BLOG UŽIVO: Murinjo: Sramota me je zbog poraza
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Murinjo: Sramota me je zbog poraza

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:50 - Vilander: Endi, moraš osvojiti Gren slemLegendarni švedski teniser Mats Vilander rekao je da Endiju Mareju ima "sve manje vremena" da osvoji svoj treći Gren slem. Britanac je trijumfovao 2012. godine na US Openu, a potom godinu kasnije Marej je pobedio i na Vimbldonu. "MIslim da on igra sjajno. Bolje se kreće u odnosu na prošlu sezonu, a čini se kao i da se više zabavlja kada je na terenu. Smeje se, deluje opušteno... Shvata da mora da ima veće ciljeve, da mora da osvoji novi Gren slem uskoro. Brzo se navikao na podlogu, izgleda dobro kada igra, napada više na drugi servis, a sve to je postigao zahvaljujući izolaciji. Odvojio je vreme za sebe i u potpunosti se vratio. Takođe, mislim da je daleko opušteniji i bolji sa Ameli Morezmo kao trenerom, nego što je bio kada je tu funkciju obavljao Ivan Lendl. Kada imate nekoga pored sebe, s kim možete da se povežete, više se zabavljate, diskusije su vam produktivnije. Deluje kao sjajno partnerstvo", rekao je Vilander.23:19 - Lacio šokirao MilanFudbaleri Lacija pobedili su u Rimu ekipu Milana rezultatom 3:1 u meču 20. kola italijanske Serije A. Gosti su poveli golom Meneza u 4. minutu. Na 1:1 izjednačio je Parolo u 47. Klose je doneo prednost Laciju u 51. minutu, a konačan rezultat postavio je Parolo u 81. Za domaći tim ceo meč je odigrao Dušan Basta, dok je Filip Đorđević u igru ušao u 51. minutu, ali je zbog povrede napustio teren u 83. Gosti su meč završili sa igračem manje, pošto je u finišu utakmice isljučen Mekses. Kaljari je ranije danas pobedio Sasuolo 2:1.

22:47 - Pobeda Zvezde, poraz Partizana u regionalnoj vaterpolo ligiVaterpolisti Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu Vojvodine sa 17:7, dok je Partizan poražen u Splitu od domaćeg POŠK-a sa 13:7, u utakmicama 13. kola regionalne Triglav lige. Crveno-beli su zabeležili šestu pobedu u B grupi i naneli Novosađanima sedmi poraz, dok je Partizan u A grupi pretrpeo šesti poraz. Ranije danas Radnički i riječko Primorje podelili su bodove (8:8) u derbi susretu A grupe.

22:14 - Atletiko pobedio Rajo ValjekanoFudbaleri Atletiko Madrida savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Rajo Valjekana sa 3:1 i ostali u trci za odbranu titule u španskoj Primeri. Tim Dijega Simeonea rutinski je zabeležio 14. pobedu ove sezona, pa i dalje zaostaje četiri boda za vodećim Realom, koji ima utakmicu manje. Golove za Atletiko postigli su Grizman u 12. i 22, kao i Manučo (autogol) u 56. minutu. Jedini strelac za Rajo bio je Traoras u 35. minutu.

21:45 - Bolton odoleo Liverpulu, igra se novi mečFudbaleri Liverpula odigrali su večeras protiv drugoligaša Boltona nerešeno 0:0, pa će morati da igraju novi meč u gostima, u 4. kolu engleskog FA kupa. Tim Brendana Rodžersa nije iskoristio prednost domaćeg terena i predstoji mu komplikovan zadatak, s obzirom na to šta se sve dešavalo ranije danas na ostalim utakmicama. Junak susreta u Liverpulu bio je golman Boltona, mađarski internacionalac Adam Bogdan, koji je bio nesavladiv pred naletima domaćih napadača. Srpski reprezentativac u timu domaćina, Lazar Marković, igrao je od 46. minuta. Ranije danas senzacije su priredili drugoligaš Midlzbro trijumfon na Etihadu protiv Mančester Sitija (2:0) i trećeligaš Bredford, koji je šokirao Čelsi na Stamford Bridžu (4:2). Novi meč moraće da odigra i Mančester Junajted, nakon što se u petak osramotio protiv četvrtoligaša Kembridža (0:0).

