BLOG UŽIVO: IO FSS u utorak popodne promoviše Ćurčića za selektora Srbije
Foto: FSS

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: IO FSS u utorak popodne promoviše Ćurčića za selektora Srbije

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:54 - I Borusija bi Marcela Brozovića?Kako javljaju nemački mediji, i Borusija Dortmund bi da stupi u trku za hrvatskog veznjaka Marcela Brozovića iz Dinamo Zagreba. Pre njih se zainteresovao i Arsenal.

23:10 - Almerija odolela atacima GranadeFudbaleri Granade i Almerije odigrali su bez golova u poslednjem meču 12. gola španske Primere. U andalužanskom derbiju Almerija je od 53. minuta igrala sa fudbalerom manje zbog isključenja Armona Asisa.

22:50 - Sautemptonu bod protiv Aston VileFudbaleri Sautemptona osvojili su bod na gostovanju Aston Vili u Birmingemu, pošto su igrali 1:1 u 12. kolu Premijer lige. Sautempton je sada drugi sa 26 bodova, a ovim remijem je Čelsi povisio prednost na vrhu tabele na šest bodova. Aston Vila se malo odmakla od opasne zone i sada je 16, sa 12 bodova. Vila je povela u 29. minutu golom Gabrijela Agbolahora. Domaći tim je stvarao šanse i imao inicijativu, ali nije uspeo da postigne još jedan gol. Sautempton je igrao slabije nego do sada u sezoni, ali je uspeo da izjednači u 81. minutu golom Natanijela Klajna.

22:40 - Đenova i Palermo odigrali bez pobednikaFudbaleri Đenove i Palerma igrali su večeras nerešeno 1:1, u poslednjoj utakmici 12. kola italijanske Serije A. Ovim rezultatom Đenova je zadržala mesto u gornjem delu tabele, dok su Sicilijanci odmakli od opasne zone.

21:45 - Saragosa otpustila treneraŠpanski drugoligaš Saragosa otpustila je trenera Viktora Munjoza posle četiri meča bez pobede, od kojih su tri bili porazi.

20:55 - Falkao ponovo u trenažnom procesu nakon povrede listaFudbaler Mančester junajteda Radamel Falkao počeo je u ponedeljak da trenira pošto se oporavio od povrede lista, objavio je engleski klub.Kolumbijski napadač prešao je u redove "crvenih đavola" 1. septembra na pozajmicu iz Monaka i za ekipu iz Mančestera odigrao je pet utakmica i postigaojedan pogodak. Falkao bi trebalo da bude spreman za utakmicu protiv Hala u Premijerligi, koja će se igrati u subotu, 29. novembra.

19:45 - Baloteli ostaje u Engleskoj

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kako je izjavio agent Marija Balotelija Mino Rajola, ovaj napadač koji je van forme neće se vraćati u Italiju, iako su engleski mediji spekulisali o mogućem odlasku u Inter, Milan i Napoli. "Povratak u Inter? Nemoguće. Ne zbog Mančinija, već iz drugih razloga o kojima nećemo da pričamo. Takođe, i odlazak u Napoli je čista laž", rekao je Rajola.

19:07 - Leb vozi na reliju u Monte KarluDevetostruki svetski šampion u reliju Francuz Sebastijan Leb, koji je krajem 2012. završio karijeru u tom sportu, aktiviraće se za prvi reli sezone u Monte Karlu u januaru. Leb, koji je na ovoj trci trijumfovao sedam puta u karijeri, biće za volanom Citroena DS 3 WRC. Francuski vozač ne planira da nastavi seriju reli trka, već da se fokusira na karijeru u Svetskom šampionatu turing automobila.

