BLOG UŽIVO Mekinro: Novak će trajati još dugo
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO Mekinro: Novak će trajati još dugo

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:15 - Sampdorija preko Bolonje do drugog mestaFudbaleri Sampdorije savladali su Bolonju na svom terenu sa 2:0, u poslednjem meču trećeg kola italijanske Serije A.Tim iz Đenove je do trijumffa stigao u poslednjih 15 minuta, a ovom pobedom se sa sedam bodova izjednačio na drugom mestu na tabeli sa Kjevom, Palermom, Romom, Torinom i Sasuolom.Veoma važan bio je crveni karton koji je u 61. minutu dobio Rico, pošto je bolonja nakon toga primila oba gola. Prvi je u 75. minutu postigao je Eder, da bi samo četiri minuta kasnije konačan rezučtat postavio Sorijano. Ekipa Bolonje na samom je začelju tabele bez bodova iz prve tri utakmice.

22.50 - Vest Hem siguran protiv NjukaslaFudbaleri Vest Hema savladali su Njukasl rezultatom 2:0 u poslednjoj utakmici petog kola engleske Premijer lige.“Čekićare“ je do pobede nosio Dimitri Pajet, koji je postigao oba gola, prvi u devetom, a drugi u 48. minutu.Ovim trijumfom Vest Hem je stigao do petog mesta, ima devet bodova, koliko i Kristal Palas na poziciji ispod, dok je Njukasl prikovan za dno tabele sa svega dva boda.

22:32 - Deportivo u Valjekasu do prve pobedeFudbaleri Deportivo La Korunje savladali su Rajo Valjekano u gostima sa 3:1, u poslednjem meču 3. kola španske Primere.Tim iz La Korunje stigao je do prve pobede u novoj sezoni, ali još uvek nema poraz i sa pet bodova se popeo na sedmo mesto na tabeli.Utakmicu je obeležio Luis Alberto koji je asistirao kod prvog gola Selsa Borgesa u sedmom minutu, a postigao je drugi u 28. minutu. Domaći tim uspeo je da izjednači u 27. minutu preko Embarbe, ali u nastavaku nije imaio šansu, pa je Luis Peres rešio meč u 61. minutu. Ekipa Rajo Valjekana očajno je počela sezonu i posle tri kola je na pretposlednjem mestu sa samo jednim bodom.

21:58 - Maradona: Plašim se da Napoli ne ispadneJedan od najboljih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona oštro je kritikovao trenera Napolija Mauricija Sarija.Njegov nekadašnji klub se nalazi u veoma nezavidnoj situaciji na početku nove sezone, sa svega dva boda, bez pobede zauzima 14. mesto na tabeli.“Napoli ne igra napad, Napoli ne igra odbranu, dva poena iz tri utakmice? Tog scenarija sam se plašio. Ne znam šta se dogodilo sa timom tokom leta, kada je otišao Rafael Benites. Poštujem trenera Mauricija Sarija, ali on ne može da bude trener tima koji želi da pobeđuje“, rekao je Maradona. Proteklu sezonu ekipa iz Napulja završila je na petoj poziciji, sa čak 24 boda manje od šampiona Juventusa. “Ovaj Napoli me podseća na Napoli u koji sam ja došao. Borili smo se da ne ispadnemo iz lige. To je moj najveći strah. Ja bih ostavio Benitesa na mestu trenera, da ne zna da radi ne bi danas bio u Real Madridu. Neko je napravio grešku i sada se na terenu vide posledice te greške“, zaključio je Maradona.