21:25 - Poraz Metalca od OlimpijeKošarkaši Metalca izgubili su večeras u Valjevu od ekipe Olimpije sa 76:67 (19:15, 14.16, 18:14, 25:22), u utakmici 19. kola regionalne Jadranske lige. Valjevci su pretrpeli 11. poraz, dok su Ljubljančani 10. pobedom zadržali šanse za plasman u plej-of. Najefikasniji u ekipi domaćina bili su Majstorović sa 14 i Kutlešić i Jevtović sa po 12 poena, a Olimpiju su do važnog uspeha predvodili Prepelič sa 16, Marinović sa 14 i Nikolov sa 13.

20:53 - Ronaldo se izvinioFudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo izvinio se danas zbog ponašanja tokom prvenstvene utakmice sa Kordobom, u kojoj je isključen zbog udaranja i šutiranja protivničkih igrača. Real je pobedio Kordobu sa 2:1, u utakmici 20. kola španskog prvenstva. Ronaldo je isključen u 82. minutu jer je šutnuo igrača Kordobe Edimara. Pre toga on je u akciji pred protivničkim golom udario laktom u lice Hosea Anhela Krespa. "Svima se izvinjavam, a posebno Edimaru zbog mog postupka na današnjoj utakmici", naveo je Ronaldo. Trener Reala Karlo Ančeloti nije želeo da komentariše isključenje zvanično najboljeg fudbalera sveta. "Ništa nisam video. Nisam razgovarao sa Ronaldom. Ne mogu da procenim šta se dogodilo", rekao je Ančeloti.20:25 - Murinjo: Sramota me jeTrener Čelsija Žoze Murinjo rekao je da se stidi posle poraza od Bredforda, ali da se u isto vreme raduje što je ovaj klub iz treće lige prošao u osminu finala FA Kupa. "U ovom trenutku se radujem zbog njih. U svojim lošim osećanjima o utakmici i rezultatu ima prostora za radost zbog njih. Iskren sam. Sa druge strane se stidim i mislim da bi igrači trebalo da se osećaju isto kao i ja", rekao je Murinjo. Čelsi je danas vodio sa 2:0, ali je Bredford na kraju preokrenuo i slavio sa 4:2. "Ovo je sa jedne strane lepota fudbala, lepota FA Kupa, u kome se ovakve stvari dešavaju češće nego u bilo kojoj zemlji. Ali, ponoviću reč koju sam upotrebio juče za slučaj da izgubimo - sramota. Sportska sramota, ali ipak sramota", rekao je Murinjo.

