BLOG UŽIVO: Rukometašice Srbije preko Rumunije idu na Svetsko prvenstvo
Foto: Rss.org.rs

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Rukometašice Srbije preko Rumunije idu na Svetsko prvenstvo

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:35 - Liverpul vraća Toresa?Fudbaler Čelsija Fernando Tores, koji je na pozajmici u Milanu, mogao bi ponovo u januaru da postane igrač Liverpula. Španac se nije snašao na "San Siru" ove sezone, a u italijanskom klubu već razmišljaju šta će sa njim. On je u Milan došao u letnjem prelaznom roku na dvogodišnju pozajmicu. Engleski mediji prenose da u Liverpulu smatraju da bi sa Toresom popravili efikasnost. Španac je iz Liverpula prešao u Čelsi u januaru 2011. godine.

23:00 - Grizman doneo pobedu AtletikuFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su u Bilbaou ekipu Atletika 4:1 u meču 16. kola španske Primere. Domaći su poveli golom Rika u 17. minutu, a onda je usledio preokret gostiju. Pogotke za "jorgandžije" dali su Grizman u 46, 73. i 81, kao i Garsija u 53. minutu. Atletiko je treći na tabeli sa 35 bodova, dok je Atletik 11. sa 19. Ranije danas Malaga je takođe posle preokreta slavila u Elčeu (2:1), Viljareal je kod kuće bio siguran protiv Deportiva (3:0), dok su Granada i Hetafe podelili bodove (1:1).22:35 - Inter izvukao bod protiv LacijaFudbaleri Intera i Lacija igrali su bez pobednika, 2:2 u meču 16. kola italijanske Serije A. Gosti su posle prvog poluvremena vodili 2:0 golovima Andersona u drugom i 37. minutu. Inter je uspeo da dođe do remija golovima Kovačića u 66. i Palasija u 80. minutu. Zdravko Kuzmanović je odigrao ceo meč za Inter, dok je Nemanja Vidić bio na klupi za rezerve. U ekipi Lacija Dušan Basta je odigrao ceo meč, dok je Filip Đorđević ušao u igru u 56. minutu. Lacio je treći na tabeli sa 27 bodova, dok je Inter 11. sa 21.22:00 - Cork: Apsolutna podrška KlopuSportski direktor Borusije iz Dortmunda Mihael Cork rekao je da trener Jirgen Klop ima apsolutnu podršku kluba. Prošlogodišnji vicešampioni su prvi deo sezone u Bundesligi završili na pretposlednjem mestu sa samo 15 bodova. "Hans-Joahim Vacke, Jirgen Klop i ja smo se sastali u nedelju i analizirali smo situaciju. Uvereni smo da ćemo uspeti da se izvučemo iz trenutne situacije zajedno", rekao je Cork.21:30 - Juventus želi Vidića?Čelnici Juventusa zainteresovani su da u zimskom prelaznom roku angažuju fudbalera Intera Nemanju Vidića. Italijanski mediji navode da stručni štab Juventusa smatra da je Srbin pravo rešenje koje bi dodatno ojačalo odbranu. Bivši fudbaler Mančester junajteda nije u formi od kako je došao u Inter, a kod Roberta Manćinija je izgubio mesto u startnoj postavi.