21:10 - Kompani: Da se pokažemo i u Ligi šampionaKapiten fudbalera Menčester sitija Vensan Kompani rekao je da njegova ekipa mora da se pokaže u pravom svetlu na startu Lige šampiona.Siti Ligu šampiona otvara teškim gostovanjem kod vicešampiona Evrope Juventusa.Ekipa iz Mančestera u poslednje četiri godine je bila prva ili druga u Premijer ligi, ali nije uspela da prođe grupnu fazu Lige šampiona. „Važno je da nastartu pokažemo odlično izdanje. Do sada je sve sjajno za nas u ovoj sezoni. Pokazali smo kvalitet. Ali, isti taj kvalitet moramo da pokažemo i u Ligi šampiona. Ovo je veoma važna utakmica za nas. U PRemijer ligi smo odlučni i gladni jer smo bili frustrirani zbog prošle sezone. Moramo da pronađemo isti taj bes i sutra“, rekao je Belgijanac

20:21 - Srnić i Stevanović: Ima prostora za bolju igru ČukaričkogFudbaler i golman Čukaričkog Dragoljub Srnić i Nemanja Stevanović posle pobede Radnika iz Surdulice ocenjuju da u ekipi sa Banovog brda ima još prostora za napredak i da će iz meča u meč igrati sve bolje. „Prezadovoljan sam, fenomenalan je osećaj biti dvostruki strelac. Borili smo se, ali uvek ima mesta za napredak i podizanje forme i igre. Čestitam Nemanji (Stevanoviću) na sjajnoj odbrani jedanaesterca. Nadam se sve boljim rezultatima iz utakmice u utakmicu“, rekao je Srnić za klupski sajt. Nemanja Stevanović je u meču odbranio jedanaesterac i sprečio protivnike da dođu do izjednačenja. „Srećom odbranio sam penal i posle smo ih kaznili i postigli drugi gol. Pročitao sam ga - po zaletu na loptu levom nogom znao sam da će šutnuti u moju levu stranu i odbranio sam taj šut“, naveo je mladi golman. Ekipa sa Banovog brda trenutno je peta na tabeli sa 14 bodova, a u narednom kolu igra protiv Javora iz Ivanjice.

19:32 - Rezervisti Zvezde savladali DinamoFudbaleri Crvene zvezde odigirali su prijateljsku utakmicu u Pančevu protiv Dinama i slavili rezultatom 4:1. Trener Miodrag Božović pružio je šansu prvotimcima koji nisu nastupali u nedavno odigranom 149. večitom derbiju, koji su “crveno-beli“ rešili u svoju korist rezultatom 3:1 i ostali na vrhu tabele Superlige Srbije.Crvena zvezda je u prvom poluvremenu uspela da postigne dva gola. Strelac prvog bio je Predrag Sikimić, a drugi je bio delo Aleksandra Lukovića, i to sa bele tačke. Domaćin je jednom uspeo da savlada Supića, a to je učinio Stojanovski. U nastavku utakmice, šansu su dobili i golman Vićić, Mbođ, Ahčin, Gavrić i Matos, koji je tako zabeležio prve minute nakon oporavka od povrede. Crvena zvezda je do kraja utakmice uspela da postigne još dva gola. Strelac za 3:1 ponovo je bio Predrag Sikimić, a konačan rezultat postavio je Nenad Gavrić, takoće sa bele tačke.

18:47 - Bozoljac poražen na početku turnira u BanjaluciSrpski teniser Ilija Bozoljac, nije uspeo da se plasira u drugo kolo čelendžera u Banjaluci, pošto je izgbio od Francuza Matijasa Burža sa 7:6(5), 6:3.Francuz će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Kaćin-Hanesku.

18:05 - Biće još hapšenja zbog korupcije u FIFAAmerički državni tužilac Loreta Linč očekuje još optužnica u proširenoj istrazi korupcije u FIFA, ali i da će svi dosadašnji optuženi biti izručeni u SAD."Očekujemo da ćemo moći da podignemo još optužnica, ali i da ćemo moći da dovedemo u SAD sve one koji su optuženi u maju", rekla je Linč na konferenciji za novinare u Cirihu.Američko tužilaštvo je u maju u sklopu istrage korupcije i reketiranja i pranja novca u vrednosti od 150 miliona dolara optužilo 14 visokih zvaničnika Fife. Za sada se samo troje optuženih pojavilo pred sudom u SAD. Linč nije želela da komentariše da li je i odlazeći predsednik Fife Sep Blater pod istragom. "Obim naše istrage nije ograničen i mi pratimo dokaze. Zahvalna sam na velikoj saradnji i važnim dokazima koje smo dobili sa svih strana", rekla je Linč. U odvojenoj istrazi švajcarskih vlasti o pranju novca u sklopu kandidatura za domaćine Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine, švajcarske federalne agencije zaplenile su pojedine nekretnine u Alpima. Državni tužilac Švajcarske Majkl Lober rekao je da je policija pretesla kuće u zapadnoj Švajcarskoj i da je zaplenila dokaze.