18:14 - Ančeloti: Pregovaram s Realom oko novog ugovoraTrener fudbalera Real Madrida Karlo Ančeloti otkrio je danas da pregovara sa Upravom kraljevskog kluba oko novog ugovora. "Imam ugovor do 2016. godine, ali pregovaramo oko nastavka saradnje. Nadam se da ću ostati upamćen u istoriji Reala ne samo zbog desete titule u Ligi šampiona, veći nečeg drugog... Real želi da bude najbolji, a ova igra je sve bolja. Želim da budem svetski šampion sa Realom, ali neće nam biti lako", rekao je Ančeloti, a prenosi Goal.com. "Real ima dobru strukturu, članovi biraju predsednika svake četiri godine i onda on ima svu kontrolu. Ovde nema nikakvih tajkuna ili nekog menadžerskog tima", dodao je on. Ovaj 55-godišnji italijanski trener je 2013. godine preuzeo Real, a prošle sezone ja sa kraljevskim klubom osvojio 10. titulu u Ligi šampiona. Ančeloti je kazao da bi ponovo želeo da preuzme Milan i da bi jednog dana želeo da postane selektor Italije. "Ako se pre ili kasnije vratim u Italiju, to će biti zbog Milana. Italija ode u finale Svetskog prvenstva svake 12 godine, a na svake 24 ga osvoji, tako da ću se ja za taj posao kandidovati 2030. godine... Tada ću imati samo 71 godinu, mogu ja to", rekao je Ančeloti. Ančeloti je u karijeri, pored Milana i Real Madrida, predvodio Ređinu, Parmu, Juventus, Čelsi i Pari Sen Žermen.17:52 - Srbija na SP u Dohi sa sedmoro takmičaraPlivački savez Srbije objavio je danas da će boje nacionalne reprezentacije na prvenstvu sveta u malim bazenima, početkom decembra u Dohi, braniti sedmoro takmičara. To su Velimir Stjepanović, Ivan Lenđer, Boris Stojanović, Radovan Siljevski, Vuk Čelić, Miroslava Najdanovski i Jovana Bogdanović. U stručnom štabu reprezentacije su treneri Milivoj Dopsaj i Kristofer Vei Han Tidej i maser Marko Bukvić. Veći deo nacionalnog tima otputovaće u Katar u četvrtak iz Beograda, dok će se ostatak pridružiti ekspediciji u ponedeljak. Prvenstvo sveta u malim bazenima na programu je od 3. do 7. decembra.

17:25 - Tinejdžer u prvom timu Njukasla Trener fudbalera Njukasla Alan Pardju ozbiljno razmišlja o unapređenju tinejdžera Kalum Robertsa u prvi tim. On je zadivljen partijama ovog mladog napadača u omladinskoj ligi, pa zbog mnogih povreda koje muče Svrake ne bi bilo nemoguće da ga vidimo na klupi sledećeg vikenda. Ne zaboravimo da je tu i Šahtjorov pozajmljeni igrač Fakundo Fereira.vidimo na klupi sledećeg vikenda. Ne zaboravimo da je tu i Šahtjorov pozajmljeni igrač Fakundo Fereira.

16:45 - Halep angažovala novog treneraTreća teniserka sveta Rumunka Simona Halep agažovala je novog trenera, sunarodnika Viktora Jonitu. Dvadesettrogodišnja Halep raskinula je pocetkom novembra saradnju sa Belgijancem Vimom Fisetrom, bivšim trenerom Belgijanke Kim Klajsters i Nemice Sabine Lisicki. Jonita je do sada bio trener Rumunke Sorane Kirstee.

16:02 - Udovičić čestitao FilipovićuMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Filipu Filipoviću proglašenje za najboljeg vaterpolistu sveta u 2014. godini. "Titula najboljeg igrača sveta koju je Filip dobio je kruna fenomenalne godine za srpski vaterpolo. Momci su ove godine briljirali i to je dokaz da imamo sjajnu novu generaciju igrača, koji i kao tim, i kao pojedinci, potvrđuju dominaciju srpskog vaterpola na svetskoj sceni", rekao je Udovičić. Filipović je danas proglašen za najboljeg igrača sveta, u izboru Svetske plivačke federacije (FINA). U izboru za najboljeg vaterpolistu sveta u 2014. godini, bila su još dvojica reprezentativaca Srbije Gojko Pijetlović i Dušan Mandić, kojima je Udovičić takođe čestitao. "Čestitam Filipu, ali i Gojku Pijetloviću i Dušanu Mandiću, koji su takođe bili u konkurenciji za laskavu titulu najboljeg igrača godine. Uveren sam da će svi nastaviti istim tempom", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

15:19 - Arsenal zaboravio da registruje Žirua za LŠNapadač Arsenala Olivije Žiru neće moći da igra utakmicu Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda, jer nije registrovan za elitno klupsko takmičenje. Do ove greške došlo je pošto čelnici Arsenala nisu očekivali da će se Žiru brzo oporaviti od preloma noge. Francuski fudbaler trebalo je da pauzira do januara, ali se na teren vratio ranije i ovog vikenda postigao gol u porazu od Mančester Junajteda (1:2). Derbi petog kola D grupe Lige šampiona Arsenal - Dortmund igra se u sredu od 20.45 u Londonu.

