BLOG UŽIVO: Olimpijakos razbio Barselonu
Foto: Euroleague.net

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Olimpijakos razbio Barselonu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:27 - Feniks ostao bez prvog pleja: Bledso završio sezonuKošarkaš Feniksa Erik Bledso neće igrati do kraja sezone, saopštio je večeras njegov klub nakon operacije meniskusa levog kolena.Trener Feniksa Džef Hornasek ranije je rekao da će plejmejker tima odsustvovati oko mesec i po dana, ali nakon operacije je procenjeno da neće moći da igra do kraja sezone. U saopštenju Sansa navodi se da klub očekuje da će košarkaš biti spreman za početak priprema sledeće jeseni. Bledsou je ovo šesta sezona u NBA i najbolja u karijeri. Osim toga, on je bio najbolji igrač Sansa, pošto je u proseku imao učinak po utakmici od 20,4 poena, 6,1 asistenciju i četiri skoka. On je, međutim, u porazu od Filadelfije u subotu pretrpeo povredu kolena bez kontakta sa drugim igračem. Ovo mu nije prva ozbiljna povreda u karijeri, pošto je tokom sezone 2013/14. povredio meniskus u desnom kolenu, zbog čega je morao da bude operisan i propustio je 33 utakmice.

23:12 - Jokanović došao, Fulam pobedioTek što je stigao na klupu Fulama, Slaviša Jokanović je zabeležio ubedljivu pobedu i najavio beg iz opasne zone. Pre dva dana došao je u klub, a već danas postavio pravu taktiku iako zbog procedure nije mogao da sedi na klupi, već je sa tribina uživao u igri i pobedi svoje ekipe. Fudbaleri Fulama deklasirali su na svom stadionu ekipu Roterama rezultatom 4:1. Heroj u pobedi Fulama bio je mladi napadač Koli Vurdrou koji je postigao dva pogotka u 6. i 45. minutu, dok su po jedan dali Kačaniklić i Mekormak. Inače, ovo je Fulamova prva pobeda posle devet kola, a ekipa iz Londona je sada skočila na 18. poziciju sa šest bodova iznad opasne zone.

23:04 - Unikaha pobedom startovala u TOP 16Košarkaši Unikahe startovali su pobedom u TOP 16 fazi Evrolige pošto su kao domaćini savladali Darušafaku 70:62. Džekson sa 20 poena, Kuzminskas sa 15 i Hendriks sa 13 bili su najzaslužniji za uspeh tima iz Malage. Nemanja Nedović je za 15 minuta imao po tri poena i asistencija, a novopridošli Demarkus Nelson nije ubacio nijedan poen za sedam minuta. Kod gostiju iz Turske istakao se Erden sa 15 poena.Ovo je bio meč grupe u kojoj se takmiči i Crvena zvezda, koja sutra igra sa Efesom u Istanbulu.

22:21 - Juniori Mega Leksa pobedili u Rimu i idu na završni turnir EvroligeJuniori Mega Leksa trijumfovali su na kvalifikacionom turniru Evrolige u Rimu! U finalu su savladali domaću ekipu Stelaazuru 73:71 (17:22, 17:15, 24:16, 15:18). Zato će tim Nenada Čanka igrati na završnom turniru juniorske Evrolige (od 12. do 15. maj) u Berlinu.Podsetimo, Mega je najpre u prvom meču savladala Umana Rejer Veneciju rezultatom 67:77 da bi nakon toga u odlučujućem duelu pregazila Unikahu sa 87:44.U finalu u Rimu briljirao je mladi Aleksandar Aranitović sa 28 poena, kom je na kraju pripalo i mesto u idealnoj petorci turnira.

21:50 - Olimpijakos razbio BarselonuKošarkaši Olimpijakosa ubedljivo su savladali Barselonu u utakmici prvog kola Grupe F TOP 16 faze Evrolige - 74:62 (14:14, 25:12, 17:14, 18:22). Domaći tim je slomio otpor rivala u drugoj četvrtini i od tada se pitanje pobednika nije postavljalo. Kod Olimpijakosa najbolji je bio Vasilis Spanulis sa 11 poena i devet asistencija, a najveću pomoć imao je u Otelo Hanteru, koji je dodao deset poena i imao pet skokova. Najefikasniji na meču bio je igrač Barselone Ante Tomić sa 16 poena, dok je Tomaš Satoranski ubacio 12. U Grupi F prethodno je Himki savladao CSKA 91:89.

