BLOG UŽIVO: Atletiko Madrid preskočio Real, Atletik Bilbao šokiran
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Atletiko Madrid preskočio Real, Atletik Bilbao šokiran

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:24 - Navijač Vest Hema uboden nožem uoči utakmice sa TotenhemomNavijač Vest Hema primljen je danas u bolnicu pošto je uboden nožem uoči početka londonskog fudbalskog derbija sa Totenhemom u Premijer ligi, preneli su britanski mediji. Londonska policija potvrdila je da je 35-godišnji muškarac uboden nožem pre današnje utakmice Totenhema i Vest Hema na Vajt Hart Lejnu. Britanski mediji naveli su da povrede nisu ozbiljne i da je policija pronašla nož na raskrsnici u blizini stadiona. Oba kluba su saopštila da su upoznata sa incidentom i da će zajedno tražiti napadača. Totenhem je pobedio s 4:1 i izjednačio klupski rekord od 12 uzastopnih prvenstvenih utakmica bez poraza.

22:44 - Poketino: Jedna od najboljih utakmica u sezoniTrener fudbalera Totenhema Marusio Poketino rekao je da je njegova ekipa u današnjoj pobedi nad Vest Hemom (4:1), odigrala jednu od najboljih utakmica u sezoni. Totenhem je danas na svom Vajt Hart Lejnu pobedio Vest Hem sa 4:1 i izjednačio klupski rekord od 12 uzastopnih prvenstvenih utakmica bez poraza. "Veoma sam zadovoljan igrom i mojim fudbalerima. Čestitam im, ovo je bila sjajna utakmica i svi smo veoma ponosni. Mislim da je ovo jedna od naših najboljih utakmica u sezoni. Ali svaki naredni meč je izazov, ići ćemo korak po korak. Imamo mladu ekipu i moramo da napredujemo, ovo je velik korak napred, primer kako želimo da igramo u budućnosti, rekao je Poketino za Bi-Bi-Si (BBC). U četvrtoj pobedi u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima dvostruki strelac bio je Hari Kejn, a golove su još postigli Tobi Aldervireld i Kajl Voker. Jedini gol za Vest Hem postigao je Manuel Lancini. "Mi smo najmlađa ekipa u Premijer ligi, ali ne radi se o godinama već o samopouzdanju. Ovakvu utakmicu odigrate kada ceo tim veruje u sebe", rekao je Poketino. Trener Vest Hema Slaven Bilić rekao je da je njegova ekipa mogla i ubedljivije da izgubi. "Pošteno je reći da rezultat odgovara igri, bili su bolji od nas. Do prvog gola su nas pritiskali, ali smo imali nekoliko šansi. Pomalo smo bili u šoku kada smo primili gol, a oni su se podigli. Na poluvremenu, kada je bilo 0:2, rekao sam igračima da smo još u igri, da nam treba gol. Ali primili smo treći gol posle naše greške, to nas je ubilo i moglo je da bude mnogo gore", rekao je Bilić. "Igrali smo veoma loše, ali i oni su igrali zaista dobro i moramo to da priznamo. Igrali su više timski. Više su želeli pobedu nego u nekoj drugoj utakmici, ali mi nismo bili dovoljno dobri da izvučemo nešto iz utakmice, osim poraza", dodao je Bilić. Posle 13 kola u Premijer ligi Totenhem je peti na tabeli sa 24 boda, a Vest Hem zauzima šesto mesto sa tri boda manje.