14:55 - O"Saliven želi ponovo da osvoji Otvoreno prvenstvo BritanijePetostruki svetski šampion u snukeru Roni O"Saliven rekao je da želi da popravi rezultat na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog kraljevstva i peti put u karijeri osvoji taj turnir. O"Saliven je do sada četiri puta osvajao Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog kraljevstva, a poslednji put trijumfovao je pre sedam godina, kada je u finalu pobedio Stivena Megvajera sa 10:2. "Čudno je. Otvoreno prvenstvo je godinama bio turnir na kome sam osvojio najviše trofeja, iako sam osvajao i Masters i Svetsko prvenstvo. U poslednje vreme, dobro mi ide u ta dva takmičenja, ali ne i na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog kraljevstva", rekao je O"Saliven. On je prvi trofej u karijeri osvojio upravo na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog kraljevstva kada je imao 17 godina. 14:28 - Ferari ponovo promenio šefa ekipeŠef ekipe Ferarija Marko Matijači napustio je italijanski tim posle samo osam meseci i na tom mestu će ga zameniti Mauricio Arivabene. Matijači je jutros izjavio da je potpuno fokusiran na to da italijanska ekipa krene napred sa svojim planom za sledeću godinu, a onda je stiglo saopštenje iz Maranela u kojem se ističe da je smenjen. Arivabene, koji vrlo dobro upoznat sa radom Ferarija kroz rad za sponzora italijanskog tima kompaniju Filip Moris, odmah je stupio na funkciju, na koju ga je postavio novi prvi čovek Ferarija Serđo Markijone.

14:05 - Nojer, Bufon, Kasiljas, Kurtoa i Bravo kandidati za golmana godineMeđunarodna fudbalska federacija (FIFA) i Udruženje fudbalskih profesionalaca (FIFPro) objavili su skraćeni spisak od pet kandidata za mesto golmana u izboru za najbolji tim 2014. godine. Na spisku su golman Bajerna i prvaka sveta Nemačke Manuel Nojer (prošlogodišnji pobednik), zatim kapiten Reala i Španije Iker Kasiljas (petostuki najbolji čuvar mreže sveta (2008-2012), kapiten Juventusa i Italije Đanluiđi Bufon (pobednik 2006. i 2007), kao i debitanti u izboru Belgijanac iz Čelsija Tibo Kurtoa i Čileanac iz Barselone Klaudio Bravo. FIFA i FIFPro će do 1. decembra objaviti skraćeni spisak kandidata i za ostale pozicije u idealnom timu (četiri defanzivca, trojicu veznih igrača i trojicu napadača). Na širem spisku nalazi se ukupno 55 kandidata. Idealni tim biće proglašen na gala svečanosti u Cirihu 12. januara, kada će biti izabran i najbolji igrač sveta.

13:31 - Od utorka u prodaji ulaznice za meč Zvezde i NeptunasaUlaznice za utakmicu košarkaša Crvene zvezde i litvanskog Neptunasa u sedmom golu Evrolige u utorak će biti puštene u prodaju, saopštio je beogradski klub. Crvena zvezda je objavila da se ulaznice za utakmicu sedmog kola Grupe D u Evroligi, koja se igra u četvrtak od 19 časova u Beogradskoj areni, prodavaće se od utorka na svim poslovnicama Eventima. Ulaznice za nivo 400 koštaju 600 dinara, a za mesta u uglovima dvorane na nivou 200 koštaju 800 dinara. Za mesta u parteru B (istok) i parteru četiri (zapad) na nivou 200 iza koševa potrebno je izdvojiti 900 dinara. Cena karata za plavu ložu (sever) i belu ložu (jug) na nivou 200 iznosi 1.200 dinara, a za ložu na severnoj strani dvorane na nivou 200 potrebno je izdvojiti 1.500 dinara. U prethodnih šest kola košarkaši Zvezde i Neptunasa ostvarili su po tri pobede i poraza.

13:20 - Murinjo: Ovaj Čelsi može da da više od 103 golaMenadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da veruje da njegov tim može da obori sopstveni rekord Premijer lige po broju golova iz sezone 2009/2010 sa 103 pogotka. Čelsi je 2010. godine pod vođstvom menadžera Karla Anćelotija osvojio titulu prvaka Engleske sa 86 bodova, a prosečno je postizao 2,7 golova po meču. "Ne sećam se da sam sa nekim timom imao bolji start u prvenstvu. Možda sa Realom kada smo na kraju sezone imali preko 100 bodova, a verujem da ovaj tim može da ponovi takav uspeh. Odlično smo startovali i očekujem da nastavimo u ovom tempu. Ovaj tim Čelsija ima nešto posebno", rekao je Murinjo.