21:04 - Srpski odbojkaši bolji od BugaraOdbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Bugarske i u drugoj prijateljskoj utakmici, u okviru pripema za turnir Evropskih kvalifikacija za Olimpijskih kvalifikacija - 3:0 (25:21, 25:23 i 25:16) posle 75 minuta igre. Najbolji među izabranicima selektora Nikole Grbića bili su Ivović sa 15, Atanasijević sa 14 i Uroš Kovačević sa 10 poena. Kod Bugara se istakao samo Skrimov sa 10. Naši odbojkaši idu u Berlin u nedelju, 3. januara u 13.15 časova, preko Minhena. Srbija će od 5. do 10. januara igrati u A grupi sa Poljskom, Nemačkom i Belgijom, a Bugarska u B grupi sa Rusijom, Finskom i Francuskom.

19:57 - Napoli ponovo traži MaksimovićaItalijanski prvoligaš Napoli ponovo je pokazao interesovanje za fudbalera Torina i reprezentativca Srbije Nikolu Maksimovića nakon što je Juventus odbio njihovu ponudu za Danijelea Ruganija.Napolitanci su nekoliko puta želeli da dovedu defanzivca Torina. Prema pisanju italijanskih medija, ovaj klub je pre nekoliko dana ponudio Mirka Validiforija i 9,5 miliona evra za Maksimovića, ali je njegov klub to odbio. Prema navodima Tutosporta, Torino ceni svog štopera na 27 miliona evra. Napoli je posle toga pokušao da dovede Alesija Romanjolija iz Rome za 33 miliona evra, ali je "vučica" odbila i tu ponudu. Napoli se nakon toga vratio Maksimoviću, a portal Fudbal-Italija navodi da nova ponuda iznosi 25 miliona evra. Maksimović je nedavno produžio ugovor do 2020. godine, ali ne igra još od septembra zbog loma noge.

19:13 - Jovetić: Nemam nikakvih problema sa IkardijemFudbaler Intera Stevan Jovetić rekao je danas da nema nikakvih problema sa kapitenom ekipe Maurom Ikardijem, kao i da se razumevanje među njima poboljšava."Odnos sa Ikardijem? Nemam nikakvih problema sa njim, ni na terenu ni van njega. Nismo često igrali zajedno, ali on je sjajan igrač i sjajan tip i popravićemo međusobno razumevanje", rekao je Jovetić novinarima u Dohi. Inter će u prestonici Katara igrati prijateljsku utakmicu protiv Pari Sen Žermena. Mediji i navijači često su ove sezone kritikovali partije ove dvojice napadača kada su zajedno u timu, iako Inter beleži sjajne rezultate i trenutno je prvi na tabeli Serije A. Prvenstvo Italije nastavlja se sledeće nedelje, a protivnik "nerazura" biće Empoli. "PSŽ će biti sjajan test za nas. Nadamo se dobrom rezultatu da bismo se pripremili za nastavak prvenstva i utakmicu sa Empolijem", rekao je Jovetić u Dohi, a preneli italijanski mediji.

18:42 - Rad doveo brata Partizanove direktorkeDosadašnji golman Radničkog iz Niša, Nenad Filipović, karijeru nastavlja u beogradskom Radu. Iskusni 28-godišnji čuvar meže već je u karijeri nosio svetlo plavi dres banjičkog superligaša, ali u sezoni 2010/1011 nije zabeležio zvanični nastup za klub. Ugovor je potpisan na godinu i po dana. Filipović je u Radničkom proveo poslednje dve sezone i branio je na 17 utakmica. Do sada je nastupao za nekoliko klubova. Seniorsku karijeru počeo je u zrenjaninskom Banatu iz kojeg se preselio u Mađarsku, gde je nastupao za dva velikana - Videoton i MTK iz Budimpešte. Branio je gol Teleoptika i bugarskog kluba Etar 1924. Nenad je rođeni brat direktorke marketinga FK Partizan Snežane Filipović.