22:27 - Pobeda Atletiko Madrida, poraz Atletik BilbaaFudbaleri Atletko Madrida pobedili su večeras na gostujućem terenu Betis sa 1:0, u utakmici 12. kola španskog prvenstva i popeli se na drugo mesto na tabeli. Jedini gol na utakmici postigao je Koke u sedmom minutu. Atletiko je ostvario drugu uzastopnu pobedu, a poslednjih šest utakmica je bez poraza i sa 26 bodova je preskočio Real Madrid na drugom mestu. Real je treći sa dva boda manje, posle sinoćnjeg poraza od Barselone u "el klasiku" od 0:4. Barselona je prva sa 30 bodova. Betis je večeras pretrpeo peti poraz u prvenstvu i nalazi se na 12. mestu na tabeli sa 15 bodova. Fudbaleri Granade pobedili su Atletik Bilbao sa 2:0 i ostvarili prvu pobedu na domaćem terenu u ovoj sezoni. Domaći su poveli autogolom Emerika Laporte u petom minutu, a konačan rezultat postavio je Sakes u 59. minutu. Granada se posle prve pobede u poslednjih 10 utakmica izvukla sa dna tabele i zauzima 16. mesto sa 10 bodova, a Atletik, koji je prekinuo niz od tri pobede, zauzima deveto mesto sa 17 bodova.

21:01 - Vaterpolisti Partizana pobedili splitski POŠK u regionalnoj ligiVaterpolisti Partizana pobedili su danas u Splitu domaći POŠK sa 14:7 (4:1, 4:2, 4:2, 2:2), u utakmici 10. kola regionalne Triglav lige. Partizan je nadigrao splitski tim, vodio je sa 3:0 i 7:1. POŠK je početkom treće četvrtine uspeo da priđe na četiri gola zaostatka (4:8), ali su crno-beli posle toga pojačali i tri minuta pre kraja "odlepili" se na 13:5, što je i najveća prednost na utakmici. Najefikasniji igrač utakmice bio je centar Partizana Marko Manojlović sa četiri gola. Nikola Jakšić i Marko Janković postigli su po dva, a Lukas Gilen, Dimitris Tikas, Radomir Drašović, Draško Gogov, Mateja Asanović i Filip Radojević po jedan pogodak. U Regionalnoj ligi sledi dvomesečna pauza, a takmičenje se nastavlja krajem januara, po zavšetku Evropskog prvenstva u Beogradu.

20:21 - Šahistkinje Srbije zauzele 14. mesto na EP, a šahisti 16. mestoŠahistkinje Srbije osvojile su 14. mesto na Evropskom prvenstvu u Rejkjaviku, dok su šahisti zauzeli 16. mesto, a titule u obe kategorije osvojili su takmičari iz Rusije. Srbija je imala skor 9 (18,5) sa po tri pobede, nerešena meča i tri poraza, a danas je izgubila od Češke sa 1,5:2,5. Uz remije Ivaniševića, Perunovića i Markuša, Sedlak je poražen u partiji na četvrtoj tabli. Velemajstor Robert Markuš bio je najbolji srpski igrač, jedini neporažen sa učinkom 6,5 (9) igrajući na trećoj i drugoj tabli. U konkurenciji šahistkinja Srbija je zabeležila učinak 9 (19) - po tri pobede, nerešene igre i tri poraza. Među boljim ostvarenjima svakako je 2:2 sa Gruzijom u meču u kojem je Jovana Vojinović na prvoj tabli pobedila Nanu Džagnidze, treću igračicu sveta po trenutnom rejtingu. Srpske šahistkinje danas su izgubile od Francuske sa 0.5:3,5. Jedini remi izborila je Anđelija Stojanović, a prvi poraz doživela je najiskusnija igračica Irina Čoluškina 6 (9), dok je Vojinović imala učinak 6,5 (8). Muška ekipa Rusije je osvojila zlato sa 15 meč bodova i 22,5 meč poena. Druga je Jermenija sa 13 (22,5), treća je Mađarska sa 13 (22,5), dok je Francuska četrvrta sa 13 (21 meč poen). Za Rusiju su igrali velemajstori Svidler, Griščuk, Tomaševski, Neponijatči i Jakovenko. Ženska ekipa Rusuje bila je sigurna sa 17 meč bodova, ispred Ukrajine sa 15 i Gruzije sa 14 osvojenih meč bodova. Zlato su osvojile velemajstori Kostenjuk, Lahno, Gunina, Gorjačkina i Bodnaruk. Po prosečnom rejtingu, muška ekipa Srbije bila je na startu 15. među 36 učesnika i podbacila je za jedno mesto, dok je ženska ekipa na startu bila 12. među 30 učesnika, pa je podbacila za dva mesta. Evropsko prvenstvo u Rejkjaviku igrano je devet kola po Švajcarskom sistemu.