13:05 - Lopez: Real mi je ostao u srcuGolman Milana Dijego Lopez rekao je da mu je Real ostao u srcu i da bi voleo jednog dana da se vrati u madridski klub. Lopez je prošle godine stigao u Real zbog povrede Ikera Kasiljasa, ali je odličnim partijama postao prvi čuvar mreže tima sa Santjago Bernabeua. "Bio sam veoma srećan u Madridu, gde sam proveo fantastičnih godinu i po dana. Real je klub koji će uvek ostati u mom srcu. Nadam se da ću se kada završim karijeru vratiti i naći neki posao u klubu", rekao je Lopez.

12:51 - IO FSS u utorak popodne promoviše Ćurčića za selektora SrbijeSednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS), na kojoj bi Radovan Ćurčić trebalo da bude promovisan u selektora A reprezentacije, održaće se sutra od 17 sati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Kako se navodi na sajtu FSS, na dnevnom redu će se osim izbora novog selektora, koga će zvanično predložiti potpredsednik zadužen za nacionalne selekcije Savo Milošević, naći i pitanja propozicija u Kupu Srbije, preregistracije igrača i finansijski izveštaj za prva tri kvartala u 2014. godini. Ćurčić je kao aktuelni selektor mlade reprezentacije Srbije već vodio A tim u prijateljskom meču protiv Grčke (2:0), a naslediće Holanđanina Dika Advokata, koji je posle poraza od Danske (3:1) u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope podneo ostavku.

12:40 - Šahtjor protiv Atletika juri osminu finala LŠFudbaleri Šahtjora iz Donjecka igraju sutra protiv Atletika iz Bilbaoa i potreban im je bod kako bi se plasirali u osminu finala Lige šampiona. Šahtjor sutra od 20.45 u Lavovu igra protiv Atletik Bilbaoa, utakmicu petog kola Grupe H u Ligi šampiona. Šahtjor je drugi na tabeli sa osam bodova, pa mu je potreban i bod za prolaz, a Atletik je poslednji sa jednim bodom. Prvi u grupi je Porto, koji je sa 10 bodova već obezbedio plasman u osminu finala, a treći je Bate Borisov sa tri boda. 12:26 - Murinjo želi pobedu protiv ŠalkeaTrener Čelsija Žoze Murinjo rekao je da će biti "veoma iznerviran" ako se njegova ekipa ne plasira u osminu finala Lige šampiona. Fudbaleri Čelsija sutra od 20.45 u Gelzenkirhenu igraju protiv Šalkea, utakmicu petog kola Grupe G u Ligi šampiona. Engleski tim je prvi na tabeli sa osam bodova, a Šalke je drugi sa tri boda manje. Čelsiju je potrebna pobeda za plasman u osminu finala, ali dovoljan mu je i bod, ako u drugoj utakmici u grupi Sporting iz Lisabona ne pobedi Maribor. Takođe, "plavcima" bi odgovarao i bod sa dva i više golova, bez obzira na rezultat drugog meča.

12:15 - Trener Štutgarta podneo ostavkuTrener nemačkog Bundesligaša Štutgarta Armin Feh podneo je ostavku dan posle poraza od Augzburga rezultatom 1:0, kojim je tim ostao na dnu tabele. Feh, koji je doveo Štutgart do titule šampiona Nemačke 2007, preuzeo je taj klub ponovo pocetkom sezne, ali je posle tri uzastopna poraza bez postignutog gola odlučio da napusti kormilo. "Ovo je bila teška odluka, jer su mi i tim i igrači prirasli srcu", rekao je Feh u klupskom saopštenju.

12:05 - Maskota za OI 2016. pokazuje bogatstvo flore i faune BrazilaRio de Žaneiro se odlučio da mu inspiracija za maskote Olimpijskih igara 2016. bude bogatstvo biljnog i životinjskog sveta u toj južnoameričkoj zemlji. Olimpijska maskota je svetložuta figura mačke, dok je njen pandam za Paraolimpijske igre lutka čija je kosa u obliku lišća, što simbolizuje raznovrsnost brazilske flore. Organizatori se nadaju da će prodajom ovih lutaka moći da zarade čak 400 miliona dolara.