17:15 - Benitez: Nisam siguran da je Ronaldo najboljiTrener Reala iz Madrida Rafael Benitez izjavio je da nije siguran da je Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler koga je trenirao u karijeri."Ronaldo je perfektan fudbaler, jedan od najboljih u istoriji na toj poziciji. Ne mogu da kažem da kažem da li je Kristijano najbolji igrač kojeg sam trenirao, pošto sam radio sa mnogo kvalitetnih igrača. Imao sam sreću da gledam Alfreda Di Stefana i Raula Blanka, koji su, kao i Ronaldo, rođeni pobednici i statistika govori za njih", rekao je Benitez. 16:30 - Ibrahimović se vraća u tim za utakmicu sa MalmeomFudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović biće na raspolaganju treneru Loranu Blanu za predstojeću utakmicu protiv Malmea u Ligi šampiona. Ibrahimović je prošle sezone imao mnogo problema sa povredom pete, a ove sezone je igrao samo jednu utakmicu za Pari Sen Žermen. On je tokom nastupa za reprezentaciju Švedske prošle nedelje povredio stomačni mišić, pa je propustio utakmicu protiv Bordoa (2:2), prošlog petka. Kako su preneli francuski mediji, trener Loran Blan imaće Ibrahimovića na raspolaganju za sutrašnju utakmicu protiv Malmea od 20.45 na Parku prinčeva.16:10 - Siti bez Aguera protiv JuventusaNapadač Mančester sitija Argentinac Serhio Aguero propustiće start Lige šampiona protiv Juventusa, zbog povrede kolena, saopštio je danas menadžer premijerligaškog kluba Manuel Pelegrini. Argentinski golgeter povredio se u subotu protiv Kristal Palasa (1:0), kada je u 24. minutu morao da napusti teren.Utakmicu protiv Palasa propustili su David Silva i Rahim Sterling zbog problema sa skočnim zglobom, odnosno butnim mišićem, ali je Pelegrini najavio njihovo učešće u predstojećem meču. Pelegrini takođe očekuje da mu Samir Nasri i Fernandinjo budu na raspolaganju.15:55 - Đorđević se oporavio od povrede, igra protiv Napolija?Fudbaler Lacija Filip Đorđević oporavio se od povrede skočnog zgloba, ali nije otputovao sa ekipom u Ukrajinu na meč protiv Dnjepra u Ligi Evrope. Srpski napadač bio je van terena više od mesec dana pošto se povredio u prijateljskoj utakmici protiv Sigme. "Đorđević nije bio podvrgnut današnjim testovima jer mu se stanje nije pogoršalo i nastavićemo sa njegovim oporavkom. Mislim da će trenirati sa timom u petak", rekao je klupski doktor Stefano Salvatori za klupski radio. Đorđević je i prošle sezone imao problem sa skočnim zglobom kada je pauzirao četiri meseca.

