako bi odali poštu žrtvama terorističkog napada u Parizu. Takođe, svi mečevi počinjaće minutom ćutanja. U nedelju počinje takmičenje mečevima Đoković - Nišikori i Federer - Berdih, a u ponedeljak se sastaju Marej - Ferer i Vavrinka - Nadal.

14:15 - Real želi KonopljankuČelnici Reala zainteresovani su za Ukrajinca Jevhena Konopljanku i spremni su da ponude Sevilji 35 miliona evra. Prvi čovek Reala Florentino Perez želi da posao zaključi što pre, a da se transfer zvanično realizuje na kraju sezone. Konopljanka je bio jedan od najboljih igrača svog tima u nedavnom trijumfu nad Realom, kada je bio asistent kod dva pogotka. Bivši igrač Dnjepra je stigao kao slobodan igrač tokom leta u Andaluziju. Konopljanka ima ugovor sa Seviljom do juna 2019. godine.

13:50 - Udovičić otvorio Samit mladihMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je svečano otvorio Samit mladih, i tom prilikom poručio da je manifestacija od izuzetnog značaja zbog daljeg razvoja mladih koji su nosioci privrednog razvoja Srbije. "Od izuzetnog je značaja to što ćete ovde, kroz celodnevna predavanja, radionice i panel diskusije, voditi razgovore na temu zapošljavanja mladih, uskladenosti obrazovnog sistema i tržišta rada, stipendiranja talenata i regionalne saradnje mladih. To govori da su napori koje trenutno ulažemo u podršku unapredenja ovih pitanja za vas veoma znacajni", rekao je Udovičić. Prema recima Udovičića, upravo su u Strategiji za mlade kao neki od prioriteta postavljeni prepoznavanje mladih ljudi kao važnih učesnika u društvenom i političkom životu od strane svih institucija, a poseban akcenat stavljen je na smanjenje nezaposlenosti mladih. „Ministarstvo ove godine realizuje 37 projekata u vezi sa zapošljavanjem mladih, kroz obuke će proći preko 4.500 ljudi, od kojih će jedan deo dobiti posao u kompanijama u kojima su bili na obuci. 13:30 - Božić: Da nastavimo dobru igruTrener Partizana Petar Božić kaže da njegov tim čeka težak meč u Zadru, ali nada se još jednoj dobroj igri kao u pobedi nad timom Budućnosti u prošlom kolu. "Zadar je dobar tim koji vrlo dobro igra na svom terenu. Svoj kvalitet i karakter su pokazali i na gostovanju u Zagrebu kada su pobedili Cedevitu. Nas nakon pobede protiv ekipe Budućnosti čeka jateška utakmica, ali moramo da dokažemo i kako su ta pobeda i naša igra plod dobrog i kontinuirang rada“, rekao je Božić i dodao: "Svesni smo da i kada smo prethodnih godina bili favoriti protiv Zadra, često nismo uspevali da to i materijalizujemo. Sada želimo da nastavimo u pravcu dobrih igara i da samopouzdanje stečeno nakon pobede u prošlom kolu iskoristimo u najboljem mogućem svetlu". Utakmica će biti odigrana u ponedeljak od 21.00 sat u Zadru.13:11 - Ana Dabović: Navijači, podržite nasKošarkašice Srbije, aktuelne šampionke Evrope, okupljaju se u ponedeljak u Beogradu kada počinju pripreme za kvalifikacije za Eurobasket 2017. godine, a prvi meč igraju protiv selekcije Nemačke u subotu 21. novembra. To će biti prva prilika da beogradska publika gleda šampionke Evrope uživo još od velikog trijumfa u Budimpešti i reprezentativka Ana Dabović očekuje veliku podršku publike. "Želim da se zahvalim na dosadašnjoj podršci i pozivam navijače da dođu i da uživaju zajedno sa nama. Ne govori se bez razloga da je publika šesti igrač. Sigurna sam da bi u punom Pioniru mogle da namučimo i Amerikanke. Zbog toga se nadam da će publika doći u velikom broju da nas podrži, i da ćemo na pravi način započeti pripreme za Eurobasket i Olimpijske igre", rekla je Dabovićeva. Izabranice Marine Maljković meč protiv Nemačke odigraće u subotu 21. novembra u hali Pionir, od 19 sati uz besplatan ulaz. Posle duela sa Nemačkom, Srbiju četiri dana kasnije očekuje gostovanje Luksemburgu. Nakon toga, u februaru, srpske košarkašice gostuju Ukrajini i Nemačkoj, da bi u novembru naredne godine dočekale Luksemburg u Pioniru i Ukrajinu u niškom Čairu.12:46 - Ibrahimović: Izgubili smo kontrolu protiv DanacaKapiten Švedske Zlatan Ibrahimović rekao je da je njegova reprezentacije izgubila kontrolu u porazu od Danske (2:1) u prvom meču plej-ofa za Evropsko prvenstvo. "Pošto smo poveli 2:0 pali smo, bili smo umorni. Pre drugog gola sam imao osećaj da mnogo lakše možemo do gola, ali smo zatim malo po malo gubili kontrolu nad mečom. Primili smo gol, ali je ono što se na kraju gleda ipak rezultat. Pobedili