21:00 - Rodžers: Zaslužili smo pobeduTrener fudbalera Liverpula Brendan Rodžers rekao je da je njegova ekipa zaslužila da pobedi Arsenal u derbiju 17. kola Premijer lige. "Nema sumnje da smo zaslužili pobedu, izvanredno smo odigrali, čak bolje nego protiv Arsenala prošle godine, kada smo ih pobedili sa 5:1. U prvom poluvremenu smo potpuno dominirali i zasluženo poveli. Ali, poremetio nas je gol koji smo primili u završnici poluvremena", rekao je Rodžers. Liverpul i Arsenal odigrali su danas na Enfildu nerešeno 2:2. "Crveni" su poveli u 45. minutu golom Filipea Kutinja, a minut kasnije Arsenal je izjednačio preko Matjea Debišija. Ekipa Arsena Vengera povela je u 64. minutu golom Olivijea Žirua, a bod Liverpulu doneo je Martin Škrtel u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena. "U drugom poluvremenu smo nastavili da ih pritiskamo, stvarali šanse, ali smo dozvolili da primimo jeftin gol. Nemamo problema sa organizacijom igre, već donošenje odluka može da bude problem. Ne možete da donosite pogrešne odluke ako želite da sačuvate svoj gol", rekao je Rodžers.20:40 - Venger razočaran reakcijom odbraneMenadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da je razočaran reakcijom odbrane kod izjednačujućeg gola Martina Škrtela u 97. minutu na derbi meču 17. kola Premijer lige sa Liverpulom (2:2). "Možda je pravedan rezultat, ali mi smo razočarani što smo dozvolili da primimo gol posle kornera jer je igrač neometan šutirao glavom. Bila je ovo napeta utakmica, a mi smo bili malo stegnuti u prvom poluvremenu. Prečesto smo gubili posed, Liverpul je igrao dobro, a kada na nešto niste naviknuti, to postaje frustrirajuće", rekao je Venger i dodao: "Tokom duge nadoknade morate da preživljavate dva-tri kornera i slobodne udarce. Kod njihovog gola smo imali mnogo defanzivaca, ali je razočaravajuće što nismo bar ni skočili. U tim trenucima želite da svi budu fokusirani na korner".20:15 - Cedevita jedva do pobedeKošarkaši Cedevite pobedili su u Zagrebu mađarski Solnok sa 74:73 (21:21, 15:14, 19:13, 19:25), u utakmici 13. kola Jadranske lige i ostvarili deveti trijumf u tom takmičenju. Najefikasniji u ekipi Cedevite bio je Miro Bilan sa 15 poena, dok su po 10 poena dodali Fran Pilepić i Ante Delaš. Strahinja Milošević bio je najefikasniji u ekipi Solnoka sa 21 poenom, pet skokova i četiri asistencije, Akoš Keler ubacio je 19 poena i imao sedam skokova, a Lazerik Džons 15 poena. Cedevita je vodila tokom većeg dela utakmice, ali je Solnok u završnici uspeo da se vrati u igru i imao je šut za pobedu, ali je Kristijan Vitman bio neprecizan. Cedevita sada ima devet pobeda i četiri poraza i zauzima treće mesto na tabeli, a Solnok je deveti sa skorom od šest pobeda i sedam poraza.

19:55 - Remi Frajburga i HanoveraFudbaleri Frajburga i Hanovera igrali su večeras nerešeno 2:2, a ovim rezultatom domaći klub ostao je na začelju tabele nemačke Bundes lige. Frajburg je u poslednjoj utakmici 17. kola ispustio tri boda u završnici susreta. Do desetak minuta pre kraja imao je vođstvo od 2:0, ali je neoprezno prokockao prednost dozvolivši gostima da stignu do remija u sudijskoj nadoknadi. Frajburg je posle ovog kiksa ostao "fenjeraš" sa 15 bodova, koliko ima i pretposlednja Borusija Dortmund, dok Hanover na osmoj poziciji i dalje ima šanse za visok plasman. Srpski defanzivac Stefan Mitrović odgledao je utakmicu sa klupe domaćeg tima.