18:10 - Džordan se obratio BrajantuNajbolji američki igrač svih vremena Majkl Džordan obratio se video porukom preko video-bima Kobiju Brajantu kako bi mu čestitao na svemu što je uradio za košarku. Džordan je, pre meča njegovih Šarlot Hornetsa i Los Anđeles Lejkersa, rekao da se divi Brajantu zbog svega što je uradio u karijeri. "Pre svega, drago mi je da si ovde večeras s nama. Želim da ti čestitam na neverovatnoj karijeri. Kada pogledam unazad, na trenutak kada smo po prvi put zaigrali jedan protiv drugog, video sam neverovatnu želju za nadmetanjem u tvojim očima, iako tvoje znanje u tom momentu nije bilo na tom nivou. Taj trenutak je bio nadahnuće i za mene samog", rekao je MJ u video poruci.

17:44 - Kuzmanović se vraća u Italiju?Zdravko Kuzmanović se letos vratio u Bazel, ali nije imao dobru jesen, pa je rastanak neminovan. Mediji navode da bi srpski fudbaler mogao da se vrati u Seriju A, gde je igrao za Fiorentinu i Inter. Sada bi trebalo da pojača Udineze, jer je on, uz Alesandra Dijamantija iz Votforda, označen kao prioritet u januarskom prelaznom roku u klubu sa "Friulija".17:10 - Anđela Janjušević i Momir Ilić najbolji u 2015. godiniNajbolja srpska rukometašica u 2015. godini je Anđela Janjušević iz Radničkog iz Kragujevca, dok je za najboljeg rukometaša proglašen Momir Ilić iz Vesprema. Rukometni savez Srbije (RSS) danas je dodelio nagrade za najbolje igračice, igrače, trenere i sudijski par u 2015. godini, a pravo glasa imali su treneri i kapiteni klubova muške i ženske Super lige. Treneri su glasali za najboljeg kolegu i igrače, a kapiteni su glasali samo za igrače, navodi se u saopštenju RSS. Za najbolju igračicu, drugu godinu uzastopno izabrana je reprezentativka, rukometašica Radničkog iz Kragujevca Anđela Janjušević, dok je za najboljeg igrača, treći put uzastopno, izabran igrač mađarskog Vesprema, Momir Ilić. "Hvala svima koji su omogućili da dobijemo priznanja za najuspešnije u godini za nama. Za mene je ovo veliko priznanje koje mi daje dodatni podstrek da naporno radim i dobro igram. Bivšim saigračima iz reprezentacije želim sreću na predstojećem Evropskom prvenstvu. Nama ostaje da im budemo velika podrška, a siguran sam da će dati sve od sebe da ostvare najbolji rezultat", rekao je Ilić. Najuspešniji trener u 2015. je trener rumunske Konstance Đorđe Ćirković, koji je drugi put uzastopno proglašen za najboljeg. Za najbolji sudijski par izabrani su Nenad Nikolić i Dušan Stojković, koji to priznanje dobijaju od 2010. godine.

16:45 - Borusija se pojačala iz BorusijeJonas Hofman je novo pojačanje Borusije iz Menhengladbaha, preneli su zvaničnici tog kluba. Ovaj fudbaler nije se naigrao u dresu Borusije iz Dortmunda ove sezone, a prethodne je nosio dres Majnca. Sada je konačno odlučio da se orposti za stalno od Dortmunda, sve je dogovorio oko svog prelaska u Menhengladbah za koji ima pravo nastupa od 1. januara. Krilni 23-godišnji fudbaler je svoju karijeru počeo u Hofenhajmu, da bi 2011. godine prešao u Borusiju iz Dortmunda. Potpisaće ugovor do 2020. godine, a cena po kojoj je stigao u Menhengladbah nije obelodanjena od strane klubova.