smo i to je jedino što se računa", rekao je Ibrahimović.12:30 - Keš: Nadal je u pravuAustralijski teniser Pet Keš saglasan je sa Rafaelom Nadalom da završni Masters ne treba uvek da se igra u dvorani. "Mislim da je Masters veliki događaj i da bi trebalo da se menja lokacija kako bi ga svi videli. Ipak, u Londonu je ogroman uspeh, pa ako nije pokvareno, zašto popravljati? Sa druge strane, mislim da je Rafa u pravu, malo je nefer da se igra samo u dvorani - to je očito njegova najslabija podloga, čak bi mu bilo lakše i da je beton na otvorenom", rekao je Keš i dodao: "Ove sezone imao je mnogo problema sa konzistentnošću - on ima izuzetno brz zamah pri udarcima, tako da ako samo malo pogreši, lopta ode daleko u aut. Biću iznenađen ako se vrati i osvoji dva Gren slema u jednoj sezoni, ali može da uzme jedan i da bude u vrhu. Bliži se kraju karijere i mislim da u njegovom telu nema još mnogo godina, ali nemaju ih ni Mari, Đoković i Federer".12:13 - Zidan: Posle Mesija i Ronalda, Azar mi je omiljeni igračLegendarni fudbaler Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da ne sumnja da će se zvezda Čelsija Eden Azar vratiti u formu u kojoj je igrao prošle sezone, kao i da mu se izuzetno sviđa njegov stil igre. Azar, koji je prošle godine bio najbolji igrač Čelsija, ove sezone igra u velikom padu forme, pa tako još nije uspeo da postigne pogodak u Premijer ligi, i čak je ispao iz prve postave prvaka Engleske. "Ja nemam nikakve sumnje da će se vratiti u staru formu. Posle Mesija i Ronalda, Azar je moj omiljeni igrač. Prosto je spektakularno kada ga vidite kako igra. Da li ga vidim u Real Madridu? Sviđa mi se kako igra, to je sve što ću reći", rekao je Zidan. Azar je u Čelsi stigao u junu 2012. godine iz Lila, a za klub sa Stamford Bridža do sada je upisao 174. nastupa uz 49 golova.11:45 - Montela preuzeo SampdorijuItalijanski fudbalski stručnjak Vićenco Montela novi je trener Sampdorije, potvrdio je na svom tviter profilu predsednik kluba Masimo Ferero. Nekadašnji trener Fiorentine će tako na klupi Sampdorije zameni Valtera Zengu, koji je dobio otkaz posle serije loših rezultata u prvenstvu. Montela je tokom trenerske karijere vodio Romu i Kataniju. Na klupi "vučice" sedeo je u proleće 2011, kada ga je novo rukovodstvo zamenilo Luisom Enrikeom, a potom je vodio i Kataniju, pre nego što je u junu 2012. preuzeo Fiorentinu. Sa njim na klupi Fiorentina je tri puta zaredom zauzela četvrto mesto u Seriji A, a vodio je tim i do finala italijanskog Kupa u kojem su "ljubičasti" poraženi od Napolija (3:1), kao i do polufinalu Lige Evrope, u kojem su eliminisani od osvajačca - Sevilje. 11:11 - Bentner: Moramo mnogo bolje da igramo u revanšuDanski fudbalski reprezentativac Niklas Bentner rekao je da njegov tim uprkos porazu od Švedske (2:1), u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, i dalje ima šansu za plasman na Evropsko prvenstvo. Švedska je u sinoćnom skandinavskom derbiju savladala Dansku golovima Emila Forsberga i Zlatana Ibrahimovića iz penala, dok je jedini gol za Dance i nadu da mogu da stignu do eventualnog plasmana, doneo Nikolai Jorgensen u finišu meča. "Pričali smo na poluvremenu da treba da izađemo na teren i odigramo što bolje drugo poluvreme. Dobro je što smo uspeli da postignemo gol i time ostanemo u trci za plasman, ali negativna stvar je što smo primili gol iz penala. Bilo je perioda u kojim smo igrali dobro, ali očigledno je da moramo mnogo bolje da odigramo u revanšu", rekao je Bentner. Revanš utakmica između Danske i Švedske igra se 17. novembra u Kopenhagenu.10:44 - Milojević: Planiramo da budemo još boljiTrener Mega Leksa Dejan Milojević kaže da je agresivna odbrana bila ključ pobede njegovog tima nad Cibonom 76:72 u desetom kolu ABA lige. "Veoma sam zadovoljan pobedom jer je utakmica za nas došla u specifičnom trenutku kada je ekipu napustio Samardžiski, a Kaba se još nije u potpunosti oporavio od povrede. Ipak, bili smo dovoljno agresivni, imali smo čak 11 osvojenih lopti i tom agresivnošću po celom terenu smo uspeli da poremetimo napad Cibone", rekao je Milojević i dodao: "Imali smo problema u skoku tokom cele utakmice, Cibona je ostvarila 19 skokova u napadu, što je neprihvatljivo. Zaista odavno nisam video da ekipa koja je imala 17 skokova više izgubi, ali naša velika agresivnost nam je donela trijumf iako smo imali