20:05 - Pelegrini: Midlsbro je zasluženo pobedioTrener Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da Midlsbro zasluženo nastavlja takmičenje u FA kupu i da njegova ekipa sada mora da se koncentriše na preostala dva takmičenja, Premijer ligu i Ligu šampiona. "Pre nego što su poveli imali smo pet ili šest čistih šansi, a Midlsbro nijednu. Ali, rano smo primili gol i utakmica se promenila. Bili smo nervozni. Midlsbro dobro radi i zbog toga je drugi u Čempionšipu. Imali su prilike da postignu još golova i zasluženo su prošli dalje", rekao je on. "Sada moramo da nastavimo takmičenje u Premijer ligi i Ligi šampiona. Želeo sam da igramo i u FA kupu, ali sada moramo da se koncentrišemo na dva velika takmičenja. Čeka nas teška utakmica protiv Čelsija u ligi, moramo da smanjimo zaostatak od pet bodova", dodao je Pelegrini.19:58 - Cedevita pobedila MZTKošarkaši Cedevite pobedili su večeras u Zagrebu MZT iz Skoplja sa 81:70 (21:23, 27:15, 13:13, 20:19), u utakmici 19. kola Jadranske lige i učvrstili se na trećem mestu na tabeli. MZT je vodio do sredine druge četvrtine, kada je Cedevita serijom od 14:0 preokrenula na 39:29 i čuvala vođstvo. Makedonski tim je u trećoj četvrtini uspeo da priđe na četiri poena zaostatka (49:53), ali više od toga nije mogao, pa je pretrpeo 13. poraz u regionalnom takmičenju. Fran Pilepić bio je najefikasniji u ekipi Cedevite sa 18 poena, a Miro Bilan ubacio je 14 poena, imao je 12 skokova i četiri asistencije. Tomislav Zubčić dodao je 12 poena, uz osam skokova, a Stanko Barać 10 poena. U ekipi iz Skoplja najefikasniji je bio Dion Dikson sa 26 poena, osam skokova i četiri asistencije. Sead Šehović i Aleksandar Cvetković dodali su po 12 poena. Cedevita je treća na tabeli sa 13 pobeda i šest poraza, dok MZT zauzima 12. mesto skorom od šest pobeda i 13 poraza.19:50 - Karanka: Ponosan samTrener drugoligaša Midlsbroa Aitor Karanka izjavio je da je ponosan na svoje fudbalere posle današnje pobede protiv aktuelnog šampiona Mančester sitija od 2:0, u četvrtom kolu FA kupa. "Ne mogu da opišem kako se osećam. Ponosan sam na igrače, navijače, ljude sa kojima radim i ceo klub. Siti je imao mnogo šansi za gol u prvom poluvremenu i bio sam zabrinut jer su kvalitetni, oni su uvek opasni u napadu", rekao je Karanka. Fudbaleri Midlsobra pobedili su danas na gostujućem terenu Mančester siti sa 2:0, u četvrtom kolu FA kupa. "To je bila naša treća utakmica za nedelju dana. Možda smo mogli i ubedljivije da pobedimo na terenu smo bili dobro organizovani i kvalitetno smo igrali u napadu. Ali, nije loše ni 2:0", rekao je Karanka.

19:35 - Kjuban: Navijači da ne biraju košarkaše za Ol starVlasnik Dalas Maveriksa Mark Kjuban rekao je da bi NBA trebalo da odustane od toga da navijači biraju košarkaše za nastup na "Ol star" meču. Kjuban je kao glavni razlog za svoj stav naveo da je Stefen Kari bio igrač sa najviše glasova i to sa samo milion i po, šta je ocenio "sramnim". On je dodao da bi timovi trebalo da budu prošireni na 14 igrača umesto sadašnjih 12, a da bi timove trebalo da biraju treneri i generalni menadžeri. "Ukupni broj Karijevih glasova je dokaz da je sistem pokvaren, apsolutno i nedvosmisleno pokvaren. A navijači mogu da glasaju više od jednom, je l" da? Sramno je što ne možemo da navedemo ljude da glasaju dovoljno. Niko nije probao ni da zlouoptrebi sistem. Toliko im je dosadno", rekao je Kjuban.

19:19 - Radnički remizirao sa PrimorjemVaterpolisti Radničkog igrali su u Kragujevcu protiv riječkog Primorja nerešeno 8:8 (4:3, 1:2, 1:1 2:2), u derbi utakmici 13. kola A grupe regionalne Triglav lige. Kragujevčani su zaustavili favorizovanog rivala i otkinuli mu prvi bod u dosadašnjem delu takmičenja, pa su se učvrstilu na drugom mestu u grupi. U samom finišu meča domaćin je imao par prilika da dođe do celog plena, ali je golman Primorja Vićan spasao svoj tim. Golove za Radnički postigli su Basara, Dedović i Vuksanović po 2, Ćuk i Petković, a Sukno 3, Radu 2, Burić, Krapić i Garsija za Primorje. Trener Kragujevčana Uroš Stevanović rekao je da je utakmica očekivano bila izuzetno teška. Radnički trenutno ima skor od devet pobeda i po dva remija i poraza.