16:30 - Benitez: Mediji vode kampanju protiv RealaTrener fudbalera Reala Rafael Benitez ocenio je da se protiv njega i kluba vodi medijska kampanja i da ekipa ne igra loše koliko ističu mediji. Beniteza kritikuju navijači zbog lošije igre Reala, koji je u 16 kola u Primeri pretrpeo tri poraza i na trećem mestu na tabeli zaostaje dva boda za vodećim Barselonom i Atletiko Madridom. Takođe, mediji su spekulisali da je Benitez u svađi sa pojedinim igračima, među kojima je i Kristijano Ronaldo. "Postoji kampanja protiv (predsednika) Florentina (Peresa), Real Madrida i mene. Sve se kritikuje tamo gde može, a gde ne može, manipuliše se i to svi mogu da vide. To je posebno jasno ako pogledate situaciju spolja", rekao je Benitez. Real će sutra na svom terenu igrati protiv Real Sosijedada, a "kraljevski" klub u taj duel ulazi posle pobede u prošlom kolu nad Rajo Valjekanom od 10:2. I pored ubedljive pobede navijači nisu zadovoljni igrom Reala pošto u poslednje vreme ekipa nije mogla da pobedi neke jače protivnike iz lige, a Beniteza su posebno kritikovali zbog poraza od Barselone u "el klasiku" od 0:4. 16:10 - Radonjić: Želimo iznenađenje protiv EfesaTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da crveno-beli putuju u Istanbul da odigraju još jedan dobar meč i pokušaju da iznenade Efes na startu Top16 faze Evrolige. "Efes, predvođen trenerom Dušanom Ivkovićem, ove godine ima tim koji sa puno razloga može da očekuje visok plasman. Turska ekipa ima sjajnu centarsku liniju sa Braunom, Danstonom, po dva odlična pleja i šutera, uz izvanredne i talentovane mlade domaće igrače. U odličnoj su formi, gledajući završnicu prvog dela Evrolige i pred početak TOP 16 faze", rekao je Radonjić. Radonjić će moći da računa na pojačanje iz Bajerna Vasilija Micića, dok Tarens Kinsi tek sutra dolazi u Beograd. Utakmica između Efesa i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati u Istanbulu.15:50 - Grupa navijača Bešiktaša oslobođeni optužbi za rušenje vladeTurski sud oslobodio je danas grupu fudbalskih navijača Bešiktaša optužbi da su 2013. godine pokušali da sruše vladu učestvujući u anti-vladinim protestima. Kako se navodi u saopštenju, 35 navijača Beštiktaša iz grupe "Karsi" oslobodjeni su optužbi da su pokušali da sruše vladu, za udruživanje u kriminalnu grupu i za opiranje policiji. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji je u to vreme bio premijer, rekao je da su ti protesti "zavera protiv njegove vlasti". Članovi navijačke grupe "Karsi" imali su istaknutu ulogu u protestima, a demonstranti su ih nazivali herojima pošto su isticali šaljive slogane, donosili gas maske i pružali prvu pomoć povredjenima na protestima.15:20 - Ćurković: Prioritet je stabilizacija klubaPrvi čovek FK Partizan Ivan Ćurković rekao je danas da je glavni cilj da se klub konsoliduje na sportskom planu, pa tek onda sazove Skupština i izbor novog rukovodstva. Posle ostavke kompletnog Upravnog odbora i predsednika Zorana Popovića na čelo Radne grupe postavljen je bivši golman i prvi čovek crno-belih Ćurković. "Sazivanje Skupštine kluba u ovom trenutku nije prioritet. To ćemo učiniti kada budemo smatrali da je napravljena stabilnost i konsolidacija sportskog sektora. Statut kluba je vrlo jasan kada je procedura oko sazivanja Skupštine u pitanju. Profesor Vuletić je ekspert u toj materiji, član grupe, a i predsednik Nadzornog odbora kluba i tu neće biti ni dileme", rekao je Ćurković u intervjuu za sajt šampiona Srbije. On je poručio da ima ideju kako bi klub trebalo da funkcioniše, ali nije želeo da otkriva strategiju. "Prioriteti u ovom trenutku je stabilnost stručno - tehničkog sektora, igračkog kadra, jer je od vitalnog značaja za rezultate i sve što se podrazumeva na ovom planu. Njihova efikasnost i atmosfera u ekipi zavisi od našeg jedinstva i iskrene saradnje". Ćurković je naglasio da je veoma zadovoljan što su na mesto sportskog direktora i trenera