19:44 - Totenhem ubedljiv protiv Vest Hema, uz dva gola KejnaFudbaleri Totenhema pobedili su danas na svom terenu u londonskom derbiju Vest Hem sa 4:1, u utakmici 13. kola Premijer lige Dvosturki strelac u ekipi Totenhema bio je Hari Kejn, koji je postigao golove u 23. i 50. minutu. On je u poslednjih pet utakmica bio strelac za Totenhem. Golove za domaće postigli su još Tobi Aldervireld u 33. minutu i Kajl Voker u 83. minutu. Jedini gol za Vest Hem postigao je Manuel Lancini u 87. minutu. Totenhem je tako izjednačio klupski rekord od 12 uzastopnih prvenstvenih utakmica bez poraza Totenhem je peti na tabeli sa 24 boda, a Vest Hem, koji je u poslednje tri utakmice pretrpeo dva poraza, zauzima šesto mesto sa 21 bodom.

19:22 - Budućnost pobedila Igokeu i vratila se na vrh tabele ABA ligeBudućnost je pobedila Igokeu kao gost u Laktašima u meču 11. kola ABA lige rezultatom 86:76 (21:19, 22:20, 22:14, 21:23), pa se vratila na lidersku poziciju. Gosti iz Podgorice zabeležili su deveti trijumf u sezoni. Pitanje pobednika rešili su u trećoj deonici. Pred ulazak u poslednju imali su prednost od 12 poena. Omar Kuk i Bojan Subotić bili su najefikasniji u ekipi Budućnosti. Amerikanac sa crnogorskim pasošem postigao je 22 poena, dok je Subotić meč završio sa 19 poena, 3 skoka i 2 asistencije. Na drugoj strani istakli su se bivši košarkaši Crvene zvezde Ivan Radenović (16 pts, 4 sk) i Vuk Radivojević (14 pts, 9 sk, 4 as), a dobru partiju prikazao je Aleksandar Ćapin koji je ubacio 15 poena i ostvario 3 asistencije.

19:01 - Viljareal i Eibar odigrali nerešenoFudbaleri Viljareala i Eibara odigrali su danas nerešeno 1:1, u utakmici 12. kola španskog prvenstva. Eibar je poveo golom Serhija Enriha u 27. minutu, a konačan rezultat postavio je Haume Kosta pet minuta pre kraja utakmice. Viljareal se popeo na četvrto mesto na tabeli i ima 21 bod, a Eibar, koji je današnjim remijem prekinuo niz od dve pobede, zauzima šesto mesto sa 20 bodova. Večeras igraju još Granada i Atletik Bilbao, kao i Betis i Atletiko Madrid.

18:35 - Kaseres prelazi iz Juventusa u FenerbahčeFudbalski reprezentativac Urugvaja Martin Kaseres napustiće Juventus u januaru i preći u Fenerbahče, prenosi Tutosport.Kaseres, koji je imao mnogo problema sa povredama, uključujući i dva saobraćajna udesa, u Istanbulu bi trebalo da zameni zemljaka Dijega Lugana.Pri tom, njegov ugovor sa Juventusom ističe na leto 2017, pa mu uprava šampiona Italije neće praviti probleme.Bivši fudbaler Sevilje i Barselone ove sezone odigrao je samo jednu utakmicu za Juentus.