15:30 - Di Marija: Ibrahimović je kao Mesi i RonaldoFudbaler Pari Sen Žermena Anhel Di Marija izjavio je da je Zlatan Ibrahimović na istom nivou kao dvojica najboljih igrača današnjice - Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. "Imao sam priliku da igram sa Mesijem i Ronaldom, a sada mi je velika čast što sam u timu sa Ibrahimovićem. Iskreno, impresioniran sam njegovom okretnošću i tehnikom. On je na istom nivou kao Mesi i Ronaldo", rekao je Di Marija. Argentinac je naglasio da Parižani poseduje neophodan kvalitet za osvajanje Lige šampiona, uprkos tome što su smešteni u jaku grupu sa Realom, Šahtjorom i Malmeom. "Imamo dosta dobrih igrača, ambicije su nam visoke i ja sam došao da pomognem ovom timu. Mislim da moramo da budemo savršeni kod kuće, jer će biti veoma teško pobediti u gostima. Ne postoji recept za pobedu protiv Reala jer oni imaju sjajan tim sa puno iskustva i talentovanih igrača", zaključio je Argentinac. 15:13 - Koprivica ne može u Partizan zbog važećeg ugovora sa SlobodomSrpski košarkaš Miloš Koprivica, koji je trebao da bude prvo pojačanje Partizana, neće preći među crno-bele zbog važećeg ugovora sa Slobodom iz Užica, navedeno je na sajtu takmičenja KSS-a. Partizan je prethodno saopštio da je Koprivica potpisao trogodišnji ugovor, ali sve je izvesnije da mladi košarakaš ipak neće završiti u klubu iz Humske. Koprivica, koji je bio na meti Metalca i Igokee, igra na poziciji centra, a prethodne dve sezone branio je bolje užicke Slobode, prvo juniorskog, a potom i prvog tima. Karijeru je započeo u Glasincu iz Sokoca, iz kog je kao kadet prešao u Hemofarm.K ao igrač Užičana, u susretu juniorskih ekipa Partizana i Slobode, Koprivica je ubacio 35 poena za pobedu svog tima. Protiv ove odluke može se uložiti žalba Stalnoj Sportskoj arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije.

14:49 - Mercedes želi prva dva mesta u SingapuruDirektor Mercedesa Toto Volf izjavio je da je ta ekipa na prošloj trci Formule 1 u Monci pokazala da nije nepobediva, ali da će u predstojećoj trci u Singapuru oba bolida pokušati da se vrate u vrh. Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u prošloj trci u Monci za Veliku nagradu Italije, a njegov klupski kolega Niko Rozberg nije završio trku zbog problema sa bolidom.To je prvi put ove sezone da jedan vozač Mercedesa nije završio trku. "Nismo imali lak vikend u Monci. Hamilton i Rozberg su prikazali veoma dobre stvari, ali nažalost, samo jedan od njih je ostvario rezultat koji je zaslužio", rekao je Volf. Aktuelni šampion Hamilton je prvi u generalnom plasmanu sa 252 boda, a Rozberg je drugi sa 199. U poretku konstruktora Mercedes je ubedljivo prvi sa 451 bodom, ispred Ferarija koji ima 270 i Vilijamsa sa 188 bodova.