došli Ivica Ilijev, odnosno Ivan Tomić, u koje ima puno poverenje.14:50 - Udovičić priredio prijem za srpske sportisteMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić priredio je prijem za srpske sportiste, čestitao im na izvanrednim rezultatima u 2015. i poželeo im da naredna, olimpijska 2016. godina bude još bolja. "Godina iza nas bila je sjajna. Osvojeno je 30 medalja na velikim takmičenjima u olimpijskim disciplinama, što je za dva i po puta više u odnosu na prethodnu. Pred nama je olimpijska godina, verujem u vas i znam da ćemo se zajedno radovati medaljama", rekao je Udovičić. On je pozvao sve sportiste i predstavnike Saveza da Olimpijske igre u Riju budu na vrhu prioriteta za narednu godinu. "Država je uz vas, hvala Vladi i premijeru Vučiću što u ovim teškim vremenima izdvajaju za sport više nego ranije i tako pokazuju koliko ste bitni. Ponosan sam što nagrade za ostvarene rezultate stižu odmah i što sam vaš ministar", poručio je Udovičić.14:25 - Ivković: Zvezda je najveće iznenađenje EvroligeTrener Efesa Dušan Ivković rekao je da će njegovim košarkašima biti teško protiv Crvene zvezde, za koju je rekao da je najveće iznenađenje Evrolige ove sezone. "Kao i u svim uvodnim utakmicama velikih takmičenja, biće veoma teška utakmica. Igraćemo protiv ozbiljnog protivnika, koji je najpozitivnije iznenađenje Evrolige", rekao je Ivković uoči utakmice u Istanbulu. Efes će sutra dočekati Zvezdu u prvom kolu Grupe E Top16 faze Evrolige. Ivković je kazao da su crveno-beli odlično vođeni trenerom Dejanom Radonjićem i da su svi igrači srpskog kluba značajno napredovali tokom sezone. "Zvezda ima mlade igrače sa ogromnim potencijalom, poput Marka Gudurića, koji je bio ključan protiv Real Madrida", naveo je srpski stručnjak.14:00 - Stevanović: Poraz od Zvezde crna mrlja jesenjeg dela sezoneGolman fudbalskog kluba Čukarički Nemanja Stevanović rekao je da je ubedljiv poraz od Crvene zvezde sa 7:2 "crna mrlja" jesenjeg dela sezone, ali da je ekipa posle toga pokazala karakter. "Kada se osvrnem na utakmice koje smo igrali, za nas je vrlo važan bio susret u Nišu, gde smo pokazali karakter. Meč protiv Radničkog igrali smo posle poraza od Crvene zvezde na Banovom brdu i morali smo da psihološki budemo maksimalni. A, kao crna mrlja jesenjeg dela ostaje taj susret protiv Zvezde. Dešava se svima loš dan. Osam šuteva, sedam golova. Prosto i to se dešava", rekao je Stevanović na uručenju nagrade za najboljeg golmana prvog dela srpskog prvenstva. Stevanović je u prostorijama SOS kanala dobio nagradu "zlatna rukavica". On je u jesenjem delu Super lige primio samo 16 golova na 22 utakmice. 13:25 - Kranaviter novi igrač madridskog AtletikaReprezentativac Argentine i doskorašnji fudbaler River Plate Matijas Kranaviter karijeru će nastaviti u madridskom Atletiku. Kranaviter je došao u Madrid i priključio se novim saigračima na treningu ekipe Dijega Simeonea. Atletiko je letos dogovorio transfer veziste Rivera za osam miliona evra, ali je ispunio želju igraču da ostane na pozajmici do decembra i igra na Svetskom klupskom prvenstvu. Ovaj 22-godišnji fudbaler potpisao je petogodišnji ugovor sa "jorgandžijama". Kranaviter je do sada odigrao tri utakmice za reprezentaciju Argentine.12:55 - Zloković završio karijeru zbog povredeJedan od najboljih vaterpolista sveta Boris Zloković odlučio je da završi karijeru u 32. godini zbog povrede ramena. Sjajni centar, ove sezone član Jadrana, nije uspeo da zaleči povredu ramena koja ga muči poslednjih godinu dana i odlučio je da se oprosti od aktivnog igranja. Zloković je poručio da mu je "vaterpolo mnogo pružio time što je stekao puno prijatelja, osetio trenutke istorijskih pobeda i obraduje naciju". Zloković je bio deo sjajne generacije Srbije i Crne Gore, koja je osvojila zlatne medalje na prvenstvu Evrope u Kranju (2003) i šampionatu sveta u Montrealu (2005), kao i bronzu na SP u Barseloni (2003). Nakon osamostaljenja