17:57 - Norvežanin Tande iznenadio na prvim skokovima sezoneMladi Norežanin Danijel Andre Tande napravio je veliko iznenađeje trijumfom na prvim individualnim skokovima sezone u Svetskom kupu.Tande je u nemačkom Kligentalom došao do prve pobede u elitnom takmičenju i prvog uopšte podijuma, ukupnim skorom od 268,7 bodova, zahvaljujući skokovima od 142 i 140,5 metara.Drugo mesto zauzeo je Slovenac Peter Prevc, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao miljenik domaćih navijača i aktuelni osvajač Kristalnog globusa Zeverin Frojnd. 21-godišnji Norvežanin je već posle prve runde nagovestio iznenađenje, pošto je držao drugo mesto, iza Prevca, a ispred Frojnda. U nastavku takmičenja, uspeo je da skoči dva i po metra duže od Slovenca, a uz to je imao i manju kompenzaciju zbog vetra, ali je na kraju zasluženo slavio. Tande je Prevca pobedio za 3,1 boda, dok je Frojnd bio još šest bodova dalje. Najbolju trojicu sledio je još jedan Nemac Rihard Frajtag, ispred veterana Norijakija Kasaija iz Japana, odnosno Austrijanca Štefana Krafta i sunarodnika Andreasa Velingera, koji su podelili šesto mesto. Prvu desetoricu kompletirali su mlađi od braće Prevc 16-godišnji Domen, Andre Johan Forfang iz Norveške i još jedan Slovenac Jurij Tepeš.

17:34 - Sonja Stolić vicešampionka BalkanaPo izuzetno hladnom i kišovitom vremenu održano je Balkansko prvenstvo u krosu za sve kategorije u Vrbovecu, Hrvatskoj.Našu zemlju predstavilo je ukupno 11 atletičara, a Sonja Stolić uspela je da osvoji srebrno odličje u trci na 8km u seniorskoj konkurenciji.Seniorski tim u sastavu Saša Stolić, Jasmin Ljajić i Muamer Hasanović zauzeli su treće mesto u ukupnom plasmanu. Blizu medalje bio je i junior Elzan Bibić, ali nažalost zbog njegovog neiskustva ovog puta nije se našao medju prva tri mesta. Trkačima sa Balkana ovo je bila poslednja provera pred Evropsko prvenstvo u krosu.

16:55 - Lacio prekinuo seriju porazaFudbaleri Fiorentine odigrali su nerešeno 2:2 (0:2) na svom terenu protiv ekipe Empolija u 13. kolu Serije A. Lacio ponovo nije pobedio, ali je uspeo da prekine seriju od tri uzastopna poraza, ovoga puta bilo je 1:1 protiv Palerma.Torino je minimalnim rezultatom slavio protiv Atalante u Bergamu, baš kao i Udineze nad Sampdorijom.Fiorentina deli prvu poziciju na tabeli sa Napolijem sa po 28 bodova. Inter ima bod manje i od 20.45 ima priliku da preuzme lidersku poziciju, ukoliko pobedi Frozinone. Srpski fudbaler Nenad Tomović odigrao je ceo meč za tim iz Firence i zaradio žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Lacio je u veoma lošoj formi, ali je konačno uspeo da osvoji makar bod protiv Palerma na svom terenu. Gosti su poveli u 22. minutu, kada je precizan bio Goldaniga, a Kandreva sa penala poravnava rezultat u 70. minutu. Ekipa iz Rima je na osmoj poziciji sa 19 bodova, a Palemo je 14. sa 15. Serija A, 13. kolo: Verona – Napoli 0:2, Atalanta – Torino 0:1, Karpi – Kjevo 1:2, Fiorentina – Empoli 2:2, Đenova – Sasuolo 2:1, Lacio – Palermo 1:1, Udineze – Sampdorija 1:0, Bolonja – Roma 2:2, Juventus – Milan 1:0. Inter – Frozinone 20.45

16:00 - Rivaldo: Real ima pravog trenera u ZidanuNekadašnji fudbaler Barselone Rivalo veruje da je vreme da Zinedin Zidan bude imenovan za novog trenera Reala.Rafael Benites je trenutno pod velikim pritiskom i španski mediji već najavljuju njegovu smenu, iako je na klupu ’kraljevskog kluba’ stigao tokom leta.Međutim, poraz u ’El klasiku’ od Barselone sa 4:0 bacio je novu senku na njegovu budućnost, a mnogi veruju da će Zidan biti njegov naslednik.Legendarni francuski fudbaler trenutno vodi drugi tim Reala, a prošle sezone je bio asistent Karla Ančelotija u prvom timu. Rivaldo veruje da bi Real trebalo da istim putem kao Barselona, koja je priliku dala svojim igračima Pepu Gvardioli i Luisu Enrikeu. „Čestitam svim igračima Barselone posle fudbalskog šoa na gostovanju Realu. Real već ima novog trenera u Zidanu, verujem da je vreme da dobije priliku, kao što je u Barseloni bio slučaj sa Gvardiolom i Enrikeom“, napisao je Rivaldo na društvenoj mreži Instagram.