14:30 - Barnjani ipak spreman za četvrtfinale sa LitvanijomKošarkaški reprezentativac Italije Andrea Barnjani nije se teže povredio i biće spreman za utakmicu protiv Litvanije u četvrtfinalu prvenstva Evrope, saopštio je nacionalni Savez. Centar Bruklina povredio je list u osmini finala šampionata protiv Izraela (82:52), posle samo 12. minuta provedenih na parketu. Selektor Simone Pjaniđani strahovao je da bi mogao da izgubi još jednog bitnog igrača u timu, nakon što posle starta EP zbog povrede ne može da računa na Luiđija Datomea. Barnjani je u dosadašnjem toku prvenstva prosečno beležio 12,7 poena, 3,7 skokova i 0,2 asistencija. Četvrtfinalna utakmica između Italije i Litvanije igra se sutra od 21 sat, a pobednik se u polufinalu sastaje sa boljim iz meča Srbija - Češka.14:05 - Danijele Orsato sudi utakmicu Partizan - AZItalijanski arbitar Danijele Orsato sudiće utakmicu između Partizana i AZ Alkmara, objavila je Evropska fudbalska unija (Uefa). Partizan će u četvrtak od 21.05 dočekati holandski tim u prvom kolu Grupe L Lige Evropa. Pomoćnici Orsatu biće Lorenco Manjaneli i Rikardo Di Fjore, dok će dodatne sudije biti Paolo Valteri i Andrea Đervasoni. Za četvrtog sudiju određen je takođe Italijan Alesandro Đalatini, dok će posmatrač Uefe biti Laslo Vagner iz Mađarske. Pored Partizana i AZ-a, u Grupi L igraju još Atletik Bilbao i Augsburg.13:50 - Mark Nobl novi kapiten Vest HemaEngleski premijerligaš Vest Hem imenovao je Marka Nobla za novog kapitena, saopštio je predsednik tog fudbalskog kluba Dejvid Gold. "Odlična vest za navijače Vest Hema. Gospodin Vest Hem, Mark Nobl, zvanično je postao kapiten. Čestitam mu", preneli su britanski mediji Goldove reči. Nobl (28) je ponikao u Vest Hemu, za koji je do sada odigrao 330 utakmica. Dosadašnji kapiten Vest Hema bio je Kevin Nolan, koji je krajem avgusta napustio klub, nakon sporazumnog raskida ugovora.13:33 - Srnić: Prezadovoljan sam, ali uvek ima mesta za napredakDvostruki strelac za pobedu Čukaričkog nad Radnikom, Dragoljub Srnić rekao je danas da je prezadovoljan golovima i uspehom u toj superligaškoj utakmici. Čukarički je na svom stadionu savladao Radnik sa 2:0 u devetom kolu, što mu je druga uzastopna pobeda u prvenstvu Srbije. "Prezadovoljan sam, fenomenalan je osećaj biti dvostruki strelac. Borili smo se, ali uvek ima mesta za napredak i podizanje forme i igre. Nadam se sve boljim rezultatima iz utakmice u utakmicu", rekao je Srnić. Radnik je imao svoju priliku, ali je Nemanja Stevanović kod 1:0 odbranio penal Milošu Milovanoviću. "Srećom, odbranio sam penal i posle smo ih kaznili i postigli drugi gol. Pročitao sam ga, po zaletu na loptu levom nogom znao sam da će šutnuti u moju levu stranu i odbranio sam taj šutâ , kazao je Stevanović.13:21 - Srpski fudbaleri iz Malmea s nestrpljenjem čekaju početak Lige šampionaSrpski fudbaleri iz švedskog Malmea Nikola Đurđić i Vladimir Rodić rekli su da s nestrpljenjem čekaju sutrašnji početak Lige šampiona. "Atmosfera u ekipi je odlična. Radujemo se Ligi šampiona i, iako smo već ispunili cilj samim plasmanom u grupnu fazu, pokušaćemo da skinemo skalp nekom od velikana", rekao je Đurđić uoči sutrašnje utakmice protiv Pari Sen Žermena. Malme će u utorak od 20.45 gostovati francuskom klubu u prvom kolu Grupe A. Đurđić je kazao da se nada da će za PSŽ nastupiti Zlatan Ibrahimović, koji je karijeru počeo upravo u Malmeu. "Nismo sigurni da li će Zlatan igrati, ima problema s povredom, ali se iskreno nadam da će biti na terenu, jer je čast igrati protiv njega", kazao je Đurđić.13:05 - Blater prodao TV prava ispod ceneNekadašnji savetnik u Svetskoj fudbalskoj federaciji (Fifa) Mark Pit optužio je predsednika te organizacije Sepa Blatera da je ispod cene prodavao televizijska prava za svetska prvenstva Džeku Vorneru. Pit, švajcarski profesor krivičnog prava, rekao