i loše procente šuta za jedan i tri poena. Odbrana je postala naš zaštitni znak, planiramo da budemo još bolji i videćemo dokle će nas to odvesti".10:15 - Lukajić: Zvezda je favorit, ali...Trener Igokee Željko Lukajić izjavio je da je Crvena zvezda apsolutni favorit u desetom kolu ABA Lige, ali i da su iznenađenja u sportu uvek dešavala. "Treba biti realan, Crvena zvezda je apsolutni favort, podigla je formu što potvrđuje i igra i rezultat protiv Bajerna. S druge strane iznenađenja u sportu su se uvek dešavala, i dešavaće se i svaki tim treba da da sve od sebe da proba da napravi iznenađenje, što ćemo mi svakako pokušati da uradimo. Mi želimo u ovoj utakmici da vidimo gde smo, gde možemo da napredujemo", rekao je Lukajić. Crveno-beli dočekuju Igokeu od 17 časova u hali Pionir.09:50 - Pavićević: Nije lako ostvariti 14 pobeda u nizu, ali mi hoćemo višeJedan od najiskusnijih fudbalera Crvene zvezde Savo Pavićević rekao je da uprkos porazu od Ludogoreca ne misli da je bugarski predstavnik bolji i poručio da bi voleo da voleo ponovo da se sastane sa njima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Lider Superlige pauzu u šampionatu iskoristio je da otputuje u Razgrad i odigra jaku proveru sa tamošnjim šampionom Ludogorecom, koji je slavio sa 3:1. "“Ludogorec je ozbiljna ekipa. Ostaje žal što smo primili tri gola posle grešaka, bukvalno smo im poklonili pobedu. Moraćemo da izvučemo pouke. Šteta je što nismo bili kompletni, mnogo bi nam značilo sedam reprezentativaca koji nisu bili sa nama. Uz svo uvažavanje igrača koji su nastupili protiv Ludogoreca, kada konstantno igrate u prvenstvu i vežete 14 pobeda onda je kasnije problem izostanak nekolicine, što se videlo”", rekao je Pavićević. Bivši reprezentativac Crne Gore ističe da crveno-beli nisu iskoristili nekoliko prilika da stignu dva gola prednosti, za šta su u finišu kažnjeni. Prema njegovim rečima ekipa oseća pritisak posle 14 pobeda u nizu u domaćem šampionatu, iako ubedljivo drži mesto lidera. “"Nije ni malo lako ostvariti 14 pobeda u nizu. Odavno se stvorio pritisak da nastavimo seriju, hoćemo više i to je sportski. Posebno je to izraženo u javnosti, piše se 12, 13,14 pobeda, da li ćemo kiksnuti negde…", zaključio je Pavićević.09:13 - Pobede Feniksa, San Antonija...Košarkaši Feniksa pobedili su na svom terenu ekipu Denvera 105:81 u noćašnjem meču NBA lige. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bledso sa 30 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Barton sa 19 poena. Srpski internacionalac Nikola Jokić proveo je na terenu 18 minuta, a za to vreme postigao je četiri poena (2/3 šut iz igre) i imao šest skokova. Bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj nije igrao. San Antonio je pobedio Filadelfiju 92:83. U redovima Sparsa najbolji je bio Oldridž sa 17 poena, dok je srpski reprezentativac Boban Marjanović proveo samo 20 sekundi na terenu, a ostvario je jedan skok. U poraženoj ekipi najbolji je bio Okafor sa 21 poenom. U ostalim utakmicama postignuti su sledeći rezultati: LA Klipers - Detroit 101:96, Vašington - Orlando 108:99, Hjuston - Dalas 98:110, Milvoki - Klivlend 108:105 i Golden Stejt - Bruklin 107:99.08:50 - Udovičić otvara Samit mladihMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić svečano će danas u beogradskom hotelu "Kraun plaza" otvoriti Samit mladih. Ova manifestacija organizovaće predavanja, panel diskusije i radionice koje će omogućiti razmenu iskustva. Tokom predavanja studentima će biti pružen širok spektar informacija koje će im pomoći u daljem radu, razvoju i realizaciji njihovih ideja."Samit mladih okuplja mlade koji će analizirati sadašnjost i okruženje u kojem živimo, i predvideti šta je ono što je potrebno kako bi se budućnost što bolje oblikovala po željama mladih", navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

08:25 - Drogba ne planira povratak u ČelsiNapadač Montreala Didije Drogba odbacio je mogućnost da se vrati u Čelsi u kojem je proveo najbolji deo svoje karijere. "Igranje u Evropi? Nisam previše zagrejan za tu ideju. Potreban mi je odmor i siguran sam da ću biti spreman za sledeću sezonu. Da treniram sa Čelsijem? Zašto da ne? Ali o tome bih morao da popričam sa Montrealom. Potpisao sam ugovor i uvek poštujem ono što potpišem", rekao je Drogba.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track