11:50 - Mamić: Za Brozovića čekam ponudu koja se ne odbijaIzvršni direktor Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić rekao je da zainteresovani klubovi moraju da mu pošalju "ponudu koja se ne odbija" za fudbalera Marcela Brozovića. Britanski mediji preneli su da su Arsenal i Atletiko Madrid zainteresovani za 22-godišnjeg fudbalera sredine terena, kao i da je prošlog meseca londonski klub ponudio šest miliona funti. "Nema ponuda. Ako neko želi da kupi naše glavne igrače, to mora da bude ponuda za pamćenje, ona koja će me oboriti s nogu, toliko dobra da ne mogu da je odbijem. To je moj princip, a cifre koje su se pojavile u medijima nas ne zanimaju", rekao je Mamić.

11:37 - Inzagi razočaran remijemTrener Milana Filipo Inzagi rekao je da je razočaran nerešenim ishodom u derbiju protiv Intera (1:1), istakavši da njegov tim nije iskoristio prilike za pobedu. "Veoma je razočaravajuće kada protiv Intera imate vođstvo, propustite šansu da ga uvećate i na kraju ne pobedite. Moj tim je dao sve od sebe da ostvari trijumf, ali nismo smeli da dopustimo da Inter postigne gol. Žalim za šansom El Šaravija u finišu meča, pošto je mogla da odluči pobednika, ali takve stvari se dešavaju", rekao je Inzagi. Inzagi je rekao da ga brine loša forma i neefikasnost napadača Fernanda Toresa, ali da veruje da će uskoro krenuti da daje golove.

11:26 - Perin neće biti izbačen iz timaTrener Đenove Đan Pjero Gasperini rekao je da će taj fdbalski klub kazniti golmana Matiju Perina koji je uhvaćen da je vozio pijan, ali ga neće izbaciti iz tima. Perina je tokom vožnje u petak uveče zaustavila policija i nakon testa utvrđeno je da je nivo alkohola u krvi bio veći od dozvoljenog. Gasperini je prošle godine zbog sličnog prekršaja iz tima izbacio Frančelina Matuzalema. Gasperini je rekao da se 22-godišnji golman vraćao sa večere, na kojoj su on i Andrea Bertolači sa ostalim saigračima proslavljali svoj debi u državnom timu.

11:15 - Sun Jang bio suspendovao zbog dopingaOlimpijski i svetski šampion u plivanju Kinez Sun Jang bio je u maju suspendovan na tri meseca zbog dopinga, otkrila je Kineska antidoping agencija. Sun je 17. maja bio pozitivan na zabranjenu supstancu trimetazidin tokom nacionalnog šampionata u Honžuu. Suspenzija je trajala do 17. avgusta, a Sun je u septembru učestvovao na Azijskim igrama na kojima je osvojio tri zlatne medalje. Kineska Antidoping agencija objasnila je zakašnjenje sa objavljivanjem vesti o dopingu praksom da se to čini periodično, odnosno kvartalno.

11:00 - Siti juri pobedu protiv BajernaTrener Manuel Pelegrini rekao je da Mančester siti mora da se plasira u osminu finala Lige šampiona i da će u poslednje dve utakmice pokušati to da ostvari. "Moj pritisak da se plasiramo u osminu finala je važniji možda i od pritiska vlasnika kluba. Naravno, mislim da moramo da odemo u drugu fazu. Nekada ne ostvarite zacrtane ciljeve... Ali, imamo još dve utakmice i videćemo šta će se dogoditi", rekao je Pelegrini, preneli su danas britanski mediji. Fudbaleri Mančester sitija sutra od 20.45 igraju na svom terenu protiv Bajerna iz Minhena, utakmicu petog kola Grupe E u Ligi šampiona. Siti je u četiri utakmice osvojio samo dva boda i nalazi se na poslednjem mestu na tabeli, dok je Bajern prvi sa svih 12 bodova i obezbedio je učešće u osmini finala.

10:51 - Manćini: Ispustili smo pobeduTrener Intera Roberto Manćini rekao je da je zadovoljan igrom tima u gradskom derbiju protiv Milana (1:1), ali dodao da žali za pobedom jer nije iskorišćeno nekoliko dobrih šansi. "Derbi mečevi su uvek teški, pa se ni ovaj nije razlikovao od ostalih. Hteli smo da pobedimo, nismo uspeli, ali sam srećan kako je moj tim igrao. Tek smo pet dana zajedno, promenili smo sistem i nije bilo lako. Biće nam potrebno vremena, ali ne mogu da kažem koliko", rekao je Manćini. Italijanski stručnjak je protiv Milana debitovao na klupi Intera u svom drugom mandatu, pošto je prošle nedelje zamenio Valtera Macarija. "Moramo da iskoristimo šanse koje nam se ukažu. Da smo postigli rano gol sve bi bilo drugačije, ali idemo dalje. Greške se dešavaju i nadam se da ćemo ih ispraviti u narednim utakmicama", naveo je Manćini.