19:00 - Mertens ne želi da napusti NapoliBelgijski fudbalski reprezentativac Dris Mertens rekao je da neće napuštati Napoli u januarskom prelaznom roku, uprkos tome što se nije nametnuo treneru Rafaelu Benitesu. Mediji su povezivali Mertensa sa prelaskom u Šalke, ali je ovaj krilni igrač kazao da neće napuštati Napulj, uprkos svom statusu u timu. "Naravno da želim da igram više, ali razumem i trenera Beniteza. Ako ste napadač u Italiji, stalno morate da se vraćate u odbranu i mnogo da trčite, a to iscrpljuje, i zato trener stalno menja prvi tim", rekao je Mertens. Napoli se i dalje takmiči na tri fronta, u Ligi Evropa, kupu i prvenstvu. Mertens je naglasio da ne želi da ide iz kluba.

18:30 - Samjuel Eto sutra potpisuje za SampdorijuKamerunski fudbaler Samjuel Eto prošao je danas lekarske preglede u Đenovi i sutra će potpisati ugovor sa Sampdorijom. Ovaj 33-godišnji napadač prošao je preglede, a lekar Bruno Turketa kazao je da su testovi urađeni ranije i da medicinsko osoblje dobro zna kliničku istoriju fudbalera. Italijanski mediji naveli su da će Eto potpisati ugovor prema kome mu zarađeni novac zavisi od broja golova, ali vrednost ugovora nije objavljena. Fudbaler će biti predstavljen tokom popodnevne utakmice sa Palermom, koja počinje u 15.00. Eto je proveo dve sezone u Italiji igrajući za Inter, a u karijeri je tri puta osvajao Ligu šampiona. On će biti peto pojačanje Sampdorije u ovom prelaznom roku, posle Hoakina Koree, Luisa Murele, Andree Kode i golmana Alberta Frizijana.

18:00 - Đilardino se vraća u FiorentinuBivši italijanski reprezentativac Alberto Đilardino spreman je da napusti kineski Gvanžu i vrati se u Fiorentinu. Iskusni 32. godišnji napadač bio je član nacionalnog tima "azura" koji je 2006. osvojio titulu prvaka sveta, a u popularnom klubu iz Firence igrao je od 2008. do 2012. Ekipi Fiorentine trebalo bi da se priključi u ponedeljak. Tokom karijere Đilardino je igrao još za Pjaćencu, Veronu, Parmu, Milan, Đenovu i Bolonju, a u reprezentaciji Italije imao je 57 nastupa, uz 19 postignutih golova. Fiorentina je trenutno šestoplasirana na tabeli Serije A sa tri boda zaostatka za Napolijem na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

17:28 - Zvezda odložila predstavljanje novog pojačanjaFudbalski klub Crvena zvezda odložila je predstavljanje novog pojačanja, reprezentativca Crne Gore Vladimira Jovovića, iako je za danas bila zakazana njegova promocija. Jovović je danas u 15 sati trebalo da potpiše troipogodišnji ugovor sa crveno-belima, ali je on, prema rečima poslovnog direktora Stefana Pantovića, odložen jer nisu utanačeni još neki detalji sa njegovim bivšim klubom Sutjeskom. "Nije veliki probem i razlike nisu nepremostive. Sve je bilo isplanirano u najboljoj nameri, ali nismo uspeli da dogovorimo sve detalje sa Sutjeskom i potpišemo ugovor. Tu mislim na garancije plaćanja. Više će o tome biti poznato do kraja dana", rekao je Pantović. On je dodao da će se Jovović najverovatnije pridružiti saigračima na pripremama u Soveniji, kao i da će po povratku u Beograd biti predstavljen.