Crne Gore osvojio je zlato na EP u Malagi (2008) i srebro u Ajndhovenu (2012), zlato i srebro u Svetskoj ligi na turniru u Podogorici (2009) i Nišu (2010). Tokom karijere igrao je za Jadran iz Herceg Novog, Posilipo, Pro Reko i Radnički iz Kragujevca, sa kojim je došao do finala Lige šampiona.12:30 - Blater: Više se ne borim za Fifu, već samo za sebeSuspendovani predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater optužio je danas tu organizaciju da ga je napustila i dodao da će nakon praznika nastaviti da se bori za svoju čast."Više se ne borim za Fifu. Fifa me je napustila i sada se borim samo za sebe i svoju čast. Lažni navodi protiv mene su mi ulili novu energiju. Posle praznika počeću da se branim", rekao je Blater za nemačke medije.Etički komitet Fife suspendovao je Blatera i predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišela Platinija na po osam godina.Blater i Platini su suspendovani zbog "nelojalne isplate" od dva miliona dolara koliko je 79-godišnji Švajcarac 2011. godine platio tom bivšem francuskom reprezentativcu za konsultantske poslove obavljane od 1998. do 2002. godine.Blater je na čelu Fife od 1998. godine.On je krajem maja ove godine na predsedničkim izborima dobio svoj peti mandat, ali je četiri dana kasnije podneo ostavku zbog velikog pritiska javnosti posle hapšenja visokih zaničnika Fife u istrazi američkih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu.Izbori za novog predsednika Fife zakazani su za februar naredne godine.12:15 - Klop želi da Gvardiola dođe u Premijer liguMenadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da bi dolazak Pepa Gvardiole u Premijer ligu doneo još veći kvalitet tom takmičenju i da bi voleo ponovo da se nadmeće sa njim. "Ako se stvarno dogodi da Gvardiola dođe u Englesku, liga bi dodatno dobila na snazi. On je možda najbolji trener na svetu i njegov dolazak bi otežao rad ostalim timovima", rekao je Klop za nemački Bild. Španski trener napušta Bajern na kraju sezone i najverovatnije će se preseliti u Englesku, pošto se spominje njegov prelazak u Čelsi ili klubova iz Mančestera Siti i Junajted. Na stolu već ima ponudu "građana" za rekordnih 25 miliona po sezoni. Gvardiola se već treću sezonu nalazi u Bajernu, sa kojim je osvojio dve titule Bundeslige, nacionalni kup, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo. Pre toga vodio je Barselonu sa kojom je osvojio sve što može, uključujući dve Lige šampiona.12:00 - Laveci i Rabio prelaze u Italiju, Inter prvi u trciFudbaleri Pari Sen Žermena Ezekijel Laveci i Adrijen Rabio mogli bi u januaru da se presele u Italiju i zaigraju u Seriji A, pošto su na meti Intera i Juventusa. Gazeta delo Sport navodi da je Inter bliži Laveciju, sa kime se trener Roberto Manćini sastao u Dohi i pokušao da ga nagovori da izabere "neroazure". Inter želi da velikom rivalu pokvari još jedan posao i dovede Rabioa, koji se već nekoliko prelaznih rokova unazad dovodi u vezu sa Juventusom. Rabio želi veću minutažu, koju nema u Parizu zbog jake konkurencije, jer ima nameru da se izbori za mesto u reprezentaciji Francuske na prvenstvu Evrope.11:45 - Zajednica Superlige: Vijeira najbolji fudbaler prvog delaGolgeter Crvene zvezde Ugo Vijeira proglašen je za najboljeg fudbalera prvog dela sezone u izboru sajta Zajednice superligaša.Portugalski napadač pobedio je ispred saigrača Aleksandra Kataija i Marka Grujića, Andrije Živkovića iz Partizana i Filipa Kneževića iz čačanskog Borca.Vijeira je u domaćem šampionatu postigao 13 golova, a posebno se istakao u večitom derbiju sa dva spektakularna gola u pobedi Crvene zvezde (3:1).Ostaće upamćeni i golovi protiv Čukaričkog i Radnika, kada je u petercu na sličan način nanizao nekoliko protivničkih defanzivaca.Vijeira je letos došao među crveno-bele na insistiranje trenera Miodraga Božovića, a ranije je bio član Žil Visentea, Benfike, Sporting Hihona, Brage i moskovskog Torpeda.