je da bi Blater trebalo da zbog toga bude pod krivičnom istragom. Švajcarski emiter SRF objavio je da je Blater 2005. u ime Fife potpisao ugovor s Karipskom fudbalskom unijom, na čijem je čelu bio Vorner, vredan 600.000 dolara, za pravo prenosa utakmica mundijala 2010. i 2014. godine. Vorner je navodno ta prava preko porodične kompanije preprodao za 20 miliona dolara. Vorner, koji je u SAD optužen za korupciju, tvrdio je da je obezbedio jeftina televizijska prava kako bi pomogao Blateru da dobije na izborima za predsednika Fife.12:33 - Runi zbog povrede ne igra protiv PSV-aKapiten Mančester Junajteda Vejn Runi zbog povrede neće igrati na startu Lige šampiona protiv PSV-a iz Ajndhovena. Runi neće otputovati u Holandiju jer se prošle nedelje povredio na treningu, zbog čega je propustio i derbi protiv Liverpula (3:1). "Runi će najverovatnije biti spreman za gostovanje Sautemptonu u Premijer ligi. On je veoma važan igrač i ne želimo ništa da rizikujemo", rekao je menadžer Luj van Gal. Veruje se da će holandski stručnjak mesto u startnoj postavi pružiti najskupljem pojačanju Antoniju Marsijalu, strelcu na debiju protiv Liverpula. Utakmica prvog kola Lige šampiona između PSV-a i Junajteda igra se sutra od 20.45 na Filips areni.12:10 - Morati: Prvo plasman u LŠ, pa osvajanje SkudetaNekadašnji predsednik Intera Masimo Morati bio je veoma zadovoljan posle pobede u gradskom derbiju protiv Milana (1:0) i poručio da "neroazuri" ove sezone mogu da osvoje titulu Serije A. Kolumbijac Fredi Gvarin je golom u Derbiju dela Madonina doneo Interu treću pobedu i mesto lidera Serije A posle tri kola. "Inter je ostvario neverovatnu pobedu. Ekipa je igrala odlično, posebno kada se uzme u obzir da je stiglo dosta novih igrača. Sada smo prvi na tabeli i prvo moramo da budemo strpljivi i fokusirani kako bismo se vratili u Ligu šampiona. Ipak, priča o osvajanju Skudeta sada ima smisla i razmišljamo o njemu", rekao je Morati. 11:45 - Murinjo: Vreme je da reagujemoTrener Čelsija Žoze Murinjo rekao je da će utakmica sa Makabijem u Ligi šampiona biti prilika da njegovi fudbaleri reaguju posle lošeg početka sezone. "Znam da je mnogo ljudi srećno što me posle mnogo godina vidi u ovakvoj situaciji. Fer-plej, uživajte. Ali, ja ću sutra uživati, naporno radeći kao i uvek i misleći na pobedu u sredu", rekao je Murinjo. Čelsi će u sredu igrati protiv Makabija iz Tel Aviva u Grupi G na početku grupne faze Lige šampiona. Šampion Engleske je loše počeo sezonu pošto nakon pet kola ima samo četiri boda. Duel sa Makabijem dolazi posle poraza od Evertona sa 3:1 u Premijer ligi.11:20 - Ćavi debitovao za Al-SadLegendarni Ćavi je debitovao za katarski Al-Sad. Španac, koji je jedan od onih igrača koji su obeležili prethodnu deceniju, navikao je da igra pred 90.000 ljudi u Barseloni. Sada, njegov debi gledalo je čitavih 2.254. Ali, to ga nije sprečilo da radi ono što najbolje ume - asistirao je kod jednog gola u pobedi od 4:0.11:00 - Počinje Liga šampiona, derbi u MančesteruNova sezona Lige šampiona počeće sutra, a vicešampion Juventus igraće derbi već u prvom kolu Grupe D, pošto će gostovati Mančester sitiju. Pored Sitija i Juventusa, u Grupi D su još osvajač Lige Evropa Sevilja i nemačka Borusija Menhengladbah. Prema oceni fudbalske javnosti, jedan od favorita za osvajanje trofeja Lige šampiona biće Pari Sen Žermen. Francuski tim će učešće početi na svom terenu protiv Malmea, klub u kojem je ponikao najbolji igrač Parižana Zlatan Ibrahimović. Zajedno s njima u Grupi A su još Real i Šahtjor, koji će se u prvom kolu sastati u Madridu. Posle jedne sezone pauze, u Ligi šampiona će ponovo zaigrati Mančester junajted. Junajted će u prvom kolu Grupe B gostovati holandskom PSV-u u Ajndhovenu. Trofejni engleski klub je do grupne faze morao kroz baraž, u kojem nije imao većih problema protiv belgijskog