16:45 - Doživotno suspendovan bivši timski lekar RabobankeAmerička antidoping agencija (USADA) saopštila je da je doživotno suspendovan bivši lekar holandskog biciklističkog tima Rabobanke, Gent Lajnders. Belgijski lekar je kaznjen zbog doping prekršaja dok je radio za Rabobank u periodu od 1996. do 2009. godine, pre nego što se prdružio američkom Tim Skaju. USADA je navela da je tročlano Američko arbitrazno veće ustanovilo da je Lajnders "posedovao i distribuirao nedozvoljena sredstva". USADA je naglasila da je Lajnders umešan u dopingovanje sredstvima kao što su EPO, testosteron, insulin, kortikosteroidi i krvna transfuzija. Ovaj slučaj zasnovan je na dokazima do kojih je došla USADA 2012. godine tokom istrage dopinga u biciklizmu.

16:20 - Kazahstanac stigao u SuboticuSubotički Spartak pojačao se fudbalerom iz inostranstva. Talentovani reprezentativac mlade selekcije Kazahstana Maksim Fedin stigao je među "golubove". Do sada je nastupao sa Irtiš iz Pavlodara I Bajterek iz Astane.

16:02 - Falkaov agent: Na leto ide u jedan od sedam najboljih klubova Portugalski agent Žorž Mendeš izjavio je da će njegov štićenik Radamel Falkao na leto otići iz Mančester junajteda, ali i da se najverovatnije neće vratiti u Madrid kako bi zaigrao za Real. On je dodao da će novi Kolumbijčev klub biti jedan od sedam najboljih na svetu. Falkao je ove sezone u nemilosti kod Luja van Gala, započeo je samo osam od 22 utakmice u Premijer ligi."Voleo bih da je Radamel igrao kod ser Aleksa Fergusona. On je igrač za devedeset minuta, pa mi nije jasno zbog čega Holanđanin to ne koristi. Radamel će nastupati za jedan od najboljih sedam svetskih klubova, ali ne za Real, jer on ima Benzemu", istakao je Mendeš.

15:43 - Norvežanin Jansrud pobednik spusta u KicbiluNorveški skijaš Kjetil Jansrud pobednik je spusta koji je danas za Svetski kup vožen u Kicbilu.Jansrud je trijumfovao u vremenu 58,16 sekundi, na stazi koja je skraćena posle nekoliko odlaganja trke zbog loše vidljivosti.Drugo mesto zauzeo je Italijan Dominik Paris koj je zaostao dve stotinke, a treći je bio Francuz Gijermo Fajed sa zaostakom od 0,21 sekunde.

15:15 - Kvitova eliminisana sa Australijan opena Američka tinejdžerka Medison Kiz napravila je do sada najveće iznenađenje na Australijen Openu, pošto je u trećem kolu eliminisala Čehinju Petru Kvitovu sa 6:4, 7:5.

15:05 - Klivlend cilja bekovski par iz kineske ligeKlivlend Kavalirsi zainteresovani su za dvojac američkih bekova koji nastupaju u Kini! U pitanju su Vil Bajnam i Bobi Braun, a obojica su nekada sa velikim uspehom igrali u Evropi. Bajnam je nosio dres Makabija, dok je Braun svojevremeno bio najbolji strelac Evrolige kada je nastupao za Sijenu.