11:30 - Čeh: Ne obara se rekord u Premijer ligi svaki danGolman Arsenala Petr Čeh rekao je danas da je ponosan zbog toga što je stigao do brojke od 170 utakmica u Premijer ligi bez primljenog gola. "Ne dešava se svakog dana da oboriš rekord u najboljoj ligi na svetu. Na kraju utakmice sam bio ponosan", rekao je Čeh. Češki golman, koji je odigrao više od 300 utakmica za Čelsi pre prelaska u Arsenal, ušao je juče u istoriju Premijer lige. On je, nakon pobede Arsenala nad Bornmutom od 2:0, stigao do brojke od 170 utakmica bez primljenog gola i tako oborio rekord Dejvida Džejmsa, nekadašnjeg golmana Engleske. Za taj rekord Čehu su bile potrebne 352 utakmice, dok je Džejms do 169 utakmica bez primljenog gola stigao posle 572 meča.10:45 - Agent: Baka u Milanu možda do kraja karijereAgent fudbalera Milana Karlosa Bake rekao je danas da bi njegov klijent u tom klubu mogao da ostane do kraja igračke karijere. Kolumbijski fudbaler je u Milan došao ovog leta iz Sevilje, a za taj italijanski klub je do sada u Seriji A postigao osam golova. "Moj klijent je srećan, njegova porodica se dobro uklopila... Karlos postiže golove i nastaviće da ih postiže. Napustio je veliki klub kao što je Sevilja s namerom da pobeđuje i ostvari svoje ciljeve sa Milanom. Veoma je srećan i moguće je da će Milan biti njegov klub do kraja karijere", rekao je agent Serhio Barilja. Baka je 2006. godine počeo karijeru u kolumbijskom Atletiku, a u Evropu je došao 2012. kada je potpisao za belgijski Briž. Godinu dana kasnije prešao je u Sevilju sa kojom je osvojio dva uzastopna trofeja u Ligi Evropa.10:23 - Nesta: Mihajlović pravi za Milan, vratiće ekipu u LŠLegendarni italijanski fudbaler Alesandro Nesta rekao je da je Siniša Mihajlović pravi čovek za Milan i da se nada da će dugo ostati na klupi. Mihajlović je nekoliko puta ove sezone bio na udaru kritika posle nešto slabijih rezultata, ali je uvek kada je bilo najteže uspeo da izvuče ekipu iz krize i sačuva posao. "Mislim da u Milanu nisu krivci treneri. Stalno se menjaju, a situacija uvek ostaje ista. Mihajlović je idealan za ovaj Milan i zna da radi svoj posao. Nadam se da neće dobiti otkaz jer verujem da može da odvede ekipu u Ligu šampiona", rekao je Nesta. Nesta je legenda Milana i smatra se jednim od najboljih odbrambenih igraca svih vremena. Karijeru je počeo u Laciju, a potom je prešao među "rosonere" i za 10 godina odigrao 326 utakmica i osvojio 10 trofeja, od kojih dve Lige šampiona.