Briža. U istoj grupi u Nemačkoj će se sastati vicešampion Bundeslige Vofsburg sa ekipom CSKA iz Moskve. Galatasaraj će u Grupi C dočekati Atletiko iz Madrida, dok će Astana gostovati Benfiki.10:10 - Ana Ivanović sedma, pad Jelene, Aleksandre i Bojane na WTA listiNajbolja srpska teniserka Ana Ivanović, uprkos ranoj eliminaciji na US openu, zadržala je sedmo mesto na najnovijoj WTA listi sa 3.440 bodova, dok je Jelena Janković pala za cetiri pozicije i trenutno je 25. na svetu sa 1.905 bodova. Veliki "minus", za čak 32 pozicije zabeležila je Aleksandra Krunić, koja nije uspela da ponovi sjajne igre sa prošlogodišnjeg nastupa u Njujorku i sada je 97. na svetu. I Bojana Jovanovski je nazadovala, za svih 16 mesta i sada je 114. teniserka sveta. Na vrhu nije bilo promena, ubedljiva je Serena Vilijams, ispred Simone Halep i Marije Šarapove, a najveći "skok" napravila je nova šampionka US opena Italijanka Flavija Peneta, koja je sa 26. pozicije došla do osmog mesta. Takođe, finalistkinja Roberta Vinči stigla je u Top 20 teniserki sveta. 09:45 - Ministar sporta: Svaka čast NoleMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću osvajanje titule na US Openu. "Sve čestitke Novaku na još jednom velikom uspehu i osvajanju 10. gren slem titule. Još jednom je dokazao da je najbolji u onome što radi. Svaka čast Nole!", navodi se u čestitki ministra Udovičića. Đoković je jutros u finalu Otvorenog prvenstva SAD savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.09:24 - Mekinro: Novak će trajati još dugoBivši američki teniser Patrik Mekinro izjavio je da veruje da će Novak Đoković još dugo biti na prvom mestu ATP liste. "Ove godine prevazišao je naša očekivanja. Pod uslovom da ostane zdrav teško je zamisliti da i sledeće godine ne može da uradi ono što je ove i da osvoji tri Gren slem titule. On će dugo trajati, u ovom trenutku ne čini mi se da ima opasnosti da Novak uspori. Ako može da ostane zdrav u naredne dve-tri godine, nema razloga zašto ne bi uzimao još par Slemova godišnje", rekao je Mekinro i nastavio: "Federeru će biti veoma teško da savlada Novaka u mečevima na tri dobijena seta, nema mnogo igrača koji mogu da pariraju Đokoviću. Tako, Rodžer pritiska malo više nego što mora kada se igra na tri dobijena".08:50 - Mihajlović: Ponovo sam našao svoj timTrener fudbalera Milana Siniša Mihajlović izjavio je da je zadovoljan igrom svoje ekipe, a pogotovo Marija Balotelija. "Još je rano napraviti sud, ali Mario je izašao na teren sa pravim stavom. Može da nam bud od velike pomoći u nastavku sezone, ali zna šta treba da radi. Svi su igrali dobro i baš zato sam mnogo razočaran rezultatom“, rekao je Mihajlović posle poraza od Intera. Inter je slavio u gradskom derbiju sa 1:0. "Mislim da nismo zaslužili poraz. Razlika je bila u tome što su oni uspeli da postignu gol, a mi ne. U određenim situacijama moramo da budemo odlučniji i agresivniji, ali u poređenju sa prve dve utakmice, ovo je veliki korak napred. Šteta je što smo izgubili, ali mogu da kažem da sam sada pronašao svoj tim ponovo", dodao je srpski trener.

08:21 - Džerard otkrio šta piše u Murinjovoj tajnoj poruciLegendarni engleski reprezentativac Stiven Džerard je ovoga leta napustio Liverpul posle 17 godina, a nedavno je otkrio kako se od njega oprostio menadžer Čelsija Žoze Murinjo. Murinjo je želeo da Džerarda vidi u svom timu još 2005. godine, a pokušavao je da ga dovede u Inter i Real Madrid, koje je predvodio po prvom odlasku iz Londona. "Na dobrotvornoj utakmici na Enfildu 29. marta, Džon Teri mi je dao papir sa Čelsijevim grbom, sa rukom pisanom porukom. Rekao je da je to od Murinja", naveo je Džerard. Džerard je u svojoj poslednjoj sezoni postigao devet golova za Liverpul, ali je njegov tim ostao na šestom mestu Premijer lige.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track