14:44 - Konte: Možda se vratim u Juventus

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši trener Juventusa Antonio Konte priznao je da ne isključuje mogućnost da se u budućnosti vrati u torinski klub. 45-godišnji Konte je predvodio ‘Staru damu’ do tri titule u Seriji A, pre nego što je prošle godine napustio klub i preuzeo reprezentaciju Italije.Konte, koji je odigrao preko 500 utakmica u dresu Juventusa kao igrač, šokirao je fudbalsku javnost svojom ostavku u julu, samo dan pre početka priprema kluba.“To nije odluka koju sam doneo odjednom. Mislim da sam je doneo više glavom, nego srcem, zato što bi mi ono reklo da ostanem u Juventusu. To je bila odluka posle tri veoma teške godine, koje su ostavile traga, i fizički i mentalno, posebno na meni”, rekao je Konte, “Da li bih se vratio u Juventus? Videćemo, nikad ne reci nikad. Vezan sam za taj grad neraskidivom vezom, proveo sam tamo 16 godina i kao igrač i kao trener”. Juventus je trenutno vodeći tim Serije A i ima pet bodova prednosti u odnosu na Romu posle 19 kola pod vođstvom Masimilijana Alegrija14:22 - Ferer u osmini finala AO Španski teniser David Ferer plasirao se u osminu finala Australijen Opena, pošto je danas u trećem kolu savladao poslednjeg Francuza na turniru Žila Simona sa 6:2, 7:5, 5:7, 7:6 (7:4). Ferer će u meču za plasman u četvrfinale igrati protiv Japanca Keija Nišikorija koji je bio bolji od Amerikanca Stiva Džonsona rezultatom 6:7 (7:9), 6:1, 6:2, 6:3.14:02 - Letonac Freimanis potpisao za UniksLetonac Rolandas Freimanis novo je pojačanje ruskog Uniksa! Krilni centar dolazi iz Kaleva i potpisao je ugovor koji ističe na kraju sezone.

13:32 - Sanikidze u autu osam nedeljaKrilni igrač ruskog Uniksa Viktor Sanikidze doživeo je povredu lože i odsustvovaće sa parketa šest do osam nedelja.

12:55 - Olinik pauzira mesec danaCentar Bostona Keli Olinik iskrenuo je članak i neće ga biti u timu Seltiksa najmanje mesec dana, saopšteno je iz najtrofejnijeg kluba NBA lige.12:22 - Lara Gut najbolja na spustu u Sent MoricuŠvajcarska skijašica Lara Gut pobednica je spusta koji je danas u okviru Svetskog kupa vožen u Sent Moricu. Gut je pobedila u vremenu 1:43,82 minuta u poslednjem spustu pred svetski šampionat koji se održava u februaru.

11:44 - Parahuski MVP četvrtog kola Evrolige Košarkaš Nižnjeg Novgoroda Arcem Parahuski poneo je titulu najkorisnijeg igrača četvrtog kola Top16 faze Evrolige.Parahuski je bio junak trijumfa Nižnjeg Novgoroda sa 109:90 nad Anadolu Efesom sa 27 poena, šutom iz igre 11/14, šest skokova i tri blokade, odnosno indeksom 37.U borbi za ovonedeljnu MVP titulu, beloruski košarkaš je pobedio Nanda De Koloa iz moskovskog CSKA, koji je u trijumfu nad Unikahom sa 101:74 imao indeks 32. De Kolo je utakmicu završio sa 28 poena, bez ijednog promašaja, uz po dva skoka, asistencije i ukradene lopte. Treći najkorisniji igrač proteklog kola bio je još jedan košarkaš Nižnjeg Novgoroda Tejlor Ročesti, koji je postavio novi rekord Top16 faze po broju asistencija, pošto ih je imao 15. Ročesti je promašio samo tri šuta, upisao je 19 poena i imao indeks 31.