19:40 - Partizan u finalu Kupa SrbijeVaterpolisti Partizana su prvi finalista Kupa Srbije. U Bečeju pred nekoliko stotina gledalaca očekivano su savladali Vojvodinu 15:7 (3:2, 4:1, 3:3, 5:1). U drugom polufinalu od 20 časova sastaju se Radnički i Crvena zvezda.19:10 - Kudelka pobedio Amana u EngelberguČeški Roman Kudelka trijumfovao je u skijaškim skokovima koji su u okviru Svetskog kupa održani u švajcarskom Engelbergu. Kudelka je do treće pobede ove sezone došao skokovima od 135,5 i 138,5 metara, odnosno ukupnim skorom od 289,6 bodova. Drugo mesto osvojio je Švajcarac Simon Aman, dok je treći ponovo bio Mihael Hajbek iz Austrije. Posle devet takmičenja, u generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Fanemel sa 472 boda, dva više od Kudelke. Svetski kup u konkurenciji ski skakača nastavlja se 28. decembra u nemačkom Obersdorfu.18:45 - Mihajlović: Bolje bi bilo da smo pobedili, ali i remi je dobarTrener Sampdorije Siniša Mihajlović smatra da je remi sa Udinezeom (2:2) najpravedniji ishod meča 16. kola Serije A. "Bilo bi bolje da smo pobedili, ali su obe ekipe išle na pobedu, navijači su uživali. Imali smo 'crnu rupu' u igri kad smo primili golove, posle pauze sam napravio male taktičke izmene, pa smo uvek bili na njihovoj polovini. Rezultat je pravedan", rekao je Mihajlović.18:25 - Bez NFL tima u Los Anđelesu 2015.NFL lifa objavila je da se nijedan tim neće preseliti u Los Anđeles naredne godine, iako su postojala tri kandidata. Kao mogući timovi koji bi mogli da se presele u Los Anđeles pominjali su se Ouklend Rejdersi, San Dijego Čardžersi i Sent Luis Remsi. Nijedna utakmica NFL lige nije odigrana u Los Anđelesu još od 1994. godine, a „Farmers fild“, predviđeni stadion vredan milijardu i po dolara, spreman je za izgradnju.17:58 - Ronaldo: Real može da odbrani titulu u Ligi šampionaFudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo rekao je da njegova ekipa ove sezone može da odbrani titulu evropskog šampiona. Real je sinoć u Marakešu osvojio Svetsko klupsko prvenstvo, pošto je u finalu pobedio San Lorenco sa 2:0. To je četvrti trofej "kraljevskog" kluba u 2014. godini, posle Lige šampiona, Kupa kralja i Superkupa Evrope. "Nadam se da će 2015. godina biti dobra koliko i 2014. godina i da ćemo osvojiti sve što smo ove godine osvojili. Posebno Ligu šampiona", rekao je Ronaldo. Real je sinoć osvojio četvrtu titulu svetskog prvaka u klupskoj istoriji. Golove su postigli Serhio Ramos u 37. i Garet Bejl u 51. minutu. "Osvajanje Svetskog klupskog prvenstva je istorijska stvar koja će imati posebno mesto u mom životu. To će mi dati motivaciju da idem napred. Zahvalan sam svima koji su mi pomogli to da ostvarim", rekao je Ronaldo.

Foto: AP
Foto: AP

17:31 - Hofenhajm deklasirao HertuFudbaleri Hofenhajma savladali su danas u Berlinu ekipu domaće Herte sa 5:0, u pretposlednjoj utakmici 17. kola nemačke Bundes lige. Gosti su deklasirali domaćina, pobedu su obezbedili već u prvom poluvremenu, a sedmim uspehom ove sezone ponovo su se uključili u borbu za gornji deo tabele. Golove za Hofenhajm postigli su Bruks (autogol) u 23, Salihović (penal) u 26. i 39, Šiplok u 74. i Rudi u 84. minutu. Herta je pretrpela deveti poraz i nalazi se na tri boda od zone ispadanja.

17:15 - Šipulin pobedio u SlovenijiRuski biatlonac Anton Šipulin pobedio je u masovnom startu na 15 kilometara u Sloveniji, što mu je druga pobeda u Svetskom kupu ove sezone. U ženskoj konkurenciji pobedila je Finkinja Kaisa Makarainen. Šipulin je u sprintu ostavio trojicu rivala, Martina Furkada iz Francuske, Simona Edera iz Austrije i Fredrika Lindstroma iz Švedske, i na kraju je slavio u vremenu 35 minuta i 16,8 sekundi. Furkad je bio drugi sa 1,2 sekunde zaostatka, čime je povratio vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Eder je bio treći sa 0,2 sekunde zaostatka sa drugoplasiranim. Šipuln je pobedio i u petak u sprintu, a subotnjoj poteri je bio drugi. Makarainen je povećala vođstvo u generalnom plasmanu. Ona je danas nadoknadila dva promašaja u početku i završila je trku za 34:18,8, pobedivši Anais Beskond iz Francuske za 7,6 sekundi. Treća je bila Nadežda Skardino.16:48 - Marsej godinu završio na prvom mestu na tabeliFudbaleri Olimpika iz Marseja završiće kalendarsku godinu na prvom mestu Lige 1, pošto su kod kuće pobedili Lil sa 2:1 i tako stekli tri boda prednosti u odnosu na Pari Sen Žermen. "Sveci" su u subotu odigrali 0:0 sa Monpeljeom i tako Marseju pružili priliku da stekne ubedljiviju bodovnu prednost. Domaći su stekli zasluženu prednost u 34. minutu Nolana Rua, da bi Idrisa Gij izjednačio u 61. Samo osam minuta kasnije, međutim, mladi Belgijanac Miši Bačuaji je doneo Olimpiku trijumf. Tim Marsela Bijelse je bolje počeo i stvarao je više šansi od tima koji je trenutno 13. na tabeli Lige 1, ali su Andre-Pjer Žinjak i Endru Aju propustili šanse. Lil je imao svoje periode igre početkom drugog poluvremena, ali se posle toga zadovoljavao uglavnom pokušajima izdaljine, a njihovu neefikasnost je posle iskoristio domaći tim. Takmičenje u Ligi 1 nastavlja se 9. januara.