10:05 - Juniori Mege u finalu turnira u RimuJuniorski košarkaši Mega Leksa plasirali su se u finale kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige u Rimu, pošto su u ponedeljak zabeležili dve pobede. Mega je u prvom meču savladala Umana Rejer Veneciju sa 67:77 da bi nekoliko sati kasnije u odlučujućem duelu pregazila Unikahu sa 87:44.U finalu turnira od 18 časova, izabranici trenera Nenada Čanka će igrati protiv domaćina turnira, italijanske ekipe Stelaazura. Pobednik tog meča će se plasirati na finalni juniorski turnir Evrolige koji će se održati od 12. do 15. maja u Berlinu.

09:15 - Kik-boks revija u Novom PazaruTrener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Husein Dupljak rekao je da očekuje kvalitetnu reviju kik-boksa u tom gradu. U okviru revije će se održati deset mečeva u disciplini lou-kik."Biće odličnih borbi, siguran sam. Pogotovo se to odnosi na duel mog takmičara Sedada Bukvića i Danijela Memedovskog iz Niša u kategoriji do 60 kilograma, radi se o osvajačima medalja sa nedavnog Svetskog prvenstva u Beogradu. Verujem da će publika doći u velikom broju", rekao je Dupljak na konferenciji za novinare. Tom prilikom, njemu je zahvalnicu za doprinos razvoju kik-boksa uručio generalni sekretar Kik-boks saveza Srbije Petar Petrović. "Novopazarci su u samom vrhu domaće scene, najviše zahvaljujući Dupljaku. Svake godine ovde organizuje vrhunske revije, očekuju nas i sutra fenomenalne borbe. Biće tu i svetskih šampiona, poput Saide Bukvić. Inače, ovo je jedna od najuspešnijih godina za srpski kik-boks, napravljeni su istorijski rezultati", ocenio je Petrović. Novopazarka Saida Bukvić boriće se protiv Monike Modrovic iz Madjarske u kategoriji do 52 kilograma. "Prvi put ćemo biti jedna naspram druge, uopšte je ne poznajem. Jedva čekam da udjem u ring i pokažem šta znam", rekla je Bukvićeva. Njena klupska koleginica Ajla Lukač će u kategoriji do 56 kilograma odmeriti snage sa Ivanom Davidović iz Vranja. "Daću sve od sebe da odradim kvalitetan meč i rešim ga u svoju korist", kazala je Lukačeva, aktuelna svetska vicešampionka. Sedad Bukvić je najavio da će pokušati da se revanšira Danijelu Memedovskom za poraz na Prvenstvu Srbije u Lazarevcu. "Spreman sam, rival mi je poznat. Nadam se borbi dostojnoj finala najvećih takmičenja, što je bitnije od samog pitanja pobednika", istakao je Bukvić. U kategoriji preko 91 kilograma, domaći borac Ismail Hoćanin imaće naspram sebe Nišliju Lazara Stojanovića. "Ovo je povratak lou-kiku posle tri godine, u medjuvremenu sam se oprobao u MMA. Obećavam pravi rat u ringu", najavio je Hoćanin. 08:40 - Džerard: Junajtedu treba napadačLegendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard smatra da je Mančester junajtedu potreban iskusan napadač. Džerard kaže da Vejn Runi ne može sam u napadu, a da su Entoni Marsijal i Memfis Depaj još mladi."Mislim da im je potreban dodatni napadač. Previše je pritiska na Vejnu Runiju, Marsijal i Dpaj su veoma mladi. Potreban im je iskusan napadač koji će skinuti pritisak sa Runija", smatra Džerard.Junajted je odigrao bez golova sa Čelsijem i bez pobede je u poslednjih osam mečeva. "Danas su bili dobri, ovakve utakmice im trebaju. Ako protiv većine timova u ligi budu igrali ovako ući će u seriju pobeda", dodao je Džerard.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track