11:28 - Slovenac Prevc pobednik ski skokova u SaporuSlovenac Peter Prevc pobednik je takmičenja u ski skokovima koje je danas u okviru Svetskog kupa održano u japanskom Saporu. Prevc je do prve pobede od početka sezone došao skokovima od 130 i 131 metra, odnosno sa ukupno 276,4 poena. Vodeći u generalnom plasmanu Austrijanac Stefan Kraft bio je drugi sa 271,3 poena i skokovima dugim 127,5 i 131 metar. Treće mesto zauzeo je Čeh Roman Kudelka sa 269,3 poena i skokovima od 127,5 i 130,5 metara. 10:52 - Zimonjić i Švedova izgubili u miksuSrpski teniser Nenad Zimonjić i Kazahstanka Jaroslava Švedova nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo miksa na Australijen Openu, pošto su izgubili od Su Vej Hsijeh iz Kineskog Tajpeha i Urugvajca Pabla Kuevasa sa 6:4, 5:7, 10:4. Srpsko-kazahstanski tandem je posle izgubljenog prvog seta u drugom delu igre uspeo da pronađe rešenje za Hsijeh i Kuevasa, ali im je u odlučujućem setu popustila koncentracija.10:05 - Olimpijska šampionka Zaripova pred suspenzijom zbog dopingaOlimpijska šampionka na 3.000 metara stipl Ruskinja Julja Zaripova suočava se sa mogućom suspenijom zbog dopinga, ali i sa oduzimanjem olimpijske i svetske titule. Međunarodna atletska federacija (IAAF) saopštila je danas za Asošiejted pres da je Zaropova pod sumnjiom da je koristila doping, pošto joj rezultati analize krvi u biološkom pasošu odudaraju od standardnih.

09:15 - Đukić: Uvek igramo napadački, pa ćemo i protiv RealaTrener Kordobe Miroslav Đukić rekao je da će njegov tim igrati napadački i protiv Reala u narednom kolu Primere, uprkos tome što je madridski tim izraziti favorit."Ponosan sam na moje igrače i veoma zadovoljan učinkom otkad sam došao u klub. Napredovali smo mnogo, a najviše me raduje što još uvek ima prostora za dalje. Igramo hrabro i napadački protiv svakog rivala u ligi", rekao je Đukić.Slične najave srpski trener je imao uoči meča protiv Barselone, kada je Kordoba poražena sa 5:0 na Kamp Nou."Hteo sam da odvučem pažnju igračima jer je Barselona moćan rival. Poraz u Kataloniji nam je upozorenje da ne smemo da se opuštamo, iako smo autsajderi. Moramo da sledimo svoj put", rekao je Đukić i dodao da njegov kolega na klupi Reala Karlo Anćeloti neguje atraktivan fudbal koji daje rezultate.Utakmica 19. kola Primere između Kordobe i madridskog Reala igra se u subotu od 16 sati.

08:45 - Vavrinka bez problema nastavio put ka odbrani titule

Foto: AP
Foto: AP

Dan nakon što je Rodžer Federer šokantno ispao sa Australijan opena, njegov zemljak iz Švajcarske, Stanislas Vavrinka, uspešno je nastavio put ka odbrani titule na Australijan openu.Vavrinka se u četvrto kolo plasirao pobedivši Finca Jarka Nieminena sa 6:4, 6:2, 6:2, no nije sve išlo glatko za branioca trona. Naime, on je u skoro čitavom meču treće runde servirao sa manje od 50% uspešnosti, a i takav - bio je za klasu bolji od rivala iz Finske. Vavrinka je stigao do osmine finala u kome će igrati ili protiv Kanađanina Vasika Pospišila, ili protiv Španca Giljerma Garsija-Lopeza.08:15 - Vilijamsove preokretima do 16 najboljihPrvi nosilac Ozi opena u ženskoj konkurenciji Serena Vilijams je slabo počela, ali je na kraju moćno završila duel protiv Elene Svitoline sa 4:6, 6:2, 6:0.Njena sestra Venus je na sličan način nadigrala 11 godina mlađu Italijanku Kamilu Đorđi 4:6, 7:6, 6:1, dok je njena sledeće rivalka Agnješka Radvanjska bila suverena protiv Varvare Lepčenko sa 6:0, 7:5.Sledeća prepreka Sereni biće Španjolka Garbine Mugurusa koja je igrala tri seta protiv Timee Baščinski iz Švajcarske (6:3, 4:6, 6:0), dok većih problema nije imala prošlosezonska polufinalistkinja Dimonika Cibulkova sa Aliz Korne (7:5, 6:2).

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track