16:28 - Sanderlend pobedio NjukaslFudbaleri Sanderlenda savladali su danas na gostovanju Njukasl sa 1:0 (0:0) u 17. kolu engleske Premijer lige. Odlučujući gol postigao je Adam Džonson u 90 minutu nakon kontre gostiju. Sanderlend je prekinuo niz od šest utakmica bez pobede i zabeležio tek treći trijumf u šampionatu. Njukasl je imao nekoliko dobrih prilika tokom meča, ali je sve udarce domaćina uspešno branio golman Kostel Pantilimon.

16:00 - Hiršer pobedio u Alta BadijiAustrijanac Marsel Hiršer pobednik je četvrtog veleslaloma sezone, koji je u okviru Svetskog kupa vožen danas u italijanskoj Alta Badiji. Hiršer je bio vodeći i posle prve vožnje, a do 26. trijumfa u karijeri došao je u ukupnom vremenu od dva minuta, 30 sekundi i 17 stotinki. Drugo mesto sa 45 stotinki zaostatka pripalo je Amerikancu Tedu Ligetiju, dok je treći bio Francuz Tomas Fanara sa sekundom i 48 stotinki slabijim vremenom od pobednika. U generalnom plasmanu Svetskog kupa trenutno vodi Norvežanin Kjetil Jansrud sa 610 bodova. Hiršer je drugi sa 540, dok je treći Italijan Dominik Paris sa 345 bodova.

15:40 - Dragica Đurić: Sreća je što smo izvukli RumunijuČlan Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (RŠ) Dragica Đurić izjavila je da su rukometašice Srbije imale sreću što su u baražu za Svetsko prvenstvu izvukle Rumuniju. "Iako nema slabih protivnika, mislim da smo imali sreće što smo izvukli Rumuniju. Mogu da kažem da smo priželjkivali da igramo sa ovom reprezentacijom u baražu", rekla Đurićeva, koja je i trener golamana ženske reprezentacije. Ona je dodala da se Rumunija na Evropskom prvenstvu dobro plasirala i da naredni period treba da se iskoristi za pripremu za predstojeći meč baraža. Rukometašica Srbije Sanja Rajević ocenila je da Rumunija nije slaba reprezentacija. "Ne smemo da potcenimo Rumuniju. Moraćemo da uložimo maksimum da bismo pobedile", rekla je Rajević.

15:00 - Rukometašice Srbije preko Rumunije idu na Svetsko prvenstvoRukometašice Srbije sastaće se u baražu za Svetsko prvenstvo 2015. godine sa selekcijom Rumunije, odlučeno je žrebom u Budimpešti. Srbija će prvi meč igrati kod kuće 6. ili 7. juna, a revanš u Rumuniji nedelju dana kasnije. Na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Hrvatskoj, Srbija je zauzela 15. mesto, dok je Rumunija završila takmičenje kao peta u Grupi 1. U ostalim mecevima baraža sastaće se: Francuska - Slovenija Nemačka - Rusija Holandija - Češka Ukrajina - Poljska Crna Gora - Island Austrija - Mađarska Hrvatska - Švedska Vicešampion Evrope - Slovačka Svetsko prvenstvo održaće se u Danskoj od 5. do 20. decembra 2015. godine.

14:35 - Viljareal povezao sedmu pobedu u svim takmičenjima, pala La KorunjaFudbaleri Viljareala nastavili su sjajnu seriju pošto su u 16. kolu Primere rutinski savladali La Korunju sa 3:0. Viljarealu je ovo sedma pobeda u nizu u svim takmičenjima, a poslednji poraz "žuta podmornica" je pretrpela šestog novembra od Ciriha 3:2. La Korunja nije imala šanse da nešto više uradi na ovom teškom gostovanju, a već u desetom minutu imala je minus od jednog gola. Do Santos se sam izborio za poziciju i pogodio, a Vijeto je na asistenciju Ruiza u 68. minutu udvostručio prednost Viljareala. Zaključni udarac je zadao takođe Vijeto koji je u 73. minutu postigao svoj drugi gol i stavio tačku na nova tri boda domaće ekipe.