15:10 - Van Gal: Pratimo RonaldaMenadžer Mančester Junajteda Luj Van Gal priznao je danas da prati situaciju oko statusa Kristijana Ronalda i da bi ga rado vratio na Old Traford. "Naravno da želimo Ronalda, pa ne postoji nijedan trener na svetu koji ga ne bi rado video u svom timu", izjavio je Van Gal. Ronaldo je prema pisanjima medija postavio ultimatum predsedniku Reala Florentinu Perezu da smeni trenera Rafaela Beniteza ili će napustiti klub. On je 2009. godine došao u Madrid iz Junajteda za 94 miliona evra. Sa engleskim klubom osvojio je devet trofeja uključujući Ligu šampiona 2008 i tri Premijer lige.14:40 - Napoli slavio u VeroniFudbaleri Napolija pobedili su u gostima ekipu Verone 2:0 u meču 13. kola Serije A. Golove za goste dali su Insinje u 67. i Iguain u 73. minutu. Za domaći tim igrao je Boško Janković, koji je zamenjen u 73. minutu. Napoli je trenutno prvi na tabeli sa 28 bodova, dok je Verona poslednja sa samo šest.14:15 - Levante pobedio u HihonuFudbaleri Levantea pobedili su danas u Hihonu ekipu Sportinga sa 3:0, u utakmici 12. kola španske Primere. Golove za Levante, koji je upisao tek drugi trijumf u sezoni, postigli su Dejverson u 18. i 44. minutu i Zuhair Fedal u 27. Sporting je imao veliku priliku da postigne makar jedan pogodak na utakmici, ali Džoni Rodriges nije iskoristio jedanaesterac u 63. minutu. Levante je, posle 12 odigranih utakmica, na 18. mestu na tabeli sa 10 bodova, dok je Sporting na 15. poziciji sa dva boda više.