10:39 - Ivana Jorović napredovala 193 mestaMlada srpska teniserka Ivana Jorović, nakon što je minulog vikenda osvojila titulu na čelindžeru u Nju Delhiju, napredovala je za 193 mesta i na danas objavljenoj WTA rang listi zauzima 309. mesto sa 127 bodova. Jorovićeva ima 17 godina i odnedavno igra u seniorskoj konkurenciji. Za najbolje teniserke sveta sezona je odavno završena, pa tako među prvih 40 igračica nije bilo nikakvih promena. Amerikanka Serena Vilijams zadržala je prvo mesto sa 8.485 bodova, ispred Ruskinje Marije Šarapove (7.050) i Rumunke Simone Halep (6.292). Ana Ivanović je peta sa 4.820 bodova, Jelena Janković 15. sa 2.675 bodova, Bojana Jovanovski 57. sa 911 bodova, a Aleksandra Krunić 102. sa 570 bodova. Jovana Jakšić nazadovala je za 12 mesta i sada je 130. sa 438 bodova, dok je Vesna Dolonc zadržala 215. poziciju sa 232 boda.10:25 - Mesi protiv Apoela juri rekord LŠFudbaleri Barselone igraju sutra u Nikoziji protiv Apoela, a njen fudbaler Lionel Mesi pokušaće tokom utakmice da postigne novi rekord Lige šampiona po broju postignutih golova. Fudbaleri Barselone sutra od 20.45 u Nikoziji igraju protiv Apoela, utakmicu petog kola Grupe F u Ligi šampiona. Barselona je u prošlom kolu obezbedila plasman u osminu finala, nalazi se na drugom mestu sa devet bodova, a Apoel je poslednji sa bodom i bori se za osvajanje trećeg mesta koje vodi u Ligu Evropa. Najbolji fudbaler Barselone Mesi pokušaće sutra da postane najbolji strelac Lige šampiona. On je 5. novembra protiv Ajaksa bio strelac i sa 71 golom izjednačio se sa legendarnim Raulom i svaki sledeći pogodak biće novi rekord najelitnijeg evropskog takmičenja. Mesi je pre tri dana postigao "het trik" protiv Sevilje, u pobedi od 5:1 i postao najbolji strelac španske lige sa 253 gola. 10:00 - Kruzeiro šampion BrazilaFudbaleri Kruzeira su pobedom nad Gojasom od 2:1 obezbedili titulu prvaka Brazila dva kola pre kraja prvenstva. Kruzeiro je četvrti put u istoriji postao prvak.

http://www.youtube.com/watch?v=0XHUGLYmpM4
09:30 - Federer smanjio prednost u odnosu na Đokovića

09:00 - Nova pobeda MemfisaSa 30 koševa i 12 skokova španski reprezentativac Mark Gasol bio je najzaslužniji za pobedu svog tima protiv Klipersa od 107:91, kojom je Memfis učvrstio vođstvo u Zapadnoj konferenciji američke profesionalne košarkaške lige (NBA) sa skorom od 12 pobeda i samo dva poraza. U poraženim Klipersima, čiji je bilans posle 12 utakmica 7-5, istakao se plejmejker Kris Pol sa 22 poena. U ostalim mečevima jutros su postignuti ovi rezultati: Boston - Portland 88:94, Majami - Šarlot 94:93, Oklahoma - Golden Stejt 86:91 i LA Lejkers - Denver 94:101 (produžetak).

http://www.youtube.com/watch?v=nAkuHw26SrU
08:30 - Falkao počeo da treniraFudbaler Mančester junajteda Radamel Falkao počeo je da trenira pošto se oporavio od povrede lista, objavio je engleski klub. Falkao bi trebalo da bude spreman za utakmicu protiv Hala u Premijer ligi, koja će se igrati u subotu, 29. novembra. Kolumbijski napadač prešao je u Junajted 1. septembra na pozajmicu iz Monaka i za ekipu iz Mančestera odigrao je pet utakmica i postigao jedan pogodak.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETIOVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track