13:40 - Roberto Karlos napustio klupu SivasporaLegendarni brazilski fudbaler Roberto Karlos podneo je ostavku na mesto trenera Sivaspora, zbog serije loših rezultata u turskom prvenstvu. Karlos je odlučio da napusti klupu Sivaspora nakon poraza na domaćem terenu od ekipe Bašakšehira (2:0) i u očekuje se da u ponedeljak napusti Tursku, prenosi dnevnik Fanatik.On je Sivaspor preuzeo prošle godine nakon završetka igračke karijere i predvodio klub do petog mesta u prvenstvu. Sivaspor se trenutno nalazi na 17. mestu na tebli sa samo 10 osvojenih bodova. Karlos je tokom karijere nastupao za Sao Žoao, Palmeiras, Inter, Real, Fenerbahče, Korintijans i Anži. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 125 utakmica i postigao 11 golova.

13:00 - Gergl pobednica veleslaloma u Val D"IzeruAustrijska skijašica Elizabet Gergl pobednica je trke superveleslaloma, koja je u okviru Svetskog kupa vožena u francuskom Val D"Izeru. Gergl je do prve pobeda u sezoni, a sedme u Svetskom kupu došla u vremenu minut, 25 sekundi i 42 stotinke. Austrijanka Ana Feninger bila je druga sa pet stotinki zaostatka, dok je trećeplasirana Tina Maze iz Slovenije imala 13 stotinki slabije vreme od pobednice. U generalnom plasmanu vodi Maze sa 656 bodova, Feninger je druga sa 407, a treća Amerikanka Lindzi Von (312), koja je u Val D"Izeru doživela pad.

12:15 - Otkazane trke u SemeringuMeđunarodna skijaška federacija (FIS) saopštila je da su trke Svetskog kupa u austrijskom Semeringu otkazane zbog neobično viskoke temperature za ovo doba godine i nedostatka snega. Semering je sledećeg vikenda trebalo da bude domaćin veleslaloma i noćnog slaloma za žene. "Bilo je nemoguće u ovakvim vremenskim uslovima stvoriti odgovarajuću stazu", rekao je direktor trke Markus Majer. Iz istog razloga otkazano je takmičenje u Minhenu, koje je trebalo da bude održano prvog dana Nove godine.

11:40 - Zimonjić na otvaranju sezone sa KurešijemSrpski teniser Nanad Zimonjić sledeću sezonu počeće u paru sa Pakistancem Ajsamom Ula-hak Kurešijem. Zimonjić i Kureši nastupiće na turniru u Dohi, koji počinje 5. januara. Srpski teniser je u 2015. godini trebalo da igra sa Mikaelom Lodrom, ali će saradnja sa njim sačekati neko vreme pošto će francuski teniser morati da pauzira zbog operacije lakta. Kureši ima 34 godine, u karijeri je osvojio 10 titula i trenutno je 34. na ATP listi u konkurenciji dublova.

10:55 - Klop: Borićemo se svim silama u nastavku sezoneTrener fudbalera Borusije Dortmund Jirgen Klop rekao je da njegova ekipa zaslužuje kritike za izdanja u prvom delu sezone i najavio veliku borbu u nastavku nemačkog šampionata. Dortmund se nalazi na 17. mestu na tabeli sa samo 15 osvojenih bodova. "Kritike koje dobijamo su opravdane. Nismo zadovoljni situacijom u kojoj se nalazimo, ali postoje razlozi za ovako loša izdanja u prvom delu sezone. Većina igrača nije prošla pripreme, dosta njih je bilo povređeno i morali su brzo da se prilagode na igranje tri utakmice nedeljno. Jedina dobra stvar je da je ovaj deo sezone završen. Ovo je težak trenutak za sve navijače Borusije, ali klub će preživeti", rekao je Klop za klupski sajt. On je poručio da sezona još nije završena za "milionere". "Ostalo nam je još 17 utakmica i ono što je važno, kompletan tim će proći pripreme. Pokazali smo nestabilnost i radićemo na tome u narednom periodu. Nećemo lako gubiti, a očekujem da počenemo da pobeđujemo mečeve. Borićemo se svim silama", poručio je Klop. Klop je dodao da će sa upravom kluba razgovarati o prelaznom roku, ali da neće po svaku cenu dovoditi igrače