13:50 - Britanci odložili put u BelgijuTeniska reprezentacija Velike Britanije odložila je svoje putovanje u Belgiju na finale Dejvis kupa, koje se igra od narednog petka do nedelje u Gentu. Zbog straha od terorističkih napada, obezbeđenje u Briselu je podignuto na najviši stepen, a Gent se nalazi samo 50 kilometara dalje od prestonice Evropske unije. Očekuje se da bi Britanci u ponedeljak mogli da otputuju u Belgiju. Međunarodna teniska federacija je izrazila zabrinutost zbog odluke Vlade Belgije, ali za sada se ne planira otkazivanje finala elitnog takmičenja.13:25 - Andrea Pirlo na pozajmici u Mančester sitijuFudbaler Njujorka Andrea Pirlo igraće od od januara do marta naredne sezone za Mančester siti. Italijanski fudbaler je prethodnih dana pominjan kao moguće pojačanje Intera. Međutim, od toga neće biti ništa, s obzirom da 80 odsto akcija u vlasništvu Njujorčana ima kompanija "City Football Group", koja je vlasnik Mančester sitija. On će biti na pozajmici u Sitiju dok ne startuje nova sezona u MLS ligi. Italijan je letos stigao u Ameriku iz Juventusa, a odigrao je 13 mečeva na kojima je upisao dve asistencije.13:00 - Ademi najstrože kažnjeni fudbaler u istorijiFudbaler zagrebačkog Dinama Arijan Ademi najstrože je kažnjeni fudbaler zbog korišćenja dopinga u istoriji fudbala. UEFA je suspendovala makedonskog reprezentativca na čak četiri godine zbog dopinga u Ligi šampiona. Ademi je bio pozitivan na oba uzorka doping testa posle prvog kola LŠ i neočekivane pobede nad Arsenalom u Zagrebu 2:1, sredinom septembra. On je navodno bio pozitivan na anabolički steroid stanozolol, a zbog suspenzije evropske kuće fudbala postao najstrože kažnjeni fudbaler zbog dopinga u istoriji. "Ovo je iživljavanje na manjim sredinama i to nema nikakvog smisla. Ovako kazniti dečka nakon što su on i stručnjaci dokazali da se radilo o zagađenom suplementu i prihvatili da on nije znao da uzima nešto što se ne sme. Žalićemo se Sudu za sportsku arbitražu (CAS) ili gde već možemo, ali trenutno smo svi šokirani", rekao je trener Dinama Zoran Mamić.12:40 - Mladi igrači Mega Leksa zadovoljni ukazani šansomKošarkaš Mega Leksa Stefan Simić rekao je da je osećao mali pritisak pre utakmice sa Olimpijom u Jadranskoj ligi, kao i da veruje da je iskoristio šansu koju je dobio u pobedi nad ljubljanskim timom."Osećao sam mali pritisak, ali samo dok utakmica nije počela. A onda je sve odjednom nestalo. Saigrači i trener su mi ulili sigurnost i lepo sam se osećao na terenu. Uživanje je igrati u ekipi gde svi stalno bodrimo jedni druge", rekao je 19-godišnji Simić dan posle meča. Mega je protiv Olimpije igrala bez Ognjena Jaramaza i Radovana Đokovića, kao i bez od ranije povređenog Radeta Zagorca. Protiv Olimpije je debitovao i Alfa Kaba, koji je U duelu sa Olimpijom u dresu Mege debitovao je francuski internacionalac Alfa Kaba koji je zbog povrede odsustvovao mesec i po dana. "Mislim da sam dobro odigrao meč s obzirom na dugu pauzu. Nisam postigao mnogo poena, ali sam se trudio da u odbrani i skoku ispunim ono što je trener od mene tražio. Očekujem da ću podizati formu kako vreme bude odmicalo, jer zaista odlično treniramo", rekao je takođe 19-godišnji Kaba. "Već na početku priprema sam verovao da ovaj mladi tim može mnogo toga, ali sam u nekom trenutku pomislio da ćemo imati problema zbog brojnih povreda. Uspevamo, ipak, da prebrodimo sve to tako da sam presrećan zbog rezultata koje smo ostvarili do sada, kao i naših igara", dodao je on.

12:25 - Simić: Zaslužena pobeda protiv OlimpijeKošarkaš Mega Leksa Stefan Simić rekao je da je njegova ekipa odigrala jako dobro protiv Olimpije i da je zasluženo slavila. "Dočekao sam svoju šansu i verujem da sam pomogao timu da zabeleži veoma značajnu pobedu... Uživanje je igrati u ekipi gde svi stalno bodrimo jedni druge. Nismo se uplašili ni kada smo bili u zaostatku od 11 poena. To nam je bio samo veći motiv da zaigramo agresivnije i da uložimo još više energije kako bismo napravili preokret. U tome smo uspeli, igrali smo jako dobro i zasluženo smo slavili", rekao je Simić. Mega je sinoć sa 99:89 savladala Olimpiju u Ljubljani i tako zabeležila osmu pobedu u Jadranskoj ligi, posle koje je preuzela vodeću poziciju na tabeli regionalnog takmičenja. Simić je utakmicu u Ljubljani prvi put počeo kao starter.12:00 - Tamara Radočaj: Pokazale smo karakterKošarkašica Srbije Tamara Radočaj rekla je da je da su ona i njene saigračice iz nacionalne selekcije na utakmici protiv Nemačke pokazale ono što ih najviše krasi - borbenost. "Pokazale smo karakter i ono što je selektorka tražila od nas, a to je borbenost koja nas i do sad krasila", rekla je Radočaj. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto je sinoć u Beogradu savladala Nemačku sa 100:57. Utakmica je odigrana pred punom halom Pionir, što je ostavilo poseban utisak na sve košarkašice. "Desio se prvo balkon, a onda smo priželjkivale pun Pionir. Pričali smo o tome prethodnih sedam dana i, eto, desio se pun Pionir. Bilo je veličanstveno igrati pred ovolikim brojem ljudi", rekla je Radočaj. 11:40 - Klajsters: Belgija može da osvoji Dejvis kupProslavljena belgijska teniserka Kim Klajsters poručila je svojim sunarodnicima da bi mogli da slome Endija Mareja u finalu Dejvis kupa. Belgija i Britanija igraće narednog vikenda u finalu Dejvis kupa. "Rekla bih da Belgija imao 50 odsto šansi da osvoji Dejvis kup. Mnogo toga zavisi od toga kako će se Gofan izboriti sa pritiskom, ali je Marej pod još većim. Mislim da je Marija moguće slomiti, kako emotivno, tako i mentalno. Ne smatram da bi publika mogla da utiče na njega, navići će se, a i očekuje da će svi biti protiv njega, a to bi moglo da mu pomogne da bude još bolje fokusiran. Nadam se da će početi da sumnja u sebe zbog toga kako Gofin igra i da će mu to smetiti i tada treba zadati pravi udarac. Tada publika može da donese prevagu. Mari može da se lako odvoji ako se oseća dobro, ali ako mu ne ide, to se vidi po njegovom govoru tela. Zato morate da mu uđete pod kožu, čak i ako igra dobro", naglasila je Klajstersova.

11:20 - Ronaldov ultimatum RealuZvanično još uvek najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo posle debakla od Barselone u El Klasiku (4:0) zatražio je od predsednika Reala Florentina Pereza da smeni trenera Rafela Beniteza ili će napustiti klub, prenosi danas italijanski list Gazeta delo sport. Gazeta se poziva na svoje izvore, a celu situaciju porokomentarisao je nekadašnji trener Reala Fabio Kapelo. "Ako je to istina, onda je to nedopustivo. Nijedan igrač, pa čak ni Ronaldo, ne može da postavlja ultimatume, pogotovo ne u Realu", rekao je Kapelo. Ronaldo je već duže vreme na meti bogatih klubova poput Pari Sen Žermena i Mančester Sitija, a nedavno se i Ccelsi uključio u trku.10:40 - Fetel šampion svih šampionaČetvorostruki šampion F1 Sebastijan Fetel trijumfovao je na Trci šampiona koja je održana na Olimpijskom stadionu u Londonu. Vozač Ferarija je u finalu pobedio devetostrukog šampiona legendarne trke 24 časa Le Mana Toma Kristensena već posle dve trke. Fetel je mnogo lakše nego što se očekivalo došao do trijumfa, pošto je Kristensen imao problem sa svojim vozilom, a takođe je i udario u zaštitnu ogradu. Nemcu je to prvi trijumf na samoj Trci šampiona, na kojoj je u okviru Kupa nacija bio nepobediv zajedno sa Mihaelom Šumaherom u timu Nemačke od 2007. do 2012. godine. "Da budem iskren, pokušao sam toliko puta, tako da je ova pobeda došla kao iznenađenje. Svi znamo da zbog ovog formata ne možete da provedete mnogo vremena u automobilu, pa je potrebno da budete brzi kada je najvažnije i nađete pravi ritam. I ja sam to sada uspeo, iako znam da je Tom imao problema, ali sam srećan i počastvovan zbog pobede", istakao je Fetel.