10:10 - Kros: Odličan završetak fenomenalne godineFudbaler Reala Toni Kros rekao je posle osvojene titule Svetskog klupskog prvaka da nije mogao da zamisli bolji završetak godine. Real je u finalu u Marakešu savladao San Lorenco rezultatom 2:0 što je za Krosa druga titula u 2014, pošto je u julu sa Nemačkom osvojio SP u Brazilu. "Ovo je fantastičan način da se završi godina. Nije lako doći dovde, jer prethodno morate da osvojite Ligu šampiona. Srećan sam i što sam ovaj trofej osvojio prošle godine sa Bajernom, a ove sa Realom. To nije čest slučaj, tako da je ovo odličan kraj senzacionalne godine", rekao je Kros za sajt FIFA. On je dodao da su Madriđani željni pobeda, kako u međunarodnim takmičenjima, tako i u domaćem prvenstvu. "Trudimo se da osvojimo svako takmičenje, ali svesni smo koliko je to teško. Atletiko i Barselona su naši najveći rivali u Primeri, a slično je i u Ligi šampiona, gde imate timove kao što su Čelsi ili Bajern. Biće ovo teška i naporna sezona. Dobro nam ide, nadam se da ćemo ostati na tom putu", poručio je Kros.

09:35 - Džudisti Zvezde osvojili evropsku bronzuDžudisti Crvene zvezde osvojili su večeras bronzanu medalju na Evropskom klupskom prvenstvu u Hopdorfu, u Holandiji. U duelu za bronzu s francuskom ekipom Sartovil tim iz Ljutice Bogdana slavio je sa 4:1. "Presrećeni smo jer smo svesni da je ovo zaista veliki uspeh. Prvi put jedan klub iz Srbije je uspeo da uđe u polufinale, a zatim i u borbu za medalju. Ova medalja je plod velikog rada i timskog rada", rekao je trener Crvene zvezde Andrija Đurišić. Na putu do postolja crveno-beli su savladali Sporting iz Portugala sa 4:1, a zatim domaću ekipu Bijsterboš za ulazak u polufinale sa 5:0. U duelu koji je odlučivao ko će se nadmetati za zlato pred crveno-belima su bili aktuelni ekipni šampioni, ekipa Fajtera iz Gruzije, koja je pobedila sa 5:0. U finalu repasaža džudisti Crvene zvezde pobedili su sa 4:1 i time osvojili bronzano odličje. Džudo klub Crvena zvezda je osvajanjem trećeg mesta na Evropskom klupskom prvenstvu ujedno ostvario plasman u Zlatnu ligu koja okuplja najbolje svetske klubove.

08:40 - Dalas bolji od rezervista San Antonija U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Dalas je savladao San Antonio sa 99:93 najviše zahvaljujući sjajnom Monti Elisu koji je, sa 38 poena, izjednačio lični ovoosezonski rekord. Izuzetan šuterski dan Elisa najbolje ilustruje činjenica da je iz igre pogodio 15 puta iz 23 pokušaja, od čega pet "trojki" iz šest šuteva.Novi poraz San Antonija, šesti u poslednjih osam utakmica, ne predstavlja iznenađenje. Trener aktuelnog prvaka NBA lige Greg Popović odmarao je petorku koja će verovatno i ove sezone igrati ključnu ulogu u odbrani šampionskog prstena. Bez Tonija Parkera, Tima Dankana, Tijaga Splitera, Drejmonda Grina i Emanuela Đinobilija Sparsi ne bi dobili ni slabiji tim nego što je Dalas koji u ovom trenutku ima skor od 20 pobeda i samo osam poraza. U odsustvu startne petorke najbolji utisak u redovima poraženog tima ostavio je Italijan Marko Belineli sa 21 poenom.

Rezultati:Njujork - Finiks 90:99Nju Orleans - Portland 88:114Šarlot - Juta 104:86Hjuston - Atlanta 97:104Dalas - San Antonio 99:93Denver - Indijana 76:73L.A. Klipers - Milvoki 106:102

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN, MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track