10:20 - Đoković za petu, a Federer za sedmu titulu na završnom turniruNajbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković i Švajcarac Rodžer Federer večeras u finalu završnog Mastersa u Londonu odmeriće snage po 44. put. Đoković se bori za svoju petu titulu na Mastersu, a Federer za rekordnu sedmu. Isti rivali prošle godine trebalo je da se sastanu, ali je Federer tada predao meč zbog povrede, dok je pre tri godine srpski teniser slavio u dva seta. Međutim, Federer je pre pet dana, takođe u dva seta, dobio Novaka u grupi i sa mnogo optimizma očekuje večerašnji duel. Đoković je posle trijumfa protiv Rafaela Nadala ocenio da sigurno ima još prostora da igra bolje. Federer trenutno u međusobnom skoru vodi 22:21, ali je Đjoković u poslednje vreme dobijao tzv. velike mečeve, uključujući tri finala gren slema. Finale se igra od 19 sati.10:00 - Pobeda San AntonijaKošarkaši San Antonija pobedili su rano jutros Memfis sa 92:82, a srpski centar Boban Marjanović jedini nije dobio priliku da zaigra. Za četvrti trijumf Sparsa najzaslužniji su bili Lenard sa 19, Parker sa 18 i Đinobili sa 15 poena. Od ostalih mečava izdvaja se, takođe četvrti uzastopni trijumf Njujorka, ovaj put u Hjustonu 107:102 i nastavka deprimirajućeg starta Filadelfije, koja je u Majamiju doživela novi poraz i sada je na skoru 0-14. Rezultati: San Antonio - Memfis 92:82, Hjuston - Njujork 102:107, Majami - Filadelfija 96:91, Orlando - Sakramento 91:97, Indijana - Milvoki 123:86, Klivlend - Atlanta 109:97, Detroit - Vašington 95:97.09:40 - Benites: Moramo da budemo jedinstveniTrener fudbalera Reala Rafael Benites izjavio je da svi u madridskom klubu treba da budu odgovorni za ubedljiv poraz od Barselone (0:4). "Pokušao sam da vodim ekipu najbolje što sam mogao. Igrači su imali dovoljno kvaliteta da igraju bolje. Na kraju, svi smo odgovorni i moramo da nađemo rešenje. Nije vreme da se analiziraju greške pojedinaca", rekao je Benites i dodao: "Moramo da budemo jedinstveni. Pravili smo greške i platili smo ih protiv vrhunskog tima. Bilo da pobedimo ili izgubimo, svi imamo učešće u tome. Poraz mnogo boli, a posebno ovakav poraz. Brinem se kako će se tim emocionalno oporaviti za naredni meč".

09:14 - Federer: Mnogo sam bolje nego prošle godineŠvajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da se oseća mnogo bolje nego pre prošlogodišnjeg finala Završnog Mastersa u Londonu. Federer će u finalu igrati protiv Novaka Đokovića. Švajcarac je prošle godine predao finale Srbinu zbog povrede. "Osećam se dobro, bolje nego prošle godine. Konferencija za medije nije bila zabavni deo, to vam sa sigurnošću mogu reći, ali sam znao da nisam u dobrom stanju. Ove godine je to drastično drugačije. Osećam se potpuno normalno i to je veliko olakšanje za mene. Srećan sam kako je nedelja tekla do sada, dobro je imati taj osećaj u ovo vreme", rekao je Federer.08:45 - Nasri bi mogao da pauzira 5 meseciMenadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini izjavio je da bi Samir Nasri mogao da pauzira punih pet meseci. Francuski fudbaler oštetio je tetivu i pokidao mišić zadnje lože u meču sa Bormnutom pre dve nedelje. Nakon operacije najavljeno je da će pauzirati najmanje tri meseca, ali Pelegrini upozorava da bi to moglo da se produži na pet. "Doktori su rekli da je povreda ozbiljna i da verovatno neće igrati pet meseci", rekao je Pelegrini. Nasri je zbog problema sa povredama ove sezone odigrao samo devet utakmica.08:20 - Enrike oduševljen: Dominirali smoTrener Barselone Luis Enrike izjavio je da je oduševljen izdanjem katalonskog kluba u derbiju sa Realom. Barselona je pregazila Real Madrid u gostima sa 4:0. "Ovo je naša velika pobeda koju ćemo dugo pamtiti. Oni su naš večni rival, oba kluba žele iste tofeje. Zaista je predivan osećaj kada znate da ste odigrali toliko bolje od najvećeg rivala. Uradili smo ono što smo se dogovorili", rekao je Enrike i dodao: "Bili smo jednostavno bolji i dominirali smo. U odbrani smo bili čvrsti, mislim da smo mi više igrali dobro nego što su oni igrali loše".08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track